|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
10 lat temu miałam dość poważną operację kręgosłupa - niezłośliwy guz w części lędźwiowej, jakieś tam konsekwencje odczuwam do dzisiaj, ale powaga zabiegu została w głównej mierze zwiększona przez błąd anestezjologa, ale to długa historia, w skrócie podano mi niewłaściwą grupę krwi, przez co nie przeprowadzono operacji do końca zgodnie z planem
ogólnie czuję się dość dobrze, w ciąży pojawiły się bóle kręgosłupa, szczególnie silne po wysiłku, tak że czasem za przeproszeniem siku nie mogę zrobić, więc poród naturalny byłby chyba zbyt dużym obciążeniem |
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Urodziła staraczka z mojego wątku, jeszcze jedna i następna w kolejce będę ja
czuję już ciarki na plecach jeszcze mam jakieś takie przeczucia, że urodzę wcześniej ![]() I pokłóciłam się z tż, naprawdę czasem się zastanawiam gdzie był mój rozum jak się z nim wiązałam
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko przypuszczam że leży bokiem ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
Hejo 😊
Oglądam sobie pytanie na śniadanie... mówią że plaga owsicy wśród dzieci. I tak sobie pomyślałam że to wszystko przed nami. Heh 😉 tyle nowości nas czeka i nieoczekiwanych sytuacji. Dlatego też rozumie strach Seliny, tyle się trzeba nauczyć, zauważać różne rzeczy na które teraz nie zwraca się uwagi. Pamiętam jak się bałam wziąć dziecko siostry bez rozka, bo to takie galaretkowate ciałko bylo ale wszyscy mi mówili że wszystko to przychodzi samo i własnego dziecka nie boisz się nosić, kąpać, itp. Mam nadzieje ze to "najprawdziwsza prawda" ☺ Miłego dnia i kciuki za wizyty o ile jakieś są 😊 Mam fazę na tosty, już 3 śniadanie z rzędu to właśnie tosty. 🤤 gdzie moje zamiłowanie do zdrowej owsianki na śniadanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Ja czekam w laboratorium na pobranie i już się głodna robię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koleżanka w pracy mnie pocieszyła mówiąc - "no wiesz, pewnie tak będzie na początku" |
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas tez ciasno, dwa male pokoiki i drugie dziecko w drodze 😉 będziemy musieli cos dobudowac z czasem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tooooooooosty
|
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
też się obawiam rodzicielstwa
![]() jestem prawie 10 lat po ślubie, jakoś przyzwyczaiłam się do myśli, że nie będę miała dzieci, najpierw były problemy zdrowotne, potem trochę wygoda i widok dzieciatych znajomych, którzy nie promieniowali szczęściem przy każdym spotkaniu ![]() najbardziej przeraża mnie fakt, że będę musiała zmienić swoje przyzwyczajenia, robić coś, choć czasem nie będzie siły i ochoty, a oprócz męża nie będę miała żadnej większej pomocy fizyczna część bycia mamą chyba bardziej mnie dołuje niż obawy, że nie pokocham małego czy nie będę potrafiła go wychować |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma się czego bać. Teraz jest taka technologia i sprzęt, że szok Oczywiście u dobrego i sprawdzonego specjalisty. Jak coś mogę świetny zespół na podlasiu polecić
Edytowane przez alleyezonme Czas edycji: 2018-01-04 o 10:34 |
|
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Mecassie, jelitowka ? To chyba bardzo niebezpieczne w naszym stanie. Ja się boję tego jak ognia. Jesteś pewna że właśnie to przeszłas?
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale długi czas miałam traumę, jeśli chodzi o lekarzy i szpitale, prawie 2 m-ce na oddziale zrobiły swoje |
|
|
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Lulomo ja kupiłam na gorączkę pedicetamol, a witaminy dla ciężarnych kupiłam zapas tych co biorę teraz (Doppelherz)
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, tłustych włosów nie mam (nawet jestem zadowolona bo w ciąży mi dłużej wytrzymują) ale wiecznie chodzę bez makijażu
W zasadzie robię go do ginekologa albo jak ktoś do nas przychodzi Trochę się czuję rozmamłana ale niezbyt mi się chce robić ten makijaż jak siedzę w domu
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuję się zmotywowana żeby o siebie po porodzie zadbać bardziej niż przed ciążą- nie chciałabym żeby mój synek miał ociężałą, zaniedbaną mamę. Chciałabym móc z nim biegać, jeździć na rowerze- żeby był ze mnie dumny ![]() I przypomniałyście mi że muszę iść do okulisty i neurologa po zaświadczenia- do okulisty miałam się zgłosić w 7. miesiącu więc najwyższa pora bo zaraz minie
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-04 o 10:37 |
|
|
|
|
#3378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3379 | |
|
Rozeznanie
|
Z obawami mam to samo
A wczoraj dostaliśmy mega kopa energetycznego od tej małej istotki i strach jakby mniejszy a pisząc to mam łzy w oczach, łzy szczęścia ![]() Cytat:
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc maluję się dla siebie i dla męża ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze przed toba bylam ja w kolejce ale juz chyba mnie wykreslily, w sumie to dobrze
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-04 o 11:13 |
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że okres połogu będzie trwał krócej niż 6 tygodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
damy radę! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam na wizytę... miałam na 11:00 a przede mną jest jeszcze 8 babeczek... jedna pani mówi, że siedzi tu od 9 rano...
Forum nadrobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta nigdy nie lubilam sie zbytnio malowac. Paznokci tez nie robie, nie lubie dlugich i sztucznych, strasznie przeszkadzaja, jak juz mi sie chce to swoje maluje lakierem, mam calkiem ladne.
|
|
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Zaspalam do laboratorium tzn. Zosia mnie obudziła o 9:15, a laboratorium do 9:30.. na moje szczęście babka pokrecila nosem, ale mnie jeszcze przyjeli. Jutro wizyta. Co do miłości do dziecka po porodzie. To ja się rozklejam na każdym porodzie w filmie, a jak urodziłam moją małą to nie płakałam... mój tz ryczal jak bóbr a ja nic. Dopiero kilka godzin później płakałam, chyba z niedowierzania że urodziłam i że jest już z nami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Kiwi ja tak samo
Myslalam, ze bede ryczec, a tu nic, dopiero w domu ze mnie zeszlo i sobie powylam
|
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, wejdę dziś z buciorami ale muszę się wygadać zanim wybuchnę bo już mam łzy w oczach. Jestem wściekła.
Miałam na 11.00 wizytę u dentysty. Miałam pojechać samochodem teściowej bo swój mam zepsuty a TŻ musiał wziąć nasz. Generalnie teściowa od razu mówiła, że jak potrzebuję samochodu to mam koniecznie mówić. Nie korzystam z tego zbyt często bo wielokrotnie przekonałam się, że pożyczanie samochodu to nie jest najlepszy pomysł. Więc pożyczyłam może ze trzy razy i tylko wtedy jak naprawdę byłam pod ścianą, czytaj wizyta u jakiegoś lekarza. Wczoraj spytałam bo do dentysty mam jakieś 10 minut drogi, plus wizyta z pół godziny więc nie blokowałabym jej tego samochodu cały dzień. Powiedziała, że nie ma problemu, nigdzie dziś nie musi jechać, mogę sobie brać. Powiedziałam, że dentystę mam na 11.00, wyjechałabym 10.45 i koło 12.00 bym samochód oddała. Ok, wszystko ustalone. Dziś przed 10.00 zajrzała i pyta żeby się upewnić, na którą mam dentystę. pyta - 11.30? Ja że nie, że na 11.00. Ok, to ona jeszcze na pocztę sobie skoczy. 10.30 nie ma jej, 10.45 nie ma jej. No to 10.55 zadzwoniłam już do dentysty żeby przełożyć wizytę no bo co innego można zrobić? Nie znoszę takich sytuacji, było mi mega wstyd Teściowa przyjechała ok. 11.05-11.10. Bo była pewna, że powiedziałam jej że na 11.30 mam ![]() Najgorsze w tym wszystkim jest to, że ja miałam inne alternatywy żeby do tego dentysty dotrzeć bo moja mama pracuje jakieś pół kilometra od mojego aktualnego domu więc mogłam wziąć jej samochód, pojechać i odstawić albo po prostu pojechać autobusem Kolejny raz potwierdza mi się reguła - umiesz liczyć, licz na siebie. Dziękuję za uwagę, pomogło, idę dalej zmywać gary
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

czuję już ciarki na plecach 

ja tylko przypuszczam że leży bokiem 

Nasza dobija do 2 kg, nieskromnie powiem, że raczej będzie wykapana mama
grunt, że wciąż główkowo 

W zasadzie robię go do ginekologa albo jak ktoś do nas przychodzi 

damy radę!
tzn. Zosia mnie obudziła o 9:15, a laboratorium do 9:30.. na moje szczęście babka pokrecila nosem, ale mnie jeszcze przyjeli.