Mamusie lipcowe 2018 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-27, 17:28   #3421
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Kropka o rany, brawa dla Męża, ale się wczuł napewno będzie Ci służyć dobrze, bo wyszukana od serca
Stary 2017-12-27, 17:39   #3422
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny,jak wizyty,chwalcie się!!!

Mam już te wyniki moczu, dobrze wyszły, ale ta infekcja,którą czuję,ze mam to raczej na pewno w pochwie. Zobaczę co jutro powie gin,idę do nie mojego,bo mój ma urlop. 11 stycznia idę do mojego. Ciekawe,czy mi jutro założy kartę ciąży :?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 17:43   #3423
fioletowe okulary
Raczkowanie

Super poduszka! I super Mąż ze że taki prezent Ci sprawił i sam jeszcze czytał na ten temat ☺ też poczytam i na dniach jakaś zamówię
Stary 2017-12-27, 17:52   #3424
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Nie mam nikogo kto robi domowy sok z buraków. Ale poszukam na necie przepisów
Ale taki domowy sok musi odstac trochę,gdzieś tak czytałam,nie wiem dokładnie o co chodzi,ale ten zakwas lepszy albo gotowane buraczki.

Mi sie tardyferon wchlanial jako tako,w sensie,ze ciagle miałam hemoglobine kolo 11

Jeszcze co do karmienia piersią,to ja się na początku nastawialam na 6 miesięcy,ale jak już te 6 miesiecy minęło, a ja miałam za sobą różne przejścia to stwierdziłam,ze karmie dalej,ze szkoda tej mojej pracy,zeby tak szybko przestać. Na początku było ciężko, jedni lepiej znoszą brak kontaktu z ludzmi i dostosowanie sie do dziecka,inni gorzej. Ja po pierwszym szoku przyzwyczailam sie do sytuacji, ale ja nie jestem osobą,która ciagle musi z kimś sie widywać/rozmawiać. Więc powiem,ze wiele zależy od charakteru matki. Koleżanka,ktora tylko mm mogła jeździć na studia do innego miasta i zostawiać dziecko dziadkom,a nawet jechać z tz na wycieczkę w góry na parę dni,gdzie ja najdalej sie wybierałam po spozywke i mogło mnie nie być góra godzinę. Teraz już jest lepiej, młoda spokojnie zostaje z babciami, ciocia czy wujkiem, ale ja wcale aż tak chetnie jej nie zostawiam,chyba ja bardziej przezywam rozłąkę niż ona. Mimo wszystko wierzę,ze dalej tak naturalnie będzie sie usamodzielniac bez szoku z obu stron

Stary 2017-12-27, 18:05   #3425
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Radena Bo to naprawdę dużo zależy od charakteru matki ja sobie nie wyobrażam, aby właśnie wyjść najdalej do sklepu po zakupy spożywcze.
W sumie to w sierpniu idziemy na wesele więc to będzie pierwszy raz gdy dziecko zostanie z dziadkami. Ale znów nie wyobrażam sobie zostawić dziecko na kilka dni. Oj nie, co innego kilka godzin, żeby wyjść z mężem do kina, koleżanka na zakupy itp,a co innego jechać w góry tak samo nie wyobrażam sobie, abym tylko ja miała wstawać do dziecka w nocy itp.
No ale ja ma troche inne podejście jak np. Maluch po kilku miesiącach będzie spał w pokoju obok, u siebie. Ważne jest to, żeby matka się do niczego nie zmuszała szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko, w końcu maluch odczuwa nasze emocje.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 18:06   #3426
MalaGosia88
Zakorzenienie

Radena czyli też tak średnio, ciągle pod widełkami to 11 :/ A teraz jakie masz wyniki?

Ja z kolei chciałam karmić napewno do pół roku i za każdym razem nie mogłam przełamać kryzysu w 3 miesiącu i kończyło się na butli
Stary 2017-12-27, 18:07   #3427
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Nie mam nikogo kto robi domowy sok z buraków. Ale poszukam na necie przepisów
Podobno właśnie taki kiszony jest najlepszy, jak na barszczyk😊 jak masz sokowirówkę/wyciskarkę to świeży też jest ok, może być z marchewką lub jabłkiem dla poprawy smaku... Wypróbuj koniecznie😊

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 18:08   #3428
Sandam13
Rozeznanie

My już po wizycie brzdąc ma już 3.20cm i według USG to 10+1. Będę miała prenatalne za darmo!
Póki co mam dalej brać ten Duphaston i nospę na bóle brzucha. Tż był ze mną widział też maluszka i słyszeliśmy serduszko IMG_20171227_180324.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Sandam13
Czas edycji: 2017-12-27 o 18:36
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 18:15   #3429
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
My już po wizycie brzdąc ma już 3.20cm i według USG to 10+1. Będę miała prenatalne za darmo!
Póki co mam dalej brać ten Duphaston i nospę na bóle brzucha. Też był ze mną widział też maluszka i słyszeliśmy serduszko Załącznik 7368621

Jaki fajny ktosiek a jak ogarnęłas darmowe ug ?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Podobno właśnie taki kiszony jest najlepszy, jak na barszczyk😊 jak masz sokowirówkę/wyciskarkę to świeży też jest ok, może być z marchewką lub jabłkiem dla poprawy smaku... Wypróbuj koniecznie😊

Moja siostra też taki sobie robiła z sokowirówki
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 18:23   #3430
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Radena Bo to naprawdę dużo zależy od charakteru matki ja sobie nie wyobrażam, aby właśnie wyjść najdalej do sklepu po zakupy spożywcze.
W sumie to w sierpniu idziemy na wesele więc to będzie pierwszy raz gdy dziecko zostanie z dziadkami. Ale znów nie wyobrażam sobie zostawić dziecko na kilka dni. Oj nie, co innego kilka godzin, żeby wyjść z mężem do kina, koleżanka na zakupy itp,a co innego jechać w góry tak samo nie wyobrażam sobie, abym tylko ja miała wstawać do dziecka w nocy itp.
No ale ja ma troche inne podejście jak np. Maluch po kilku miesiącach będzie spał w pokoju obok, u siebie. Ważne jest to, żeby matka się do niczego nie zmuszała szczęśliwa matka to szczęśliwe dziecko, w końcu maluch odczuwa nasze emocje.

Blanka,po porodzie też się zmienia myślenie ;-) przed porodem myślałam,ze kupy będą mnie brzydzic i inne wydzieliny,a teraz wciagam gluty aspiratorem 😂
Też w sumie chciałam żeby Młoda spała w swoim łóżeczku,a za jakiś czas w pokoju, a aktualnie śpi z nami i nie wiem czy finalnie nie bedziemy spać w 4 za 7 miesięcy 😂
Więc teraz też nie zakładam nic,chciałabym karmić 2 dziecko też 1.5 roku, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Btw też bym nie zostawiła dziecka mm na parę dni żeby jechać w góry,nawet z najlepszą babcią na świecie

Stary 2017-12-27, 18:27   #3431
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Jaki fajny ktosiek a jak ogarnęłas darmowe ug ?

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Moja siostra też taki sobie robiła z sokowirówki
Ja nie ogarnęłam, lekarz sam mi powiedział że wypisze w skierowaniu na prenatalne, że czegoś nie widział na USG i muszą być zrobione z NFZ ale w klinice w której mój lekarz pracuje w Katowicach.
Oczywiście na USG było wszystko dobrze.

Stary 2017-12-27, 18:28   #3432
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Radena czyli też tak średnio, ciągle pod widełkami to 11 :/ A teraz jakie masz wyniki?

Ja z kolei chciałam karmić napewno do pół roku i za każdym razem nie mogłam przełamać kryzysu w 3 miesiącu i kończyło się na butli
Jutro sie dowiem jakie mam wyniki,bo dopiero miałam pierwsze badania ostatnio na nfz,więc są w karcie u gina. Ale liczę na to,ze nie jest tak zle,bo jem mięso,a w poprzedniej ciąży mnie brzydzilo i nie mogłam nawet kolo niego przejsc, a co dopiero zjeść

Stary 2017-12-27, 18:29   #3433
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Blanka,po porodzie też się zmienia myślenie ;-) przed porodem myślałam,ze kupy będą mnie brzydzic i inne wydzieliny,a teraz wciagam gluty aspiratorem 😂
Też w sumie chciałam żeby Młoda spała w swoim łóżeczku,a za jakiś czas w pokoju, a aktualnie śpi z nami i nie wiem czy finalnie nie bedziemy spać w 4 za 7 miesięcy 😂
Więc teraz też nie zakładam nic,chciałabym karmić 2 dziecko też 1.5 roku, ale zobaczymy jak wyjdzie.
Btw też bym nie zostawiła dziecka mm na parę dni żeby jechać w góry,nawet z najlepszą babcią na świecie

Wiesz, mamy swoje zasady i się ich trzymamy. Spanie odpada z dzieckiem, że względu na mój kręgosłup (śpię w jednej pozycji) a mąż tak niespokojnie śpi, że już nie raz dostałam z łokcia w twarz, albo z kolana w brzuch. Jest to po prostu niebezpieczne. Z resztą łóżko jest moje i męża. Dziecko na łóżeczko a potem swój pokoik.

Co do karmienia już pisałam o co chodzi, nie ma zmiłuj.

A kupy i inne wydzieliny mnie nie ruszają.. Pracowałam jako niania przez dłuższy czas do tego dzieciaki z rodziny tez miałam przy sobie, jedno od 2tygodnia życia przez 2-3tyg non stop, a potem kilka razy w tyg.

Ja ogólnie mam taki charakter z mężem, że mamy zasady które sobie postanowiliśmy i ich się trzymamy dużo nam w życiu ułatwiają

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-12-27 o 18:41
Stary 2017-12-27, 18:33   #3434
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Póki co mam dalej brać ten Duphaston i nospę na bóle brzucha. Też był ze mną widział też maluszka i słyszeliśmy serduszko Załącznik 7368621

Fajny duży Dzidzio ;-) a prenatalne czemu za darmo? Jesteś w grupie ryzyka?

Stary 2017-12-27, 18:35   #3435
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Fajny duży Dzidzio ;-) a prenatalne czemu za darmo? Jesteś w grupie ryzyka?

Nie, ale lekarz zaznaczył że niby czegoś nie widział na USG żeby były refundowane z tym że muszę je zrobić u niego w klinice.

Stary 2017-12-27, 18:47   #3436
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Wiesz, mamy swoje zasady i się ich trzymamy. Spanie odpada z dzieckiem, że względu na mój kręgosłup (śpię w jednej pozycji) a mąż tak niespokojnie śpi, że już nie raz dostałam z łokcia w twarz, albo z kolana w brzuch. Jest to po prostu niebezpieczne. Z resztą łóżko jest moje i męża. Dziecko na łóżeczko a potem swój pokoik.

Co do karmienia już pisałam o co chodzi, nie ma zmiłuj.

A kupy i inne wydzieliny mnie nie ruszają.. Pracowałam jako niania, do tego dzieciaki z rodziny tez miałam przy sobie, jedno od 2tygodnia życia przez 2-3tyg..

Ja ogólnie mam taki charakter z mężem, że mamy zasady które sobie postanowiliśmy i ich się trzymamy dużo nam w życiu ułatwiają

To takie przykłady podałam, dobrze mieć zasady,aczkolwiek ja sie cieszę,że niektóre swoje odpuściłam z dużym zyskiem przede wszystkim dla mojego zdrowia,bo śpiąc z młodą moglam sie wyspać dużo lepiej niż gdy musiałam calkiem przytomnie ją karmić i odkładać (a często sie przy tym budziła). W sumie dostawka jest całkiem dobrym pomysłem pośrednim pomiędzy spaniem z dzieckiem a spaniem samodzielnym w łóżeczku.Trzeba znaleźć złoty środek,który nam najbardziej odpowiada. Oczywiście podobno dzieci na mm lepiej śpią, są dłużej najedzone,ale to też nie zawsze i nie z kazdym dzieckiem - moja sie teraz budzi na wodę na doslownie 30 sekund,co mnie w ogole nie wybija ze spania,a dziecko kolezanki na mm nadal sie budzi 3 razy na mleczko. Ale jeszcze raz powtórzę- każde dziecko jest inne,każda sytuacja jest inna i też może sie szybko zmienić (u nas przy 1 zębie wychodzącym spanie sie posypało)

Stary 2017-12-27, 18:57   #3437
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
To takie przykłady podałam, dobrze mieć zasady,aczkolwiek ja sie cieszę,że niektóre swoje odpuściłam z dużym zyskiem przede wszystkim dla mojego zdrowia,bo śpiąc z młodą moglam sie wyspać dużo lepiej niż gdy musiałam calkiem przytomnie ją karmić i odkładać (a często sie przy tym budziła). W sumie dostawka jest całkiem dobrym pomysłem pośrednim pomiędzy spaniem z dzieckiem a spaniem samodzielnym w łóżeczku.Trzeba znaleźć złoty środek,który nam najbardziej odpowiada. Oczywiście podobno dzieci na mm lepiej śpią, są dłużej najedzone,ale to też nie zawsze i nie z kazdym dzieckiem - moja sie teraz budzi na wodę na doslownie 30 sekund,co mnie w ogole nie wybija ze spania,a dziecko kolezanki na mm nadal sie budzi 3 razy na mleczko. Ale jeszcze raz powtórzę- każde dziecko jest inne,każda sytuacja jest inna i też może sie szybko zmienić (u nas przy 1 zębie wychodzącym spanie sie posypało)

Nie no wiadomo, ze każde dziecko jest inne.
Ja jestem świadoma tego, że kolorowo na początku nie będzie, ale no cóż będę wstawała 100razy w nocy, trudno..
Dziecko w łóżku odpada. Dostawka również odpada.
U mnie mąż też jest w domu. Więc jak on będzie w trasie to ja będę wstawać.. Będzie w domu to ja będę spać a on będzie dzieckiem się zajmować w nocy. Damy radę o to się nie martwię.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-12-27 o 19:06
Stary 2017-12-27, 20:05   #3438
Patrycja28100
Rozeznanie

A jakie zelazo bierzesz? Ja po porodzie bralam subofer (czy jakos tak nazwa) bylo na recepte i super sie wchlanialo.

Co do kp. Przy pierwszym chcialam długo ale karmilam miesiac bo pokarm mnie zalewal. Ale malam wtedy 17 lat to bylam niedoswiadczona.
W drugim chcialam karmic piersia dlugo ale karmilam 10 dni bo potem trafilam do szpitala na kardiologie bez dziecka i mimo odciagania pokarm zanikl choc walczylam dlugo.
Teraz tez planuje karmic co najmniej pol roku. Jak wyjdzie zobaczymy.
Ale nie ma to jak bliskosc z takim maluszkiem przy piersi

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

No i smoczka tez planuje dawac jak przy chlopcach

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Póki co mam dalej brać ten Duphaston i nospę na bóle brzucha. Tż był ze mną widział też maluszka i słyszeliśmy serduszko Załącznik 7368621

Sliczny maluszek

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 20:38   #3439
MalaGosia88
Zakorzenienie

Patrycja właśnie ten sam chyba, miałam sorbifer durules na receptę. I nic :/ kupiłam już to żelazo, które u mnie działało, sok z pokrzywy i od jutra działam.
Stary 2017-12-27, 20:43   #3440
Patrycja28100
Rozeznanie

No to kiepsko bo ja po tygodniu mialam ladny wynik. Moze bys musiala zapytac lekarza co razem z zelazem brac na lepsze wchlanianie.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 21:19   #3441
folinka
Zadomowienie

Dziękuję za kciuki i tylko na szybko z pracy daję znać, że u nas ogólnie wszystko dobrze.
Cudownie było zobaczyć moją Kryszynkę. Ma już 7 cm i mocno się wierciła Wszystko dobrze wyszło na usg, jedynie takie mi dwa ziarenka niepokoju w serduszko zapadły - nt wyszło 2,1 mm, niby w normie, ale wiadomo jakby było mniejsze, to jest człowiek spokojniejszy. Więc czekam na list z wynikami pappy i na żadne stresy się nie nakręcam. Druga sprawa podobnie niby nic, ale jakiś powód jest - taki mnie niebywały zaszczyt kopnął, że zostałam skierowana na konsultację z ginekologiem, ponoć rutynowa wizyta z powodu moich wcześniejszych komplikacji w ciąży, ale jednak z byle powodu się tu do ginekologa nie trafia. 25.01 mam tą wizytę, więc to kolejny znak, że to nic poważnego, bo w przeciwnym wypadku byłoby to o wiele szybciej. Postaram się o tym nie myśleć i nie stresować, dopóki nie mam wprost powiedziane, że jest czym, bo nie chcę bez potrzeby maleństwa stresować, ale jednak po tych wynikach/wizycie będę spokojniejsza.

Aaa, maleństwo rośnie niemal idealnie do wieku ciąży, wyszło mi dziś 13t1d, więc tylko o jeden dzień przesunęli mi tp, na 3.07 i to teraz mój oficjalny termin. Niewiarygodne to jest, bo to urodziny męża i od początku "zażyczył" sobie taki tp

Ktoś jeszcze miał wyższe nt, prawda? Ale chyba jeszcze wyższe niż moje...

Ciekawa jestem też dzisiejszych pozostałych wizyt, ale to dopiero wieczorem poczytam. Jak nie padnę do spania...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 21:35   #3442
MalaGosia88
Zakorzenienie

Patrycja u mnie chyba najlepiej wychodziły wyniki gdy popijałam sokiem pomarańczowym, i coś w tym jest bo witamina C zwiększa ponoć wchłanianie. Ten żelazek jest w komplecie z wit.C więc liczę na lepszy wynik kolejnym razem

Folinka gratuluję!!! Wow, 7 cm to już takie duże dzieciątko będzie maluch chyba słuchał Tatusia
Stary 2017-12-28, 06:39   #3443
asiaczek
Zakorzenienie

Jeju synek chory, rozbudziliśmy go odciaganiem kataru i nie śpimy od 4. To będzie długi dzień

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Folinka, duży dzieciaczek. Masz rację, że się na razie nie stresujesz

Stary 2017-12-28, 07:56   #3444
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Patrycja u mnie chyba najlepiej wychodziły wyniki gdy popijałam sokiem pomarańczowym, i coś w tym jest bo witamina C zwiększa ponoć wchłanianie. Ten żelazek jest w komplecie z wit.C więc liczę na lepszy wynik kolejnym razem

Folinka gratuluję!!! Wow, 7 cm to już takie duże dzieciątko będzie maluch chyba słuchał Tatusia
Moja przyjaciółka miała anemie i brała żelazo. Gin kazała jej pić właśnie sok z pomarańczy dla lepszego wchłaniania
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Jeju synek chory, rozbudziliśmy go odciaganiem kataru i nie śpimy od 4. To będzie długi dzień

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Folinka, duży dzieciaczek. Masz rację, że się na razie nie stresujesz

Współczuję, chore dziecko to marudzę dziecko My wczoraj już o 4 byliśmy na nogach, młody po prostu stwierdził że się wyspał i chciał bajki oglądać ile twój synek ma ?

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:08   #3445
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Witam sie w drugim trymestrze!
Gratuluje udanych wizyt I trzymam kciuki za dzisiejsze kto wizytuje?

Przy okazji mam pytanie: czy wiecie może, czy można stosować probiotyki dopochwowej w ciazy (np invag)? W internetach czytam, że bardziej rekomendowane są doustne a ja od kilku dni zapobiegawczo działam z invag i zastanawiam się czy dobrze robie.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:10   #3446
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Moja przyjaciółka miała anemie i brała żelazo. Gin kazała jej pić właśnie sok z pomarańczy dla lepszego wchłaniania

Współczuję, chore dziecko to marudzę dziecko My wczoraj już o 4 byliśmy na nogach, młody po prostu stwierdził że się wyspał i chciał bajki oglądać ile twój synek ma ?

Mój ma 19 miesięcy. Na co dzień jest zwykle marudny a przy chorobie to już całkiem

Stary 2017-12-28, 08:14   #3447
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Mój ma 19 miesięcy. Na co dzień jest zwykle marudny a przy chorobie to już całkiem

Mój ma 2 lata 4 miesiące, jak przed światami był chory to myślałam że oszaleje i osiwieje A chory był dopiero 2 raz w życiu

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 10:37   #3448
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witam sie w drugim trymestrze!
Gratuluje udanych wizyt I trzymam kciuki za dzisiejsze kto wizytuje?

Przy okazji mam pytanie: czy wiecie może, czy można stosować probiotyki dopochwowej w ciazy (np invag)? W internetach czytam, że bardziej rekomendowane są doustne a ja od kilku dni zapobiegawczo działam z invag i zastanawiam się czy dobrze robie.
Ja już po wizycie ;-) Dzidzio ma 3 cm i wygląda jak misio, trochę spał na usg a pod koniec sie obudził i poruszał troszkę nóżkami i rączkami😍 wszystko dobrze,jest odrobinkę wiekszy niz wskazuje termin,ale nadal mam na 30 lipca tp. Hemoglobina 12.4, więc pewnie za jakiś czas dostanę żelazo. Z innych wyników to mam odporność na różyczke i cytomegalie. Nastepna wizyta nie wiem kiedy,bo jutro bedzie nowa rozpiska lekarzy,kto kiedy przyjmuje. Wrzucę potem fotkę,ale mało widać

Stary 2017-12-28, 10:42   #3449
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po wizycie ;-) Dzidzio ma 3 cm i wygląda jak misio, trochę spał na usg a pod koniec sie obudził i poruszał troszkę nóżkami i rączkami wszystko dobrze,jest odrobinkę wiekszy niz wskazuje termin,ale nadal mam na 30 lipca tp. Hemoglobina 12.4, więc pewnie za jakiś czas dostanę żelazo. Z innych wyników to mam odporność na różyczke i cytomegalie. Nastepna wizyta nie wiem kiedy,bo jutro bedzie nowa rozpiska lekarzy,kto kiedy przyjmuje. Wrzucę potem fotkę,ale mało widać

Super że wszystko w porządku!
Nasz brzdąc też jest większy ale terminu nam nie zmienili.

Stary 2017-12-28, 10:45   #3450
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny, piekne brzuszki! Macie juz co pokazywać. U mnie to wyglada jak wzdęcie . Ale musze Wam powiedzieć ze wczoraj wyczytałam ze bóle dolnych partii pleców we wczesnej ciazy dotyczą połowy kobiet. Dlatego ze ciało sie juz przyzwyczaja do ciazy dlatego Wszytskie wiązadła i mięśnie sie rozluźniają. Wiec mnie te moja bóle uspokoiły.

Kropka poduszka mi sie podoba i brawa dla Tz ta za przestudiowanie wszytskich opcji. Mysle ze każda poduszka wymagała bedzie przyzwyczajenia .

My porwrocilismy do domku. To były okropnie intensywne swieta. Teściowie pozapraszali „pol wioski” to sa tacy towarzyscy ludzie. Ale mam juz dosc. Także bardzo bardzo sie ciesze ze na swieta bedziemy jedynie we dwojke z piesiami. Poza tym wczoraj na promie tak kołysało, był tak okropnie silny wiatr ze wszyscy pochowali sie do kabin i spędziliśmy cała podróż na leżąco bo inaczej sie nie dało. Nie pomogło to jednak moim miłościom . Ale nie wymiotowałam na szczescie. Chociaz gdybym dluzej pozostała w pozycji stojącej napewno by sie zdarzyło.

Tez z checia sie dowiem o jakis interesujących lekturach o wychowaniu dzieci . To moje pierwsze dziecko. Z innymi niewiele miałam doczynienia. Byłam jedynie au pair w młodości ale to juz wieki temu No i dla starszych dzieci jedynie. A teraz to zupełne nowy projekt dla mnie. Także chciałabym byc chociaz teoretycznie przygotowana bo zdaje sobie sprawę ze pozniej czasu na studiowanie nei bedzie...
O karmieniu piersią jeszcze nie myslalam ale wiem ze zmuszać sie do tego nie bede. Wy dziewczyny to macie juz tak wszystko przemyślane, ja sie czuje ze jestem jeszcze daleko w tyle. Ale psy wychowaliśmy bardzo starannie a kochamy ich nad zycie. Byliśmy bardzo konsekwentni, a mamy terriery, dlatego mam nadzieje ze z dzieckiem bedzie tak samo. Tesciowa juz zarezerwowała cały lipiec zeby przyjechać na narodziny . Cała rodzine juz poinformowała ze nie bedzie jej do pomagania w lipcu i ewentualnie sierpniu dlatego każdy ma sobie juz zapisać w kalendarzach . A tesciowa to całe zycie pomaga całej rodzinie i non stop jeździ po wsyztskich ciociach, dziadkach i wnukach zeby pomagać. Teściowie byli bardzo dumni i jak tylko dostali nasze pozwolenie to wsyztskim opowiadali .
Teraz czeka nas spokojne przywitanie nowego roku.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2017-12-28 o 10:49
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości