|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
nie wiem tylko czy przy cyckach z pokarmem to bedzie takie super wygodneWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula nie bedzie
Ale jest cala masa innych pozycji, ktore po porodzie stana sie wygodne, ze i tak bedzie git
|
|
|
|
#2883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja Córka chyba przysnęła, spróbuję to wykorzystać i też się zdrzemnąć bo nie jestem w stanie funkcjonować
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Blackberry moja mala zasypia w okolicach 21, jeżeli ma o normalnej porze drzemkę, lub jej wgl nie ma. A jak zasnie pod wieczór to potem balanga ![]() Koszmarna noc, nie lubię pełni 3/4 nocy nieprzespane ![]() W czwartek wybieramy się do lekarza, mala ma brzydki kaszel. za udaną wizytę, oraz za pozostałe dzisiejsze wizyty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2885 |
|
Wtajemniczenie
|
lelowa czemu mi to robisz?!
( )
|
|
#2886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2887 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rozbita jestem i się pozbierać nie umiem ![]() Ruchów nie liczę, Młoda nie daje mi powodów do niepokoju. Owszem ma swoje spokojniejsze dni, ale później nadrabia ![]() Mi w ciągu dnia ciąża nie przeszkadza ale wieczorami mam czasami dość, czuję się zmęczona mimo, że nic szczególnego nie robię, ciężko mi... Przez ostatnie dni bolało mnie krocze, jakby ktoś mnie skopał
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa i z atrakcji ciazowych to i tak najlepsze sa wszelkie dzwieki ktore z siebie wydaje jak mam np cos podniesc z podlogi albo naciagnac spodnie, siegnac po cos co lezy za mna. Stekam jak stara baba maz juz nie moze tego sluchac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam do tej pory traumę, i mowie to całkiem serio. Nawet teraz jak byłam w szpitalu i zeszłam na porodówkę do położnej, zobaczyłam ten oddział to miałam atak paniki. Nogi mi się zaczęły telepac, zrobiło mi się słabo i nie byłam w stanie zrobić kroku. I to jest trauma. O bólu się nawet nie wypowiadam. Wiesz, jeśli z 14h porodu polowy nie pamiętasz, bo mdlałaś z bólu to chyba jednak coś jest na rzeczy. Oczywiście każdy poród jest inny, bo też znam kobiety które przeszły go naprawdę spoko i tego Wam i sobie życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i licze na to ze moj wysoki prog bolu troche mi pomoze byc moze jestem naiwna ale co tam, wole isc na nieswiadomce niz sie nakrecic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się jak mój szwagier kupił kiedyś dla jaj teściowi na prezent taki chwytak, żeby podnosić różne rzeczy bez schylania (teść jest otyły). No teraz nie wydaje mi się to już takie zabawne
|
|
|
#2892 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
dzieki za odp, jaknwidac kazda szkola inaczej ale wiadomo ze trzeba zachowac rozsadek , za meza chyba tez Ja czekam dzis na paczke z reserved z ciuchami dla malej i dla siebie z bluzka, a spodnie z h&m tkwia gdzies, nie wjem gdzie i nie wiem kiedy beda a mi tak ciasnoooooo ![]() Ja mam juz +10kg na wadze ale wszyscy mowia ze nie widac i mi nie wierza. Nakwazniejsze zeby maly przybral i juz mnienwiecej nie straszyl ![]() Kciuki za wizyty i wyniki
|
|
|
|
#2893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej przeraza sam pobyt w szpitalu bo to bedzie moj pierwszy raz
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki i chyba jakaś mała anemia jest, choć się nie znam - lekko obniżona hemoglobina i hematokryt, jakieś niewielkie odchyły przy kilku innych parametrach i podwyższone ph moczu (8, norma do 7)
na szczęście nie mam bakterii, białka i innych w moczu zobaczymy, co gin dziś powie wg Internetu to normalne w trzecim trymestrze co do spinania brzucha, to nie odczuwam większych niedogodności, choć skórę mam mocno napiętą, jakby nie nadążała się rozciągać brzuch też nie jest "rozlany", tylko raczej zachowuje kształt, jak leżę na boku, chyba że akurat mały się przemieszcza na razie ominęły mnie rozstępy i mam nadzieję, że już tak zostanie
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to chyba będę się bała jechać z tz na porodowke
Brakuje mi leżenia na brzuchu, nawet tak przez 15 minut do czytania.. Teraz na kuli przecież się nie położę
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Dziewczyny do szpitala bierzecie dla dzieci ubranka tylko 56 czy 62 też na wszelki wypadek? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Pretty ja biorę 56, najwyżej mąż dowiezie wiekszy rozmiar jakby urodził się gigant
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też brakuje leżenia i spania na brzuchu
|
|
|
#2903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam urwanie telefonów, wystawiłam 2 regały i stolik z trzeciego pokoju na olx i w tym jeden regał dałam za darmo bo Mąż jak go rozkręcał to naderwał plecówkę i teraz wszyscy chcą adres a ja go daję
Martwi mnie co jak wreszcie przyjedzie jedna z osób, będę chyba musiała masowego sms-a puścić Ale już wczoraj było tam takie przyjemne echo Jest praktycznie pusto
|
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Musze sobie przypomniec ten motyw bo nie pamietam
Tez macie tak ze jak myslicie o porodzie to chce wam sie ryczec? Ja czasami ogladam filmiki z porodu to strasznie sie wzruszam i targaja mna gigantyczne (ale pozytywne) emocje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj poczytalam o przebijaniu pecherza i aie wystraszylam zebym jakbym miala to miec zeby nie widziec tego szpikulca... No i potem zaczelam rozkminiac ze to musi bolec zanim sie do pecherza dostana przez szyjke? Ja chyba jednak wole isc na zywiol
|
|
|
|
|
#2908 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Haha
No to juz pocieszam Minie nawal, piersi zrobia sie normalnej wielkosci po jakims czasie karmienia i bedzie ok ![]() Cytat:
Choc u ciebie czarodziejka wiem, ze takie pozytywne nastawienie jest malo mozliwe skoro mialas taka traume, bardzo ci jej wspolczuje ale rowniez mocno trzymam kciuki zeby teraz tak nie bylo i zebys wyniosla o wiele lepsze wspomnienia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-02 o 11:19 |
||||
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolejna koleżanka w ciąży
![]() W tym roku jak na razie codziennie dowiaduję się o ciąży którejś z moich koleżanek Strach pomyśleć co będzie dalej
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tych filmow z samej akcji nie ogladam- tylko takie gdzie sa urywki z calego dnia "porodowego"- nie ma zblizen krocza, parcia itp, wszystko jest delikatnie pokazane. Sledze na YT taka pare ktora dlugie lata starala sie o dziecko i jak sie udalo to zaczeli wrzucac filmy z zycia z dzieckiem. Lece na zakupy bo sie zasiedzialam! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

nie wiem tylko czy przy cyckach z pokarmem to bedzie takie super wygodne
Ale jest cala masa innych pozycji, ktore po porodzie stana sie wygodne, ze i tak bedzie git

3/4 nocy nieprzespane
za udaną wizytę, oraz
za pozostałe dzisiejsze wizyty 

i mi nie wierza. Nakwazniejsze zeby maly przybral i juz mnienwiecej nie straszyl 

No to juz pocieszam