|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Hej Wiosenko.
![]() Czasem mam jakieś głupie myśli, żeby przestać dużo jeść, za karę niby za moje "niepowodzenia" typu 4.0 w indeksie. W chorym porównywaniu się z innymi brak tłuszczu na mojej skromnej postaci uważam za jeden z nielicznych moich atutów i nie chcę tego utracić. Niskie poczucie własnej wartości. :| Ale walczę z tym. I jem normalnie wciąż.
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam bardzo niskie poczucie własnej wartości i czuję, że to, że jestem szczupła jest w pewnym sensie atutem. czasem pojawiają się głupie myśli, ale na szczęście jem normalnie, często nawet myślę o p i też karzę się za moje porażki, które zresztą strasznie przeżywam (ostatnio byłam załamana, dwa dni wyjęte z życiorysu, bo koleżanka, z którą nigdy nie przegrałam, wygrała ze mną o ...12 setnych sekundy!!!!! i to jeszcze byłam chora, a więc osłabiona itp. No ale cóż, chore ambicje...)a więc doskonale Cię rozumiem
|
|
|
#3693 |
|
Gość
|
Dziewczyny u mnie to chyba wynik natury oślicy - jestem uparta od dziecka i jak coś ma być to ma być i koniec. Zarazem to bardzo dobra cecha dla ED-kowej - pomaga w wychodzeniu. Zaraz z radością jem podwieczorek.
Pozdrowienia Werka |
|
|
|
#3694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A najgorsze jest to, ze.. No dobra, opowiem Wam co mnie trapi:W 1 klasie podstawowki poznalam kolezanke X. Bawilysmy sie cale dziecinstwo (z przerwami-klotniami), potem w gimnazjum tez bylo fajnie. Zawsze bylo cos do roboty. Lubilysmy sie, tzn ja klubilam ja a ona mnie? Nie wiem, tak myslalam. Potem w III gim spotykalysmy sie z X jeszcze z Y i Z, ale po gimnazjum kazda poszla do innej szkoly i ja zostalam z Z a X z Y. Zauwazylam i zrozumialam, ze X byla tylko wtedy, gdy potrzebowala lekcji, pomocy z matmy, albo zebym napisala jej wypracowanie z angola. Czuje sie oszukana do teraz. A Z teraz trzyma sie z taka A, a ja jestem taka odosobniona. W gimnazjum mialam jeszcze inna kolezanke, fajna, ale tez nam sie kontakt urwal. Tez klotnia wtedy jakas byla, ale taka mala i teraz jestesmy na `czesc` i w zgodzie. I tak mysle, czy moze zagadac do niej? Ale jestem troche niesmiala i w ogole ona ma teraz swoje towarzystwo. Ale Z i A dziwnie mnie traktuja, zawsze im sie nie podoba to, co ja wymysle, musze im ustepowac, nie moga isc na kompromis, bo zaraz maja focha, albo co ja robie to one zawsze zdziwione np. -Co robisz? -A ide pojezdzic autem bo jutro jazda. -A po co bedziesz jezdzila? I do tego taka cyniczna mina, ze ja zawsze robie wszystko zle. Moze to akurat blahy i beznadziejny przyklad, ale zawsze tak jest, ze ja robie wszystko zle i takie cyniczne miny robia, ze one sa takie najfajniejsze, a ja gorsza. I zawsze chca zebym sie gorzej od nich poczula. A zwlaszcza A. A moze pogadac z A i Z? Nie wiem sama.. Z czesto narzeka na A tez. Ale sama jest egocentryczka. Moze lepiej olac to wszystko i ustepowac?
|
|
#3695 |
|
Rozeznanie
|
wybaczcie dziewczyny, że Wam nie poodpisuję, napisałyście tyle ciekawych rzeczy do których chciałam się odnieść, ale... jestem w totalnie beznadziejnej formie.
czuję się okropnie gruba, cały czas myślę o R.
|
#3696 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zemu się posypało, boisz się że już nie kontrolujesz tego co jesz tak jak w Polsce?Cytat:
na n-k masz taką śliczną twarz Cytat:
![]() Cytat:
. co tam jakaś 4 pewnie reszte masz same 5 co ?Cytat:
i nigdy nie umiem powiedzieć nie albo 'wbić' się do towarzystwa.
|
|
#3697 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Źle i jeszcze bardziej xle. Niby nie siedze nie nie płaczę , ale życie wydaje mi się takie jałowe, zastanawiam się nad wszytkim i do żadnego wnisku nie dochodzę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Póki co nie mam zbyt dobrych metod na te mysli i gdy mnie takie nachodza , ide za zakupy. a wiadomo, zimno, deszczowo bywa, no i troche pieniędzy terz szkoda. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3698 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia- aa widzisz, jak dobrze znać gwarę
co prawda ja z dolnego, ale się z pewnych źródeł nauczyło i dziękuję ![]() Monochrome trochę cię nie rozumiem. Dlaczego, za średnią masz jeść mniej? Ah, kochana, przecież P to dla twego zdrówka i wyglądu, a średnia przecież wcale nie jest zła .Chyba miałam kompuls. Spory kawałek ciasta drożdżowego na podwieczorek i jogurcik, za jakąś h z powodu nieodpartej ochoty znów kawałek tejże drożdżówki, next podskubywanie kruszonki, na działce owoce; truskawki, wiśnie, agrest, maliny, malutkie jabłko papirówka, a przed chwilą wróciłam do domu i zjadłam loda .. i nadal mnie ciągnie, aby sięgnąć po tą drożdżówkę .. w sumie nie jestem do końca przekonana czy to kompuls, wcale nie byłam głodna, poprostu miałam ochotę .. ?
|
#3699 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale walczmy z tym!
|
|||||
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci, że żaden mój znajomy nie je regularnie, każdy podjada, robi tak jak Ty to opisałaś, tyle, że jedzą całą drożdżówkę. I ofc nie są głodni - mają ochotę na to, co jedzą.Nie wkręcaj się w kompulsy, to głupota. A poza tym pomyśl sobie, co czują osoby które dotknęły prawdziwe kompulsy i naraz potrafią zjeść xx paczek czipsów, xx batonów, kilka czekolad - gdy czytają taki post jak Twój... rozumiem, że już nie wiesz, co normalne, co nie, ale przeczytaj może swoje słowa jeszcze raz i pomyśl, jak one brzmią ![]() edit: Sherelle, bardzo mi przykro z powodu taty, a jaki masz kontakt z mamą? wymiotowanie to poważny problem, musisz zainwestować we własne zdrowie Ciężko się przełamać do psychologa, ale naprawdę warto, chyba, że chcesz w tym tkwić jeszcze xx lat A, i wszystkiego najlepszego dużo radości - z życia i jedzenia - bez wyrzutów sumienia !
|
|
|
#3701 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz mi się wzięło na myślenie i hmm czy ja za mało się ruszam?
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
rada jest jedna: nie myśl tyle!
ruszasz się w sam raz. Nie radzę kombinować, dodawać itp, bo to może się przerodzić w nieprzyjemną ( :/ ) i bardzo uzależniającą obsesję
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
Kochaniutkie
nie chce narzekać, pewnie za niedługo się ułoży a jak nie to wrócę do polski, trudno ![]() Z jedzeniem to nawet nie chodzi o kontrolę, tylko o brak motywacji, chęci żeby było jak w Polsce, obiadu normalnego nie jadłam już 5 dni, rano owsianka i wieczorem jakieś kanapki , czuję się fatalnie ehhhh Będzie dobrze.
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czemu - chcesz schudnąć, bo kurczę, nie wiem ![]() na pewno znajdziesz pracę, głowa do góry!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko w zasadzie jest mi to obojętne, wiedziałam że ze strachu przed przytyciem pewnie schudnę , albo już schudłam. Zawsze jak mi się nie układa to tracę ochotę na jedzenie, zero motywacji, moje wakacje zaczynają się dokładnie jak te rok temu...
Mam nadzieje że sie to wkrótce zmieni, nie chce popełniać znowu tego samego błędu i pakować się w to bagno.
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś z siostrą i przyjaciółką, tak? może wymyślcie coś ciekawego, zamiast się zamartwiać? one wiedzą o ED?
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
o Ed wszyscy wiedzą w pewnym momencie nie dało się już tego ukryć.
Teraz jestem tu tylko z bratem, a w zasadzie sama , jego cały dzień nie ma , a siostra ma dojechać w sobotę, nakręciłam cały ten wyjazd, miała być praca dla nas 3 ,a teraz okazuje się że nie ma po co tu jechać, czuję się okropnie winna , ale postaram się jakoś z tym poradzić. Dziękuje Ci słoneczko
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno znajdziesz, wierzę w Ciebie napisz koniecznie, trzymam kciuki !
|
|
|
#3709 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musisz pamiętać, że jesteś najlepsza, że świetnie sobie radzisz, masz duży talent, i nawet jak Ci się noga powinie, to to niczego nie zmienia. Tym bardziej, że to przez chorobę było. Trzymaj się, nasza Mistrzyni. ![]() Cytat:
![]() A do tamtej dziewczyny zagadaj. A Ty poszerzysz własne i może nie będzie Ci tak ciężko przez tamte koleżanki?Cytat:
Siris, mam nadzieję, że Ci szybciutko przejdzie, taka jesteś fajna dziewczyna, szkoda się smutać. Ja Twoich fotek sylwetki nie widziałam (za to twarzyczkę masz prze-u-ro-czą!), ale Ty chyba R nie potrzebujesz z tego co pamiętam. ![]() Jak coś znajdę, to wrzucę. ![]() Cytat:
![]() Co do Twojego "kompulsu", to żeby pokazać, jak bardzo nietrafnie nazwałaś to podjadanie, opowiem Ci, co sobie ostatnio zjadła moja współlokatorka, btw, dziewczyna o bardzo ładnej figurze i zdrowym stosunku do jedzenia. Najpierw razem zjadłyśmy obiadek. Następnie po kawałku sernika na deser. I tak siedzimy, siedzimy, a K. mówi: hej, może kupimy sobie truskawki i zjemy z lodami? No to poszłyśmy i kupiłyśmy i zjadłyśmy. Duuuużo truskawek. A potem ona stwierdziła, że jest strasznie głodna i zjadła paczkę czipsów. Powiedziała, że nie będzie jadła kolacji, ale jak usłyszała, że robię sobie kanapkę, to zmieniła zdanie i zjadła cztery plus sałatkę. ![]() Kompuls? Nie, po prostu tak się robi, ma się ochotę, to się zajada. Cytat:
![]() Wszystkiego dobrego. Oby się poukładało i obyś zwalczyła tę straszną chorobę. ![]() Cytat:
Z tego co piszesz obecnie na NCJ to wydaje się w sam raz.Ja P nie porzucę. Zostaję z Tobą w grupie. ^^Cytat:
Trzymaj się!
|
|
#3710 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
z mama ma bardzo dobry kontakt ale ona niestety mnie nie rozumie... Cytat:
dokladnie, trzeba sie porozgladac i popytac na pewno znajdzie sie jakas fajna praca;] |
|||
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ale ja się staram , całe dnie szukam , pytam gdzie się da, tylko wystarczy jedno niepowodzenie a ja tracę całkowicie motywację.
No Nic muszę wziąć się w garść i przestać nad Sobą użalać. Ściskam mocno i obiecuję że będę pisać, krótkie wiadomości gdyż tylko takie udaje mi sie wysłać, na początku chyba za bardzo się rozpisywałam i dlatego miałam problemy z wysyłaniem . Pozdrowienia
|
#3712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w UK pewnie jest wiele iinnych miejsc w których potrzebują pracowników więc już nie pamiętam kto mi to zawsze powtarzał: 'uszy do góry będzie lepiej'![]() Cytat:
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Jestem u dziadka. Przy okazji jest moja kochana siostra i jest świetnie . Na początku miałam chwilę załamania, bo wszyscy wokół mnie się odchudzali. Z całego towarzystwa koleżanek mojej siostry ciotecznej tylko dwie osoby nie mają zaburzeń odżywiania. Na przemian bulimiczki i dziewczyny, które są na drodze do anoreksji lub uważają, że odchudzanie to szpan i się głodzą. Oczywiście nasłuchałam się komoplementów jakie to moje nogi i wszystko nie jest piękne, chude i że chcą wyglądać jak ja. Na początku krępowałam się przez to żeby jeść. No bo jak to. Ja taki wzór chudości nie mogę tak po prostu jeść normalnie. Stwierdziłam jednak, że powinnam być dla nich wszystkim wzorem na to, że można być szczupłym i jednocześnie jeść normalnie. Jest w porządku. Czytałam troche co napisałyście, ale nie mam czasu Wam odpisać ![]() Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie ![]() N. |
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczynam świrować. Jedyny plus mojego przytycie tych 6 kg, to to że tylko 3 z nich to tłuszcz. L-karnityna, ruch. Wykluczenie słodyczy. Mam PASKUDNą ochotę NA R. Tylko 2 kg. Niby słyszę komplementy itd. Ja sobie w sumie nie przeszkadzam. Wymyślam tą R bo mi się nudzi, dziwne. Sama nie wiem co napisać.
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bądz dla nich wzorem bo to że one mają zaburzenia nie znaczy że ty znów masz w nie wpaść![]() jak będziesz mieć czas.Cytat:
. To może jak ci się nudzi to zapisz się na jakieś zajęcia albo znajdź prace na lato ehh nie wiem co ci jeszcze poradzić.
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Słoneczka, Udanego Dnia
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
Cześć laseczki
U mnie jako tako :/Vixenn mialaś rację!Czułam że grubnę ,dzisiaj się zważyłam z zamkniętymi oczami ,otworzyłam je i co zobaczyłam?Taką samą wagę mimo tego że jadłam ponad stan...No i znów mi chodzi po głowie żeby ciąć kcal no bo przecież nic nie utyłam to może schudnę:/ Miłego dnia laseczki Udanych wakacji ,zazdroszczę Wam bo ja na popołudnie do pracy
|
|
#3718 |
|
Gość
|
Cześć dziewczyny - u mnie wszystko jak najbardziej ok. Z żarełkiem dobrze, jem wypasione owsianki (sama kombinuje co wrzucić do serka), jem dużo, czekam na dodatkowe kilogramy. Niedługo warszawa, więc nie będę myśleć o żarciu, tylko o kochanym niemieckim i angielskim.
Pozdrawiam wszystkie mordki i ściskam czule |
|
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - Słoneczko,mam nadzieję,że u Ciebie się wszystko ułoży ... tak smutno mi czytać o tym,że Ci się nie układa,że coś się wali,nie wiem dlaczego,ale jak czytam o Tobie to od razu bym chciała,aby wszystko było ok,żebyś walnęła nam tutaj radosnego i optymistycznego posta,mam nadzieję,że wkrótce tak będzie kochana
.Weroniko - niezmiernie cieszy mnie,że u Ciebie coraz lepiej,mam nadzieję,że to się nie zmieni .kasik - proszę mi tu nic nie ucinać Słońce Annie - przemyśl to kochana,proszę nie wymyślaj żadnej R z nudów,to nie ma sensu ... jesteś taka śliczna i w ogóle szczuplutka,więc ciesz się z tego co masz,przecież te 2 kg to tak niewiele,po co masz się ograniczać,skoro masz świetną figurkę,kochającego TŻ-ta,nie ma sensu Hypnotic - trzymaj tak dalej,nie ograniczaj się i ciesz się pobytem u dziadka
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Agness
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:56.

W chorym porównywaniu się z innymi brak tłuszczu na mojej skromnej postaci uważam za jeden z nielicznych moich atutów i nie chcę tego utracić. Niskie poczucie własnej wartości. :| Ale walczę z tym. 

i też karzę się za moje porażki, które zresztą strasznie przeżywam (ostatnio byłam załamana, dwa dni wyjęte z życiorysu, bo koleżanka, z którą nigdy nie przegrałam, wygrała ze mną o ...12 setnych sekundy!!!!!
i to jeszcze byłam chora, a więc osłabiona itp. No ale cóż, chore ambicje...)
Strasznie Wam zazdroszczę wakacji, ja w tym roku będę je miała dopiero we wrześniu, bo wcześniej dwa miesiące praktyk. A tak to bym czytała książki, oglądała filmy, zajęła się tym
A zazdroszczę Ci samozaparcia. Ja chyba wciąż nie mogę powiedzieć, że wyszłam z ED. ;p
A najgorsze jest to, ze.. No dobra, opowiem Wam co mnie trapi:
? po ' zaś ' skojarzyłam ; D No mieszkam
i nigdy nie umiem powiedzieć nie albo 'wbić' się do towarzystwa.