|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Cytat:
![]() ja sobie ustalam różne cele w trakcie roku, nowy rok mnie szczególnie nie motywuje, ze tylko wtedy. bardziej po wakacjach mam więcej "do zrobienia", bo to po urodzinach ![]() w tym roku kończę 30 lat, z takich większych celów, jak praca, studia, rodzina w miarę mi poszło, dom trochę kuleje ![]() Rodzina się powiększa, studia się kończą, albo skończą w ciągu 1,5 roku, praca jest póki co satysfakcjonująca, będę zmieniać po macierzyńskim, albo po następnym dziecku, zobaczymy, jak nam się ułoży w życiu. Z domem... nie do końca, ale póki co mamy gdzie mieszkać, a na dom zbieramy $$$, rozglądamy się za działkami, projektami itd. do końca tego roku chcemy załatwić formalności z działką. Koniec budowy i przeprowadzka, jak Starszy syn zacznie szkołę, coby nie jeździć, zmieniać itd. więc jeszcze mamy margines czasowy... Na ciążę mam postanowienie wykończyć kosmetyki póki co zrobiłam sobie aż 3 razy maseczkę.... A jest ich chyba z 5 różnych.... może do maja jedną tubkę chociaż wykończę
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po porodzie miałam pod tym względem masakrę. Nie będę wchodzić w szczegóły ale hemoroidy + zatwierdzenie - koszmar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
My dopiero wrocilismy do domu. Kolezanka nie chciala nas bez obiadu puscic a ze sniadanie bylo pozno to obiad tez.
Jutro dzien leniucha, nie mam sily na nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w temacie załatwiana się nie mam żadnych problemów, bo codziennie po dwa razy w kibelku na luzie, ale jem dużo produktów zawierających błonnik.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1956 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko, jak był mniejszy przytykało, więc teraz prewencyjnie mu dajemy dużo produktów ułatwiających wypróżnienie. Tym samym i my jemy kisiel z siemienia ze śliwką już nie wiem, co więcej mogłabym jeść. Ja nawet nie jem słodyczy za bardzo, żeby mnie mogło zatykać od czekolady, czy nadmiaru cukru. Mam nadzieję, że to ostatnia taka przygoda, bo najadłam się strachu jak zobaczyłam krew w takiej ilości brrrr ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
ostatnie dni mniej wymiotowałam, bo raz z rana i po sprawie i może to to się nałożyło, bo jednak jedzenie jakoś musi z organizmu wyjśc, jak nie drzwiami, to oknem... a jak więcej wymiotuje, to problemu nie ma... |
||
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Witam noworocznie.
My po północy poszliśmy spać. Dzisiaj leniwy rodzinny dzień. Trochę pospalam. Mąż ma jeszcze jutro wolne więc jeszcze jutro odpczywamy razem. Fajnie tak.
|
#1958 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Moj jeszcze jutro ma wolne, ale od srody znowu szara rzeczywistosc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro dzwonię do swojej ginekolog i mam nadzieję, że uda mi się ją złapać w przychodni i odebrać L4. Wolałabym nie iść bezpośrednio na dyżur w szpitalu bo tam różnie patrzą na takie praktyki - w sumie to zrozumiałe.
Ogólnie to mam w planie zacząć nas na poważnie pakować, ogarnąć pranie i zastanowić się jak ma wyglądać mieszkanie po remoncie żebym była zadowolona ![]() No i temat wózek na tapecie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstydliwe to dla mnie. Czytałam że można brać coś z apteki, ale sama się boję i chyba dopiero coś kupię po wizycie.
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Grosia, na mnie słowo wózek działa jak płachta na byka
W piątek przed wizytą jadę na żywo obejrzeć okrytego złą sławą przez niektórych Sporta a mojego faworyta i ewentualnie wyszukać coś innego.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Postanowień noworocznych jako takich większych brak.
Co do wózka przyłączam się razem z wami, ale wiem że troszkę czasu jeszcze jest więc na razie aż tak się tym nie stresuję, choć wolałabym już mieć swojego faworyta ![]() Dziewczyny, które mieszkają domach i mają ogródki. Ja jak co roku chciałam siać warzywa, wiem że w tym roku nie poszaleję i muszę się mocno ograniczyć....ale nie ukrywam że się boję że nie dam rady ogarnąć, a z drugiej strony szkoda mi rezygnować z własnych ogórków, pomidorów etc. Jak będzie u was? |
|
|
|
#1964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czopki i krem posterisan można w ciąży, ja mam na receptę o innej nazwię tę substancje. Do tego maść neofitoroid. Ale najlepiej, jak lekarz oceni... bo u mnie guzków nie ma (jeszcze ) w pierwszej ciąży nie miałam takich problemów mam nadzieję, że to nam minie szybciutko
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
Blaira, Amarela, DomimaZet, Brunetka2000, Niud kciuki za jutrzejsze wizyty 👍👍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sadzę też rukolę. od kilku lat sadzę dynię i cukinie- za dużo roboty przy tym nie ma, z małym Dzieckiem udawało mi sięe, więc super zasiać, czasem zagrabić, przy starszym już sam podlewał, patrzył jak rośnisprawa ![]() Co roku chciałabym ruszyć z ogórkami, czy rzodkiewką, ale jakoś nie doszło do skutku, bo ciągle mi nie po drodze z czasem wysiewu, miejscem, moim czasem... w tym roku odpuszczam rozszerzanie moich upraw- zostanie dynia i cukinia ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Blaira, Amarela, DomimaZet, Brunetka2000, Niud kciuki za jutro!!! ale wysyp ![]() ja mam w czwartek razem z Rybcią. a potem 2 tygodnie przerwy (prawie, bo bez 1 dnia ) i 17.01 wizyta z UP powtórkowym u mojego ginekologa. Już od dawna nie miałam takiej długiej przerwy między wizytami haha
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1969 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Delektuj się wolnością i spokojem. To jest ostatni taki wolny czas, do czasu kiedy Twoje dziecko się wyprowadzi. Będziesz za tym tęsknić - serio Cytat:
![]() Ja też nie miałam do porodu. 1h45m partych robi swoje Żeby nikogo nie straszyć - uważam że miałam piękny poród ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
W ulotce nie ma nic napisane o ciąży, a niby można podawać noworodkom. Jakby sytuacja się powtarzała dzwoniłabym do gina z pytaniem co sądzi. Mnie po porodzie ratowała. Edytowane przez niud Czas edycji: 2018-01-01 o 23:05 |
|||
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
Opinie warto brać pod uwage i popatrzeć, ale reszta do juz bym stawiała na intuicję. Jak jak kupowałam pierwszy wózek xlandera, nie miał dobrych opinii, twardyy, no tylko ja tych bujawek na resorach nie moggę znieść, ze polska firma to gówno, i wogóle, z kazdej strony beee, a intuicja nie pozwoliła mi zaufać innemu wyborowi i dla mnie wózek był najlepszy na świecie Kocham go do tej pory i jestem wdzięczna,ze posłuchałam siebie Ale jestem wdzięczna też za krytykę, bo otworzyłą mi oczy na wiele aspektów, i mogłam bardziej zaobserwować i nei dac sie omamić w sklepie. Niestety tak jest świat stworzony,ze Ci ludzie nie są dokońca szczerzy, bo nie mogą być, mają sprzedać dany towar , wiem dokłądnie, jak wymieniałam pani moje warunki, wózka, co chce,a ona nei słuchała tylko usilnie wciskała mi inny model
|
||
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale dzisiaj wizyt
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 🌼
Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ciekawe jaka jest kolejnosc. 😎Ja wlasnie podnosze sobie cisnienie probujac dodzwonic sie do rejestracji do gin 👍 Zdazylam Wam sie pozalic i w koncu pani podniosla sluchawke 😎 Grosiu dopisz mi prosze wizyte na 19.02. I od razu mozesz wpisac imie Adam 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-01-02 o 07:53 |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wyprawiłam męża do pracy, a sama jeszcze kwitnę w łóżku - dziwnie mi tak ![]() Kolejny dzień zastanawiania się nad wózkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1974 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Troche zaczynacie mnie stresowac tym wozkowym tematem, bo upatrzylam sobie ten jeden w necie i dopiero na poczatku kwietnia mamy zamiar go obejrzec i kupic chyba ze cos bedzie z nim nie tak to rozejrzec sie za innym. Czuje presje
![]() Dziewczyny czy pieluszki flanelowe tez sie przydadza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
blaira, amarela, DomimaZet, brunetka2000, niud kciuki!
Stokrotka śliczne imię. Adaś mój typ, ale Adamów jak pisałam nie brakuje u nas, dlatego Piotruś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pieluszki flanelowe kupiłam 5 sztuk, ale w sumie to używałam jedną, kładąc na wagę u pielęgniarki. Teraz mam zamiar tych kolejnych używać bardziej w lato zamiast kocyka 😉 Dzień dobry kobiety 😊 U mnie ostatni wolny dzień, jutro już nie będzie tak fajnie 😓 Ale trzeba zmierzyć się z rzeczywistością 😁 za 2 tyg wizyta 😊 |
|
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Nat a przed ciążą normalnie bez problemów z wypróżnianiem?
Polasia, niebawem ferie Kiedy masz? My w tym roku jako ostatni, ale w tym roku jakoś mi to nie przeszkadza Sent from my Redmi 4X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
Wczoraj w exelu zrobiliśmy listę wydatków na pierwsze trzy miesiące. Nie powiem jak źle to wygląda i ogólnie na samą myśl, że już w tym miesiącu zaczynam kompletowanie...aj! Jestem rozkochana w naszej klusi już chcę ją tulić i całować![]() Cytat:
A łożysko przypadkiem nie jest po stronie brzusia? Rozmawiałaś o tym z gin? Może maleństwo się wierci ale zwyczajnie jeszcze tego nie odczuwasz, daj jej jeszcze chwilkę i się nie zamartwiaj kochana ![]() Imię wybrane?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

dużo dobrego jedzenia było, podzieliliśmy się nim przed imprezą. Znajomi wiedzą, że jestem w trybie naleśnikowania w pełnym etacie i się poczuli, zarówno do przygotowania jedzenia, jak i w czasie imprezki choćby do wrzucania naczyń do zmywarki.