|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Dzięki Dorinko.
[ Cytat:
Ja ostatnio jak chodziłam do biur na rozmowy byłam ubrana w spodnie granatowe w beżowe cieniutkie prążki w kant, buty na obcasie (obowiązkowo zakryte palce i pięty), czarny top a na to lniana kremowa marynarka. Czułam się bardzo dobrze. Cieszę się, ze nie skusiłam sie na założenie spódnicy na żadną rozmowę. Wszystkie kobiety w tych firmach chodzą w spodniach ![]() Z tego co uczyli mnie na zajęciach biała koszula nie jest już wymagana Gold dobrze pisze, że gdyby ktoś starał się o pracę w artystycznym zawodzie powinien się pokazać a Ty Madzia po prostu elegancko, delikatnym makijażem i z uśmiechem na twarzy
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz takie dziecko które nigdy nikogo nie skrzywdziło specjalnie? Albo ogólniej takiego człowieka? Bo ja nie. |
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie na pewno krzywdzą umyślnie, w to nie wątpię... ale tak jak pisałam, wydaje mi się, że jako, że nasze życie jest bardziej skomplikowane, nie można tak patrzeć, że wszystko jest albo czarne albo białe...albo umyślnie, albo nie, albo zły, albo dobry. Tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w trakcie naszej wymiany zdań się to nie zmieni ![]() Na pewno zwierzęta nie są wredne świadomie i celowo, w przeciwieństwie do ludzi. Tu się z Tobą zgadzam ![]() A tak w ogóle, to to czy ktoś lubi zwierzęta czy nie,to już każdego indywidualna sprawa i nie należy w to ingerować... Nie rozumiem tylko ludzi, którzy nie przepadają za np. psami, a sobie biorą psa, trzymają go w zimnej budzi, tłuką je, głodzą itp...to dla mnie nie do pojęcia ![]() Pamiętam, że była kiedyś taka sytuacja, że facet zatłukł psa łopatą, bo ciągle szczekał mu na ogródku.Przecież to paranoja jakaś.... ![]()
|
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że piszesz o sobie również ? Bo z Twoich słów wynika, że dzieci są złe, ludzie są źli a Ty ? Bo juz zgłupiałam ![]() Ja kocham ludzi z natury i staram się widzieć tylko ich dobre cechy, spotkałam wielu wspaniałych, może miałam farta....Sama też nie jestem ideałem ale panuję nad tym, staram się nie krzywdzić nikogo i nikogo źle nie oceniam, zakładając z góry że jest zły. Taką mam zasadę i dobrze mi się z tym żyję, może przez to że jestem przyjaźnie nastawiona do ludzi to oni oddają mi właśnie tą dobrą energię
|
|
|
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Oczywiście! Jak byłam mała to nie dokuczałam dzieciom. Byłam strasznie grzeczna. Aż dziwne mi się wydaje. Ale jak teraz wbija mi się jakaś baba w kolejkę to rzucę taki komentarz że aż jej w pięty pójdzie. Ranię ludzi z pełną świadomością, a im komuś bardziej na mnie zależy tym bardziej ranię. Wiem, że jestem zła. Edit. Albo ostatnio mój kotek pozaciągał mi spodnie... TŻ myślał, że mu złamałam kręgosłup bo tak walnęłam go w tyłek i jak najszybciej zabrał kotka z pola mojego zasięgu. |
||
|
|
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrafila wyjąć pyszczkiem cukierka który w papierku wisial na choince. Oczywiscie papierek zostawła w tym samym miejscu ale srodek był pożarty ![]() Cytat:
. Znaczy bedę dla ciebie sprawdzała oferty. Lubię znajomych na tanie wczasy wysyłać![]() Imieniny masz za miesiąc przecież ![]() Ale dyskusję rozpetałam. Poemi nie ma co porównywac dzieci do psów czy kotów...bo to zupełnie inne stworzenia .Co do smrodu zwierzaków....im pies starszy tym bardziej smierdzi to fakt..ale te zapachy mozna zniwelować. To już kwestia wlasciceli czy zwierzę smierdzi czy nie. Mam znajomych kociarzy. U jednych kotek jest wyszczotkowany myty co chwila, kuweta jest posprzątana, kotek chodzi do weterynarza na czyszczenie zabkow itd. W domu pachnie. U innych znajomych kot jest syfiarzem (takim samym jak włascicele zresztą) myty raz na rok, w kuwecie wiecznie kupy leżą, wszędzie jest sierść..masakra. O pieski i kotki trzeba dbać. Dlatego mowię ze nie chcę na razie psa bo z psem jak z dzieckiem..trzeba miec dla niego dużo czasu. Co do zapachu z pyska. Mojemu psu smierdzialo...do czasu aż się kapnęłam ze trzeba by kamien z ząbków pieskowi usunąc, kupić specjalną kość itd. Dorinko no nie wiesz ze Poemi uwąza że wszyscy z natury sa źli i ona również
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy zupełnie inne patrzenie na świat dlatego ciężko nam zrozumieć się wzajemnie Ale Twój przykład przynam, że mnie rozbawił I czy wtedy jestem zła ???? Nie, po prostu mam zasady i od innych ich wymagam. Nie sądzę aby zraniła tą babkę co się wciskała Czym jest według Ciebie zło ? Bo według mnie ZŁO ma wymiar głębszy i bardziej okrutny niż Twój błachy przykład wynikający z braku kultury
|
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to zasadnicza różnica.
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale promocja na walizki była teraz ![]() Cytat:
![]() Kiedyś powiedziałam TŻ-owi, że wyróżnikiem ludzi jest to, że tworzą sztukę (do tego obrządek grzebalniczy, a trzeciego zapomniałam, ktoś mi przypomni?). TŻ do tej pory nie może się z tym pogodzić
|
||
|
|
|
#2442 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie dziekuję
![]() Cytat:
Cytat:
kurcze a moze zrobie fotkę tych rzeczy , które moge zalozyc co?? moze wtedy mi doradzicie??
|
||
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi, jak dzieci w gimnazjum (to specyficzny wiek) naśmiewają się z wyglądu innych, krytykuję ubiór itp. to czym to jest jak nie okrucieństwem? Cytat:
|
||
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego popołudnia życzę
![]() U mnie dzisiaj będzie sielanka , hehe |
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę z królikiem na obcięcie pazukrów
, Będzie się działo .
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi, uważaj, żeby Cię nie podrapał.
Dorinko, zazdroszczę
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to koty kocham. Moi wujkowie mają dwa rosyjskie (takie szaroniesbieskie pluszaki) i co dziwne - one są bezzapchaowe (sprawdzałam-wąchałam). ![]() Marzy mi się taki kot. Yorków nie lubię - trzeba im czesać włosy, zkraplac oczy, matko i inne cuda wianki. |
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TZ powiedział, ze w naszym domu Yorka nie bedzie (bo ja chciałam), ze to takie "piszczałki"
![]() edit: aaa a jak mnie zapytaja czy mam jakies pytania to o co dobrze jest wtedy zapytac?? |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Yorki sa cudne. Moja siostra ma. Slicznie wygląda jak jest wystrzyzony na krótko latem
![]() TZ powiedział ze chomika w domu nie potrzebuje ..także o Yorku moge pomarzyć.
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze wszyscy TZ sa przeciwni Yorkom. a mi sie one tak podobają
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj szwagier tam sie nie przejmuje. Ma 2 metry wzrostu 100 kg wagi i z yorkiem na spacerki dumnie wychodzi. Aczkolwiek przyznam szczerze że wygląda komicznie
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Obyło się bez ofiar w ludziach
. Vincent był niesamowicie grzeczny. Chciałam go włożyć do takiej plastikowej skrzynki, ale jak usiadłam w aucie, a on tak oparł łapki o brzed skrzynki i popatrzył na mnie to nie dałam rady. Wzięłam go na ręce i tak całą drogę . Dowiedziałam się, że ma idealny zgryz i w ogóle wszystko u niego super i powinnam bogu za to dziękować bo z królikami są podobno takie cyrki że aż strach.
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu, nigdy w życiu nie poszłam na rozmowę do przedszkola na szpilkach i galowym wdzianku. nigdy też kogoś takiego nie widziałam u nas..ja zawsze ubierałam się elegancko - trochę inaczej niż na codzień, ale jednak tak jak na codzień. i nigdy mi sie nie zdarzyło, by mnie nie przyjęli. nie wiem..dla mnie na galowo to do biura na rozmowę..ale do przedszkola?
![]() jeśli chodzi o to, co masz zabrać..to dobrze miec przy sobie CV, teraz też zaświadczenie o tym, że jest się magistrem. myślę, że zaświadczenia z praktyk nie sa potrzebne..choć jeśli uważas, że potrzebujesz takiej oficjalnej podpory to weź. jak równiez zaświadczenia o sończonych kursach, wolontariatach itd. choć ja nigdy czegoś takiego nie brałam. wszystko miałam wypisane w Cv i jeśli ktoś był ciekawy o coś dokładnie to dopytywał. a doniesienie wszystkiego dopiero po zatrudnieniu. zorientuj się, jak wygląda system pracy, sprwadź ile wynoszą zarobki w państwówce, czy jest możliwość robienia stażu itd itp
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
MóJ TŻ też nie lubi yorków
Moja siostra cioteczna ma 3 suczki yorki i są przeurocze . Natomiast moja ciocia ma dwa ratlerki, z czego jeden jest dodatkowo miniaturowy . I te pieski TŻ polubił. A szczerze mówiąc nie widze dużej różnicy miedzy yorkiem i ratlerkiem (tzn. widze, ale chodzi o to że to małe i to małe). Facetow chyba chodzi o to, że yorki bardzo przypominają maskotki .
|
#2455 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Zapracowana jestem Tydzień pracy zleciał, na razie mi się nie podoba mam nadzieję, że to się zmieni, bo nie chce mi się znowu szukać pracy Ja mam radę, żeby po cieczce zrobić sterylkę ![]() Cytat:
Cytat:
jestem przerażona...Żaden pies to nie maskotka choćby nawet tak wyglądał...Yorki oprócz pielęgnacji wbrew pozorom potrzbują baaardzo dużo ruchu a nie noszenia w torebce czy na rączkach. Ja mam kundelka i w życiu nie zamieniłabym jej na żadnego yorka Cytat:
|
|||
|
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
Podczytuje Wasz temat o zwierzątkach
Uwielbiam wszystko co ma więcej futra ode mnie i 4 łapki Co do zapachu, natura nas tak stworzyła. Dzidzio małe jak zrobi kupę też nie pachnie . Więc zwierzątka jak zaniedbane to cóż nie pachną ładnie.Ale przecież ani dzidzi ani zwierza nie będziemy nie kochać bo nam mieszkanie smrodzi ;-) Mój psiak miał oddech diabelski, oj to fakt. Jak się bał i dyszał to go tuliłam i odwracałam łebek żeby nie chuchał na mnie ![]() Z ryjka szalenie podobają mi się świnki wietnamskie. Świetne są mrr zdjęcie w avatarze
|
|
|
|
#2457 |
|
Zakorzenienie
|
Będę kocią nianią. Koleżanka chce jechać na 3 dni do domu i ktoś muszi się zająć jej kotem. Będę wpadać do jej mieszkania i dawać mu jeść
. TŻ pewnie się będzie śmiał, że kociara się ze mnie robi.Może mi się odwdzięczy i zostanie króliczą nianią . A tak na serio to Vincenta nie oddam nikogo bo jest nieobliczalny . Lepiej żeby rodzina się z nim użerała...
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam kilka lat temu jamnika długowłosego. No cudo
Od jej śmierci rodzice nie zdecydowali się na żadne zwierzę, a ja z TŻ w bloku tym bardziej bo lubimy długo spać ale może kiedyś
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojemu sama obcinam i zajmuje mi to dużo czasu
obcemu mój króli się wyrywa, gryzie i drapie. A mnie najwyżej ucieknie ostatnio w weekend zrobiłam mu porządek z pazurkami i teraz ma śliczne króciutkie.Byłam w nowym mieszkanku. Ekipa miała dziś zacząć a tam ani śladu żywej duszy...
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
takich to trzeba pilnować, albo Ci nie zrobią, albo spartaczą... niestety uczciwości u nas u robotników jak na lekarstwo.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

Bo z Twoich słów wynika, że dzieci są złe, ludzie są źli a Ty ? Bo juz zgłupiałam 

, psy też mi śmierdzą