Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 10:48   #3121
Koma1002
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dokładnie, gdyby to wczesniactwo było takie bez znaczenia, to lekarze przy skurczach np w 35 tyg nie próbowali przetrzymać porodu, tylko szli na żywioł. Poza tym z dzieckiem, które urodziło się przed 38tyg i jest uznane za wcześniaka trzeba chodzić po różnych poradniach neonatologicznych. Niech lepiej każda z nas dotrzyma do tego 38 tyg i będzie super

Co do moich wymiotów, to gdyby ci lekarze w szpitalu faktycznie nie widzieli jak biegam do łazienki, to mogliby pomyśleć że jestem jakaś walnieta i ściemniam Ja miałam takie i takie, ale te wiązane zupełnie nam się nie sprawdziły. Najlepsze były takie zakładane, bez żadnych szwów, z elastycznej bawełny.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Takie to będę miała 😊 gorzej właśnie z tymi wiazanymi. Ja w szpitalu wymiotowalam raz, ale w wywiadzie zglosilam, że wymiotuje od początku ciąży. Trochę się dziwił, ale nie wymiotuje codziennie po kilka razy. Teraz raczej mi się zdarza, nie to, co u Ciebie!! 😕🙁

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:52   #3122
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Przerażają mnie te informacje o rodzacych z terminem na luty 😲 dzisiaj też klikam koszyk na gemini, chociaż ciągle nie jestem pewna tego laktatora ręcznego 🤔
Ja jednak rezygnuje z tego ręcznego Avent i kupię elektryczny Canpol, ma dobre opinie a nie jest drogi jak medela czy Avent elektryczny

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:53   #3123
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Super, będzie wolny bagażnik

Wróciłam od położnej, nie spodobała jej się szczotka NUK, którą kupiłam na ciemieniuchę Mówi że jest za miękka a ja ją kupiłam dwukrotnie bo jedna się zgubiła zanim ją zdążyłam pokazać Macie jakieś polecane ? Ona coś mówiła o szczotce ze sztucznym, twardym włosiem i prostą rączką

Tuż po wizycie u położnej przyszedł listonosz - kupiłam na ostatnie 2 miesiące ciąży używany stanik Ewy Michalak w innym rozmiarze (75HH, dotąd nosiłam 70HH) bo teraz ten cyc taki dynamiczny a potem trzeba mieć staniki do karmienia że nie chciałam kupować nowego Leży świetnie, mam też kupiony jeden innej firmy do karmienia ale niby wymiary mierzyłam ale mostek jest fatalny. Postanowiłam, że i tak na początek będę go używać a jak się te wszystkie wymiary i laktacja ustabilizują to kupię nowy karmnik od Ewy Michalak
Widzialam ze bardzo dobre opinie ma szczotka z Canpolu i taka wrzucilam do koszyka. Jakos nie wyobrazam sobie twardej szczotki przy niemowlaku a ciemieniuchy nie musi miec- nam polozna mowila ze wlasnie powinno sie delikatnie czesac bo nie wolno zdrapywac ciemieniuchy a twarda szczotka chyba tak by wlasnie dzialala- tak mi sie wydaje

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 10:59   #3124
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Witam się w Nowym Roku i życzę Wam, aby był taki, jaki chcecie żeby był i na pewno nie gorszy od poprzedniego
Nadrabiam Was od Świąt i w końcu mi się udało. Gratuluję wizyt, wyników i zakupów.
Ja też miałam wczoraj wizytę i mała ciągle jest mała, ale przyrost od ostatniej wizyty całkowicie w normie, więc albo później się urodzi, albo będzie kruszynka jak jej siostra. Gin powiedział, że mam się nie przejmować bo jest ok kolejna wizyta 23.01

Od soboty córka ma mega katar, w sylwestra miała gorączkę, w pon już lepiej ale za to zaczęła rzęzić jak stary traktor albo lord Vader. Byłam wczoraj u pediatry, ma syropki i inhalacje bo podobno gorzej to brzmiało niż było w rzeczywistości. Dziś od nie wiem kiedy przespala cała noc więc i ja w końcu też. Chociaż i tak jestem ciągle bez energii ostatnio. No i obudziłam się z katarem widać mała mnie zaraziła.
Najważniejsze że przyrost jest prawidłowy gratuluję wizyty
I zdrówka dla Ciebie i cory

PM 2017
Stary 2018-01-03, 11:01   #3125
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Widzialam ze bardzo dobre opinie ma szczotka z Canpolu i taka wrzucilam do koszyka. Jakos nie wyobrazam sobie twardej szczotki przy niemowlaku a ciemieniuchy nie musi miec- nam polozna mowila ze wlasnie powinno sie delikatnie czesac bo nie wolno zdrapywac ciemieniuchy a twarda szczotka chyba tak by wlasnie dzialala- tak mi sie wydaje

Właśnie też dumałam nad szczoteczką i chyba też wrzucę tą canpol.
Dziewczyny czy któraś z Was kupowała ręcznik z ikei ten o:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30290201/
Jeśli tak, to jaka ocena? Bo cena spoko, za tydzień będziemy w ikei to bym wzięła.
Stary 2018-01-03, 11:04   #3126
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Czarodziejka tez musze wlasnie tych czapeczek dokupic i skarpetek.
A jakie to są te czapeczki bezuciskowe? Te z antenka?

PM 2017
Stary 2018-01-03, 11:06   #3127
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Oo, czapeczki to chyba mam, a powinny być wiązane czy nie? Ale te skarpetki...to chyba jednak za mało

Wilanka, zdrowia dla Ciebie i córki!!

Dla noworodka wole wciagane, mialam wiazane i zawsze sie balam, ze gdzies sie zawina te sznurki.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:08   #3128
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Jeśli tak, to jaka ocena? Bo cena spoko, za tydzień będziemy w ikei to bym wzięła.
Osobiście kupiłam ten droższy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10363830/ ale są identycznej jakości, bardzo fajne i mięciutkie tylko ten droższy jest większy

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:09   #3129
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie mama mi napisala ze ciocia szykuje dla mnie ogromna pake rzeczy po wnukach. Jest tam wszystko- wozek, przewijak, fotelik, ubranka itp. Mamy przejrzec i wybrac co chcemy. Wozek i fotelik na pewno wezme dla rodzicow- nie trzeba bedzie sie tarabanic z majdanem a drugi fotelik sie przyda przy tej ilosci samochodow w rodzinie ktora jest

Jasne, ze tak. Super okazja Tez sie rozgladam za drugim wozkiem ale tu juz mi wystarczy uzywany wlasnie zeby nie jezdzic do rodzicow z naszym na dzien, dwa.

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Domi_001 Pokaż wiadomość
Wilanka- mały okruszek to pewnie łatwiejszy poród. Najważniejsze że wszystko dobrze.
Czyli jak ja mam GBS Dodatni to powinnam od razu jechac ?

Dziewczyny w temacie czapeczek jaki rozmiar kupić? I skarpetek?

Ja czapeczki na 36 biore na poczatek.
Stary 2018-01-03, 11:13   #3130
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja mam ten z linku i polecam, jakośc wydaje się fajna, mam nadzieję że będzie chłonny

PM 2017
Stary 2018-01-03, 11:16   #3131
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam od położnej, nie spodobała jej się szczotka NUK, którą kupiłam na ciemieniuchę Mówi że jest za miękka a ja ją kupiłam dwukrotnie bo jedna się zgubiła zanim ją zdążyłam pokazać Macie jakieś polecane ? Ona coś mówiła o szczotce ze sztucznym, twardym włosiem i prostą rączką
Wiesz mialam z sztucznym wlosiem i dla mnie byla zdecydowanie za miekka. U nas najlepiej sprawdzila sie z naturalnym wlosiem takim zoltym, nawet nie z zadnych drogich firm, bodajze canpol babies albo baby ono mielismy. Batdzi dobrze wyczesywala zolte skorupki, typowej mocnej ciemieniuchy mloda nie miala, tylko takie poczatki.
Stary 2018-01-03, 11:18   #3132
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Zupelnie jak moja mloda Nie raz nie dwa mi skoczy albo kopnie przypadkiem w brzuch.
W pierwszej ciazy stresowalam sie najmniejszym uderzeniem w brzuch, teraz mysle, ze gdyby to bylo takie niebezpieczne nikt by nie mial rodzenstwa

Cytat:
Ja mialam do czesania taka dosc miekka szczotke, ale na ciemieniuche to wlasnie bardziej sie sprawdzal maly grzebien z kulkami na koncu. Kazali mi nasmarowac glowke oliwka i bardzo delikatnie tym grzebykiem czesac, prowadzac go rownolegle do skory.

Cytat:
Nie mozna na sucho, ale po odpowiednim zmiekczeniu jak najbardziej

Moja miala straszna ciemieniuche i bardzo dlugo, wiec probowalam roznych sposobow, ale oliwka+grzebyk dzialaly najlepiej.

Edytowane przez Pannkaka
Czas edycji: 2018-01-03 o 11:20
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:18   #3133
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

Taka bardzo miekka sobie nie poradzi jak cos bedzie. Oczywiscie na sucho w zyciu nie wolno nic zdrapywac, glowke najpierw naoliwic oliwka, a potem po jakims czasie delikatnie szczotka wyczesac. Powinno wszystko zejsc.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-03 o 11:25
Stary 2018-01-03, 11:21   #3134
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ooo dobrze ze piszecie o recznikach z ikei bo sie zastanawialam nad kupnem ale wezme jak polecacie
Zastanawiam sie jeszcze nad otulaczem, ale nie wiem czy nie warto poczekac i zobaczyc czy maly bedzie lubil byc skrepowany

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Glowka noworodka jest tak mieciutka ze nie umialabym jakas twarda szczoteczka czesac... Sa oliwki na ciemieniuche ktore fajnie dzialaja
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:22   #3135
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Też go mam i nawet zastanawiam się czy nie wziąć drugiego. Wydaje się bardzo fajny.

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:22   #3136
lelowa
Zakorzenienie

https://www.aptekagemini.pl/baby-ono...m-grzebyk.html
O taka mamy.
Stary 2018-01-03, 11:23   #3137
Wilanka
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny
Najważniejsze, że córci lepiej, ja jakoś przeżyję zaserwowalam sobie mieszankę z cytryny, miodu i czosnku, która chyba Lunak wrzucala kiedyś
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Wilanka - najwazniejsze ze przyrost jest ok to woda dziala
I jajka
Cytat:
Napisane przez Domi_001 Pokaż wiadomość
Wilanka- mały okruszek to pewnie łatwiejszy poród. Najważniejsze że wszystko dobrze.
Czyli jak ja mam GBS Dodatni to powinnam od razu jechac ?

Dziewczyny w temacie czapeczek jaki rozmiar kupić? I skarpetek?

Z tego co pamiętam, to antybiotyk chyba potrzebuje 4 godzin, żeby działał, więc raczej tak. Dopytaj jeszcze swojego lekarza, bo teraz nie jestem pewna na 100% czy to tyle godzin było

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:26   #3138
Torrence
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi

Mam już kupione dwa ręczniki ale na liście wyprawkowej do szpitala też życzą sobie dwóch więc muszę dokupić przynajmniej jeszcze dwa. A że nie wiem, jaki los je w szpitalu czeka to nie chce szaleć cenowo.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Mam w końcu pensję Panowie kurierzy zapraszam do bloków startowych
Stary 2018-01-03, 11:30   #3139
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Mam w końcu pensję Panowie kurierzy zapraszam do bloków startowych

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:42   #3140
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Najważniejsze, że córci lepiej, ja jakoś przeżyję zaserwowalam sobie mieszankę z cytryny, miodu i czosnku, która chyba Lunak wrzucala kiedyś

I jajka

Z tego co pamiętam, to antybiotyk chyba potrzebuje 4 godzin, żeby działał, więc raczej tak. Dopytaj jeszcze swojego lekarza, bo teraz nie jestem pewna na 100% czy to tyle godzin było

Zdaje się 4 godziny, bo taki czas jest sugerowany do wzięcia kolejnej dawki. Lekarzem nie jestem, to tak z pamięci 😊

Stary 2018-01-03, 11:46   #3141
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Wlasnie mama mi napisala ze ciocia szykuje dla mnie ogromna pake rzeczy po wnukach. Jest tam wszystko- wozek, przewijak, fotelik, ubranka itp. Mamy przejrzec i wybrac co chcemy. Wozek i fotelik na pewno wezme dla rodzicow- nie trzeba bedzie sie tarabanic z majdanem a drugi fotelik sie przyda przy tej ilosci samochodow w rodzinie ktora jest

Super! Powodzenia, żeby w środku znalazło się dużo skarbów

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja jednak rezygnuje z tego ręcznego Avent i kupię elektryczny Canpol, ma dobre opinie a nie jest drogi jak medela czy Avent elektryczny

Ja się właśnie zastanawiam między ręcznym Aventu a elektrycznym Conpolu... Jeszcze nie wiem co wybiorę

Dziś aktualizowałam koszyk na Gemini...Na ten moment wychodzi 422 zł a jeszcze myślę nad laktatorem i inhalatorem...
Kochane - czy polecacie jakiś inhalator? Zupełnie nie wiem na jaki się zdecydować, a wiem, ze na 100% prędzej czy później będzie potrzebny - nie chce wtedy biec do apteki i kupować pierwszy-lepszy
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 11:48   #3142
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Śmiej się Alley, śmiej ale jak zaczęłyście pisać o porodach lutówek to ja wpadłam w popłoch! Moja Mała zawsze w pomiarach wychodziła młodsza ale fakt jest taki, że termin z OM to ja mam 25-28 lutego i cholera wie co to będzie!
Za tydzień jedziemy po komodę i pakę ciuszków od kuzynki i natychmiast biorę się za pranie i pakowanie torby.
Stary 2018-01-03, 12:02   #3143
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

Ja się właśnie zastanawiam między ręcznym Aventu a elektrycznym Conpolu... Jeszcze nie wiem co wybiorę

Dziś aktualizowałam koszyk na Gemini...Na ten moment wychodzi 422 zł a jeszcze myślę nad laktatorem i inhalatorem...
Kochane - czy polecacie jakiś inhalator? Zupełnie nie wiem na jaki się zdecydować, a wiem, ze na 100% prędzej czy później będzie potrzebny - nie chce wtedy biec do apteki i kupować pierwszy-lepszy
Chyba nie złożę tego zamówienia do gemini nigdy, nie mogę się zdecydować co z laktatorem z jednej strony jak nie będę zbyt często używać to trochę szkoda pieniędzy na elektryczny, a jak będzie jednak potrzebny to zawsze można kupić
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:05   #3144
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Śmiej się Alley, śmiej ale jak zaczęłyście pisać o porodach lutówek to ja wpadłam w popłoch! Moja Mała zawsze w pomiarach wychodziła młodsza ale fakt jest taki, że termin z OM to ja mam 25-28 lutego i cholera wie co to będzie!
Za tydzień jedziemy po komodę i pakę ciuszków od kuzynki i natychmiast biorę się za pranie i pakowanie torby.
Śmieję się, ale prawda jest taka że zrobię dokładnie to samo niedługo
Też mnie zimne poty oblewają jak czytam i porodach lutówek chociaż ja II połowa marca więc teoretycznie powinnam być jeszcze spokojna - ale życie jest tak nieprzewidywalne że już nie jestem pewna niczego

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:14   #3145
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Śmieję się, ale prawda jest taka że zrobię dokładnie to samo niedługo
Też mnie zimne poty oblewają jak czytam i porodach lutówek chociaż ja II połowa marca więc teoretycznie powinnam być jeszcze spokojna - ale życie jest tak nieprzewidywalne że już nie jestem pewna niczego
Ja raczej druga połowa lutego, no końcówka i boję się cholernie

Stary 2018-01-03, 12:18   #3146
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Chyba nie złożę tego zamówienia do gemini nigdy, nie mogę się zdecydować co z laktatorem z jednej strony jak nie będę zbyt często używać to trochę szkoda pieniędzy na elektryczny, a jak będzie jednak potrzebny to zawsze można kupić
Ja jeśli w ogóle będę kupować to raczej ręczny. Szkoda mi kasy na elektryczny- taki mogę wypożyczyć.

W ogóle zastanawiam się co wy macie w tych koszykach w gemini. Ja mam w sumie zapakowane tam wszystko z listy wyprawkowej poza termometrem i aspiratorem i wychodzi mi koszyk za 120zł Wiem że termometr to ok 100zł ale to i tak mniej niż wasze kilka stów. Ale też nie zaopatruję się na Gemini w pielęgnację dziecka bo będę brała Babydream albo Hipp i kupię to stacjonarnie.
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:23   #3147
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja jeśli w ogóle będę kupować to raczej ręczny. Szkoda mi kasy na elektryczny- taki mogę wypożyczyć.

W ogóle zastanawiam się co wy macie w tych koszykach w gemini. Ja mam w sumie zapakowane tam wszystko z listy wyprawkowej poza termometrem i aspiratorem i wychodzi mi koszyk za 120zł Wiem że termometr to ok 100zł ale to i tak mniej niż wasze kilka stów. Ale też nie zaopatruję się na Gemini w pielęgnację dziecka bo będę brała Babydream albo Hipp i kupię to stacjonarnie.
Ja też bez pielęgnacji, termometra (kupiłam wcześniej), laktatora a wychodzi ponad 400 zł w sumie bez podkładów, podpasek poporodowych itp też bo kupiłam gdzie indziej

PM 2017
Stary 2018-01-03, 12:25   #3148
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajowo Czasem miło coś tak znienacka wpadnie.

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja miałam takie i takie, ale te wiązane zupełnie nam się nie sprawdziły. Najlepsze były takie zakładane, bez żadnych szwów, z elastycznej bawełny.
Nie mam ani jednej wiązanej, bo mi się nie podobają Mam zaledwie 3 sztuki, dwie kupiłam w H&M, jedną na szmatach znalazłam. Tam często zostają czapeczki. Nie wiem, czy będę korzystać, więc więcej nie inwestuję.

Cytat:
Moja mama wlasnie mi przepowiedziala date porodu. Uwaza ze to bedzie 11.03- 1. Rocznica smierci mojego dziadka. Mowi ze jest przekonana ze tak bedzie...
Oby nie Nie lubię tych teorii, że dziecko zastępuje kogoś w rodzinie albo ktoś zaraz umrze, bo się rodzi. Okropne zabobony.

Cytat:
Macie jakieś polecane ? Ona coś mówiła o szczotce ze sztucznym, twardym włosiem i prostą rączką
Mam lulalove, ale sugerowałam się urodą Jak w wielu rzeczach w wyprawce Mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować pewnych rzeczy jeszcze raz

Torrence, mamy ten, który wkleiłaś. Nieużywany, więc mogę tylko napisać, że po praniu się nie zepsuł. Wg mnie jest całkiem miły i fajnie, że nie jest zbyt gruby, bo powinien szybko wysychać. Wg mnie raczej z tych chłonnych, a nie z tych ślizgających się po skórze.
Ilsa, a ten wasz jak po praniu? Bo ja go odrzuciłam przez te wstawki z innej tkaniny, bo w tradycyjnych ręcznikach te elementy zawsze mi się strasznie kurczą.

U nas koszmarnie pada. Ciemnica obrzydliwa. Tylko kocyk i herbatka
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:32   #3149
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

My mamy ten i wg mnie jest ok
https://www.aptekagemini.pl/inhalato...-br-cn116.html

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 12:36   #3150
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Też mam takie same myśli, bo zastanawiam się co przegapiłam
Ale nie zamawiam rzeczy typu inhalator, aspirator, laktator i leki.
Aspirator mamy fridę (20 zł), octanisept jest w domu, bo matka palce lubi sobie przyciąć w kuchni, laktator wypożyczę, inhalator i leki kupimy jak będzie potrzeba. Nie chce robić zapasów. Sól fizjologiczną mamy z jakiś warsztatów.

Kosmetyki będę zamawiać w innym miejscu.

Mam podkłady na łóżko, podkłady-podpaski, wkładki laktacyjne, płatki i patyczki do uszu dla małej, nożyczki, pojemnik na smoczek, zapas mokrych chusteczek i suplementów dla siebie. Podobnie jak wy nie mogę zakończyć zamówienia, bo zastanawiamy się, który termometr wybrać

Mam pytania:
czy nożyczki Babyono ktoś miał? Bo sugeruję się opiniami internetowymi, że canpol jest słaby. Chociaż widziałam chyba 3 różne nożyczki canpola i w sumie nie wiem, które są kiepskie (na wyrost przyjmuję, że wszystkie )
wkładki laktacyjne- wiem, że lovi są polecane, ale cena Jak np. lansinoh się sprawdza? Ile takich wkładek się zużywa?

Ilsa, cyc dynamiczny
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości