Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-03, 14:17   #3181
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Katstan wspolczuje :/
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:17   #3182
Koma1002
Zadomowienie

Blackberry, jestem bardzo, ale to bardzo tym zawiedziona

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:21   #3183
lelowa
Zakorzenienie

34 stopnie to cos nie tak, chyba ze sie jakos przestawil. Ja mam czesto 35,8 ale u mnie to norma, zawsze niskie temp, w ciazy powinna byc podwyzszona wiec mam juz troche ponad 36
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:24   #3184
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Looo matuchno!! To musisz go teraz "dobudowac"?

Właśnie dostałam termometr z microlife i pokazuje mi temperaturę 34 stopnie. To ze mną jest coś nie tak czy z nim?? Hmmm

Termometru nie polecam, tez mam. Dobry do orientacyjnego sprawdzenia temperatury zeby dziecka w nocy nie budzic. Nie raz mi pokazywal jakies cuda. Nalepszy jest abakus baby z giętka koncowka, niemowlaczkowi najlepiej mierzyc w odbycie. Ja synkowi mierze pod pachą i zawsze wynik jest ok.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:28   #3185
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Doszedł do mnie kocyk bambusowy, tak milusiej rzeczy to jeszcze nie mam w wyprawce

Pytanie do mamus czy mają porównanie Dady premium 1 z Pampers Premium 1? Bo dada dziś widziałam że ma świetną cenę za 26 sztuk 8.99

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:30   #3186
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
O jaa. I co, da sie uratowac?
Myslalam ze po kanalowym zab jest wypełniony w srodku?

Po leczeniu kanałowym wypełnia się kanał ale ten materiał wypełniający jest miękki. Natomiast sam ząb "umiera" bo żywy nerw zostaje usunięty w całości.
Ja tą kanałówkę miałam robioną z 20 lat temu więc i metody leczenia były inne. Dodatkowo mam bruksizm i naruszam sobie zęby.

No i nie ma czego ratować już bo złamał się całkowicie. Korzeń tylko został. Mam dostawioną taką mikroprotezę do czasu aż mi protetyk korony nie odleje. Przynajmniej już nie wyglądam jak chodząca patologia
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:33   #3187
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Termometru nie polecam, tez mam. Dobry do orientacyjnego sprawdzenia temperatury zeby dziecka w nocy nie budzic. Nie raz mi pokazywal jakies cuda. Nalepszy jest abakus baby z giętka koncowka, niemowlaczkowi najlepiej mierzyc w odbycie. Ja synkowi mierze pod pachą i zawsze wynik jest ok.

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
34 stopnie to cos nie tak, chyba ze sie jakos przestawil. Ja mam czesto 35,8 ale u mnie to norma, zawsze niskie temp, w ciazy powinna byc podwyzszona wiec mam juz troche ponad 36
Stwierdziłam, że odczekam, dam mu jeszcze jedną szansę. Niestety doświadczeń z terometrami nie mam najlepszych...gdzie się podziały stare, dobre rteciowe?? Trochę jestem zła...

Co do inhalatorow, na pewno kupię, ale w jednej aptece w moim mieście. Mają bardzo dobry wybór, części zamienne, ewentualne reklamacje czy naprawy też są w jednym miejscu. Wszystkie znajome z dziećmi tam kupują. Są może trochę droższe, ale jednak ten komfort później do mnie przemawia 😊

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:35   #3188
Torrence
Wtajemniczenie

Asiula jeśli chodzi o zakupy apteczne to mi wyszło 400 ale w tym są trzy opakowania supli dla mojego męża, termometr* i kompresy żelowe na piersi i te trzy pozycje to jest 250 zł. Reszta to te szpitalno-pielęgnacyjne sprawy które wymienia większość z dziewczyn.

Laktotora żadnego nie kupuję, jak będzie potrzebny to na krótki czas zanim kupię swój mam dobre dusze które mnie poratują. Inhalatora też nie kupuję.

*termometr - to i nie będąc w ciąży bym kupiła bo nie mamy żadnego swojego. No i wrzuciłam microlifa a teraz piszecie że niekoniecznie się sprawdza Przejrzę jeszcze raz.

Tak wogóle to nie uważacie, że gemini na hasło "marzec2018" powienien dawać rabat?
Stary 2018-01-03, 14:37   #3189
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie dostałam termometr z microlife i pokazuje mi temperaturę 34 stopnie. To ze mną jest coś nie tak czy z nim?? Hmmm

Predzej z termometrem chociaz ja jakis rok temu kupowalam nowy termometr dla siebie bo ciagle mi pokazywal temperatury ponizej 36 stopni, niezaleznie od tego czy bylam zdrowa czy chora. Kupilam nowy i sie okazalo ze pokazuje tak samo wiec chyba taka moja uroda. Poza tym jakies dwa lata temu przestalam zupelnie goraczkowac, teraz jak bylam chora ostatnio to mialam super podwyzszona temperature az do 36,4 i to rekord z ostatnich dwoch lat.

Polozylam sie na chwile a dziecko zrobilo impreze w brzuchu. Mowilam lekarce ze mam wrazenie ze on w ogole nie spi to sie tylko zasmiala, chyba nie jestem pierwszym takim przypadkiem gdzie niby ten okres wyciszenia po 28 tygodniu?

Podziwiam dziewczyny ktore do teraz normalnie pracuja. Ja posiedzialam dwie godziny na kompie przy biurku na krzesle i tylek mi umiera, podlozylam poduszke ale nic nie dawalo- nie da sie zniesc tego ucisku

Inhalatora tez nie kupuje bo jak sama musialam sobie robic inhalacje to mi tesciowa ze szpitala przytargala wiec przy dziecku tez mi zalatwi

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-03 o 14:39
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:38   #3190
Mecassie
Zakorzenienie

Hej, omg ale pędziecie kobiety!

Ja witam się w 33tygodniu

Rano byłam na badaniach krwi i znów 80zł nie moje
Czuję się fatalnie, źle mi się śpi, mam ciężko oddychać, znów zgaga i ogólnie do

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:38   #3191
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

A nie masz go przypadkiem ustawionego na tryb mierzenia temperatury pomieszczenia?

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:39   #3192
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
a do prania kupujecie proszki czy płyny?
Podobno najlepsze wogóle są płatki mydlane, ale kto się będzie bawił w rozpuszczanie...
Ja mam płyny z Lovela do prania (a raczej mleczko)

Co do wody morskiej to wzięłam ten Disnemar Baby do nosa bo podobno nie psika mocno tylko robi delikatna mgielke.

A chusteczki mokre to mam zapas duży z promocji z Rossmana

PM 2017
Stary 2018-01-03, 14:39   #3193
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Doszedł do mnie kocyk bambusowy, tak milusiej rzeczy to jeszcze nie mam w wyprawce

Pytanie do mamus czy mają porównanie Dady premium 1 z Pampers Premium 1? Bo dada dziś widziałam że ma świetną cenę za 26 sztuk 8.99

Porownania nie mam, ale wzielam na probe wczoraj wlasnie te dady. Nie majatek, najwyzej komus oddam.
Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Po leczeniu kanałowym wypełnia się kanał ale ten materiał wypełniający jest miękki. Natomiast sam ząb "umiera" bo żywy nerw zostaje usunięty w całości.
Ja tą kanałówkę miałam robioną z 20 lat temu więc i metody leczenia były inne. Dodatkowo mam bruksizm i naruszam sobie zęby.

No i nie ma czego ratować już bo złamał się całkowicie. Korzeń tylko został. Mam dostawioną taką mikroprotezę do czasu aż mi protetyk korony nie odleje. Przynajmniej już nie wyglądam jak chodząca patologia
No to dobrze ze cos tam chwilowo ci wstawili, bo faktycznie ciekawie musialas wygladac 😉

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-03, 14:44   #3194
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
A co zamawiałyście od HubiWorld oprócz tych pieluch tetrowych/flanelowych ? Coś macie do polecenia?
Ja u niego jeszcze zamówiłam przewijak na łóżeczko i podkład do niego, pieluszki ceratki, właśnie te podkłady poporodowe 60x90 bo miał taniej niż na Gemini i szczotkę do mycia butelek i szczoteczkę do masażu dziąseł No i wiadomo sporo pieluch tetrowych i flanelowych

PM 2017
Stary 2018-01-03, 14:45   #3195
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Hej, omg ale pędziecie kobiety!

Ja witam się w 33tygodniu

Rano byłam na badaniach krwi i znów 80zł nie moje
Czuję się fatalnie, źle mi się śpi, mam ciężko oddychać, znów zgaga i ogólnie do

Nie rodzisz jeszcze?

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:45   #3196
Jolinko
Zadomowienie

Heh, mnie "wsysanie" gili nie przeraża, toteż kupiłam sprzęt do tego zabiegu 😉

Ja zamierzam używać tego mleczka do prania z lovela, proszek faktycznie często mi zostawia jakieś dziwne białe ślady. I to mnie wkurza.

Apteczke mam już chyba całą skompletowana, przynajmniej to co piszecie że zamawiacie i kupujecie to z reguły już mam. 😊 więc się przynajmniej ż tego cieszę 😀 nie mam jeszcze żadnej butelki, smoczka i pieluch i takich tam mniejszych rzeczy ale w styczniu planuje już kupić.

Czarodziejka kciuki za Twoją wizytę, znów dostaniesz świetne zdjęcia pewnie. Czekam ☺

Właśnie piekę szarlotkę z czerstwych bułek 😎

Asiula ciężka sprawa co do obiadu jak mięsa nie masz a na słodkie też brak ochoty. Może jakaś zupa? Albo pieczone warzywa lub z patelni?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:46   #3197
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Na baterie ? Czyli Haxe ? Tak mi podpowiada google. To brzmi fajnie, zastanowię się bo mam kupioną gruszkę; odciąganie ustami brzmiało niehigienicznie a odkurzaczem brzmiało że będę mieć wyciągnięty odkurzacz na środku pokoju
Chyba lelowa pisała że na wcześniejszym wątku mamus nie były z niego zadowolone

PM 2017
Stary 2018-01-03, 14:52   #3198
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Może za szybko chciałaś wypróbować po przyniesieniu go przez kuriera z dworu ? Daj mu trochę odstac i się ogrzać i sprawdź jeszcze raz

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:53   #3199
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Nie rodzisz jeszcze?

Na szczęście nie dla mnie ciekawa jestem czy do tego czasu jeszcze będę miała jakaś energię
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ale mi się spać chce W ogóle jakaś nieogranięta dzisiaj jestem :/ Idę sobie kawę zrobić. O 16 wizytuje. Ciekawe ile mój mały klocek już waży

Taki dzień do ciśnienie mierne czyli ja to pewnie go w ogóle nie mam kciuki za wizytę
Cytat:
Cześć Dziewczyny.

Ten rok jeszcze dobrze się nie zaczął a już mi podpadł. Zgadnijcie kto 1 stycznia złamał sobie zęba? Dwójkę
najgorzej...
Cytat:
Może teraz są lepsze proszki albo lepsze pralki ale jak byłam mniejsza to proszek zawsze się osadzał i okamieniał w drodze ze zbiorniczka do bębna, teraz zarówno ja jak i Mama i Teściowa używamy płynów albo kapsułek
Ja tam już dawno przerzuciłam się na kapsułki a dla małej będę kupowała płyn do prania.

Stary 2018-01-03, 14:56   #3200
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Porownania nie mam, ale wzielam na probe wczoraj wlasnie te dady. Nie majatek, najwyzej komus oddam.

No to dobrze ze cos tam chwilowo ci wstawili, bo faktycznie ciekawie musialas wygladac 😉

A wzięłaś te Premium? Bo zdziwilam się że premium są tańsze niż zwykle Little Baby może tamte są jednak lepsze

PM 2017
Stary 2018-01-03, 14:57   #3201
Lunak
Wtajemniczenie

Ja to chyba nie powinnam juz prowadzić albo dzis mam gorszy dzien. Musiałam zrobic z siebie idiotkę i prosić instruktora jazdy zeby pomógł mi wyjechac z miejsca parkingowego, bo zaklinowała samochód tak, ze nie wiedziałam jak wyjechac

Juana, ja mam Nebulino z Novamy. Dla mnie sie sprawdził. Ma wymienną końcówkę dla dzieci, wiec mysle, ze mi wystarczy.

Kasia, ja do prania kupie płyn. Z proszkami jakoś zawsze miałam problem ile wsypać i pozniej nieładne zacieki na ubraniach zostawały.

Asiula, taki do odkurzacza jest duzo wygodniejszy. Ja mam dwa. Ten ustny bede stosować najpierw, a jak dziecko podrośnie to przerzucę sie na odkurzaczowy, bo tym ustnym ciezko wyciagnac wszystko.

Alley, ja z Hubi mam rożek, kocyk, aspiratory, poduchę do karmienia, termofor z pestek wiśni, pieluszki muslinowe, poduszkę klin, otulacze Motherhood muslinowe

Koma, a ten termometr pokazuje Ci z stopniach Celsjusza czy Farenheita? Bo kiedys w pracy miałyśmy niezłą myslenice jak przypadkiem przestawilysmy i przyszło do kontroli temperatur. Albo jeszcze rozne tryby mierzenia.

Asiula, ja wczoraj dokładnie to samo lekarce mówiłam ze to dziecko to chyba nie spi. Pozniej miała okazje sama na usg sie o tym przekonać co wyczyniał.

I udało mi sie zapisac na usg 3 trymestru na 24.01 czyli idealnie w 32 tc. Jeszcze sie okazało, że lekarz zmienił miejsce gabinetu od stycznia i teraz bede miała bliżej. Ciekawe czy ceny te same, bo o to mój kalafior juz nie zapytał

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:58   #3202
Jolinko
Zadomowienie

Po słonecznym poranku i południu ani śladu... leje i wieje i ciemnisko jak w dupce 😉

Witaj Mecassie! Dobrze Cię znów "słyszeć" 😊 wypoczelas w przerwie świątecznej tak jak my? Ale z tym czopem to dałaś czadu, weź że zwolnij z ciazowymi postepami trochę.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 14:59   #3203
Pannkaka
Rozeznanie

katstan, wspolczuje zeba...

Cytat:
Jesli ma wymienialne baterie, to moze warto nowe wlozyc. Choc czasem mam wrazenie, ze wszystkie moje termometry pokazuja losowa temperature, bardziej ufam swoim odczuciom niz ich pomiarom i bardzo czesto mam racje... Dalabym naprawde duzo za termometr, ktoremu moglabym zaufac, ale czy tansze, czy drozsze, wszystkie wydaja mi sie beznadziejne
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:01   #3204
katstan
Raczkowanie

Ja mam termometr microlife i jestem mega zadowolona. Mierzy zawsze poprawnie. A z tego co wiem to można oddać termometr do serwisu do kalibracji.

Zaraz mam wizytę u chirurga naczyniowego bo na całej prawej stronie wyszły mi żylaki. Na łydce, na udzie w pachwinie a najwięcej na broszce
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:03   #3205
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
A wzięłaś te Premium? Bo zdziwilam się że premium są tańsze niż zwykle Little Baby może tamte są jednak lepsze

Taak 😊 dla starszaka używałam tych premium i byly dla mnie najlepsze z tych biedronkowych. Pieluchomajtki tez maja w biedrze spoko.

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-03, 15:04   #3206
Mecassie
Zakorzenienie

Z wyprawką z Gemini to jestem w czekam na wypłatę męża i muszę ogarnąć temat ale nie wiem jak dużo mam tego brać ? np. Takie podkłady pp to jedna paczka wystarczy ? Mam listę chyba od lelowej ale bez ilości hehe

Stary 2018-01-03, 15:05   #3207
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Z wyprawką z Gemini to jestem w czekam na wypłatę męża i muszę ogarnąć temat ale nie wiem jak dużo mam tego brać ? np. Takie podkłady pp to jedna paczka wystarczy ? Mam listę chyba od lelowej ale bez ilości hehe

Zalezy, ja po cc zuzylam jedno op, a spokojnie wystarczylyby mi zwykle podpaski maxi

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-03, 15:06   #3208
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mam zakaz jeżdżenia samochodem na dalsze dystanse bo przyznałam się że już mi nie idzie to najlepiej a komunikacja miejska w ogóle nie wchodzi w grę z podejściem mojego męża Zresztą taka wyprawka autobusem trwałaby spokojnie z połtorej godziny w jedną stronę
Komunikacją nie jeżdżę już jakiś czas z powodu sikania. Czasem bym spokojnie dojechała, a czasem nagle przyciśnie.

Cytat:
N To brzmi fajnie, zastanowię się bo mam kupioną gruszkę; odciąganie ustami brzmiało niehigienicznie a odkurzaczem brzmiało że będę mieć wyciągnięty odkurzacz na środku pokoju
Są też aspiratory elektryczne. Też nie chciałam tego do odkurzacza, ale ostatecznie jednak frida. Mąż na mnie testował i to naprawdę działa. Jest filtr zabezpieczający, trzeba je wymieniać ze względu na gromadzenie się bakterii, ale łatwo je kupić w aptece.

Cytat:
Ten rok jeszcze dobrze się nie zaczął a już mi podpadł. Zgadnijcie kto 1 stycznia złamał sobie zęba? Dwójkę
Myślałam, że jakaś wywrotka Dobrze, że masz zamaskowaną tę dziurę, bo miejsce niefortunne.

Cytat:
Ja jutro mam wizyte, dr wspominal cos o dokładniejszym usg, to jest to 3usg? W 30tc?
Możliwe, bo je się robi pomiędzy 28 a 32 tc. (jeśli dobrze pamiętam).

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ale mi się spać chce W ogóle jakaś nieogranięta dzisiaj jestem :/ Idę sobie kawę zrobić. O 16 wizytuje. Ciekawe ile mój mały klocek już waży
Czekamy na portret

Kurcze też wstępnie wybrałam microlife Jednak się dalej wstrzymam z tym zamówieniem

Ja dziś przyjmuję kurierów A potem jeszcze skoczę do paczkomatu, bo to zara, której najbardziej jestem ciekawa (jak ostatnio dostałam bluzkę dla Małej, to była tak słabo uszyta, że biegiem odsyłałam).
Przyszła paka z nexta Torrence, sytuacja rozmiarowa wygląda następująco. Ich 56 to jest rozmir 62 w pionokio, ale ich newborn jest znacznie mniejsze od 56, więc dobre miałaś oko, że to 56 jakieś duże. Upiorę, może się trochę skurczy Tego newborna mam już wypranego, może dlatego mały.

Organizer do naszego wózka jest kiepski, będę odsyłać. Nie jesteśmy zadowoleni, ale to nie jest jakiś pilny zakup, może coś innego spotkamy.

W oysho też są wyprzedaże. Trochę sobie galotów nabyłam, bo już jakieś. Staników nie kupowałam, bo to bez sensu teraz, ale są też koszulki nocne i szlafroki, gdybyście potrzebowały.

Dzięki za odpowiedzi w sprawie wkładek, lovi wyleciało z koszyka
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-03, 15:08   #3209
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Po słonecznym poranku i południu ani śladu... leje i wieje i ciemnisko jak w dupce 😉

Witaj Mecassie! Dobrze Cię znów "słyszeć" 😊 wypoczelas w przerwie świątecznej tak jak my? Ale z tym czopem to dałaś czadu, weź że zwolnij z ciazowymi postepami trochę.

Jolinko dziękuję ja tam nie wiem czy można to nazwać wypoczęciem. Lepiej mi w domu. Nie dość że przez tydzień wiatr okropny to cały czas deszcz. Także ani spacerów ani nic zbytnio. Nad morzem bylismy raz ale zaczął grad sypać a do tego tam była non stop 4 dzieci nie da się tak funkcjonować. Caly czas któreś płakało albo czymś trzaskało nie mają wprowadzonego czegoś takiego jak dzieci bawią się w domu a dorośli w salonie. Poza tym mega niewygodne łóżko (za miękkie) i non stop ciepło po 25° w domu... chyba tyle z narzekania ?

Stary 2018-01-03, 15:09   #3210
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy, ja po cc zuzylam jedno op, a spokojnie wystarczylyby mi zwykle podpaski maxi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości