|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Dla mnie cena i miska z promocyjną biżu była tylko wisienką na torcie tego jak paskudna była ta biżuteria i jak kuriozalne było zapowiadanie tego super prezentu 3 miesiące wcześniej. W sumie jakby ją kupił za, nie wiem, 500 zł zrozumiałabym mówienie, że super prezent kupił, ale kompletnie nie zrozumiałabym czemu nie uchroniłaś go przed wywaleniem kasy na takie paskudztwo. Przy 3 dyszkach jeszcze rozumiem.
Nie wiem czemu wciągasz w to szminkę z Biedry, która była prezentem z zaskoczenia dla narzeczonej brata, której się nie lubi. Przypominam, że twój facet kupuje prezent na 18stkę swojej siostry, a nie jakiejś tam laski, którą widział z 5 razy w życiu.
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
Od 18 lat wiadomo było, że siostra ma urodziny. O tym, że dziewczyna brata ma urodziny szwagierka dowiedziała się jak rzeczona spadła z tortem. Ty serio nie widzisz różnicy? Ładna ta bransoletka, ale o ile rzeczywiście nie klepałabym biedy, to bym coś dorzuciła dodatkowo. Jako siostra zrozumiałabym, że może brat kasy nie miał i tyle, ale my ci radzimy z perspektywy osoby postronnej, bo obiektywnie 20zł to niewiele na takie wazne urodziny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;80033766]wytłumaczę jeszcze raz jak ja to widzę:
- nie wiem że masz urodziny - właśnie się dowiaduję - dam co mam jeżeli mam coś nierozpakowanego co by się nadało - wiem że masz osiemnaste urodziny- gdaczę jaki to wspaniały prezent Ci dam - Ty oczekujesz kasy na kurs prawa jazdy - a ja Ci dam zestaw biżuterii za 30 zł. Jak nie mam kasy żeby Ci dać coś fajnego to nie gęgam jaki cud Ci sprezentuję na 18stkę! Nie rozumiem co tu jest niezrozumiałego.[/QUOTE] Ogólnie to ja mam wrażenie, że Tinker udaje, że nie wie o co chodzi, żeby temat się dalej kręcił. Ciężko mi uwierzyć, że nie rozumie w czym rzecz. |
|
|
|
#934 | |
|
Konto usunięte
|
No, czyli tak jak piszę, liczy się cena, a nie to, czy komuś się coś podoba. Bo gdyby bransoletka kosztowała 130, to byłaby spoko, ale jak kosztowała 20, to badziewie xd
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#935 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jestem w stanie zrozumieć że ktoś ma zaburzenia w rozumieniu pewnych sytuacji. Jedno i drugie to prezent. Rozmawiałam tu z jedną z dziewczyn i twierdziła że oceniany jest prezent a nie kontekst całej sytuacji. Nie rozumiała że pewnych rzeczy nie wypada robić. |
|
|
|
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu niektórym byłoby głupio wydać na urodziny swojej siostry zaledwie 20zł. Bo to kwota jaką się wydaje na dwa piwa w klubie albo na lepszą czekoladę, a nie na prezent na osiemnaste urodziny siostry. Udawaj dalej, że nie rozumiesz i broń swojego cudownego misia jakoś sama nie masz nic przeciwko temu żeby Tobie kupił pierścionek za 250zł, a w tym przypadku upierasz się, że bransoletka za 20zł taka super.
|
|
|
|
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie cena się liczy, bo osobiście nie wierzę, że w 100% wypadków cena nie przekłada się na jakość. Czasem tak jest, czasem nie, ale wolę pogooglać i wydać więcej i mieć coś fajnego.Tak samo bym kupowała prezent na 18stkę brata.
Ale liczy się też kontekst. Dziewczyna sama sobie wybrała taką bransoletkę, więc dla niej cena i jakość są spoko. Twój facet wybrał to co jemu się spodobało, a nie co spodobałoby się młodej dziewczynie (no, nie da się zauważyć, że te dwa prezenty trochę odbiegają od siebie stylem) i jeszcze uznał, że jego poświęcenie w grzebaniu w koszu z tanią biżuterią wymagało uznania siostry. No nie xd Ile on ma lat, trzy?
|
#938 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piszę - do marca 3 miesiące, pewnie jej coś dokupi, albo da kasę. Ale nie rozumiem 30 zł, z wyprzedaży - paskudne, obrzydlistwo! 20 zł, nowe, z metką - za tanie! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- [1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;80034051]zapomniałaś wspomnieć o słynnej szmince z biedronki[/QUOTE]Ale ty nie zapomniałaś, dzięki! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#940 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy jestescie finansowo w sytuacji podbramkowej? Czas jest jeszcze do marca. Postarajcie sie, zeby poza ta bransoletka dac do koperty jeszcze 50 zlotych i bedzie OK. No i roznica miedzy tamta szminka a tym prezentem jest taka, ze wy jestescie na te osiemnastke zaproszeni, a sytuacja ze szminka byla nieplanowana. |
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie no, tamten zestaw był paskudny niezaleznie od ceny, nie udawaj, że tego nie rozumiesz. Mógłby kosztować 3 tysie, a i tak byłabym w szoku, że coś tak brzydkiego ma taką cenę
|
#942 |
|
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8003416 1]Bransoletka jest ladna, ale czemu sie tak upieracie, zeby zrobic ten prezent po kosztach? Osiemniastka to nie sa zwykle urodziny czy swieta, ktore sa co roku, tylko jedna jedyna taka okazja. Tak samo jak slub. Na slub tez poszlabys z takim tanim prezentem? Lepiej jest oszczedzic w jednym miejscu, a wydac w innym, tzn. kupic czekolade na swieta, ale cos wiecej na osiemnastke.
Czy jestescie finansowo w sytuacji podbramkowej? Czas jest jeszcze do marca. Postarajcie sie, zeby poza ta bransoletka dac do koperty jeszcze 50 zlotych i bedzie OK. No i roznica miedzy tamta szminka a tym prezentem jest taka, ze wy jestescie na te osiemnastke zaproszeni, a sytuacja ze szminka byla nieplanowana.[/QUOTE]Napisałam już - tż pewnie coś dorzuci, tak, tż ma ciężką sytuację, ostatnia rata do spłacenia (pisałam gdzieś, że rozwaliło mu się auto i był zmuszony pożyczyć ok. 4 tys na naprawę na gwałt) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#943 |
|
Zakorzeniona
|
Tinker, wyjaśnię Ci, bo chyba nie rozumiesz za bardzo.
Zestaw pokazany przez Ciebie dla siostry był brzydki i nienadający się dla nastolatki. Na dodatek został znaleziony w koszu z brudnymi przecenionymi rzeczami. Nie słyszałaś nigdy, że forma ma znaczenie? Nie chodzi o pieniądze przecież tylko. Gdybym kupiła siostrze w prezencie ślubnym jakąś paskudną sukienkę Versace za 15 zł w ciucholandzie, to dalej byłby to prezent za 15 zł i dalej odwaliłabym chałę, niezależnie od tego, jakiej marki jest ta sukienka. Ślub jednak bierze się w ładnej otoczce, w ładnej sukience, w ładnym makijażu niezależnie od tego, czy zapłaciłaś za ślub w urzędzie 70 zł czy za ślub kościelny 500 zł (przykładowe ceny). Po ślubie możesz wydać 500 zł na obiad dla rodziny i zaprosić ich do kebaba, a możesz zaprosić ich do fajnej knajpki i też wydać 500 zł. Takich przykładów mogłabym mnożyć. Co do tego, że siostra sobie prezent sama wybrała - brat wysłał jej stronę, być może zna ona jego wspaniały gust i hojne serce, więc wybrała coś w przedziale cenowym, w którym zazwyczaj on jej coś kupuje. Jeśli kupiłabym super ekstra biżuterię dla siostry na 18-urodziny za 20 zł, to nie wyobrażam sobie dać tylko tego - skoro udało mi się upolować tak tanio prezent, to koniecznie dokupiłabym coś jeszcze. Prezent na 18-stkę siostry za 20 czy 30 zł to januszyzm i tyle. |
|
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadal jednak uważam, że Tinker udaje, że nie rozumie
|
||
|
|
|
#945 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
po drugie... prawda była tak przeinaczana, że już pewnie nikt nie pamięta jak to faktycznie było. chłopak powiedział siostrze że ma dla niej super prezent i myśli że się spodoba. a Tinkerbell nie wie skąd wyniknęły te słowa. a może siostra zapytała brata przy kolacji wigilijnej, czy kupił jej już prezent? i wg swojego uznania odpowiedział, że on uważa, że się jej spodoba. a może ktoś inny zagaił temat. ale nie... Ty od razu że poleciał się chwalić. moje uznanie za niezłą nadinterpretację
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Konto usunięte
|
jeżeli powiedział że ma super prezent to się chwalił
|
|
|
|
#948 |
|
Konto usunięte
|
Po raz kolejny piszę - oprócz bransoletki coś jej dokupi lub da kasę.
|
|
|
#949 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzeniona
|
Po prostu mnie się wydaje, że prezent na 18-stkę powinien być czymś, co starczy na długo. A bransoletka za 20 zł? Ciocia nosi od czerwca, fajnie, ale nie oszukujmy się, że biżuteria w takiej cenie wytrzyma (i będzie pięknie wyglądać) całe lata. To tak jak kupić laptop za 500 zł i oczekiwać, że będzie supersprzętem.
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie śmieszy takie oszczędzanie na wszystkim i kupowanie po taniości.
Przykładem jest tutaj facet Tinker, który bez sensu wydał 30zl na paskudny komplecik, tylko po to, żeby potem kupić prezent drugi raz. Albo ludzie, którzy kupują samochód po super taniości, a potem wydają 3 razy tyle na jego coroczną naprawę. Albo ci, którzy nie ocieplana domu, budując się, ale potem mają dwa razy większe rachunki za ogrzewanie. Nie rozumiem tego, czemu ludzie wolą kupić byle co, byle tanio, a potem wrzucić w to kupę forsy. To dla mnie bez sensu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#954 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Poza tym napisałam, że MNIE SIĘ WYDAJE - nikomu niczego nie każę, gdybyś się chciała zaraz oburzać. |
|
|
|
|
#956 |
|
Konto usunięte
|
bizuterię jaką dostałam na 18stkę nosze do dziś z przyjemnością, przypominają mi ofiarodawców i są ładne.
|
|
|
|
#957 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mocno niesmaczne jest takie zaglądanie do czyjegoś portfela i wypominanie na kogo ile wydaje dziwi mnie skąd takie gloryfikowanie 18 urodzin. już nawet o ślubne prezenty nikt się tak nie spina. i wszędzie słychać głosy, że nawet 50 zł w kopercie jest ok. |
|
|
|
|
#958 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#959 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
Teraz w ogólnym rozrachunku wychodzi to tak: komplet z misy 30zł + bransoletka z internetu 20zł + 5,5zł wysyłka * + ~20zł wspomniany łańcuszek od Tinker = 75,50zł No super, jeszcze całe 24,50zł i byłaby całkiem fajna stówka do koperty, zresztą nawet 50zł, które młoda spożytkowałaby tak jak chce byłoby lepsze niż te gifty, które wrzuci na dno szuflady. *wysyłka z wymienionej strony kosztuje 11zł, ale widząc przedsiębiorczość Tinker i jej chłopaka, Tinker pewnie kupiła już prezenty na najbliższe święta dla koleżanek i sąsiadek i podzielili się z chłopakiem po połowie |
|
|
|
|
#960 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja swoją biżuterię dostałam od rodziców. Od rodzeństwa nie pamiętam żebym coś dostała. A wesele to świętowanie ślubu młodych, gości zapraszaa się w celu swiętownia z młodymi a nie żeby fanty zbierać. Edytowane przez b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 Czas edycji: 2017-12-29 o 18:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

jakoś sama nie masz nic przeciwko temu żeby Tobie kupił pierścionek za 250zł, a w tym przypadku upierasz się, że bransoletka za 20zł taka super.