|
|
#2011 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Cytat:
), pod głową, jak kładłam Dziecko na kanapie/ łóżku/ramieniu- czasem ulewał, albo miał jakieś krostki na policzku i dla pewności, że to nie od proszku z innych ubrań tak robiłam. Używałam, jak kocyka w cieplejsze dni. Kilka na początek nie zaszkodzi, a jak uznasz że potrzebujesz więcej to dokupisz. Bo może wcale Ci się nie przydadzą. Miałam kilka sztuk jeszcze po mnie, co Mama kupowała i jakościowo najlepsze ![]() Z kupnych to mothercare i ikeowskie- nazywają się ręczniki muślinowe miałam i jakościowo gorzej, ale i tak lepiej o tych ze smyka, czy pepco. Kolorowe nadruki schodziły, kurczyły się itd. ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
dobrze się prowadził, bo koleżanka ma.A ten joie podoba mi się, po przeczytaniu internetów mam spacerówkę joie litetrax i nie narzekam. Sprawdź tylko sposób zdejmownia tapicerki- bo u mnie trzeba rozkręcić .... Ale może w innych modelach jest łatwiej ( w wózku 2w1 mam wszystko elegancko ściągane i rach ciach do pralki wrzucałam, zarówno w gondoli, jak i spacerówce, także mnie rozpieścili :P ) ale nakładałam ochraniacz i jego prałam po prostu częściej, więc też można sobie poradzić
|
||
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mam
![]() Od kilku dni jak czytam o tym ze kompletujecie ciuszki, robicie listy ile czego macie to mam ochote wejsc na strych i zaczac przebierac te wszystkie wory zgromadzone tam, poza tym jest ich tak duzo ze nie wygrzebie sie ze strychu do maja . Po moim synu mam duzo neutralnych ale jest tez sporo typowo chlopiecych, szwagierka mi zwiozla ciuszki po swojej malej i teraz nie wiem co odkladac a co chowac😋Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2013 |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8011777 1]Mi nikt nie chce nic pożyczyć ani oddać więc czekam sobie radośnie dziś na kuriera z jednorożcami
![]() Już do nas pędzi! Chyba zabiorę się powoli za ładowanie koszyka aptecznego. Jeszcze zamawiać nie będę, ale przygotować się nie zaszkodzi bo te wszystkie podkłady poporodowe, octenisepty itd. to też temat, który mnie lekko przeraża ![]() Jak wszystko w sumie. Naleśnik u mnie też kawa działa. Śliwki/siemie itd. niespecjalnie, jeszcze z ciekawszych rzeczy czekolada tez nieźle potrafi mi rozruszać te sprawy a generalnie u większości działa w drugą stronę. To już raczej cechy indywidualne.[/QUOTE] jak napisałaś o te czekoladzie, to przypomniałam sobie, że zawsze jak zrobię blok czekoladowy (taki z mlekiem w proszku), to wizyta na 2 gwarantowana! Będę jeść całą ciążę haha dobrze, że już połowa za mną, bo bym się toczyła heheZobaczę, czy mam mleko w proszku i zrobię a jak nie to auchan/ tesco mi z chęcią przywiezie na dniach
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka pytalas o pieluszki, ja mialam zwykle tetrowe z pepco i po czasie niestety sie brzydko rozciagaly i schodzily nadruki ale to nie jest jakis spory koszt wiec kupowalam nowe. Na probe kupilam pieluszki bambusowe tylko sobie nie popatrzylam na rozmiar i sa mini, mini wiec beda dla juniora/juniorki ale moj synus uwielbial sie do nich tulic sa bardzo przyjemne w dotyku i bardzo przyjemne wzory maja
. Teraz zamiast tetrowych kupie kilka bambusowych, swoje kosztuja ale sa naprawde cudne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałabym do kappahla się przejść i kupić jakąś uroczą sukienkę/ bluzeczkę w kwiatki, jeśli będzie u mnie dziewczynka siostrzenice tam obkupuje na wyprzedażach. Są takie dziewczęce te ciuszki. Rożyczka, koronka, hafcik. Dorosłe, ale maleńkie :P)
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Wolę się nie ważyć 😁 zobaczę dopiero u lekarza
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Sporo ich dzisiaj.
W nocy nie mogłam spać;( chyba pełnia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
nie wiem czemu 😁
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama myślała że mnie urodzi wczesniej a tu po 14 dniach po terminie nie chciałam się wykluć, z pomocą wywoływania się udało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy będziecie przygotowywać torbę do szpitala ? Chciałabym już od 30 tygodnia ja mieć albo chociaż już kompletowac 😁
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
W kwietniu na początku ok. 34 tygodnia chcę być już spakowana na tip top. Do szpitala mamy bardzo blisko. Autem 5 min. W razie wu podrzucą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam się trochę stresować 😁 kurcze tak na prawdę teraz to już nam bardzo szybko zleci. 😁😁
|
#2023 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie mam odwrotnie. Od 20 tygodnia dłuży mi się niemiłosiernie, wcześniej leciał tydzień za tygodniem.
|
|
|
#2025 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja lekko z duszą na ramieniu połowę świątecznej premii przewaliłam na ciuszki dzień przed połówkowym. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Póki co już po śniadaniu, pranie się pierze i zaraz idę na kawę ![]() Cytat:
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak usiadłam do listy, to się okazało, że chwila moment zamówić, resztę dorzucić i koniec. Spakowana może stać długo i na spokojnie, jak czegoś nie będzie w niej, to dadzą szpitalne, albo Mąż dowiezie. ja miałam spakowane w dwie torby- jedna rzeczy moje na pierwsze dni i dziecka. A w drugiej kolejna część ubrań, podkładów itd. żeby nie tachać wszystkiego. Każdy szpital ma swoją listę. Jak napisali, że mają swoje płyny, czy pieluchy, to nie ma sensu brać. Im mniej kocyków, pluszaków w szpitalu tym mniej prania po powrocie Mi na przykład się przydały ręczniki papierowe. Używałam ich po prysznicu do Bożeny, korzystaniu z wc i podmywaniu, zamiast zwykłego ręcznika. Tak samo potem w domu przez pierwsze dni. Higieniczniej, bo lądowały w koszu, nie trzeba było prać
|
|
|
|
|
#2028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 10 stycznia mam wizyte, do tego czasu sie wstrzymam i moze sie dowiem kto jest lokatorem brzuszka Cytat:
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8011867 6]Zaraz się dowiesz i ruszy zabawa Ja lekko z duszą na ramieniu połowę świątecznej premii przewaliłam na ciuszki dzień przed połówkowym. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana Na zdrowie ![]() Ja już pisałam, że mam naturę panikary i z racji tego że bzyczy mi za uchem, że sama urodziłam się w 32 tygodniu znienacka i wcześniaki są mi bliskie to deadline na prima aprilis waliza zapięta będzie stała przygotowana przy drzwiach ostatecznie - ta dla mnie - bo dla gałganicy do szpitala nic nie potrzebuję, jedynie na wyjście ale tyle to TŻ ogarnie sam jak będzie trzeba.[/QUOTE] Chcialabym tak przewalic polowe wyplaty na wyprawkowe cudenka 😍 mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla to zrobic ![]() Po pierwszym porodzie z zaskoczenia teraz tez panikuje i przygotuje wszystko wczesniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Jak leżałam na patologii były dziewczyny po terminie ze spakowanymi torbami, ale one to miały takie walizki na kółkach! Ja byłam wtedy w 7 tyg i myślałam - chyba oszalały!
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w gondoli i tak kładłam pieluchę tetrową/ flanelową i ją prałam częśćiej niż nawet szybkozdejmujący się pokrowiec. A w spacerówce, wkładka też rozwiązuje sprawę, więc to taka mała rzecz do obejścia na luzaku. Jak inne parametry ma dobre, to bym się nie przejmowała tylko brała
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja idę na 15, ale tylko sprawdzić szyjke i po nowe zwolnienie także bez takich emocji ![]() Rano wyprawiłam męża do pracy i spałam jeszcze do teraz teraz muszę wstać ogarnąć Bożene ![]() Ja myślę że urodze szybciej i na Wielkanoc chciałabym mieć wszystko gotowe. Przeraża mnie ilość tego wszystkiego, ale muszę się jakoś powoli zbadać za to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
35
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Dziewczyny ale Wy zorganizowane jesteście -ja nadal nie mam nic poza 3x body 56 i 62 kr rękaw ![]() list zero - tzn na gemini mam w koszyku tylko musze kliknąc, druga tura z rossmana i będzie cacy. List ubrankowych itp nie robię - nie mam do tego głowy i cierpliwości - będzie spontan jak w 99% przypadków. A sorki mam fotelik, wanienkę, fotelik do krzesełka - ooo jednak coś mam ![]() Próbowałyście na sprawy kupkowe gotowanego lnu z mlekiem? efekt nie jest od razu ale max po 2 dniach przy piciu 3x dziennie jest efekt ![]() Cytat:
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę odebrać L4 i zawiozę je od razu do pracy, kurczę przeżywam to jak mrówka okres
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
przy 3 już przechodzi
|
|
#2038 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny od tego roku już są tylko elektroniczne zwolnienia, nie trzeba się wozić z kartkami
|
|
|
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8011970 1]Dziewczyny od tego roku już są tylko elektroniczne zwolnienia, nie trzeba się wozić z kartkami
[/QUOTE]Na jakiej zasadzie to działa? Elektronicznie dociera do pracodawcy? Nawet jeśli to mała firma? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

), pod głową, jak kładłam Dziecko na kanapie/ łóżku/ramieniu- czasem ulewał, albo miał jakieś krostki na policzku i dla pewności, że to nie od proszku z innych ubrań tak robiłam. 

. Po moim synu mam duzo neutralnych ale jest tez sporo typowo chlopiecych, szwagierka mi zwiozla ciuszki po swojej malej i teraz nie wiem co odkladac a co chowac😋

teraz muszę wstać ogarnąć Bożene