Mamusie lipcowe 2018 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-26, 20:50   #3361
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dużo wody,spacery. Podobno kawa z kilkoma kroplami cytryny też pomaga

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzieki dziewczyny. Spacer dzisiaj zaliczylam, wody wypilam dzisiaj dosc duzo, robie sobie zimne oklady, nie mam amolu w domu
Mam nadzieje ze jutro przejdzie mi...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 21:34   #3362
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny,w czwartek mam wizytę,a zapomniałam o badaniu moczu. Czy jak jutro zaniosę do diagnostyki to jest szansa,że na pojutrze rano będą online wyniki? W sumie nigdy nie sprawdzałam na stronie, czy w takiej przychodni pod miastem też to działa? Skleroza nie boli :-/

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 21:51   #3363
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,w czwartek mam wizytę,a zapomniałam o badaniu moczu. Czy jak jutro zaniosę do diagnostyki to jest szansa,że na pojutrze rano będą online wyniki? W sumie nigdy nie sprawdzałam na stronie, czy w takiej przychodni pod miastem też to działa? Skleroza nie boli :-/

U nas w małej przychodni są już wieczorem albo następnego dnia do południa i wydaje mi się, że wszędzie jest podobnie, bo to naprawdę podstawowe badanie.

Stary 2017-12-26, 21:53   #3364
Radena
Zadomowienie

Cytat:
U nas w małej przychodni są już wieczorem albo następnego dnia do południa i wydaje mi się, że wszędzie jest podobnie, bo to naprawdę podstawowe badanie.

Dziękuję za informacje :-* Muszę zadzwonić i się zapytać jak to jest. Może można wieczorem odebrać... Bo jak nie to będę musiała jechać do miasta...

Stary 2017-12-26, 22:04   #3365
cambria04
Rozeznanie

Hej😊 dzięki Za miłe słowa o bqbci...
witam się poświątecznie, u mnie też brzuszka nie da sie ukryć, ale to raczej świąteczne obżarstwo😝 dziś powiedzieliśmy teściom, szwagierka się ucieszyła, ale ona sama ma trójkę... Za to u mnie w rodzinie powiem, że bez fajerweków, w sumie to tylko siostra się ucieszyła, tak to już jest przy 5tym wnuku, mieszkamy razem to pewnie liczyli na chwilę oddechu😉
Na razie nie zdradzam płci maluszka, bo to jakaś abstrakcja dla mnie, żeby lekarz już wiedział😛 określał na podstawie wyrostka płciowego: u dziewczynki jest równolegle a u chłopca odstaje do góry w stosunku do kregoslupa jeśli kogoś to interesuje...
Folinka napisz jak nauczyłaś swoją Lidzię spać😀

Jutro mówię w pracy o ciąży, trzymajcie kciuki, bo się stresuję...

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 23:08   #3366
folinka
Zadomowienie

Hejka!
Jak tam? Dalej świętujecie?

U mnie dzieciaki, cała czwórka w łóżkach - znaczy się łącznie z tż, który śpi przed nocką.

Jutro moje usg!!! Ale się cieszę!
Ależ mi faktycznie te ostatnie dni zleciały, tak jak myślałam. Heh, nie ma to jak święta na pomoc w doczekaniu do usg!
Mam nadzieję, że same dobre wiadomości ono przyniesie...

pola, Sandam, i dla Was kciuki i same pozytywne myśli na jutro!

norka, jak zdrówko??? Jak się czujesz?

Cytat:
A jak to zrobiłaś z tą nauką? Jakieś specjalne metody? Prócz rytuału?
U nas przed odstawieniem było spoko,cycuś,10 minut i po robocie,a teraz się wszyscy meczymy z nią cały dzień,bo z drzemka też jest problem. Tak jakby szła spać za karę

Niestety tak! Niestety, bo te łagodniejsze metody (np. odkładanie jej sennej, ale zanim zaśnie) na dłuższą metę tylko pogarszały sytuację - miała straszne problemy z zaśnięciem, bardzo krótkie drzemki, bardzo płytki sen i tragicznie małą ilość snu na dobę, więc z bólem zdecydowaliśmy się na, hm, nie pamiętam jak to się nazywa, 357 chyba, ale w wariancie, 1 min, potem, 2, 3, 4 i 5 maks, bo te 5 to i tak już dla mnie wieczność. Jak widziałam, jak zaraz po tym zaczęła przesypiać całe noce, jak jest wyspana, silna, zdrowa i roześmiana bez przerwy, to tak myślę, że to nie mogło być złe dla niej.
Chłopcy też mi kiepsko spali jako niemowlęta i też ich tak uczyłam w którymś momencie, choć raczej jak już trochę starsi byli. Przy Lidii bardzo chciałam tego uniknąć, stąd od urodzenia próbowałam ją konsekwentnie odkładać, ale wiesz, jak to często u piersiowych dzieci, efekty były marne...
A Ty coś chcesz zmienić w Waszym usypianiu? Poza tym oczywiście, żeby córcia łatwiej i szybciej usnęła Siedzisz przy niej jak usypia czy jest sama? Może po prostu uda się to przeczekać i załapie niedługo, że nowy rytuał jest bez cycusia?
U mnie można powiedzieć teraz jest podobny problem, jak odstawiamy smoka... Myśłałam, żeby dać jej zamiast tego pieluszkę albo przytulankę, ale uznałam, że to bez sensu, bo to by tylko było zamienienie jednego "pocieszyciela" na innego okupione i tak płaczem. Po prostu chodzę do niej co chwilę, głaskam, przytulam i uspokajam, ale de facto usypia sama. Dziś po 15 min już spała, w dzień podobnie, aż mi się wierzyć nie chce. Moja dzielna myszka!

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinka to super, że tak gładko poszło ze smoczkiem ja planuję w styczniu odpieluchowanie najmłodszej, mam nadzieję, że pójdzie równie sprawnie
Podczas jej wczorajszego gorącego protestu, nie zgodziłabym się nazwać tego gładkim Ale w sumie może i masz rację, skoro cała noc przespana Jedynie tyle, że dotychczas po takiej pobudce przed 7, po zjedzeniu z piersi, jeszcze spokojnie do 8 spała, a dziś już nie było o tym mowy.
Dacie radę! Nie ma innej opcji

Cytat:
Och ja chciałam teraz odstawić od piersi synka, bo mąż będzie w domu do.sylwestra. Ale on ma znowu gorsze dni przez to zamieszanie świąteczne. W nocy bardzo źle śpi, tylko u mnie na rękach jest dobrze i mleko pije na potęgę. Jestem zmęczona fizycznie tymi świętami, a myślałam że odpocznę

Biedna! Może po świętach odpoczniesz
No faktycznie, jak synek ma gorszy okres, to niezbyt dobry czas na zmiany. Ja właśnie zdecydowałam się na to odsmoczkowanie teraz, bo u nas wszystko spokojnie, zdrowo, żadnych większych zmian i ogólnie jestem za tym, że po pierwszych urodzinach już dziecko smoczka nie używało, a mojej malutkiej dokładnie za tydzień roczek stuknie!

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Wesolych poswietech! Fajnie tak poczytać o Waszych doświadczeniach- pewnie przyda sie mi i innym nowym mamom 😊
Dziewczyny macie jakies pomysly na bole glowy? Odwczoraj mnie boli, na noc nie moglam zasnac to wzielam paracetamol ale nie chce brac za czesto. Dzisiaj obudzilam sie z bolem i tak z przerwami boli mnie do teraz... jest to strasznie męczące...

Hehe, wesołych i dla Ciebie!
Taki trochę off topic robimy To miło, że nas tu nie banujecie
Niestety nie znam więcej sposobów niż już podane. Oby szybko minęło

Cytat:

Wydaje mi się, że normą jest, że po południu tego samego dnia już są wyniki. Szansa jest zdecydowanie!

Heh, a ja piszę jak zwykle tego posta od godziny, bo co chwilę przerywam sobie. Pewnie już i tak wszyscy śpią
Dobranoc!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Na razie nie zdradzam płci maluszka, bo to jakaś abstrakcja dla mnie, żeby lekarz już wiedział😛 określał na podstawie wyrostka płciowego: u dziewczynki jest równolegle a u chłopca odstaje do góry w stosunku do kregoslupa jeśli kogoś to interesuje...
Folinka napisz jak nauczyłaś swoją Lidzię spać😀

Jutro mówię w pracy o ciąży, trzymajcie kciuki, bo się stresuję...

Powodzenia!
O Lidusi napisałam już wyżej. Jakbyś chciała więcej szczegółów, to pytaj!
Właśnie nie wiem, na czym to polega, ale dla części lekarzy jest to proste i oczywiste, że się da. Ja tylko z najstarszym synem, czyli już ponad 12 lat temu dowiedziałam się w 13 tc i to lekarz nie miał absolutnie najmniejszych wątpliwości. Było to w Kr w szpitalu. Zgaduję, że to zależy głównie od doświadczenia lekarza i jakości usg... Do tej mojej ulubionej gin zaczęłam chodzić w połowie drugiej ciąży, a w trzeciej byłam już w uk, więc nawet nie wiem, czy ona mówi płeć w I trym...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 23:11   #3367
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja nie śpię, mam problem ze snem..
Odliczam dni do piątku, mam nadzieję, że jeśli na UG wyjdzie wszystko ok to już naprawdę odetchne z ulga.
Też się zastanawiam czy poznamy
poznamy płeć. Heh

Musze też zrobić badanie moczu przed wizytą u mojej gin 11.01.

Jak spędzacie sylwestra?

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 06:19   #3368
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Odliczam dni do piątku, mam nadzieję, że jeśli na UG wyjdzie wszystko ok to już naprawdę odetchne z ulga.
poznamy płeć. Heh

Jak spędzacie sylwestra?

Blanka ja tez mialam dzisiaj niespokojny sen... bol troche ulżył, ale glowa nadal jest taka ciężka... pewnie na UG wyjdzie wszystko super

My jedziemy na sylwestra do przyjaciol na domowke. A Wy macie jakies plany?

Musze sie Wam pochwalic... dosyalam od męża poduszke ciążowa i do karmienia typu U- jest cudowna i bede ją kazdej polecac!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 08:30   #3369
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinka ściskam mocno kciuki za wasze pierwsze spotkanie na monitorze! pamiętaj, bliźnięta też przyjmiemy

Blanka ug robisz z pappa od razu? Czym się martwisz?
Stary 2017-12-27, 09:03   #3370
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
poznamy płeć. Heh

Jak spędzacie sylwestra?

Wszystko bedzie w porządku na Usg😘 ciekawe czy poznacie płeć... A który to bedzie tc? Dla mnie to szok ze tak wcześnie możnaby wiedzieć kto tam mieszka😊 przyznam jednak, że ogromna ulga po UG...

A na sylwestra idziemy na 'salę' ze znajomymi....

Witam się z pracy☺ już podzieliłam się radosną nowiną i nawet nie było tak źle...

Stary 2017-12-27, 09:19   #3371
fioletowe okulary
Raczkowanie

Kropka nad i - zazdroszczę poduszki ! Też się przymierzam do kupna, ale wiem ze jeszcze są w ksztalcie litery C , orientujesz się może która jest bardziej praktyczna ? C czy U?
Stary 2017-12-27, 09:35   #3372
Anett_s
Raczkowanie

w piątek byłam na wizycie, wszystko jest ok pani ginekolog pomyliła się w wyliczeniach o jakieś 2 tygodnie, bo dziecko już zaczęło 13 tydzień i jest bardzo ruchliwe i spore mnie powoli odchodzą nudności i mdłości, przytyłam 3 kg (w stosunku do poprzedniego miesiąca 68kg), uwaga waga sprzed świąt
przyszła wizyta 19 stycznia i może już będzie wiadomo coś odnośnie płci
pod koniec stycznia mam wykonać badania prenatalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg 22-12-2017.jpg (76,1 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usg 2 22-12-2017.jpg (72,2 KB, 56 załadowań)

Edytowane przez Anett_s
Czas edycji: 2017-12-27 o 09:36
Anett_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 09:35   #3373
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Blanka ja tez mialam dzisiaj niespokojny sen... bol troche ulżył, ale glowa nadal jest taka ciężka... pewnie na UG wyjdzie wszystko super

My jedziemy na sylwestra do przyjaciol na domowke. A Wy macie jakies plany?

Musze sie Wam pochwalic... dosyalam od męża poduszke ciążowa i do karmienia typu U- jest cudowna i bede ją kazdej polecac!

Ja mam poduchę takie duże C... Pokaż swoją, ciekawa jestem tej U😊 w mojej przeszkadza mi ta góra od C, bo lubię spać na swojej poduszce😉

Stary 2017-12-27, 09:35   #3374
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

O Dziewczyny- mam nadzieję, że Wasze Święta były spokojne, radosne i rodzinne
Ja przed samymi świętami się spektakularnie pochorowałam wiecie: katar, kaszel i gorączka- noż qrczak lepszego terminu nie mogłam sobie wybrać ale że twarda baba jestem to podleczyłam się miodem, malinami i okładami z kotów i zdążyłam przed świętami pierogów nalepić, kapuchy z grochem nagotować, ciasto upiec i pierniczki udekorować jedyne czego nie zdążyłam to pakowanie prezentów więc pakowałam w samochodzie w dwa dni zrobiliśmy ok. tysiąca kilometrów ale warto było - cała rodzina zachwycona wiadomością o małym Kropku teściowie już mają 3 wnuków ale i tak wzruszenie i radość ogromna, od teścia mamy obiecane że jak będzie wnuczka to popijawę urządzi na całą wioskę moja mama nadal nie dowierza ale tak delikatnie brzuszek dotykała i już na Kropka mówi "maleństwo" , a mój brat nie może się doczekać zostania wujkiem Naprawdę Dziewczyny aż mi się smutno robi jak piszecie, że nie u wszystkich najbliżsi tak wspaniale zareagowali ale może to po prostu przez zaskoczenie- na pewno wszyscy się cieszą z takich informacji tylko nie zawsze potrafią to okazać

Co do sylwestra, to mamy zaproszenie na domówkę do znajomych ale pewno zostaniemy sobie w domu - po zwariowanych świętach musimy sobie odpocząć

A jutro idziemy na USG podglądać nasze Kropiszcze i w końcu musimy się na nifty umówić

Trzymajcie się cieplutko Mamuśki
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 09:36   #3375
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anett_s Pokaż wiadomość
w piątek byłam na wizycie, wszystko jest ok pani ginekolog pomyliła się w wyliczeniach o jakieś 2 tygodnie, bo dziecko już zaczęło 13 tydzień i jest bardzo ruchliwe i spore mnie powoli odchodzą nudności i mdłości, przytyłam 3 kg (w stosunku do poprzedniego miesiąca 68kg), uwaga waga sprzed świąt
Super, piękny malutki człowieczek😊 wybierasz się na UG?

Stary 2017-12-27, 09:42   #3376
Anett_s
Raczkowanie

Cytat:
Super, piękny malutki człowieczek😊 wybierasz się na UG?

co to UG ?
Stary 2017-12-27, 09:51   #3377
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
co to UG ?
To Usg genetyczne I trymestru, takie ze szczegółowymi pomiarami

Stary 2017-12-27, 09:57   #3378
Anett_s
Raczkowanie

Cytat:
To Usg genetyczne I trymestru, takie ze szczegółowymi pomiarami

tak to chyba o takie chodzi, ja mam 33 lata więc powinnam je zrobić

mój brzuszek jak na 13 tydzień uważam że jest już spory, do tego te zaparcia nawet 3 dniowe....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20171223_221619_resized.jpg (44,8 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez Anett_s
Czas edycji: 2017-12-27 o 09:59
Anett_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 10:08   #3379
fioletowe okulary
Raczkowanie

Anety jaki ładny Duzy brzuszek!!!! Ja niestety cały czas chudne, nawet po świętach waga mi poleciała w dół chociaż jadłam 3 razy więcej niż zwykle.... nie wiem jak to jest możliwe, eh martwię się o dziecko....
Stary 2017-12-27, 10:26   #3380
MalaGosia88
Zakorzenienie

Anett to zdjęcie nóżki mnie rozbroiło nie martw się, po świętach większość z nas jest okrąglejsza, a zresztą 13 tc już masz prawo rosnąć
Stary 2017-12-27, 10:27   #3381
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!
Jak tam? Dalej świętujecie?

U mnie dzieciaki, cała czwórka w łóżkach - znaczy się łącznie z tż, który śpi przed nocką.

Jutro moje usg!!! Ale się cieszę!
Ależ mi faktycznie te ostatnie dni zleciały, tak jak myślałam. Heh, nie ma to jak święta na pomoc w doczekaniu do usg!
Mam nadzieję, że same dobre wiadomości ono przyniesie...

pola, Sandam, i dla Was kciuki i same pozytywne myśli na jutro!

norka, jak zdrówko??? Jak się czujesz?

Niestety tak! Niestety, bo te łagodniejsze metody (np. odkładanie jej sennej, ale zanim zaśnie) na dłuższą metę tylko pogarszały sytuację - miała straszne problemy z zaśnięciem, bardzo krótkie drzemki, bardzo płytki sen i tragicznie małą ilość snu na dobę, więc z bólem zdecydowaliśmy się na, hm, nie pamiętam jak to się nazywa, 357 chyba, ale w wariancie, 1 min, potem, 2, 3, 4 i 5 maks, bo te 5 to i tak już dla mnie wieczność. Jak widziałam, jak zaraz po tym zaczęła przesypiać całe noce, jak jest wyspana, silna, zdrowa i roześmiana bez przerwy, to tak myślę, że to nie mogło być złe dla niej.
Chłopcy też mi kiepsko spali jako niemowlęta i też ich tak uczyłam w którymś momencie, choć raczej jak już trochę starsi byli. Przy Lidii bardzo chciałam tego uniknąć, stąd od urodzenia próbowałam ją konsekwentnie odkładać, ale wiesz, jak to często u piersiowych dzieci, efekty były marne...
A Ty coś chcesz zmienić w Waszym usypianiu? Poza tym oczywiście, żeby córcia łatwiej i szybciej usnęła Siedzisz przy niej jak usypia czy jest sama? Może po prostu uda się to przeczekać i załapie niedługo, że nowy rytuał jest bez cycusia?
U mnie można powiedzieć teraz jest podobny problem, jak odstawiamy smoka... Myśłałam, żeby dać jej zamiast tego pieluszkę albo przytulankę, ale uznałam, że to bez sensu, bo to by tylko było zamienienie jednego "pocieszyciela" na innego okupione i tak płaczem. Po prostu chodzę do niej co chwilę, głaskam, przytulam i uspokajam, ale de facto usypia sama. Dziś po 15 min już spała, w dzień podobnie, aż mi się wierzyć nie chce. Moja dzielna myszka!

Podczas jej wczorajszego gorącego protestu, nie zgodziłabym się nazwać tego gładkim Ale w sumie może i masz rację, skoro cała noc przespana Jedynie tyle, że dotychczas po takiej pobudce przed 7, po zjedzeniu z piersi, jeszcze spokojnie do 8 spała, a dziś już nie było o tym mowy.
Dacie radę! Nie ma innej opcji

Biedna! Może po świętach odpoczniesz
No faktycznie, jak synek ma gorszy okres, to niezbyt dobry czas na zmiany. Ja właśnie zdecydowałam się na to odsmoczkowanie teraz, bo u nas wszystko spokojnie, zdrowo, żadnych większych zmian i ogólnie jestem za tym, że po pierwszych urodzinach już dziecko smoczka nie używało, a mojej malutkiej dokładnie za tydzień roczek stuknie!

Hehe, wesołych i dla Ciebie!
Taki trochę off topic robimy To miło, że nas tu nie banujecie
Niestety nie znam więcej sposobów niż już podane. Oby szybko minęło

Wydaje mi się, że normą jest, że po południu tego samego dnia już są wyniki. Szansa jest zdecydowanie!

Heh, a ja piszę jak zwykle tego posta od godziny, bo co chwilę przerywam sobie. Pewnie już i tak wszyscy śpią
Dobranoc!

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Powodzenia!
O Lidusi napisałam już wyżej. Jakbyś chciała więcej szczegółów, to pytaj!
Właśnie nie wiem, na czym to polega, ale dla części lekarzy jest to proste i oczywiste, że się da. Ja tylko z najstarszym synem, czyli już ponad 12 lat temu dowiedziałam się w 13 tc i to lekarz nie miał absolutnie najmniejszych wątpliwości. Było to w Kr w szpitalu. Zgaduję, że to zależy głównie od doświadczenia lekarza i jakości usg... Do tej mojej ulubionej gin zaczęłam chodzić w połowie drugiej ciąży, a w trzeciej byłam już w uk, więc nawet nie wiem, czy ona mówi płeć w I trym...
Baś śpi z nami w łóżku,więc to by musiało być połączone z nauką spania,ale myślę,ze moze w nowym łóżku? Nie wiem jak sie do tego zabrać. Wczoraj już było bardzo pozno jak się zabraliśmy za uspypianie, byla zmęczona,ale nagle dostala turobodoładowanie, zaczęła skakać, gadać coś charczaco sliniac sie przy tym niesamowicie (bardzo jej sie to spodobalo,bo sie śmiała). W końcu mąż poszedł się myć, ona mi wlazla pod pache i od razu zasnela. Nie wiem czy to on ją tak nakręca?

Cytat:
Wszystko bedzie w porządku na Usg😘 ciekawe czy poznacie płeć... A który to bedzie tc? Dla mnie to szok ze tak wcześnie możnaby wiedzieć kto tam mieszka😊 przyznam jednak, że ogromna ulga po UG...

Witam się z pracy☺ już podzieliłam się radosną nowiną i nawet nie było tak źle...

Mi też wcześnie powiedział,w 12 tyg ze widzi dziewczynke,ale ze pewniejszy bedzie w 20 tyg. I wtedy potwierdził
Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Anety jaki ładny Duzy brzuszek!!!! Ja niestety cały czas chudne, nawet po świętach waga mi poleciała w dół chociaż jadłam 3 razy więcej niż zwykle.... nie wiem jak to jest możliwe, eh martwię się o dziecko....
Ja też schudłam. Zaczynalam z 58 kg,po kolacji wigilijnej wazylam 55, a następnego dnia juz 54.5. A tylko raz wymiotowalam

Byłam zanieść mocz, po poludniu będą wyniki. Niestety na stronie nie da się sprawdzić,ale mam blisko więc loooooz. Tylko nie wiem czy to bedzie miarodajne,bo musiałam nad ranem iść siusiu. No cóż...

Stary 2017-12-27, 10:35   #3382
Elaaaa
Wtajemniczenie

Anett duży dzidziuś to i brzuszek odpowiedni 😊 ślicznie 😃

Jaka zaczynam 12tc i już tez czuje po spodniach, że są ciasne 😊 mam dwie pary ciążowych dżinsów, ale jak dziś ubrałam, to znowu leca ze mnie bo brzuszek jeszcze za mały i nie trzymają się dobrze 😠 zostają mi getry. 😊

Dziewczyny czytacie/czytalyscie jakieś fajne książki, blogi coś o ogarnieciu, wychowaniu maluszków? Chciałabym zacząć coś czytać, ale internet kupię od przeróżnych informacji chciałabym coś mądrego, sprawdzonego. Poleci któraś jakaś książkę, albo bloga? I

Stary 2017-12-27, 10:37   #3383
Sandam13
Rozeznanie

My na sylwestra raczej będziemy w domu bo ja o 22 chodzę ledwo żywa, a w poniedziałek idziemy na urodziny mojej mamy.
Wczoraj rodzina zgodnie uznała, że zaczynam się na brzuchu zaokrąglać.
W pierwsze święto byliśmy u siostry tż jej córka jest z lipca tego roku i jak pomyslalam, że za rok nasz brzdąc też już będzie w tym wieku to trudno mi było w to uwierzyć!

Prosimy o kciuki za dzisiejszą wizytę, jadę na 16 i trochę się stresuję..

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 10:51   #3384
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:

Jak rano zaniesiesz to wyniki online bedziesz miec pod wieczor

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 10:54   #3385
Anett_s
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję ja po świętach na szczęście bez zmian wagi
Cytat:
Anett to zdjęcie nóżki mnie rozbroiło nie martw się, po świętach większość z nas jest okrąglejsza, a zresztą 13 tc już masz prawo rosnąć
ta nóżka to jak z książki o anatomii, też nas urzekło

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Anett duży dzidziuś to i brzuszek odpowiedni 😊 ślicznie 😃

Jaka zaczynam 12tc i już tez czuje po spodniach, że są ciasne 😊 mam dwie pary ciążowych dżinsów, ale jak dziś ubrałam, to znowu leca ze mnie bo brzuszek jeszcze za mały i nie trzymają się dobrze 😠 zostają mi getry. 😊

Dziewczyny czytacie/czytalyscie jakieś fajne książki, blogi coś o ogarnieciu, wychowaniu maluszków? Chciałabym zacząć coś czytać, ale internet kupię od przeróżnych informacji chciałabym coś mądrego, sprawdzonego. Poleci któraś jakaś książkę, albo bloga? I

ja też już w spodniach coraz rzadziej chodzę, nawet w tych z wysokim stanem, wolę sukienki
tu jest sposób na spodnie
też chętnie się dowiem o jakiś blogach, youtubach czy książkach o ciąży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie.jpg (56,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2017-12-27, 10:55   #3386
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Folinka ściskam mocno kciuki za wasze pierwsze spotkanie na monitorze! pamiętaj, bliźnięta też przyjmiemy

Tak, robię od razu pappa.. No wiesz to usg jednak bada wszystko, martwię się czy jest wszystko na swoim miejscu, tak jak być powinno, czy wszystko się dobrze rozwinęło..
Cytat:

U mnie to będzie 12+5..

Stary 2017-12-27, 10:55   #3387
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Witam się w tym szczególnym dniu - nie dość, że usg dziś, to jeszcze wg wszelkich obliczeń zaczęłam II trymestr, 13+0 dziś

Cytat:

Haha, dziękuję pięknie

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
O Dziewczyny- mam nadzieję, że Wasze Święta były spokojne, radosne i rodzinne
Ja przed samymi świętami się spektakularnie pochorowałam wiecie: katar, kaszel i gorączka- noż qrczak lepszego terminu nie mogłam sobie wybrać ale że twarda baba jestem to podleczyłam się miodem, malinami i okładami z kotów i zdążyłam przed świętami pierogów nalepić, kapuchy z grochem nagotować, ciasto upiec i pierniczki udekorować jedyne czego nie zdążyłam to pakowanie prezentów więc pakowałam w samochodzie w dwa dni zrobiliśmy ok. tysiąca kilometrów ale warto było - cała rodzina zachwycona wiadomością o małym Kropku teściowie już mają 3 wnuków ale i tak wzruszenie i radość ogromna, od teścia mamy obiecane że jak będzie wnuczka to popijawę urządzi na całą wioskę moja mama nadal nie dowierza ale tak delikatnie brzuszek dotykała i już na Kropka mówi "maleństwo" , a mój brat nie może się doczekać zostania wujkiem Naprawdę Dziewczyny aż mi się smutno robi jak piszecie, że nie u wszystkich najbliżsi tak wspaniale zareagowali ale może to po prostu przez zaskoczenie- na pewno wszyscy się cieszą z takich informacji tylko nie zawsze potrafią to okazać

Co do sylwestra, to mamy zaproszenie na domówkę do znajomych ale pewno zostaniemy sobie w domu - po zwariowanych świętach musimy sobie odpocząć

A jutro idziemy na USG podglądać nasze Kropiszcze i w końcu musimy się na nifty umówić

Trzymajcie się cieplutko Mamuśki
To poszalałaś, rzeczywiście twarda jesteś! Fajnie, że u Ciebie też nowina tak miło przyjęta.
Kciuki już za usg!

Cytat:
Biedna! Czy rozmawiałaś o tym z lekarzem? Wymiotujesz dużo? Rozumiem, że się martwisz, ale jeśli Twoje wyniki badań nie odbiegają jakoś bardzo od norm, to dziecko wszystko co potrzebujesz weźmie z Twojego organizmu

Cytat:
Baś śpi z nami w łóżku,więc to by musiało być połączone z nauką spania,ale myślę,ze moze w nowym łóżku? Nie wiem jak sie do tego zabrać. Wczoraj już było bardzo pozno jak się zabraliśmy za uspypianie, byla zmęczona,ale nagle dostala turobodoładowanie, zaczęła skakać, gadać coś charczaco sliniac sie przy tym niesamowicie (bardzo jej sie to spodobalo,bo sie śmiała). W końcu mąż poszedł się myć, ona mi wlazla pod pache i od razu zasnela. Nie wiem czy to on ją tak nakręca?

Byłam zanieść mocz, po poludniu będą wyniki. Niestety na stronie nie da się sprawdzić,ale mam blisko więc loooooz. Tylko nie wiem czy to bedzie miarodajne,bo musiałam nad ranem iść siusiu. No cóż...

To rzeczywiście będzie chyba jakaś nauka potrzebna w nowym łóżku. Zastanów się, która metoda Wam odpowiada, znajdź dobry czas i do dzieła
Myślę, że będę miarodajne.

Miłego dnia, Kochane!
Ja to usg i pappa mam o 13:50, a potem zaraz do pracy
Stary 2017-12-27, 10:57   #3388
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ale piękne fotki 😍 a jakie ujęcie nóżki! Piękne!

Wczoraj przypadkiem znalazłam artykuł o naturalnej higienie niemowląt.. Powiem szczerze, że zaliczyłam niezły szok.. Chodzi o to, że ludzie wysadzaja do załatwienia się w toalecie kilku tyg. Maluszki. Dla mnie to szok.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-12-27 o 11:02
Stary 2017-12-27, 11:01   #3389
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Jakoś mi to jeszcze uciekło.
Gratulacje! Super wiadomości
Nóżka jest naprawdę niesamowita
Stary 2017-12-27, 11:11   #3390
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ale piękne fotki 😍 a jakie ujęcie nóżki! Piękne!

Wczoraj przypadkiem znalazłam artykuł o naturalnej higienie niemowląt.. Powiem szczerze, że zaliczyłam niezły szok.. Chodzi o to, że ludzie wysadzaja do załatwienia się w toalecie kilku tyg. Maluszki. Dla mnie to szok.

Nooo,koleżanka z mojej poprzedniej grupy kiedys o tym pisała. Takie maluchy to dają jakieś znaki,ze robia siusiu czy kupkę,ale moja teraz to nic nie daje po sobie poznać. Zresztą to troche stresujace tak ciagle obserwować,nagle rzucać wszystko żeby dziecko wysadzić...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości