Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-30, 19:49   #2611
julietta83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

sporo macie tych ubranek, na 56 mam dosłownie 3 body i jednego pajaca, na 62 kilka body, pajacy, półśpiochów, koszulek (rozpinanych przy szyi, nie kaftaników) i spodenek, jakąś bluzę, koszulę , kombinezon misiowy i jeszcze jeden zamówiony, ale nie wiem czy będzie ok, do tego kilka par skarpetek, jedną czapeczkę i rękawiczki na sznurku do kombinezonu
na 68 na razie nic nie mam oprócz dwupaka body z lidla, ale czekam jeszcze na zamówienia z c&a, tam kliknęłam body i rampersy, jakieś spodnie w zarze, no i 62 w h&m i reserved wypada większe

kaftaników, śpiochów i niedrapek nie planuję kupować, spodenki i pajace bez stópek można ewentualnie podwinąć na początek

ubranka z re mi się podobają właśnie dlatego, że nie są typowo dziecięce - nie trawię słodkich misiów i tego typu wzorów, wybieram gładkie, paski, wzorki, napisy, ewentualnie jakieś dinozaury mogą być, autka, rakiety itp.

jeśli chodzi o kolory, to dominują szary i biały/kremowy, do tego granat i inne odcienie niebieskiego, więc dosyć smutno ale przynajmniej nie będzie problemów z praniem, które zresztą planuję codziennie lub co drugi dzień (z tego względu zamontowaliśmy suszarkę w łazience, choć nieszczególnie mi się to podoba, poza tym mamy podwieszany sufit i ciężko było znaleźć coś montowanego do ściany)
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 19:50   #2612
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Ja również nie mam nic na 68, tylko 50/56 i 62. Liczę że do czasu aż będą potrzebne będę bardziej ogarnięta niż teraz i kupię wszystko świadomie

Dziś podpisaliśmy umowę na wynajem mieszkania. Odliczam do 1.02!! Pewnie w połowie stycznia już będę siedzieć na walizkach. Nie wchodząc w szczegóły ale jestem wykończona teściową.

A co do lewatywy to trochę mnie to przeraża, nie miałam jak dotąd robionej. Nawet zastanawiałam się czy nie zrobić sobie w domu na próbę? Szczerze to też wolałbym zrobić ją sobie w domu niż w szpitalu i zastanawiać się czy zdążę do łazienki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kurczę a ja na 68 nawet sporo mam Chyba przystopuję z tym rozmiarem.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 19:52   #2613
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Dobra, no to chwalę się zakupami bo mąż skręcił
To ustawienie prowizoryczne
super
u nas będzie ten sam fotel, tylko szary, i komoda z tej serii
Stary 2017-12-30, 19:52   #2614
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja też mam jeden wózek bebetto
Zamówiłam lewatywe na Gemini i biorę do szpitala. U nas robią już na miejscu. Nie radze robić w domu przed wyjazdem do szpitala, bo możesz nie zdążyć dojechać

Dzięki
Właśnie się zastanawiam czy kupować do szpitala bo tam pewnie będą mieli swoje lub podadzą czopki jak się poprosi.

Zastanawiam się nad kupnem kosza na pieluszki bo znalazłam na olx nowy nietrafiony prezent uzywalyscie i polecacie?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 19:53   #2615
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
super
u nas będzie ten sam fotel, tylko szary, i komoda z tej serii
Też się zastanawialiśmy nad szarym ale ja zakochałam się w żółtym Trochę ożywi ten pokój bo ma szare ściany i będą białe mebelki.
Później fotel chcemy wykorzystać w naszym domu w salonie ale zobaczymy czy będzie się nadawał

Komoda w Ikeii wydawała się jakaś mała a w tym pokoiku jest ogromna

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 19:54   #2616
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Tak ale ja mam przypadkiem źle wpisaną datę porodu, na koniec stycznia. Bo dają od 32. Tygodnia po zeskanowaniu karty jak powiesz że Ci przysługuje

No ja na męża koncie też mam datę na styczeń wpisana czyli trzeba się upomniec o nie, mam nadzieję że będą mieli bo na półkach już nie widziałam ich dawno u siebie w rossku

PM 2017
Stary 2017-12-30, 20:01   #2617
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
No ja na męża koncie też mam datę na styczeń wpisana czyli trzeba się upomniec o nie, mam nadzieję że będą mieli bo na półkach już nie widziałam ich dawno u siebie w rossku

Mają to na zapleczu a nie na sklepie bo to są specjalnie oznaczone paczki nie na sprzedaż no teoretycznie na sprzedaż bo za 1gr

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2017-12-30 o 20:03
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 20:02   #2618
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Hej, hej.
Bylismy z Z. Na sorze. Mala ma ostre zapalenie spojowek nie mam pojecia od kogo mogla sie zarazic trochę z niej marudek
Ja na sylwestra przygotowuje klopsiki w sosie pomidorowym z cebula, krokiety, bigos, slimaki z ciasta francuskiego (z makiem), kolega zrobi zapiekankę ziemniaczaną i jakies słone przekaski

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 20:07   #2619
Lunak
Wtajemniczenie

Alley, fotel

Julietta, ja wlasnie chce uniknąć codziennego prania i stad takie ilości mamy podobne kolory dominujące z tym, ze mam body czerwone i żółte do tego jeszcze. A moja mam mnie powaliła wczoraj jak przyniosła bezowe rampersy z motywem różowym i do tego kotek z uśmiechniętymi chmurkami. No chyba specjalnie dla niej raz wnuka w to ubiorę

Kiwi, zdrówka dla córy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 20:15   #2620
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja około dnia kobiet
Liczy się?
Liczy

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Zglaszam swoja kandydature do kalafiora ciazowego... wychodzilismy przed chwila z domu i sie przebieralam. I pytam meza gdzie sa moje spodnie bo byly na lozku. I rozgladam sie, szukam no i nie ma! Juz mialam prawie focha ze mi schowal a okazalo sie ze mam je na tylku i nie zakodowalam momentu jak je zakladalam...

Mysle ze podium bedzie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Ja również nie mam nic na 68, tylko 50/56 i 62. Liczę że do czasu aż będą potrzebne będę bardziej ogarnięta niż teraz i kupię wszystko świadomie

Dziś podpisaliśmy umowę na wynajem mieszkania. Odliczam do 1.02!! Pewnie w połowie stycznia już będę siedzieć na walizkach. Nie wchodząc w szczegóły ale jestem wykończona teściową.

A co do lewatywy to trochę mnie to przeraża, nie miałam jak dotąd robionej. Nawet zastanawiałam się czy nie zrobić sobie w domu na próbę? Szczerze to też wolałbym zrobić ją sobie w domu niż w szpitalu i zastanawiać się czy zdążę do łazienki

Najgorzej jak okaze sie ze dziecko bedzie mialo 62cm to wtedy 56 niepotrzebne... Dlatego tyle z tego rozmiaru nie mam najwyzej dokupie na biezaco. Ja mam duzo body z 62 i dresow do tego no i pajacy mi brakuje ale to jeszcze tez kupie.
Lewatywe mialam i wcale zle nie wspominam lepiej to niz wpadka przy sn

Cytat:

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

JEszcze co do lewatywy to az tak siepo niej nie pedzi :p ja bym nie robila w domu bo po drodze moglyby rozne rzeczy sie zdarzyc. To na prawde nic strasznego. Po cc robia niemal z marszu zeby flaki poruszyc.
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 20:17   #2621
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Super fotel i komoda mam z tej samej kolekcji dwie komody i wydają się pojemne

Ja ubranek mam sporo i na 56 i 62, teraz jak coś kupuje to na 68 już lub nawet 74 ale to bardziej jakieś bluzeczki

PM 2017
Stary 2017-12-30, 20:20   #2622
Ilsa Lund
Zakorzenienie

A my żeśmy byli wczoraj u znajomych, córa urodziła się 2 miesiące temu długa na 58 i nadal nosi 56 więc to się chyba rozciąga. Mówiła mi też że można kupić przedłużki do body tak jak do stanika jeśli kolejny rozmiar jest za szeroki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 20:21   #2623
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Mają to na zapleczu a nie na sklepie bo to są specjalnie oznaczone paczki nie na sprzedaż no teoretycznie na sprzedaż bo za 1gr

Dzięki to oby jutro mieli otwarte sklepy bo to do jutra tylko promocja

Ja z ubrankami mam problem bo nie wiem jak układać w komodzie, czy od razu prać 56, 62 i 68 czy 68 już później? No i czy w jednej szufladzie jeden rozmiar czy np body w jednej, półśpiochy i spodenki w drugiej szufladzie itp

PM 2017
Stary 2017-12-30, 20:22   #2624
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
A my żeśmy byli wczoraj u znajomych, córa urodziła się 2 miesiące temu długa na 58 i nadal nosi 56 więc to się chyba rozciąga. Mówiła mi też że można kupić przedłużki do body tak jak do stanika jeśli kolejny rozmiar jest za szeroki

To moze jeszcze zalezy ktorej firmy to 56
Stary 2017-12-30, 20:24   #2625
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Hej, hej.
Bylismy z Z. Na sorze. Mala ma ostre zapalenie spojowek nie mam pojecia od kogo mogla sie zarazic trochę z niej marudek
Ja na sylwestra przygotowuje klopsiki w sosie pomidorowym z cebula, krokiety, bigos, slimaki z ciasta francuskiego (z makiem), kolega zrobi zapiekankę ziemniaczaną i jakies słone przekaski

Zdrówka dla córeczki
Też miałam kiedyś zapalenie spojówek i nie wspominam tego dobrze
Cytat:

Zależy od firmy pewnie no i na początku dziecko powyżej 56 cm i tak jest trochę przykurczone więc rozmiar 56 pasuje

PM 2017
Stary 2017-12-30, 20:27   #2626
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

W ogole to wiecie co jeszcze dzis znalazlam w rossku? Nakladki na wc. Kupilam sobie zapas do szpitala bo nie wyobrazam sobie usiasc na sedes bez papieru
Stary 2017-12-30, 20:44   #2627
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Myślałam że oni to w szpitalu robią w łazience bo się właśnie nie zdąży Przecież "tam" hektolitry wody się wlewa

Dokładnie. To jest chwila i Cie goni do wc
Cytat:
Hej, hej.

Ojej, biedna. Zdrowia!

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 20:44   #2628
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
W ogole to wiecie co jeszcze dzis znalazlam w rossku? Nakladki na wc. Kupilam sobie zapas do szpitala bo nie wyobrazam sobie usiasc na sedes bez papieru
też kiedyś kupiłam, ale i tak używam papieru, jakieś niepraktyczne mi się to wydaje i nie chce mu się z torebki wyciągać
Stary 2017-12-30, 20:47   #2629
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Co do ubranek to ja na 56 i 62 mam głównie pajace i to dość sporo bo około 50szt
Na 68 też trochę.
Większe rozmiary mam po synku, unisex koszulki czy spodenki , a póki co nie kupuje typowo dziewczęcych bo nie wiadomo jak młoda będzie rosła i jaka będzie pogoda. To już będę kupowała na bieżąco.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 21:02   #2630
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Komoda zupełnie w moj gust, a fotel jest po prostu czadowy!!
Cytat:
Hej, hej.

Ooo biedactwo!!

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Jeżeli chodzi o ciuszki to chyba ani jednej rzeczy nie kupiłam na 56, coś tam pododostawałam, ale to pojedyncze sztuki 🤔 najwyżej będę mu zawijala 62 😆 a na dalsze rozmiary to jakoś w ogóle nie mam wyobraźni, nie pamiętam jak dzieci rosną, jakbym miała w głowie pustkę

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 21:02   #2631
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja też mam już zakupione 2 paczki w razie czego

PM 2017
Stary 2017-12-30, 21:11   #2632
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja na milion zamówień z Gemini raz dostałam próbkę kremu
No cos ty? Ja do kazdego dostaje jakis gratis, tylko raz dostalam probki jak zamawialam za bodajze 120zl, a tak to zawsze jakis produkt dodadza.
Cytat:
Dziewczyny, czy Wy też przez aplikację nie możecie wrzucać zdjęć?
Ja moge bez problemu. Ale tez nie aktualizowalam jak byla ta wielka zmiana wygladu. Teraz nawet jest opcja na sklepie play ze mozna z powrotem zainstalowac stara wersje.
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Lelowa, ja sie w pracy przyzwyczaiłam do wszystkich płaskich butów, bo było wygodniej i szybciej. A teraz po prostu bezpieczniej
Ja tak ogolnie lubie obcasy, nie moze jakies ponad 10 centymetrowe ale takie normalne jak najbardziej tylko nie na okres ciazy i do tego zimy, tak jak piszesz zbyt niebezpieczne.
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy, jestem tak padnięta, że nadrobiłam i nie wiem co napisać

Napiszę chyba tylko, że nie było żadnych rozmów o dziecku, nikt o nic nie pytał, jedyne co usłyszałam to "ojej nie myślałam że masz już taki duży brzuch" wszyscy gadali o jakichś ludziach, których nie znam, a ja siedziałam i zastanawiałam się czy wstanę. Nie wiem po co tam byłam taka potrzebna, w sumie tylko dziadkowie tz wydali mi się dziś normalni. Nawet nie przygotowali żadnego jedzenia, a dobrze wiedzieli, że będziemy
Eee to kijowa wizyta jak nawet zjesc nie dali Odpocznij sobie

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-12-30 o 21:16
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 21:12   #2633
bloody_marry
Rozeznanie

Alley, też mi się marzył ten fotel, nawet przed ciążą, ale jak przyszło co do czego to wybierając fotel okazało się że ten mi nie pasuje, jestem chyba do niego za niska :/ ciazko mi sie wstawało, za głęboki jakiś taki.

Za to inny w Ikei mi całkiem przypasował, niestety droższy.

Brilliant, napisz jak to było z tą lewatywą, jak to wygląda? Sorry, ja zielona jestem, więc przyda mi się łopatologiczny opis

A co do ubranek to myślę że 56 pasują nawet na nieco większe dzieci bo przez ok 2 mc po urodzeniu są jeszcze takie zwinięte. Nawet sesje noworodkowe zaleca się robić do 2 mc bo te kłębuszki tak słodko wyglądają

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 21:14   #2634
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hej.

Zdrowka dla maluszka Niech sie biedulka kuruje.
Wow ile jedzonka, ale u was pewnie wieksza impreza, a my tylko do rodzicow jedziemy.
Znajomi bez dzieci jakos nie widza nas teraz w roli gosci na sylwka, a ci z dziecmi tez jakos sie nie kwapia zeby sie razem zgadac, no coz poradzimy sobie sami.
Stary 2017-12-30, 21:18   #2635
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Zdrowka dla maluszka Niech sie biedulka kuruje.
Wow ile jedzonka, ale u was pewnie wieksza impreza, a my tylko do rodzicow jedziemy.
Znajomi bez dzieci jakos nie widza nas teraz w roli gosci na sylwka, a ci z dziecmi tez jakos sie nie kwapia zeby sie razem zgadac, no coz poradzimy sobie sami.
My też mamy sylwka u rodziców 😂 tzn. Z moimi rodzicami u teściów 😅😅 będzie zabawa. Robię tylko takie serniczki na zimno w szklankach 😉

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 21:18   #2636
lelowa
Zakorzenienie

Alleyezonme fotel fantastyczny! Komoda tez, podobna do naszej tyljo my nie mamy z ikei wiec troche sie rozni. Swietne sa tylko trzeba pamietac o przykreceniu do sciany.
Stary 2017-12-30, 21:44   #2637
Lulumo
Raczkowanie

Fajnie, że podniosłyście temat jedzenia, co smacznego robicie na sylwestra, albo macie jakiś sprawdzony hit? Idziemy o znajomych i chciałam zrobić coś na słodko i słono.

Ja na dniach też chce zrobić zamówienie w aptece, więc jeśli któraś jeszcze ma ochotę podzielić się swoją listą zakupową to bardzo poproszę Powiedzcie mi jakim kremem planujcie smarować pupę dziecku po pieluszkę? Wczoraj doktoryzowałam się na blogu sroka o ale z tego co wyczytałam to autorka robi własny krem, a ja chyba jednak wolałabym coś gotowego. Linomagiem można pod pieluszkę czy to już w przypadku gdy coś się dzieje? Do tej pory myślałam, że sudocrem jest takim kremem, ale okazuje się, że on dopiero przy odparzeniu a nie prewencyjnie. Jaki polecacie termometr bezdotykowy? Jakie wkładki laktacyjne?
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 21:53   #2638
lelowa
Zakorzenienie

Lulumo ja wlasnie linomag zielony uzywam pod pieluszke, a jak cos sie dzieje to babydream na odparzenia lub bephanten, rzadziej sudocrem.
Termometr mamy Gess, a wkladki najlepsze wedlug mnie z lansinoh i aventu ale sa drogie wiec przewaznie uzywalam z baby ono i tez ok. Najgorsze byly takie co mialy jeden pasek klejacy zamiast dwoch ale nie pamietam firmy.

Co do Sylwka to zwykle robilam paszteciki drozdzowe z kapusta i grzybami do barszczu czerwonego, pychota ale teraz mi sie nie chcialo i zrobilam krokiety

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Liste z gemini kiedys wrzucalam tutaj, musialabym poszukac ten post i wkleic. Choc tam nie ma wszystkiego bo czesc rzeczy juz mam po corce jak laktator, termometr bezdotykowy, nebulizator.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2017-12-30 o 21:48
Stary 2017-12-30, 21:54   #2639
robinsonka2
Raczkowanie

Cytat:
kolor fotela
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 21:57   #2640
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Lulumo - ja jesli nic sie nie dzialo to nie smarowalam niczym zeby pupe sucha zostawic zeby zadnej niepotrzebnej qarstwy nie robic. A tak to zaopatrze sie w krem na odparzenia z babydream w ogole cala serie planuje ta kupic

Bloody - hmmm wiec to wygladalo tak ze przyszla pani. Kladlam sie na bok, wlala plyn, minela chwila (nie ze od razu musialam biec) ale tak z 2 minuty i ze spokojem poczulam ze musze do kibelka. No i poszlam i polecialo raz dwa i po problemie zadnego bolu ani nic, pewnie gorzej by bylo jakby jelita sie zastaly i trzeba by bylo z ta rana przec na kibelku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości