Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-29, 18:17   #961
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Akurat tylko dla przyjaciółki na urodziny

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 18:17   #962
IzzieSt
Zakorzenienie

Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Już widzę jak dziewczyna, która chciała kasę, samochód czy już nie pamiętam co, z radością wybiera bransoletkę za 20zl

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
poważnie. dlaczego zakładasz, że facet MUSI chcieć wydać na prezent dla siostry tyle samo co na prezent dla dziewczyny?
mocno niesmaczne jest takie zaglądanie do czyjegoś portfela i wypominanie na kogo ile wydaje
To po huk pyta czy to januszostwo czy nie?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 18:19   #963
blue3
dead & alive

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
W sumie masz rację, na forum ślubnym pełno jest postów "nikt nie musi dawać kasy, wystarczy wino, najważniejsza jest obecność". Xddd

Nie widzisz różnicy w prezencie dla nastolatka, a dorosłego człowieka? Nie trzeba być pedagogiem, żeby zauważyć różnicę
Dorosłego powinno być stać na zrobienie sobie imprezy na ile osób chce, nastolatek MA PRAWO oczekiwać prezentu na imprezie jaką są urodziny i czuć rozczarowanie jeżeli ktoś mówi mu 3 miesiące wcześniej, że dostanie coś super, a dostanie bransoletkę jak z automatu.
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 18:31   #964
ttts
Zadomowienie

Cytat:
W sumie masz rację, na forum ślubnym pełno jest postów "nikt nie musi dawać kasy, wystarczy wino, najważniejsza jest obecność". Xddd

A widzisz różnicę między dobrym winem (za ok. 40-60 zł), a np. Kadarką czy innym winopodobnym wyrobem pokroju Carlo Rossi za dwie dyszki? Na ślub to dalej słaby pomysł.

Ewidentnie chcecie, tzn. twój TŻ chce przeznaczyć na ten prezent maksymalnie mało pieniędzy. Mnie i większości tu zebranych byłoby wstyd dać coś takiego i trzy miesiące wcześniej mówić, że jest super-ekstra-się-spodoba-ojejeje

Twierdzisz, że poprzedni (szkaradny) zestaw z Kruka czy Yesa znalazłby aprobatę tylko ze względu na cenę? Otóż nie.

Bransoletka j/w jest całkiem w porządku (skoro wybrał z tej strony, to nie wiem czemu linkujesz inną, ale OK), do noszenia. Dziewczyna została postawiona przed faktem dokonanym - miała wybrać z podesłanej strony, zobaczyła zakres cenowy to wybrała coś taniego, pewnie zna szeroki gest brata i zdanie jego dziewczyny.

Edytowane przez ttts
Czas edycji: 2017-12-29 o 18:38
ttts jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 18:36   #965
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

No przecież pisałam, że tż jeszcze do prezentu coś dorzuci

201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 19:03   #966
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Odnośnie tego nieszczesnego prezentu - zamówiłam przyjaciółce prezent - pozłacaną (ale srebrną) bransoletkę ze strony 925.pl, gdzie jest baaardzo tanio (podaję, żeby nie było, że znowu jakiś outlet czy promocja). I... Tż stwierdził, że chce tam zamówić bransoletkę dla siostry. Siostra SAMA sobie wybrała wzór . Za to, co sobie wybrała wyjdzie trochę ponad 20 zł. Od razu zaznaczam, że NIE WIEM czy da jej do tego coś jeszcze, czy da kasę itd.
Czy mój tż nadal jest Januszem? W końcu taniocha, a wiele z was twierdziło, że komplet biżuterii za 3 dychy to za tanio na 18. Więc czy bransoletka za 2 to januszyzm?

Tak, to dalej Januszowanie "level hard".
Z ciekawości weszłam na stronkę, czyli dziewczyna wzięła sobie bazę do bransoletki za ok. 8 zł i jakąś tanią zawieszkę, si? Plus kw.
TŻ chyba bardzo nie lubi siostry.
Cytat:

Na dwoje babka wróżyła.

Edytowane przez ttts
Czas edycji: 2017-12-29 o 19:05
Stary 2017-12-29, 19:07   #967
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Tak mi się przypomniało jak mnie ciotka zabrała na zakupy z okazji urodzin. Moje ciotki miały tak w zwyczaju jak byłam nastolatką. Chodź wybierz coś sobie a ja zapłacę. W sensie jakieś ciuchowe. Ciotki były dosyć zamożne i w sumie wydawały jakieś 200-300zł na ciuchy dla mnie, na coś co mi pasowało do figury i takie tam, lepsza marka coby się nie zniszczyło zbyt szybko np. jeansy Lee.
Pewnego razu na takie zakupy wzięła mnie jedna z biedniejszych ciotek do chińczyka i powiedziała, żebym sobie coś wybrała. No to ja wiedząc, że nie mogę sobie pozwolić na coś drogiego wybrałam bluzkę za 12zł. Ona mówi "dobierz coś jeszcze". Dobrałam chyba jakiś stanik i coś jeszcze bo znowu powiedziała abym jeszcze coś dobrała. W sumie wydała na mnie ze 100zł w tym chińczyku na kilka rzeczy, które mi się nie bardzo podobały. Wolałabym jedną a porządną rzecz w tej kwocie.
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 19:12   #968
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Januszy to ja tu widzę kilku.
Najbardziej mi się rzucili w oczy ci, którzy wypominają, ile facet ma zamiar wydać na prezent dla Tinker.

A gościu odstawia po prostu cyrki z tym prezentem. Nie chodzi o cenę, o wygląd prezentów, o nic innego prócz tego, że to po prostu musi być mega irytujące, takie ciągłe trucie komuś "przypominam, że masz osiemnastkę i KUPUJĘ PREZENT". Robienie z tego zakupu wydarzenia stulecia mnie skutecznie wpędziłoby chyba w jakieś takie poczucie, że robię temu komuś, kto kupuje, jakiś ogromny problem i dylemat.
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 19:18   #969
funk_you
Wtajemniczenie

Ja czekam aż przedsiębiorczy facet znajdzie pierścionek art deco za 79.99, wierzę w niego!

Na forum jestem głównie podczytywaczem, mam swoje ulubione wątki w których się udzielam, ale powiem szczerze że tinkerbell (pozdrawiam) jest moim guilty pleasure tutaj. Traktuję ją jak gadatliwą koleżankę trochę mitomankę, która uwielbia opowiadać miliony historyjek o sobie i swoich znajomych. Na pewno znacie takie osoby, dużo mówią ale tym uchem informacje wpadają, a drugą stroną wypadają, a one same jeszcze liczą na wysłuchanie i rekacje.Nie obraź się Tinker ale nie czujesz się głupio jak użytkownicy znają każdy szczegół twojego życia, wiedzą wszystko o związkach?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-12-29, 19:18   #970
ttts
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazypiec Pokaż wiadomość
Januszy to ja tu widzę kilku.
Najbardziej mi się rzucili w oczy ci, którzy wypominają, ile facet ma zamiar wydać na prezent dla Tinker.

A gościu odstawia po prostu cyrki z tym prezentem. Nie chodzi o cenę, o wygląd prezentów, o nic innego prócz tego, że to po prostu musi być mega irytujące, takie ciągłe trucie komuś "przypominam, że masz osiemnastkę i KUPUJĘ PREZENT". Robienie z tego zakupu wydarzenia stulecia mnie skutecznie wpędziłoby chyba w jakieś takie poczucie, że robię temu komuś, kto kupuje, jakiś ogromny problem i dylemat.
Od tego się zaczęło, później wyszły różne smaczki...
Stary 2017-12-29, 19:22   #971
trzyrazypiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Ja czekam aż przedsiębiorczy facet znajdzie pierścionek art deco za 79.99, wierzę w niego!

Na forum jestem głównie podczytywaczem, mam swoje ulubione wątki w których się udzielam, ale powiem szczerze że tinkerbell (pozdrawiam) jest moim guilty pleasure tutaj. Traktuję ją jak gadatliwą koleżankę trochę mitomankę, która uwielbia opowiadać miliony historyjek o sobie i swoich znajomych. Na pewno znacie takie osoby, dużo mówią ale tym uchem informacje wpadają, a drugą stroną wypadają, a one same jeszcze liczą na wysłuchanie i rekacje.Nie obraź się Tinker ale nie czujesz się głupio jak użytkownicy znają każdy szczegół twojego życia, wiedzą wszystko o związkach?

Czemu ma jej być głupio?
trzyrazypiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 19:42   #972
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamalaria Pokaż wiadomość
Według ciebie brat ma siostrze kopertę z kasą dawać? To takie myślenie jest januszowe.
Czyli jak w przyszłym roku mam 18-nastkę bliskiej kuzynki (chociaż mówimy o sobie siostry cioteczne, a nie kuzynki :P: ), to muszę na siłę szukać prezentu, bo inaczej będę Grażynką?

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8003416 1]Bransoletka jest ladna, ale czemu sie tak upieracie, zeby zrobic ten prezent po kosztach? Osiemniastka to nie sa zwykle urodziny czy swieta, ktore sa co roku, tylko jedna jedyna taka okazja. Tak samo jak slub. Na slub tez poszlabys z takim tanim prezentem? Lepiej jest oszczedzic w jednym miejscu, a wydac w innym, tzn. kupic czekolade na swieta, ale cos wiecej na osiemnastke.
Czy jestescie finansowo w sytuacji podbramkowej? Czas jest jeszcze do marca. Postarajcie sie, zeby poza ta bransoletka dac do koperty jeszcze 50 zlotych i bedzie OK.

No i roznica miedzy tamta szminka a tym prezentem jest taka, ze wy jestescie na te osiemnastke zaproszeni, a sytuacja ze szminka byla nieplanowana.[/QUOTE]

Prezenty powinno dawać się takie, na jakie kogoś stać i myślę, że siostra chłopaka, jako bliska rodzina, wie na ile on może sobie pozwolić. Z tym, że - jak ktoś już wspomniał - o urodzinach wiadomo nie od wczoraj, tylko od 18 lat, więc coś tam można odłożyć, żeby starczyło na więcej niż czekoladę.

Cytat:
po pierwsze... co to znaczy że spodziewać się prezentu? i to jeszcze o jakieś kwocie. a jeśli brat mimo że pracuje, ale ma kłopoty finansowe, to ma się nie pojawiać na imprezie bo nie ma na drogi prezent? serio, będziemy zaglądać ludziom do portfeli i mówić ile mają wydać na prezent bo olaboga osiemnastka? ja nie robiłam imprezy na osiemnastkę, zabroniłam kupować sobie prezenty i żyję. robisz z tej osiemnastki nie wiadomo jaką sprawę. to są urodziny jak każde inne
Cytat:
dlaczego niby prezent na 18 powinien być czymś, co starczy na długo?
Bo tak się u nas przyjęło, że 18. urodziny są bardziej wyjątkowe niż np. 23 Tak samo przyjęło się, że dostaje się prezenty od bliskich osób. I tak jak jedna z Wizażanek pisała (nie załadowało mi cytatu), nastolatek może oczekiwać prezentu.
O ile rodzice zwykle dają prezenty w imieniu swoim i dzieci, które mają na utrzymaniu, to dorosła, samodzielna osoba powinna dawać prezent od siebie (lub dorzucić się do wspólnego prezentu), więc tak, siostra może oczekiwać prezentu od brata

Cytat:

Nie sądzę, żeby ktokolwiek oczekiwał, że będziesz się ze wszystkiego tłumaczyć... Wizażanki chciały raczej zwrócić Ci uwagę na pewne przyjęte zachowania. Jeśli chcecie, to możecie dać siostrze na urodziny 10 zł w kopercie, ale nie wiem, czy wtedy będzie z tego prezentu zadowolona
Nie oszukujmy się, po 10-15 zł zrzucają się nastolatki na prezent dla kolegi z klasy. Pracująca osoba może chyba jednak pozwolić sobie na conajmniej kilkukrotnie wyższy budżet (wiem, różne są sytuacje, ale przypomnę, że urodziny to nie jest niespodziewana okazja ).

Oczywiście wszystko powyższe to moja subiektywna opinia

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 19:57   #973
Bossana
Zadomowienie

Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Czyli jak w przyszłym roku mam 18-nastkę bliskiej kuzynki (chociaż mówimy o sobie siostry cioteczne, a nie kuzynki :P: ), to muszę na siłę szukać prezentu, bo inaczej będę Grażynką?

Można kupić dwa lizaki. Wystarczy jak nie będzie się trąbic na 3 miesiące przed imprezą jaki to ach i och prezent się kupiło.

Edytowane przez Bossana
Czas edycji: 2017-12-29 o 19:59
Bossana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:06   #974
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bossana Pokaż wiadomość
Można kupić dwa lizaki. Wystarczy jak nie będzie się trąbic na 3 miesiące przed imprezą jaki to ach i och prezent się kupiło.
moze być 1 lizak i różyczka. I ważne żeby nie trąbić na prawo i lewo jaki super prezant kupisz dla siostrzyczki.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:06   #975
Pani_Mada
BAN stały

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;80035251]jakby Twój facet się nie rozgadał nie byłoby problemu. A teraz musi spełnić oczekiwania jakie sam rozbudził.

Ja swoją biżuterię dostałam od rodziców. Od rodzeństwa nie pamiętam żebym coś dostała.
A wesele to świętowanie ślubu młodych, gości zapraszaa się w celu swiętownia z młodymi a nie żeby fanty zbierać.[/QUOTE]

a urodziny to się dla prezentów organizuje?

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Nie widzisz różnicy w prezencie dla nastolatka, a dorosłego człowieka? Nie trzeba być pedagogiem, żeby zauważyć różnicę
Dorosłego powinno być stać na zrobienie sobie imprezy na ile osób chce, nastolatek MA PRAWO oczekiwać prezentu na imprezie jaką są urodziny i czuć rozczarowanie jeżeli ktoś mówi mu 3 miesiące wcześniej, że dostanie coś super, a dostanie bransoletkę jak z automatu.
na takie samo prawo jak dorosły. z resztą padły tu teksty o tej granicy i wkraczaniu w dorosłość. proszę więc bardzo - skoro hucznie świętujemy wkraczanie w dorosłość to wypadałoby się też "po dorosłemu zachowywać".
poza tym kiedy jest ta magiczna granica, że przestaje się mieć prawo do wymagania prezentu?

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
(...)
Bo tak się u nas przyjęło, że 18. urodziny są bardziej wyjątkowe niż np. 23 Tak samo przyjęło się, że dostaje się prezenty od bliskich osób. I tak jak jedna z Wizażanek pisała (nie załadowało mi cytatu), nastolatek może oczekiwać prezentu.
O ile rodzice zwykle dają prezenty w imieniu swoim i dzieci, które mają na utrzymaniu, to dorosła, samodzielna osoba powinna dawać prezent od siebie (lub dorzucić się do wspólnego prezentu), więc tak, siostra może oczekiwać prezentu od brata (...)
u nas to znaczy u kogo? mnóstwo moich znajomych, z różnych części Polski dużo większą wagę przywiązywali do 21 lub 25 urodzin niż 18. mnóstwo znajomych nawet jeśli świętowali hucznie 18 to nie oczekiwali ani sami nie kupowali prezentów rodzeństwu. mnóstwo osób nie kupuje sobie w rodzinie prezentów pod choinkę.
Twoje wyliczenia co się przyjęło i że WSZYSCY powinni się do tego stosować są dziwne

Cytat:
czy wy w ogóle pamiętacie, że nikt z nas nie wie jak doszło do wypowiedzenia słów "mam super prezent"? i że każdy tekst o lataniu i chwaleniu się jest niepotwierdzonym DOPOWIADANIEM SOBIE?
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:08   #976
Konto usunięte

[QUOTE=Pani_Mada;80038376]a urodziny to się dla prezentów organizuje? /QUOTE]
urodziny dzieciaków? dla imprezy i prezentów.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:20   #977
Bossana
Zadomowienie

Cytat:
czy wy w ogóle pamiętacie, że nikt z nas nie wie jak doszło do wypowiedzenia słów "mam super prezent"? i że każdy tekst o lataniu i chwaleniu się jest niepotwierdzonym DOPOWIADANIEM SOBIE?
Jakby do tego nie doszło odpowiedzią było że to super prezent i będzie z niego zadowolona.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Mój tż ma dwie siostry. Jedna starsza od niego, druga dużo młodsza. Ta młodsza w 2018 kończy 18 lat. Wczoraj tż dzwoni do mnie, że przy świętach wywiązała się taka dyskusja
"- Monika (imię zmienione oczywiście) my z Tinker kupiliśmy ci juz super prezent na 18, spodoba ci się.
- jak to nie jest kasa albo samochód to nie chcę, możecie oddać".

Powyżej opis całej sytuacji.
Bossana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:32   #978
cavvythecat
Wtajemniczenie

Tylko dla mnie to trochę dziwna konwersacja?
- W ogóle, Stasiu, kupiłeś mi już prezent na osiemnastkę?
- Z Tinker kupiliśmy ci juz super prezent, spodoba ci się.
- Jak to nie jest kasa albo samochód to nie chcę, możecie oddać.
Stary 2017-12-29, 20:33   #979
Konto usunięte

Młoda też gigantka.

Tinker w jakim przedziale cenowym daje się prezenty w rodzinie Twojego faceta?
Stary 2017-12-29, 20:53   #980
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość

Moze Tinker jest oplacana przez wizaz, zeby dyskusje napedzac

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:02   #981
cud nie kobieta
Ante Pante

To jest niezły material na książkę albo przynjamniej felieton
Stary 2017-12-29, 21:12   #982
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

Juz nie robmy z siebie tak bardzo alternatywnych, zeby udawac, ze prezent w kazdej cenie jest dobry i ze zarabiajacy na swoje utrzymanie brat nie moze poswiecic na prezent na osiemnastke siostry wiecej niz na paczke papierosow. I ze to nie jest przykre. Jakby sie pojawil na Wizazu watek, w ktorym ojciec kupil synkowi na swieta samochodzik za 2 zlote, ktory byl dolaczony do jakiejs gazetki, to by sie posypaly komentarze, jaki to wyrodny ojciec i ze jaja sobie robi. Bo po prostu gdzies jest ta granica. 20 zlotych to koszt papierosow albo dwoch piw. I widac ktos jest dla drugiej osoby na tyle wazny, ze ta osoba nie potrafi sobie tych dwoch piw raz czy dwa razy przez kilka miesiecy czasu dla niej odmowic.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Nie wszyscy są tak dojrzali, ja nie ukrywam, że w wieku 18 lat nie byłam na tyle dorosła i jednak oczekiwałam, że jeżeli kogoś zapraszam na moje urodziny to przyniesie ze sobą prezent. Teraz stać mnie na to, żeby zrobić sobie imprezę dla funu, ale wtedy jednak fajnie było coś dostać i jednak od dorosłego brata liczyłabym na coś lepszego niż kolczyki, których nikt inny nie chciał kupić.

Teraz w ogólnym rozrachunku wychodzi to tak: komplet z misy 30zł + bransoletka z internetu 20zł + 5,5zł wysyłka * + ~20zł wspomniany łańcuszek od Tinker = 75,50zł
No super, jeszcze całe 24,50zł i byłaby całkiem fajna stówka do koperty, zresztą nawet 50zł, które młoda spożytkowałaby tak jak chce byłoby lepsze niż te gifty, które wrzuci na dno szuflady.

*wysyłka z wymienionej strony kosztuje 11zł, ale widząc przedsiębiorczość Tinker i jej chłopaka, Tinker pewnie kupiła już prezenty na najbliższe święta dla koleżanek i sąsiadek i podzielili się z chłopakiem po połowie
Gdzie jest adres tej strony? nie zauwazylam
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:16   #983
201803120844
Konto usunięte

Z perspektywy mojego wieku mogę napisać, że najwartościowsze są prezenty emocjonalne. Ale to ja.
Przeżywanie prezentu materialnego w cenie pizzy na 18 siostry jest naprawdę takie sobie.

Edytowane przez 201803120844
Czas edycji: 2017-12-29 o 21:32
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:21   #984
visionAM
Zakorzenienie

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8004041 6]Juz nie robmy z siebie tak bardzo alternatywnych, zeby udawac, ze prezent w kazdej cenie jest dobry i ze zarabiajacy na swoje utrzymanie brat nie moze poswiecic na prezent na osiemnastke siostry wiecej niz na paczke papierosow. I ze to nie jest przykre. Jakby sie pojawil na Wizazu watek, w ktorym ojciec kupil synkowi na swieta samochodzik za 2 zlote, ktory byl dolaczony do jakiejs gazetki, to by sie posypaly komentarze, jaki to wyrodny ojciec i ze jaja sobie robi. Bo po prostu gdzies jest ta granica. 20 zlotych to koszt papierosow albo dwoch piw. I widac ktos jest dla drugiej osoby na tyle wazny, ze ta osoba nie potrafi sobie tych dwoch piw raz czy dwa razy przez kilka miesiecy czasu dla niej odmowic.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Gdzie jest adres tej strony? nie zauwazylam[/QUOTE]

A strona to 925.pl
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:26   #985
201803120844
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cavvythecat Pokaż wiadomość
Rzeczywiście padło takie pytanie z ust młodej?

Z tego co pamiętam były przechwałki bez pytania chłopaka wizażanki. Młoda odpowiedziała,że jeśli nie jest to kasa lub samochód to mogą oddać i ta wypowiedz wizażankę oburzyła aż musiała wpisać się z prośbą o ocenę sytuacji.
Dla mnie odzywka młodej siostry może mieścić się w kontekście rodzinnych rozmów. Gdybym ja Wam zacytowała rozmowy z bliskimi mi ludzmi pewnie padłybyście. Ale znamy kontekst.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:28   #986
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:30   #987
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Jakby do tego nie doszło odpowiedzią było że to super prezent i będzie z niego zadowolona.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Powyżej opis całej sytuacji.
założę się, że gdy kupujesz prezent, to też myślisz, że spodoba się osobie która ma go dostać. co miał powiedzieć? kupiłem Ci g***** biżuterię, skoro jemu najwidoczniej się to podobało?

kilka postów dalej Tinkerbell pisała, że to urywek rozmowy i ona nie wie jak do niej doszło.

Cytat:
Napisane przez cavvythecat Pokaż wiadomość
albo:
mama: Stasiu, kupiłeś już siostrze prezent na osiemnastkę?
Staś do siostry: Z Tinker kupiliśmy ci juz super prezent, spodoba ci się.
siostra: Jak to nie jest kasa albo samochód to nie chcę, możecie oddać.

albo:
mama: Kasiu, co chciałabyś dostać na 18?
Kasia: samochód.
mama: Stasiu słyszałeś? musisz się wykosztować w tym roku.
Staś do Kasi: Z Tinker kupiliśmy ci juz super prezent, spodoba ci się.
Kasia: Jak to nie jest kasa albo samochód to nie chcę, możecie oddać.

albo:
- W ogóle, Stasiu pamietasz, że masz sobie zaplanować czas 13 marca na moją osiemnastkę? Myślałeś nad prezentem?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość

Z tego co pamiętam były przechwałki bez pytania chłopaka wizażanki. Młoda odpowiedziała,że jeśli nie jest to kasa lub samochód to mogą oddać i ta wypowiedz wizażankę oburzyła aż musiała wpisać się z prośbą o ocenę sytuacji.
Dla mnie odzywka młodej siostry może mieścić się w kontekście rodzinnych rozmów. Gdybym ja Wam zacytowała rozmowy z bliskimi mi ludzmi pewnie padłybyście. Ale znamy kontekst.
źle pamiętasz
nikt nie wie czy i jakie pytanie padło
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:34   #988
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
u nas to znaczy u kogo? mnóstwo moich znajomych, z różnych części Polski dużo większą wagę przywiązywali do 21 lub 25 urodzin niż 18. mnóstwo znajomych nawet jeśli świętowali hucznie 18 to nie oczekiwali ani sami nie kupowali prezentów rodzeństwu. mnóstwo osób nie kupuje sobie w rodzinie prezentów pod choinkę.
Twoje wyliczenia co się przyjęło i że WSZYSCY powinni się do tego stosować są dziwne
U nas = ogólnie w społeczeństwie. Z postów Tinkerbell wnioskuję, że w rodzinie chłopaka 18. urodziny są jednak jakoś szczególnie celebrowane

To, że ktoś nie oczekuje prezentu, nie znaczy, że nie ma prawa go oczekiwać.

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8004041 6]Juz nie robmy z siebie tak bardzo alternatywnych, zeby udawac, ze prezent w kazdej cenie jest dobry i ze zarabiajacy na swoje utrzymanie brat nie moze poswiecic na prezent na osiemnastke siostry wiecej niz na paczke papierosow. I ze to nie jest przykre. Jakby sie pojawil na Wizazu watek, w ktorym ojciec kupil synkowi na swieta samochodzik za 2 zlote, ktory byl dolaczony do jakiejs gazetki, to by sie posypaly komentarze, jaki to wyrodny ojciec i ze jaja sobie robi. Bo po prostu gdzies jest ta granica. 20 zlotych to koszt papierosow albo dwoch piw. I widac ktos jest dla drugiej osoby na tyle wazny, ze ta osoba nie potrafi sobie tych dwoch piw raz czy dwa razy przez kilka miesiecy czasu dla niej odmowic.[/QUOTE]

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 21:35   #989
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość

Nie wiem, jedna z dziewczyn twierdzi, że mogło, więc chłopak się nie przechwalał. Ja w to osobiście wątpię

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

No jak facet sam mówił, że chce siostrze kupić coś co będzie miała latami i będzie pamiątką, to raczej 18stka jest dla nich ważna.
Stary 2017-12-29, 22:25   #990
invisible_01
Zakorzeniona

Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim to, że TŻ Tinker ma niby problemy finansowe, a koniec końców wydał już 50 zł na prezent wart 20 zł - ten zestaw za 30 zł będzie na inną okazję niby, ale obecnie to strata pieniędzy. Wystarczyłoby odłożyć do marca trochę, włożyć do koperty dziewczynie 100 zł i byłoby to lepsze niż dwa baaardzo średnie prezenty.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości