Mamusie majowe 2018 cz. 4 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-02, 09:57   #2011
nalesnikona
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Troche zaczynacie mnie stresowac tym wozkowym tematem, bo upatrzylam sobie ten jeden w necie i dopiero na poczatku kwietnia mamy zamiar go obejrzec i kupic chyba ze cos bedzie z nim nie tak to rozejrzec sie za innym. Czuje presje
Dziewczyny czy pieluszki flanelowe tez sie przydadza?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja miałam sporo tetrowych, kilka flanelowych i u nas przydawały się do wszystkiego- kładłam na przewijaku (pod spodem prześcieradełko na gumkę, a na to pielucha, to łatwiej było z praniem ), pod głową, jak kładłam Dziecko na kanapie/ łóżku/ramieniu- czasem ulewał, albo miał jakieś krostki na policzku i dla pewności, że to nie od proszku z innych ubrań tak robiłam.
Używałam, jak kocyka w cieplejsze dni.

Kilka na początek nie zaszkodzi, a jak uznasz że potrzebujesz więcej to dokupisz. Bo może wcale Ci się nie przydadzą.

Miałam kilka sztuk jeszcze po mnie, co Mama kupowała i jakościowo najlepsze

Z kupnych to mothercare i ikeowskie- nazywają się ręczniki muślinowe miałam i jakościowo gorzej, ale i tak lepiej o tych ze smyka, czy pepco. Kolorowe nadruki schodziły, kurczyły się itd.

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Co do wózków to u mnie teraz rozważania są między anex sport, cybex balios m/s, x-lander x-cite i joie mytrax i wiem, że nic nie wiem
xlander xcite nieźle się prezentuje- znaczy spełniał moje oczekiwania dobrze się prowadził, bo koleżanka ma.

A ten joie podoba mi się, po przeczytaniu internetów mam spacerówkę joie litetrax i nie narzekam. Sprawdź tylko sposób zdejmownia tapicerki- bo u mnie trzeba rozkręcić .... Ale może w innych modelach jest łatwiej ( w wózku 2w1 mam wszystko elegancko ściągane i rach ciach do pralki wrzucałam, zarówno w gondoli, jak i spacerówce, także mnie rozpieścili :P ) ale nakładałam ochraniacz i jego prałam po prostu częściej, więc też można sobie poradzić
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 09:58   #2012
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarczy, że pomyślę o kawie i już mogę iść do łazienki
Tez tak mam

Od kilku dni jak czytam o tym ze kompletujecie ciuszki, robicie listy ile czego macie to mam ochote wejsc na strych i zaczac przebierac te wszystkie wory zgromadzone tam, poza tym jest ich tak duzo ze nie wygrzebie sie ze strychu do maja . Z drugiej strony co to za przyjemnosc przebierac ciuszki jak nie wiem kto sie w brzuszku chowa . Po moim synu mam duzo neutralnych ale jest tez sporo typowo chlopiecych, szwagierka mi zwiozla ciuszki po swojej malej i teraz nie wiem co odkladac a co chowac😋

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:00   #2013
nalesnikona
Zadomowienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8011777 1]Mi nikt nie chce nic pożyczyć ani oddać więc czekam sobie radośnie dziś na kuriera z jednorożcami
Już do nas pędzi!

Chyba zabiorę się powoli za ładowanie koszyka aptecznego. Jeszcze zamawiać nie będę, ale przygotować się nie zaszkodzi bo te wszystkie podkłady poporodowe, octenisepty itd. to też temat, który mnie lekko przeraża
Jak wszystko w sumie.

Naleśnik u mnie też kawa działa. Śliwki/siemie itd. niespecjalnie, jeszcze z ciekawszych rzeczy czekolada tez nieźle potrafi mi rozruszać te sprawy a generalnie u większości działa w drugą stronę. To już raczej cechy indywidualne.[/QUOTE]
jak napisałaś o te czekoladzie, to przypomniałam sobie, że zawsze jak zrobię blok czekoladowy (taki z mlekiem w proszku), to wizyta na 2 gwarantowana! Będę jeść całą ciążę haha dobrze, że już połowa za mną, bo bym się toczyła hehe

Zobaczę, czy mam mleko w proszku i zrobię a jak nie to auchan/ tesco mi z chęcią przywiezie na dniach
Stary 2018-01-02, 10:01   #2014
domii29
Zakorzenienie

Stokrotka pytalas o pieluszki, ja mialam zwykle tetrowe z pepco i po czasie niestety sie brzydko rozciagaly i schodzily nadruki ale to nie jest jakis spory koszt wiec kupowalam nowe. Na probe kupilam pieluszki bambusowe tylko sobie nie popatrzylam na rozmiar i sa mini, mini wiec beda dla juniora/juniorki ale moj synus uwielbial sie do nich tulic sa bardzo przyjemne w dotyku i bardzo przyjemne wzory maja . Teraz zamiast tetrowych kupie kilka bambusowych, swoje kosztuja ale sa naprawde cudne

Stary 2018-01-02, 10:05   #2015
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Tez tak mam

Od kilku dni jak czytam o tym ze kompletujecie ciuszki, robicie listy ile czego macie to mam ochote wejsc na strych i zaczac przebierac te wszystkie wory zgromadzone tam, poza tym jest ich tak duzo ze nie wygrzebie sie ze strychu do maja . Z drugiej strony co to za przyjemnosc przebierac ciuszki jak nie wiem kto sie w brzuszku chowa . Po moim synu mam duzo neutralnych ale jest tez sporo typowo chlopiecych, szwagierka mi zwiozla ciuszki po swojej malej i teraz nie wiem co odkladac a co chowac😋

ja ogarnęłam ubranka po Moim Synu i to co mam od siostry. Większośc jest neutralnych, bo za pierwszym razem też długo nie wiedziałam, a potem kupowałam tak, żeby było dla drugiego, jakby była dziewczynka, ale i kilka samochodów, czy różyczek się znajdzie. Jakby, co odłożę jak już będę wiedziała.

Chciałabym do kappahla się przejść i kupić jakąś uroczą sukienkę/ bluzeczkę w kwiatki, jeśli będzie u mnie dziewczynka siostrzenice tam obkupuje na wyprzedażach. Są takie dziewczęce te ciuszki. Rożyczka, koronka, hafcik. Dorosłe, ale maleńkie :P)
Stary 2018-01-02, 10:08   #2016
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Wyprawiłam męża do pracy, a sama jeszcze kwitnę w łóżku - dziwnie mi tak

Kolejny dzień zastanawiania się nad wózkiem

Na razie dziwnie , ale niedługo się przyzwyczaisz

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wolę się nie ważyć 😁 zobaczę dopiero u lekarza
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:09   #2017
sweetmedi25
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Sporo ich dzisiaj.
W nocy nie mogłam spać;( chyba pełnia...

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:12   #2018
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _nat_ Pokaż wiadomość
zapomniałam napisać, że super zaczęłam nowy rok: Jakoś po 2 w nocy jak położyłam się na chwilę na kanapie u znajomych po przetańczonym kawałku, pierwszy raz poczułam bobo przykładając rękę do brzucha
😍

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Stokrotka termin mamy ten sam. Ja z kolei czuję, że tydzień minimum przenoszę i będzie mi się wydawać, że czekam wieczność. Oby nie!

A ja znowu myślę że urodze wcześniej nie wiem czemu 😁
Stary 2018-01-02, 10:14   #2019
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Moja mama myślała że mnie urodzi wczesniej a tu po 14 dniach po terminie nie chciałam się wykluć, z pomocą wywoływania się udało

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:14   #2020
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

A kiedy będziecie przygotowywać torbę do szpitala ? Chciałabym już od 30 tygodnia ja mieć albo chociaż już kompletowac 😁
Stary 2018-01-02, 10:17   #2021
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

W kwietniu na początku ok. 34 tygodnia chcę być już spakowana na tip top. Do szpitala mamy bardzo blisko. Autem 5 min. W razie wu podrzucą.

2014

Stary 2018-01-02, 10:18   #2022
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Zaczynam się trochę stresować 😁 kurcze tak na prawdę teraz to już nam bardzo szybko zleci. 😁😁
Stary 2018-01-02, 10:19   #2023
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:19   #2024
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

A ja właśnie mam odwrotnie. Od 20 tygodnia dłuży mi się niemiłosiernie, wcześniej leciał tydzień za tygodniem.

2014

Stary 2018-01-02, 10:19   #2025
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Tez tak mam

Zaraz się dowiesz i ruszy zabawa Ja lekko z duszą na ramieniu połowę świątecznej premii przewaliłam na ciuszki dzień przed połówkowym. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
jak napisałaś o te czekoladzie, to przypomniałam sobie, że zawsze jak zrobię blok czekoladowy (taki z mlekiem w proszku), to wizyta na 2 gwarantowana! Będę jeść całą ciążę haha dobrze, że już połowa za mną, bo bym się toczyła hehe

Zobaczę, czy mam mleko w proszku i zrobię a jak nie to auchan/ tesco mi z chęcią przywiezie na dniach
Na zdrowie
Cytat:
Tez tak mam

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
A kiedy będziecie przygotowywać torbę do szpitala ? Chciałabym już od 30 tygodnia ja mieć albo chociaż już skompletować😁
Ja już pisałam, że mam naturę panikary i z racji tego że bzyczy mi za uchem, że sama urodziłam się w 32 tygodniu znienacka i wcześniaki są mi bliskie to deadline na prima aprilis waliza zapięta będzie stała przygotowana przy drzwiach ostatecznie - ta dla mnie - bo dla gałganicy do szpitala nic nie potrzebuję, jedynie na wyjście ale tyle to TŻ ogarnie sam jak będzie trzeba.
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:20   #2026
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
xlander xcite nieźle się prezentuje- znaczy spełniał moje oczekiwania dobrze się prowadził, bo koleżanka ma.

A ten joie podoba mi się, po przeczytaniu internetów mam spacerówkę joie litetrax i nie narzekam. Sprawdź tylko sposób zdejmownia tapicerki- bo u mnie trzeba rozkręcić .... Ale może w innych modelach jest łatwiej ( w wózku 2w1 mam wszystko elegancko ściągane i rach ciach do pralki wrzucałam, zarówno w gondoli, jak i spacerówce, także mnie rozpieścili :P ) ale nakładałam ochraniacz i jego prałam po prostu częściej, więc też można sobie poradzić
Najwyżej mąż będzie rozkręcał do prania, trudno
Cytat:
Na razie dziwnie , ale niedługo się przyzwyczaisz
Póki co już po śniadaniu, pranie się pierze i zaraz idę na kawę
Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Sporo ich dzisiaj.
W nocy nie mogłam spać;( chyba pełnia...

Ja po sylwestrze spałam 4 godziny więc dzisiaj jak zabita

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:26   #2027
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
A kiedy będziecie przygotowywać torbę do szpitala ? Chciałabym już od 30 tygodnia ja mieć albo chociaż już kompletowac 😁
ta torba szpitalna mnie przerażała pół ciąży... tyle rzeczy tam trzeba, matko i córko, jak to ogarnąć.
A jak usiadłam do listy, to się okazało, że chwila moment zamówić, resztę dorzucić i koniec.
Spakowana może stać długo i na spokojnie, jak czegoś nie będzie w niej, to dadzą szpitalne, albo Mąż dowiezie.

ja miałam spakowane w dwie torby- jedna rzeczy moje na pierwsze dni i dziecka. A w drugiej kolejna część ubrań, podkładów itd. żeby nie tachać wszystkiego.

Każdy szpital ma swoją listę. Jak napisali, że mają swoje płyny, czy pieluchy, to nie ma sensu brać. Im mniej kocyków, pluszaków w szpitalu tym mniej prania po powrocie

Mi na przykład się przydały ręczniki papierowe. Używałam ich po prysznicu do Bożeny, korzystaniu z wc i podmywaniu, zamiast zwykłego ręcznika.
Tak samo potem w domu przez pierwsze dni. Higieniczniej, bo lądowały w koszu, nie trzeba było prać
Stary 2018-01-02, 10:27   #2028
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
ja ogarnęłam ubranka po Moim Synu i to co mam od siostry. Większośc jest neutralnych, bo za pierwszym razem też długo nie wiedziałam, a potem kupowałam tak, żeby było dla drugiego, jakby była dziewczynka, ale i kilka samochodów, czy różyczek się znajdzie. Jakby, co odłożę jak już będę wiedziała.

Chciałabym do kappahla się przejść i kupić jakąś uroczą sukienkę/ bluzeczkę w kwiatki, jeśli będzie u mnie dziewczynka siostrzenice tam obkupuje na wyprzedażach. Są takie dziewczęce te ciuszki. Rożyczka, koronka, hafcik. Dorosłe, ale maleńkie :P)
To wyszukiwanie i odkladanie pozniej tych pieknych sukieneczek albo chlopiecych ubranek z powrotem na strych juz nie sprawia takiej frajdy
10 stycznia mam wizyte, do tego czasu sie wstrzymam i moze sie dowiem kto jest lokatorem brzuszka
Cytat:
Ja tym razem przygotuje torbe gdzies kolo 30-32tc. Syn nas zaskoczyl tak bardzo ze na porodowke trafilam z reklamowka z biedronki bo 2 dni wczesniej torbe pozyczylam kolezance na wyjazd, bo przeciez "mi jeszcze dlugo nie bedzie potrzebna"
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8011867 6]Zaraz się dowiesz i ruszy zabawa Ja lekko z duszą na ramieniu połowę świątecznej premii przewaliłam na ciuszki dzień przed połówkowym. Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana

Na zdrowie

Ja już pisałam, że mam naturę panikary i z racji tego że bzyczy mi za uchem, że sama urodziłam się w 32 tygodniu znienacka i wcześniaki są mi bliskie to deadline na prima aprilis waliza zapięta będzie stała przygotowana przy drzwiach ostatecznie - ta dla mnie - bo dla gałganicy do szpitala nic nie potrzebuję, jedynie na wyjście ale tyle to TŻ ogarnie sam jak będzie trzeba.[/QUOTE]
Chcialabym tak przewalic polowe wyplaty na wyprawkowe cudenka 😍 mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla to zrobic

Po pierwszym porodzie z zaskoczenia teraz tez panikuje i przygotuje wszystko wczesniej

Stary 2018-01-02, 10:28   #2029
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Jak leżałam na patologii były dziewczyny po terminie ze spakowanymi torbami, ale one to miały takie walizki na kółkach! Ja byłam wtedy w 7 tyg i myślałam - chyba oszalały!

2014

Stary 2018-01-02, 10:30   #2030
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Najwyżej mąż będzie rozkręcał do prania, trudno

Póki co już po śniadaniu, pranie się pierze i zaraz idę na kawę

Ja po sylwestrze spałam 4 godziny więc dzisiaj jak zabita
to niby chwila to rozkręcenie, ale jednak :P

w gondoli i tak kładłam pieluchę tetrową/ flanelową i ją prałam częśćiej niż nawet szybkozdejmujący się pokrowiec. A w spacerówce, wkładka też rozwiązuje sprawę, więc to taka mała rzecz do obejścia na luzaku. Jak inne parametry ma dobre, to bym się nie przejmowała tylko brała
Stary 2018-01-02, 10:32   #2031
amarela
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kciuki za dzisiejsze wizyty! Ja idę na 15, ale tylko sprawdzić szyjke i po nowe zwolnienie także bez takich emocji
Rano wyprawiłam męża do pracy i spałam jeszcze do teraz teraz muszę wstać ogarnąć Bożene

Ja myślę że urodze szybciej i na Wielkanoc chciałabym mieć wszystko gotowe. Przeraża mnie ilość tego wszystkiego, ale muszę się jakoś powoli zbadać za to.

Stary 2018-01-02, 10:41   #2032
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To wyszukiwanie i odkladanie pozniej tych pieknych sukieneczek albo chlopiecych ubranek z powrotem na strych juz nie sprawia takiej frajdy
10 stycznia mam wizyte, do tego czasu sie wstrzymam i moze sie dowiem kto jest lokatorem brzuszka

Ja tym razem przygotuje torbe gdzies kolo 30-32tc. Syn nas zaskoczyl tak bardzo ze na porodowke trafilam z reklamowka z biedronki bo 2 dni wczesniej torbe pozyczylam kolezance na wyjazd, bo przeciez "mi jeszcze dlugo nie bedzie potrzebna"

Chcialabym tak przewalic polowe wyplaty na wyprawkowe cudenka 😍 mam nadzieje ze juz niedlugo bede mogla to zrobic

Po pierwszym porodzie z zaskoczenia teraz tez panikuje i przygotuje wszystko wczesniej

A w którym tyg urodzilas ?
Stary 2018-01-02, 10:45   #2033
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
A w którym tyg urodzilas ?
35

Stary 2018-01-02, 10:54   #2034
Mirabilka
Zakorzenienie

Hejka

Dziewczyny ale Wy zorganizowane jesteście -ja nadal nie mam nic poza 3x body 56 i 62 kr rękaw
list zero - tzn na gemini mam w koszyku tylko musze kliknąc, druga tura z rossmana i będzie cacy. List ubrankowych itp nie robię - nie mam do tego głowy i cierpliwości - będzie spontan jak w 99% przypadków.
A sorki mam fotelik, wanienkę, fotelik do krzesełka - ooo jednak coś mam

Próbowałyście na sprawy kupkowe gotowanego lnu z mlekiem? efekt nie jest od razu ale max po 2 dniach przy piciu 3x dziennie jest efekt

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość

Dziewczyny, które mieszkają domach i mają ogródki.
Ja jak co roku chciałam siać warzywa, wiem że w tym roku nie poszaleję i muszę się mocno ograniczyć....ale nie ukrywam że się boję że nie dam rady ogarnąć, a z drugiej strony szkoda mi rezygnować z własnych ogórków, pomidorów etc.
Jak będzie u was?
będę ogarniała sama - w marcu/kwietniu mam do przycięcia 20 hortensji, 30 traw wysokich i jeszcze dużo innych. Muszę to sama ogarnąć. Do tego kwiatki mam na parapetach więc wymiana aktualnych wrzosów na coś innego letniego (10 doniczek) i na tarasie coś zawsze robiłam. Warzywniaka nie robię - tzn mam stały z ziołami, malinami i truskawkami - więcej nie robię.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:54   #2035
_groooszek_
Zakorzenienie

Jadę odebrać L4 i zawiozę je od razu do pracy, kurczę przeżywam to jak mrówka okres

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-02, 10:55   #2036
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez tak mam

Domii jeszcze troche i bedziesz wiedziala czy ubranka w kwiatki czy w samochodziki Ci sie przydadza 😍
Cytat:
Z terminem na 12.05 chcialabym tak do 12.04 miec torbe gotowa ewentualnie kilka ostatnich rzeczy dorzucic troche pozniej jesli okaze sie ze czegos zabraknie. Wszystko tez zalezy od dalszego przebiegu ciazy bo gdyby szyjka zaczela mi sie skracac albo inne takie cuda dziac to pewnie przyspiesze pakowanie torby 😎

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:56   #2037
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość

Ja myślę że urodze szybciej i na Wielkanoc chciałabym mieć wszystko gotowe. Przeraża mnie ilość tego wszystkiego, ale muszę się jakoś powoli zbadać za to.

teź bym chciała mieć ogarnięte do wielkanocy - chociaż nie wiem kiedy wypada w tym roku, Potem ostatnie 2-3 tyg ciąży to i tak robią się cięzkie + częstsze wizyty u gina, czasem każą na ktg jeździć itp.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Jadę odebrać L4 i zawiozę je od razu do pracy, kurczę przeżywam to jak mrówka okres

ojjj pamiętam, też przeżywałam - i kolejne też przy 3 już przechodzi

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 10:58   #2038
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Dziewczyny od tego roku już są tylko elektroniczne zwolnienia, nie trzeba się wozić z kartkami
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-02, 11:00   #2039
amarela
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pierwsze zawiozłam, teraz podaję przez koleżankę albo męża. Za dużo stresu z tym było.
Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
teź bym chciała mieć ogarnięte do wielkanocy - chociaż nie wiem kiedy wypada w tym roku, Potem ostatnie 2-3 tyg ciąży to i tak robią się cięzkie + częstsze wizyty u gina, czasem każą na ktg jeździć itp.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

ojjj pamiętam, też przeżywałam - i kolejne też przy 3 już przechodzi
Wielkanoc w tym roku 1.04

Stary 2018-01-02, 11:00   #2040
_groooszek_
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8011970 1]Dziewczyny od tego roku już są tylko elektroniczne zwolnienia, nie trzeba się wozić z kartkami [/QUOTE]
Na jakiej zasadzie to działa? Elektronicznie dociera do pracodawcy? Nawet jeśli to mała firma?

A taka ładna miłość...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości