Scent Bar IV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-25, 21:41   #3121
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar IV

Tak Gryxiu - dla siebie. Z własnej, nieprzymuszonej woli. Miałam dosyć bezczynności i siedzenia w domiu ( bezrobocie psychicznie dobija - to wiadomo powszechnie). Zapytałam w UP czy nie mają kursów - no i mieli Więc skorzystałam

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 21:48   #3122
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Tak Gryxiu - dla siebie. Z własnej, nieprzymuszonej woli. Miałam dosyć bezczynności i siedzenia w domiu ( bezrobocie psychicznie dobija - to wiadomo powszechnie). Zapytałam w UP czy nie mają kursów - no i mieli Więc skorzystałam
To się chwali

Z UP, czyli za free jak rozumiem? Opowiadaj, jak to wygląda, kto Cię uczy i w ogóle co tam tylko wiesz

Aha. Uczysz się od podstaw?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 22:00   #3123
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
To się chwali

Z UP, czyli za free jak rozumiem? Opowiadaj, jak to wygląda, kto Cię uczy i w ogóle co tam tylko wiesz

Aha. Uczysz się od podstaw?

Z UP czyli za free a nawet dostaję fundusz szkoleniowy i zwrot za bilety Uczę się od podstaw - zaczęliśmy od odmiany czasowników, liczebniki itd. Przez te 4 miesiące z z zagadnień mieliśmy koniugację ( również z czasowników z obocznością tematyczną, z ruchomym "e"), czasowniki modalne, zaimki zwrotne, czasowniki zwrotne, Accusativ i Dativ, przyimki ( nie wszystkie), liczba mnoga. Czas teraźniejszy; zdania pytające i przeczące. Ufff - to chyba wszystko. Z zagadnień tematycznych - przedstawianie się i opowiadanie o sobie, wiek, zawód. Ubrania, opowiadanie o tym jak wygląda mój dzień, lista zakupów, zamawianie w restauracji, jedzenie. Generalnie kurs jest nakierunkowany na mówienie - opisywanie obrazków, konstruowanie dialogów, scenki itp.

Jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę.

Mamy zajęcia z facetem - na oko po trzydziestce, jest ze szkoły językowej, która ma umowę z UP.

Frank Zappa

Stary 2008-06-25, 22:32   #3124
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Nie pisałyśmy, ale do mnie ta informacja dotarła drogą służbową, i mam gdzieś chyba nawet dokładny cennik

Edit: mam na pewno, 8 stron w pdf-ie, jak ktoś sobie życzy, moge podesłać na @
Kurcze, żeby jeszcze było za co Teraz pewnie powiedzą, że to przez podwyżki pensji musieli podnieść ceny...

Cytat:
Napisane przez Zielona30 Pokaż wiadomość
Miałam nadzieję,ze może InPost utrze trochę nosa PP,ale okazuje się,że ich punktów ubywa zamiast przybywać, a przesyłka też idzie po parę dni.
Nie utrze Do mnie przesyłka nadana 6.06 przedpołudniem, doszła przedwczoraj, czyli ponad 2 tygodnie. W międzyczasie była masa zwodzenia, kłamania, że niby były próby doręczenia (śladu po awizie nie było, a kurier był bardzo zdziwiony, bo ponoć przesyłka dotarła w czwartek do Kr i nikt jej jeszcze nie woził). Na infolinii podali, że przesyłka jest w punkcie... na drugim końcu miasta.
Masakra, a nie konkurencja, ani ułatwienie

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Tak też myślałam, że teraz to tylko mogę sobie ......pogwizdać. Ale mam przez to podły humor.

Moja przesyłka też podobno znalazła się w torebce foliowej.

Moja zawartość raczej nie została, bo koperta aż zmieniła kolor od perfum. Czasami się zastanawiam, czy te opóźnione i zniszczone przesyłki to nie dodatkowa forma strajku PP.
Jest w torebce Dziś nic nie załatwiłam, bo nie było miłej pani, która mnie zna. Niemniej, postaram się, by spisali protokół - może jednak uda się o coś zawalczyć...

Wybrałam się dziś na wyprzedaże. Rzadko kupuję ubrania, więc mam z deka kaca moralnego, ale nic, przejdzie
Kupiłam... 5 bluzek (no, jedna to tunika) i sukienkę. I 2 pary kolczyków. Chciałam jeszcze torebkę, ale w końcu zrezygnowałam - już i tak za dużo wydałam...

A, i jeszcze Glam Shine Loreala - jakby któraś miała ochotę, to w Drogerii Europejskiej, koło kasy jest parę przecenionych (na pewno 99 i 101), które były tylko "na chwilę" i je wycofują - kosztują 25 zł.
Stary 2008-06-25, 23:38   #3125
martwa papuga
Zakorzenienie

Jupi, Niemcy wygrali ciekawy mecz (w sumie - ciekawy, bo obrona szwankowała u obu stron, więc pod bramkami było niebezpiecznie). Schweinsteiger jaki brzydki, tak pięknie grał. Za to Lehman słaby bardzo - ze smutkem to mówię, bom fanką Arsenalu.

A sędzia do chrzanu. Sędziowanie na tych mistrzostwach woła o pomstę do nieba.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 23:51   #3126
gryx82
BAN stały

Cytat:
Z UP czyli za free a nawet dostaję fundusz szkoleniowy i zwrot za bilety
Impreza full wypas

Cytat:
Uczę się od podstaw - zaczęliśmy od odmiany czasowników, liczebniki itd. Przez te 4 miesiące z z zagadnień mieliśmy koniugację ( również z czasowników z obocznością tematyczną, z ruchomym "e"), czasowniki modalne, zaimki zwrotne, czasowniki zwrotne, Accusativ i Dativ, przyimki ( nie wszystkie), liczba mnoga. Czas teraźniejszy; zdania pytające i przeczące. Ufff - to chyba wszystko. Z zagadnień tematycznych - przedstawianie się i opowiadanie o sobie, wiek, zawód. Ubrania, opowiadanie o tym jak wygląda mój dzień, lista zakupów, zamawianie w restauracji, jedzenie. Generalnie kurs jest nakierunkowany na mówienie - opisywanie obrazków, konstruowanie dialogów, scenki itp.
A to faktycznie sporo jak na 4 miesiące Przeciętnie, zaczynając naukę od podstaw, przez taki okres czasu przerabia się przedstawianie się + koniugację "mieć" i "być"

Jak często masz zajęcia? (jeśli Cię zamęczam pytaniami - powiedz )

Cytat:
Jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę
Koniecznie

Cytat:
Mamy zajęcia z facetem - na oko po trzydziestce, jest ze szkoły językowej, która ma umowę z UP.
A na pazia by się nadawał?

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
Wybrałam się dziś na wyprzedaże. Rzadko kupuję ubrania, więc mam z deka kaca moralnego, ale nic, przejdzie
Kupiłam... 5 bluzek (no, jedna to tunika) i sukienkę. I 2 pary kolczyków. Chciałam jeszcze torebkę, ale w końcu zrezygnowałam - już i tak za dużo wydałam...
Raz się żyje, hulaj dusza

W razie czego można do Providenta zadzwonić (dowcip... )
Stary 2008-06-26, 02:08   #3127
Layila
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
allegro: http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10388690

Tylko zamawiałabym o rozmiar większą niz w aukcji.
Ślicznie Ci dziękuję. Ja noszę XS, w takim razie zamówię sobie S-kę, tylko pewnie białą.

Co do PP, to brak mi słów. Od 6.06 czekam na upragnioną przesyłkę z Kenzo Amour i pewnie się już nie doczekam. Ktoś teraz ładnie pachnie moimi perfumami...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 06:02   #3128
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Obejrzałam wczoraj wieczorem finał "Britain's got talent" i jestem pod ogromnym wrażeniem zwycięzcy. Link ze zwycięskim występem dla chętnych:

http://www.youtube.com/watch?v=kyDnYeUnT7w

Chłopak zakasował wszystkich, myślę, że nie tylko swoim ogromnym talentem, ale i determinacją- odrzucony w poprzedniej edycji wrócił w tym roku i pokazał na co go stać. Brawo.

A propos fryzjerów- umówiłam się na dziś na 19, muszę trochę podciąć włosy, bo odrosły już tak, że kompletnie nie mają kształtu. No i końcówki się troszkę już strzępią.
Na zakupy też bym się chciała wybrać, ale jakoś ostatnio po pracy jestem tak padnięta, że nie mam ochoty na chodzenie po sklepach A w weekendy nie chce mi się wchodzić w te tłumy.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 07:10   #3129
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
A to faktycznie sporo jak na 4 miesiące Przeciętnie, zaczynając naukę od podstaw, przez taki okres czasu przerabia się przedstawianie się + koniugację "mieć" i "być"

Jak często masz zajęcia? (jeśli Cię zamęczam pytaniami - powiedz )

To też mieliśmy. Zajęcia 3 razy w tygodniu, trwają po 3 godziny

Cytat:
A na pazia by się nadawał?

Nie - żonaty i ma dziecko

Frank Zappa

Stary 2008-06-26, 08:44   #3130
agnyska81
Zakorzenienie

Naszło mnie wczoraj na lakiery Inglota. Kupiłam przejrzysty róż (taki jak do frenczu) i turkusowy Chyba ogłupiałam, gdzie ja z takim czymś wyjdę? Kolorowe paznokcie jakoś mi się u mnie nie podobają, za to bielizna musi byc kolorowa i już (przy okazji wybierania fig dla mamy i dla siebie wzięłam, czerwone, a co!)
Patrzałam na te palety kolorów Inglota w poszukiwanie Waszych zieleni, ale nie było tam nic takiego. Jedynie turkus bardziej zielony, turkus bardziej niebieski i jakaś jasna zieleń (miętowa bodajże), wszystko metalik.
A lakier różowawy jest w przepięknym odcieniu, ale do jasnej Anielki, ja się nie umiem tak umalować, żeby choć małych smug nie było

Jadę dziś na ten koncert i zamiast się cieszyć, ja się zastanawiam, jak ja po nim do domu wrócę... Z dojazdem do TG nie powinno być problemu, ale na moją wieś ostatni autobus odchodzi przed 22:30, nie ma szans żeby zdążyć. I wybierz się tu człowieku gdzieś w wielki świat

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 08:52   #3131
Contax
Zakorzenienie

O, jak już jesteśmy przy Inglocie to może któraś z Was pamięta numer ich lakieru w kolorze mlecznym, ale nie kryjącym

Contax jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 09:06   #3132
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
O, jak już jesteśmy przy Inglocie to może któraś z Was pamięta numer ich lakieru w kolorze mlecznym, ale nie kryjącym
Kasia, tu powinna być pełna paleta z numeracją - tylko mnie się załaczniki nie otwierają :
http://drogeriaglamour.pl/index.php?...t&prod_id=2855

(ładny ten mleczno-kremowo-beżowy, nie wytrzymałam wczoraj i pomalowałam )
Stary 2008-06-26, 09:41   #3133
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez contax Pokaż wiadomość
o, Jak Już Jesteśmy Przy Inglocie :d To Może Któraś Z Was Pamięta Numer Ich Lakieru W Kolorze Mlecznym, Ale Nie Kryjącym
82

edit: ciekawa jestem bardzo, dlaczego podczas cytowania post Contax zrobił się pokemonowaty...
paolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 09:45   #3134
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
82

edit: ciekawa jestem bardzo, dlaczego podczas cytowania post Contax zrobił się pokemonowaty...
a właśnie - też mi tak kiedyś pozmieniało jak uzywałam cytatu
Stary 2008-06-26, 09:51   #3135
paolla
Zadomowienie

Cytat:
a właśnie - też mi tak kiedyś pozmieniało jak uzywałam cytatu
próba cytowania nr 2

nic nie rozumiem teraz jest ok. Pokemony atakują wybiórczo najwyraźniej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 09:52   #3136
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez paolla Pokaż wiadomość
próba cytowania nr 2
nie upokemoniłam się
Stary 2008-06-26, 10:07   #3137
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Naszło mnie wczoraj na lakiery Inglota. Kupiłam przejrzysty róż (taki jak do frenczu) i turkusowy Chyba ogłupiałam, gdzie ja z takim czymś wyjdę? Kolorowe paznokcie jakoś mi się u mnie nie podobają, za to bielizna musi byc kolorowa i już (przy okazji wybierania fig dla mamy i dla siebie wzięłam, czerwone, a co!)
Patrzałam na te palety kolorów Inglota w poszukiwanie Waszych zieleni, ale nie było tam nic takiego. Jedynie turkus bardziej zielony, turkus bardziej niebieski i jakaś jasna zieleń (miętowa bodajże), wszystko metalik.
A lakier różowawy jest w przepięknym odcieniu, ale do jasnej Anielki, ja się nie umiem tak umalować, żeby choć małych smug nie było
ja mam całą game kolorowych lakierow inglota ale z niektorymi rzeczywiscie przesadziłam, tez mam taki wściekły turkus i w ogóle go nie nosze

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:08   #3138
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Mój różowawo-mleczny to numer 166, też bardzo ładny

Te palety, które Margot wkleiła różnią się na pewno od tych, które oglądałam wczoraj. Nie widzę tych turkusów i jeszcze jednego koloru, który chciałam kupić, ale aktualnie brakło (bordowo-czarny)

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:11   #3139
Contax
Zakorzenienie

Fajnie już numery spisałam i pewnie dzisiaj sprawdzę

Dzięki za pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 10:20   #3140
paolla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mój różowawo-mleczny to numer 166, też bardzo ładny

Te palety, które Margot wkleiła różnią się na pewno od tych, które oglądałam wczoraj. Nie widzę tych turkusów i jeszcze jednego koloru, który chciałam kupić, ale aktualnie brakło (bordowo-czarny)
też mam 166, on jest chłodniejszy od 82, który jest beżowy. ale oba ładne i idealne do francuskiego manicure

też oglądałam niedawno bajecznie kolorowe Ingloty, piękny ten turkus, który kupiłaś

mnie kusił seledynowy (z braku butelkowej zieleni), ale już nie chcę - miałam zamiar używać na stopach, ale widziałam kilka dni temu w Katowicach dziewczynę z jasnozielonymi paznokciami u stóp i już nie chcę zbyt kosmiczny efekt
Stary 2008-06-26, 11:30   #3141
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
82. Rocznik papuzi. Więc łatwo mi pamiętać.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 12:06   #3142
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Papuzinko blekitna masz swietny podpis jak czytam ,to zawsze mam banana (nie mylic z banem)

Inglot nr 332 jest fajny ale kryjacy

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 12:09   #3143
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
82. Rocznik papuzi. Więc łatwo mi pamiętać.
Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Papuzinko blekitna masz swietny podpis jak czytam ,to zawsze mam banana (nie mylic z banem)

Inglot nr 332 jest fajny ale kryjacy

kryjące u mnie odpadają, nie lubię takiego efektu u siebie

Stary 2008-06-26, 12:10   #3144
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Po tym sesyjnym maratonie to dla Ciebie pestka. Pesteczka
Tym bardziej, że już tylko jeden mi został (ale najtrudniejszy )

A propos tekstu: chyba nie umiałabym z ręką na sercu powiedzieć, że paczula brzydko pachnie. Nawet ta z Etro mi się podoba Niestety - nikomu z mojego otoczenia jej zapach nie odpowiada. A ja większośc mojego otoczenia lubię...

Cytat:
Napisane przez Paulinka_S Pokaż wiadomość
ja mam całą game kolorowych lakierow inglota ale z niektorymi rzeczywiscie przesadziłam, tez mam taki wściekły turkus i w ogóle go nie nosze
CAŁĄ?! Calutką?! Woooooow! (moje marzenie z czasów, kiedy jeszcze mogłam mieć długie, wymalowane paznokcie )

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 12:24   #3145
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość

CAŁĄ?! Calutką?! Woooooow! (moje marzenie z czasów, kiedy jeszcze mogłam mieć długie, wymalowane paznokcie )
nie no nie całą calutką ale z każdego typu kolorystycznego jakiś mam
jak juz wszyscy wiedzą kosmetykow to ja mam duzo za duzo, lakierow do paznokci na pewno ponad 40
ale np. moja mama ma wszystkie mozliwe odcienie brązu z inglota, jak dla mnie to one wszystkie sa takie same ale ona twierdzi co innego

Stary 2008-06-26, 12:26   #3146
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
jak juz wszyscy wiedzą kosmetykow to ja mam duzo za duzo, lakierow do paznokci na pewno ponad 40
ale np. moja mama ma wszystkie mozliwe odcienie brązu z inglota, jak dla mnie to one wszystkie sa takie same ale ona twierdzi co innego
W końcu po kimś to zamiłowanie do kosmetyków musiałaś odziedziczyć
Stary 2008-06-26, 12:40   #3147
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

Cytat:
W końcu po kimś to zamiłowanie do kosmetyków musiałaś odziedziczyć
tez prawda

a w ogóle to się musze pochwalić, że poki co mój odwyk idzie świetnie zostało jeszcze tylko kilka dni, juz sie nie moge doczekac kosmetycznego szalenstwa (po ktorym pewnie niezbedny bedzie kolejny odwyk....)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 13:03   #3148
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość

A, i jeszcze Glam Shine Loreala - jakby któraś miała ochotę, to w Drogerii Europejskiej, koło kasy jest parę przecenionych (na pewno 99 i 101), które były tylko "na chwilę" i je wycofują - kosztują 25 zł.
tez bylam wczoraj i wrocilam z torebką, spodniczką i japonkami.
i doszły wreszcie moje upragnione buty 10cm obcas, w ktorym jestem wyzsza od TŻta o 3 cm. i gdzie ja bede w tym chodzic ( i z kim?)

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 13:27   #3149
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
nie no nie całą calutką ale z każdego typu kolorystycznego jakiś mam
Do 40 nigdy nie dotarłam (ale było blisko ).
Moja mama też jest monotematyczna - ma z piętnaście paletek szarych cieni, co jest dla mnie nie do pojęcia - po co tyle takich samych cieni Ja mam każdy inny, wszystkie kolory tęczy (i jeszcze tego używam )

Yoona, zdjęcia pliiiis

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 13:30   #3150
gryx82
BAN stały

Cytat:
Zajęcia 3 razy w tygodniu, trwają po 3 godziny
A więc intensywna nauka

Cytat:
Nie - żonaty i ma dziecko
Hmm... No najwyżej paź na pół etatu

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że już tylko jeden mi został (ale najtrudniejszy )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości