Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-01, 23:29   #2821
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Widze, ze wraca temat porodow Az bym sobie poogladala jakis program w stylu "porody", wiem, ze niektore z was nie chca takich rzeczy ogladac, ale mnie to wrecz uspokaja, a troche potrzebuje uspokojenia
Ja obejrzałam większość odcinków i też mnie ten program troche uspokoił

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-01, 23:46   #2822
nadalka
Zakorzenienie

Moja znajoma trafiła do szpitala niecały tydzień przed terminem z akcją porodową i .... dali jej na wstrzymanie
Ja zdążyłam przyjąć się na oddział, urodzić, a dwa dni po wypisie kiedy wrocilam po dokumenty to okazało się Ze wypuścili ja do domu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-02, 00:28   #2823
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Wiesz jesli z dzieckiem jest ok, ktg i usg w porzadku to dobrze robia. Indukowany porod jest bolesniejszy, skurcze po oxy nie sa fajne, a jak sie samo zacznie jest szansa, ze troche lepiej zniesie porod i bedzie mniej bolalo. Sama mam troche zal, ze nie poczekali az sie u mnie samo zacznie tylko indukowali, tez bylam w 41tc i byl jeszcze czas, a tak poznalam co znacza skurcze z krzyza po oxytocynie Choc z drugiej strony nie narzekam bo mega szybko poszlo ale jednak teraz nie zgodzilabym sie tak szybko na oxy.
Tylko to jest przypadek dość specyficzny. Bardzo by chciała cc, ale za bardzo nikt nie chce się zgodzić.

Nie mogę spać w tym szpitalu...ledwo oddycham przez straszny katar i bolące gardło

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 00:39   #2824
nadalka
Zakorzenienie

Koma kochana, zdrówka

Ja miałam oxy wiec nie mam porównania jak byłoby bez. Ale dzięki niej ruszyła akcja i to dość szybko.

----
Ja: Będziemy chrzcić naszą córkę?
Tż: A czemu nie?
Ja: A czemu tak?
Tż: A rób sobie co chcesz.

Aha.
Rozmowy z mężem.

Dobranoc dziewczynki.

Stary 2018-01-02, 01:08   #2825
_Dolly
Rozeznanie

No to się ładnie poprzestawiałam przez tego sylwestra... 😏
Koma zdrówka i sił ☺️ a maluch pędzi, brawo za wagę 😊

Co do spinania to ja miewałam często, puściło dopiero przy 3xMg i 3xnospa dziennie... Parę razy to się nawet wystraszyłam, złapało mnie po długich spacerach i później co wstawałam z kanapy (pozycja leżąca przez resztę dnia) to miałam taką piłkę twardą, że ciężko było się wyprostować.

My dziś tak na prawdę wróciliśmy po świętach i jeszcze resztka prezentów czekała pod choinką 😊 także jutro testuję piłkę do siedzenia 😁

Stary 2018-01-02, 05:02   #2826
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dzien dobry dzis wybija 29+0 i od 1,5 godziny juz jesteśmy wyspani. Młody takie szaleństwa urządza, że nie moge sie w łóżku ułożyć. Mąż mi tez nerwowo spi i ciagle sie kręci, a u sąsiadów co chwile dzwoni domofon

Wiecie co? Ja sie tak przyzwyczaiłam do bycia w ciąży, że teraz sobie nie wyobrażam, że moze byc inaczej. Że juz nie bede czuła tego "obcego" w brzuchu co urządza mi imprezy, wchodzi pod zebra albo drapie w pęcherz? No jak to tak? Chyba przez to poród jest dla mnie taką abstrakcją kompletną.

Torrence, ja tez chciałabym zeby tak sie to zaczelo. Jak mąż juz wróci do domu. Bo sama to pewnie spanikuję kompletnie. Mój szpital jest w takim miejscu, że korków w dojeździe nie ma tylko w nocy No nie wiem. Moze bliżej tp poproszę go zeby brał wiecej pracy z domu. O ile w ogóle bedzie mogl. Tylko chyba mnie trafi z nerwów zanim mnie dowiezie do szpitala, bo w korkach i jeździe po miescie lepiej sobie radzą ja (tak, tak. Dalej czekam czy mi cos przyjdzie po świętach do zapłaty za te durne światła, ale juz jestem spokojna)

Brilliant, dla mnie uczucie spinania brzucha tez obce. Tzn wieczorami czuje, ze jest taki twardy i naciągnięty, ale zwalam to na ogólne najedzenia po całym dniu. 2 razy tylko miałam takie skurcze, ze sie zgielam w pol i musiałam usiąść na kilka minut.

Joanna, nie czytaj internetow to samo zuo mnie lekarz zleca tylko mocz i morfo. Raz musiałam dorobić jeszcze grupę krwi dla potwierdzenia i tsh od wielkiego dzwonu jak jeszcze do endo nie chodziłam. Na wizycie bede sie pytać czy nie musze jakis innych badań jeszcze robic, bo wydawało mi sie, ze cos mało tego. Z rozpiski duzo wiecej badań jest.

Lelowa, jakby mnie ze szpitala cofnęli do domu, to chyba bym tak w poczekalni przy rejestracjach siedziała do upadłego chociaż w sumie nawet nie wiem, w które miejsce najpierw powinnam sie zgłosić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 06:49   #2827
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Młody takie szaleństwa urządza, że nie moge sie w łóżku ułożyć.
U mnie jest to samo. Na plecach nie usnę a na bokach Młoda się buntuje Wczoraj zasnęłam chyba z 1,5 godziny po mężu. A już myślałam, że Małą ululały przytulanki. Ale jak tylko się ułożyłam to się zaczęło.
Dziś jak zadzwonił mężowy budzik to stwierdziłam, że tym razem nie wstaję z nim bo byłam półprzytomna. Ale za to Córka była bardzo solidarna z tatą
...
Wczoraj jak nie mogłam zasnąć to jeszcze Was czytałam. Jak zobaczyłam określenie Asiuli "krocze jak po rodeo" myślałam że się uduszę bo zaczęłam się tak śmiać a musiałam robić to bezgłośnie żeby nie obudzić TŻ
Stary 2018-01-02, 07:00   #2828
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence, u mnie maz stwierdził, ze mały nie chce do szkoły (dzis zaczynamy szkole rodzenia ).

O 5:20 ktoś z osiedla kończył sylwestra - mam nadzieje, ze to juz ostatnie petardy/fajerwerki poszły.

Stary 2018-01-02, 07:11   #2829
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Torrence, u mnie maz stwierdził, ze mały nie chce do szkoły (dzis zaczynamy szkole rodzenia ).
Haha nie ma się co dziwić, dzieciom nie chce się wracać do szkoły po Świętach

A co do sylwestra to u nas dziś o północy też była kanonada. Widocznie któraś z ościennych miejscowości ma inną strefę czasową
Stary 2018-01-02, 07:40   #2830
alleyezonme
Zakorzenienie

Ja już w pracy i tak okropnie mi się nic nie chce
Rozleniwiłam się na maxa przez te święta i wolne
Niech mnie ktoś przytuliiiiiiiiiiiiiiiiii ii

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 07:44   #2831
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość

pomysl, ze juz tylko 3 dni (dzis sie nie liczy, bo juz w pracy jesteś) i wielkie wolne do porodu
Stary 2018-01-02, 07:46   #2832
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
pomysl, ze juz tylko 3 dni (dzis sie nie liczy, bo juz w pracy jesteś) i wielkie wolne do porodu
Ufff, od razu mi lepiej Dzięki
Piątek też się nie liczy bo będę się żegnać Przyniosę ciasto i mam zamiar już nic nie robić, ale dzisiaj ... jak otworzyłam maila po moim krótkim urlopie to aż mi się włosy stanęły dęba i nie wiem od czego zacząć

Stary 2018-01-02, 08:04   #2833
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:

Mi dzis wychodzenie do pracy zupelnie nie szlo, wiec jeszcze jade. Teraz wlaczylam komputer i probuje sobie przypomniec na czym skonczylam przed swietami Motywacja na razie marna, ale troche sie ciesze, ze odpoczne po swietach

Ktos jeszcze pracuje, czy juz wszystkie bedziecie teraz na zwolnieniu?
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:07   #2834
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Mi dzis wychodzenie do pracy zupelnie nie szlo, wiec jeszcze jade. Teraz wlaczylam komputer i probuje sobie przypomniec na czym skonczylam przed swietami Motywacja na razie marna, ale troche sie ciesze, ze odpoczne po swietach

Ktos jeszcze pracuje, czy juz wszystkie bedziecie teraz na zwolnieniu?
Dokładnie, ja od pół godziny próbuję sobie przypomnieć na czym skończyłam i dalej nie wiem

Ja do końca tygodnia pracuję i uciekam na zwolnienie.
A Ty od lutego o ile dobrze pamiętam?

To dla Ciebie też przytulenie się należy

Stary 2018-01-02, 08:13   #2835
Pannkaka
Rozeznanie

Plan jest ciagle, ze od polowy lutego. Chyba spakuje dodatkowa mala torbe, ktora zostawie w biurze, gdybym musiala jechac prosto do szpitala

A ten moj maluch moglby juz przestac sie wiercic gora-dol, dwa tygodnie temu byl glowa do gory, tydzien temu w dol, potem pare dni wciskal mi glowe w zebra i kopal po pecherzu i szyjce, czkawke czulam w gorze brzucha, a teraz znowu ewidentnie glowa w dol, az takie rozpychanie na dole czulam w drodze na stacje, a teraz nozki szaleja na gorze Co sie dobrze ulozy to sie ciesze, co sie obroci to sie martwie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:26   #2836
Lunak
Wtajemniczenie

Czy dziecko moze sie za bardzo, za duzo ruszać w brzuchu? Od 3:30 mi szaleje prawie bez przerwy i juz mam dosc. Chyba wyczuł, ze bedzie intensywny dzien i teraz chce nadrobić zeby pozniej spac :/

Stary 2018-01-02, 08:37   #2837
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ci tych częstych wizyt. U mnie jeszcze tydzień i czuję, że to mógłby być już ten tydzień Chociaż na logikę sobie tłumaczę, że ułożenie jeszcze bardzo zmienne, przybiera na pewno, bo ruchy są bardziej odczuwalne. No nie ma co sprawdzać poza tą szyjką
ja od kiedy czuję regularne ruchy to nie mam jakiegoś ciśnienia na częste wizyty ale może to też kwestia tego, że nie mam USG na każdej wizycie Teraz to jest na zasadzie: "Znowu do tego lekarza, znowu siedzieć w poczekalni... "
ale jak jeszcze nie czułam ruchów to mogłabym mieć wizytę co drugi dzień

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Właśnie, kiedy to było... Ja już nie pamiętam jak to było nie być w ciąży Ale u mnie się sprawdza to, że rytm 1 trym wraca. Może nie jest tak tragicznie ze zjazdami energii (w I w życiu nie wyprawiłabym sylwestra ) ale za to jest ciężej fizycznie. Zakładanie rajstop to już prawie ekwilibrystyka
a ja właśnie myślałam o tym ostatnio, że doskonale pamiętam jak to jest NIE być w ciąży
myślałam, że ciąża będzie dla mnie dłuuuuuuuuugimi 9 miesiącami, a one zleciały mi jak 3

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:
I wybaczcie za nieskomność ale muszę pochwalić się słodkim stołem w naszym wykonaniu. Byliśmy wczoraj styrani już przed przyjsciem gości ale dumni :
Załącznik 7374396
moja droga, jakbym przygotowała taki stół to też bym się chwaliła na forum

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
U mnie już +10 kg no ale trudno, widocznie tak ma być

święta, sylwester, imieniny i czuję że się toczę a nie chodzę

Torrence mimo mojego wstętu do jedzenia dzisiaj to bym wciągnęła te Twoje słodkości
u mnie w sobotę też prawie tyle było po Sylwestrze nie chcę wiedzieć
jesteśmy wielorybki

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dziecko mi pomierzyli i powazyli z każdej strony. Mózg, pepowine, budowę małego. Waży ponad 2 kg, termin wyprzedza o ponad dwa tygodnie. Ja padam na twarz, a on się pięknie rusza , obrasta w tluszczyk. Ja dostaję kroplowke za kroplowką, witaminy i antybiotyk. Mam dość duży stan zapalny. Ginekologicznie wszystko dobrze, szyjka dluga i zamknieta, maly jest ustawiony glowa do dolu. Najprawdopodobniej jutro wyjdę, a antybiotyk będę mogła brać do końca w domu. Ogólnie czuję się beznadziejnie...chora. najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze.

Dziękuję Wam za kciuki i słowa otuchy!! Nie można bagatelizować żadnego sygnału, gdybym została w domu, pewnie leczylabym się paracetamolem, czosnkiem, miodem, cytryną i sokiem z malin. A lekarz mi powiedział, że nasz organizm broni siebie przed infekcją i "intruzem", dlatego trzeba działać!!

dziewczyny, oficjalnie przez Komę wkraczamy w próg 2-kilogramowy
super, że jest wszystko ok
kuruj się

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Torrence - wszamałoby się

Ja dziś się czuję jakbym 3 noce przebalowała ale wziełam się za przepisanie notatek od położnej i przypomniałam sobie troszkę rzeczy. Ale mam pytanie bo mam rozbieżność w info: jak odejdą wody płodowe to ile mówią wam że macie czasu na dotarcie do szpitala? Bo ja mam wpisane 4h a koleżanki mówią że 2h
ja ta jadę od razu bez względu na to ile czasu jeszcze mam
ale dobrze, że nie jest to jakieś pół godziny
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:42   #2838
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Czy dziecko moze sie za bardzo, za duzo ruszać w brzuchu? Od 3:30 mi szaleje prawie bez przerwy i juz mam dosc. Chyba wyczuł, ze bedzie intensywny dzien i teraz chce nadrobić zeby pozniej spac :/
U mnie tak samo, tej nocy ruszał się tak mocno że zastanawiałam się czy nie za mocno
Moja gin powiedziała, że jak bym nie czuła przez cały dzień ruchów to mam się do niej od razu zgłaszać albo jak bym czuła je za często i za mocno - i teraz się zastanawiam co to może do cholery znaczyć za często i za mocno W nocy tak leżałam i myślałam - czy to już jest za mocno czy może nie? Paranoja

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
u mnie w sobotę też prawie tyle było po Sylwestrze nie chcę wiedzieć
jesteśmy wielorybki
Spoko, ja się nie przejmuję a Ty?

Stary 2018-01-02, 08:47   #2839
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Mój ostatni tydzień w pracyyyyyyyyyyyyyyyyy
Ale będzie odliczanko

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, dziecko mi pomierzyli i powazyli z każdej strony. Mózg, pepowine, budowę małego. Waży ponad 2 kg, termin wyprzedza o ponad dwa tygodnie. Ja padam na twarz, a on się pięknie rusza , obrasta w tluszczyk. Ja dostaję kroplowke za kroplowką, witaminy i antybiotyk. Mam dość duży stan zapalny. Ginekologicznie wszystko dobrze, szyjka dluga i zamknieta, maly jest ustawiony glowa do dolu. Najprawdopodobniej jutro wyjdę, a antybiotyk będę mogła brać do końca w domu. Ogólnie czuję się beznadziejnie...chora. najważniejsze, że z dzieckiem wszystko dobrze.

Dziękuję Wam za kciuki i słowa otuchy!! Nie można bagatelizować żadnego sygnału, gdybym została w domu, pewnie leczylabym się paracetamolem, czosnkiem, miodem, cytryną i sokiem z malin. A lekarz mi powiedział, że nasz organizm broni siebie przed infekcją i "intruzem", dlatego trzeba działać!!
Koma, dobre wieści. Fajnie, że wychodzicie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ale mam pytanie bo mam rozbieżność w info: jak odejdą wody płodowe to ile mówią wam że macie czasu na dotarcie do szpitala? Bo ja mam wpisane 4h a koleżanki mówią że 2h
Jak odejdą wody to mamy się na spokojnie zebrać i jechać, nawet jak nie ma akcji.
Jeśli są skurcze, to jak są co 5 min. i trwają chyba min. 30 sekund.

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
U mnie też jutro wizyta. W pt byłam na morfo i mocz, sikam po trzy krople dosłownie, niby nic mnie nie piecze ale boję się żeby jakaś infekcja nie wyszła... no i odbieram już wymarzone L4
L4

Cytat:
Szukam właśnie koszul do karmienia w tym właśnie dziale wyskoczyło mi to:
https://szykownamama.pl/product-pol-...ne-czarny.html
Mój stwierdził, że to do karmienia męża chyba
I striny do tego. W sam raz na pociążowy cellulit

Cytat:
U mnie akcja zaczela sie wczesnym wieczorem, skurcze co 10-12 minut, ale od tego momentu do momentu wyjazdu do szpitala minelo jakies 36h Wiec maz zdazyl jeszcze przespac cala noc, pojsc do pracy, wrocic, przespac pare godzin i dopiero pojechalismy. Ja juz nie spalam, chyba, ze liczymy przysypianie miedzy skurczami, bo byly juz za mocne zeby przy nich spac... No w kazdym razie pospiechu to tam nigdzie nie bylo

U mnie mowili, ze maja byc 3 skurcze w ciagu 10 minut i wtedy moge jechac, ale zawsze mam najpierw dzwonic do szpitala i opisac sytuacje. No i dzwonic wczesniej, jesli cos mnie niepokoi albo sobie nie radze, z czego skorzystalam, bo juz wymiekalam, a skurcze przez dobre 12 godzin byly co 7-8 minut i za nic nie chcialy sie zrobic czestsze.
Miałaś jeszcze siłę bez snu przez tyle godzin? Czy to jednak działa adrenalina? To jest taki scenariusz, który mnie najbardziej martwi tzn. że mija czas a akcja mało postępuje.

Torrence, Selina, piękne smakołyki
Szczęśliwie jestem tak przejedzona, że aż znieczulona na takie cuda Będę się ważyć dopiero w piątek, póki co wracam do normalnych dań
Dziś czekam na kurierów, żeby łaskawie zwroty zabrali. Ciekawe, czy mnie znów wystawią
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:47   #2840
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Szukam właśnie koszul do karmienia w tym właśnie dziale wyskoczyło mi to:
https://szykownamama.pl/product-pol-...ne-czarny.html
Mój stwierdził, że to do karmienia męża chyba
I striny do tego. W sam raz na pociążowy cellulit
Mmmm, bierz, będziesz sexy mamuśka na porodówce!
wogóle powinnaś ją do samego porodu założyć
Stary 2018-01-02, 08:47   #2841
Lunak
Wtajemniczenie

Alley, dokładnie tak. Nie rusza sie - zle, rusza sie za mocno/bardzo - zle, bo skąd wiedzieć czy to jest to "za". Moze po prostu taki dzien ma. Wczoraj duzo chodziłam jak na mnie to ukołysany siły pewnie zebrał dobrze, ze dzis wizyta to bedzie o co pytać. Bo tak to nudy po tym miesiącu.

Ja pomimo świąteczno-sylwestrowego szaleństwa miałam dzis na czczo +7,5. Jeszcze sie przed wyjazdem na wizytę zwaze sama zeby sie nie zaskoczyć

Stary 2018-01-02, 08:49   #2842
Lulumo
Raczkowanie

Czytam o pracy i mi się przypomniało, że ja też za tydzień muszę. Jak mi się już nie chceeee. A styczeń chyba nie będzie należał do łatwych miesięcy. Ale obiecałam sobie, że jak będzie ponad moje siły to spasuję już wcześniej. Z różnych powodów chciałabym wytrzymać.

Za to czeka mnie chyba całkiem przyjemny tydzień, mój chłop też ma wolne, ponadrabiamy jakieś zaległe rzeczy, sprawimy sobie kilka przyjemności, spędzimy trochę czasu razem. Trochę żałuję, że wyprawka dla dziecka jakoś go nie rusza.

Jutro mam wizytę u lekarza z USG, ale tylko takim do podglądania, moja ginka nie robi żadnych pomiarów. Z pomiarami dopiero za tydzień, prenatalne zrobię chyba pod koniec stycznia, ale jeszcze muszę się umówić. Jutrzejsza wizyta zatem w ogóle mnie nie grzeje. Podobnie jak Kasia - czekałam na wizyty jak nie czułam ruchów. Teraz czekam na pomiar dziecka, chciałabym wiedzieć jak rośnie.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:50   #2843
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Tz tez dzisiaj stwierdził, że on się będzie bal zostawiać mnie samą w mieszkaniu w marcu, wolnego nie weźmie przed porodem, więc już na pewno czeka mnie przeprowadzka do rodziców na koniec lutego. Dzisiaj wybrałam ubranka dla małej do szpitala, na razie upiorę i uprasuję to, powoli trzeba się pakować 😱
W sumie rozsądne
mój mąż na szczęście prowadzi swoją firmę, jest max. 30 km od domu, więc w każdej chwili może spakować manatki i przjechać
Stary 2018-01-02, 08:52   #2844
Lulumo
Raczkowanie

Cytat:
U mnie tak samo, tej nocy ruszał się tak mocno że zastanawiałam się czy nie za mocno
Moja gin powiedziała, że jak bym nie czuła przez cały dzień ruchów to mam się do niej od razu zgłaszać albo jak bym czuła je za często i za mocno - i teraz się zastanawiam co to może do cholery znaczyć za często i za mocno W nocy tak leżałam i myślałam - czy to już jest za mocno czy może nie? Paranoja

Też się zastanawiałam już kiedyś czy nie za mocno, ale stwierdziłam, że skoro się zastanawiam to znaczy, że jeszcze nie.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:53   #2845
bloody_marry
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie z delikatnego obszaru ale liczę że ktoś będzie się chciał podzielić doświadczeniami.

Wczoraj pisalyscie o spinaniu brzucha. Ja tego generalnie nie doświadczam. Jedyna sytuacja kiedy mam coś co przypomina to spinanie jest po stosunku/orgazmie. Od początku ciąży zauważyłam że "po" brzuch jest twardy i napięty, przeczesalam oczywiście internet i jest to normalne. Jednak teraz kiedy brzuch jest większy, to wydaje mi się bardziej niepokojące. Nic mnie nie boli, nie jest nawet nieprzyjemne, ale czuję że brzuch mam jak piłkę. Na dodatek dziecko w środku zaczyna się rozpychać, wczoraj w ogóle ułożyła się tak że z jednej strony miałam wielką gule... Trochę mnie to martwi, nie chce przecież zaszkodzić małej.

Na wizycie oczywiście zapomniałam spytać, bo na każdej lekarz mnie tylko chwali że wszystko super, więc wychodzę szczęśliwa a potem wieczorem sobie przypomniałam że mogłam o to spytać :/

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 08:53   #2846
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja sie wazenia swojego nie boje ale boje sie ile maly przybral a tez te swieta nie pomogly. Pocieszam sie ze ja mam pol kilo na plusie w ciagu dwoch tygodniWitaj Ja sie czuje jak na poteznym kacu, przespalam sie w ciagu dnia ale jestem totalnie wypompowana, nawet jesc mi sie dzis nie chcialo. Mialam chcice na czekolade i znalazlam jedna w paczkach swiatecznych ale zjadlam kawalek i byla okropna, smakowala stara szmata. Nie wiem kto kupuje takie badziewieDzisiaj sobie pomyslalam ze juz za dwa miesiace (biorac pod uwage ze nie zamierzam czekac z porodem do terminu tylko wmawiam sobie ze w 38 tygodniu pojawie sie na porodowce) bede tulic moje malenstwo i mi sie tak cieplo na sercu zrobilo U mnie to po prostu napinanie podbrzusza. Tak jakby mi sie wszystkie miesnie napiely ale to nie boli. Powoduje dosc mocny dyskomfort. I ja tego nie odczuwam jak bolu przy miesiaczce. A jak spina sie jak leze na plecach to jestem w stanie nawet zauwazyc ze brzuch zmienia ksztalt i sie powieksza i robi sie maksymalnie twardy. Z rozlanego brzucha robi sie pileczka Trwa to moze 10- 15 sekund i puszcza. Nie zdarza sie codziennie bo np wczoraj nie mialam ani razu ale przed wczoraj przez pol wieczoru sie spinal. Ale to chyba przez brak wody- przedwczoraj w ogole bardzo malo pilam, wczoraj nadrobilam i juz bylo ok. Ale zawsze mam przy sobie nospe gdyby stalo sie to dokuczliwe albo czeste.

Sama sie zastanawialam kiedys co to za uczucie ale zapewniam cie, jakby ci sie brzuch spinal to bys wiedziala ze to to- bardzo specyficzne uczucie- przynajmniej u mnie. Jutro zapytam tez lekarke czy to juz moga byc te skurcze braxtona czy to nie to- ona mnie ciagle pyta czy sie spina wiec na pewno mi wytlumaczy

Edit: ja mialam proby watrobowe miesiac temu- wyszly dobrze. U mnie zlecone ze wzgledu na nadcisnienie ale nie wiem czy nie sa standardem.

Moja mama mi napisala ze zamowila bujaczek, zapas pieluch (1 i 2) i nianie elektroniczna. Nie wiem czy niania mi bedzie bardzo potrzebna ale jesli mi sie nie przyda to u rodzicow w domu na pewno

Idealnie obrałaś w słowa te skurcze mam dokładnie to samo
wybrałaś już jakąś nianię? Ja szperałam wczoraj i zdecydowąłam się na tę: https://www.philips.pl/c-p/SCD501_00...na-niania-dect
Stary 2018-01-02, 08:54   #2847
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ale będzie odliczanko
O ja Cie No faktycznie ! Odliczanko będzie jak nigdy

Cytat:
Alley, dokładnie tak. Nie rusza sie - zle, rusza sie za mocno/bardzo - zle, bo skąd wiedzieć czy to jest to "za". Moze po prostu taki dzien ma. Wczoraj duzo chodziłam jak na mnie to ukołysany siły pewnie zebrał dobrze, ze dzis wizyta to bedzie o co pytać. Bo tak to nudy po tym miesiącu.

Ja pomimo świąteczno-sylwestrowego szaleństwa miałam dzis na czczo +7,5. Jeszcze sie przed wyjazdem na wizytę zwaze sama zeby sie nie zaskoczyć
Ja też wczoraj sporo chodziłam, więc też sobie tak tłumaczę
Zapytaj kiedy to jest 'za bardzo'

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
W sumie rozsądne
mój mąż na szczęście prowadzi swoją firmę, jest max. 30 km od domu, więc w każdej chwili może spakować manatki i przjechać
Kurczę, właśnie pomyślałam o moim - on pracuje 60 km od domu i dojeżdżają we 4 na zmiany więc też nie będzie mógł sobie od tak wyjść z pracy a kolegów zostawić. Chyba go poproszę żeby w marcu jeździł sam

Stary 2018-01-02, 08:57   #2848
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Koma - wspolczuje przeżyć Dobrze że u Was wszystko ok! I jaki duży już Twój synek!

Alleyezonme - u mnie dziś 31+4 i na wadze +9.7 Wiec łącze się w ciężarze

blackberry - witaj!

FallenAnn - też właśnie czekam na wizytę i odbieram L4 (a potem jade do pracy - dziś ostatni dzień z moją załogą, ale będę tęsknić za nimi :p). Trzymam kciuki za brak infekcji!

Brilliant - mojej siostrze odeszły wody to poszła się wykąpać i pojechala do szpitala. Dotarla przed 20, urodziła następnego dnia po 11 (po podaniu oksytocyny). A z pierwszym dzieckiem dotarla do szpitala po 16, wody odeszły jej dopiero w szpitalu i urodzila po 19, także niestety nie ma reguły.... :/

Ojoanna - potwierdzam w 100% to co napisała asiula. Ja jeszcze kilka dni temu też nie wiedziałam co to za spinanie brzucha. Teraz wiem że nie da się go nie zauważyć

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:02   #2849
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

jeszcze chwila

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Nieeee, to już ostatnia prosta
Miałam trochę obawy w 6 miesiącu jak na wadze miałam 1-1,5 kg przez tydzień, ale waga teraz przystopowała do ok. 0,5 kg na tydzień, więc jest ok
Stary 2018-01-02, 09:03   #2850
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry
Wiecie co, ciesze się ze już po świętach Tzn fajnie było posiedzieć w domu tak wszyscy razem, razem spędzać czas, ale te dni pod koniec juz takie rozbite mieliśmy. Rutyna chyba każdemu z nas dobrze zrobi
Byłam na badaniach, po południu odbieram wyniki, ciekawe jaka mi morfologia wyjdzie :/
Koma, wychodzisz dzisiaj?
Miłego dnia

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości