|
|
#1591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Moja przyszła Teściowa też miała obiekcje do daty... a że lipiec to ciepło, ciasto sie rozpłynie, a to a to tamto, a to za wcześnie, a to tak szybko itp.itd., ale tak naprawdę chodziło o "zabranie jej Jedynaka" z domu i w ogóle wszystko jasne
datę ślubu zaplanowaliśmy dwa lata przed, chyba wcześniej się nie da, a i tak była bardzo zaskoczona i zszokowana! po 4 latach bycia razem, po skończeniu studiów, dla niej dalej to szybko jakoś ale luz, powiedziała że dojdzie wszystko do niej jak zacznie się wydawanie pieniędzy, bo jak na razie do niej to nie dociera... ciekawe czy my tez takie będziemy??
|
|
|
|
#1592 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie tescie naciskali TZ po 2 latach bycia razem zeby sie w koncu zdecydowal, ale on powtarzal zawsze "ze w swoim czasie" i "dopiero" w 4 rocznice doczekalam sie pierscionka (ale TZ to nie jedynak)jak zaczelo si eplanowanie to tez slyszalam ze sierpien to bedzie 40stopni ze jak to wytrzymac itp, a ja ze stoickim spokojem powtarzam ze jak wlacza klime to gosciom bedzie zimno ![]() dziewczynki jutro ide na wizte do dentysty wiec dowiem sie co i jak z wybielaniem
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#1593 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Czas i na mnie by do was dołaczyć. Nasz wielki dzień wypada 13 września 2008 Sala, zespół, kościół - zaklepane i tyle na razie a czas się kurczy... Teraz jesteśmy na etapie nauk - na pierwszej naszej byliśmy tylko my i prowadząca - trochę głupio było (w kupie raźniej) Suknia już omówiona z krawcową - trzeba tylko materiał nabyć Po garnitur jedziemy pod Łódź - daleko ale warto - u nas w Lublinie na porządny garnitur trzeba wydać 800zł albo lepiej tam już za połowę ceny jest super wybór a my chcemy 2 sztuki kupić: ślubny i "codzienny" to wyjdzie taniej razem z kosztem benzyny. Szukam też fryzjera który zrobi coś z moimi mega pokręconymi włosami - polecajcie kogoś prosze..... Czekam taż baaaaaaaaaaardzo na zdjęcia Niebieskiej.Lwicy bo z tego co pamiętam z postów też włoski kręcone i był problem z fryzjerem. Pozdrawiam |
|
|
|
#1594 |
|
Raczkowanie
|
Kochane
Ja postanowiłam sobie,że żadnych przesądów jeśli chodzi o moje zamążpójście Jest ich tyle (tychże przesądów) oraz innych tradycji i zwyczajów, że jakbym zaczęła je celebrować to mogłabym nie wyjść z domu (i za mąż)
|
#1595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a zdjęcia mam nadzieję niedługo pokażę ![]() ps. do zrobienia tej fryzury tez miałam najpierw prostowane włosy a potem kręcone na lokówce |
|
|
|
|
#1596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
No teraz już jesteśmy na etapie 08.08.2009 oby już tak zostało ale z kolei teraz to marudzenie że gorąco będzie :/ Ale cóż jak się późno decyduje to i wyboru nie ma
A będziemy robić a tym nowym domu weselnym przy al. Warszawskich, a wszystko inne na etapie poszukiwań
|
|
|
|
#1598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje! a co to za nowy dom weselny? chodzi o wille różaną? |
|
|
|
|
#1599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1600 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie to chyba nazywa się Akropol czy jakoś tak umowy jeszcze nie podpisywaliśmy w tym roku pierwsze wesela, trochę nie sprawdzone ale co tam
|
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
A w którym to miejscu, bo jakoś nie mam zielonego pojęcia. Mają może jakaś stronke?
|
#1603 |
|
Raczkowanie
|
Na końcu Warszawskich po prawej stronie, niestety żadnej strony nie maja, w lipcu tego roku pierwsze wesele.
Co myślicie o zespole Ex-solaris z Zamościa ? Wyszperałam na forum ale już teraz nie mogę znaleźć która o nim mówiła. |
|
|
|
#1604 |
|
Raczkowanie
|
Zespół ten grał u mojej koleżanki na weselu, fajnie grają, ale są bardzo drodzy ok. 3500 zł za jeden dzień, ale to są ceny na ten rok
|
|
#1605 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm to dziwne wczoraj dzwonilismy do nich to powiedzieli nam 2500 chyba ze moj TZ sie przeslyszal
A może mowisz o dwoch dniach?
|
|
|
|
#1606 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Od jakiegoś czasu przeglądałam to forum i pomyślałam w końcu, że chyba już najwyższy czas do Was dołączyć. Od wczoraj zaczęło się dla mnie odliczanie ostatniego roku do upragnionej chwili. NASZ ślub odbędzie się 27.06.2009. Mamy już:
Wiem że jest niezawodna a poza tym, to znajoma mojej przyjaciółki. Suknię mam już upatrzoną ale boję się podjąć ostateczną decyzję i muszę jeszcze trochę pobiegać.Niestety nie mamy zaklepanego terminu w kościele ponieważ Nasz ksiądz nie ma jeszcze kalendarza na przyszły rok i będzie zapisywał dopiero od października. Staramy się załatwić teraz jak najwięcej bo we wrześniu wyjeżdżamy za granicę i wracamy dopiero w kwietniu przyszłego roku. Nasze wesele zapowiada się ciekawie, ponieważ mój Narzeczony jest z Olsztyna a tam takie imprezy wyglądają nieco inaczej. Jeśli znacie fajną dekoratorkę albo właściciela nowego a8 do wynajęcia to bardzo proszę o namiary. Ja postaram się również podzielić moją dotychczasową wiedzą. Edytowane przez madzia66 Czas edycji: 2008-06-28 o 12:02 |
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę,że przygotowania idą bardzo sprawnie ![]() Z dekoracją niestety nie pomogę,bo ja bedę salę dekorować tylko kwiatami,więc od tego mam florystkę
|
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny bardzo uważajcie na rozmowy telefoniczne i umawianie, ja już maiałam "umówiony" zespół (Pani Krysi Orzeł -Krystal chyba się nazywa, bardzo bardzo ok. zespół) pojechaliśmy posłuchac i wpłacić zaliczkę, mówili przez telefon,że termin wolny (bo kto by zamawiał na 1,5 roku wcześniej,) a jak otworzyli kalendarz to się okazało że właśnie ten jedyny termin już ktoś zajął
my już przekonani że to ten i już z głwowy poszukiwania, a tu od nowa wszystko... i w końcu mamy Primo. Z pieniędzmi nie miałam żadnych "pomyłek" ale o termin pytam się teraz zawsze po 3 razy.z innej beczki: z Narzeczonym nie chcemy kamerzysty, poprostu.Tylko dobrego fotografa, ale nasze mamy nie odpuszczają, strasznie jest zwłaszcza z moją niby zawsze się dogadujemy ale tu jakoś nic nie mogę wymyśleć. Już mi mówi w śmiechu, żartach, ... że Wujek bedzie kręcił!!!!!!!!! jakąś amatorską kamerą a to bedzie masakra jak później pójdzie taka amatorszczyna po rodzinie, własnie tego próbujemy uniknąć jakiś pijanych wujków w kamerze, i już nie wiem co robić ewentualnie Starszemu dojdzie jeden obowiązek rewizja gości przed wejściem na ślub ![]() z drugiej strony dobry fotograf to wydatek, a jeszcze dobrego kamerzystę to już raczej finansowe przegięcie, dlatego tylko fotograf w zupełności by wystarczył... tylko nie Mamom... |
|
|
|
#1609 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() termin masz tydzień przed Naszym bedziemy razem odliczac,dekoratorkę polecam : Anna Guzowska-Serwa 0603 297 921 lub 081 534 23 32, tylko nie wiem gdzie jest Wilczopole i czy nie za daleko, poprostu wiem że dojeżdża, ale nie wiem jak daleko od Lublina. wszystkie parafie mają kalendarze ok pożdziernika, wtedy zaczyna się nowy rok liturgiczny ( lub w listopadzie), co nie znaczy że kasiądz nie może miec gdzieś adnotacji na temat dat i ślubów, to zależy od jego dobrej woli, i tego czy mu się chce
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za powitanie!
Wiczopole jest jakieś 3 km od granic Lublina, za Głuskiem. Wybraliśmy tą salę ze względu na dużą ilość miejsc noclegowych ( poza sezonem weselnym jest tam gospodarstwo agroturystyczne). to dla nas ważne bo od mojego Narzeczonego przyjedzie 50 osób i w moim domku tylko z 10 mogę przenocować. Na początku myśleliśmy o domu weselnym Ola w Jabłonnie. Niestety w listopadzie 2007 były już zajęte terminy na lato 2009. Dokładnie chodzi mi o taką firmę, która w piątek udekoruje moją salę w tiule i takie tam a w poniedziałek sobie to zabierze. Słyszałam o takiej firmie, ubierali np salę w Bełżycach. Edytowane przez madzia66 Czas edycji: 2008-08-19 o 00:31 |
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe wizażanki
Cytat:
Tak więc mamy i kamerzyste i fotografa A ja za tydzień o tej porze to już będę po sakramentalnym "tak" hihiNire pamiętam czy któraś z was dzisiaj ślubuje bo nie mogę znaleźć gdzie są zapisane terminy ślubów wizażowych Ale najlepsze życzenia, dużo radości i miłości dla dziś ślubujących
|
|
#1612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
stroi sale w tiule, a o resztę możesz przedzwonić, na pewno zabiera wszystko w poniedziałki, tylko stroi czasem w soboty rano, ale to chyba można dogadac.słuchajcie, ale się wczoraj wściekłam na cukiernie Nina, kupiłąm zepsute=stare tiramisu w sumie mały kawałek (7 zł) ale jak sie zdenerwowałam:/ chciałam popróbować z Narzeczonym i co? szkoda ze już było zamknięte, nie mogłam pójść, a dziś dzień w pracy... już nie pójdę z reklamacją, bo w poniedziałek powiedzą ze miało się prawo zepsuć u mnie przez dwa dni.
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do kamerzysty to mnie też jakoś zniechęca ta myśl o filmiku, i w sumie jeszcze nic nie podpisaliśmy hmm w sumie to jakoś na wspaniałym filmie nam nie zależy...wziąć kamerzyste weźmiemy ale nie szalejemy jakoś... Madzia66 witamy na forum, super że dołączyłaś do nas, nooo coraz większe nasze grono na 2009, fajnie!
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
no to wrocilam z wizyty u dentysty
i juz wiem co i ak z tym wybielaniem![]() ja sie umowilam juz na 14lipca pogadalismy z panem doktorkiem i doszlismy do wniosku ze najlepsza metoda-tak zeby nie szkodzic za bardzo zebom bedzie jednorazowe wybielenie w gabinecie koszt tego to okolo 200zl i w tym jest wybielenie, i lakierowanie zebow![]() pozniej bedzie trzeba wymienic plomby przynajmniej te ktore sa widoczne(dobrze ze nie mam gdzies z przodu-tylko dol wymienie) a wyglada to tak ze w specjalne rynienki dentysta nalozy srodek wybielajacy i bede siedziec z zacisnieta szeka jakas godzike pozniej wyplucze mi ten plyn i polakieruje zabki ![]() powiedzial ze 2-3 odcienie beda jasniejsze a jesli efekt bedzie za malo widoczny dla mnie to po 2-3tygodniach mozna powtorzyc... odradzil mi wybielanie bardziej stezonymi srodkami bo pozniej zeby sa strasznie wrazliwe i zdarzaja sie odbarwienia szkliwa dlatego po konsultacjachwybralismy najmniej inwazyjna metode
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe ślubujące wizażystki
. U nas z postępów tylko tyle, że prawie się dogadałam, że za tydzień spotkamy się nad morzem z fotografem (a w zasadzie fotografami, bo jest ich dwoje ) by ustalić plener nad morzem po naszym ślubie Katey świetnie, że przyniosłaś takie informacje... ja też (niestety) muszę skorzystać z dentystycznego "wybielacza" . Przy białej sukni to jest zbyt duży kontrast (zauważyłam to szczególnie jak ostatnio miałam białą bluzkę że bez wybielania się nie obędzie). Poza tym od jutra zaczynam odchudzanie . Na szczęście nie muszę zrzucić jakoś wybitnie dużo, ale jednak dla lepszego samopoczucia... Czy któraś z was kochane też zaczyna dietę przedślubną ![]()
|
#1616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym z przygotowań został nam kamerzysta i godzina ślubu, ale to dopiero jak przyjedziemy do Lublina...może w ten weekend co będzie, mam taką nadzieję, bo już bym chciała mieć to załatwione.
|
|
#1617 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,ja właśnie wróciłam z wesela gdzie grał zespół Galileo-mam nadzieje,że nie pomyliłam nazwy.Ja byłam bardzo niezadowolona,zreszta jak częśc gości z tego co słyszałam.Jak skończyli grać piosenke to robili koło pół minuty przerwy i uzgadniali co grać dalej,a gości stali na parkiecie i czekali.Po koło 5 piosenkach robili bardzo długie przerwy na jedzenie,podczas których albo grała jakaś muzyka albo jak sie skończyła płyta to nie grało nic!Prowadzenia żadnego,strasznie głośno,a oczepiny wogóle bez komentarza....
PS!! Chodzi o zespół Gwinea a nie Galileo!!!!Przepraszam za ten błąd
![]() Edytowane przez AgaOp Czas edycji: 2008-06-29 o 22:33 |
|
|
|
#1618 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a propos kwiatów i dekoracji, mogę ze swej strony polecic kwiaciarnię na ul. Kolorowej. Oferują nie tylko kwiaty, ale również szkło, świeczniki, wazony itp. do kupienia lub wypożyczenia, zawozą wszystko na miejsce w dniu slubu. http://www.kolorowa26.prv.pl/profile.html jestem pod dużym wrazeniem profesjonalizmu i stosunku do klientki czyli do mnie A i ceny mają konkurencyjne
|
|
|
|
|
#1619 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.galileo.media.pl/galileo/..._na_wesele.htm Jak z nimi podpisywałam umowę to mówili że grają 45 minut i 15 minut przerwy, A jak muzyka dało się bawić czy w ogóle porażka?? ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1620 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jednakze, jak pisałam, ja byłam tam w dzień powszedni, a nie w sobotę. Tam faktycznie jest mało miejsca (ale czyściutko) - i jeśli będą mieć dużo klientek to będzie sajgon. Ja mam zamiar walczyć o swój zamówiony i umówiony czas i nie czekac nie wiadomo ile A mój dzień się zbliża - 12 lipca I wiecie dziewczyny - nie ma strachu samym ślubem tylko ciągle myślę, czy wszystko pójdzie dobrze, czy czegoś nie zapomniałam, czy goście przyjdą (bo słyszałam, że na jednym weselu zamiast 100 osób było około 45), czy nikt nie powie, że żenująco, czy będzie dużo jedzenia, czy będzie fajna zabawa. Chciałabym postresować się ślubem tym, czym jest sam sakrament i wogóle jakoś przeżywać ten fakt, ale nie mam siły i jakoś wszystkie powyższe pytania przyćmiewają sam stres najwazniejszego wydarzenia w życiu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

datę ślubu zaplanowaliśmy dwa lata przed, chyba wcześniej się nie da, a i tak była bardzo zaskoczona
i zszokowana! po 4 latach bycia razem, po skończeniu studiów, dla niej dalej to szybko jakoś

u mnie tescie naciskali TZ po 2 latach bycia razem zeby sie w koncu zdecydowal, ale on powtarzal zawsze "ze w swoim czasie" i "dopiero" w 4 rocznice doczekalam sie pierscionka
30 sierpnia 2008ALL RIGHTS RESERVED
za 4 dni 

Wiem że jest niezawodna a poza tym, to znajoma mojej przyjaciółki. Suknię mam już upatrzoną ale boję się podjąć ostateczną decyzję i muszę jeszcze trochę pobiegać.
my już przekonani że to ten i już z głwowy poszukiwania, a tu od nowa wszystko... i w końcu mamy Primo. Z pieniędzmi nie miałam żadnych "pomyłek" ale o termin pytam się teraz zawsze po 3 razy.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) by ustalić plener nad morzem po naszym ślubie