Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-26, 09:39   #2491
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój TZ ma czarną kotkę
moj brat ma fajna kotke bo tricolor

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 09:43   #2492
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie, zazdroszczę

Mam tylko nadzieję, że będzie ładna pogoda, bo całą noc lało...

Dziewczyny, byłam wczoraj zaszaleć na przecenach... i nie kupiłam nic... skandal po prostu, bo nie zdarza mi się to często przymierzyłam chyba z 1000 par butów i z każdą było coś nie tak

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 09:49   #2493
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Dziewczyny, byłam wczoraj zaszaleć na przecenach... i nie kupiłam nic... skandal po prostu, bo nie zdarza mi się to często przymierzyłam chyba z 1000 par butów i z każdą było coś nie tak

O, ja za to wydałam kupę kasy, głównie w Mango.

Wór koszulek i topów, jeansy, buty. I w tym miesiącu kupiłam chyba z 15 lakierów do pazurów
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 09:51   #2494
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
a mój czarnego kota
Wszyscy mają czarne koty, tylko nie ja!

Obiecałam sobei jakiś zcas temu, że w momencie jak będe miała własne mieszkanie, to przygarniam przybłędę.
Stary 2008-06-26, 09:52   #2495
sanetka
Zakorzenienie

ta wizyta wczoraj nie byla taka zla wtrynilam sie w kolejke ludziom ale dalo sie zeba zrobic. co prawda zostala moze 1/4 ale zawsze lepiej gryzc tym niz dziaslem
do tego zrobilam przeglad i mala konsultacje w sprawie jedynek i... nic nie zaplacilam zawsze mi glupio w takiej sytuacji

ale i tak musialam sie zapisac bo mam 4 do zrobienia...smialysmy sie ze jak przyjde to juz hurtem jest roboty

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 09:53   #2496
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

Wór koszulek i topów, jeansy, buty. I w tym miesiącu kupiłam chyba z 15 lakierów do pazurów
wow, to gratuluje udanych zakupów

Ja wczoraj zrobilam zakupy kosmetyczne i sie spłukałam... W tym miesiacu nie odwiedzam już żadnych sklepów

L_V ja też nie mam czarnego kota... Ba, ja w ogole nie mam kota ale bardzo chce mieć i też na pewno jakiegoś przygarne jak juz bede miala swoje mieszkanie. Zresztą coś czuję że na jednym kocie sie nie skończy, bo mój Ukochany ubóstwia koty i pewnie będę musiala go powstrzymywać żeby nie przygarnal kazdego napotkanego przybłędy

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 09:57   #2497
asiuk
Zakorzenienie

Cześć, kobity!

Nie mam czasu nadrabiać, przeczytałam tylko piąte przez dziesiąte.
Jestem juz w domu. Ostatecznie i na stałe Wczoraj była mega przeprowadzka, tony kurzu unoszącego sie w lepkim powietrzu. I lody z Natalą, oczywiście w Mc Byłam wczoraj u konstruktora z tym amfiteatrem. Pomyśleliśmy trochę, coś mi tam zaproponował, ale nie był przekonany, czy to optymlne rozwiązanie, więc myślę dalej
Dziś znów do Gliwic Tym razem z przyjaciółką do kina, na "Kochanice króla" (seans na 13 ). Poszukamy też prezentu dla drugiej kumpelki, bo dawno temu miała urodziny Zahaczymy jeszcze o ośrodek rehabilitacyjny ( M. musi tam chodzić). Generalnie czasu coraz mniej do spotkania, muszę się jakoś dostać do kumpeli (z przesiadką), a ja nadal daleko w polu, z ręcznikiem na głowie

Kapturku, wszystkiego najlepszego! Oby Wam się wszystko pięknie układało

A propos zwierzątek, zauważyłam, że im jestem starsza, tym mam większy do nich szacunek i "sentyment". Rozczulają mnie nawet wróbelki
Kiedyś nie przepadałam za kotami, nie lubiłam ich za fałszywość. Nie będę tu wchodzić w szczegóły Teraz teściowa ma kota, jest kochany Szkoda tylko, że mam alergię na te zwierzęta i nie wiem, jak długo wytrzymam, mieszkając u TŻ
Miałam kiedyś królika, przeżył 10 lat (Poemi, weterynarz musiał mu obcinać pazury i zęby ).

Idę ię malować Miłego dnia! (pewnie jeszcze tutaj zajrzę dzisiaj).

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 09:59   #2498
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mój TZ ma czarną kotkę
A ja mam czarnego kociaka w białych skarpetkach. Mieszka u TŻ-a, ale jest MÓJ! To chyba kot. Wabi się Nosferatu

TŻ wczoraj powiedział, że się bał naszego spotkania. Przez telefon się odgrażałam, byłam niemiła itp., a jak przyszedł to nasmarowałam mu plecki i władowałam się na kolana
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:01   #2499
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a ja kiedys miałam krolika "miniaturkę" tylko jakis taki mega duzy sie zrobił wasze też takie są??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:01   #2500
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Kurcze a ja jak nigdy, po przecenach nie łażę a wczoraj Tż przytaszczył dwie koszule z Reserved dla siebie , nawet fajne za śmieszne pieniądze...i pytam dlaczego mi nic nie kupił - a on z Twoim gustem kto by Ci podpasował

Ja zamiast przecen przynoszę do domu tony kosmetyków- wczoraj zakupiłam w Kryolanie fixer i puder matujący robiony wg. japońskiej receptury jakiejś tam mąki ryżowej - dzisiaj już tę mąkę zaaplikowałam na face- i o dziwo powiedziałam sobie w lustrze- o rany jak ładnie Zobaczymy jak dalej, czy w ciągu całego dnia będzie tak super

Jeszcze został mi zakup fluidu,bazy pod makijaż, tuszu, cieni...więc końca nie widać

Ciuchy odpuściłam chwilowo, zresztą nakupiłam tego wszystkiego tyle, a chodzę ciągle w tym samym, czyli rybaczki i coś do nich, a spódniczki, sukienki leżą odłogiem

Dostałam już perfumy, na szczęście oryginał, są naprawdę fajne, ale myslałam że będą delikatniejsze, cóż goście będą musieli wytrzymać
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:03   #2501
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

No ja właśnie najwięcej czasu a Mango spędziłam. Spodobała mi się głównie torebka...ale nie kupiłam, jakoś nie mogłam się zdecydować. A buty też kupiłaś w Mango? Mnie tam jakoś nic nie zaciekawiło
Desperacko potrzebuję butów

Cytat:

Obiecałam sobei jakiś zcas temu, że w momencie jak będe miała własne mieszkanie, to przygarniam przybłędę.
Ja nie mam czarnego kota... Mam za to czarnego psa i kocham go najbardziej na świecie

Hania

Stary 2008-06-26, 10:03   #2502
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

A propos zwierzątek, zauważyłam, że im jestem starsza, tym mam większy do nich szacunek i "sentyment". Rozczulają mnie nawet wróbelki
Kiedyś nie przepadałam za kotami, nie lubiłam ich za fałszywość. Nie będę tu wchodzić w szczegóły Teraz teściowa ma kota, jest kochany Szkoda tylko, że mam alergię na te zwierzęta i nie wiem, jak długo wytrzymam, mieszkając u TŻ
Miałam kiedyś królika, przeżył 10 lat (Poemi, weterynarz musiał mu obcinać pazury i zęby ).
Też mam alergię na koty ale ogólnie nie jest źle. Byleby tylko kot nie miał wstępu do sypialni... Bo inaczej to lepiej nie mówić

Ło, a ja się tak boję obcinania zębów od wczoraj. Ta babka tak o tym mówiła . Dzisiaj królik już dostał suchą bułkę.
Stary 2008-06-26, 10:07   #2503
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
a ja kiedys miałam krolika "miniaturkę" tylko jakis taki mega duzy sie zrobił wasze też takie są??
Mój jest malutki, ale nie jest rasową miniaturką. Ogólnie co by nie sprzedawali w zologicznym to zawsze mówią, że to miniaturka . Trzeba się trochę znać żeby się nie dać oszukać. Siostra TŻ-a kupiła siostrzeńcowi "miniaturkę", a teraz "miniaturka" jest 2x taka jak mój Vincent i żyje na dworze wraz z psami i kurami
Stary 2008-06-26, 10:15   #2504
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Poemi no własnie mój Killer tez taki był. i sie zraziłam potem bo miałam przeczucie, ze wszytskie te "miniaturki" na takie bydlaki wyrosną

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:25   #2505
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
L_V ja też nie mam czarnego kota... Ba, ja w ogole nie mam kota ale bardzo chce mieć i też na pewno jakiegoś przygarne jak juz bede miala swoje mieszkanie. Zresztą coś czuję że na jednym kocie sie nie skończy, bo mój Ukochany ubóstwia koty i pewnie będę musiala go powstrzymywać żeby nie przygarnal kazdego napotkanego przybłędy
Tylko żebyście nie skonczyli jak Violetta Villas

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
A ja mam czarnego kociaka w białych skarpetkach. Mieszka u TŻ-a, ale jest MÓJ! To chyba kot. Wabi się Nosferatu
Jakie imię!

Cytat:
Kurcze a ja jak nigdy, po przecenach nie łażę a wczoraj Tż przytaszczył dwie koszule z Reserved dla siebie , nawet fajne za śmieszne pieniądze...i pytam dlaczego mi nic nie kupił - a on z Twoim gustem kto by Ci podpasował

Ja zamiast przecen przynoszę do domu tony kosmetyków- wczoraj zakupiłam w Kryolanie fixer i puder matujący robiony wg. japońskiej receptury jakiejś tam mąki ryżowej - dzisiaj już tę mąkę zaaplikowałam na face- i o dziwo powiedziałam sobie w lustrze- o rany jak ładnie Zobaczymy jak dalej, czy w ciągu całego dnia będzie tak super

Jeszcze został mi zakup fluidu,bazy pod makijaż, tuszu, cieni...więc końca nie widać

Ciuchy odpuściłam chwilowo, zresztą nakupiłam tego wszystkiego tyle, a chodzę ciągle w tym samym, czyli rybaczki i coś do nich, a spódniczki, sukienki leżą odłogiem

Dostałam już perfumy, na szczęście oryginał, są naprawdę fajne, ale myslałam że będą delikatniejsze, cóż goście będą musieli wytrzymać
Ale buty w Zarze są na przeeeecceeeenieeee...... .

Cytat:
No ja właśnie najwięcej czasu a Mango spędziłam. Spodobała mi się głównie torebka...ale nie kupiłam, jakoś nie mogłam się zdecydować. A buty też kupiłaś w Mango? Mnie tam jakoś nic nie zaciekawiło
Desperacko potrzebuję butów
Nie, butki z Zary.
Stary 2008-06-26, 10:25   #2506
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
mama: i tam leżą te kawałki kabla... za 12 zł
ja: żałujesz mu?
mama: ... troszkę, mógłby chociaż zjeść go, a nie pogryzł i zostawił
ja: za 12 zł mu żałujesz?
mama: wolałabym żeby zjadł sałaty za 12 zł...

Poemi czytam te Twoje posty i brechtam sie jak glupia.
Dzięki za poprawę humoru

To obcinanie zębów tez mnie przeraziłoBiedne kroliczki.

Cytat:

Ja tez mowiłam ze jak będe miała wlasne mieszkanie to od razu do schroniska po pieska jadęi a póznej do sypialni dziecko robić
Jakoś mi się to wszystko odwdziało.

Cape WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGOMiłego docierania się..ale Wy to chyba juz mieliscie na to czas Czyzby po slubie zrobiło sie zupełnie inaczej?
Czekam na zdjątka z niecierpliwością.
A rodzinka jak zadowolona, afer nie robiła?

Smutno mi bo maż dziś leci do Brukseli...i wraca dopiero w sobotę. całe szczęscie mam net w domu więc będę na 2 zmianie
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:27   #2507
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Smutno mi bo maż dziś leci do Brukseli...i wraca dopiero w sobotę. całe szczęscie mam net w domu więc będę na 2 zmianie
Oj, bidula, dasz radę. Wspomożemy cie duchowo.
Stary 2008-06-26, 10:31   #2508
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Jakie imię!

Ale buty w Zarze są na przeeeecceeeenieeee...... .

Nie, butki z Zary.
No też tam oglądałam... ale jak mi się jakieś podobały, to oczywiście mojego rozmiaru nie było Jakie masz?Jakie?

Hania

Stary 2008-06-26, 10:33   #2509
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie imię!
Po moim ulubionym bohaterze filmowym

Cytat:

Poemi czytam te Twoje posty i brechtam sie jak glupia.
Dzięki za poprawę humoru

To obcinanie zębów tez mnie przeraziłoBiedne kroliczki.
Pod tym względem można na mnie zawsze liczyć

Mnie też to przeraziło (chociaż wcześniej wiedziałam, że tak się robi, ale myślałam, że to taka norma)... Szczególnie, że pani vet sama była przerażona
Stary 2008-06-26, 10:36   #2510
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:

2 to maximum

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:37   #2511
caperucitaroja
Rozeznanie

Czesc Babeczki!
Alez mam grobowy nastroj!
Tz mnie wkurza i koniec. Nie chce mi sie z nim gadac, a on dzisiaj sie zachowuje milutko, co mnie jeszcze bardziej wkurza. Nie chce sie w dawac w szczegoly, bo zremy sie o drobiazgi, tzn zaczyna sie od drobiazgow, a potem od slowa do slowa, robi sie wielka awantura.
Nic to, zawsze bylismy nietypowi, wiec docieramy sie teraz, bo 9 lat wczesniej bylo za malo, kruca bombka.
Rodzinka zachowywala sie przyzwoicie, ale TZ bardzo sie staral, zeby milo spedzili czas, wiec trudno, zeby nie byli zachwyceni. Ja mam lekki niedosyt jako panna mloda, bo zamiast skupic sie na sobie, musialam/chcialam na rodzince.
caperucitaroja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 10:45   #2512
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, bidula, dasz radę. Wspomożemy cie duchowo.
Własnie licze na Was
Stary 2008-06-26, 10:46   #2513
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
No też tam oglądałam... ale jak mi się jakieś podobały, to oczywiście mojego rozmiaru nie było Jakie masz?Jakie?
Czarne, proste japonki, wyglądają jak stringi

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
Czesc Babeczki!
Tz mnie wkurza i koniec. Nie chce mi sie z nim gadac, a on dzisiaj sie zachowuje milutko, co mnie jeszcze bardziej wkurza. Nie chce sie w dawac w szczegoly, bo zremy sie o drobiazgi, tzn zaczyna sie od drobiazgow, a potem od slowa do slowa, robi sie wielka awantura.
Nic to, zawsze bylismy nietypowi, wiec docieramy sie teraz, bo 9 lat wczesniej bylo za malo, kruca bombka.
Rodzinka zachowywala sie przyzwoicie, ale TZ bardzo sie staral, zeby milo spedzili czas, wiec trudno, zeby nie byli zachwyceni. Ja mam lekki niedosyt jako panna mloda, bo zamiast skupic sie na sobie, musialam/chcialam na rodzince.
Cape, a może schodzi z Was ten całe przedślubny stres i każda pierdołą jest powodem d kłótni. Dobrze by było gdybyście mogli spędzić tak ze 2-3 dni sami, bez nikogo, żeby wypoczac i pobrzebywac w swoim towarzystwie.
Stary 2008-06-26, 10:51   #2514
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Cape, a może schodzi z Was ten całe przedślubny stres i każda pierdołą jest powodem d kłótni. Dobrze by było gdybyście mogli spędzić tak ze 2-3 dni sami, bez nikogo, żeby wypoczac i pobrzebywac w swoim towarzystwie.
Właśnie też mi sie tak wydaje
Stary 2008-06-26, 10:52   #2515
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też mi sie tak wydaje
W zasadzie Cape i małż nie mieli czasu dla siebie, bo zajmowali się rodziną. A każde z nich powinno mieć wtedy czas na rozpieszczanie samego siebie.
Stary 2008-06-26, 10:53   #2516
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caperucitaroja Pokaż wiadomość
Czesc Babeczki!

Cape może stres przedślubny z Ciebie/Was wyłazi ????
A nie możesz odpuścić, skoro mówisz sama że o głupoty, szkoda nerwów ? Może jakiś mały wyjazd we dwoje, choć na weekend ?
Pokaż zdjęcia
Stary 2008-06-26, 10:58   #2517
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Cape może stres przedślubny z Ciebie/Was wyłazi ????
A nie możesz odpuścić, skoro mówisz sama że o głupoty, szkoda nerwów ? Może jakiś mały wyjazd we dwoje, choć na weekend ?
Pokaż zdjęcia

Hehe. Właśnie to samo wydumałyśmy z hanią.

Dorinka, masz już pomysł i "sprzęt" do makijazu ślubnego?
Stary 2008-06-26, 11:02   #2518
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
No bo niby takie małe i niemęskie. phiii

Moj szwagier tam sie nie przejmuje. Ma 2 metry wzrostu 100 kg wagi i z yorkiem na spacerki dumnie wychodzi.
Aczkolwiek przyznam szczerze że wygląda komicznie
Właśnie odkryłam ten post. Mam wujka - identyczne gabaryty i tez dumnie wyprowadza swojego Yorka. ba, nawet mówi o niej "moja córeczka" (ma 3 synów). Nosi ją tak jak niemowle.
Stary 2008-06-26, 11:13   #2519
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie odkryłam ten post. Mam wujka - identyczne gabaryty i tez dumnie wyprowadza swojego Yorka. ba, nawet mówi o niej "moja córeczka" (ma 3 synów). Nosi ją tak jak niemowle.
Mój ponad dwumetrowy TŻ ma owczarka szetlandzkiego...mała włochata kula na chudych nogach. Wyglądają komicznie jak idą razem na spacer...

Hania

Stary 2008-06-26, 11:19   #2520
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Haniu ale to niedługo, ważne że weekend spedzicie razem
Cytat:
Hehe. Właśnie to samo wydumałyśmy z hanią.

Dorinka, masz już pomysł i "sprzęt" do makijazu ślubnego?
Właśnie pisałam dzisiaj odnośnie tego mojego sprzętu , chyba nie widziałaś .
Ale de facto zaparłam się na kryolana - od kiedy ten fixer zrobił na mnie atkie wrażenie to zaczęłam drążyć temat.
Więc wczoraj zakup fixera i pudru matującego wg. receptury japońskiej. Wyglada jak mąka, a jak nałożyłam na twarz to wygląda to naprawdę nieźle.

Cały czas nie ma decyzji co do fluidu, tuszu, ewentualnych cieni

Zalezy mi tylko na ładnym wyglądzie twarzy i podkreśleniu oczu super tuszem, którego nadal nie znalazłam, błyszczyk na usta i po makijażu- nie chcę być przerysowana bo sukienkę mam bogatą więc starczy. Zresztą taki makijaż preferuję, więc na ślub nie chcę się jakoś zmalować bo będe się źle czuć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości