Mamusie lipcowe 2018 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-05, 21:10   #3991
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
No właśnie nie mam, nie myślałam, że tak szybko się przyda, ale chyba najwyższa pora zakupić Jutro zamówię na Allegro
A można wiedzieć jaką dokładnie?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 21:26   #3992
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Norka powodzenia! Dziewczyny ale mam dziś pecha, mój dziadek leży w szpitalu miał zawał. Pojechałem go odwiedzić, szpital 40 km ode mnie i wracając auto odmówiło współpracy całe szczęście że 100m pod blokiem od babci i że mąż jeszcze nie zdążył pojechać w trasę. Z tego wszystkiego rozbolal mnie brzuch, a miałam taki ambitny plan na dziś. Chciałam korzystając z pogody iść z synkiem na spacer do parku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zdrowia dla dziadzia!!Współczuję stresów.

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Ale żeście duzo napisały! Czytam i czytam od rana! Wczoraj miałam wizytę, dziecko ma 7,6 cm, czyli w dwa tygodnie urosło 2 cm! Szok. Lekarz mnie zmartwil bo w badaniu krwi wyszło mi sporo parametrów obniżonych w tym płytki krwi 96 tyś a norma jest od 140 tyś. Kazał mi iść z tym do hematologia: -/
Postaraj się nie martwić na zapas. Może to nic poważnego
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Ja mam 17 badanie i mam strasznego stresa czy wszystko będzie ok

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

My mamy yorka wariuje na punkcie dzieci i jest strasznie zazdrosny ciekawe jak zareaguje na bobaska w domu

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

u mnie z kolei mdłości jako tako juz nie ma ale rano mna rzuca na wymioty i najgorsze jest to że nic nie leci....
Rozumiem Cię z mdłościami Ja duszę się powietrzem . A wymiotuję o 23
Cytat:
Napisane przez norka93;80240086

Od ginekologa wyszłam po 17, szał ciał [emoji3
No więc, moje Kochane - z Ktosiem jest wszystko w porządku! Boże, kamień z serca...... Tak się stresowałam.

Dzieć ma 3,28 cm, co daje dokładnie 10t1d, czyli rośnie idealnie z OM. Kolejna ulga! Termin na 2 sierpnia i tego będę się trzymać. Serduszko bije z prędkością 180 uderzeń na minutę, szybciutko
Lekarz nawet paluszki u stóp mi liczył

Następna wizyta, to UG, ale będę je miała dopiero w 14t6d. Wiem, że to dla większości niedopuszczalne, ale nie dało się inaczej. Granica jest ponoć do 14t1d (nie wiem gdzie to widziałam). Powiedział, że 1 cm więcej u dzidzi nie przekłamie wyniku. To najlepszy ginekolog w mieście, ufam mu. Ale dla pocieszenia, będę miała wizytę u ginekologa na NFZ w 11t6d, więc zaliczy się do prenatalnych, nie ma innej rady, bo raczej nie spotkamy się specjalnie za 2 tygodnie.

Jestem taka szczęśliwa..
Ale boskie<3Gratuluję udanej wizyty

Zdjęcia dla wizażowych Ciotek (troche dziwnie dla mnie brzmi - ciotek - może wymyślimy jakąś inną nazwę? )!

Te zdjęcie z profilu takie dziwne, jakby dzieć smutny był.. Załącznik 7380611Załącznik 7380616Załącznik 7380621

Gratuluję wszystkim skończonych i zaczętych tygodni.

Ja też mam wizytę 11 Już się nie mogę doczekać.
pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 21:51   #3993
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię z mdłościami Ja duszę się powietrzem . A wymiotuję o 23

Gratuluję wszystkim skończonych i zaczętych tygodni.

Ja też mam wizytę 11 Już się nie mogę doczekać.
Dziękuję! Na pewno będzie wsio dobrze, to cudowna rzecz podejrzeć dzidziusia w brzuszku

Pozytywna, masz wymioty codziennie o 23?

Stary 2018-01-05, 21:54   #3994
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dziękuję! Na pewno będzie wsio dobrze, to cudowna rzecz podejrzeć dzidziusia w brzuszku

Pozytywna, masz wymioty codziennie o 23?
Ostatnie dni tak Rano mnie ciągnie na sucho a o 23 wymiotuję normalnie
Stary 2018-01-05, 21:55   #3995
Kathyyy91
Raczkowanie

Cytat:
A można wiedzieć jaką dokładnie?
Znalazłam na Allegro poduszkę do spania za 100 zł czyli cena ok plus w zestawie jest poduszka do karmienia. Ale ja wybieram tak "na oko" i z intuicji bardziej, bo niestety nie miałam jeszcze nigdy w życiu do czynienia z takimi akcesoriami A ty masz już podusię? Dodaję zdjęcie poduszki na Allegro

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-01-05 o 21:57
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 21:56   #3996
Kathyyy91
Raczkowanie

Hmm coś zdjęcie się broni przed wysłaniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg poduszka.jpg (32,6 KB, 34 załadowań)
Stary 2018-01-05, 22:02   #3997
folinka
Zadomowienie

Cytat:
No więc, moje Kochane - z Ktosiem jest wszystko w porządku! Boże, kamień z serca...... Tak się stresowałam.

Dzieć ma 3,28 cm, co daje dokładnie 10t1d, czyli rośnie idealnie z OM. Kolejna ulga! Termin na 2 sierpnia i tego będę się trzymać. Serduszko bije z prędkością 180 uderzeń na minutę, szybciutko

Lekarz nawet paluszki u stóp mi liczył

Następna wizyta, to UG, ale będę je miała dopiero w 14t6d. Wiem, że to dla większości niedopuszczalne, ale nie dało się inaczej. Granica jest ponoć do 14t1d (nie wiem gdzie to widziałam). Powiedział, że 1 cm więcej u dzidzi nie przekłamie wyniku. To najlepszy ginekolog w mieście, ufam mu. Ale dla pocieszenia, będę miała wizytę u ginekologa na NFZ w 11t6d, więc zaliczy się do prenatalnych, nie ma innej rady, bo raczej nie spotkamy się specjalnie za 2 tygodnie.

Jestem taka szczęśliwa..

Zdjęcia dla wizażowych Ciotek (troche dziwnie dla mnie brzmi - ciotek - może wymyślimy jakąś inną nazwę? )!

Te zdjęcie z profilu takie dziwne, jakby dzieć smutny był.. Załącznik 7380611Załącznik 7380616Załącznik 7380621
Cudownie!!! Gratulacje Widzisz, mówiłyśmy, że będzie dobrze
Masz rację, że to ug w 14t6h to słabo. Gdybym była na Twoim miejscu, to miałabym spory zgryz... Ale jeśli na tym w 11t6d zmierzy Ci przezierność karkową, to by mnie to uspokoiło przy założeniu, że będzie jeszcze jedno dokładne ug.
Hm, ale wizażowe ciotki to zawsze były ciotki
Śliczne maleństwo! Dla mnie tam wygląda jakby spał

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Jako Wasza samozwańcza moderatorka mam taki temat do poddania pod konsultacje społeczne

Czy następny wątek chcecie mieć zatytułowany:
A. Tak samo jak ten,
B. Jakąś rymowankę (wierszokletki od razu są proszone o zgłaszanie propozycji),
C. Jakieś inne hasło/powiedzionko (choć póki co nie kojarzę, żebyśmy miały coś takiego często u nas powtarzane czy coś w tym rodzaju)?
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 22:06   #3998
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Znalazłam na Allegro poduszkę do spania za 100 zł czyli cena ok plus w zestawie jest poduszka do karmienia. Ale ja wybieram tak "na oko" i z intuicji bardziej, bo niestety nie miałam jeszcze nigdy w życiu do czynienia z takimi akcesoriami A ty masz już podusię? Dodaję zdjęcie poduszki na Allegro
Hmmm.. Całkiem całkiem A podasz linka do aukcji? To zerknę sobie, bo podusia do karmienia też się przyda

Stary 2018-01-05, 22:08   #3999
Kathyyy91
Raczkowanie

Cytat:
Hmmm.. Całkiem całkiem A podasz linka do aukcji? To zerknę sobie, bo podusia do karmienia też się przyda
Proszę bardzo
http://allegro.pl/zestaw-poduszka-ci...a-246e96321038
Stary 2018-01-05, 22:13   #4000
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Masz rację, że to ug w 14t6h to słabo. Gdybym była na Twoim miejscu, to miałabym spory zgryz... Ale jeśli na tym w 11t6d zmierzy Ci przezierność karkową, to by mnie to uspokoiło przy założeniu, że będzie jeszcze jedno dokładne ug.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Jako Wasza samozwańcza moderatorka mam taki temat do poddania pod konsultacje społeczne

A. Tak samo jak ten,
C. Jakieś inne hasło/powiedzionko (choć póki co nie kojarzę, żebyśmy miały coś takiego często u nas powtarzane czy coś w tym rodzaju)?
Nu, gdyby nie wizyta w 11t6d, to też miałabym zgryz, ale będzie dobrze. Dość wcześnie w sumie też, ale może akurat wszystko da się zbadać i pomierzyć

Chciałabym wpaść na coś genialnego samozwańcza moderatorko (uśmiałam się ), ale kiepsko mi to idzie. Chciałabym zaznaczyć tylko, że podoba mi się słowo 'mamusie', bardziej niż 'mamy', ale ja z tych słodkopierdzących, co hodują jednorożce pod oknem (jak kto któraś tak tu napisała już ).

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
A widziałaś negatywne komentarze? Wspominają tam o słabej jakości.

Stary 2018-01-05, 22:15   #4001
Kathyyy91
Raczkowanie

Cytat:

A widziałaś negatywne komentarze? Wspominają tam o słabej jakości.
Nie widziałam, dobrze, że zerknęłaś a ja jeszcze nie zamówiłam, najwyżej jutro się czegoś innego poszuka, tam tych poduszek do wyboru do koloru
Stary 2018-01-05, 22:17   #4002
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Norka cieszę sie ze wszystko dobrze z Malenstwem, sliczny ten Twój Okruszek 💖 a placz i nerwy z powodu kłopotów finansowych w ktore wpadliamy przez czlowieka ktoremu zaufalismy i pozyczylismy.duża sume na "gebe". Teraz okazalo sie ze polubownie miedzy soba tego nie rozwiazemy i niestety czeka nas zakladanie sprawy karnej itp itd...... strasznie mnie to wszystko stresuje, a jeszcze mialam.z tym czlowiekiem dzisiaj bardzo nieprzyjemna rozmowe telefoniczną i tak wszystko sie zebralo...
Folinka jezeli chodzi o nazwe wątku, to dla mnie to bez znaczenia

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 22:19   #4003
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

A. Tak samo jak ten,
Może być tak jak teraz "Mamusie lipcowe 2018 cz. II"
Ale na rymowany też mam pomysł

"Tydzień, za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci- lipcówki 2018"

"W lipcu się rozpakujemy, teraz sobie plotkujemy - lipcówki 2018"

" Odliczamy czas do lata, bo w lipcu będziemy tulić naszego bobasa - lipcówki 2018"

Tak na szybko, ale ja się do tytułu dostosuję

Dziewczyny, jutro was nadrobię obiecuję! Dzisiaj mam dzień randkowania z mężem
Byliśmy w górach na kwaśnicy, szarloce z lodami a teraz oglądamy harry Pottera hah

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-05 o 22:24
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 22:24   #4004
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norka cieszę sie ze wszystko dobrze z Malenstwem, sliczny ten Twój Okruszek a placz i nerwy z powodu kłopotów finansowych w ktore wpadliamy przez czlowieka ktoremu zaufalismy i pozyczylismy.duża sume na "gebe". Teraz okazalo sie ze polubownie miedzy soba tego nie rozwiazemy i niestety czeka nas zakladanie sprawy karnej itp itd...... strasznie mnie to wszystko stresuje, a jeszcze mialam.z tym czlowiekiem dzisiaj bardzo nieprzyjemna rozmowe telefoniczną i tak wszystko sie zebralo...

Aaa, tak tak, pamiętam jak o tym wspominałaś na wątku. Bardzo przykra sprawa, tak Wam współczuję przechodzić coś takiego.. Normalnie aż krew się we mnie gotuje, jak pomyślę, że zaufaliście osobie, która była w porządku, a tutaj okazuje się, że sądzić się trzeba. Kobieta w ciąży.. Za grosz człowieczeństwa.

Cytat:
Nie widziałam, dobrze, że zerknęłaś a ja jeszcze nie zamówiłam, najwyżej jutro się czegoś innego poszuka, tam tych poduszek do wyboru do koloru
A od SuperMami patrzyłaś? Ja chyba stamtąd będę zamawiać, same pozytywy o ich poduszkach

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Może być tak jak teraz "Mamusie lipcowe 2018 cz. II"
Ale na rymowany też mam pomysł

"Tydzień, za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci- lipcówki 2018"

"W lipcu się rozpakujemy, teraz sobie plotkujemy - lipcówki 2018"

" Odliczamy czas do lata, bo w lipcu będziemy tulić naszego bobasa - lipcówki 2018"

Tak na szybko, ale ja się do tytułu dostosuję

Dziewczyny, jutro was nadrobię obiecuję! Dzisiaj mam dzień randkowania z mężem
Byliśmy w górach na kwaśnicy, szarloce z lodami a teraz oglądamy harry Pottera hah

Pierwsza rymowanka the best! Zazdraszczam randki z mężem, ja sama od 8 rano do 1wszej w nocy.. Taka praca, chlip..

Stary 2018-01-05, 22:51   #4005
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norka cieszę sie ze wszystko dobrze z Malenstwem, sliczny ten Twój Okruszek 💖 a placz i nerwy z powodu kłopotów finansowych w ktore wpadliamy przez czlowieka ktoremu zaufalismy i pozyczylismy.duża sume na "gebe". Teraz okazalo sie ze polubownie miedzy soba tego nie rozwiazemy i niestety czeka nas zakladanie sprawy karnej itp itd...... strasznie mnie to wszystko stresuje, a jeszcze mialam.z tym czlowiekiem dzisiaj bardzo nieprzyjemna rozmowe telefoniczną i tak wszystko sie zebralo...

kurcze przykro że teraz jeszcze się musisz stresować 😣

Stary 2018-01-05, 23:37   #4006
Radena
Zadomowienie

Wpadam na szybko pochwalić sie,ze byłam dzis w kinie pierwszy raz od 2 lat około. Na exterminatorze. Uśmiałam się,polecam! Młoda usnela o 20,ze mna jej sie to nie zdarza. Potwierdza sie,ze dzieci najbardziej szaleją jak jest mama
Zua, baaardzo współczuję tej sytuacji z kredytem,oby udalo sie to jakos korzystnie dla Was rozwiazac. I jak najszybciej!
Kathy,ja na pierwszy rzut oka juz widzę,ze ta poduszka,ktorej zdjecie wkleilas to zaraz jej bedzie połowa. Moja z super mami cały czas jest taka napompowana jak na początkU,a ta juz na zdjęciu jakas płaska
Blanka,super ta pierwsza rymowanka 👌
Norka,śliczny Maluszek,az ciezko uwierzyć,ze taki maly,a już ma w zasadzie wszystko na swoim miejscu

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 23:47   #4007
MalaGosia88
Zakorzenienie

Norka gratuluję zdrowego maluszka

Tytuł Blanki numer 1 albo wersja classic "mamusie lipcowe cz.II" jak dla mnie są naj, ale ja też się dostosuję
Stary 2018-01-05, 23:51   #4008
norka93
Wtajemniczenie

Dziękuję Dziołchy Taki maluszek, a już ma paluszki, a co jeszcze lepsze, ni paluszków, ni rączek, ni nóżek, a tętno też już jest na początku. To jest dopiero cud

Godzina 23:51.. I próbuję zasnąć. Ciekawe jak to będzie. Relacja ze snu - jutro

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-05 o 23:52
Stary 2018-01-06, 02:28   #4009
norka93
Wtajemniczenie

Sen? Jaki sen. Mąż wrócił ok. 2 do domu, zapalił swiatło na korytarzu i po ptokach.

Stary 2018-01-06, 02:35   #4010
folinka
Zadomowienie

Oj, biedna! Zawsze masz taki lekki sen?
Ja jeszcze nie śpię z kolei, ale ja tak często. I u mnie 1:30 dopiero Mogę Ci potowarzyszyć
Stary 2018-01-06, 02:39   #4011
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, biedna! Zawsze masz taki lekki sen?
Ja jeszcze nie śpię z kolei, ale ja tak często. I u mnie 1:30 dopiero Mogę Ci potowarzyszyć
Bardzo mi miło, ale mąż będzie chyba się burzył z kim tak wypisuję Miałam lekki, ale nie aż tak, teraz to istna tragedia. Mam wrażenie, że mi się tryb przestawił kompletnie. A czemu jeszcze nie śpisz? O której wstajesz?

Stary 2018-01-06, 02:41   #4012
folinka
Zadomowienie

Bo ja taki nocny marek jestem. Przed północą prawie nigdy nie chodzę spać. Zwykle wstaję o 7 w tygodniu wyprawić chłopców do szkoły, a jutro to jak Lidka się obudzi, czyli między 7 a 9
Stary 2018-01-06, 02:48   #4013
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo ja taki nocny marek jestem. Przed północą prawie nigdy nie chodzę spać. Zwykle wstaję o 7 w tygodniu wyprawić chłopców do szkoły, a jutro to jak Lidka się obudzi, czyli między 7 a 9
7 godzin snu Ci wystarczy? W ciąży teraz też? Czy to raczej takie nie masz wyjścia?

---------- Dopisano o 02:48 ---------- Poprzedni post napisano o 02:44 ----------

Mąż właśnie mi zrobił kanapke ze smalczykiem i do tego ogórek kiszony. Nocne podjadanie się zaczęło u mnie. Jak nie mogę spać, to w żołądku zaczyna mi ssać i muszę coś zjeść.

A Lidusia budzi się w nocy?

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-06 o 02:50
Stary 2018-01-06, 02:49   #4014
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norka gratuluję cudownego, zdrowego maleństwa! 😍

Ja niestety też bezsenna noc kolejna, strasznie marny mam sen.. zawsze miałam, ale ratowałam się tabsami jak już było mega źle. A teraz nie mogę, nic wziąć i męcze się prawie każda noc 😑

Stary 2018-01-06, 02:52   #4015
folinka
Zadomowienie

Wystarcza, jestem tak przyzwyczajona, ale w pierwszym trymestrze często z Lidusią w dzień na drzemkę się kładłam

A poza tym to teraz przed chwilką ją karmiłam, to teraz już wiem, że dośpimy spokojnie do rana.

A Tobie rzeczywiście się poprzestawiało. Jak nie masz na ten moment ważniejszych obowiązków niż zabezpieczyć wygody dla Kropka, to nic dziwnego
Stary 2018-01-06, 03:01   #4016
norka93
Wtajemniczenie

Dziękuję Elu!

Masakracja z tą bezsennością, prawda? Sama nie wiem czy to przeż ciążę czy może wysokie TSH? Pytań wiele, odpowiedzi żadnej i nijak zaradzić. Mnie senność bierze po obiedzie zawsze. Choćbym nie wiem jak walczyła, jak mnie weźmie, to na amen.

Bo Ty Folinko już drugi trymestr! To ja taka zacofana, daleko w tyle Ja coś czuję, że urodzę w lipcu, nie wiem dlaczemu. Czy to o cesarke chodzi, chociaż wolałabym uniknąć, ale zastanawiam się jak ja na plecach naturalnie będę rodzić, skoro od ponad 2 lat mam problemy z kością krzyżową i leżenie na plecach sprawia mi ból, a jak jeszcze mają dość bóle parte, być może i z krzyża.. Przerażają mnie te myśli

Spać po 7 godzin, ach.. Marzenie Długo do tego dochodziłaś?

Stary 2018-01-06, 03:09   #4017
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Elu!

Masakracja z tą bezsennością, prawda? Sama nie wiem czy to przeż ciążę czy może wysokie TSH? Pytań wiele, odpowiedzi żadnej i nijak zaradzić. Mnie senność bierze po obiedzie zawsze. Choćbym nie wiem jak walczyła, jak mnie weźmie, to na amen.

Bo Ty Folinko już drugi trymestr! To ja taka zacofana, daleko w tyle Ja coś czuję, że urodzę w lipcu, nie wiem dlaczemu. Czy to o cesarke chodzi, chociaż wolałabym uniknąć, ale zastanawiam się jak ja na plecach naturalnie będę rodzić, skoro od ponad 2 lat mam problemy z kością krzyżową i leżenie na plecach sprawia mi ból, a jak jeszcze mają dość bóle parte, być może i z krzyża.. Przerażają mnie te myśli

Ja okrutnie się mecze w nocy.. zawsze marzyłam o tym okresie w ciąży, a że nie będę wstawać do pracy, będę chodzić wyspana, wypoczęta.. ech.. a ja od dwóch miesięcy nie przespalam całej nocy.. też nie wiem Kochana gdzie szukać przyczyny, pierwsze badanie tsh, które robiłam wyszło ok. Za tydzień robię znowu, więc zobaczymy.. 😊

Ja chciałabym urodzić końcem czerwca, okrutnie boję się upałów.. nienawidzę ciepła, kiedy człowiek chodzi spocony, ciągle zmęczony.. a nam dokuczy jeszcze bardziej. Czuję, że mega spuchne i będę się kulać jak balon 😂 czas pokaże 😊

Uciekaj do męża spać! 😘

Stary 2018-01-06, 03:17   #4018
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja okrutnie się mecze w nocy.. zawsze marzyłam o tym okresie w ciąży, a że nie będę wstawać do pracy, będę chodzić wyspana, wypoczęta.. ech.. a ja od dwóch miesięcy nie przespalam całej nocy.. też nie wiem Kochana gdzie szukać przyczyny, pierwsze badanie tsh, które robiłam wyszło ok. Za tydzień robię znowu, więc zobaczymy..

Ja chciałabym urodzić końcem czerwca, okrutnie boję się upałów.. nienawidzę ciepła, kiedy człowiek chodzi spocony, ciągle zmęczony.. a nam dokuczy jeszcze bardziej. Czuję, że mega spuchne i będę się kulać jak balon czas pokaże

Uciekaj do męża spać!

Mąż dziwny jest, po 17,5 godzinach pracy leży obok mnie i gra na moim laptopie Myślę, że on tak odregowuje pracę.

A który tydzień ciąży u Ciebie? Też drugi trymestr czy jeszcze ni?

Mówisz, że będzie aż tak tragicznie? Ja to ta ciepłolubna, ale jak się pocę, to też wprawia mnie to w lekkie poirytowanie Wszyscy upałami straszą, no! Gdzie tu spokój i równowaga?!

Stary 2018-01-06, 03:38   #4019
folinka
Zadomowienie

My mamy chyba jakiś kryzys ze spaniem, tzn. Lidka ma po odstawieniu smoka wydaje mi się. Znacznie gorzej śpi w nocy... Teraz też nie może usnąć, co jej się od daaawna nie zdarzyło, więc siedzę z nią... Czyli jutro jest ten dzień, kiedy chyba nie będę wyspana

Ja to od zawsze lubiłam posiedzieć w nocy. W liceum czy na studiach miałam dużo różnych zajęć i na naukę już tylko noc zostawała... I poczytać też lubię w ciszy. A potem w dzień nieraz cierpię z niewyspania, ale przychodzi wieczór i ja zamiast paść, to jestem znowu rześka jak skowronek!

Nie wiem, co to bezsenność... Mogę jedynie napisać, że nie zazdroszczę Wam i przykro mi, że chcecie spać, a nie możecie.

Cytat:

A dlaczego miałabyś rodzić koniecznie na plecach? Można na kucąco, na klęczkach, na krzesełku porodowym... Choć niestety wiem, że rzeczywistość polskich szpitali niejednokrotnie takich akcji nie dopuszcza

Zaczęło się od posiadania dwójki dzieci jakoś
Poza tym pracuję od 15 do 23 od początku w uk (teraz to akurat tylko dwa dni w tyg) i to też ten nawyk utrwaliło.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja okrutnie się mecze w nocy.. zawsze marzyłam o tym okresie w ciąży, a że nie będę wstawać do pracy, będę chodzić wyspana, wypoczęta.. ech.. a ja od dwóch miesięcy nie przespalam całej nocy.. też nie wiem Kochana gdzie szukać przyczyny, pierwsze badanie tsh, które robiłam wyszło ok. Za tydzień robię znowu, więc zobaczymy.. 😊

Ja chciałabym urodzić końcem czerwca, okrutnie boję się upałów.. nienawidzę ciepła, kiedy człowiek chodzi spocony, ciągle zmęczony.. a nam dokuczy jeszcze bardziej. Czuję, że mega spuchne i będę się kulać jak balon 😂 czas pokaże 😊

Uciekaj do męża spać! 😘

Witam w nocnych rozmowach ciężarówek
Ale życzę szybkiego udania się w objęcia Morfeusza!

Ech, ja puchnę strasznie na końcówce, nawet nie chcę o tym myśleć teraz...
Nic to, wytrwamy wszystko dla naszych dzieciątek
Stary 2018-01-06, 07:05   #4020
MalaGosia88
Zakorzenienie

Biedne dziewczyny jesteście z tą bezsennością nie jestem w stanie funkcjonować rano jak za późno usnę a co dopiero usnąć 2-3 w nocy... ja mam totalnie na odwrót o 20 już mnie morzy. Śpię jak kamień nie licząc pobudek na siku...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości