|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
sporo macie tych ubranek, na 56 mam dosłownie 3 body i jednego pajaca, na 62 kilka body, pajacy, półśpiochów, koszulek (rozpinanych przy szyi, nie kaftaników) i spodenek, jakąś bluzę, koszulę
, kombinezon misiowy i jeszcze jeden zamówiony, ale nie wiem czy będzie ok, do tego kilka par skarpetek, jedną czapeczkę i rękawiczki na sznurku do kombinezonuna 68 na razie nic nie mam oprócz dwupaka body z lidla, ale czekam jeszcze na zamówienia z c&a, tam kliknęłam body i rampersy, jakieś spodnie w zarze, no i 62 w h&m i reserved wypada większe kaftaników, śpiochów i niedrapek nie planuję kupować, spodenki i pajace bez stópek można ewentualnie podwinąć na początek ubranka z re mi się podobają właśnie dlatego, że nie są typowo dziecięce - nie trawię słodkich misiów i tego typu wzorów, wybieram gładkie, paski, wzorki, napisy, ewentualnie jakieś dinozaury mogą być, autka, rakiety itp. jeśli chodzi o kolory, to dominują szary i biały/kremowy, do tego granat i inne odcienie niebieskiego, więc dosyć smutno ale przynajmniej nie będzie problemów z praniem, które zresztą planuję codziennie lub co drugi dzień (z tego względu zamontowaliśmy suszarkę w łazience, choć nieszczególnie mi się to podoba, poza tym mamy podwieszany sufit i ciężko było znaleźć coś montowanego do ściany)
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba przystopuję z tym rozmiarem.
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się zastanawiam czy kupować do szpitala bo tam pewnie będą mieli swoje lub podadzą czopki jak się poprosi. Zastanawiam się nad kupnem kosza na pieluszki bo znalazłam na olx nowy nietrafiony prezent uzywalyscie i polecacie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę ożywi ten pokój bo ma szare ściany i będą białe mebelki.Później fotel chcemy wykorzystać w naszym domu w salonie ale zobaczymy czy będzie się nadawał ![]() Komoda w Ikeii wydawała się jakaś mała a w tym pokoiku jest ogromna
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli trzeba się upomniec o nie, mam nadzieję że będą mieli bo na półkach już nie widziałam ich dawno u siebie w rossku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no teoretycznie na sprzedaż bo za 1gr ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2017-12-30 o 20:03 |
|
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Hej, hej.
Bylismy z Z. Na sorze. Mala ma ostre zapalenie spojowek nie mam pojecia od kogo mogla sie zarazic trochę z niej marudek ![]() Ja na sylwestra przygotowuje klopsiki w sosie pomidorowym z cebula, krokiety, bigos, slimaki z ciasta francuskiego (z makiem), kolega zrobi zapiekankę ziemniaczaną i jakies słone przekaski ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley, fotel
![]() Julietta, ja wlasnie chce uniknąć codziennego prania i stad takie ilości mamy podobne kolory dominujące z tym, ze mam body czerwone i żółte do tego jeszcze. A moja mam mnie powaliła wczoraj jak przyniosła bezowe rampersy z motywem różowym i do tego kotek z uśmiechniętymi chmurkami. No chyba specjalnie dla niej raz wnuka w to ubiorę ![]() Kiwi, zdrówka dla córy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2620 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Liczy
Cytat:
![]() Cytat:
Lewatywe mialam i wcale zle nie wspominam lepiej to niz wpadka przy sn ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- JEszcze co do lewatywy to az tak siepo niej nie pedzi :p ja bym nie robila w domu bo po drodze moglyby rozne rzeczy sie zdarzyc. To na prawde nic strasznego. Po cc robia niemal z marszu zeby flaki poruszyc. |
|||
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam z tej samej kolekcji dwie komody i wydają się pojemne Ja ubranek mam sporo i na 56 i 62, teraz jak coś kupuje to na 68 już lub nawet 74 ale to bardziej jakieś bluzeczki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
A my żeśmy byli wczoraj u znajomych, córa urodziła się 2 miesiące temu długa na 58 i nadal nosi 56
więc to się chyba rozciąga. Mówiła mi też że można kupić przedłużki do body tak jak do stanika jeśli kolejny rozmiar jest za szeroki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja z ubrankami mam problem bo nie wiem jak układać w komodzie, czy od razu prać 56, 62 i 68 czy 68 już później? No i czy w jednej szufladzie jeden rozmiar czy np body w jednej, półśpiochy i spodenki w drugiej szufladzie itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też miałam kiedyś zapalenie spojówek i nie wspominam tego dobrze ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogole to wiecie co jeszcze dzis znalazlam w rossku? Nakladki na wc. Kupilam sobie zapas do szpitala bo nie wyobrazam sobie usiasc na sedes bez papieru
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Co do ubranek to ja na 56 i 62 mam głównie pajace i to dość sporo bo około 50szt
Na 68 też trochę. Większe rozmiary mam po synku, unisex koszulki czy spodenki , a póki co nie kupuje typowo dziewczęcych bo nie wiadomo jak młoda będzie rosła i jaka będzie pogoda. To już będę kupowała na bieżąco. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2630 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Jeżeli chodzi o ciuszki to chyba ani jednej rzeczy nie kupiłam na 56, coś tam pododostawałam, ale to pojedyncze sztuki 🤔 najwyżej będę mu zawijala 62 😆 a na dalsze rozmiary to jakoś w ogóle nie mam wyobraźni, nie pamiętam jak dzieci rosną, jakbym miała w głowie pustkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2632 | ||
|
Zakorzenienie
|
No cos ty? Ja do kazdego dostaje jakis gratis, tylko raz dostalam probki jak zamawialam za bodajze 120zl, a tak to zawsze jakis produkt dodadza.
Ja moge bez problemu. Ale tez nie aktualizowalam jak byla ta wielka zmiana wygladu. Teraz nawet jest opcja na sklepie play ze mozna z powrotem zainstalowac stara wersje. Cytat:
Cytat:
Odpocznij sobie
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-30 o 21:16 |
||
|
|
|
#2633 |
|
Rozeznanie
|
Alley, też mi się marzył ten fotel, nawet przed ciążą, ale jak przyszło co do czego to wybierając fotel okazało się że ten mi nie pasuje, jestem chyba do niego za niska :/ ciazko mi sie wstawało, za głęboki jakiś taki.
Za to inny w Ikei mi całkiem przypasował, niestety droższy. Brilliant, napisz jak to było z tą lewatywą, jak to wygląda? Sorry, ja zielona jestem, więc przyda mi się łopatologiczny opis ![]() A co do ubranek to myślę że 56 pasują nawet na nieco większe dzieci bo przez ok 2 mc po urodzeniu są jeszcze takie zwinięte. Nawet sesje noworodkowe zaleca się robić do 2 mc bo te kłębuszki tak słodko wyglądają ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech sie biedulka kuruje. Wow ile jedzonka, ale u was pewnie wieksza impreza, a my tylko do rodzicow jedziemy. Znajomi bez dzieci jakos nie widza nas teraz w roli gosci na sylwka, a ci z dziecmi tez jakos sie nie kwapia zeby sie razem zgadac, no coz poradzimy sobie sami. |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Alleyezonme fotel fantastyczny! Komoda tez, podobna do naszej tyljo my nie mamy z ikei wiec troche sie rozni. Swietne sa tylko trzeba pamietac o przykreceniu do sciany.
|
|
|
|
#2637 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie, że podniosłyście temat jedzenia, co smacznego robicie na sylwestra, albo macie jakiś sprawdzony hit? Idziemy o znajomych i chciałam zrobić coś na słodko i słono.
Ja na dniach też chce zrobić zamówienie w aptece, więc jeśli któraś jeszcze ma ochotę podzielić się swoją listą zakupową to bardzo poproszę Powiedzcie mi jakim kremem planujcie smarować pupę dziecku po pieluszkę? Wczoraj doktoryzowałam się na blogu sroka o ale z tego co wyczytałam to autorka robi własny krem, a ja chyba jednak wolałabym coś gotowego. Linomagiem można pod pieluszkę czy to już w przypadku gdy coś się dzieje? Do tej pory myślałam, że sudocrem jest takim kremem, ale okazuje się, że on dopiero przy odparzeniu a nie prewencyjnie. Jaki polecacie termometr bezdotykowy? Jakie wkładki laktacyjne?
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Lulumo ja wlasnie linomag zielony uzywam pod pieluszke, a jak cos sie dzieje to babydream na odparzenia lub bephanten, rzadziej sudocrem.
Termometr mamy Gess, a wkladki najlepsze wedlug mnie z lansinoh i aventu ale sa drogie wiec przewaznie uzywalam z baby ono i tez ok. Najgorsze byly takie co mialy jeden pasek klejacy zamiast dwoch ale nie pamietam firmy. Co do Sylwka to zwykle robilam paszteciki drozdzowe z kapusta i grzybami do barszczu czerwonego, pychota ale teraz mi sie nie chcialo i zrobilam krokiety ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Liste z gemini kiedys wrzucalam tutaj, musialabym poszukac ten post i wkleic. Choc tam nie ma wszystkiego bo czesc rzeczy juz mam po corce jak laktator, termometr bezdotykowy, nebulizator. Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2017-12-30 o 21:48 |
|
|
|
#2639 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
Lulumo - ja jesli nic sie nie dzialo to nie smarowalam niczym zeby pupe sucha zostawic zeby zadnej niepotrzebnej qarstwy nie robic. A tak to zaopatrze sie w krem na odparzenia z babydream
w ogole cala serie planuje ta kupic ![]() Bloody - hmmm wiec to wygladalo tak ze przyszla pani. Kladlam sie na bok, wlala plyn, minela chwila (nie ze od razu musialam biec) ale tak z 2 minuty i ze spokojem poczulam ze musze do kibelka. No i poszlam i polecialo raz dwa i po problemie zadnego bolu ani nic, pewnie gorzej by bylo jakby jelita sie zastaly i trzeba by bylo z ta rana przec na kibelku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

, kombinezon misiowy i jeszcze jeden zamówiony, ale nie wiem czy będzie ok, do tego kilka par skarpetek, jedną czapeczkę
i rękawiczki na sznurku do kombinezonu

Chyba przystopuję z tym rozmiarem.

13.03.2008

lepiej to niz wpadka przy sn 

Odpocznij sobie

Powiedzcie mi jakim kremem planujcie smarować pupę dziecku po pieluszkę? Wczoraj doktoryzowałam się na blogu sroka o ale z tego co wyczytałam to autorka robi własny krem, a ja chyba jednak wolałabym coś gotowego. Linomagiem można pod pieluszkę czy to już w przypadku gdy coś się dzieje? Do tej pory myślałam, że sudocrem jest takim kremem, ale okazuje się, że on dopiero przy odparzeniu a nie prewencyjnie. Jaki polecacie termometr bezdotykowy? Jakie wkładki laktacyjne?