Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 08:57   #3091
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Ilsa, dziękuje za informacje o preparatach z wit D. Pójdę do apteki i cos wybiorę w pragnie tez niby cos z niej jest, ale tez niewiele. Z tym, ze ja nie miałam badanej.

A! I jeszcze nie mam zagęszczonych wizyt. Następna dopiero 30 stycznia i przed nią mam zrobic usg 3 trymestru, bo sie upomniałam po wczorajszym tekście gin, ze żołądka nie widzi, ale pewnie dziecko sie nie opilo wód. Ja od razu szok i jak to. Wczesniej zawsze zoladeczek był duzo do przodu a tu nagle go nie ma

Mąż mi sie przejął tymi moimi bakteriami. Musiałam tłumaczyć, ze to dosc normalne i powszechne jest

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:04   #3092
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
No właśnie ja doczytałam że ten lateksowy który wypatrzyłam to jest ten sam co Torrence opisała. Więc liczę że się sprawdzi. Łóżeczko już mieliśmy wybrane białe ale w sypialni tego mieszkania co będziemy wynajmowac wszystkie meble są w kolorze jasnego drewna więc chyba zmienię koncepcje :/

Też mam nadzieję że szybko zlecą 4 tyg, za tydzień zaczynamy szkole rodzenia, będzie też trochę innych zajęć. Ale i tak ciężko będzie poukładać nasze relacje. Teściowa oczekuje że CODZIENNIE będziemy się widzieć. A po tym co dziś nagadała to najchętniej nie widziałabym jej wcale.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kurcze codziennie!? Kobieta chyba z konia spadla, co za duzo to niezdrowo.

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość

Jeszcze takie pytanie z serii leków/suplementacji. Bierzecie dodatkowo witaminę D3? Mnie wczoraj gin poradziła zebym kupiła dowolna i zaczęła brac, bo teraz brak słońca i lepiej sie zabezpieczyć

Nie bo mam spora dawke w witaminach.
Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ehh, podłe kocisko skoczyło mi na brzuch, chyba zacznę wiązać im łapki na noc dobrze, że jak leżałam na boku, na szczęście nic nie boli, nic nie cieknie, mała tancuje jak zwykle, ale się przestraszyłam

Przerażają mnie te informacje o rodzacych z terminem na luty 😲 dzisiaj też klikam koszyk na gemini, chociaż ciągle nie jestem pewna tego laktatora ręcznego 🤔
Zupelnie jak moja mloda Nie raz nie dwa mi skoczy albo kopnie przypadkiem w brzuch.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-03 o 09:05
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:04   #3093
Wilanka
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczyny
Witam się w Nowym Roku i życzę Wam, aby był taki, jaki chcecie żeby był i na pewno nie gorszy od poprzedniego
Nadrabiam Was od Świąt i w końcu mi się udało. Gratuluję wizyt, wyników i zakupów.
Ja też miałam wczoraj wizytę i mała ciągle jest mała, ale przyrost od ostatniej wizyty całkowicie w normie, więc albo później się urodzi, albo będzie kruszynka jak jej siostra. Gin powiedział, że mam się nie przejmować bo jest ok kolejna wizyta 23.01

Od soboty córka ma mega katar, w sylwestra miała gorączkę, w pon już lepiej ale za to zaczęła rzęzić jak stary traktor albo lord Vader. Byłam wczoraj u pediatry, ma syropki i inhalacje bo podobno gorzej to brzmiało niż było w rzeczywistości. Dziś od nie wiem kiedy przespala cała noc więc i ja w końcu też. Chociaż i tak jestem ciągle bez energii ostatnio. No i obudziłam się z katarem widać mała mnie zaraziła.

Z tym jechaniem na porodowke po odejściu wód, to zależy też czy będziecie miały gbs ujemny czy dodatni. Jak ujemny, to na spokojnie, a jak dodatni to trzeba szybciej jechać, bo muszą podać antybiotyk.

Ja też chcę w tym miesiącu przygotować wyprawkę i spakować torby, żeby na 1 lutego było wszystko gotowe i czekało. Póki co jeszcze nie zrobiłam nic. A zacząć muszę od przejrzenia rzeczy po córce, żeby zobaczyć czy nie muszę czegoś dokupić.

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:06   #3094
lelowa
Zakorzenienie

Wilanka zdrowka dla ciebie i corki!
Stary 2018-01-03, 09:09   #3095
bloody_marry
Rozeznanie

Julietta, u nas dokładnie taka sama sytuacja, zawsze podróżowaliśmy na własną rękę, w 4 mc ciąży pojechaliśmy na 2-tygodniowa wyprawę autem w ciepłe rejony Europy i trochę się martwię że to ostatnia taka podróż na najbliższe lata i tak samo wolę pierwsze wakacje z dzieckiem spędzić na wykupionej wycieczce. No chyba że okaże się że mam dziecko-aniołka które da mi czas na zaplanowanie wyjazdu

Juana, czemu zgłaszasz wynajem do US? Chyba o czymś nie wiem.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:15   #3096
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ehhh... chyba zaczynam przesadzać... Dziś tesciowa kupiła malutkiej zestaw: spodenki, body, kamizelka i jeszcze jeden zestaw- body z dlugim rękawem, spiochy, czapeczka cienka, czapeczka cieplejsza. Strasznie ładne te rzeczy, mega mi sie podobały i ucieszyłam się bardzo. Ale niestety tesciowa dodala "ten drugi zestaw będzie dla X na wyjście ze szpitala"... I zepsulo to cała aure... Akurat na wyjście ze szpitala mam zamiar założyć Malutkiej body i polspiochy, które tatuś jej kupił jak tylko zobaczył 2 kreski na teście Do tego cos cieplejszego zależnie od pogody Strój od tesciowej bardzo chętnie będę zakladac ale na inne okazje

Ja napewno bym powiedziała ze juz mam ubranko na wyjscie, a po za tym i tak chyba nie zobaczy 😉 co ubraliscie

Cytat:
Tak, ja już od jakiegoś czasu wbijam się w uda w brzuch się boję, ta skóra taka naciagnieta, pytałam lekarki czy mogę gdzie indziej, to mówiła, że wszędzie gdzie jest trochę tluszczyku: uda, pośladki, ramiona. Najwygodniej mi się robi w uda po zewnętrznej stronie, czasem nie mogę zrobić i tak się dzgam kilka razy, a czasem wchodzi bez żadnego bólu. Mama mi mówiła, że pacjentkom w szpitalu dają właśnie w ramiona, same sobie nie robią.

Wyciągnęłam z szafki żelazo, skończyło mi się poprzednie opakowanie i widzę że mam inne tabletki tamte miałam różowe, a teraz jakieś takie ciemne, prawie czarne, wyczytałam że te mają przedłużone działanie, a nie wiem już jaki były poprzednie czy to jest jakaś różnica nie wiem czy lekarka mi teraz wypisała inne, babka w aptece źle przeczytała, czy to jedno i to samo tylko inny producent
Jesli masz tadyferon to kojarze cos ze tez tak mialam. Jaj zazywalam w pierwszej ciazy

Cytat:
Napisane przez Domi_001 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Koma - życzę dużo zdrówka

Witam Nowa mame A już myślałam że tylko ja taka gapa dolaczam na sam koniec ja też jestem z Mazur.

Dziś wizyta! Mam nadzieje ze wszystko dobrze tam na dole. Mały już wstal i bada mnie chyba z kazdej strony...

Dzis wstawalam 3 razy na siku :/ A w drugim trym. Nie musialam nie raz wcale... To były czasy..

Dostalam jakiegoś uczulenia na szyi.. nie mam wysypki ale strasznie swedzi i jest czerwona... wapno troche pomaga...

Moja kuzynka z terminem na 21 luty urodzila wczoraj zdrowego chlopca. Sam oddycha wazy ponad 2,5 kg.

Hej, super. Ciekawe czy ktos jest z mojej miescinki 😉

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Chcialam sie pochwalic ze pierwszy raz od tygodnia nawet sie wyspalam w miare 😊

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:18   #3097
Lunak
Wtajemniczenie

Wilanka, zdrówka! I dobrze, że przynajmniej teraz Cie gin uspokoiła, że ładny przyrost. Taki bedzie jej urok, ze malutka, drobniutka

O wlasnie! Wczoraj na szkole rodzenia było o odejściu wód i byłam w lekkim szoku, ze położna podała informacje, ze jak wody były bezbarwne to mozna nawet po 5-6godzinach jechac. Wiekszą wagę zwróciła na regularne i narastające skurcze niz te wody

Stary 2018-01-03, 09:26   #3098
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry
Wilanka, zdrowia dla Was!
Przyszła mi paka z Gemini, wiec wszystkie kosmetyczne rzeczy już mam oprócz pieluch, ale to dokupimy na spokojnie.
Muszę kupić jeszcze czapeczki takie bezuciskowe, młodemu po kąpieli zakładałam zawsze jak był taki malutki, skarpetki i body 56 i 62 po parę sztuk dosłownie. Wybieram się do galerii jutro i mam nadzieje zakończyć misję wyprawkową
Muszę męża pogonić do malowania sypialni i po przemeblowaniu już będę prac te malutkie rozmiary i układać jak należy. No i spakować torbę Chciałabym mieć już to z głowy szczerze mówiąc. Cały czas się stresuje, że trafię do szpitala wczesniej albo urodzę przed terminem :/

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:28   #3099
Jolinko
Zadomowienie

Hej hej 😎 już środa a słońce mi świeci w okna jak w maju 😉
Dziś wkraczam w 8 miesiąc, o rany!! 😲

Wilanka gratuluję wczorajszej wizytacji. Będziesz miała okruszke słodka... pewnie masz rację że będzie malutka jak siosyrzyczka 😊 i zdrówka dla starszej córy.

A te wiadomości o przedwczesnych porodach mnie przerażają... Nie chce jeszcze rodzic, nie jestem gotowa 🤤 jak bym teraz urodziła to byłabym w czarnej du.pie.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:33   #3100
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wilanka, zdrowia dla Was!
Przyszła mi paka z Gemini, wiec wszystkie kosmetyczne rzeczy już mam oprócz pieluch, ale to dokupimy na spokojnie.
Muszę kupić jeszcze czapeczki takie bezuciskowe, młodemu po kąpieli zakładałam zawsze jak był taki malutki, skarpetki i body 56 i 62 po parę sztuk dosłownie. Wybieram się do galerii jutro i mam nadzieje zakończyć misję wyprawkową
Muszę męża pogonić do malowania sypialni i po przemeblowaniu już będę prac te malutkie rozmiary i układać jak należy. No i spakować torbę Chciałabym mieć już to z głowy szczerze mówiąc. Cały czas się stresuje, że trafię do szpitala wczesniej albo urodzę przed terminem :/

Ja juz pakuje torbe, gemini mi przyszło jakos jak byl cyber monday skorzystalam z darmowej dostawy, i zamowilam czesc z gemini a czesc z innej apteki, porownywalam ceny i mysle ze zaoszczedzilam lacznie z kosztami wysylki jakies 70zl 😊
Wczoraj bylam w rossku, kupilam puste buteleczki, miniaturki szamponu, odzywki, pasty do zebow. Jeszcze musze klapki wyszorowac bo mam fajne w domu, takie pod prysznic. I kubek termiczny by sie przydalo kupić.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:38   #3101
lelowa
Zakorzenienie

Czarodziejka tez musze wlasnie tych czapeczek dokupic i skarpetek.
Stary 2018-01-03, 09:40   #3102
alleyezonme
Zakorzenienie

Jezu ale jestem głodna dzisiaj, mogłabym ciągle jeść

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:47   #3103
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
No i oczywiście zabrnęłam w internety i zaczęłam czytać o tej cholestazie... weźcie mnie zamordujcie. Niby nic złego i nic strasznego ale zdanie "może grozić obumarciem płodu" skutecznie mnie wybiło z mojej równowagi kwiatu lotosu
Asiula, ja zakładam, że te czarne scenariusze, to w niekontrolowanej przez lekarza sytuacji.
Cytat:
Napisane przez Brilliant
A ja mam pytanie do tych z was ktore dokupuja torby do wozka -jakie macie na oku? Ja przegladam i szukam bo nie mam i nie wiem co wybrac jak wezme za wielka to kto bedzie ta kabaryne obladowana pchal??
Kupiłam organizer, który jest dedykowany do naszego wózka. Czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt małe, a z drugiej strony podobnie jak ty nie chcę wielkiego torbiszcza.

Cytat:
Lekarka mi dziś nagrała kolejny filmik i wiecie co? Mały na nim jest masakrycznie podobny do mnie jak byłam mała. Takie same puśki i nosek Wygląda tak samo jak ja na jednym ze zdjęć na których miałam może rok- ta sama buźka
Znajdź coś od męża, bo zacznie być podejrzliwy

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Odebrałam wyniki morfo i moczu. Hemoglobina i hematokryt trochę za niskie, ale bez tragedii. Reszta ok. Żaden lekarz w szpitalu nie mógł tego pojąć, ze wymiotuje ciągle od początku ciąży, a wyniki mam książkowe
Też tego nie pojmuję Ale się cieszę, bo i tak już masz trudno

Cytat:
Ehhh... chyba zaczynam przesadzać... Dziś tesciowa kupiła malutkiej zestaw: spodenki, body, kamizelka i jeszcze jeden zestaw- body z dlugim rękawem, spiochy, czapeczka cienka, czapeczka cieplejsza. Strasznie ładne te rzeczy, mega mi sie podobały i ucieszyłam się bardzo. Ale niestety tesciowa dodala "ten drugi zestaw będzie dla X na wyjście ze szpitala"... I zepsulo to cała aure... Akurat na wyjście ze szpitala mam zamiar założyć Malutkiej body i polspiochy, które tatuś jej kupił jak tylko zobaczył 2 kreski na teście Do tego cos cieplejszego zależnie od pogody Strój od tesciowej bardzo chętnie będę zakladac ale na inne okazje
Szkoda, że od razu ci się nie wyrwało, że na wyjście już masz strój. Teraz teściowa będzie przekonana, że ubierzecie jej ciuchy i może być rozczarowana

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Właśnie po 2 miesiącach mieszkania z teściową miałyśmy kłótnie. Naprawdę przykre rzeczy usłyszałam i ja i mąż i cieszę się tylko że powstrzymałam swój cięty język i nie powiedziałam nic niemiłego. Nie mam przynajmniej sobie nic do zarzucenia. Ciśnienie mi na pewno skoczyło i tylko ze względu na dziecko się staram opanować jeszcze 4 tygodnie do wyprowadzki
Dobrze, że tylko ona eksplodowała Czekam z tobą do wyprowadzki, a wtedy

Cytat:
Podoba mi się to ciemne żelazo, od różowego strasznie mnie mdlilo, a po tym wszystko ok
Z powodu mdłości lub megazaparć lekarze czasem zmieniają żelazo

Cytat:
Jeszcze takie pytanie z serii leków/suplementacji. Bierzecie dodatkowo witaminę D3? Mnie wczoraj gin poradziła zebym kupiła dowolna i zaczęła brac, bo teraz brak słońca i lepiej sie zabezpieczyć
Jeśli bierzesz pregnę plus, to już nie suplementuj. Tam jest max zalecana dawka. Wit d można przedawkować.

Cytat:
Mnie tez to przeraza ale w sumie wszedzie pisza ze dziecko teraz juz tylko przybiera na wadze no i rozwijaja sie pluca ale wychodzi bez szwanku z wczesniejszego porodu. I o jakim dziecku urodzonym przedwczesnie to jest zdrowe i silne
Wiecie, ocena medyczna dziecka znacznie różni się od późniejszej oceny jego rozwoju psychoruchowego. Medycyna zajmuje się schorzeniami, a nie deficytami, więc wg ich kryteriów dziecko jest zdrowe.
Mają nasze bąki jeszcze siedzieć i już

Mam trochę spraw pozałatwiać póki jeszcze jeżdżę samochodem. Czuję, że niedługo będę już domowa. Ale tak mi się nie chce
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 09:52   #3104
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Asiula, ja zakładam, że te czarne scenariusze, to w niekontrolowanej przez lekarza sytuacji.

Kupiłam organizer, który jest dedykowany do naszego wózka. Czekam na przesyłkę. Mam nadzieję, że nie będzie to zbyt małe, a z drugiej strony podobnie jak ty nie chcę wielkiego torbiszcza.

Szkoda, że od razu ci się nie wyrwało, że na wyjście już masz strój. Teraz teściowa będzie przekonana, że ubierzecie jej ciuchy i może być rozczarowana

Jeśli bierzesz pregnę plus, to już nie suplementuj. Tam jest max zalecana dawka. Wit d można przedawkować.

Wiecie, ocena medyczna dziecka znacznie różni się od późniejszej oceny jego rozwoju psychoruchowego. Medycyna zajmuje się schorzeniami, a nie deficytami, więc wg ich kryteriów dziecko jest zdrowe.

Mam trochę spraw pozałatwiać póki jeszcze jeżdżę samochodem. Czuję, że niedługo będę już domowa. Ale tak mi się nie chce
Maz ciagle sie smieje z mojego snu jak bylam czarnoskórym Johnem i mowi ze troche sie obawia skad mi sie to wzielo w tym durnym lbie i czy przypadkiem dziecko nie bedzie mulatem wystarczy ze dziecko bedzie mialo ciemne wlosy i juz bedzie po mezu no coz, bedzie synus mamusi

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:08   #3105
Koma1002
Zadomowienie

OJoanna, co do brzucha, to wypytalam położna w szpitalu jak to jest z upadkiem czy innym uszkodzeniem brzucha. Interesuje mnie to, bo w grudniu upadlam (na szczęście na plecy). Powiedziała mi, że dziecko jest bardzo dobrze i mocno chronione warstwą skóry, tłuszczu, workiem, w którym się znajduje i wodami. Żeby dziecku coś się stało musiałoby to być uderzenie ostre w brzuch. Wiadomo, że to nie jest regula, ale mnie uspokoiła.

Lunak, ja oprócz zwykłej dawki wit D w suplemencie, który przyjmuję, dodatkowo każdego roku w okresie jesienno-zimowym wrzesień- marzec przyjmuję (teraz) ok. 2 tys.jedn. do tej pory przepisywala mi preparat vigantol endokrynolog, od jakiegoś czasu jest on bez recepty i kupuje go sama. W naszym klimacie niedobory wit. D są normalne, ale ja od kilku lat (no może 3) mam w normie 😄 samo badanie jest dość drogie, w moim mieście kosztuje 60-90 zł.

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:10   #3106
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Wilanka dużo zdrowka dla Ciebie i córki

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:13   #3107
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Mąż mi sie przejął tymi moimi bakteriami. Musiałam tłumaczyć, ze to dosc normalne i powszechne jest
Mamy tego samego męża? Mój też był mega przejęty jak mu powiedziałam o bakteriach. Nawet poleciał mi zanieść próbkę na posiew do lab (zdał egzamin na dobrego męża i ojca ).
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Hej hej 😎 już środa a słońce mi świeci w okna jak w maju 😉
Dziś wkraczam w 8 miesiąc, o rany!! 😲
A ja się zastanawiałam, kto zabrał słońce U mnie ciemno jakby wieczór był. Ledwo łyżką w miseczkę trafiałam jedząc śniadanie I brawa za 8 msc

Ja liczę dziś na lepsze samopoczucie niż wczoraj
Stary 2018-01-03, 10:15   #3108
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

blood_marry - bo ja jestem właścicielem mieszkania Wynajelismy naszą kawalerkę więc teoretycznie trzeba od tego odprowadzic podatek. Jeśli nie zglosimy wynajmu do US i potem lokatorzy przestaliby placic rachunki i nie chcieli sue wyprowadzic to niestety nie bedzie można ich wyrzucic z mieszkania... Chcemy żeby wszystko było zgodnie z prawem

parapet - znając mogą tesciowa kupi jeszcze 5 zestawów "na wyjście ze szpitala"

Wilanka - Zdrowka dla Was

Mała ma taką impreze w brzuchu że aż nagralam filmik i wyslalam mężowi do pracy

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:17   #3109
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Czarodziejka tez musze wlasnie tych czapeczek dokupic i skarpetek.
Oo, czapeczki to chyba mam, a powinny być wiązane czy nie? Ale te skarpetki...to chyba jednak za mało

Wilanka, zdrowia dla Ciebie i córki!!

Stary 2018-01-03, 10:21   #3110
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
parapet - znając mogą tesciowa kupi jeszcze 5 zestawów "na wyjście ze szpitala"
Ciesz się, że kupuje i Ci się podobają te rzeczy chociaż
Moja teściowa NIC nie kupiła ale może to i lepiej bo nie podoba mi się jej styl

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Oo, czapeczki to chyba mam, a powinny być wiązane czy nie? Ale te skarpetki...to chyba jednak za mało
Ja mam 3 takie cienkie czapeczki, czy to wystarczy?
Nie są wiązane ... w ogóle takich nie widziałam

Edit: Zapomniałam, że jeszcze jedna czapeczka do mnie idzie w zamówieniu, więc będą 4

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:21   #3111
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Wilanka - najwazniejsze ze przyrost jest ok to woda dziala
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:26   #3112
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Ja mam w witaminach dla ciężarnych już Wit D 2000 jednostek. Wydaje mi się że wystarczy ale dopytam lekarki na wizycie czy coś więcej brać

Hej
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja dopiero wstałam, tak dobrze mi się spało

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:31   #3113
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Parapet, o widzisz! Tego nie wiedziałam, ze mozna przedawkować. Tak, tak. Pregne plus i Pregne z dha biorę. Z tym, ze wyrzuciłam juz opakowania i nie poczytam sobie teraz jakie tam są dawki. Najlepiej bedzie jak zbadam sobie poziom i wtedy zdecydujemy cos z ginem.

Juana, my tez wynajem zgłosiliśmy wg mnie duzo bezpieczniejsze niz takie wynajmowanie "na gębę". Tylko musicie pamietać, ze PIT28 za wynajem rozlicza sie do stycznia, a nie tak jak resztę

Alley, wiązane czapeczki bodajże w lidlu kupiłam. W innych sklepach nie widziałam (kilka tylko w 5-10-15, ale rozmiary jakies dziwne). Ja mam chyba z 10 ale nie wszystkie wiązane

Stary 2018-01-03, 10:36   #3114
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Parapet, o widzisz! Tego nie wiedziałam, ze mozna przedawkować. Tak, tak. Pregne plus i Pregne z dha biorę. Z tym, ze wyrzuciłam juz opakowania i nie poczytam sobie teraz jakie tam są dawki. Najlepiej bedzie jak zbadam sobie poziom i wtedy zdecydujemy cos z ginem.

Juana, my tez wynajem zgłosiliśmy wg mnie duzo bezpieczniejsze niz takie wynajmowanie "na gębę". Tylko musicie pamietać, ze PIT28 za wynajem rozlicza sie do stycznia, a nie tak jak resztę

Alley, wiązane czapeczki bodajże w lidlu kupiłam. W innych sklepach nie widziałam (kilka tylko w 5-10-15, ale rozmiary jakies dziwne). Ja mam chyba z 10 ale nie wszystkie wiązane

Z tym przedawkowaniem to temat dość kontrowersyjny, nawet wśród lekarzy 😊 albo przede wszystkim w ich środowisku. 2 tys.jedn. to zupełnie minimalna dawka dla dorosłego człowieka 😊

Stary 2018-01-03, 10:39   #3115
asiula1306
Zakorzenienie

Wlasnie mama mi napisala ze ciocia szykuje dla mnie ogromna pake rzeczy po wnukach. Jest tam wszystko- wozek, przewijak, fotelik, ubranka itp. Mamy przejrzec i wybrac co chcemy. Wozek i fotelik na pewno wezme dla rodzicow- nie trzeba bedzie sie tarabanic z majdanem a drugi fotelik sie przyda przy tej ilosci samochodow w rodzinie ktora jest

Stary 2018-01-03, 10:41   #3116
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Dokładnie, gdyby to wczesniactwo było takie bez znaczenia, to lekarze przy skurczach np w 35 tyg nie próbowali przetrzymać porodu, tylko szli na żywioł. Poza tym z dzieckiem, które urodziło się przed 38tyg i jest uznane za wcześniaka trzeba chodzić po różnych poradniach neonatologicznych. Niech lepiej każda z nas dotrzyma do tego 38 tyg i będzie super

Co do moich wymiotów, to gdyby ci lekarze w szpitalu faktycznie nie widzieli jak biegam do łazienki, to mogliby pomyśleć że jestem jakaś walnieta i ściemniam
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość

Wilanka, zdrowia dla Ciebie i córki!!

Ja miałam takie i takie, ale te wiązane zupełnie nam się nie sprawdziły. Najlepsze były takie zakładane, bez żadnych szwów, z elastycznej bawełny.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:43   #3117
Domi_001
Raczkowanie

Wilanka- mały okruszek to pewnie łatwiejszy poród. Najważniejsze że wszystko dobrze.
Czyli jak ja mam GBS Dodatni to powinnam od razu jechac ?

Dziewczyny w temacie czapeczek jaki rozmiar kupić? I skarpetek?

Edytowane przez Domi_001
Czas edycji: 2018-01-03 o 10:45
Domi_001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:43   #3118
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Domi gratuluję dla kuzynki dobrze że dziecko osiągnęło ta wagę 2,5 kg to może za długo w szpitalu nie będą ich przetrzymywac
I kciuki za wizytę!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:44   #3119
asiula1306
Zakorzenienie

Moja mama wlasnie mi przepowiedziala date porodu. Uwaza ze to bedzie 11.03- 1. Rocznica smierci mojego dziadka. Mowi ze jest przekonana ze tak bedzie...

Stary 2018-01-03, 10:45   #3120
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie mama mi napisala ze ciocia szykuje dla mnie ogromna pake rzeczy po wnukach. Jest tam wszystko- wozek, przewijak, fotelik, ubranka itp. Mamy przejrzec i wybrac co chcemy. Wozek i fotelik na pewno wezme dla rodzicow- nie trzeba bedzie sie tarabanic z majdanem a drugi fotelik sie przyda przy tej ilosci samochodow w rodzinie ktora jest
Super, będzie wolny bagażnik

Wróciłam od położnej, nie spodobała jej się szczotka NUK, którą kupiłam na ciemieniuchę Mówi że jest za miękka a ja ją kupiłam dwukrotnie bo jedna się zgubiła zanim ją zdążyłam pokazać Macie jakieś polecane ? Ona coś mówiła o szczotce ze sztucznym, twardym włosiem i prostą rączką

Tuż po wizycie u położnej przyszedł listonosz - kupiłam na ostatnie 2 miesiące ciąży używany stanik Ewy Michalak w innym rozmiarze (75HH, dotąd nosiłam 70HH) bo teraz ten cyc taki dynamiczny a potem trzeba mieć staniki do karmienia że nie chciałam kupować nowego Leży świetnie, mam też kupiony jeden innej firmy do karmienia ale niby wymiary mierzyłam ale mostek jest fatalny. Postanowiłam, że i tak na początek będę go używać a jak się te wszystkie wymiary i laktacja ustabilizują to kupię nowy karmnik od Ewy Michalak

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości