|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tym sadzaniem to jakas plaga ale na fb, ile razy widze zdj malucha 3-4 mce oblozonego poduchami i siedzacego na kanapie, ja rozumiem, ze to tylko do zdjecia no ale nawet, osobiscie bym sie nie odwazyla. |
|
|
|
|
#3633 |
|
Zadomowienie
|
A po co masz dziś pracować? Weź już daj spokój pracusiu jeden. Jedz tam ciasta, bojcorz z koleżankami i czekaj na koniec zmiany😉 i sru do dom!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prania to na pewno troche jest bo jednak te otulacze trzeba prac, papierki i wklady to juz sie tylko wymienia (chyba), pisze ile pamietam sprzed 2 lat ![]() Cytat:
Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-05 o 13:25 |
|||
|
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mecassie - wspolczuje przeżyć... Nam na szkole rodzenia babka mówiła że niestety ciężarne zwłaszcza pod koniec ciąży często kładą na oddzial, bo każdy boi się odpowiedzialnosci żeby wypuścić do domu... wolą jak pacjentka wypisze się na własne żądanie... Ale przynajmniej widziałaś malutka! 2400 to już imponujący wynik! Zrobilam zupe pieczarkowa, dorsza, brokuły i ziemniaczki opiekane. Upieklam tez muffinki. Czas na przerwę! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Otworzyłam paczkę Haribo
mam zamiar nie zjeść wszystkich od razu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Kiwi świetnie że wizyta przebiegła milej niż ost. Gratuluję 😊
O nie, wielorazowe pieluchy odpadają! W życiu bym się w to nie bawiła. A rodzina to by mnie chyba wysmiala albo patrzyliby jak na psycholke jakaś 😉 Mąż zrobił zapiekankę z warzywami, ryzem i dorszem. 😊 A ja upiekę chyba później te słynna drożdżowa gwiazdę, tylko nie wiem czy z makiem, czekolada, serem czy jakimś powidlem 🤔 oryginał jest z Nutellą ale nie mam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znów pół nocy nie spalam i jestem zmęczona Ide na chwilę się położyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Odpocznij bo padniesz o 18:00 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
Po tych postach o niespaniu, do których mogę dołączyć, bo też mam problemy od kilku dni, stawiam że jesteśmy w okolicy pełni księżyca
![]() Tato przypadkiem wywalił na podłogę pudełko do którego składam upieczone rurki do rurek z kremem... Dwie blachy na marne, wszystko się poruszyło ;( A gwiazdka drożdżowa jest super, robiłam na święta i przed świętami. Wygląda efektownie a wcale nie jest taka trudna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, ż makiem będzie chyba najlepsza 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3644 |
|
Rozeznanie
|
Uff, a ja dziś wykorzystuje ostatni dzień urlopu wypoczynkowego (u nas rozliczają od kwietnia do marca) i zrobiliśmy najazd na ikee. Mam materacyk i całą masę rzeczy które od dawna planowalam kupić
Może w weekend poskrecamy przewijak i łóżeczko, na razie pewnie będą służyć za przechowalnie Torba do szpitala uprana, zaczynam do niej wrzucać rzeczy, będę spokojniejsza ![]() U mnie chusta była głównie jak mała miała 1-7 miesięcy. Na samym początku tylko wieczorami, przy kolkach, później przy dłuższych wyjściach, jak jej się wózek zaczynał nudzić. Później było nosidło manduca, bez niego nie zrobilibyśmy remontu Miałam też kółkową, ale nie lubiłam, szybko sprzedałam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiwi brawo za wizytę. Mecassie, daj znać jak tam żelki Ja też ostatnio siegnelam po jednego, a skończyło się na tym, że zżarłam wszystkie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Bloodymarry czytalam twoj watek, ktory zalozylas. Akurat co do pomocy w problemie to sie nie odniose bo nie mam zadnego doswiadczenia z takimi przypadlosciami, choc ewidentnie po opisie widac, ze cos jej nie tak i to bardzo. Ale nie bierz do siebie niektorych odpowiedzi bo czasami czytam tam watki i sa osoby, ktore jedyne co maja za zadanie to dowalic tym proszacym o rade.
|
|
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
Bloody_marry, też właśnie przeczytałam twój wątek i nie rozumiem o co komentującym chodzi... Mamy w rodzinie podobną osobę, trochę rozumiem problem, może później coś tam napiszę...
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
2 godziny spałam
![]() Ilsa, kiedys wrzuciłas zdjecie samochodu po uszkodzeniu. Ale zeby az 3 tygodnie? Szok. Ale tak z serwisach działają, ze nowe czesci zakładają, a nie klepią z tego co jest. No babie w ciąży to w ogóle nie potrzebny samochód a na porodówkę to jak masz sobie jechac? Koniem?Kiwi, z bakteriami sie uporasz. Żurawinę włącz w jadłospis też teraz to juz coraz szybciej będziemy miec wizyty ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
ale nastukałyście postów
![]() co do chustowania, to nie planuję na razie, bałabym się o mój kręgosłup, może sytuacja będzie tego wymagać, to się pomyśli mąż wspominał, że by chciał, no ale w sumie to ja głównie będę spędzać czas z małym i nie chciałabym, żeby potem na mnie wymuszał noszenie na pewno po pół roku zakupimy nosidło typu tula, na wyjazdach nie zawsze da się ogarnąć teren spacerówką o pieluchach wielorazowych trochę czytałam, na pewno spróbuję, jak już ogarnę podstawowe rzeczy i będzie mi się chciało nawet zakupiłam 4 sztuki kieszonek na alli (po każdym siusiu wymienia się całość), żeby nie wydawać kilku stówek, jak jednak mnie to przerośnie myślę, że jest to dobry sposób przy odpieluchowywaniu, ale wtedy najprawdopodobniej dzieć będzie już chodził do żłobka, więc na codzień też odpada tak w ogóle, to dopiero ogarnęłam, że jutro sklepy zamknięte... Edytowane przez julietta83 Czas edycji: 2018-01-05 o 14:19 |
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Prasowanie czas start
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na tę imprezę robię podwójną porcję rurek, z kilograma mąki, więc blach wyjdzie z 10. Generalnie od 10:00 nie wyszłam z kuchni takze szkoda że tyle roboty rozbiło się o ziemię ale pozostaje mi kręcić dalej. Lelowa i Pannkaka, dzieki, wszelkie rady mile widziane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki wielki tiulowy tren za koniem ![]() Ufff ten kurier co dzwonił jak byłam w naprawie auta jednak do mnie wrócił bo ta paczka to była ponad 3-metrowa listwa do pokoju dziecka - tam gdzie w połowie ściany będzie tapeta a w połowie farba Ale przy okazji śledząc co to będzie zadzwoniłam do firmy od łóżeczka i będzie jednak troszkę szybciej - do końca przyszłego tygodnia A swoją drogą zirytowałam się na firmę od lampek - zapłaciłam im 2.01 i dopiero wczoraj zauważyłam, że w mailu znajdował się jeszcze link do potwierdzenia zamówienia i dopiero po kliknięciu tego linku zabierają się za realizację ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Całości nie zjadłaś
|
||
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Mecassie, "wlasnie po to by wozić ją"
w sumie to by sie zgadzało wszystko ![]() Hm... Udało Ci sie z żelkami? przeciez takie postanowienie jest niemożliwe do wykonania ale pol paczki to tez juz cos ![]() Asiula, uświadomiłaś mi, że jutro święto i zamknięte . Dobrze, ze sie uparłam i poszłam na ten spacer i do sklepu, bo teściowie maja przyjechać na 9 jutro (znając ich bedą juz od 8 czekać pod blokiem) i maz chciał jutro ogarnąć zakupy i ciacho. Ale byśmy narobili ![]() Fallen, gratuluje udanej wizyty. Niech sie ten Twój Dzieć przekręca głowa w dol. Julietta, jesli żłobek nie ma nic przeciwko (nie powinien miec, bo powinien współpracowac z rodzicem) to wielopieluchy jak najbardziej. Ale przy odpieluchowaniu bardziej sprawdzają sie majtki treningowe niz pielucha wielorazowa. Nadrobiłam Was. Idę jest obiad Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Posprzatalam dom i zaraz psychicznie sie nastawie na kolejne ogloszenie na olx "oddam za darmo". Ale wrzuce je chyba jutro zeby mi dzis po poludniu ludzie du.py nie zawracali bo nie mam czasu na odwiedziny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie czas na drzemkę
|
|
|
#3657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na koniu właśnie. Jeździłam konno od 6rż życia stad taka zajawka na plener Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3659 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzialyscie, ze pojawił sie wątek wrześniowej 2018? Staro sie przez to czuje
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żłobek żłobkiem, ale praca, ogarnianie domu i jeszcze pranie pieluch po całym dniu to już dla mnie kosmos ![]() dostałam paki z c&a, niby jakość w porządku, ale stylistyka nie do końca moja, więc pomimo niskich cen w większości będą zwroty może gdybym nie miała już tylu ciuszków... Edytowane przez julietta83 Czas edycji: 2018-01-05 o 15:26 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.

ale mamy podobne zdanie o nosidłach, mnie też mimo że różne nowości reklamują nie przekonują dla malucha. Jak trafia mi się dwa aniołki, co po mojej córce mega wymagającej myślę że jest możliwe to chusty będę używać tylko wtedy jak córka będzie chciała koniecznie w wózku jechać. Bo wózka dla 3 dzieci nie mamy

ciągłe pranie, gotowanie, suszenie. Jeśli dziecko miałoby jakieś alergie to może bym wtedy rozważyła. Ale nie dla zdrowego dziecka. Staram się chemię ograniczać, np. nie będę używać żadnych kosmetyków do kąpieli, tylko mąka ziemniaczana i olej migdałowy. Oczywiście jeśli nie będzie żadnych problemów ze skórą. Ale pieluszki wielorazowe to dla mnie luksus naszych czasów i nie chciałabym się cofać 
Prania to na pewno troche jest bo jednak te otulacze trzeba prac, papierki i wklady to juz sie tylko wymienia (chyba), pisze ile pamietam sprzed 2 lat 

Ide na chwilę się położyć

a na porodówkę to jak masz sobie jechac? Koniem?
teraz to juz coraz szybciej będziemy miec wizyty 

i co teraz? Zabijesz ojca? Pieczesz od nowa?
13.03.2008
w sumie to by sie zgadzało wszystko