|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Jak dla mnie to wręczenie siostrze na 18 urodziny takiego prezentu za 30zl to grażynizm. I jeszcze gadki jaki to super prezent dostanie
To serio przykre, że ludzie mają tak mało autorefleksji w sobie.
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2017-12-26 o 11:55 |
|
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla mnie taka postawa, to jest właśnie januszing. Jemu się podoba, to kupuje... A jak siostrze się nie spodoba, to jego problem... I jeszcze startowanie do siostry z tekstem, że ma się dla niej wybrany super prezent, ktory na pewno się jej spodoba.... Edytowane przez Milagros_90 Czas edycji: 2017-12-26 o 11:57 |
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepiej prezenty jest konsultować po prostu z obdarowanym lub bliskimi jej osobami - u mnie z jednej strony rodziny się pozrzucali i dostałam laptopa, trochę wcześniej dostałam prosto określone pytanie, czy chcę laptopa, wyjazd czy coś tam trzecie. Facet ma dziwny komplecik biżu wygrzebany gdzieś, obstawiam, że nie ma zielonego pojęcia, czy jest w jej guście i jeszcze jej się chwali, że prezent kupił? ![]() Już nie wnikam w przeznaczony na prezent budżet, bo to już sprawa osobista, ale nie lepiej by było, gdyby się zrzucił na prezent z rodzicami? |
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#606 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niby dlaczego miałabym mówić "ten jest brzydki, weź inny"? Dla mnie ten który wybrał jest neutralny, ani ładny, ani brzydki, i to mu powiedziałam. Jemu się spodobał, więc nie wiem dlaczego miałabym krytykować jego gust. On zna swoją siostrę dużo dłużej, więc niech on wybiera. Jakby chciał pomocy w wyborze, to by o nią poprosił. A nie chciał więc się nie wmieszałam, on jest starszym bratem, a to jego mała siostrzyczka, myślę, że chciał jej dać prezent "na dorosłość" i dlatego wybrał taki komplet. Taki wiesz, przyszłościowy, że założy za 5-10 lat. Tak to sobie tłumaczę Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#607 |
|
Konto usunięte
|
Ja to w ogóle pamiętam, że prezenty rzeczowe to sprawiały mi przyjemność może do 13 roku życia - później wolałam kasę a teraz powoli mając 26 lat dopiero zaczynam znowu doceniać prezenty rzeczowe
W życiu by mi nie przyszło do głowy, że 18-latka ucieszy się z rzeczy...
|
|
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;79948691]No skoro kupiLIŚCIE prezent to myślałam, że idziesz go wręczyć
A nie, później zmieniłaś zdanie, że to on kupił Zdecyduj się w takim razie...[/QUOTE]On powiedział, że kupiliśmy ja dałam łańcuszek. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#609 | ||
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Uważasz, że to komplet dla 23- albo 28-latki? Jestem w tym wieku i powiem Ci - za cholerę. |
||
|
|
|
#610 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale prezent jest od Was obojga, tak? |
|||
|
|
|
#611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
BTW nie wiem co kupił jej rok temu, bo jeszcze go nie znałam więc nie wiem czy kupuje jej coś głupiego, zbędnego, czy daje kasę. Chciał jej kupić biżuterię, bo to 18, więc musi mieć pamiątkę, więc kupił. Taką, jaka jemu się spodobała i tyle. Nie widzę sensu w dorabianiu "ale beznadziejne, brzydkie". Jak jemu się spodobało, to dla mnie najważniejsze, że on się cieszył, że siostra będzie miała coś od niego, że nie przewali na alkohol i fajki. Był szczęśliwy, że wybrał jej coś sam. Dla mnie coś takiego miałoby duże znaczenie choćby sentymentalne. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- On tak powiedział, ale ja na 18 się nie pojawię, bo to będzie rodzinna impreza z dziadkami, wujkami, a ja na razie nie chce ich poznawać, bo z facetem nawet roku nie jestem i to nie ten etap Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#613 |
|
Konto usunięte
|
Napisałam, że DLA MNIE to było najważniejsze xd
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE w obdarowywaniu chodzi chyba o przyjemność obdarowanego, prawda? Serio uważasz, że fajnym prezentem jest biżuteria, którą obdarowana założy dwa razy w roku z musu, żeby zrobić przyjemność darczyńcy? I tu nie jest najważniejsze to, że jemu się spodobała ta biżuteria, tylko najważniejsze powinno być to, czy siostrze się spodoba. |
|
|
|
|
#615 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#616 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
Brat (twój TŻ) jest Januszem, a Ty jesteś Grazynką w tym układzie. Począwszy od pochodzenia prezentu, wątpliwej urody zestawu, stosunku - ma się podobać i już.
Przepraszam, nie chce na ciebie Tinker naskakiwać, ale im dalej tym gorzej... |
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
Tinker, mam wrażenie, że Ty sobie zdajesz sprawę z tego, że ten prezent nie jest do końca trafiony. Tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie pokierowałaś jakoś swoim chłopakiem. Może on się nie zna na biżuterii, w sumie nie musi. Ja bym w tym sklepie zapytała go czy jest pewny, że takie coś sposoba się jego siostrze i powiedziałabym mu, że teraz nosi się inną biżuterię. Mam wrażenie, że nie zrobiłaś tego tylko dlatego, że nie lubisz jego siostry
Dla mnie naturalne byłoby w tej sytuacji uzmysłowienie mojemu partnerowi, że ta biżuteria jest kiepskim pomysłem.
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzeniona
|
Ja też nie rozumiem - gdyby jakaś daleka znajoma kupowała prezent dla siostry, to zapewne bym się nie odezwała z "radą", bo ani nie znam tej znajomej jakoś dobrze, ani tej siostry. Ale doradzić własnemu facetowi? Powiedzieć wprost, że to raczej kiepski pomysł na prezent dla 18-latki? Dla mnie to niezrozumiałe, bo ja w takiej sytuacji jak najbardziej bym pokierowała TŻ-tem, żeby wybrał coś, z czego siostra ma szansę się ucieszyć i z tego korzystać. Ale chyba Ty zwyczajnie nie lubisz tej siostry i stąd to zadowolenie TŻ-ta było dla Ciebie najważniejsze, a nie radość siostry. Słabe to.
|
|
|
|
#620 |
|
Konto usunięte
|
Napisałam, że DLA MNIE było najważniejsze, że on jest szczęśliwy, że mógł wybrać i kupić coś sam, a nie to co jego siostra dostanie.
A nie, że ogólnie najważniejsze, że był szczęśliwy, bo jemu się spodobało, a jego siostrę walić. Nie wiem co miałam zrobić wg was? Iść oddać po cichu i wziąć coś innego? Czy powiedzieć mu, że to jest brzydkie, nie dla nastolatki i niech wybierze coś innego? Nie wiem czemu wybrał ten, może ze względu na cenę, a może serio ma taki paskudny gust? A może po prostu wziął ten, co mu pani zachwalala? Nie wiem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy to w kwestii kolczyków dla siostry, czy też w innych przypadkach.
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzeniona
|
Ależ oczywiście. Komu jak komu, ale własnemu parterowi można powiedzieć szczerze rzeczy, które się przemilczy przed koleżanką, znajomą, czy 60-letnią siostrą.
|
|
|
|
#624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gubisz się już w zeznaniach. |
||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie miała na prezent dla jakiejś ciotki.
Swoją drogą bałabym się, jaki ten facet wybierze pierścionek zaręczynowy...
|
|
#626 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#627 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#628 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogole ja sie dziwie, ze ludzie maja takie problemy z prezentami (ogolnie, nie w tym przypadku). O czym oni ze soba rozmawiaja? Pamietam, ze na mojej osiemnastce bylo ok. 25 osob i kazdy potrafil mi kupic fajny prezent, bo kazdy mniej wiecej wiedzial czym sie interesuje, jakich plyt slucham, jakie ksiazki czytam itd. Blizsze mi osoby, ktore czesto u mnie byly w pokoju, podpytali np., czy juz mam taka plyte itd itd. Teraz sie przeciez wszystko udostepnia na facebooku, wiec te zainteresowania jeszcze bardziej sa na tacy. Czy ludzie teraz nie maja zainteresowan? |
|
|
|
|
#629 |
|
Zadomowienie
|
Ale to jeszcze trzeba chcieć zrobić przyjemność osobie obdarowywanej. Ja tu widzę uciechę że takie szkaradztwo dostanie i jeszcze będzie się musiała z prezentu cieszyć.
Po tej osiemnastce pojawi się post o niewdzięcznej solenizantce. |
|
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7994963 6]Mi się wydaje że Tinker właśnie tak do tego podeszła - nie lubi jej, wg niej jest zołzą, to dostanie paskudny komplecie. Po co doradzać facetowi, który niekoniecznie musi się znać na modzie, żeby przypadkiem nie zrobić przyjemności nielubianej osobie.
[/QUOTE] Dokładnie tak. Opisujesz Tinker źdźbło siostry, a sama nie widzisz belki w swoim oku. Twój TŻ tu jest januszem, a ty grażynką.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

A nie, później zmieniłaś zdanie, że to on kupił 
To serio przykre, że ludzie mają tak mało autorefleksji w sobie.

niby dlaczego miałabym mówić "ten jest brzydki, weź inny"? Dla mnie ten który wybrał jest neutralny, ani ładny, ani brzydki, i to mu powiedziałam. Jemu się spodobał, więc nie wiem dlaczego miałabym krytykować jego gust. On zna swoją siostrę dużo dłużej, więc niech on wybiera. Jakby chciał pomocy w wyborze, to by o nią poprosił. A nie chciał
więc się nie wmieszałam, on jest starszym bratem, a to jego mała siostrzyczka, myślę, że chciał jej dać prezent "na dorosłość" i dlatego wybrał taki komplet. Taki wiesz, przyszłościowy, że założy za 5-10 lat. Tak to sobie tłumaczę
W życiu by mi nie przyszło do głowy, że 18-latka ucieszy się z rzeczy...

ja dałam łańcuszek.