|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Kropka o rany, brawa dla Męża, ale się wczuł
napewno będzie Ci służyć dobrze, bo wyszukana od serca
|
#3422 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,jak wizyty,chwalcie się!!!
Mam już te wyniki moczu, dobrze wyszły, ale ta infekcja,którą czuję,ze mam to raczej na pewno w pochwie. Zobaczę co jutro powie gin,idę do nie mojego,bo mój ma urlop. 11 stycznia idę do mojego. Ciekawe,czy mi jutro założy kartę ciąży :? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3423 |
|
Raczkowanie
|
Super poduszka! I super Mąż ze że taki prezent Ci sprawił i sam jeszcze czytał na ten temat ☺ też poczytam i na dniach jakaś zamówię
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi sie tardyferon wchlanial jako tako,w sensie,ze ciagle miałam hemoglobine kolo 11 Jeszcze co do karmienia piersią,to ja się na początku nastawialam na 6 miesięcy,ale jak już te 6 miesiecy minęło, a ja miałam za sobą różne przejścia to stwierdziłam,ze karmie dalej,ze szkoda tej mojej pracy,zeby tak szybko przestać. Na początku było ciężko, jedni lepiej znoszą brak kontaktu z ludzmi i dostosowanie sie do dziecka,inni gorzej. Ja po pierwszym szoku przyzwyczailam sie do sytuacji, ale ja nie jestem osobą,która ciagle musi z kimś sie widywać/rozmawiać. Więc powiem,ze wiele zależy od charakteru matki. Koleżanka,ktora tylko mm mogła jeździć na studia do innego miasta i zostawiać dziecko dziadkom,a nawet jechać z tz na wycieczkę w góry na parę dni,gdzie ja najdalej sie wybierałam po spozywke i mogło mnie nie być góra godzinę. Teraz już jest lepiej, młoda spokojnie zostaje z babciami, ciocia czy wujkiem, ale ja wcale aż tak chetnie jej nie zostawiam,chyba ja bardziej przezywam rozłąkę niż ona. Mimo wszystko wierzę,ze dalej tak naturalnie będzie sie usamodzielniac bez szoku z obu stron Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Radena Bo to naprawdę dużo zależy od charakteru matki
ja sobie nie wyobrażam, aby właśnie wyjść najdalej do sklepu po zakupy spożywcze.W sumie to w sierpniu idziemy na wesele więc to będzie pierwszy raz gdy dziecko zostanie z dziadkami. Ale znów nie wyobrażam sobie zostawić dziecko na kilka dni. Oj nie, co innego kilka godzin, żeby wyjść z mężem do kina, koleżanka na zakupy itp,a co innego jechać w góry tak samo nie wyobrażam sobie, abym tylko ja miała wstawać do dziecka w nocy itp.No ale ja ma troche inne podejście jak np. Maluch po kilku miesiącach będzie spał w pokoju obok, u siebie. Ważne jest to, żeby matka się do niczego nie zmuszała szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko, w końcu maluch odczuwa nasze emocje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Radena czyli też tak średnio, ciągle pod widełkami to 11 :/ A teraz jakie masz wyniki?
Ja z kolei chciałam karmić napewno do pół roku i za każdym razem nie mogłam przełamać kryzysu w 3 miesiącu i kończyło się na butli
|
#3427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3428 |
|
Rozeznanie
|
My już po wizycie brzdąc ma już 3.20cm i według USG to 10+1. Będę miała prenatalne za darmo!
![]() ![]() Póki co mam dalej brać ten Duphaston i nospę na bóle brzucha. Tż był ze mną widział też maluszka i słyszeliśmy serduszko ![]() IMG_20171227_180324.jpgWysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2017-12-27 o 18:36 |
|
|
|
#3429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jak ogarnęłas darmowe ug ?![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też w sumie chciałam żeby Młoda spała w swoim łóżeczku,a za jakiś czas w pokoju, a aktualnie śpi z nami i nie wiem czy finalnie nie bedziemy spać w 4 za 7 miesięcy 😂 Więc teraz też nie zakładam nic,chciałabym karmić 2 dziecko też 1.5 roku, ale zobaczymy jak wyjdzie. Btw też bym nie zostawiła dziecka mm na parę dni żeby jechać w góry,nawet z najlepszą babcią na świecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście na USG było wszystko dobrze. ![]() Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do karmienia już pisałam o co chodzi, nie ma zmiłuj. A kupy i inne wydzieliny mnie nie ruszają.. Pracowałam jako niania przez dłuższy czas do tego dzieciaki z rodziny tez miałam przy sobie, jedno od 2tygodnia życia przez 2-3tyg non stop, a potem kilka razy w tyg. Ja ogólnie mam taki charakter z mężem, że mamy zasady które sobie postanowiliśmy i ich się trzymamy dużo nam w życiu ułatwiają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-27 o 18:41 |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem świadoma tego, że kolorowo na początku nie będzie, ale no cóż będę wstawała 100razy w nocy, trudno.. Dziecko w łóżku odpada. Dostawka również odpada. U mnie mąż też jest w domu. Więc jak on będzie w trasie to ja będę wstawać.. Będzie w domu to ja będę spać a on będzie dzieckiem się zajmować w nocy. Damy radę o to się nie martwię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-27 o 19:06 |
|
|
|
|
#3438 | |
|
Rozeznanie
|
A jakie zelazo bierzesz? Ja po porodzie bralam subofer (czy jakos tak nazwa) bylo na recepte i super sie wchlanialo.
Co do kp. Przy pierwszym chcialam długo ale karmilam miesiac bo pokarm mnie zalewal. Ale malam wtedy 17 lat to bylam niedoswiadczona. W drugim chcialam karmic piersia dlugo ale karmilam 10 dni bo potem trafilam do szpitala na kardiologie bez dziecka i mimo odciagania pokarm zanikl choc walczylam dlugo. Teraz tez planuje karmic co najmniej pol roku. Jak wyjdzie zobaczymy. Ale nie ma to jak bliskosc z takim maluszkiem przy piersi ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- No i smoczka tez planuje dawac jak przy chlopcach ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja właśnie ten sam chyba, miałam sorbifer durules na receptę. I nic :/ kupiłam już to żelazo, które u mnie działało, sok z pokrzywy i od jutra działam.
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
No to kiepsko bo ja po tygodniu mialam ladny wynik. Moze bys musiala zapytac lekarza co razem z zelazem brac na lepsze wchlanianie.
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki i tylko na szybko z pracy daję znać, że u nas ogólnie wszystko dobrze.
Cudownie było zobaczyć moją Kryszynkę. Ma już 7 cm i mocno się wierciła Aaa, maleństwo rośnie niemal idealnie do wieku ciąży, wyszło mi dziś 13t1d, więc tylko o jeden dzień przesunęli mi tp, na 3.07 i to teraz mój oficjalny termin. Niewiarygodne to jest, bo to urodziny męża i od początku "zażyczył" sobie taki tp Ktoś jeszcze miał wyższe nt, prawda? Ale chyba jeszcze wyższe niż moje... Ciekawa jestem też dzisiejszych pozostałych wizyt, ale to dopiero wieczorem poczytam. Jak nie padnę do spania...
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja u mnie chyba najlepiej wychodziły wyniki gdy popijałam sokiem pomarańczowym, i coś w tym jest bo witamina C zwiększa ponoć wchłanianie. Ten żelazek jest w komplecie z wit.C więc liczę na lepszy wynik kolejnym razem
![]() Folinka gratuluję!!! Wow, 7 cm to już takie duże dzieciątko
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju synek chory, rozbudziliśmy go odciaganiem kataru i nie śpimy od 4. To będzie długi dzień
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Folinka, duży dzieciaczek. Masz rację, że się na razie nie stresujesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3444 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My wczoraj już o 4 byliśmy na nogach, młody po prostu stwierdził że się wyspał i chciał bajki oglądać ile twój synek ma ?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Witam sie w drugim trymestrze! Gratuluje udanych wizyt kto wizytuje? ![]() Przy okazji mam pytanie: czy wiecie może, czy można stosować probiotyki dopochwowej w ciazy (np invag)? W internetach czytam, że bardziej rekomendowane są doustne a ja od kilku dni zapobiegawczo działam z invag i zastanawiam się czy dobrze robie. |
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A chory był dopiero 2 raz w życiu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nasz brzdąc też jest większy ale terminu nam nie zmienili. ![]() Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, piekne brzuszki! Macie juz co pokazywać. U mnie to wyglada jak wzdęcie
. Ale musze Wam powiedzieć ze wczoraj wyczytałam ze bóle dolnych partii pleców we wczesnej ciazy dotyczą połowy kobiet. Dlatego ze ciało sie juz przyzwyczaja do ciazy dlatego Wszytskie wiązadła i mięśnie sie rozluźniają. Wiec mnie te moja bóle uspokoiły.Kropka poduszka mi sie podoba i brawa dla Tz ta za przestudiowanie wszytskich opcji. Mysle ze każda poduszka wymagała bedzie przyzwyczajenia My porwrocilismy do domku. To były okropnie intensywne swieta. Teściowie pozapraszali âpol wioskiâ to sa tacy towarzyscy ludzie. Ale mam juz dosc. Także bardzo bardzo sie ciesze ze na swieta bedziemy jedynie we dwojke z piesiami. Poza tym wczoraj na promie tak kołysało, był tak okropnie silny wiatr ze wszyscy pochowali sie do kabin i spędziliśmy cała podróż na leżąco bo inaczej sie nie dało. Nie pomogło to jednak moim miłościom . Ale nie wymiotowałam na szczescie. Chociaz gdybym dluzej pozostała w pozycji stojącej napewno by sie zdarzyło. Tez z checia sie dowiem o jakis interesujących lekturach o wychowaniu dzieci O karmieniu piersią jeszcze nie myslalam ale wiem ze zmuszać sie do tego nie bede. Wy dziewczyny to macie juz tak wszystko przemyślane, ja sie czuje ze jestem jeszcze daleko w tyle. Ale psy wychowaliśmy bardzo starannie a kochamy ich nad zycie. Byliśmy bardzo konsekwentni, a mamy terriery, dlatego mam nadzieje ze z dzieckiem bedzie tak samo. Tesciowa juz zarezerwowała cały lipiec zeby przyjechać na narodziny . Cała rodzine juz poinformowała ze nie bedzie jej do pomagania w lipcu i ewentualnie sierpniu dlatego każdy ma sobie juz zapisać w kalendarzach . A tesciowa to całe zycie pomaga całej rodzinie i non stop jeździ po wsyztskich ciociach, dziadkach i wnukach zeby pomagać. Teściowie byli bardzo dumni i jak tylko dostali nasze pozwolenie to wsyztskim opowiadali . Teraz czeka nas spokojne przywitanie nowego roku. Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2017-12-28 o 10:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

napewno będzie Ci służyć dobrze, bo wyszukana od serca

kto wizytuje?
. Ale nie wymiotowałam na szczescie. Chociaz gdybym dluzej pozostała w pozycji stojącej napewno by sie zdarzyło.