|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Przyszły kolejne 4 kobiety, 3 na pewno na chwilę... Do 18 stąd nie wyjdę chyba.
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z przerwy w pracy, najchętniej poszlabym teraz spać hihihihi
Widziałam, ze któraś z was pytała sie o fitness w ciąży czy ogólnie takie ćwiczenia. Akurat byłam dzisiaj u ginekologa i poruszylam ten temat bo kupiliśmy z mężem płytę Anny Lewandowskiej tylko bylo napisane zeby mimo wszystko zapytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań... no i tak: ćwiczyć mozna tylko zeby NIE NA GLODNIAKA bo zuzyjemy energie na ćwiczenia i dziecko nie bedzie miało jedzonko, DUZO PIĆ i NIE ZASAPAC SIĘ bo jak my nie mozemy złapać oddechu to dziecko tez nie ma czym oddychac. I tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Ciebie też dziś równo 11tydzień? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Ja w ogóle nie wiem w jakim rozmiarze się ciuszki kupuje Ale miałam zryty sen. śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę (to akurat dobrze ) i że nie mieliśmy nic oprócz łóżeczka i jednej paczki pampersów. Nie miałam jej w co ubrać, nie umiałam przewinąć ani nakarmić i ogólnie była zaniedbana. Straszny był ten sen
|
||||
|
|
|
#3964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam kompletną pustę w głowie jeśli chodzi o rozmiary dziecięce, wielkości pampersów itd dlatego nic nie kupuje. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka u mnie między dziewczynami było równo 18 miesięcy. Wstrzymywałam się z zakupem podwójnego wózka czy dostawki do samego porodu, miałam w razie czego upatrzony model i bym dokupiła. Okazało się, że starsza pięknie chodziła przy wózku i obyło się bez
. Ale podejrzewam, że gdyby trzecia miała w wieku 1,5 roku chodzić przy wózku to w życiu by nie przeszło, do 2 lat ją woziłam .U nas z zakupami już podobny plan, co miesiąc zakup jakiegoś istotnego elementu, ubranka też już zaczęłam kompletować na wyprzedażach... narazie tylko bodziaki białe z jakimiś motywami uniwersalnymi . No dobra i trochę błękitu, uznałam, że łatwiej będzie ubrać dziewczynkę w błękit niż chłopca w róż:P
|
#3966 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) myślę, że taka joga uwzględniająca zmieniające się ciało i bezpieczeństwo rosnącego brzucha (a raczej jego zawartości ) może być strzałem w 10.Tak w ogóle Dziewczyny, to dziękuję Wam wszystkim za powitanie, to wiele dla mnie znaczy, bo borykam się z samotnością i z natłokiem pytań również. A teraz czuję, że w razie czego, to nie jestem z tym sama ) Dziękuję Wam wszystkim! P.s. i na koniec mam jeszcze pytanie... od niedzieli zaczęłam "czuć" swoje jajniki. Pobolewają, czasami mniej lub bardziej, innym razem całe podbrzusze jest obolałe.... To mija zanim zdążę rozważyć wizytę na izbie, bo zazwyczaj po godzinie. Zastanawiałam się, czy to nie są znowu jakieś zmiany fizjologiczne, typu rozrastająca się macica, czy może symptom czegoś niepokojącego...? Miała któraś z was takie doświadczenia? ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Sandam, mam to samo, nasze dziecko chyba będzie spać w legowisku dla kotów, jeść kocią karmę i korzystać z kociej, oczywiście, kuwety Nie mamy kompletnie nic
|
||||
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny,
miałam robione badania i okazało się, że TSH 5,1. Od dziś biorę Euthyrox i się cykam, czy nie za późno? Tłumaczę sobie, że dziecko ma już swoją tarczycę (12tyg.+5), jakby było źle to bym nie zaszła i nie donosiła. Tak się pocieszam, weźcie mnie podtrzymajcie na duchu We wtorek mam UG i też sobie myślę, czy nie za późno, bo to będzie 14 tydzień. Zwariować można
|
#3968 | |
|
Rozeznanie
|
Haha no ja też jeszcze kompletnie nic nie kupiłam i kompletnie nie ogarniam rozmiarów itd , ale mamy czas dziewczyny
![]() Wspominalyscie wcześniej o winie - ja kupuje czasami, na jakieś specjalne okazje, takie 0,0% w Auchan, jest dość duży wybór, kosztują około 25-30zl. Wygląda jak wino, pachnie też jak wino, ale w smaku mi podchodzi bardziej pod soczek, więc za często nie kupuję szkoda mi trochę kasy.Jeśli chodzi o fitnessy, to ja przed ciąża byłam dość mocno aktywna i teraz mi trochę tej aktywności brakuje Wcześniej biegalam, chodziłam na siłownię, tabate, oj dużo tego bylo, a teraz może z raz w tygodniu zrobię jakiś trening dla ciężarnych z YouTube Zauważyłam też, że nie ma dnia żebym sobie rano nie kichnela czy któraś też tak ma? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki!
Zaciekawiłyście mnie tym kichnięciem, bo ja też kicham rano! ![]() Zła jestem, bo kogo nie spytam to pooddawał ciuszki miesiąc temu i szkoda, że nie wiedział wcześniej Więc też jestem bezciuszkowa póki co. Planuje kupić komodę na ciuszki i łóżeczko stacjonarne, bo turystyczne mamy. Chciałabym pojechać na wiosnę do Ikei, ale mamy do niej 200 km
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska Dzieki ze pytasz. Dzis to samo. Zle mi cigale I niedobrze. Ehh mam naprawde wielka nadzieje zeby to sie wreszcie skonczylo.
Folinka pojechałam dzis do Tesco i całkiem przypadkiem patrze a tam eisberg stoi . Wielka polka z roznymi kolorami. Nie wiem dlaczego wczesniej mi nie przyszlo do glowy zeby tam szukac. Spotkanie z midwife poszlo ok. Pobrano mi krew, sprawdzili ciśnienie, dali mase ulotek i dostałam juz kartę ciazy. Faktycznie pytan było masa ale jednak jestem w „low risk” bo nie miałam zadnych plamien ani historii. Obecnie czekam na zaproszenie na skan w 12 tygodniu. Rowniez proponowała mi ta szczepionkę na grypę ale chyba sie nie zdecyduje. Tez wspomniała o tym ksztuscu w 20tygodniu. Nie wiem czy jest sens na grypę sie szczepić, nie chce nic pogorszyć. Wolałabym nie... |
|
|
|
#3972 | |||
|
Zadomowienie
|
Kochane pierworódki, nic się nie martwcie, za pół roku będziecie największymi specjalistkami w rozmiarach i zakupach
Obiecuję Wam! ![]() Cytat:
Do 2 lat to i tak niewiele dla mnie, wiele dzieci do 3 używa wózków. Nie mówię oczywiście o spokojnych spacerach, ale jak trzeba iść na szybko do sklepu, coś załatwić czy po starsze rodzeństwo do szkoły albo przede wszystkim na dłuższe wyjścia... Czytałam niedawno wątek z jakiegoś forum pt mniej więcej "czy kupowałyście wózek podwójny?" choć ja raczej na opinie o wózkach patrzyłam i niestety prawie każda mama opisując, jak dała radę z pojedynczym wózkiem, dodawała coś w rodzaju "ale daleko nie chodziliśmy... " ![]() Ja na bank kupię podwójny, bo my lubimy bardzo długie spacery czy całodniowe wypady za miasto, więc obydwa siedziska muszą być pełnowymiarowe i w pełni regulowane do spania w razie czego, a do tego solidny kosz pod wózkiem, a nie jedno dziecko siedzące praktycznie w koszu W uk jest moc pięknych wielkich parków. Chłopaki biorą hulajnogi/rowery, cholewiaki i szaleją po ścieżkach i strumykach ![]() A jaki Ty miałaś upatrzony? ![]() Cytat:
Tak, różne bóle są normalne, w tym takie silne ukłucia jajników przy nagłej zmianie pozycji. Jeśli przechodzą same te bóle, to raczej nie jest to żaden powód do zmartwień, ale zdecydowanie upewnij się podczas następnej wizyty u lekarza. Cytat:
Przed skończeniem 14tyg jest to normalny czas na ug. Nie martw się Powodzenia!---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Karolina, fajnie, że wizyta dobrze poszła. Trzymam kciuki, żeby list szybko przyszedł ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- norka, a Ty biedna dalej czekasz? Strasznie kiepski system ma ten Twój gin, choć przynajmniej będzie to na plus, kiedy sama będziesz potrzebować coś bez kolejki...
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka to w ogóle nie ma czego porównywać, my na bardzo długie piesze wycieczki raczej nie chodziliśmy
. Jeszcze to był listopad, zaraz zima i najwyżej godzinny spacer popołudniu, do tego zakupy a sklepy mam rzut beretem, przedszkole też 10 minut drogi... nie dziwię się, że rozważasz na poważnie zakup podwójnego wózka
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie za to na nfz zapisuje wszystkich na jedną godzinę i jak przychodzisz to najpierw do polożnej czekasz a potem w tej samej kolejce do lekarza. System nieidealny bo też czasem czekam 2h a czasem 10 min ale przynajmniej wiem która w kolejce jestem i nie ma wpuszczania, że tylko po receptę, bo ją się u położnej załatwia. Zawsze mam coś do picia, jedzenia i czytania 😂 --------- W sprawie wina bez % - gdzie ono w auchan leży? Na dziale z alko (trzeba szukać pośród czerwonych/białych win), sokami, w innym miejscu? |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i też chyba mam syndrom białego fartucha, u lekarzy puls chyba na 120 i serce mi się kołacze z nerwów, nawet ostatnio endo zwróciła na to uwagę, a ja tak tylko u lekarzy mam
Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-01-05 o 19:04 |
|
|
|
|
#3976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 17 badanie i mam strasznego stresa czy wszystko będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
My mamy yorka wariuje na punkcie dzieci i jest strasznie zazdrosny ciekawe jak zareaguje na bobaska w domu ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie chyba tylko stresuje moja gin i wieści jakie przekaże
u niej zawsze mam ciśnienie prawie 140/90 :/ dlatego kazała mi mierzyć w domu i w domu mam najwyższe na poziomie 120/80. Dziś u rodzinnego też miałam normalne ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3978 |
|
Wtajemniczenie
|
Fitelina ja kicham praktycznie codziennie po kilka razy, o co chodzi ?
![]() Zgrusia, wino lezy w dziale z winami. Jak nie bedziesz mogla znalezc to zapytaj kogos z obsługi ja dzis kupilam butelke, mialam strasznie stresujacy dzien pelen placzu i nerwów, wiec moj mąż popiwkuje, a ja na rozluznienie wino - zadziala jak placebo mam nadzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To Wam wstawie moje terrierki na dzisiejszym spacerze. Pola mamy blociste. Także jest kąpiel po kazdym spacerze. |
|
|
|
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
Norka, czekamy na dobre wieści po wizycie
![]() Dziewczyny śliczne macie te pieski/ kotki, ja mam kundelka, ale jest bardzo mądry właśnie leży na łóżku przykryty kołdrą z głową na poduszce, jak człowiek w dodatku zwierzyniec stanowi dachowy kot przybłęda i żółw lądowy
Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-01-05 o 19:55 |
|
|
|
#3981 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o bóle jajników, to miałam bardzo często takie bóle na początku ciąży, przez jakieś kilka tygodni, z różnym nasileniem. Lekarz powiedział, że to nie jajniki, tylko więzadła, które się kurczą. Zapytałam czy nie powinny się rozkurczać, odpowiedzial, że właśnie tak i dlatego przepisał mi Spasmolinę. Teraz, od jakichś 2 tygodni jest lepiej. Miałam się nie przemęczać. Zauważyłam, że te bóle były silniejsze jak pochylałam się. Cytat:
Ja w 8 tygodniu ciąży miałam TSH 6,39 i biorę euthyrox 88. Za niecałe 2 tygodnie skontroluję. Nie panikujemy, to jest gorsze dla dzidzi. Dzisiaj u ginekologa miałam ciśnienie 80 na 50. Powiedział, że lepiej jest mieć niedociśnienie niż nadciśnienie, bo od tego można nawet umrzeć - no to postraszył ![]() Cytat:
Póki co to błądzę po omacku, ale pocieszam się właśnie tym, że przecież będę wsio wiedziała w końcu ![]() U niego nie ma położnej, stąd te kolejki na zapisy, po recepty, itd. Od ginekologa wyszłam po 17, szał ciał ![]() No więc, moje Kochane - z Ktosiem jest wszystko w porządku! Boże, kamień z serca...... Tak się stresowałam. Dzieć ma 3,28 cm, co daje dokładnie 10t1d, czyli rośnie idealnie z OM. Kolejna ulga! Termin na 2 sierpnia i tego będę się trzymać. Serduszko bije z prędkością 180 uderzeń na minutę, szybciutko ![]() Lekarz nawet paluszki u stóp mi liczył Następna wizyta, to UG, ale będę je miała dopiero w 14t6d. Wiem, że to dla większości niedopuszczalne, ale nie dało się inaczej. Granica jest ponoć do 14t1d (nie wiem gdzie to widziałam). Powiedział, że 1 cm więcej u dzidzi nie przekłamie wyniku. To najlepszy ginekolog w mieście, ufam mu. Ale dla pocieszenia, będę miała wizytę u ginekologa na NFZ w 11t6d, więc zaliczy się do prenatalnych, nie ma innej rady, bo raczej nie spotkamy się specjalnie za 2 tygodnie. Jestem taka szczęśliwa.. ![]() ![]() ![]() Zdjęcia dla wizażowych Ciotek (troche dziwnie dla mnie brzmi - ciotek - może wymyślimy jakąś inną nazwę? )!Te zdjęcie z profilu takie dziwne, jakby dzieć smutny był.. IMG_20180105_192717.JPGIMG_20180105_192701.jpgIMG_20180105_192650.JPG
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
aneczka, powiedz mi proszę, na kiedy masz następną wizytę u Kabzińskiej? I czy chodzisz do niej na Słoneczną? Jak już kiedyś wspominałam chciałabym na usg połówkowe do niej pojechać. Jedyny termin, który mi pasuje z różnych względów to 1.02, dzwonię tam do przychodni od tygodnia i ciągle mi mówią, że jeszcze nie umawiają na luty, że jeszcze pani dr nie podała, kiedy będzie, itp...
a mnie czas goni, żeby cały wyjazd zaklepać
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Norka niby tak ale i tak mega słabe tylu godzinne obsuwy. Jakiś inny system powinien obrać. Kiedyś ginka do której chodziłam jak obsuwa już była za duża to nie przyjmowała ludzi po recepty. Super że z dzieciem wszystko dobrze ! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Aj, dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Aaaaa i mam tyłozgięcie macicy przez co trudniej lekarzowi było uchwycić dobrze dziecia. Musiałam się przekręcać na boki, ale nic to nie dawało. Ulokował się w tym tyłozgięciu i ani rusz, ale odbijał się rączkami Mówił, żeby tym się nie martwić, że macica z czasem wróci do przodozgięcia (po ciąży pewnie z powrotem wróci do tyło.). Zapomniałam zapytać czy to stąd takie dziwne moje bóle, że jak chce mi się na kibelek, to czuje bóle podbrzusza, jakby jelita naciskały na macicę.
|
|
#3987 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Super że wszystko ok! Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
Norka gratulacje!
![]() Ja się teraz położyłam na brzuchu i mi się jakoś niewygodnie zrobiło, jakby ucisk/ lekki ból macicy. Chyba koniec z takim leżeniem |
|
|
|
#3989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo wstydnisia Też się cieszę! Cytat:
Oj, chyba koniec z leżeniem na brzuszku. Czytałam/słyszałam, że póki nie stanowi to dyskomfortu i nie sprawia bólu, to można leżeć. Kupujesz poduche do spania czy masz już?
|
|
#3990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jutro zamówię na Allegro
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

u Ciebie też dziś równo 11tydzień? 

Jak wrócę co do domu, to Wam pokażę.

Strasznie kiepski system ma ten Twój gin, choć przynajmniej będzie to na plus, kiedy sama będziesz potrzebować coś bez kolejki...

: jak widziałam, że ma jakiś gorszy czas, jakiś nie swój jest mimo że zdrowy, to sprawdzałam i zawsze w punkt - mamy skok 

Ja w 8 tygodniu ciąży miałam TSH 6,39 i biorę euthyrox 88. Za niecałe 2 tygodnie skontroluję. Nie panikujemy, to jest gorsze dla dzidzi. Dzisiaj u ginekologa miałam ciśnienie 80 na 50. Powiedział, że lepiej jest mieć niedociśnienie niż nadciśnienie, bo od tego można nawet umrzeć - no to postraszył
Boże, kamień z serca...... Tak się stresowałam. 
a mnie czas goni, żeby cały wyjazd zaklepać
Oj, chyba koniec z leżeniem na brzuszku. Czytałam/słyszałam, że póki nie stanowi to dyskomfortu i nie sprawia bólu, to można leżeć. Kupujesz poduche do spania czy masz już?