|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar IV
Tak Gryxiu - dla siebie. Z własnej, nieprzymuszonej woli. Miałam dosyć bezczynności i siedzenia w domiu ( bezrobocie psychicznie dobija - to wiadomo powszechnie). Zapytałam w UP czy nie mają kursów - no i mieli
Więc skorzystałam
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#3122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Z UP, czyli za free jak rozumiem? Opowiadaj, jak to wygląda, kto Cię uczy i w ogóle co tam tylko wiesz ![]() Aha. Uczysz się od podstaw? |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z UP czyli za free a nawet dostaję fundusz szkoleniowy i zwrot za bilety Uczę się od podstaw - zaczęliśmy od odmiany czasowników, liczebniki itd. Przez te 4 miesiące z z zagadnień mieliśmy koniugację ( również z czasowników z obocznością tematyczną, z ruchomym "e"), czasowniki modalne, zaimki zwrotne, czasowniki zwrotne, Accusativ i Dativ, przyimki ( nie wszystkie), liczba mnoga. Czas teraźniejszy; zdania pytające i przeczące. Ufff - to chyba wszystko. Z zagadnień tematycznych - przedstawianie się i opowiadanie o sobie, wiek, zawód. Ubrania, opowiadanie o tym jak wygląda mój dzień, lista zakupów, zamawianie w restauracji, jedzenie. Generalnie kurs jest nakierunkowany na mówienie - opisywanie obrazków, konstruowanie dialogów, scenki itp.Jak mi się jeszcze coś przypomni, to napiszę. Mamy zajęcia z facetem - na oko po trzydziestce, jest ze szkoły językowej, która ma umowę z UP.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#3124 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz pewnie powiedzą, że to przez podwyżki pensji musieli podnieść ceny...Cytat:
Do mnie przesyłka nadana 6.06 przedpołudniem, doszła przedwczoraj, czyli ponad 2 tygodnie. W międzyczasie była masa zwodzenia, kłamania, że niby były próby doręczenia (śladu po awizie nie było, a kurier był bardzo zdziwiony, bo ponoć przesyłka dotarła w czwartek do Kr i nikt jej jeszcze nie woził). Na infolinii podali, że przesyłka jest w punkcie... na drugim końcu miasta. Masakra, a nie konkurencja, ani ułatwienie ![]() ![]() Cytat:
Dziś nic nie załatwiłam, bo nie było miłej pani, która mnie zna. Niemniej, postaram się, by spisali protokół - może jednak uda się o coś zawalczyć...Wybrałam się dziś na wyprzedaże. Rzadko kupuję ubrania, więc mam z deka kaca moralnego, ale nic, przejdzie ![]() Kupiłam... 5 bluzek ![]() ![]() (no, jedna to tunika) i sukienkę. I 2 pary kolczyków. Chciałam jeszcze torebkę, ale w końcu zrezygnowałam - już i tak za dużo wydałam...A, i jeszcze Glam Shine Loreala - jakby któraś miała ochotę, to w Drogerii Europejskiej, koło kasy jest parę przecenionych (na pewno 99 i 101), które były tylko "na chwilę" i je wycofują - kosztują 25 zł.
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Jupi, Niemcy wygrali
A sędzia do chrzanu.
|
#3126 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak często masz zajęcia? (jeśli Cię zamęczam pytaniami - powiedz )Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W razie czego można do Providenta zadzwonić (dowcip... )
|
|||||
|
|
|
#3127 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do PP, to brak mi słów. Od 6.06 czekam na upragnioną przesyłkę z Kenzo Amour i pewnie się już nie doczekam. Ktoś teraz ładnie pachnie moimi perfumami...
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam wczoraj wieczorem finał "Britain's got talent" i jestem pod ogromnym wrażeniem zwycięzcy. Link ze zwycięskim występem dla chętnych:
http://www.youtube.com/watch?v=kyDnYeUnT7w Chłopak zakasował wszystkich, myślę, że nie tylko swoim ogromnym talentem, ale i determinacją- odrzucony w poprzedniej edycji wrócił w tym roku i pokazał na co go stać. Brawo. A propos fryzjerów- umówiłam się na dziś na 19, muszę trochę podciąć włosy, bo odrosły już tak, że kompletnie nie mają kształtu. No i końcówki się troszkę już strzępią. Na zakupy też bym się chciała wybrać, ale jakoś ostatnio po pracy jestem tak padnięta, że nie mam ochoty na chodzenie po sklepach A w weekendy nie chce mi się wchodzić w te tłumy.
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też mieliśmy. Zajęcia 3 razy w tygodniu, trwają po 3 godziny Nie
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Naszło mnie wczoraj na lakiery Inglota. Kupiłam przejrzysty róż (taki jak do frenczu) i turkusowy
Chyba ogłupiałam, gdzie ja z takim czymś wyjdę? Kolorowe paznokcie jakoś mi się u mnie nie podobają, za to bielizna musi byc kolorowa i już (przy okazji wybierania fig dla mamy i dla siebie wzięłam, czerwone, a co!)Patrzałam na te palety kolorów Inglota w poszukiwanie Waszych zieleni, ale nie było tam nic takiego. Jedynie turkus bardziej zielony, turkus bardziej niebieski i jakaś jasna zieleń (miętowa bodajże), wszystko metalik. A lakier różowawy jest w przepięknym odcieniu, ale do jasnej Anielki, ja się nie umiem tak umalować, żeby choć małych smug nie było Jadę dziś na ten koncert i zamiast się cieszyć, ja się zastanawiam, jak ja po nim do domu wrócę... Z dojazdem do TG nie powinno być problemu, ale na moją wieś ostatni autobus odchodzi przed 22:30, nie ma szans żeby zdążyć. I wybierz się tu człowieku gdzieś w wielki świat
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
O, jak już jesteśmy przy Inglocie
to może któraś z Was pamięta numer ich lakieru w kolorze mlecznym, ale nie kryjącym
|
#3132 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
:http://drogeriaglamour.pl/index.php?...t&prod_id=2855 (ładny ten mleczno-kremowo-beżowy, nie wytrzymałam wczoraj i pomalowałam
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3134 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#3135 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3136 |
|
niecnotliwa dziewica
|
|
#3137 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
ale z niektorymi rzeczywiscie przesadziłam, tez mam taki wściekły turkus i w ogóle go nie nosze
|
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te palety, które Margot wkleiła różnią się na pewno od tych, które oglądałam wczoraj. Nie widzę tych turkusów i jeszcze jednego koloru, który chciałam kupić, ale aktualnie brakło (bordowo-czarny)
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie
![]() Dzięki za pomoc
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też oglądałam niedawno bajecznie kolorowe Ingloty, piękny ten turkus, który kupiłaś mnie kusił seledynowy (z braku butelkowej zieleni), ale już nie chcę - miałam zamiar używać na stopach, ale widziałam kilka dni temu w Katowicach dziewczynę z jasnozielonymi paznokciami u stóp i już nie chcę
|
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3142 |
|
rude jest piękne:)
|
Papuzinko blekitna
)Inglot nr 332 jest fajny ale kryjacy
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kryjące u mnie odpadają, nie lubię takiego efektu u siebie
|
|
#3144 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Tym bardziej, że już tylko jeden mi został
(ale najtrudniejszy )A propos tekstu: chyba nie umiałabym z ręką na sercu powiedzieć, że paczula brzydko pachnie. Nawet ta z Etro mi się podoba Niestety - nikomu z mojego otoczenia jej zapach nie odpowiada. A ja większośc mojego otoczenia lubię...Cytat:
)
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#3145 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
jak juz wszyscy wiedzą kosmetykow to ja mam duzo za duzo, lakierow do paznokci na pewno ponad 40 ![]() ale np. moja mama ma wszystkie mozliwe odcienie brązu z inglota, jak dla mnie to one wszystkie sa takie same ale ona twierdzi co innego
|
|
#3146 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#3147 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
tez prawda
![]() a w ogóle to się musze pochwalić, że poki co mój odwyk idzie świetnie zostało jeszcze tylko kilka dni, juz sie nie moge doczekac kosmetycznego szalenstwa (po ktorym pewnie niezbedny bedzie kolejny odwyk....)
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i doszły wreszcie moje upragnione buty |
|
|
|
|
#3149 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
). Moja mama też jest monotematyczna - ma z piętnaście paletek szarych cieni, co jest dla mnie nie do pojęcia - po co tyle takich samych cieni Ja mam każdy inny, wszystkie kolory tęczy (i jeszcze tego używam )Yoona, zdjęcia pliiiis
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#3150 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Więc skorzystałam 

(dowcip... 

Chyba ogłupiałam, gdzie ja z takim czymś wyjdę? Kolorowe paznokcie jakoś mi się u mnie nie podobają, za to bielizna musi byc kolorowa i już 

:

)