|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Ja jeszcze mówię ośmiornica na te wózki z takim stelażem na jednej nodze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2162 |
|
Zakorzenienie
|
A propo ciąży:
gdyby nie app to nie wiem w którym tyg jestem... w miesiącach się pogubiłam ogólnie 2 ciążą jest inna zupełnie - świadoma może bardziej ale niestety zagrożeń - ale jakoś tak niektóre tematy się "lżej" traktuje takie mam wrażenie.---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- czołg oprócz wagi ma jeden minus największy - zajmuje większość miejsca w combi a ja lubię brać jak gdzieś jadę choćby swoją suszarkę do włosów i ze 3-4 koszulki
|
#2163 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Tzn. ja akurat uważam, że anex jest spoko gabarytem i dla mnie to jest dokładnie w sam raz - duży ale akurat, ale 9/10 wózków, które oglądałam są zwyczajnie przerośnięte, za duże przez to może dla mnie małego chudego rumianka nieporęczne i ciężkie w prowadzeniu. ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Jasne! podesłałam właśnie mężowi linki, żeby się na sucho przygotował do jutrzejszych wojaży i mam nadzieję wrócić z tarczą
|
||
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
Rumians tylko pytanie czy będziesz tam chodziła - ja mam las i park blisko domu, ale w sezonie kończymy albo na rowerach, albo na tarasie koło domu, ewentualnie działka rodziców + wypady do sklepu po "coś".
Obawiam się, że po prostu nie będzie mi się chciało po tym lesie chodzić poza wakacjami wyjazdowymi. Dlatego czołga nie biorę pod uwagę w ogóle. Wiem, ze jestem leń i spacer 6x wokól domu mi wystarczy
|
#2165 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Kinia a płeć już znasz?
mam wrażenie, że Wszystkie znacie tylko nie ja
|
#2167 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dokładnie te same przemyślenia. Mimo że w pierwszą ciążę zaszłam mając 26 lat, rodziłam jak miałam prawie 27 (czyli nie stara ale już tez nienajmłodsza). Teraz rodzic będę z 30+kilka mcy, a jakby bardziej świadoma jestem tych wszystkich złych rzeczy, a błahe po prostu zlewam..
|
|
|
|
#2168 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To jedyna zaleta mieszkania w tym lesie na końcu świata, że można walnąć się na polanie, pogapić na całe miasto, jest cichutko i pachnie. Jak odchowam dzieci do wieku szkolnego to nie chcę tu mieszkać, chcę z powrotem do cywilizacji i tramwajów albo i metra jak się sprężą z tematem
|
|
|
|
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oszczędzaj się.Ja mam wózek czołg, ale my często do teściów czy rodziców na wieś jeździmy więc sie przyda. Teraz tych spacerów po wiejskich terenach bedzie wiecej bo lato w gondoli. Z synem urodzonym w listopadzie poszlismy szybko na spacer.
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ktore skrupulatnie planuja budzet (uklon w strone Rumianka) czy moge Wam zadac niedyskretne pytanie jaka kwote zakladacie miesiecznie na jedzenie (i na ile osob)? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2171 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem wam ze po dzisiejszych oględzinach w smyki tez odczuwam ze te wózki to takie czołgi.
Roana nie widziałam, bo w końcu w modlniczce nie byliśmy. Natomiast spory wybór jest chyba w Świat Dziecka w Hucie na oś. Zgody. W bobowozki jest kilka egzemplarzy ale jakoś mi mało było. Musze popatrzyć na te o których wspomina Groszek i Mirabilka tylko ze je z tych co planują szokować po lasach i polach razem z psami wiec pytanie czy takie będą się nadawać tez. Czekam już pod gabinetem pewnie do 20-30min wejdę |
|
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w planowaniu co innego w sumie nurtuje - chodzi mi o planowanie - jak to wygląda w sensie:
1. planujecie dokładnie co za danie dnia zjecie na obiad? na 1 czy 2 dni? 2. a co jak się nie ma na to ochoty? 3. czy plany uwzględniają też śniadania i kolacje? bo np : rozumiem, że w niedziele siadam robie menu na tydzień + zakupy i się wyłącznie tego trzymam? to z tym mam problem
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2018-01-02 o 18:26 |
|
|
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chodzi mi o planowanie obiadow glownie po to zeby robic raz w tyg wieksze zakupy a w pozostale dni glownie dokupowac pieczywo czy cos do kanapek. Mam wrazenie, ze gubi nas najbardziej to ze za czesto jestesmy w sklepach - niby po jedna, dwie rzeczy sie idzie a wychodzimy z pelnym koszykiem Tak calkiem sztywno pewnie nam sie nie uda trzymac tej rozpiski obiadowej, ale chcemy sprobowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-01-02 o 18:28 |
|
|
|
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesze sie ze dzisiejsze wizyty udane
![]() Gdzie jest Domima ja sie pytam? 🤔 Matko wy tu o wozkach a ja jestem daleko z tylu w tym temacie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2175 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 Czas edycji: 2018-01-02 o 18:30 |
|
|
|
#2176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam 19.01 ale prenatalne a normalna wizyta u gina 11.01
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8012787 1]Przypomniał mi się jeden z naszych dorocznych wypadów majowych pod namiot na rajd polibudy. Spadł śnieg
Tu nastąpiła u mnie wizualizacja oglądania tv w klęku podpartym i czekania na obrót Nawet dwa, bo TŻ mnie ma mnie podpiętą u siebie też ![]() W sumie będzie jedna gałganica, a 3 odszkodowania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka cos czuje ze my we 2 jako ostatnie sie dowiemy jakiej plci sa nasze dzieci
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
oby nie przy porodzie dopiero
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Moze dzieci chociaz kolo kwietnia sie nam ujawnia
![]() Ale uparte te nasze maluszki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2181 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś trochę poszalalam w ciuchu ale wszystko w neutralnych kolorach z racji że nie znamy płci. w ogóle łapie doła bo zdałam sobie sprawę że nie mam gdzie układać rzeczy dla dziecka i coraz bardziej mnie to męczy
A obawiam się że nie wyrobimy się z nowym mieszkaniem przed porodem bo ten czas tak szybko ucieka ... teraz mieszkamy u teściów i do dyspozycji mamy jeden pokój.. ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Co za uparte maluszki na tych majowkach
|
|
|
#2184 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak średnio na tydzień ok. 150zł na zakupy tescowe wydajemy na nas dwoje czasem więcej czasem mniej to zależy, bo np. jak jest mięso na promocji albo "moja" wędlina to biorę na zapas i mrożę ale ogólnie tak można uśrednić czy to dużo czy mało nie mam pojęcia nigdy się nad tym nie zastanawiałam - ani nie oszczędzam, ani kawioru nie serwuję.Jeśli chodzi o planowanie to rozplanowuję 7 obiadów, na dany tydzień - nie przyporządkowuję do konkretnych dni, kolejność jest podyktowana moim widzimisię, czasem którym dysponuję, albo np. przywiozą mi mielone mięso z datą dwudniową to nie mam wyjścia klepię pulpety następnego dnia. Jak nie mam humoru, nie chcę mi się, nie mam ochoty na to co zaplanowałam to zawsze jakieś awaryjne rzeczy typu puszka pomidorów stoi żeby ukręcić spaghetti i udawać, że tak miało być. Kolacji i śniadań nie planuję - zazwyczaj jakąś sałatkę jedną na tydzień rozpisuję żeby mieć na nią składniki a resztę rzeczy do chleba, owoce itd. kupuję na czuja itp. Nie ma się co czarować że wycinam z marchewek falbanki i układam na talerzach. Obiad jemy po 17 to na kolację już nie mam weny i siły się gimnastykować jeżeli ją jemy raczej same proste rzeczy typu zawiń/zapiecz mam w repertuarze oprócz kanapek. Generalnie przy dwóch osobach nie jest lekko i tak czy tak coś się wyrzuca. U mnie w domu jak było 5 osób plus na przychodne a to mój TŻ, a to TŻ siostry to nic się nie marnowało |
|
|
|
|
#2185 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja też bede z walizką, niczym do hotelu, ale inaczej nie widze tego, u nas ze względu na dzieci może bedę musiała jechac sama, nie bede miałą siły dzwigać torby jeszcze w tych nerwachCytat:
ale chusteczek po 13 zł to ja brać nie bede na pewno, wolę waciki z wodą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
rumianku a myślałaś o bumbleride indie? Tylko cena lekko zabija
![]() Edit. to sama spacerówka, myślałam że z gondolą.
Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on... A taka ładna miłość... Edytowane przez _groooszek_ Czas edycji: 2018-01-02 o 19:21 |
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie te te water wipes coś mi nie pasują też - wezmę pampers sensitive i udaję, ze innych lepszych nie ma
![]() babydream mnie uczula...i są suche i szorstkie
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2189 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8013372 1]Ja z tymi miesiącami to apka pokazuje głupoty więc ponieważ też wszyscy chcą wiedzieć te miesiące założyłam sobie skoro u mnie OM 9.08 więc od 9 kolejnego miesiąca zakładam że miesiąc minął
Tak średnio na tydzień ok. 150zł na zakupy tescowe wydajemy na nas dwoje czasem więcej czasem mniej to zależy, bo np. jak jest mięso na promocji albo "moja" wędlina to biorę na zapas i mrożę ale ogólnie tak można uśrednić czy to dużo czy mało nie mam pojęcia nigdy się nad tym nie zastanawiałam - ani nie oszczędzam, ani kawioru nie serwuję.Jeśli chodzi o planowanie to rozplanowuję 7 obiadów, na dany tydzień - nie przyporządkowuję do konkretnych dni, kolejność jest podyktowana moim widzimisię, czasem którym dysponuję, albo np. przywiozą mi mielone mięso z datą dwudniową to nie mam wyjścia klepię pulpety następnego dnia. Jak nie mam humoru, nie chcę mi się, nie mam ochoty na to co zaplanowałam to zawsze jakieś awaryjne rzeczy typu puszka pomidorów stoi żeby ukręcić spaghetti i udawać, że tak miało być. Kolacji i śniadań nie planuję - zazwyczaj jakąś sałatkę jedną na tydzień rozpisuję żeby mieć na nią składniki a resztę rzeczy do chleba, owoce itd. kupuję na czuja itp. Nie ma się co czarować że wycinam z marchewek falbanki i układam na talerzach. Obiad jemy po 17 to na kolację już nie mam weny i siły się gimnastykować jeżeli ją jemy raczej same proste rzeczy typu zawiń/zapiecz mam w repertuarze oprócz kanapek. Generalnie przy dwóch osobach nie jest lekko i tak czy tak coś się wyrzuca. U mnie w domu jak było 5 osób plus na przychodne a to mój TŻ, a to TŻ siostry to nic się nie marnowało Dzieki za odpowiedz 😁 zalozylam 7 stow na miesiac na nas dwoje i sie zastanawiam jak to w praktyce wyjdzie. Wiadomo, ze nie w kazdym tygodniu tyle samo pojdzie na zakupy, bo np. mam zamrozone zwoje krokiety czy pierogi to koszt odpada, ale czasem tez zje sie na miescie a to zazwyczaj troche wiecej niz koszt przygotowania domowego obiadu. Na razie jaram sie, ze mi sie tworzy kolorowy wykres w excelu, sciagnelam ten plik ktory kiedys mi podeslalas 😂 nienawidzilam excela kiedys, ale w pracy musialam sie przyzwyczaic i teraz jak mi go brakuje to taka zabawa w ksiegowa bardzo mi sluzy 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie suche są i mega szrostkie - używam ich na sobie i w połowie paczki już wyschły - zamykam dokładnie i kładę na zamknięciu żeby nic nie odstawało. Skład może i mają ok ale funkcji nie spełniają zbytnio.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

ogólnie 2 ciążą jest inna zupełnie - świadoma może bardziej ale niestety zagrożeń - ale jakoś tak niektóre tematy się "lżej" traktuje takie mam wrażenie.
a ja lubię brać jak gdzieś jadę choćby swoją suszarkę do włosów i ze 3-4 koszulki 

oszczędzaj się.

A obawiam się że nie wyrobimy się z nowym mieszkaniem przed porodem bo ten czas tak szybko ucieka ... teraz mieszkamy u teściów i do dyspozycji mamy jeden pokój.. ;(
wszystkie parametry sa w porzadku, dowód na to, ze jest chlopcem mam wstawilam Wam na fb
Ladnych zdjec nie mam lekarz bardziej nastawiony na pomiary, niz na fotki dziecia. Ale wazne, ze widzialam go w calej okazalosci. Mężowi wręczył zdjecie ptaszka