|
|
#3121 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciemieniuchy nie musi miec- nam polozna mowila ze wlasnie powinno sie delikatnie czesac bo nie wolno zdrapywac ciemieniuchy a twarda szczotka chyba tak by wlasnie dzialala- tak mi sie wydajeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zdrówka dla Ciebie i cory Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was kupowała ręcznik z ikei ten o: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30290201/ Jeśli tak, to jaka ocena? Bo cena spoko, za tydzień będziemy w ikei to bym wzięła.
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie to są te czapeczki bezuciskowe? Te z antenka?
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez sie rozgladam za drugim wozkiem ale tu juz mi wystarczy uzywany wlasnie zeby nie jezdzic do rodzicow z naszym na dzien, dwa.---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3132 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja miala straszna ciemieniuche i bardzo dlugo, wiec probowalam roznych sposobow, ale oliwka+grzebyk dzialaly najlepiej. Edytowane przez Pannkaka Czas edycji: 2018-01-03 o 11:20 |
|||
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-03 o 11:25 |
|
|
|
|
#3134 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo dobrze ze piszecie o recznikach z ikei bo sie zastanawialam nad kupnem
ale wezme jak polecacie ![]() Zastanawiam sie jeszcze nad otulaczem, ale nie wiem czy nie warto poczekac i zobaczyc czy maly bedzie lubil byc skrepowany ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Glowka noworodka jest tak mieciutka ze nie umialabym jakas twarda szczoteczka czesac... Sa oliwki na ciemieniuche ktore fajnie dzialaja
|
|
|
|
#3135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
Najważniejsze, że córci lepiej, ja jakoś przeżyję zaserwowalam sobie mieszankę z cytryny, miodu i czosnku, która chyba Lunak wrzucala kiedyś I jajka Cytat:
|
|
|
|
#3138 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki za odpowiedzi
Mam już kupione dwa ręczniki ale na liście wyprawkowej do szpitala też życzą sobie dwóch więc muszę dokupić przynajmniej jeszcze dwa. A że nie wiem, jaki los je w szpitalu czeka to nie chce szaleć cenowo. ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Mam w końcu pensję
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam między ręcznym Aventu a elektrycznym Conpolu... Jeszcze nie wiem co wybiorę ![]() Dziś aktualizowałam koszyk na Gemini...Na ten moment wychodzi 422 zł Kochane - czy polecacie jakiś inhalator? Zupełnie nie wiem na jaki się zdecydować, a wiem, ze na 100% prędzej czy później będzie potrzebny - nie chce wtedy biec do apteki i kupować pierwszy-lepszy
|
||
|
|
|
#3142 |
|
Wtajemniczenie
|
Śmiej się Alley, śmiej ale jak zaczęłyście pisać o porodach lutówek to ja wpadłam w popłoch! Moja Mała zawsze w pomiarach wychodziła młodsza ale fakt jest taki, że termin z OM to ja mam 25-28 lutego i cholera wie co to będzie!
Za tydzień jedziemy po komodę i pakę ciuszków od kuzynki i natychmiast biorę się za pranie i pakowanie torby.
|
|
#3143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z jednej strony jak nie będę zbyt często używać to trochę szkoda pieniędzy na elektryczny, a jak będzie jednak potrzebny to zawsze można kupić
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mnie zimne poty oblewają jak czytam i porodach lutówek chociaż ja II połowa marca więc teoretycznie powinnam być jeszcze spokojna - ale życie jest tak nieprzewidywalne że już nie jestem pewna niczego
|
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zastanawiam się co wy macie w tych koszykach w gemini. Ja mam w sumie zapakowane tam wszystko z listy wyprawkowej poza termometrem i aspiratorem i wychodzi mi koszyk za 120zł Wiem że termometr to ok 100zł ale to i tak mniej niż wasze kilka stów. Ale też nie zaopatruję się na Gemini w pielęgnację dziecka bo będę brała Babydream albo Hipp i kupię to stacjonarnie.
|
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie bez podkładów, podpasek poporodowych itp też bo kupiłam gdzie indziej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3148 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem miło coś tak znienacka wpadnie.Cytat:
Mam zaledwie 3 sztuki, dwie kupiłam w H&M, jedną na szmatach znalazłam. Tam często zostają czapeczki. Nie wiem, czy będę korzystać, więc więcej nie inwestuję.Cytat:
Nie lubię tych teorii, że dziecko zastępuje kogoś w rodzinie albo ktoś zaraz umrze, bo się rodzi. Okropne zabobony.Cytat:
Mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować pewnych rzeczy jeszcze raz ![]() Torrence, mamy ten, który wkleiłaś. Nieużywany, więc mogę tylko napisać, że po praniu się nie zepsuł. Wg mnie jest całkiem miły i fajnie, że nie jest zbyt gruby, bo powinien szybko wysychać. Wg mnie raczej z tych chłonnych, a nie z tych ślizgających się po skórze. Ilsa, a ten wasz jak po praniu? Bo ja go odrzuciłam przez te wstawki z innej tkaniny, bo w tradycyjnych ręcznikach te elementy zawsze mi się strasznie kurczą. U nas koszmarnie pada. Ciemnica obrzydliwa. Tylko kocyk i herbatka
|
||||
|
|
|
#3149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://www.aptekagemini.pl/inhalato...-br-cn116.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie zamawiam rzeczy typu inhalator, aspirator, laktator i leki. Aspirator mamy fridę (20 zł), octanisept jest w domu, bo matka palce lubi sobie przyciąć w kuchni, laktator wypożyczę, inhalator i leki kupimy jak będzie potrzeba. Nie chce robić zapasów. Sól fizjologiczną mamy z jakiś warsztatów. Kosmetyki będę zamawiać w innym miejscu. Mam podkłady na łóżko, podkłady-podpaski, wkładki laktacyjne, płatki i patyczki do uszu dla małej, nożyczki, pojemnik na smoczek, zapas mokrych chusteczek i suplementów dla siebie. Podobnie jak wy nie mogę zakończyć zamówienia, bo zastanawiamy się, który termometr wybrać ![]() Mam pytania: czy nożyczki Babyono ktoś miał? Bo sugeruję się opiniami internetowymi, że canpol jest słaby. Chociaż widziałam chyba 3 różne nożyczki canpola i w sumie nie wiem, które są kiepskie (na wyrost przyjmuję, że wszystkie )wkładki laktacyjne- wiem, że lovi są polecane, ale cena Jak np. lansinoh się sprawdza? Ile takich wkładek się zużywa?Ilsa, cyc dynamiczny |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Ja miałam takie i takie, ale te wiązane zupełnie nam się nie sprawdziły. Najlepsze były takie zakładane, bez żadnych szwów, z elastycznej bawełny. 

Mówi że jest za miękka a ja ją kupiłam dwukrotnie bo jedna się zgubiła zanim ją zdążyłam pokazać
a ciemieniuchy nie musi miec- nam polozna mowila ze wlasnie powinno sie delikatnie czesac bo nie wolno zdrapywac ciemieniuchy a twarda szczotka chyba tak by wlasnie dzialala- tak mi sie wydaje
kolejna wizyta 23.01
widać mała mnie zaraziła.

13.03.2008

Nie raz nie dwa mi skoczy albo kopnie przypadkiem w brzuch.

zaserwowalam sobie mieszankę z cytryny, miodu i czosnku, która chyba Lunak wrzucala kiedyś 

Mam zaledwie 3 sztuki, dwie kupiłam w H&M, jedną na szmatach znalazłam. Tam często zostają czapeczki. Nie wiem, czy będę korzystać, więc więcej nie inwestuję.
Nie lubię tych teorii, że dziecko zastępuje kogoś w rodzinie albo ktoś zaraz umrze, bo się rodzi. Okropne zabobony.
Jak np. lansinoh się sprawdza? Ile takich wkładek się zużywa?