|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Paula masz wyniki prawie takie jak ja
oznaczaja ze nigdy nie mialas doczynienia z toxo |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
To musze dziś kupić M jak Mama. Moja pierwsza w życiu gazeta o tej tematyce!
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
M jak Mama jest naprawdę super! Polecam!
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam właśnie z ciekawości do kliniki gdzie idę na usg i nagranie płyty z usg kosztuje 25 zł
![]() ale chyba i tak się skuszęArleta z tego co wyczytałam u Ciebie usg było przez brzuszek?
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
A pierwsze usg jest jakie? Wenętrzne czy przez brzuszek?
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Ja pierwsze, takie bardzo wczesne (ok 4 tyg) aby wszystko potwierdzić miałam wewnętrzne, bo inaczej nic by się nie zobaczyło
dlatego się właśnie zastanawiam czy pod koniec 12 tyg można już przez brzuch
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na moejj wizycie, myslalam, ze bedzie wewnetrzne i sie wysiusialam ![]() Potem bylo ciezko dzidzie zmierzyc, bo sie ledwo w obrazie miescila ![]() Naszczescie sie dobrze ustawila i mozna bylo pomierzyc to co trezba ![]() Radze isc z pelnym pecherzem, tak na wszelki wypadek, wysiusiac zawsze sie mozna
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
A w 8/9 tygodniu? Bo wtedy mam pierwszą wizytę. Nie wiem jak się na nią przygotować :/
EDIT. a tak w ogóle to dziwnie się dziś czuję. Tak jakbym miała zakwasy na brzuchu i po bokach w okolicy żeber. Co to może być? Coś związanego z dzidziolem?
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
U mnie w 8 też było wewnetrznie.
A tak na marginesie, albo mam dziś zrypany humor, albo wszscy się przeciw nie przysiegli. Administrator serwera okazał sie lewniwcem, gościu z ubezpieczalni wpedził mnie w kozi róg i wsztko sie rypie. Terminy mi włażą na głowę. ;( i do tego, mam chęc odciąć telefon, bo ciągle mi dzwoni ;( Chyba to jednak hormony |
|
|
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U kazdej kobitki macica powieksza sie w indywidualnym tepie i jezeli ktos nie ma mocnych miesni brzucha (jak ja ) to bmzna ja wyczuc palcami przez powloki brzuszne.W moim przypadku miesnie pokrywaja wszystko równiusienko i czsami nawet lekarze na to narzekaja Nic z tym nie poradze, same takie mi sie robia i dlatego zawsze bylam wkleslobrzucha Za to nadmiar tluszczyku zbieral sie zawsze na pupie i bioderkach
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko bedzie dobrze, kazdy ma lepszy i gorszy dzien a przy takich upalach jak u was to ludzie juz wysiadaja ![]() Usmiech prosze
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest odwrotnie. Spodnie roziar 36 na pupie mi wiszą,a brzuszek zawsze miałam.....hm......pulchn iejszy.
|
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu przybij piateczke ...
tez mam humor do d... poplakalam sie bo pomyslalam sobie ze nie pojade na urlop bo napewno nie dadza mi wolnego przez te zwolnienia a jak pojade na urlop na L4 i mnie sprawdza czy jestem w domu .... potem sobie przypomnialam ze nie mam 2 wpisow a babka robi problemy bo na konsultacje nie przyjezdza a jak do niej dzwonie to sie drze i rozlacza tel. Cudny dzien jak dobrze ze jutro jedziemy z Tz odpoczac nad jezioro z dala od wszytkich i wszytkiego moze sie wycisze bo sama na siebie jestem zla ze sie przejmuje ...
|
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsze USG, na stwierdzenie ciąży, miałam wewnątrz. To drugie, genetyczne (przez brzuch), teoretycznie robi się od 12tc, mi zrobiono dokładnie w 11tyg i 4dniu i wszystko było super widać. A jak dzidzia się rozleniwiła i zasłoniła łapką, to lekarz nacisnął mi kilka razy brzuch i dzidzia zaczęła skakać jak szalona.....super uczucie!!! I wszystko mam na DVD
|
|
|
|
#977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
<- staram sie przynajmniejA tak na marginesie! Oszałamiający brzuchol, normalnie ja też taki chcę! U mnie póki co widać go leciutko jak mam pełen pęcherz, i czuje jakąs piłeczkę w brzuchu. Nie ma szans by postronni cokoliwiek zauwazyli ![]() Ojej! Ja dziś zaczęłam 10 TC! ale ten czas leci! :O |
|
|
|
|
#978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
m jak mama jest super siostra mi kupila w pl i przyslala bo w angielskich gazetach jakie tu sprzedaja to jakies same historie ciaz i porodow, czasem o jakichs badaniach ale genralnie to lipa z tym
wiec mi rodizce obiecali przysylac m jak mame ![]() Siobhan fajski brzucho ja wpadlam wczoraj do EXIT i byla wyprzedaz 70%!!!!! nzizki naciazowe ciuchy, TZ kupil mi 2 pary jedne dzinsy pod brzuszek a drugie takie z gumka i za wszystko 30euro!!!!! a normalnie to para spodni ok 50-60eu. fotki wkleje wiecozrkiem tez ogladacie brzuchy codziennie?? wydaje mi sie ze moj tez troczke widac, ale moze sie za brdzo wypinam no i codziennie ogladam tego wirtualnego bobasa na babyastrology ![]() nimfetko mnie tez na poczatku takie skurcze-jakby lapaly potem przestalo i ostatnio przed tymi plamieniami (ktore sie szybko skonczyly) tez tak pobolewalo jakoby okresowo ale nie do konca- dzidziol sie zagniezdza i macica sie powieksza to dlatego takie uczucia
|
#980 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Alez prosze bardzo Cytat:
Cytat:
ale mam choc jedno ![]() Wszystko przed nami kochana, u mnie w rodzinie wszystkie gigantyczne wrecz brzych mialy, wiec tez na taki sie szykuje nie usmiecha mi sie to, ale co poradzic ![]() Cytat:
Cytat:
co do skurczy, to mnie chyaba wiezadla sie rozciagaja i czasami cos zakluje. Jak za dlugo stoje bym chodze po sklepach to mnie brzuszek troszke boli a jak posiedze z 15 min to przechodzi
|
|||||
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie nasilają się zakwasy. Normalnie nie mam żadnego standardowego objawu tylko mój dzidziol robi wszystko na odwrót
Chyba po mamusi będzie takie niezdyscypliowany
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Co do wszelkich bólów w podbrzuszu, ja też takie miewałam jeszcze do niedawna, a na USG we wtorek lekarz powiedział mi, że na lewym jajniku ma torbiel średnicy 40mm....trochę się wystraszyłam, ale lekarz prowadzący powiedział, że nie ma się czym martwić. Torbiel nie ma żadnego wpływu na dzidzię, a i pewnie sam zniknie...
|
|
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale akurat na to nie narzekam hihihi
|
|
|
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Ja zawsze miałam USG wewnętrzne. Wczoraj byłam na 4 wizycie. Gin za każdym razem hmmmm...... gmerał tym patykiem
wybaczcie, ale takie mam skojarzenie. Trochę się krępowałam poprosić męża do gabinetu, więc na razie zna malucha tylko z moich relacji. Mam nadzieję, że następne USG będzie zewnętrzne.Dziewczyny, czy któraś nie ma brzucha tak jak ja? Rano po przebudzeniu jestem wręcz płaska, pod koniec dnia mam niewielką górkę, którą kryje zwykłą bluzeczka. A tak bym chciała, żeby już było widać. W końcu zaczęłam 4 miesiąc
jako żona ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/782136106b.png potomstwo ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/910a97e1f6.png[/url] http://www.karolina_pietrzak.eco m.com.pl/p5_jak_pomoc.html 1% dla Karolinki W dyskusji nie zniżaj się do poziomu idioty, bo pokona cię doświadczeniem
|
|
|
|
#985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez tak mialam, jak poszlam potwierdzic ciaze to mi lekaz oznajmil, ze mam torbiel na jajniku i to nie byle jaka - potworniaka (moze byc nowotworem!!!!). Powiedzial mam sie nie martwoc bo jestem w ciazy a hormony ciazowe powoduja, ze takei historie sie wchlaniaja. Tak wlasnie sie stalo! Naczytalam sie sporo na ten temat. W Krakowie byly robione badania nad kobietami w ciazyz torbielami. W badaniu wzielo udzial 100 kobiet z potworniakami ok 5cm. W 80% sie wchlonely, w 15% rosly i rozwiazanie bylo przez CC z wycieciem zachowawczym jajnika. w 5% niestety zmiana byla nowotworowa i trzeba bylo usunác caly jajnik ![]() Ale nie martw sie, jak lekarz powiedzial, ze sie wchlonie, to sie wchlonie, oni wiedza co to za rodzaj torbieli i jak by bylo cos powaznego to na 100 by ci powiedzieli. Torbiele moga jeszcze byc endometrialne i jakies tam jeszcze (gdy owulacja nie dojdzie do skutku - jak przy PCO). W takich przypadkach, ciaza to najlepsze lekarstwo i na 100 sie wchonie. Jak widzisz wszystko zalezy od rodzaju. Uszy do góry. Asia |
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Hmm, to nie tylko ja mam humorki
![]() Wczoraj byłam wściekła i się pokłóciłam z TŻ, strasznie... Ponieważ mam w ciąży zgagę i bóle żołądka to się nieźle urządziłam Obudziłam się w nocy z koszmarny, po po prostu strasznym bólem żołądka i już miałam najgorsze myśli, mżecie sobie tylko wyobrazić.... Wzięłam tabletkę i powoli zaczęło przechodzić ale rezultat jest taki, że dziś też mnie boli choć na szczęście dużo mniej i wyglądam, jak monstrum! Koledzy wyrzucili mnie z pracy, więc odpoczywam w domu zalewając się łzami bo dla równowagi dziś ryczę. Po raz pierwszy jestem w takiej sytuacji i tylko mam nadzieję, że wszystko w porządku z Maleństwem a ja wrócę do równowagi Ale tak myślę, że ten ból to raczej tylko żołądek a okolice Dzidzi to tylko lekkie, chwilowe pobolewania. Do kitu wszystko
|
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Oddam za darmo 7 opakowan LUTEINY. Piszcie na PW.
Pozdrawiam |
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
Kochana to pewnie hormony szaleja, czyli dobrze dla dzidziusia a Ty juz radz sobie jakos
takie zycie ciezarowki w pierwszych tyg
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Pani z herbatą za upewnienie, że to hormony
|
|
|
|
#990 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam masakryczne wahania nastroju, wczoraj się chciałam zwalniać z pracy, dziś rano zupełna depresja i rozmamłanie typu "nie ide do tej pracy", a teraz? Wszystko jest OK, cały plan zrealizowany, świat się nie zawalił, a ja dałam radę. Tylko głowa mnie troche boli.
Dziewczyny, czy Wam też tak duszo? Ja normalnie nie mam czym oddychać, w nocy chrapie i nawet mam sny, że mnie ktoś dusi i pewnie też z tego niedotlenienia się tak szybko męczę. Ufff... A jutro z samego rana mam wizyte u Ginka. Miałam iść z TŻtem, ale jakoś nie zdawałam sobie sprawy, że to USG to będzie wewnątrzpochwowo i teraz to wcale nie wiem czy chcę żeby przy mnie wtedy był haha, może niech czeka na korytarzu, a zobaczy tylko zdjęcie. Wasi TŻci są przy was u lekarza? Bo mój sie bardzo przejął i chyba nie przepuści. <lol>
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

oznaczaja ze nigdy nie mialas doczynienia z toxo 

jak dobrze ze jutro jedziemy z Tz odpoczac nad jezioro z dala od wszytkich i wszytkiego moze sie wycisze bo sama na siebie jestem zla ze sie przejmuje ...
<- staram sie przynajmniej