Mamusie lipcowe 2018 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-05, 16:06   #3961
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Przyszły kolejne 4 kobiety, 3 na pewno na chwilę... Do 18 stąd nie wyjdę chyba.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 16:14   #3962
moniczka_90
Zakorzenienie

Witam sie z przerwy w pracy, najchętniej poszlabym teraz spać hihihihi
Widziałam, ze któraś z was pytała sie o fitness w ciąży czy ogólnie takie ćwiczenia. Akurat byłam dzisiaj u ginekologa i poruszylam ten temat bo kupiliśmy z mężem płytę Anny Lewandowskiej tylko bylo napisane zeby mimo wszystko zapytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań... no i tak: ćwiczyć mozna tylko zeby NIE NA GLODNIAKA bo zuzyjemy energie na ćwiczenia i dziecko nie bedzie miało jedzonko, DUZO PIĆ i NIE ZASAPAC SIĘ bo jak my nie mozemy złapać oddechu to dziecko tez nie ma czym oddychac. I tyle

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 16:17   #3963
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Idziemy łeb w łeb, chyba nawet UG mamy w tym samym terminie.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
No dokładnie UG tego samego dnia u Ciebie też dziś równo 11tydzień?

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Arya gratuluję skończenia kolejnego tygodnia

Moniczka to już za 10 dni, super

Co do tej siary, to pamiętam jak kiedyś jakaś babeczka na forum napisała, że to był jeden z jej pierwszych objawów ciąży... nie wiem ile w tym prawdy, ale tak mi się to zapamiętało
dziękuje

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Norka powodzenia! Dziewczyny ale mam dziś pecha, mój dziadek leży w szpitalu miał zawał. Pojechałem go odwiedzić, szpital 40 km ode mnie i wracając auto odmówiło współpracy całe szczęście że 100m pod blokiem od babci i że mąż jeszcze nie zdążył pojechać w trasę. Z tego wszystkiego rozbolal mnie brzuch, a miałam taki ambitny plan na dziś. Chciałam korzystając z pogody iść z synkiem na spacer do parku

Zdrówka dla dziadka jak się coś wali to po całości

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Aaaaa, przypomniałyście mi, że mam kupionych kilka ubranek dla dzidzi! Może ze dwa są typowo na konkretną płeć Jak wrócę co do domu, to Wam pokażę.

Pacjentki są zapisywane co pół godziny. Jeszcze nie weszła dziewczyna na 14:30.

Ja tu padnę z głodu! Albo nerwów.
Masakra, żeby aż taka obsuwa była. U mnie to zawsze max. 30 minut. Nie można się jakoś odezwać do tych tylko po receptę, że miałaś mieć wizytę i już tyle czekasz a jesteś w ciąży? dziwne, że lekarz pozwala na coś takiego

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Ja w ogóle nie wiem w jakim rozmiarze się ciuszki kupuje

Ale miałam zryty sen. śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę (to akurat dobrze ) i że nie mieliśmy nic oprócz łóżeczka i jednej paczki pampersów. Nie miałam jej w co ubrać, nie umiałam przewinąć ani nakarmić i ogólnie była zaniedbana. Straszny był ten sen
arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 16:34   #3964
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
No dokładnie UG tego samego dnia u Ciebie też dziś równo 11tydzień?

dziękuje

Zdrówka dla dziadka jak się coś wali to po całości

Masakra, żeby aż taka obsuwa była. U mnie to zawsze max. 30 minut. Nie można się jakoś odezwać do tych tylko po receptę, że miałaś mieć wizytę i już tyle czekasz a jesteś w ciąży? dziwne, że lekarz pozwala na coś takiego

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Ja w ogóle nie wiem w jakim rozmiarze się ciuszki kupuje

Ale miałam zryty sen. śniło mi się, że urodziłam dziewczynkę (to akurat dobrze ) i że nie mieliśmy nic oprócz łóżeczka i jednej paczki pampersów. Nie miałam jej w co ubrać, nie umiałam przewinąć ani nakarmić i ogólnie była zaniedbana. Straszny był ten sen
Tak dzisiaj równo 12+0. Mamy nawet ten sam termin porodu.
Ja też mam kompletną pustę w głowie jeśli chodzi o rozmiary dziecięce, wielkości pampersów itd dlatego nic nie kupuje.

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 16:46   #3965
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinka u mnie między dziewczynami było równo 18 miesięcy. Wstrzymywałam się z zakupem podwójnego wózka czy dostawki do samego porodu, miałam w razie czego upatrzony model i bym dokupiła. Okazało się, że starsza pięknie chodziła przy wózku i obyło się bez. Ale podejrzewam, że gdyby trzecia miała w wieku 1,5 roku chodzić przy wózku to w życiu by nie przeszło, do 2 lat ją woziłam.
U nas z zakupami już podobny plan, co miesiąc zakup jakiegoś istotnego elementu, ubranka też już zaczęłam kompletować na wyprzedażach... narazie tylko bodziaki białe z jakimiś motywami uniwersalnymi. No dobra i trochę błękitu, uznałam, że łatwiej będzie ubrać dziewczynkę w błękit niż chłopca w róż:P
Stary 2018-01-05, 16:54   #3966
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście codziennie suszone

Dobrze, że wszystko ok z dzidzią ale przykro, że człowiek płaci niemało a lekarz taki niewylewny:/

Hej
Na kiedy masz termin i który tydzień Ci leci ?

Dziewczyny mi dziś pęka głowa wzięłam już apap, a jest coraz gorzej. Nie wiem jak sobie poradzić aż mi niedobrze z bólu. Podchodzi pod migrenowy.

Końcówka 14., według rozmiarów Potomka z USG, więc być może załapię się na czerwiec, co by ucieszyło potwornie mojego TŻ-t,a który sam urodził się wraz z końcem czerwca

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Oj,to było dla mnie najgorsze, juz mam na pienku ze starsza ciotka męża,dostala ode mnie opieprz za takie teksty w stylu właśnie,ze pan zabierze, albo ze córka jest niegrzeczna dziewczynka. Powiedzialam,ze jej nie bede wpuszczac jak bedzie mówić takie rzeczy. Taka byla obraza majestatu,ze do tej pory się nie lubimy :-/ z jedzeniem jakoś reszta rodziny zaakceptowala moje nowoczesne metody zreszta najgorzej na poczatku było... Patrzyli sie na mnie na wariatke jak pytalam B. czy chce sie napić,no przeciez i tak mi nie odpowie. Ale chcialam ją nauczyć,ze powinna decydować o sobie, a nie sie na wszystko zgadzać. Moznaby o tym poemat napisać

Ja wychodziłam od razu,byla super pogoda,tylko siedzialysmy oczywiście w cieniu w przewiewnym miejscu. Teraz planuje chodzić na plac zabaw, zeby sie starsza nie zanudzila na spacerach 😊

Hejo,witamy ;-)
Ja w pierwszej ciąży miałam kilka zalaman,jak to będzie,ale potem juz wzięłam wszystko na klatę, u Ciebie też na pewno bedzie wszystko dobrze. Strach moim zdaniem jest dobrym objawem,tzn ze sie podchodzi do tego poważnie no i na pewno potem szok jest mniejszy, jak sobie czlowiek uświadomi,ze to nie przelewki,ze ta zmiana życia to zmiana o 180 stopni. Oczywiscie są różne mamy,jedne sobie radzą lepiej inne gorzej,ale finalnie z dzisiejszym dostepem do informacji i np różnych grup na fejsbuku jestesmy na lepszej pozycji niż nasze mamy czy babcie

Ja bym jadla z takim podkładem ;-) ogolnie ja sie zdrowo odzywiam,ale w ciąży chce mi sie takich niezdrowych rzeczy,a to skrzydelka z kfc albo pepsi

Odowska,dzięki piękne za Twojego posta,tez sie doedukuje. O niektorych tych ksiazkach słyszałam,np joulu (nie wiem czy dobra pisownia), ja mam rodzicielstwo bliskości,nie do końca mi sie podoba styl pisania,ale przebrne. Nie pamietam czy podalas taka ksiazke: rozwój dziecka od 0 do 10 lat, tam bardziej sa wypisane,wydzielone różne problemy w różnych okresach rozwojowych, np moja ma teraz bunt i spokojnie do tego podchodzę dzieki tej książce,bo wiem czego sie spodziewać,chociaz na pewno jeszcze poczytam jak reagować na niektore zachowania. O karmieniu piersią i blw uczylam sie na bieżąco z wielu źródeł, aczkolwiek te grupy na fejsie sa dla mnie baaaardzo fanatyczne i trzeba do nich podchodzić z dystansem

Dzięki za pocieszenie, myślałby kto, że stara baba już jestem, niejedno przeżyłam, więc i z tak "naturalnym" wydarzeniem w życiu sobie poradzę, ale jednak nie bardzo. Sporo w moim otoczeniu ludzi i rzeczy, które mnie dołują; kilka osób z rodziny już próbuje ustawiać życie mojego dziecka (którego przecież nawet na świecie nie ma jeszcze!), a to doradzać tudzież odradzać, aż głowa pęka

Cytat:
Napisane przez vesna85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Wszystkim

W ostatnim czasie ujawniło się kilka nowych przyszłych mam więc i mnie zmobilizowało to do przedstawienia się Wam i bardzo liczę na ciepłe przyjęcie

Podczytuję wątek już od jakiegoś czasu, ale do tej pory ciężko było mi się w niego zaangażować - w ciągu dnia praca a po pracy standardowe objawy pierwszotrymestrowe kładły mnie szybko do łóżka
Za to od nowego roku jestem już na L4, senność też już trochę zelżała więc bardzo chętnie bym do Was dołączyła i czerpała z tej Studni Wiedzy

Kilka słów o mnie. Mam 32 lata. Od 26 sierpnia 2017r. jestem szczęśliwą mężatką a pod koniec października na teście ujrzałam dwie kreski To moja pierwsza ciąża a planowany tp 5.07.2018r. (dziś zaczynam 15-ty tydzień ) Jesteśmy już po ug (29.12), z Dzieciem wszystko w porządku choć czekamy jeszcze na wyniki testu pappa, mam nadzieję, że poznamy je na najbliższej wizycie 11.01.

Korzystając z okazji chciałabym Was podpytać, czy chodzicie na jakieś zajęcia typu fitness/basen/joga będąc teraz w ciąży? Od jakichś 2-3 tygodni męczą mnie strasznie bóle kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i już sama nie wiem jakie pozycje przyjmować i tak sobie myślę, że tego typu zajęcia mogłyby mi trochę pomóc (że już nie wspomnę o dość dużym wysiłku fizycznym, który czeka mnie za jakieś pół roku ). Czy macie w tym jakieś doświadczenie, na co powinno się zwrócić uwagę wybierając takie zajęcia?
Z tego, co wiem, to najlepszy jest zawsze basen - najbezpieczniejszy, bo raczej nie ma opcji, żebyś skrzywdziła swój kręgosłup bardziej, czego nie można powiedzieć o innych aktywnościach fizycznych. Ale w ciąży jest chyba raczej niewskazany z powodu ryzyka złapania infekcji. Myślę, że w przypadku zdrowego organizmu nie ma wielkiego problemu, ja niestety nie mogę chodzić na basen, bo od początku ciąży borykam się z potwornymi stanami zapalnymi pochwy. Raz skończyło się nawet antybiotykiem, więc basen odpuszczam na wszelki wypadek. Jeśli u ciebie nie ma przeciwskazań to polecam z całego serca (jestem po dwóch operacjach kręgosłupa i każdy lekarz, z którym miałam kontakt, niezależnie czy był to neurolog, neurochirurg, fizjoterapeuta, zalecał właśnie basen). Słyszałam jednak, że fajne są też zajęcia z jogi dla przyszłych Mam ) myślę, że taka joga uwzględniająca zmieniające się ciało i bezpieczeństwo rosnącego brzucha (a raczej jego zawartości ) może być strzałem w 10.

Tak w ogóle Dziewczyny, to dziękuję Wam wszystkim za powitanie, to wiele dla mnie znaczy, bo borykam się z samotnością i z natłokiem pytań również. A teraz czuję, że w razie czego, to nie jestem z tym sama ) Dziękuję Wam wszystkim!

P.s. i na koniec mam jeszcze pytanie... od niedzieli zaczęłam "czuć" swoje jajniki. Pobolewają, czasami mniej lub bardziej, innym razem całe podbrzusze jest obolałe.... To mija zanim zdążę rozważyć wizytę na izbie, bo zazwyczaj po godzinie. Zastanawiałam się, czy to nie są znowu jakieś zmiany fizjologiczne, typu rozrastająca się macica, czy może symptom czegoś niepokojącego...? Miała któraś z was takie doświadczenia?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Tak dzisiaj równo 12+0. Mamy nawet ten sam termin porodu.
Ja też mam kompletną pustę w głowie jeśli chodzi o rozmiary dziecięce, wielkości pampersów itd dlatego nic nie kupuje.

Sandam, mam to samo, nasze dziecko chyba będzie spać w legowisku dla kotów, jeść kocią karmę i korzystać z kociej, oczywiście, kuwety Nie mamy kompletnie nic

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 17:14   #3967
kitosa
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny,
miałam robione badania i okazało się, że TSH 5,1. Od dziś biorę Euthyrox i się cykam, czy nie za późno? Tłumaczę sobie, że dziecko ma już swoją tarczycę (12tyg.+5), jakby było źle to bym nie zaszła i nie donosiła. Tak się pocieszam, weźcie mnie podtrzymajcie na duchu Mam też mierzyć ciśnienie, bo u lekarza było 140/ileś tam. Ale ja tak już mam u lekarzy. W domu niedociśnienie We wtorek mam UG i też sobie myślę, czy nie za późno, bo to będzie 14 tydzień. Zwariować można
Stary 2018-01-05, 17:43   #3968
fitelina
Rozeznanie

Haha no ja też jeszcze kompletnie nic nie kupiłam i kompletnie nie ogarniam rozmiarów itd , ale mamy czas dziewczyny

Wspominalyscie wcześniej o winie - ja kupuje czasami, na jakieś specjalne okazje, takie 0,0% w Auchan, jest dość duży wybór, kosztują około 25-30zl. Wygląda jak wino, pachnie też jak wino, ale w smaku mi podchodzi bardziej pod soczek, więc za często nie kupuję szkoda mi trochę kasy.

Jeśli chodzi o fitnessy, to ja przed ciąża byłam dość mocno aktywna i teraz mi trochę tej aktywności brakuje
Wcześniej biegalam, chodziłam na siłownię, tabate, oj dużo tego bylo, a teraz może z raz w tygodniu zrobię jakiś trening dla ciężarnych z YouTube

Zauważyłam też, że nie ma dnia żebym sobie rano nie kichnela czy któraś też tak ma?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
miałam robione badania i okazało się, że TSH 5,1. Od dziś biorę Euthyrox i się cykam, czy nie za późno? Tłumaczę sobie, że dziecko ma już swoją tarczycę (12tyg.+5), jakby było źle to bym nie zaszła i nie donosiła. Tak się pocieszam, weźcie mnie podtrzymajcie na duchu Mam też mierzyć ciśnienie, bo u lekarza było 140/ileś tam. Ale ja tak już mam u lekarzy. W domu niedociśnienie We wtorek mam UG i też sobie myślę, czy nie za późno, bo to będzie 14 tydzień. Zwariować można
Z tego co się orientuję można do 13+6, więc powinnaś zdążyć

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 17:46   #3969
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fitelina Pokaż wiadomość
Haha no ja też jeszcze kompletnie nic nie kupiłam i kompletnie nie ogarniam rozmiarów itd , ale mamy czas dziewczyny

Wspominalyscie wcześniej o winie - ja kupuje czasami, na jakieś specjalne okazje, takie 0,0% w Auchan, jest dość duży wybór, kosztują około 25-30zl. Wygląda jak wino, pachnie też jak wino, ale w smaku mi podchodzi bardziej pod soczek, więc za często nie kupuję szkoda mi trochę kasy.

Jeśli chodzi o fitnessy, to ja przed ciąża byłam dość mocno aktywna i teraz mi trochę tej aktywności brakuje
Wcześniej biegalam, chodziłam na siłownię, tabate, oj dużo tego bylo, a teraz może z raz w tygodniu zrobię jakiś trening dla ciężarnych z YouTube

Zauważyłam też, że nie ma dnia żebym sobie rano nie kichnela czy któraś też tak ma?

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Z tego co się orientuję można do 13+6, więc powinnaś zdążyć

Ja też dzień zaczynam od kichnięcie, a że kichnięcie powoduje u mnie odruch wymioty to budzę się w momencie.

Stary 2018-01-05, 17:59   #3970
kitosa
Zadomowienie

Dzięki!
Zaciekawiłyście mnie tym kichnięciem, bo ja też kicham rano!
Zła jestem, bo kogo nie spytam to pooddawał ciuszki miesiąc temu i szkoda, że nie wiedział wcześniej Więc też jestem bezciuszkowa póki co. Planuje kupić komodę na ciuszki i łóżeczko stacjonarne, bo turystyczne mamy. Chciałabym pojechać na wiosnę do Ikei, ale mamy do niej 200 km
Stary 2018-01-05, 18:06   #3971
KarolinaK
Zakorzenienie

Odowska Dzieki ze pytasz. Dzis to samo. Zle mi cigale I niedobrze. Ehh mam naprawde wielka nadzieje zeby to sie wreszcie skonczylo.

Folinka pojechałam dzis do Tesco i całkiem przypadkiem patrze a tam eisberg stoi . Wielka polka z roznymi kolorami. Nie wiem dlaczego wczesniej mi nie przyszlo do glowy zeby tam szukac.
Spotkanie z midwife poszlo ok. Pobrano mi krew, sprawdzili ciśnienie, dali mase ulotek i dostałam juz kartę ciazy. Faktycznie pytan było masa ale jednak jestem w „low risk” bo nie miałam zadnych plamien ani historii. Obecnie czekam na zaproszenie na skan w 12 tygodniu. Rowniez proponowała mi ta szczepionkę na grypę ale chyba sie nie zdecyduje. Tez wspomniała o tym ksztuscu w 20tygodniu. Nie wiem czy jest sens na grypę sie szczepić, nie chce nic pogorszyć. Wolałabym nie...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:23   #3972
folinka
Zadomowienie

Kochane pierworódki, nic się nie martwcie, za pół roku będziecie największymi specjalistkami w rozmiarach i zakupach Obiecuję Wam!

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Folinka u mnie między dziewczynami było równo 18 miesięcy. Wstrzymywałam się z zakupem podwójnego wózka czy dostawki do samego porodu, miałam w razie czego upatrzony model i bym dokupiła. Okazało się, że starsza pięknie chodziła przy wózku i obyło się bez. Ale podejrzewam, że gdyby trzecia miała w wieku 1,5 roku chodzić przy wózku to w życiu by nie przeszło, do 2 lat ją woziłam.
U nas z zakupami już podobny plan, co miesiąc zakup jakiegoś istotnego elementu, ubranka też już zaczęłam kompletować na wyprzedażach... narazie tylko bodziaki białe z jakimiś motywami uniwersalnymi. No dobra i trochę błękitu, uznałam, że łatwiej będzie ubrać dziewczynkę w błękit niż chłopca w róż:P
To niezłe piechurki z obydwóch Twoich dziewczyn!
Do 2 lat to i tak niewiele dla mnie, wiele dzieci do 3 używa wózków. Nie mówię oczywiście o spokojnych spacerach, ale jak trzeba iść na szybko do sklepu, coś załatwić czy po starsze rodzeństwo do szkoły albo przede wszystkim na dłuższe wyjścia... Czytałam niedawno wątek z jakiegoś forum pt mniej więcej "czy kupowałyście wózek podwójny?" choć ja raczej na opinie o wózkach patrzyłam i niestety prawie każda mama opisując, jak dała radę z pojedynczym wózkiem, dodawała coś w rodzaju "ale daleko nie chodziliśmy... "
Ja na bank kupię podwójny, bo my lubimy bardzo długie spacery czy całodniowe wypady za miasto, więc obydwa siedziska muszą być pełnowymiarowe i w pełni regulowane do spania w razie czego, a do tego solidny kosz pod wózkiem, a nie jedno dziecko siedzące praktycznie w koszu W uk jest moc pięknych wielkich parków. Chłopaki biorą hulajnogi/rowery, cholewiaki i szaleją po ścieżkach i strumykach
A jaki Ty miałaś upatrzony?

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Z tego, co wiem, to najlepszy jest zawsze basen - najbezpieczniejszy, bo raczej nie ma opcji, żebyś skrzywdziła swój kręgosłup bardziej, czego nie można powiedzieć o innych aktywnościach fizycznych. Ale w ciąży jest chyba raczej niewskazany z powodu ryzyka złapania infekcji. Myślę, że w przypadku zdrowego organizmu nie ma wielkiego problemu, ja niestety nie mogę chodzić na basen, bo od początku ciąży borykam się z potwornymi stanami zapalnymi pochwy. Raz skończyło się nawet antybiotykiem, więc basen odpuszczam na wszelki wypadek. Jeśli u ciebie nie ma przeciwskazań to polecam z całego serca (jestem po dwóch operacjach kręgosłupa i każdy lekarz, z którym miałam kontakt, niezależnie czy był to neurolog, neurochirurg, fizjoterapeuta, zalecał właśnie basen). Słyszałam jednak, że fajne są też zajęcia z jogi dla przyszłych Mam ) myślę, że taka joga uwzględniająca zmieniające się ciało i bezpieczeństwo rosnącego brzucha (a raczej jego zawartości ) może być strzałem w 10.

P.s. i na koniec mam jeszcze pytanie... od niedzieli zaczęłam "czuć" swoje jajniki. Pobolewają, czasami mniej lub bardziej, innym razem całe podbrzusze jest obolałe.... To mija zanim zdążę rozważyć wizytę na izbie, bo zazwyczaj po godzinie. Zastanawiałam się, czy to nie są znowu jakieś zmiany fizjologiczne, typu rozrastająca się macica, czy może symptom czegoś niepokojącego...? Miała któraś z was takie doświadczenia?
Jak się jest szczególnie podatnym na infekcje to faktycznie lipa z basenem. Więcej problemu niż przyjemności. Mi lekarz kiedyś kazał posmarować się Clotrimazolem profilaktycznie przed i bo basenie. Staram się tego nie nadużywać, ale jednak po basenie dla spokoju się smaruje jak nie zapomnę.
Tak, różne bóle są normalne, w tym takie silne ukłucia jajników przy nagłej zmianie pozycji. Jeśli przechodzą same te bóle, to raczej nie jest to żaden powód do zmartwień, ale zdecydowanie upewnij się podczas następnej wizyty u lekarza.

Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Dobrze robisz, dzieciątko jest już duże i silne, trzeba wierzyć, że będzie zdrowie.
Przed skończeniem 14tyg jest to normalny czas na ug. Nie martw się Powodzenia!

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Karolina, fajnie, że wizyta dobrze poszła. Trzymam kciuki, żeby list szybko przyszedł

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

norka, a Ty biedna dalej czekasz? Strasznie kiepski system ma ten Twój gin, choć przynajmniej będzie to na plus, kiedy sama będziesz potrzebować coś bez kolejki...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 18:31   #3973
MalaGosia88
Zakorzenienie

Folinka to w ogóle nie ma czego porównywać, my na bardzo długie piesze wycieczki raczej nie chodziliśmy . Jeszcze to był listopad, zaraz zima i najwyżej godzinny spacer popołudniu, do tego zakupy a sklepy mam rzut beretem, przedszkole też 10 minut drogi... nie dziwię się, że rozważasz na poważnie zakup podwójnego wózka . Nie pamiętam już modelu, ale mam zapisany w komputerze pewnie;tylko jutro jak odpalę to podrzucę tu
Stary 2018-01-05, 18:56   #3974
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Przyszły kolejne 4 kobiety, 3 na pewno na chwilę... Do 18 stąd nie wyjdę chyba.
Beznadziejny ten system. Po co zapisuje na godzinę jak i tak wpuszcza jak ktoś przyjdzie?

U mnie za to na nfz zapisuje wszystkich na jedną godzinę i jak przychodzisz to najpierw do polożnej czekasz a potem w tej samej kolejce do lekarza. System nieidealny bo też czasem czekam 2h a czasem 10 min ale przynajmniej wiem która w kolejce jestem i nie ma wpuszczania, że tylko po receptę, bo ją się u położnej załatwia.
Zawsze mam coś do picia, jedzenia i czytania 😂

---------
W sprawie wina bez % - gdzie ono w auchan leży? Na dziale z alko (trzeba szukać pośród czerwonych/białych win), sokami, w innym miejscu?
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:02   #3975
Kathyyy91
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Mi na pierwszych badaniach krwi w ciąży wyszło tsh 5,5. Myślałam, że dostanę zawału i też od razu od tamtej pory jestem na lekach. Teraz tsh ładnie spadło i jak na razie wszystko jest oki, także nie ma się co przejmować tak bardzo na zapas. Dodatkowo wyszły mi przeciwciała TPO czyli okazało się, że mam hashimoto. Dziecko jak na razie po UG dobrze się rozwija. Najważniejsze, że od bierzesz leki, unormuje się.
i też chyba mam syndrom białego fartucha, u lekarzy puls chyba na 120 i serce mi się kołacze z nerwów, nawet ostatnio endo zwróciła na to uwagę, a ja tak tylko u lekarzy mam

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-01-05 o 19:04
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:23   #3976
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Moja B.urodzila sie tego samego dnia 😍 tez nie mogłam wytrzymać w szpitalu,masakra jakaś, a lezala ze mna dziewczyna z blizniakami i zabraniala otwierac drzwi przez przeciagi. A w nocy nie dalo sie spać

Ja mam 19. Chyba kazda z nas ma jakiegoś stresa przed tym badaniem

Ja mam 17 badanie i mam strasznego stresa czy wszystko będzie ok

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Co do zwierząt to my mamy labradora i beagla.
Beagle jest nasz i mieszka z nami, labrador piętro niżej u rodziców.. Ciekawe jak na małą zareaguja.

My mamy yorka wariuje na punkcie dzieci i jest strasznie zazdrosny ciekawe jak zareaguje na bobaska w domu

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Dzięki za wszystkie miłe słowa o moim poście o książkach. Czasem mam tendencję do "wymądrzania" się, więc w razie czego proszę mnie na ziemię sprowadzić

Dziś Żelek skończył równe 12 tygodni. Mdłości mnie przygniatają już. To przegięcie, że tak długo trwają. Jeszcze a pro po zdrowej diety - już tak jestem zmęczona tymi mdłościami, że nawet kombinowałam z jedzeniem rzeczy, których nie jadłam wieki całe. Np w Święta zjadłam wieprzowinę, którą ostatnio miałam w ustach dokładnie w maju 2015. Nie stawiałam sobie żadnych ograniczeń czy to z ciastami czy to np. z majonezem, keczupem, przetworzonymi słodyczami, ale na mdłości to i tak nie pomogło, a w zamian miałam kilka dni zgagi, zaparć, gazów, wróciła mi sucha skóra na piętach i inne tego typu atrakcje. Także Święta Święta i po Świętach, a ja wracam do tej diety, którą wypracowałam przez ostatnie dwa/trzy lata.

Przebieram nogami przez ug, mam mieć 11 stycznia. Jeszcze 6 dni. Chciałabym już to mieć za sobą i usłyszeć, że wszystko jest ok

No to piona, Koleżanko z pracy! I wybacz, że Ci konto uszczupliłam moim rozpisaniem się Mam nadzieję, że okażą się przydatne.

O właśnie ta! Fakt, że nie jest to książka, którą się przeleci w jeden wieczór i zapomni. Nad niektórymi zdaniami czasem długo się zastanawiałam, ale odbierałam to raczej pozytywnie, bo zapadły mi w pamięć. I książki Juula też się tak "ciężko" czyta, tzn. czasem trzeba włożyć w to autentyczny wysiłek umysłowy

O widzisz, o tej "Rozwój dziecka od 0 do 10 lat" nie pisałam, bo nie miałam z nią do czynienia. Masz rację, że taka książka może bardzo pomóc sobie poukładać w głowie pewne rzeczy. Pamiętam, że w pierwszym roku Młodego bardzo mi pomogło zerkanie na kalendarz skoków rozwojowych : jak widziałam, że ma jakiś gorszy czas, jakiś nie swój jest mimo że zdrowy, to sprawdzałam i zawsze w punkt - mamy skok

Jest taka grupa na Fb dotycząca karmienia piersią właśnie pod skrzydłami Fundacji, którą założyła Hafija: Kwartalnik Laktacyjny - karmienie piersią, BLW, rozszerzanie diety dzieci. Są na niej dziewczyny, które są jakimiś superbohaterkami, jeśli chodzi o karmienie pod względem tego z jakimi problemami musiały się zmierzyć. Ja to może i długo karmię, ale nie musiałam przechodzić tego co one, miałam jakieś tam kryzysy laktacyjne, ale to były małe pryszcze tak naprawdę. I w sumie nie potrafię doradzić w tych problemach tak dobrze, jak dziewczyny, które to przeszły. I dlatego polecam Ci tę grupę.

Tylko jeszcze w kontekście fanatyzmu, o którym pisała Radena - na tej grupie nie uznaje się smoczka i butelki, jako rozwiązania problemu laktacyjnego i dlatego jest zakaz ich polecania. Dla jednych może to być objaw fanatyzmu, ale jak się poczyta historie, po których widać, że takie rzeczy potrafią zaburzyć ssanie, to staje się ten zakaz zrozumiały. No i żeby było jasne, nie widziałam na tej grupie jeszcze takiej sytuacji, żeby ktokolwiek był potępiany za podanie mm. Raczej podkreśla się wolę walki o kp itp.

To trzymam kciuki, żeby teściowa przeczytała tego Gonzaleza. Ja chciałam kiedyś podrzucić jakąś książkę mojemu teściowi, bo się najbardziej rzuca, ale stwierdził, że jest za stary na czytanie No cóż, nie polepszyło to naszych relacji.

W ogóle zdanie "zjedz wszystko bo Cię zabierze zła pani" aż wywołuje u mnie ciarki Do niektórych nie dociera, że to właśnie prosta droga do wychowania "niejadka".

Jak tam dziś u Ciebie z mdłościami? Ja też już jestem nimi wyczerpana. Niby nie wymiotuję, ale i tak się czuję tragicznie.
u mnie z kolei mdłości jako tako juz nie ma ale rano mna rzuca na wymioty i najgorsze jest to że nic nie leci....
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:30   #3977
arya09
Zakorzenienie

Mnie chyba tylko stresuje moja gin i wieści jakie przekaże u niej zawsze mam ciśnienie prawie 140/90 :/ dlatego kazała mi mierzyć w domu i w domu mam najwyższe na poziomie 120/80. Dziś u rodzinnego też miałam normalne ☺

Stary 2018-01-05, 19:34   #3978
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Fitelina ja kicham praktycznie codziennie po kilka razy, o co chodzi ?
Zgrusia, wino lezy w dziale z winami. Jak nie bedziesz mogla znalezc to zapytaj kogos z obsługi ja dzis kupilam butelke, mialam strasznie stresujacy dzien pelen placzu i nerwów, wiec moj mąż popiwkuje, a ja na rozluznienie wino - zadziala jak placebo mam nadzieje

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 19:44   #3979
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie chyba tylko stresuje moja gin i wieści jakie przekaże u niej zawsze mam ciśnienie prawie 140/90 :/ dlatego kazała mi mierzyć w domu i w domu mam najwyższe na poziomie 120/80. Dziś u rodzinnego też miałam normalne 

To mi dzis położna za tez sprawdzala I tez mam wysokie. Ale ja mam zawsze tak. Ze w domu idealne mam bo sprawdzam regularnie a jak ide do lekarza to zawsze ze wysokie. Wiec mi położna powiedIala ze jest grupa ludzi którym automatycznie ciśnienie rosnie kiedy czuje sie niekomfortowo czy sa w nowym otoczeniu. PowiedIala ze to całkiem normalne dla wielu ludzi. Ciekawe dlaczego mi tego nigdy nikt nie wytłumaczył w ten sposob. Także uspokoiła mnie. I mysle ze to samo tyczy sie Ciebie .

To Wam wstawie moje terrierki na dzisiejszym spacerze. Pola mamy blociste. Także jest kąpiel po kazdym spacerze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9A6F43DD-EF12-439D-82AC-FB98EAB7EA7E.jpg (336,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2018-01-05, 19:49   #3980
Kathyyy91
Raczkowanie

Norka, czekamy na dobre wieści po wizycie

Dziewczyny śliczne macie te pieski/ kotki, ja mam kundelka, ale jest bardzo mądry właśnie leży na łóżku przykryty kołdrą z głową na poduszce, jak człowiek w dodatku zwierzyniec stanowi dachowy kot przybłęda i żółw lądowy

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-01-05 o 19:55
Stary 2018-01-05, 20:13   #3981
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Obsuwa taka, bo przychodzą po recepty, zapisać się na wizyty, itd. Z drugiej strony, jak ja będę coś chciała, to robię tak samo, bo np. dopadnie infekcja czy cuś. Ciężki orzech, ale on chce dobrze.

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Tak w ogóle Dziewczyny, to dziękuję Wam wszystkim za powitanie, to wiele dla mnie znaczy, bo borykam się z samotnością i z natłokiem pytań również. A teraz czuję, że w razie czego, to nie jestem z tym sama ) Dziękuję Wam wszystkim!

Im nas więcej, tym lepiej, weselej

Jeśli chodzi o bóle jajników, to miałam bardzo często takie bóle na początku ciąży, przez jakieś kilka tygodni, z różnym nasileniem. Lekarz powiedział, że to nie jajniki, tylko więzadła, które się kurczą. Zapytałam czy nie powinny się rozkurczać, odpowiedzial, że właśnie tak i dlatego przepisał mi Spasmolinę. Teraz, od jakichś 2 tygodni jest lepiej. Miałam się nie przemęczać. Zauważyłam, że te bóle były silniejsze jak pochylałam się.

Cytat:
Cześć Dziewczyny,
Nie pękaj, nie jesteś sama Ja w 8 tygodniu ciąży miałam TSH 6,39 i biorę euthyrox 88. Za niecałe 2 tygodnie skontroluję. Nie panikujemy, to jest gorsze dla dzidzi. Dzisiaj u ginekologa miałam ciśnienie 80 na 50. Powiedział, że lepiej jest mieć niedociśnienie niż nadciśnienie, bo od tego można nawet umrzeć - no to postraszył

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Kochane pierworódki, nic się nie martwcie, za pół roku będziecie największymi specjalistkami w rozmiarach i zakupach Obiecuję Wam!

norka, a Ty biedna dalej czekasz? Strasznie kiepski system ma ten Twój gin, choć przynajmniej będzie to na plus, kiedy sama będziesz potrzebować coś bez kolejki...
Mam nadzieję, że twoje obietnice się spełnią, liczę na to Póki co to błądzę po omacku, ale pocieszam się właśnie tym, że przecież będę wsio wiedziała w końcu

U niego nie ma położnej, stąd te kolejki na zapisy, po recepty, itd.

Od ginekologa wyszłam po 17, szał ciał
No więc, moje Kochane - z Ktosiem jest wszystko w porządku! Boże, kamień z serca...... Tak się stresowałam.

Dzieć ma 3,28 cm, co daje dokładnie 10t1d, czyli rośnie idealnie z OM. Kolejna ulga! Termin na 2 sierpnia i tego będę się trzymać. Serduszko bije z prędkością 180 uderzeń na minutę, szybciutko

Lekarz nawet paluszki u stóp mi liczył

Następna wizyta, to UG, ale będę je miała dopiero w 14t6d. Wiem, że to dla większości niedopuszczalne, ale nie dało się inaczej. Granica jest ponoć do 14t1d (nie wiem gdzie to widziałam). Powiedział, że 1 cm więcej u dzidzi nie przekłamie wyniku. To najlepszy ginekolog w mieście, ufam mu. Ale dla pocieszenia, będę miała wizytę u ginekologa na NFZ w 11t6d, więc zaliczy się do prenatalnych, nie ma innej rady, bo raczej nie spotkamy się specjalnie za 2 tygodnie.

Jestem taka szczęśliwa..

Zdjęcia dla wizażowych Ciotek (troche dziwnie dla mnie brzmi - ciotek - może wymyślimy jakąś inną nazwę? )!

Te zdjęcie z profilu takie dziwne, jakby dzieć smutny był.. IMG_20180105_192717.JPGIMG_20180105_192701.jpgIMG_20180105_192650.JPG

Stary 2018-01-05, 20:15   #3982
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Fitelina ja kicham praktycznie codziennie po kilka razy, o co chodzi ?
Zgrusia, wino lezy w dziale z winami. Jak nie bedziesz mogla znalezc to zapytaj kogos z obsługi ja dzis kupilam butelke, mialam strasznie stresujacy dzien pelen placzu i nerwów, wiec moj mąż popiwkuje, a ja na rozluznienie wino - zadziala jak placebo mam nadzieje

Coś przegapiłam? Jaki płacz i nerwy?

Stary 2018-01-05, 20:17   #3983
folinka
Zadomowienie

aneczka, powiedz mi proszę, na kiedy masz następną wizytę u Kabzińskiej? I czy chodzisz do niej na Słoneczną? Jak już kiedyś wspominałam chciałabym na usg połówkowe do niej pojechać. Jedyny termin, który mi pasuje z różnych względów to 1.02, dzwonię tam do przychodni od tygodnia i ciągle mi mówią, że jeszcze nie umawiają na luty, że jeszcze pani dr nie podała, kiedy będzie, itp... a mnie czas goni, żeby cały wyjazd zaklepać
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 20:19   #3984
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
To mi dzis położna za tez sprawdzala I tez mam wysokie. Ale ja mam zawsze tak. Ze w domu idealne mam bo sprawdzam regularnie a jak ide do lekarza to zawsze ze wysokie. Wiec mi położna powiedIala ze jest grupa ludzi którym automatycznie ciśnienie rosnie kiedy czuje sie niekomfortowo czy sa w nowym otoczeniu. PowiedIala ze to całkiem normalne dla wielu ludzi. Ciekawe dlaczego mi tego nigdy nikt nie wytłumaczył w ten sposob. Także uspokoiła mnie. I mysle ze to samo tyczy sie Ciebie .

To Wam wstawie moje terrierki na dzisiejszym spacerze. Pola mamy blociste. Także jest kąpiel po kazdym spacerze.
Zapewne Tak, syndrom białego fartucha. Tylko jeden lekarz to rozumie a inny się patrzy jak na wariatkę

Norka niby tak ale i tak mega słabe tylu godzinne obsuwy. Jakiś inny system powinien obrać. Kiedyś ginka do której chodziłam jak obsuwa już była za duża to nie przyjmowała ludzi po recepty.
Super że z dzieciem wszystko dobrze !

Stary 2018-01-05, 20:23   #3985
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Obsuwa taka, bo przychodzą po recepty, zapisać się na wizyty, itd. Z drugiej strony, jak ja będę coś chciała, to robię tak samo, bo np. dopadnie infekcja czy cuś. Ciężki orzech, ale on chce dobrze.

Im nas więcej, tym lepiej, weselej

Jeśli chodzi o bóle jajników, to miałam bardzo często takie bóle na początku ciąży, przez jakieś kilka tygodni, z różnym nasileniem. Lekarz powiedział, że to nie jajniki, tylko więzadła, które się kurczą. Zapytałam czy nie powinny się rozkurczać, odpowiedzial, że właśnie tak i dlatego przepisał mi Spasmolinę. Teraz, od jakichś 2 tygodni jest lepiej. Miałam się nie przemęczać. Zauważyłam, że te bóle były silniejsze jak pochylałam się.

Nie pękaj, nie jesteś sama Ja w 8 tygodniu ciąży miałam TSH 6,39 i biorę euthyrox 88. Za niecałe 2 tygodnie skontroluję. Nie panikujemy, to jest gorsze dla dzidzi. Dzisiaj u ginekologa miałam ciśnienie 80 na 50. Powiedział, że lepiej jest mieć niedociśnienie niż nadciśnienie, bo od tego można nawet umrzeć - no to postraszył

Mam nadzieję, że twoje obietnice się spełnią, liczę na to Póki co to błądzę po omacku, ale pocieszam się właśnie tym, że przecież będę wsio wiedziała w końcu

U niego nie ma położnej, stąd te kolejki na zapisy, po recepty, itd.

Od ginekologa wyszłam po 17, szał ciał
No więc, moje Kochane - z Ktosiem jest wszystko w porządku! Boże, kamień z serca...... Tak się stresowałam.

Dzieć ma 3,28 cm, co daje dokładnie 10t1d, czyli rośnie idealnie z OM. Kolejna ulga! Termin na 2 sierpnia i tego będę się trzymać. Serduszko bije z prędkością 180 uderzeń na minutę, szybciutko

Lekarz nawet paluszki u stóp mi liczył

Następna wizyta, to UG, ale będę je miała dopiero w 14t6d. Wiem, że to dla większości niedopuszczalne, ale nie dało się inaczej. Granica jest ponoć do 14t1d (nie wiem gdzie to widziałam). Powiedział, że 1 cm więcej u dzidzi nie przekłamie wyniku. To najlepszy ginekolog w mieście, ufam mu. Ale dla pocieszenia, będę miała wizytę u ginekologa na NFZ w 11t6d, więc zaliczy się do prenatalnych, nie ma innej rady, bo raczej nie spotkamy się specjalnie za 2 tygodnie.

Jestem taka szczęśliwa..

Zdjęcia dla wizażowych Ciotek (troche dziwnie dla mnie brzmi - ciotek - może wymyślimy jakąś inną nazwę? )!

Te zdjęcie z profilu takie dziwne, jakby dzieć smutny był.. Załącznik 7380611Załącznik 7380616Załącznik 7380621
Ale juz widoczny . Super ze uspokoilas sie. Piekna kruszynka!
Stary 2018-01-05, 20:37   #3986
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapewne Tak, syndrom białego fartucha. Tylko jeden lekarz to rozumie a inny się patrzy jak na wariatkę

Norka niby tak ale i tak mega słabe tylu godzinne obsuwy. Jakiś inny system powinien obrać. Kiedyś ginka do której chodziłam jak obsuwa już była za duża to nie przyjmowała ludzi po recepty.
Super że z dzieciem wszystko dobrze !

Normalnie aż takich poślizgów nie ma, dzisiaj przyjmuje od 12 do 20, więc ciekawe godziny na przychodzenie. Gdy ja mam jakąś sprawę, to wole przyjść na samym początku, a nie wchodzić w hordę dziewczyn zmęczonych czekaniem, chociaż nie każda i nie wszystkie tak mogą. Coś czuje, że z czasem on coś z tym zrobi.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ale juz widoczny . Super ze uspokoilas sie. Piekna kruszynka!
Aj, dziękuję Trudno uwierzyć, że ma dopiero troszkę ponad 3 cm.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Aaaaa i mam tyłozgięcie macicy przez co trudniej lekarzowi było uchwycić dobrze dziecia. Musiałam się przekręcać na boki, ale nic to nie dawało. Ulokował się w tym tyłozgięciu i ani rusz, ale odbijał się rączkami Mówił, żeby tym się nie martwić, że macica z czasem wróci do przodozgięcia (po ciąży pewnie z powrotem wróci do tyło.). Zapomniałam zapytać czy to stąd takie dziwne moje bóle, że jak chce mi się na kibelek, to czuje bóle podbrzusza, jakby jelita naciskały na macicę.

Stary 2018-01-05, 20:39   #3987
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Normalnie aż takich poślizgów nie ma, dzisiaj przyjmuje od 12 do 20, więc ciekawe godziny na przychodzenie. Gdy ja mam jakąś sprawę, to wole przyjść na samym początku, a nie wchodzić w hordę dziewczyn zmęczonych czekaniem, chociaż nie każda i nie wszystkie tak mogą. Coś czuje, że z czasem on coś z tym zrobi.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Aj, dziękuję Trudno uwierzyć, że ma dopiero troszkę ponad 3 cm.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Aaaaa i mam tyłozgięcie macicy przez co trudniej lekarzowi było uchwycić dobrze dziecia. Musiałam się przekręcać na boki, ale nic to nie dawało. Ulokował się w tym tyłozgięciu i ani rusz, ale odbijał się rączkami Mówił, żeby tym się nie martwić, że macica z czasem wróci do przodozgięcia (po ciąży pewnie z powrotem wróci do tyło.). Zapomniałam zapytać czy to stąd takie dziwne moje bóle, że jak chce mi się na kibelek, to czuje bóle podbrzusza, jakby jelita naciskały na macicę.
Na tym ostatnim zdjęciu jaki wstydniś
Super że wszystko ok!

Stary 2018-01-05, 20:43   #3988
Kathyyy91
Raczkowanie

Norka gratulacje!

Ja się teraz położyłam na brzuchu i mi się jakoś niewygodnie zrobiło, jakby ucisk/ lekki ból macicy. Chyba koniec z takim leżeniem
Stary 2018-01-05, 20:48   #3989
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Na tym ostatnim zdjęciu jaki wstydniś
Super że wszystko ok!

A nu Albo wstydnisia Też się cieszę!
Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Norka gratulacje!

Ja się teraz położyłam na brzuchu i mi się jakoś niewygodnie zrobiło, jakby ucisk/ lekki ból macicy. Chyba koniec z takim leżeniem
Dziękuję! Oj, chyba koniec z leżeniem na brzuszku. Czytałam/słyszałam, że póki nie stanowi to dyskomfortu i nie sprawia bólu, to można leżeć. Kupujesz poduche do spania czy masz już?

Stary 2018-01-05, 20:54   #3990
Kathyyy91
Raczkowanie

Cytat:
A nu Albo wstydnisia Też się cieszę! Dziękuję! Oj, chyba koniec z leżeniem na brzuszku. Czytałam/słyszałam, że póki nie stanowi to dyskomfortu i nie sprawia bólu, to można leżeć. Kupujesz poduche do spania czy masz już?
No właśnie nie mam, nie myślałam, że tak szybko się przyda, ale chyba najwyższa pora zakupić Jutro zamówię na Allegro
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości