|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Mam nadzieje ze jutro przejdzie mi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,w czwartek mam wizytę,a zapomniałam o badaniu moczu. Czy jak jutro zaniosę do diagnostyki to jest szansa,że na pojutrze rano będą online wyniki? W sumie nigdy nie sprawdzałam na stronie, czy w takiej przychodni pod miastem też to działa? Skleroza nie boli :-/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3365 |
|
Rozeznanie
|
Hej😊 dzięki Za miłe słowa o bqbci...
witam się poświątecznie, u mnie też brzuszka nie da sie ukryć, ale to raczej świąteczne obżarstwo😝 dziś powiedzieliśmy teściom, szwagierka się ucieszyła, ale ona sama ma trójkę... Za to u mnie w rodzinie powiem, że bez fajerweków, w sumie to tylko siostra się ucieszyła, tak to już jest przy 5tym wnuku, mieszkamy razem to pewnie liczyli na chwilę oddechu😉 Na razie nie zdradzam płci maluszka, bo to jakaś abstrakcja dla mnie, żeby lekarz już wiedział😛 określał na podstawie wyrostka płciowego: u dziewczynki jest równolegle a u chłopca odstaje do góry w stosunku do kregoslupa jeśli kogoś to interesuje... Folinka napisz jak nauczyłaś swoją Lidzię spać😀 Jutro mówię w pracy o ciąży, trzymajcie kciuki, bo się stresuję... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3366 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Jak tam? Dalej świętujecie? ![]() U mnie dzieciaki, cała czwórka w łóżkach - znaczy się łącznie z tż, który śpi przed nocką.Jutro moje usg!!! Ale się cieszę! ![]() Ależ mi faktycznie te ostatnie dni zleciały, tak jak myślałam. Heh, nie ma to jak święta na pomoc w doczekaniu do usg! Mam nadzieję, że same dobre wiadomości ono przyniesie... pola, Sandam, i dla Was kciuki i same pozytywne myśli na jutro! ![]() norka, jak zdrówko??? Jak się czujesz? Cytat:
Chłopcy też mi kiepsko spali jako niemowlęta i też ich tak uczyłam w którymś momencie, choć raczej jak już trochę starsi byli. Przy Lidii bardzo chciałam tego uniknąć, stąd od urodzenia próbowałam ją konsekwentnie odkładać, ale wiesz, jak to często u piersiowych dzieci, efekty były marne... A Ty coś chcesz zmienić w Waszym usypianiu? Poza tym oczywiście, żeby córcia łatwiej i szybciej usnęła Siedzisz przy niej jak usypia czy jest sama? Może po prostu uda się to przeczekać i załapie niedługo, że nowy rytuał jest bez cycusia?U mnie można powiedzieć teraz jest podobny problem, jak odstawiamy smoka... Myśłałam, żeby dać jej zamiast tego pieluszkę albo przytulankę, ale uznałam, że to bez sensu, bo to by tylko było zamienienie jednego "pocieszyciela" na innego okupione i tak płaczem. Po prostu chodzę do niej co chwilę, głaskam, przytulam i uspokajam, ale de facto usypia sama. Dziś po 15 min już spała, w dzień podobnie, aż mi się wierzyć nie chce. Moja dzielna myszka! Cytat:
Ale w sumie może i masz rację, skoro cała noc przespana Jedynie tyle, że dotychczas po takiej pobudce przed 7, po zjedzeniu z piersi, jeszcze spokojnie do 8 spała, a dziś już nie było o tym mowy.Dacie radę! Nie ma innej opcji ![]() Cytat:
![]() No faktycznie, jak synek ma gorszy okres, to niezbyt dobry czas na zmiany. Ja właśnie zdecydowałam się na to odsmoczkowanie teraz, bo u nas wszystko spokojnie, zdrowo, żadnych większych zmian i ogólnie jestem za tym, że po pierwszych urodzinach już dziecko smoczka nie używało, a mojej malutkiej dokładnie za tydzień roczek stuknie! ![]() Cytat:
Taki trochę off topic robimy To miło, że nas tu nie banujecie Niestety nie znam więcej sposobów niż już podane. Oby szybko minęło ![]() Cytat:
Heh, a ja piszę jak zwykle tego posta od godziny, bo co chwilę przerywam sobie. Pewnie już i tak wszyscy śpią ![]() Dobranoc! ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() O Lidusi napisałam już wyżej. Jakbyś chciała więcej szczegółów, to pytaj! Właśnie nie wiem, na czym to polega, ale dla części lekarzy jest to proste i oczywiste, że się da. Ja tylko z najstarszym synem, czyli już ponad 12 lat temu dowiedziałam się w 13 tc i to lekarz nie miał absolutnie najmniejszych wątpliwości. Było to w Kr w szpitalu. Zgaduję, że to zależy głównie od doświadczenia lekarza i jakości usg... Do tej mojej ulubionej gin zaczęłam chodzić w połowie drugiej ciąży, a w trzeciej byłam już w uk, więc nawet nie wiem, czy ona mówi płeć w I trym...
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię, mam problem ze snem..
Odliczam dni do piątku, mam nadzieję, że jeśli na UG wyjdzie wszystko ok to już naprawdę odetchne z ulga. Też się zastanawiam czy poznamy poznamy płeć. Heh Musze też zrobić badanie moczu przed wizytą u mojej gin 11.01. Jak spędzacie sylwestra? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My jedziemy na sylwestra do przyjaciol na domowke. A Wy macie jakies plany? Musze sie Wam pochwalic... dosyalam od męża poduszke ciążowa i do karmienia typu U- jest cudowna i bede ją kazdej polecac! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka ściskam mocno kciuki za wasze pierwsze spotkanie na monitorze!
pamiętaj, bliźnięta też przyjmiemy ![]() Blanka ug robisz z pappa od razu? Czym się martwisz?
|
#3370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na sylwestra idziemy na 'salę' ze znajomymi.... Witam się z pracy☺ już podzieliłam się radosną nowiną i nawet nie było tak źle... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
Kropka nad i - zazdroszczę poduszki ! Też się przymierzam do kupna, ale wiem ze jeszcze są w ksztalcie litery C , orientujesz się może która jest bardziej praktyczna ? C czy U?
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
w piątek byłam na wizycie, wszystko jest ok pani ginekolog pomyliła się w wyliczeniach o jakieś 2 tygodnie, bo dziecko już zaczęło 13 tydzień i jest bardzo ruchliwe i spore
mnie powoli odchodzą nudności i mdłości, przytyłam 3 kg (w stosunku do poprzedniego miesiąca 68kg), uwaga waga sprzed świąt ![]() przyszła wizyta 19 stycznia i może już będzie wiadomo coś odnośnie płci ![]() pod koniec stycznia mam wykonać badania prenatalne
Będę mamą Termin 7.07.2018 Edytowane przez Anett_s Czas edycji: 2017-12-27 o 09:36 |
|
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
O Dziewczyny- mam nadzieję, że Wasze Święta były spokojne, radosne i rodzinne
Ja przed samymi świętami się spektakularnie pochorowałam wiecie: katar, kaszel i gorączka- noż qrczak lepszego terminu nie mogłam sobie wybrać ale że twarda baba jestem to podleczyłam się miodem, malinami i okładami z kotów i zdążyłam przed świętami pierogów nalepić, kapuchy z grochem nagotować, ciasto upiec i pierniczki udekorować w dwa dni zrobiliśmy ok. tysiąca kilometrów ale warto było - cała rodzina zachwycona wiadomością o małym Kropku Co do sylwestra, to mamy zaproszenie na domówkę do znajomych ale pewno zostaniemy sobie w domu - po zwariowanych świętach musimy sobie odpocząć ![]() A jutro idziemy na USG podglądać nasze Kropiszcze i w końcu musimy się na nifty umówićTrzymajcie się cieplutko Mamuśki |
|
|
|
#3375 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3377 |
|
Rozeznanie
|
To Usg genetyczne I trymestru, takie ze szczegółowymi pomiarami
|
|
|
#3378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój brzuszek jak na 13 tydzień uważam że jest już spory, do tego te zaparcia nawet 3 dniowe....
Będę mamą Termin 7.07.2018 Edytowane przez Anett_s Czas edycji: 2017-12-27 o 09:59 |
|
|
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Anety jaki ładny Duzy brzuszek!!!! Ja niestety cały czas chudne, nawet po świętach waga mi poleciała w dół chociaż jadłam 3 razy więcej niż zwykle.... nie wiem jak to jest możliwe, eh martwię się o dziecko....
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Anett to zdjęcie nóżki mnie rozbroiło
nie martw się, po świętach większość z nas jest okrąglejsza, a zresztą 13 tc już masz prawo rosnąć
|
#3381 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam zanieść mocz, po poludniu będą wyniki. Niestety na stronie nie da się sprawdzić,ale mam blisko więc loooooz. Tylko nie wiem czy to bedzie miarodajne,bo musiałam nad ranem iść siusiu. No cóż... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
Anett duży dzidziuś to i brzuszek odpowiedni 😊 ślicznie 😃
Jaka zaczynam 12tc i już tez czuje po spodniach, że są ciasne 😊 mam dwie pary ciążowych dżinsów, ale jak dziś ubrałam, to znowu leca ze mnie bo brzuszek jeszcze za mały i nie trzymają się dobrze 😠 zostają mi getry. 😊 Dziewczyny czytacie/czytalyscie jakieś fajne książki, blogi coś o ogarnieciu, wychowaniu maluszków? Chciałabym zacząć coś czytać, ale internet kupię od przeróżnych informacji chciałabym coś mądrego, sprawdzonego. Poleci któraś jakaś książkę, albo bloga? I Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3383 |
|
Rozeznanie
|
My na sylwestra raczej będziemy w domu bo ja o 22 chodzę ledwo żywa, a w poniedziałek idziemy na urodziny mojej mamy.
Wczoraj rodzina zgodnie uznała, że zaczynam się na brzuchu zaokrąglać. ![]() W pierwsze święto byliśmy u siostry tż jej córka jest z lipca tego roku i jak pomyslalam, że za rok nasz brzdąc też już będzie w tym wieku to trudno mi było w to uwierzyć! ![]() Prosimy o kciuki za dzisiejszą wizytę, jadę na 16 i trochę się stresuję.. ![]() Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3385 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja po świętach na szczęście bez zmian wagi ![]() Cytat:
Cytat:
tu jest sposób na spodnie też chętnie się dowiem o jakiś blogach, youtubach czy książkach o ciąży
|
|
#3386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3387 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Witam się w tym szczególnym dniu - nie dość, że usg dziś, to jeszcze wg wszelkich obliczeń zaczęłam II trymestr, 13+0 dziś ![]() Cytat:
Cytat:
Kciuki już za usg! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Myślę, że będę miarodajne. Miłego dnia, Kochane! Ja to usg i pappa mam o 13:50, a potem zaraz do pracy
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj przypadkiem znalazłam artykuł o naturalnej higienie niemowląt.. Powiem szczerze, że zaliczyłam niezły szok.. Chodzi o to, że ludzie wysadzaja do załatwienia się w toalecie kilku tyg. Maluszki. Dla mnie to szok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-27 o 11:02 |
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! Super wiadomości ![]() Nóżka jest naprawdę niesamowita
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

w łóżkach - znaczy się łącznie z tż, który śpi przed nocką.

Ale w sumie może i masz rację, skoro cała noc przespana 

pamiętaj, bliźnięta też przyjmiemy 

wiecie: katar, kaszel i gorączka- noż qrczak lepszego terminu nie mogłam sobie wybrać
w dwa dni zrobiliśmy ok. tysiąca kilometrów ale warto było - cała rodzina zachwycona wiadomością o małym Kropku