|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
Ale idąc na wesele bliskiej osoby i wiedząc, że w danym momencie mnie stać i mogę sobie pozwolić na więcej, to nie widzę powodu, by celowo skąpić i dać 50zł. Za 50zł to ja sobie mogę kupić wino i wypić na imprezie. Cieszyłoby mnie gdybym miała świadomość, że dzięki mojej "cegiełce" para młoda uzbiera np. na wkład do mieszkania. Ja akurat wartościuję wydarzenia, urodziny czy imieniny są co roku i nie przywiązuję do nich dużej wagi, swoich urodzin nie organizuję. Okazje typu ślub - z założenia tylko raz w życiu. Nie uważam swojej obecności na tyle bezcenną, by uważać ją za jedyny prezent.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2017-12-30 o 14:35 |
|
|
|
|
#1022 | |
|
Biała Dama
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
A jeśli w jednym sklepie elektronicznym jest super promocja i jeden konkretny komputer jest o kilkaset złotych tańszy niż w innym to januszowaniem jest kupić w promocji? Dokładnie taki sam model, tak samo nowy itd? Bo na prezent nie wypada z promocji? |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na wesele bym dała od siebie stówkę i na tyle mnie stać i na tyle lubię większość ludzi . Niby byłoby mi wstyd trochę dać 20 zł, ale pewnie stówka od osoby dla niektórych to też dziadostwo i Januszowanie, więc no.
|
|
#1024 |
|
Konto usunięte
|
Mogliby mi w sumie płacić. Miałabym na big maci xd
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2017-12-30 o 15:39 |
|
|
|
|
#1026 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niedawno czytałam, że jedno z najlepszych win świata można dostać w Lidlu za ok. 30 zł (niestety nie w Polsce). http://innpoland.pl/139269,lidl-sprz...osztuje-grosze |
|
|
|
|
#1027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tylko wyrażam swoje zdanie, nie atakuję ciebie personalnie. ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
A abstrahując od tematu - wolę, żeby ktoś nie przyszedł niż żeby dał mi byle co, bo mnie nie lubi. W sensie - jak ktoś ma się na mnie wyżywać prezentem, to nie musi się do mnie odzywać, nawet jeśli jest moim bratem. A jeśli chce mi sprawić przyjemność, to wiadomo, na ile go stać, tyle da. Ale w jednym wątku piszesz, że ma problemy finansowe, dlatego komplecik z przeceny, a w drugim, że chcesz pierścionek za 250zł. Stąd moja propozycja. ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;80056426]Niedawno czytałam, że jedno z najlepszych win świata można dostać w Lidlu za ok. 30 zł (niestety nie w Polsce). http://innpoland.pl/139269,lidl-sprz...osztuje-grosze[/QUOTE] Nie znam się na winach. Ale piłam w różnych zakresach cenowych w różnych krajach. I moje absolutnie ulubione to takie z Biedry za 11,99. Ale jednak na ślub poszłąbym z czymś w okolicach 50zł.
|
|
#1028 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
gdyby teraz, Twój hipotetyczny brat kupił żonie na święta diamentowe kolczyki, a Tobie dał bon do np sephory na 100 zł też czułabyś się pokrzywdzona? |
||
|
|
|
#1029 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1030 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
O tak. Nie znoszę. Nienawidzę" Serio? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
podobno nie liczy się cena prezentu a pamięć, spokojnie można zabrać na ślub ruskiego szampana igristoje
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sporo osób zarzuca, że zaglądamy tu ludziom w portfele i syktujemy, kto ile powinien dać. Może Was zadziwię, ale wg mnie (chociaż podzielam zdanie WhiteCherry, że prezent powinien być taki, na jaki kogoś stać), można dać fajny prezent małym kosztem - tylko że wtedy, zmiast pieniędzy, trzeba poświęcić czas i energię ![]() Odbiegając nieco od tematu... Chodziłam dziś po sklepach w poszukiwaniu kurtki. W jednym ze sklepów znalazłam dokładnie takie jakie chciałam, było ich sporo, ale niestety wszystkie w rozmiarze 40 i większym (sama noszę 36, ale rozmiarówka w sklepie taka, że chyba musiałabym szukać 34). Mówię więc do chłopaka (normalna wymiana zdań, nie żadne krzyki na pół sklepu), że są super rzeczy, ale nic tu nie znajdę dla siebie, bo są same wielkie rozmiary. Na to odwróciła się jakaś kobieta postury - no niestety, nie chcę jej obrażać, ale nie umiem inaczej tego zobrazować - dorosłego hipopotama, z krzykiem, że mam nie obrażać normalnych osób, bo nie każdy chce być takim wieszakiem jak ja, a jeśli mi coś nie pasuje, to mogę sobie iść poszukać ubrań na dziale dziecięcym Czy to był jakiś sposób na podbudowanie sobie ego, czy może będąc drobną osobą (wzrostem się jakoś specjalnie nie wyróżniam), jestem dziwolągiem?
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1034 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
aczkolwiek przy stale powiększającym się odsetku ludzi z nadwagą, możesz w końcu stać się dziwolągiem ![]()
|
|
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osoba, która nosi 40 już nie powie o takich ciuchach, że są wielkie, natomiast powie o 34 'malutkie', 'małe'. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie użyłaś żadnych obraźliwych słów, jedynie swoje subiektywne odczucie.BTW - ja za 'wieszaka' czy 'kościotrupa' bym się obraziła.
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, niektórzy ludzie używają wieszkowaty, chudy, malutki czy cokolwiek podobnego i uznają to za komplement, bo samo bycie chudym jest dla nich komplementem
Wielki czy coś w tym stylu jest już tylko albo stwierdzeniem faktu (tak jak użyła go Jamajka) albo negatywne.Ja bym o 34 powiedziała, że są małe z pewną zazdrością, ale ja mam kompleksy i się do nich przyznaje
|
#1038 |
|
Konto usunięte
|
No ale "mały rozmiar" czy "duży rozmiar" to spoko. Ale "rozmiar dla kosciotrupa", chamsko
|
|
|
#1039 |
|
Konto usunięte
|
O 'wieszaki' i 'kościotrupy' ja akurat się nie obrażam, ale niektórych to naprawdę rusza. W żadnym razie nie są to bardziej eleganckie określenia od 'wieloryba' czy innego 'kaszalota'.
|
|
|
|
#1040 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8005962 1]O 'wieszaki' i 'kościotrupy' ja akurat się nie obrażam, ale niektórych to naprawdę rusza. W żadnym razie nie są to bardziej eleganckie określenia od 'wieloryba' czy innego 'kaszalota'.[/QUOTE]
Czy hipopotama ![]() Osobiście również miałam delikatny problem ze znalezieniem w tym roku kurtki na siebie. Wszystkie parki z misiem za małe i zostawały tylko te wielkie, śliskie, puchowe w których wyglądałam jeszcze gorzej niż w swojej jesiennej (jak ludzik miszlę)... W końcu jednak trafiłam na parkę z misiem w rozmiarze M żeby było śmieszniej i jeszcze mam w niej luz Szkoda tylko, że w kolorze zupy owocowej ale lepsze to niż ta militarna zieleń, w której wyglądałam jak wędkarz
|
|
|
|
#1041 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;80060001]Czy hipopotama
![]() Osobiście również miałam delikatny problem ze znalezieniem w tym roku kurtki na siebie. Wszystkie parki z misiem za małe i zostawały tylko te wielkie, śliskie, puchowe w których wyglądałam jeszcze gorzej niż w swojej jesiennej (jak ludzik miszlę)... W końcu jednak trafiłam na parkę z misiem w rozmiarze M żeby było śmieszniej i jeszcze mam w niej luz Szkoda tylko, że w kolorze zupy owocowej ale lepsze to niż ta militarna zieleń, w której wyglądałam jak wędkarz [/QUOTE]:-D Ludzie tyją a producenci metki podmieniają. 20kg + ale rozmiar ubrań ten sam. ;-) Dlatego trzeba wszystko mierzyć.
|
#1042 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;80060001]Czy hipopotama
![]() Osobiście również miałam delikatny problem ze znalezieniem w tym roku kurtki na siebie. Wszystkie parki z misiem za małe i zostawały tylko te wielkie, śliskie, puchowe w których wyglądałam jeszcze gorzej niż w swojej jesiennej (jak ludzik miszlę)... W końcu jednak trafiłam na parkę z misiem w rozmiarze M żeby było śmieszniej i jeszcze mam w niej luz Szkoda tylko, że w kolorze zupy owocowej ale lepsze to niż ta militarna zieleń, w której wyglądałam jak wędkarz [/QUOTE]Mi biust nie wchodzi w kurtki, zawsze muszę go wcisnąć. Mam jedną ładną kurtkę, która jest w biuście na styk (w sensie nie dusi mnie, ale jakby miało mi coś jeszcze przytyć to po kurtce) i jedną ogromną, która jest wygodna. Swoją drogą w kwestii rozmiarów moja mama to niezła Grażyna z gatunku co ludzie powiedzą. Opierdziela mnie, że takie wielkie rozmiary ubrań kupuję, nie wiem nigdy co mam powiedzieć Mam się wciskać w mniejszy żeby sąsiadka się nie przeraziła, że nie wchodzę w emeczkę?
|
#1043 |
|
BAN stały
|
gorzej ze Ci szczupli mają wtedy problem. nagle S robi się za duże, XS mało który sklep produkuje. ile ja będąc w Anglii szukałam eleganckiej czarnej sukienki... zdarzało się, że ekspedientki patrzyły na mnie z nieukrywaną wręcz wrogością jak pytałam o mniejszy rozmiar. a takich rzeczy na dziecięcym dziale nie kupi.
|
|
|
|
#1044 |
|
Wtajemniczenie
|
No ale wtedy właśnie zabawne jest to, że większe kobiety też się nie mieszczą
Nie wiem na kogo są niektóre ubrania robione, ale wątpię, że tylko ja jestem jakimś dziwnym niesymetrycznym człowiekiem, który nie ma każdej części ciała tego samego rozmiaru.I piszę o Szkocji, gdzie niby jest mnóstwo grubszych osób (chociaż przede mną się chyba chowają).
|
#1045 |
|
Konto usunięte
|
Dziwi mnie, że nierealne jest kupienie sukienki dla osoby o figurze klepsydry, że już o biuście szerszym niż biodra nie wspomnę.
|
|
|
|
#1046 |
|
Konto usunięte
|
W decatlonie zrąbali moje ulubione leginsy po zmianie rozmiarówki. Nosiłam XS, teraz teoretycznie 2XS i strasznie podwyzszyli stan. Były normalne, a teraz sięgają powyżej pępka.
|
|
|
#1047 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No ale ja dzieciństwo i nastolęctwo spędziłam w kurtach do kolan i swetrach z rękawami podwiniętymi pięć razy. W sumie jedyne czego mi żal to właśnie tego, że za nastolatki nigdy nie mogłam się ubrać ładnie. Teraz sobie odbijam
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Często nawet koleżanki z niezbyt dużymi miseczkami mają poblem żeby znaleźć pasującą kieckę..
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
Kiecka to jeszcze, spróbuj kupić koszulę
Na większy biust to same oversize, nic dopasowanego w talii się nie da znaleźć
|
|
|
|
#1050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.

. Niby byłoby mi wstyd trochę dać 20 zł, ale pewnie stówka od osoby dla niektórych to też dziadostwo i Januszowanie, więc no.

normalnych osób, bo nie każdy chce być takim wieszakiem jak ja, a jeśli mi coś nie pasuje, to mogę sobie iść poszukać ubrań na dziale dziecięcym
Często nawet koleżanki z niezbyt dużymi miseczkami mają poblem żeby znaleźć pasującą kieckę..