|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2008 roku część II
Cytat:
asienka ja Ci nie pomoge, ja sie nie znam kompletnie na tym Tu by sie nasza encyklopedia przydała czyli Kathi
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze zobaczę co mi jutro lekarz powie. Jeżeli będzie miał jakieś wątpliwości to przed USG pójdę jeszcze raz na betę. Bo co do badania to zdaje się, że macica powinna być rozpulchniona?? Bo sądzę, że jeżeli mi powie, że jest rozpulchniona i zobaczy betę to chyba w jakimś stopniu będzie mógł tą ciążę potwierdzić??
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja słyszałam, że w tak wczesnej ciąży żadne usg, ani ginekolog nie zobaczy ciąży. Ale kurcze, przecież beta mówi u Ciebie wszystko. Lekarz powie jedno: gratuluję jest Pani w ciąży. Na bank. No nie ma innej możliwości.
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro się przekonam Możecie sobie o mnie pomyśleć, że jestem jakaś stuknięta czy coś ale ja się naprawdę nadal boję rozczarowania. Staram się sobie powiedzieć " ej masz tyle dowodów....będziesz mamą" ale jakoś ciężko w to uwierzyć.Boję się, że to pęknie wszystko i rozpryśnie się jak bańka mydlana
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Raczkowanie
|
to cierpliwie poczekaj do jutra. weź dyktafon do lekarza, nagraj sobie to, co Ci powie i puszczaj w chwilach "czy aby na pewno dobrze usłyszałam?"
![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze potwierdzenie u lekarza. Na pewno będzie ok. Spokojnej nocy wszystkim zyczę
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wiec udanej wizyty i odliczaj dni do pierwszego usg a reszcie zycze powodzenia!!
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
kochane dziękuję za słowa otuchy i spadam spać bo małżonek to już padł....
jutro jak wrócę od gina to napisze Wam co mi powiedział DOBRANOC
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka
a kiedy do gina idziesz? jestem ciekawa ktory to juz tydzien |
|
|
|
#2559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i polecam lekture: http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1-4.html
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie Zanka, do lekarza musisz iść, a na bete idziesz? to pewnie drugi lub trzeci tydzień
|
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie na Becie widac ktory tydzien.
|
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktos sie stara to chyba nie musi od @ liczyc tylko bardziej dokladnie wie.
|
|
|
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
nie do konca bo stosunek moze byc i w 10dc i w 20 a tydzien w karcie ciazy ciazy i tak bedzie taki sam w obu przypadkach.
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Malutka... ręcznie to sprawdzasz?? Jeśli tak, to dla własnego dobra zostaw swoją bobrzycę w spokoju ![]() ![]() Mówię poważnie...
|
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co ja jeżeli bym liczyła od dnia ostatniej @ to bym miała 5 tydzień. A zrobiłam betę i się okazało, że to dopiero 3....właśnie idę do lekarza. Właśnie zanka napisz nam kiedy idziesz do lekarza itd.Jak tak to pisałaś całe mnóstwo postów a teraz jak zafasolkowałaś to nic nie chcesz nam napisać.I powiedz mi....czy Ty też się tak boisz, że to się okaże nieprawdą ??
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem kiedy mam iść do lekarza, chciałabym żeby potwierdził a nie powiedział proszę przyjść później bo nic nie widać
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Oj Alkamor ale niedowiarek z ciebie. Dwa testy, beta a ty wciaz swoje. Zapewniam cie ze jestes w ciazy Lekarze licza ciaze od pierwszego dnia @ wiec jestes w piatym tygodniu. Powinno byc juz cos widac na usg, u mnie bylo widac dokladnie fasolke w 6 tyg. Mam zdjecie i patrze sobie na nie teraz. Dbaj o siebie Cytat:
Milego dnia dziewczynki |
|||
|
|
|
#2569 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze cos. Najlepiej poszukajcie lekarza ktory ma usg dopochwowe, nie kazdy ma (przynajmniej w moim miescie). W tak wczesnej ciazy najdokladniej mozna sobie wszystko obejrzec i fasoleczka jaka wyrazna w porownaniu ze zwyklym...
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ja uciekam do pracy, wczoraj mało pisałam, bo od soboty nie byłam u rodziców, przez to ciągłe czekanie nie mialam ochoty i wczoraj w końcu musiałam pójść, dziś chyba nigdzie nie pójdę więc posiedzę w Wami. Najlepiej rzuciłabym ten staż, ale nie mogę chyba. Chciałbym się skupić na sobie, chodzić do przychodni do lekarza i nie martwić się o kasę, a jak wiadomo chodząc do lekarza do przychodni trzeba mieć dużo wolnego czasu. No to pa
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale się rozpisałyście, nie ma szans tego nadrobić.
Zanka, Alkamor jeszcze raz gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() może mi kiedyś też się uda, a może nie, znów mam doła od rana.... ![]() ok idę pracować |
|
|
|
#2572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam dzisiaj dola. 6 tydzien od poronienia i fasoleczka tez obumarla w 6 tyg. Nienawidze szostki . Bedzie dzisiaj placzliwy dzien. Spadam do pracy. Pa |
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja do lekarza idę dopiero 3 lipca i też mam ciągle stracha, że się okaże że sobie coś ubzdurałam z tą ciążą. A jeszcze bardziej się boję, że coś jest nie tak. Nie potrafię się wyluzować
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
no... i tak jak myślałam ... wczoraj po wyłączeniu komputera..... przyszła do mnie @ ;(
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pieprz**** @
|
#2575 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tak bylo u mnie test owu wyszedl mi 5 dni po miesiaczce i bylam juz w ciazy 5 tydzCytat:
Ze sluzem jest roznie czesto go nie ma tak jak przed @ ale najczesciej jest go wiecej niez normalnie szcjka powinna byc rozpulchniona ale to mozesz stwierdzic znajac swoje wnetrze(macajac sie tm ) bardzo dlugo inaczej nie wyczujesz to z regoly widzi ginekolog Co do Temp to ktory to dc bo to zalezy temp na tym poziomie utrzymuje sie do dnia @ lub do dnia przed @ spada w dniu lub przed i to o kilka stopni poprzecinku Wiec jak spadnie z 37 na 36,6 jesli tio jest Twoja temp normalna w pochwie lub 36,7 @ moze sie pojawic ale tak jak z badaniem szyjki mozna to pisac o osobach ktore kilka cykli juz zrobily calych bo tak z glowy tokazda z nas jest inna Cytat:
Nie doluj sie bo sie blokujesz slonce ,ja wiem ze jest ciezko ale nie wolno rozgrzebywac przeszllosci bo przyszlosc nie bedzie taka jaka chcemy Jestem myslami przy Tobie glowa do gory twoj aniolek w niebie patrzy na ciebie i napewno nie chce zebys plakala Jezu wczoraj byla ulewa myslalam ze nam okna powyrywa a malzonek wsciekly bo transmisje z meczu przerywalo przez ten watr no ale Niemcy wygrali hihih maz bedzie sie znecal dzis nad kolegami turasami ![]() U nas dalszy ciag upalow MAxior dostal mi potoweczek iedny chlopiec biedny ale damy rade Mi na twarzowym pryszcze wyskoczyly wiec witaj PSM zaczynamy odliczanie do @ ( na pocieszenie sobie napisze ze brzydne bo to dziewczynka bedze )Czekam na kolejne tesciki Asienko wspolczje slonko nastepnym razem bedzie dobrze beda dwie kreseczki |
|||||
|
|
|
#2576 |
|
Rozeznanie
|
ehhh ja to dopiero mam doła
|
#2577 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw się już niedługo @ się skończy i będziesz mogła zacząć od nowa.Ja dopiero 24dc i @ na pewno do mnie przyjdzie.
|
|
|
|
#2579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wstrętna @ odejdzie i będę mogła zacząć od nowa i będą staranka czyli to co tygryski lubią najbardziej mam nadzieje ze kiedyś ze skutkiem
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Asienko, zobaczysz, że ze skutkiem i to jakim
i to wkrótce![]() Nie dziwię się Wam dziewczyny, że trudno Wam uwierzyć w ciąże. Gdybym zafasolkowała, to pewnie , choćby nie wiadomo jak wyraźna była druga kreska, bym nie uwierzyła póki gin by nie potwierdził No ale co do Was nie mam wątpliwości, nie mogę się doczekać, kiedy będziecie mogły już wiedzieć, czy chłopczyk czy dziewczynka a może bliźniaki?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.

Tu by sie nasza encyklopedia przydała czyli Kathi

tak wiec udanej wizyty i odliczaj dni do pierwszego usg a reszcie zycze powodzenia!!

Jeśli tak, to dla własnego dobra zostaw swoją bobrzycę w spokoju 
nie martw się już niedługo @ się skończy i będziesz mogła zacząć od nowa.