|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma trafiła do szpitala niecały tydzień przed terminem z akcją porodową i .... dali jej na wstrzymanie
![]() Ja zdążyłam przyjąć się na oddział, urodzić, a dwa dni po wypisie kiedy wrocilam po dokumenty to okazało się Ze wypuścili ja do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mogę spać w tym szpitalu...ledwo oddycham przez straszny katar i bolące gardło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
Koma kochana, zdrówka
![]() Ja miałam oxy wiec nie mam porównania jak byłoby bez. Ale dzięki niej ruszyła akcja i to dość szybko. ---- Ja: Będziemy chrzcić naszą córkę? Tż: A czemu nie? Ja: A czemu tak? Tż: A rób sobie co chcesz. Aha. Rozmowy z mężem. ![]() Dobranoc dziewczynki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
No to się ładnie poprzestawiałam przez tego sylwestra... 😏
Koma zdrówka i sił ☺️ a maluch pędzi, brawo za wagę 😊 Co do spinania to ja miewałam często, puściło dopiero przy 3xMg i 3xnospa dziennie... Parę razy to się nawet wystraszyłam, złapało mnie po długich spacerach i później co wstawałam z kanapy (pozycja leżąca przez resztę dnia) to miałam taką piłkę twardą, że ciężko było się wyprostować. My dziś tak na prawdę wróciliśmy po świętach i jeszcze resztka prezentów czekała pod choinką 😊 także jutro testuję piłkę do siedzenia 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Dzien dobry
dzis wybija 29+0 i od 1,5 godziny juz jesteśmy wyspani. Młody takie szaleństwa urządza, że nie moge sie w łóżku ułożyć. Mąż mi tez nerwowo spi i ciagle sie kręci, a u sąsiadów co chwile dzwoni domofon Wiecie co? Ja sie tak przyzwyczaiłam do bycia w ciąży, że teraz sobie nie wyobrażam, że moze byc inaczej. Że juz nie bede czuła tego "obcego" w brzuchu co urządza mi imprezy, wchodzi pod zebra albo drapie w pęcherz? No jak to tak? Chyba przez to poród jest dla mnie taką abstrakcją kompletną. Torrence, ja tez chciałabym zeby tak sie to zaczelo. Jak mąż juz wróci do domu. Bo sama to pewnie spanikuję kompletnie. Mój szpital jest w takim miejscu, że korków w dojeździe nie ma tylko w nocy No nie wiem. Moze bliżej tp poproszę go zeby brał wiecej pracy z domu. O ile w ogóle bedzie mogl. Tylko chyba mnie trafi z nerwów zanim mnie dowiezie do szpitala, bo w korkach i jeździe po miescie lepiej sobie radzą ja (tak, tak. Dalej czekam czy mi cos przyjdzie po świętach do zapłaty za te durne światła, ale juz jestem spokojna)Brilliant, dla mnie uczucie spinania brzucha tez obce. Tzn wieczorami czuje, ze jest taki twardy i naciągnięty, ale zwalam to na ogólne najedzenia po całym dniu. 2 razy tylko miałam takie skurcze, ze sie zgielam w pol i musiałam usiąść na kilka minut. Joanna, nie czytaj internetow to samo zuo mnie lekarz zleca tylko mocz i morfo. Raz musiałam dorobić jeszcze grupę krwi dla potwierdzenia i tsh od wielkiego dzwonu jak jeszcze do endo nie chodziłam. Na wizycie bede sie pytać czy nie musze jakis innych badań jeszcze robic, bo wydawało mi sie, ze cos mało tego. Z rozpiski duzo wiecej badań jest. Lelowa, jakby mnie ze szpitala cofnęli do domu, to chyba bym tak w poczekalni przy rejestracjach siedziała do upadłego chociaż w sumie nawet nie wiem, w które miejsce najpierw powinnam sie zgłosić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2827 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest to samo. Na plecach nie usnę a na bokach Młoda się buntuje
Wczoraj zasnęłam chyba z 1,5 godziny po mężu. A już myślałam, że Małą ululały przytulanki. Ale jak tylko się ułożyłam to się zaczęło. Dziś jak zadzwonił mężowy budzik to stwierdziłam, że tym razem nie wstaję z nim bo byłam półprzytomna. Ale za to Córka była bardzo solidarna z tatą ... Wczoraj jak nie mogłam zasnąć to jeszcze Was czytałam. Jak zobaczyłam określenie Asiuli "krocze jak po rodeo" myślałam że się uduszę bo zaczęłam się tak śmiać a musiałam robić to bezgłośnie żeby nie obudzić TŻ
|
|
#2828 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence, u mnie maz stwierdził, ze mały nie chce do szkoły (dzis zaczynamy szkole rodzenia
). O 5:20 ktoś z osiedla kończył sylwestra - mam nadzieje, ze to juz ostatnie petardy/fajerwerki poszły. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do sylwestra to u nas dziś o północy też była kanonada. Widocznie któraś z ościennych miejscowości ma inną strefę czasową
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w pracy i tak okropnie mi się nic nie chce
Rozleniwiłam się na maxa przez te święta i wolne Niech mnie ktoś przytuliiiiiiiiiiiiiiiiii ii |
|
|
|
#2831 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piątek też się nie liczy bo będę się żegnać Przyniosę ciasto i mam zamiar już nic nie robić, ale dzisiaj ... jak otworzyłam maila po moim krótkim urlopie to aż mi się włosy stanęły dęba i nie wiem od czego zacząć |
|
|
|
|
#2833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi dzis wychodzenie do pracy zupelnie nie szlo, wiec jeszcze jade. Teraz wlaczylam komputer i probuje sobie przypomniec na czym skonczylam przed swietami Ktos jeszcze pracuje, czy juz wszystkie bedziecie teraz na zwolnieniu? |
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do końca tygodnia pracuję i uciekam na zwolnienie. A Ty od lutego o ile dobrze pamiętam? To dla Ciebie też przytulenie się należy
|
|
|
|
|
#2835 |
|
Rozeznanie
|
Plan jest ciagle, ze od polowy lutego. Chyba spakuje dodatkowa mala torbe, ktora zostawie w biurze, gdybym musiala jechac prosto do szpitala
A ten moj maluch moglby juz przestac sie wiercic gora-dol, dwa tygodnie temu byl glowa do gory, tydzien temu w dol, potem pare dni wciskal mi glowe w zebra i kopal po pecherzu i szyjce, czkawke czulam w gorze brzucha, a teraz znowu ewidentnie glowa w dol, az takie rozpychanie na dole czulam w drodze na stacje, a teraz nozki szaleja na gorze Co sie dobrze ulozy to sie ciesze, co sie obroci to sie martwie
|
|
|
|
#2836 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy dziecko moze sie za bardzo, za duzo ruszać w brzuchu? Od 3:30 mi szaleje prawie bez przerwy i juz mam dosc. Chyba wyczuł, ze bedzie intensywny dzien i teraz chce nadrobić zeby pozniej spac :/
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2837 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może to też kwestia tego, że nie mam USG na każdej wizycie Teraz to jest na zasadzie: "Znowu do tego lekarza, znowu siedzieć w poczekalni... "ale jak jeszcze nie czułam ruchów to mogłabym mieć wizytę co drugi dzień ![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
![]() myślałam, że ciąża będzie dla mnie dłuuuuuuuuugimi 9 miesiącami, a one zleciały mi jak 3 ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
po Sylwestrze nie chcę wiedzieć ![]() jesteśmy wielorybki ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() super, że jest wszystko ok ![]() kuruj się ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
ale dobrze, że nie jest to jakieś pół godziny
|
||||||
|
|
|
#2838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja gin powiedziała, że jak bym nie czuła przez cały dzień ruchów to mam się do niej od razu zgłaszać albo jak bym czuła je za często i za mocno - i teraz się zastanawiam co to może do cholery znaczyć za często i za mocno Cytat:
|
||
|
|
|
#2839 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ale będzie odliczanko
![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli są skurcze, to jak są co 5 min. i trwają chyba min. 30 sekund. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Torrence, Selina, piękne smakołyki ![]() Szczęśliwie jestem tak przejedzona, że aż znieczulona na takie cuda Będę się ważyć dopiero w piątek, póki co wracam do normalnych dań ![]() Dziś czekam na kurierów, żeby łaskawie zwroty zabrali. Ciekawe, czy mnie znów wystawią |
|||||
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wogóle powinnaś ją do samego porodu założyć |
|
|
|
|
#2841 |
|
Wtajemniczenie
|
Alley, dokładnie tak. Nie rusza sie - zle, rusza sie za mocno/bardzo - zle, bo skąd wiedzieć czy to jest to "za". Moze po prostu taki dzien ma. Wczoraj duzo chodziłam jak na mnie to ukołysany siły pewnie zebrał
dobrze, ze dzis wizyta to bedzie o co pytać. Bo tak to nudy po tym miesiącu. Ja pomimo świąteczno-sylwestrowego szaleństwa miałam dzis na czczo +7,5. Jeszcze sie przed wyjazdem na wizytę zwaze sama zeby sie nie zaskoczyć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2842 |
|
Raczkowanie
|
Czytam o pracy i mi się przypomniało, że ja też za tydzień muszę. Jak mi się już nie chceeee. A styczeń chyba nie będzie należał do łatwych miesięcy. Ale obiecałam sobie, że jak będzie ponad moje siły to spasuję już wcześniej. Z różnych powodów chciałabym wytrzymać.
Za to czeka mnie chyba całkiem przyjemny tydzień, mój chłop też ma wolne, ponadrabiamy jakieś zaległe rzeczy, sprawimy sobie kilka przyjemności, spędzimy trochę czasu razem. Trochę żałuję, że wyprawka dla dziecka jakoś go nie rusza. Jutro mam wizytę u lekarza z USG, ale tylko takim do podglądania, moja ginka nie robi żadnych pomiarów. Z pomiarami dopiero za tydzień, prenatalne zrobię chyba pod koniec stycznia, ale jeszcze muszę się umówić. Jutrzejsza wizyta zatem w ogóle mnie nie grzeje. Podobnie jak Kasia - czekałam na wizyty jak nie czułam ruchów. Teraz czekam na pomiar dziecka, chciałabym wiedzieć jak rośnie. |
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż na szczęście prowadzi swoją firmę, jest max. 30 km od domu, więc w każdej chwili może spakować manatki i przjechać
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2845 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie z delikatnego obszaru ale liczę że ktoś będzie się chciał podzielić doświadczeniami.
Wczoraj pisalyscie o spinaniu brzucha. Ja tego generalnie nie doświadczam. Jedyna sytuacja kiedy mam coś co przypomina to spinanie jest po stosunku/orgazmie. Od początku ciąży zauważyłam że "po" brzuch jest twardy i napięty, przeczesalam oczywiście internet i jest to normalne. Jednak teraz kiedy brzuch jest większy, to wydaje mi się bardziej niepokojące. Nic mnie nie boli, nie jest nawet nieprzyjemne, ale czuję że brzuch mam jak piłkę. Na dodatek dziecko w środku zaczyna się rozpychać, wczoraj w ogóle ułożyła się tak że z jednej strony miałam wielką gule... Trochę mnie to martwi, nie chce przecież zaszkodzić małej. Na wizycie oczywiście zapomniałam spytać, bo na każdej lekarz mnie tylko chwali że wszystko super, więc wychodzę szczęśliwa a potem wieczorem sobie przypomniałam że mogłam o to spytać :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo wybrałaś już jakąś nianię? Ja szperałam wczoraj i zdecydowąłam się na tę: https://www.philips.pl/c-p/SCD501_00...na-niania-dect |
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
O ja Cie
No faktycznie ! Odliczanko będzie jak nigdy ![]() Cytat:
![]() Zapytaj kiedy to jest 'za bardzo' Cytat:
|
||
|
|
|
#2848 |
|
Wtajemniczenie
|
Koma - wspolczuje przeżyć
Dobrze że u Was wszystko ok! I jaki duży już Twój synek! ![]() Alleyezonme - u mnie dziś 31+4 i na wadze +9.7 Wiec łącze się w ciężarze ![]() blackberry - witaj! ![]() FallenAnn - też właśnie czekam na wizytę i odbieram L4 (a potem jade do pracy - dziś ostatni dzień z moją załogą, ale będę tęsknić za nimi :p). Trzymam kciuki za brak infekcji!Brilliant - mojej siostrze odeszły wody to poszła się wykąpać i pojechala do szpitala. Dotarla przed 20, urodziła następnego dnia po 11 (po podaniu oksytocyny). A z pierwszym dzieckiem dotarla do szpitala po 16, wody odeszły jej dopiero w szpitalu i urodzila po 19, także niestety nie ma reguły.... :/ Ojoanna - potwierdzam w 100% to co napisała asiula. Ja jeszcze kilka dni temu też nie wiedziałam co to za spinanie brzucha. Teraz wiem że nie da się go nie zauważyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze chwila ![]() ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Nieeee, to już ostatnia prosta ![]() Miałam trochę obawy w 6 miesiącu jak na wadze miałam 1-1,5 kg przez tydzień, ale waga teraz przystopowała do ok. 0,5 kg na tydzień, więc jest ok
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wiecie co, ciesze się ze już po świętach Tzn fajnie było posiedzieć w domu tak wszyscy razem, razem spędzać czas, ale te dni pod koniec juz takie rozbite mieliśmy. Rutyna chyba każdemu z nas dobrze zrobi Byłam na badaniach, po południu odbieram wyniki, ciekawe jaka mi morfologia wyjdzie :/ Koma, wychodzisz dzisiaj? Miłego dnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

Az bym sobie poogladala jakis program w stylu "porody", wiem, ze niektore z was nie chca takich rzeczy ogladac, ale mnie to wrecz uspokaja, a troche potrzebuje uspokojenia 

Choc z drugiej strony nie narzekam bo mega szybko poszlo ale jednak teraz nie zgodzilabym sie tak szybko na oxy.

dzis wybija 29+0 i od 1,5 godziny juz jesteśmy wyspani. Młody takie szaleństwa urządza, że nie moge sie w łóżku ułożyć. Mąż mi tez nerwowo spi i ciagle sie kręci, a u sąsiadów co chwile dzwoni domofon
No nie wiem. Moze bliżej tp poproszę go zeby brał wiecej pracy z domu. O ile w ogóle bedzie mogl. Tylko chyba mnie trafi z nerwów zanim mnie dowiezie do szpitala, bo w korkach i jeździe po miescie lepiej sobie radzą ja
to samo zuo
mnie lekarz zleca tylko mocz i morfo. Raz musiałam dorobić jeszcze grupę krwi dla potwierdzenia i tsh od wielkiego dzwonu jak jeszcze do endo nie chodziłam. Na wizycie bede sie pytać czy nie musze jakis innych badań jeszcze robic, bo wydawało mi sie, ze cos mało tego. Z rozpiski duzo wiecej badań jest.
chociaż w sumie nawet nie wiem, w które miejsce najpierw powinnam sie zgłosić 
Wczoraj zasnęłam chyba z 1,5 godziny po mężu. A już myślałam, że Małą ululały przytulanki. Ale jak tylko się ułożyłam to się zaczęło. 

pomysl, ze juz tylko 3 dni (dzis sie nie liczy, bo juz w pracy jesteś) i wielkie wolne do porodu

Dobrze że u Was wszystko ok! I jaki duży już Twój synek!