|
|
#1981 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Cytat:
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Różnie to było, jak był jakiś imprezowy czas i drastyczna zmiana diety to zdarzały się też takie 3-4 dniowe przerwy, ale nie tak regularnie jak teraz. A poza tym wystarczyło wtedy, że zjadłam trochę kiszonej kapuchy, czy wypiłam siemię lniane na pusty żołądek i się odtykałam.
|
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobrydobry.
za wizytyMy dzisiaj jeszcze wszyscy w domu jesteśmy, musimy jechać do banku reszta dnia dla nas.
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My w marcu będziemy mieć już wszystko (no może oprócz drobnych pierdół) i pewnie już nawet gotowy pokoik Ale może to ja jestem nadgorliwa, sama nie wiem. Ale dużo pracujemy, ja w domu po 18tej, mąż po 19tej, a i w weekendy grafiki bywają napięte więc każdą wolną sobotę i chwilę wykorzystujemy na maxa żeby nic nam się nie zwaliło na głowę w ostatnin momencie.---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Dałabym się pokroić za gin z tonikiem
|
||
|
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy po wczorajszej organizacji kilka typów, ale na razie bez macania więc się nie liczy. Dodam, że czuję, że końcówka kwietnia to się u nas zacznie rodzenie, wiec dziewczyny warto już w marcu mieć dopięte wszystko na ostatni guziczek, żeby nie było zaskoków.
|
|
|
#1987 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam napisać, że super zaczęłam Nowy Rok: jakoś po 2 w nocy jak położyłam się na chwilę na kanapie u znajomych po przetańczonym kawałku, pierwszy raz poczułam bobo przykładając rękę do brzucha
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała do końca marca mieć już wszystko i spokojną głowę. Duży brzuch mi niestraszny, bo i tak muszę online kompletować. Sporadycznie coś mi się uda na chwilę zobaczyć live i podjechać autem na 10 minut.
Sent from my Redmi 4X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
blaira, amarela, DomimaZet, brunetka2000, niud kciuki za wizyty - czekamy na wieści
---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
|
|
#1990 | |
|
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki za dzisiejszy tłum wizytyjących
![]() Łączę się w bólu problemów z numerem 2.U mnie to różnie raczej do 4 dni nie doszłam odstępu, ale mnie jelita zwijają w precla z bólu raz na jakiś czas, więc też ich nie lubię. Waga taka sama jak przed świętami. I tak czuję się jak mini wieloryb nic a nic nie pomaga fakt, że dalej mam niedowagę ![]() Wózek w kwietniu to u mnie koniecznie musi stać. W zasadzie w marcu. Ja jestem panikara i urodziłam się w 32 tygodniu. No jakoś tak nie nastawiam się, że mam czas do maja. Raczej do prima aprilis to już będę spakowana ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My ostatnio nie mozemy się zgrać, mała kopie, tżt przykłada rękę albo głowę a ona przestaje ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Polasia jak to napisałaś to też ogarnęłam, że dla wózka miejsca w domu brak ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- blaira, amarela, DomimaZet, brunetka2000 UP, niud kochane czekamy na wieści z wizyt!!
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też ciasno, mieszkanie w bloku 60 M2, ale gdzieś ucisnę, w pokoiku dziecka
![]() Sent from my Redmi 4X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy ten komfort, że wózek wstawię do piwnicy i będzie czekał. Zresztą ja nie mówię nawet o samym zakupie bo a o wyborze. Bo kliknąć mogę i ze szpitala byle tylko wiedzieć co
|
#1995 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() Piszecie o problemach z 2, mnie na szczescie na razie nie dosiegnely, jest codziennie albo max co drugi dzien. Oby tak zostalo. Ja mam termin na 12.05 ale ostatnio mam coraz czestsze przeczucia, ze spedze majowke na porodowce Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie miałabym nic przeciwko gdyby ktoś chciał się wyzbyć jakichś schludnych ciuszków na sam początek, ale tak się wszyscy kwapili, a narazie ni widu ni słychu... Z jednej strony może jeszcze za wcześnie, ale z 2giej nie chce czekać do maja a prosić ludzi nie będę więc coś tam już klikam powoli. |
|
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka termin mamy ten sam. Ja z kolei czuję, że tydzień minimum przenoszę i będzie mi się wydawać, że czekam wieczność. Oby nie!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
A my mamy chyba 56m2
ale wyysokie mieszkanie i nam pasuje. No tylko, że Lilia swojego pokoju jako takiego mieć nie będzie. Oddaje jej nasz, ale i my w nim urzędować będziemy. Nie umiem spać w pokoju rodziców, tutaj tylko siedzimy całymi dniami Jak już się dorobimy to wyprowadzka na swoje, pewnie z 2 latka będzie miała, także póki co u naszego boku będzie.A wózek chyba postawimy na korytarzu, mam nadzieje, że bez gondoli nam go nie zawiną, czy też przypiętego do rury...no nic, coś trzeba będzie wykombinować bo my na drugim piętrze, a kamienica wysoka.
|
|
#1999 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama radosc kupowanie takich malych ubranek, ale jednak grosz do grosza i niezla suma sie uzbiera wiec jak ktos chce pomoc to ja chetnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wszystkie ciuszki chyba ze 100 sztuk
sprezentowała mama, ale ja też chcę coś kupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2002 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam w 20tc
![]() ![]() ![]() u mnie +1 po świętach, ale od początku już +4. W pierwszej ciąży dopiero na tym etapie zaczęła waga ruszać Będę robić formę po porodzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#2003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() mój gin mówił wcześniej, jak wspominałam o samych zaparciach, że przy dawkach progesteronu, jakie biorę może się to nasilać... Zapytam w tym tyg o laktulozę. Mam w domu kupioną, nieotwartą. bo na moje dziecko któreś ze sposobów zawsze działało. Po jaglance z jabłkiem ze skórką i śliwkami suszonymi + łycha oleju lnianego wszystko odchodziło. U mnie efektów spektakularnych brak... kawa ze spienionym mlekiem jakoś działa na mnie jeśli już. Ale to takie na dwoje babka wróżyła. nie wiem czemu akurat ona? |
||
|
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie brzusio rozbolał
pomyłam naczynia i wyciągnęłam mięsko na obiad i jak mnie zakuło coś.. powoli przechodzi.U nas pogoda pod tzw zdechłym azorkiem, deszcz i szarówa. Aż się nic nie chce
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózków to u mnie teraz rozważania są między anex sport, cybex balios m/s, x-lander x-cite i joie mytrax i wiem, że nic nie wiem
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8011656 6]Trzymam kciuki za dzisiejszy tłum wizytyjących
![]() Łączę się w bólu problemów z numerem 2.U mnie to różnie raczej do 4 dni nie doszłam odstępu, ale mnie jelita zwijają w precla z bólu raz na jakiś czas, więc też ich nie lubię. Waga taka sama jak przed świętami. I tak czuję się jak mini wieloryb nic a nic nie pomaga fakt, że dalej mam niedowagę ![]() Wózek w kwietniu to u mnie koniecznie musi stać. W zasadzie w marcu. Ja jestem panikara i urodziłam się w 32 tygodniu. No jakoś tak nie nastawiam się, że mam czas do maja. Raczej do prima aprilis to już będę spakowana ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Super u mnie w pierwszej ciąży leżing na całego, zaciskanie nog od połowy ciąży, a tu tydzień po terminie i to jeszcze z namową kroplówek Syn zechciał wyjść. Tak mu się spodobało ![]() Teraz niby szyjka już mi się skróciła, mam rozwarcie wewnętrzne, ale nie wiem, czy nie będzie podobnie, jak za pierwszym razem
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty✊✊ Ale sie wyspalam😍 odespalam w koncu wesele i sylwestra, mlody jeszcze pochrapuje idzie juz dzisiaj do przedszkola i nie moge sie tym faktem nacieszyc, przez te 2 tygodnie w domu zaczelo sie mu juz nudzic i zaczal lobuzowac😋Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2008 |
|
Konto usunięte
|
Mi nikt nie chce nic pożyczyć ani oddać więc czekam sobie radośnie dziś na kuriera z jednorożcami
![]() Już do nas pędzi! Chyba zabiorę się powoli za ładowanie koszyka aptecznego. Jeszcze zamawiać nie będę, ale przygotować się nie zaszkodzi bo te wszystkie podkłady poporodowe, octenisepty itd. to też temat, który mnie lekko przeraża ![]() Jak wszystko w sumie. Naleśnik u mnie też kawa działa. Śliwki/siemie itd. niespecjalnie, jeszcze z ciekawszych rzeczy czekolada tez nieźle potrafi mi rozruszać te sprawy a generalnie u większości działa w drugą stronę. To już raczej cechy indywidualne. |
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy, że pomyślę o kawie i już mogę iść do łazienki
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w koncu zaczynam czuc ze ktos mi sie w brzuchu wierci 😍ostatnio takie pojedyncze razy to nie bylam pewna, ale teraz jak leze spokojnie to jakby wiecej sie tam dzieje. A na pewno to nie jelita bo za nisko a poza tym bylam rano w wc 😎 zobaczymy czy bedzie sie czesciej teraz to powtarzalo. Oby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

za wizyty

A łożysko przypadkiem nie jest po stronie brzusia? Rozmawiałaś o tym z gin? Może maleństwo się wierci ale zwyczajnie jeszcze tego nie odczuwasz, daj jej jeszcze chwilkę i się nie zamartwiaj kochana
sprezentowała mama, ale ja też chcę coś kupić 
Będę robić formę po porodzie
pomyłam naczynia i wyciągnęłam mięsko na obiad i jak mnie zakuło coś.. powoli przechodzi.