Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-06, 08:39   #3781
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Hej hej, u mnie dobra energia z rana Co prawda pies ma keke-meke w głowie od tego urlopu Męża i obudził nas normalnie ok. 7:30 (on zwykle sobie jakoś liczy że minęło 5 dni kiedy Tata był w pracy więc teraz jest weekend, Tata zostanie i trzeba mu dać pospać do 8:30 No ale teraz poniedziałek i wtorek M. miał wolny więc do pracy szedł od środy i dla naszego psa jest czwartek ) No w każdym razie poszliśmy na poranny spacer, rozmawialiśmy, oglądaliśmy pąki na roślinkach, spotykaliśmy sąsiadów Późniejszą porą jedziemy do moich Rodziców na królika a pies się wybiega na ich działce

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 08:51   #3782
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej

U nas początek roku niezbyt dobry, ale mam nadzieje, ze juz bedzie lepiej bo kilka rzeczy sie posypało juz na starcie :/

Co do samopoczucia, bywa juz ciezko, często po zmywaniu bolą mnie plecy, czy nawet jak cos na bieżąco ogarniam w domu... do tego pachwiny zaczęły mnie bolec, chyba kości sie rozchodzą i nieprzyjemne uczucia i od jakiegoś czasu mam napięte/boli mnie podbrzusze, miejsce gdzie zaczyna sie ciazowy brzuch i nie wiem dlaczego. Samych skurczy braxtona hicksa nie odczuwam bede musiała dopytać gin bo czuje sie zaniepokojona a powoduje to mój dyskomfort :/

Przewijał sie tez temat chustowania, ja po porodzie wybiorę sie do doradcy i zobaczymy, nie podjęłam jeszcze decyzji czy chce chustowac czy nie wyjdzie w praniu

I tez mam obawy jaka bede mama, czy dam sobie rade itp. No ale ja tez nie poszłam na szkole rodzenia i mam wrażenie ze mam dużo mniej wiedzy niz wy, choc staram sie na bieżąco czytać i edukować ale jak zwykle wyjdzie w praniu...
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 09:09   #3783
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradzcie
Czesc z Was widziala nasz czerwony wozek i pytanie czy ta torba: http://allegro.pl/torba-dla-mamy-so-...rs_rule_id=201 bedzie pasowac? Ma odpowiednie zapiecie dla mnie do wozka ale czy potem nie bedzie pstrokato? Nie wydaje sie byc za wielka
Wg mnie szary to taki neutralny kolor że będzie pasować! A wydaje się praktyczna
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A wiecie że nasz wózek okazał się być wózkiem "jedno po drugim"?
Załącznik 7380891
hahaha rewelacja!

Pocieszylyscie mnie, że nie tylko ja tak mam... Dziś pół nocy stawiał mi się brzuch... Juz się bałam że nie donosze do marca. Ale po przeczytaniu, że nie jestem sama jakoś przestałam schizować:p
U mnie najbardziej dahe mi w kość ból spojenia łonowego i twardnienie brzucha... Ale 7 miesiecy minęło szybko, to z tymi dwoma tez damy radę! U mnie teoretycznie 35 dni do ciąży donoszonej! Ale wolalabym urodzić w okolicach terminu (czyli do porodu zostało 55 dni )

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 09:25   #3784
julietta83
Zakorzenienie

żółty śpiwór w cocodrillo jest mocno przeceniony
https://pl.coccodrillo.eu/p/narciars...72750,v-109754

witam się spod kołderki
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 09:39   #3785
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Moja mała jeszcze śpi a mnie tz obudził, a raczej jego mama...

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 09:47   #3786
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Wg mnie szary to taki neutralny kolor że będzie pasować! A wydaje się praktycznahahaha rewelacja!

Pocieszylyscie mnie, że nie tylko ja tak mam... Dziś pół nocy stawiał mi się brzuch... Juz się bałam że nie donosze do marca. Ale po przeczytaniu, że nie jestem sama jakoś przestałam schizować:p
U mnie najbardziej dahe mi w kość ból spojenia łonowego i twardnienie brzucha... Ale 7 miesiecy minęło szybko, to z tymi dwoma tez damy radę! U mnie teoretycznie 35 dni do ciąży donoszonej! Ale wolalabym urodzić w okolicach terminu (czyli do porodu zostało 55 dni )

Teraz juz trzeba sie nastawic ze brzuch coraz czesciej bedzie bolal. A to skurcz, a to podbrzusze i wydaje mi sie ze jesli zdarza sie nieregularnie i sie nie nasila to to normalne i musimy sie przyzwyczaic.

Ale szczerze mowiac: chcialabym juz miec ciaze za soba. Jara mnie jak dziecko sie rusza i w ogole ale kosztuje to sporo stresow. Wiem ze jak dziecko sie urodzi to tez bede panikowac nie raz ale jakos mam poczucie ze bede miala wieksza kontrole nad tym co sie dzieje

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 09:52   #3787
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem Wam, że z ubrankami mam problem...
Kuzynka i koleżanka zaoferowały mi, że mi oddadzą po swoich córkach bo nie planują już dzieci. Chętnie przyjęłam propozycje. W związku z tym mocno też hamowałam się żeby nie kupować nowych bo szkoda kasy jednak. No ale teraz ani jedna, ani druga się nie odzywa. A ja nie wiem co robić... Chciałabym już zacząć prać bo po niedzieli przychodzi Gemini i chcę spakować torby. A tak jestem trochę przyblokowana.
A upomnieć się nie upomnę, ja nie umiem, choćby nie wiem co
I chyba znowu potwierdza się moja życiowa dewiza umiesz liczyć, licz na siebie

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

A no właśnie... Czyli to nie jest taka prosta sprawa jak się wydaje!

Z kółkami niestety problem jest poważniejszy niż się wydawało ale tragedii nie ma, jesteśmy w trakcie wyjaśniania, trochę mnie to podirytowało ale i tak się cieszę z tego wózka
A ciacho na pewno by lepiej złożył niż ja, jestem tego pewna Już mówiłam, że w tego typu klocki jest zdolniejszy niż ja, bardziej cierpliwy i dokładny Ale to nie na dziś robota, bo jestem padnięta, sporo dziś jeździliśmy. Niby ucięłam sobie drzemkę ale nic nie dała...

O i to by mi odpowiadało! Muszę poszukać takiego maku Ja muszę doprawić po swojemu. A nie ma piachu? Nie chrzęści w zębach?
Nieeeeeee, nie pakuj jeszcze!

Czuję presję, a ja nawet mebli jeszcze nie mam
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 09:58   #3788
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
A wiecie że nasz wózek okazał się być wózkiem "jedno po drugim"?
Załącznik 7380891
Świetny jest
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Marcia ja w 1 ciazy tez czulam sie super, jak tylko minely wymioty to do konca robilam wszystko i nic mi nie dokuczalo, a teraz juz tak fajnie nie jest. Duzo osob potwierdza, ze druga ciaza jest gorsza.
Potwierdza. Pierwsza ciąża rewelacja pod względem samopoczucia i sił, druga dramat :/

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 10:17   #3789
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
No mój ma szerokie rękawy 😊 tylko brzucha w nim przed samym porodem nie upchne na pewno.

Bardzo drogie są, nowego za 300 czy 400 zł bym nie kupiła. Tak się napalilam na ten leżak, że czatowalam na niego. Na początku na pewno się sprawdzi

Zawsze mozna zarzucic tylko ten szlafrok 😊

Cytat:
Czasem lepiej zakończyć "przyjaźń"
Ja w swoim życiu zaliczyłam toksyczną przyjaźń i od tamtej pory jedynymi moimi przyjaciółmi są mąż i mama

Podobnie jak Mecassie podpisuję się rękami i nogami...

I pięknie, że sobie zaplanowaliście takie piątki

A co szlafroka to ja jeden gruby mam w domu, teraz w szykownej mamie zamówiłam bawełniany. Podobno na oddziałach położniczych jest bardzo ciepło więc w tym moim bym się ugotowała.
...
A z tymi ciuszkami to tak zrobię jak radzicie. Napiszę jutro do tej koleżanki, zacznę od innego tematu i jeśli sama nic nie powie to zapytam.
Mialam juz taka toksyczna przyjazn za soba niestety, widac mam pecha... Moj tz to samo mi wczoraj powiedział co ty napisalas, ze ma mnie i synka, rodzine i ona jest najwazniejsza dla niego. Ale to nie zmienia faktu ze przykro człowiekowi.

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Tak, ten 3w1, kupiłam używany, bez budki bo tylko w domu będę go używać

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Ja chciałam koniecznie turkusowy i zapłaciłam 170 zł

Ja tez bede w domu uzywac, ale jak mialam wybór cenowo tak samo to wolalam z budka wziąć 😊

Synek o 5 wolal kupke i juz mialam wizje rotawirusa, dziwna pora. Potem nie slal ponad godzine, ale padl i do 8 dospalismy. Wstal znow kupe wolał i niby normalna byla ale sie stresuje i obserwuje go. Milego dnia 😊

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 10:20   #3790
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Synek o 5 wolal kupke i juz mialam wizje rotawirusa, dziwna pora. Potem nie slal ponad godzine, ale padl i do 8 dospalismy. Wstal znow kupe wolał i niby normalna byla ale sie stresuje i obserwuje go. Milego dnia 😊

Blackberry panuje jakiś wirus także oby Twojego małego nie dopadło!

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 10:31   #3791
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Blackberry panuje jakiś wirus także oby Twojego małego nie dopadło!

U nas nie slyszalam zeby sie cos kręciło ostatnio. Poki co znow zrobil ale konsystencja ze tak powiem okej. Wieczorem zjadl duze jabłko i podejrzewam ze ono jest sprawca 😉

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 11:06   #3792
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Torrence u nas wózek stoi cały czas złożony i koszyk to ulubione miejsce naszego kota. A ostatnio i młoda się tam za nim wpakowała.
Koty to lubią takie miejsca

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Hej hej, u mnie dobra energia z rana Co prawda pies ma keke-meke w głowie od tego urlopu Męża i obudził nas normalnie ok. 7:30 (on zwykle sobie jakoś liczy że minęło 5 dni kiedy Tata był w pracy więc teraz jest weekend, Tata zostanie i trzeba mu dać pospać do 8:30
Ale mądra psinka I jeszcze tak fajnie to opisałaś
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Teraz juz trzeba sie nastawic ze brzuch coraz czesciej bedzie bolal. A to skurcz, a to podbrzusze i wydaje mi sie ze jesli zdarza sie nieregularnie i sie nie nasila to to normalne i musimy sie przyzwyczaic.
W dobrą godzinę to napisałaś bo mnie pobolewa właśnie to tu, to tam, ciągnie trochę i zaczynałam się już martwić. Ale to raczej rozpychanki Malutkiej bo brzuch napina się lub ciśnie miejscowo a nie cały.
Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Nieeeeeee, nie pakuj jeszcze!
Czuję presję, a ja nawet mebli jeszcze nie mam
Kasia luz ja też jeszcze mebli nie mam
No i pamiętaj, że ja jednak jestem jako jedna z pierwszych w kolejce
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Świetny jest
Jak patrzę w tej chwili na kuwety pełne bobków i klatkę którą trzeba wymyć to tak świetnie nie jest
Chyba męża kopnie ten zaszczyt
Cytat:
Mialam juz taka toksyczna przyjazn za soba niestety, widac mam pecha... Moj tz to samo mi wczoraj powiedział co ty napisalas, ze ma mnie i synka, rodzine i ona jest najwazniejsza dla niego. Ale to nie zmienia faktu ze przykro człowiekowi.
Dokładnie, nawet bardzo przykro. U mnie to było tak, że ta sprawa nigdy nie została tak w 100% zamknięta. Sytuacja, która przelała czarę goryczy do tej pory nie jest jasna i dlatego podświadomie to do mnie wraca np. ta eks-przyjaciółka co jakiś czas mi się śni. Pomimo, że minęło już prawie 9 lat.
Stary 2018-01-06, 11:11   #3793
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Koty to lubią takie miejsca

Ale mądra psinka I jeszcze tak fajnie to opisałaś

W dobrą godzinę to napisałaś bo mnie pobolewa właśnie to tu, to tam, ciągnie trochę i zaczynałam się już martwić. Ale to raczej rozpychanki Malutkiej bo brzuch napina się lub ciśnie miejscowo a nie cały.

Kasia luz ja też jeszcze mebli nie mam
No i pamiętaj, że ja jednak jestem jako jedna z pierwszych w kolejce

Jak patrzę w tej chwili na kuwety pełne bobków i klatkę którą trzeba wymyć to tak świetnie nie jest
Chyba męża kopnie ten zaszczyt

Dokładnie, nawet bardzo przykro. U mnie to było tak, że ta sprawa nigdy nie została tak w 100% zamknięta. Sytuacja, która przelała czarę goryczy do tej pory nie jest jasna i dlatego podświadomie to do mnie wraca np. ta eks-przyjaciółka co jakiś czas mi się śni. Pomimo, że minęło już prawie 9 lat.
Rozumiem. U mnie tez w poprzedniej przyjaźni w sumie wyszlo tak, ze nie zostalo wszystko wyjaśnione.
Tym razem z kolei napisałam ze jesli liczyla ze bede ja przepraszac znowu to jest w błędzie, i ze przyjazn polega na akceptowaniu siebie a nie ciaglemu wplywaniu na charakter drugiej osoby, to mi nie odpisala. Najgorsze ze ma moja tortownice bo po sylwestrze zostala i chyba przepadnie...

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 11:12   #3794
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

My po śniadaniu. Zabieram córkę na inhalacje.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 11:14   #3795
Torrence
Wtajemniczenie

Dziewczynki czy macie jakieś miejsce w necie gdzie można kupić wygodne legginsy ciążowe? Zależy mi żeby były bawełniane a nie "rajstopowe".
HM chyba z tylko sobie znanych przyczyn wycofał a były świetne, miękkie i wygodne.
Stary 2018-01-06, 11:35   #3796
alleyezonme
Zakorzenienie

Zapowiadał się fajny dzień a poklociłam się z mężem i dupa
Siedzimy w oddzielnych pokojach i się nie odzywam do siebie ehhh

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Teraz ja sobie otwieram Haribo ale na bank zjem całe na raz u mnie żelki nie zostają

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 12:00   #3797
FallenAnn
Rozeznanie

Co do kondycji, to mnie już zadyszka od gadania łapie
Wyprawkę apteczną powoli w koszyku gromadzę, po sesji zacznę przygotowywać miejsce dla dzidziusia i prać na dobre ubranka.
Skurczy nie odczuwam, też się muszę zapytać lekarza czy to wszystko w porządku.
I mam nowy dziwny objaw - jak się za bardzo rusza to mi kości miednicy strzelają

Stary 2018-01-06, 12:05   #3798
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Co do kondycji, to mnie już zadyszka od gadania łapie
Wyprawkę apteczną powoli w koszyku gromadzę, po sesji zacznę przygotowywać miejsce dla dzidziusia i prać na dobre ubranka.
Skurczy nie odczuwam, też się muszę zapytać lekarza czy to wszystko w porządku.
I mam nowy dziwny objaw - jak się za bardzo rusza to mi kości miednicy strzelają

Mi tez strzelaja kosci miednicy, ale jak ja sie ruszam.
Pytalyscie o samopoczucie, to ja sie czuje masakrycznie, jakbym miala z 10lat więcej

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 12:29   #3799
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki czy macie jakieś miejsce w necie gdzie można kupić wygodne legginsy ciążowe? Zależy mi żeby były bawełniane a nie "rajstopowe".
HM chyba z tylko sobie znanych przyczyn wycofał a były świetne, miękkie i wygodne.
Ja do tej pory mialam z hmu i byly super, a teraz die dowiaduje, ze wycofali? Eee szkoda.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 12:33   #3800
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dzien dobry w południe

Wczoraj na wieczor oczywiście zgodnie z piątkową tradycją pozarlam sie z mężem o sprzątanie. Sam każe mi nic nie robic, krzyczy jak kurze zetre, a zeby sie zebrac i odkurzyć to zajmuje mi 2 godziny ulalo mi się, że równie dobrze moge sprzątać ja bez większej łaski z jego strony

Brilliant, bardzo ładna ta torba. Ja bym brała szary taki uniwersalny kolor

Co do samopoczucia i sił, to u mnie rożnie. W jeden dzien mogłabym gory przenosić, a w drugi nie mam sił sie ubrać. Sklepów zaczynam unikać, bo od samego wejscia robi mi sie gorąco. W zeszłym tygodniu na większych zakupach, musiałam zrobic sobie przerwę i usiąść, bo słabo mi sie robiło. A juz i tak zawsze ściągam kurtkę zeby sie nie zapocic.

Blackberry, juz kilka takich przyjaźni u mnie sie zakończyło. Wiecej było pretensji niz wzajemnego zrozumienia i wspierania.

Torrence, Twój królik to mój mistrz chyba staje sie jego fanką a wózek od spodu całkiem całkiem sie prezentuje
Sprawe z ubrankami to rozwiązalabym tak, ze miedzy wierszami zaczęłabym wspominać, ze juz pranie i pakowanie planuje zeby sprawdzić co mam a czego mi brakuje. Moze wtedy by sie zreflektowaly, ze cos kiedys obiecały

Byli teściowie i chcieli zobaczyc co juz mamy dla Małego. Teściowa stwierdziła, ze zwariowalismy kupując tyle ubranek, bo dziecko szybko wyrasta. Wg niej wystarczyłoby po 3 sztuki z każdej rzeczy.

Fallen, relaksyna zaczyna działać i sie rozchodzimy całe stad to strzelanie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2018-01-06 o 12:35
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 12:47   #3801
nadalka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Ja jak zwykle w tyle z nadrabianiem.

Witam się w 30+0. I tu z miejsca mam życzenie. Oby to było tylko 10 tyg. Nie chcę znów przenosić ... lubię niespodzianki więc poród może mnie zaskoczyć
Mała tak się rozpycha w brzuchu, ze jestem spokojna. Mogłabym już nie wizytować do samego porodu. Zniechęca mnie te chodzenie z L4 do szefa...

Dzięki za rady odnośnie tż. Jakiś czas temu nastraszylam go, że jak będą robić problemy to pójdę osobiście do samego generała i pokażę tym cipeuszom (musiałam ) w wojsku jak załatwia się wolne dla rodziny jak przypomnę sobie tę rozmowę to od razu mi lepiej
Lubię czarnowidztwo (niestety), ale zawsze potem wolę się miło zaskoczyć niż dołować bo "miało być dobrze"...

Blackberry tak mi się skojarzyło z moją koleżanką tylko trochę inaczej. Znamy się 3-4 lata, miałyśmy dobre relacje, była nianią dla mojej starszej jak pracowałam, a kilka dni temu się wyprowadziła całkiem daleko i nawet się nie pożegnała osobiście. Spotkała się z koleżankami na kawie (z mamami z przedszkola), ze mną nie. Nie wiem czy to powinno po mojej stronie leżeć by ja pożegnać czy jak? Nawet nie napisała kiedy będzie tu ostatni dzień. Jakos tak przykro mi przez to.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Na 100% poszła mi pod ciepłym prysznicem siara - takie żółte kropelki. To może będę mieć mleko

Nie zniechęcam do optymizmu ale ja siarę miałam już od 17 tc a po porodzie zero pokarmu. Wszystko siedzi w głowie, mała tak dawała mi w kość że myślę, że brak pokarmu właśnie przez to...

Pisalyscie o chustach i nosidełkach. U nas u starszej sprawdziło się nosidełko, przechodziliśmy w nim Warszawę jak miała dwa miesiące . Ale to było właśnie tylko na takie wyjścia gdzie wózka się nie brało. I chyba teraz tez wybiorę nosidło.
Mała w wózku zachowywała się jakby ja trawił ogień piekielny... kolejna moja trauma

Ja tez kiedyś miałam przyjaciółkę.
Przyjaźniłam się z nią jakieś 10 lat na pewno. Jak nie więcej. Ale ... potem chciała mi odbić chłopaka z którym byłam już pare lat i przyjaźń się skonczyla

Czarodziejka... zabiłaś mnie. Chcę pierogi z mięsem!!

Ja nigdy nie miałam skoku aktywności w tej ciąży. Teraz jest chyba okres kiedy od 30 tygodni czuję się najlepiej. Choc ze spaniem jest kiepsko. Nie mogę zasnąć do 2 w nocy a potem śpię do 11-12. Ale wstaje do wc kilka razy. Ale od pn starsza do przedszkola. Może w końcu wstanę wcześniej bo w tym tyg robiłam podchody by wstać o 7 i niestety się nie udało.

Stary 2018-01-06, 13:00   #3802
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry w południe

Wczoraj na wieczor oczywiście zgodnie z piątkową tradycją pozarlam sie z mężem o sprzątanie. Sam każe mi nic nie robic, krzyczy jak kurze zetre, a zeby sie zebrac i odkurzyć to zajmuje mi 2 godziny ulalo mi się, że równie dobrze moge sprzątać ja bez większej łaski z jego strony

Co do samopoczucia i sił, to u mnie rożnie. W jeden dzien mogłabym gory przenosić, a w drugi nie mam sił sie ubrać. Sklepów zaczynam unikać, bo od samego wejscia robi mi sie gorąco. W zeszłym tygodniu na większych zakupach, musiałam zrobic sobie przerwę i usiąść, bo słabo mi sie robiło. A juz i tak zawsze ściągam kurtkę zeby sie nie zapocic.

Blackberry, juz kilka takich przyjaźni u mnie sie zakończyło. Wiecej było pretensji niz wzajemnego zrozumienia i wspierania.

Torrence, Twój królik to mój mistrz chyba staje sie jego fanką a wózek od spodu całkiem całkiem sie prezentuje
Sprawe z ubrankami to rozwiązalabym tak, ze miedzy wierszami zaczęłabym wspominać, ze juz pranie i pakowanie planuje zeby sprawdzić co mam a czego mi brakuje. Moze wtedy by sie zreflektowaly, ze cos kiedys obiecały

Byli teściowie i chcieli zobaczyc co juz mamy dla Małego. Teściowa stwierdziła, ze zwariowalismy kupując tyle ubranek, bo dziecko szybko wyrasta. Wg niej wystarczyłoby po 3 sztuki z każdej rzeczy.

Po 3sztuki to za malo, ale kazdy sie musi pomadrzyc he he 😉

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Witam się w 30+0. I tu z miejsca mam życzenie. Oby to było tylko 10 tyg. Nie chcę znów przenosić ... lubię niespodzianki więc poród może mnie zaskoczyć
Mała tak się rozpycha w brzuchu, ze jestem spokojna. Mogłabym już nie wizytować do samego porodu. Zniechęca mnie te chodzenie z L4 do szefa...

Dzięki za rady odnośnie tż. Jakiś czas temu nastraszylam go, że jak będą robić problemy to pójdę osobiście do samego generała i pokażę tym cipeuszom (musiałam ) w wojsku jak załatwia się wolne dla rodziny jak przypomnę sobie tę rozmowę to od razu mi lepiej
Lubię czarnowidztwo (niestety), ale zawsze potem wolę się miło zaskoczyć niż dołować bo "miało być dobrze"...

Blackberry tak mi się skojarzyło z moją koleżanką tylko trochę inaczej. Znamy się 3-4 lata, miałyśmy dobre relacje, była nianią dla mojej starszej jak pracowałam, a kilka dni temu się wyprowadziła całkiem daleko i nawet się nie pożegnała osobiście. Spotkała się z koleżankami na kawie (z mamami z przedszkola), ze mną nie. Nie wiem czy to powinno po mojej stronie leżeć by ja pożegnać czy jak? Nawet nie napisała kiedy będzie tu ostatni dzień. Jakos tak przykro mi przez to.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Nie zniechęcam do optymizmu ale ja siarę miałam już od 17 tc a po porodzie zero pokarmu. Wszystko siedzi w głowie, mała tak dawała mi w kość że myślę, że brak pokarmu właśnie przez to...

Pisalyscie o chustach i nosidełkach. U nas u starszej sprawdziło się nosidełko, przechodziliśmy w nim Warszawę jak miała dwa miesiące . Ale to było właśnie tylko na takie wyjścia gdzie wózka się nie brało. I chyba teraz tez wybiorę nosidło.
Mała w wózku zachowywała się jakby ja trawił ogień piekielny... kolejna moja trauma

Przyjaźniłam się z nią jakieś 10 lat na pewno. Jak nie więcej. Ale ... potem chciała mi odbić chłopaka z którym byłam już pare lat i przyjaźń się skonczyla

Ja nigdy nie miałam skoku aktywności w tej ciąży. Teraz jest chyba okres kiedy od 30 tygodni czuję się najlepiej. Choc ze spaniem jest kiepsko. Nie mogę zasnąć do 2 w nocy a potem śpię do 11-12. Ale wstaje do wc kilka razy. Ale od pn starsza do przedszkola. Może w końcu wstanę wcześniej bo w tym tyg robiłam podchody by wstać o 7 i niestety się nie udało.

U mnie tez 30+0. Licze ze u mnie niecałe 10tyg bo cc zapewne bede miala 12 marca.
Ja tez znam sie z ta przyjaciółka od 3lat,bo od szkoły rodzenia, mamy dzieci z miesiącem roznicy.

Powiedzcie mi ze to normalne ze chodze nieco rozdrażniona z powodu tej kłótni, bo tz mi gada ze mam sie nie przejmowac i olac. Łatwo powiedziec...

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 13:02   #3803
Mecassie
Zakorzenienie

Co do przyjaźni to miałam również przyjaciółkę ale ona zmieniła się o 180° i po prostu przestałam mieć ochotę się z nią spotykać. Mówiła tylko o sobie, wiecznie obarczała mnie swoimi "problemami" zapominając i nie słuchając mnie. Do dzisiaj dzwoni itp ale napisałam jej że możemy spotykać się jak zwykłe znajome raz w miesiącu ale na więcej nie mam ochoty. Szkoda.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 13:05   #3804
_Selina_
Zakorzenienie

Mnie jutro (przez dzisiejszy dzień) czeka maraton po sklepach... Wyskoczyło nam wczoraj kilka spraw do załatwienia i nie mamy wyjścia, niestety dzisiejszy dzień wolny bardzo nam nie na rękę ;(

Mierzyłam dzisiaj pierwszy raz już sama w domu tą glukozę i mam wszystko w normie, na czczo i godzinę po śniadaniu itd. Jeśli się okaże, że przez kilka dni będę miała dobre wyniki to nie rozumiem czemu wtedy ta glukoza wyszła taka wysoka... Grzecznie czekam co będzie.

Edytowane przez _Selina_
Czas edycji: 2018-01-06 o 13:06
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 13:12   #3805
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Co do przyjaźni to miałam również przyjaciółkę ale ona zmieniła się o 180° i po prostu przestałam mieć ochotę się z nią spotykać. Mówiła tylko o sobie, wiecznie obarczała mnie swoimi "problemami" zapominając i nie słuchając mnie. Do dzisiaj dzwoni itp ale napisałam jej że możemy spotykać się jak zwykłe znajome raz w miesiącu ale na więcej nie mam ochoty. Szkoda.

U nas troche tak bylo, jak jej corka chora to tylko jeden temat byl, staralam sie ja wspierac bo kiedys robila mi wyrzuty ze jak lezala w szpitalu z nia to nie dzwonilam (jakby sama nie mogla skoro czula taka potrzebe). Ja wtedy mialam troche gosci i srednio czas, a ona chyba uwazala ze powinnam gosci odwolac i zajac sie nia... Ehh no takie ciezkie sprawy. A jak ja wrocilam od lekarza to tylko pytanie "i jak?" zero dopytywania czy cos, jakby pytala bo tak wypada.
Strasznie musze sie przy niej pilnowac co mowie, bo wszystko bierze do siebie i jest to bardzo męczące niestety... Chyba wynika to z jej niskiego poczucia własnej wartości. Rozsadek mi mowi ze nie ma sensu w takim razie tego ciągnąc, ale jednak ciężko tak zerwać z dnia na dzien.

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Mnie jutro (przez dzisiejszy dzień) czeka maraton po sklepach... Wyskoczyło nam wczoraj kilka spraw do załatwienia i nie mamy wyjścia, niestety dzisiejszy dzień wolny bardzo nam nie na rękę ;(

Mierzyłam dzisiaj pierwszy raz już sama w domu tą diagnozę i mam wszystko w normie, na czczo i godzinę po śniadaniu itd. Jeśli się okaże, że przez kilka dni będę miała dobre wyniki to nie rozumiem czemu wtedy ta glukoza wyszła taka wysoka... Grzecznie czekam co będzie.

A moze dzien przed badaniem zjadlas cos takiego ze mialo wpływ na wynik?

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-06, 13:21   #3806
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
U nas troche tak bylo, jak jej corka chora to tylko jeden temat byl, staralam sie ja wspierac bo kiedys robila mi wyrzuty ze jak lezala w szpitalu z nia to nie dzwonilam (jakby sama nie mogla skoro czula taka potrzebe). Ja wtedy mialam troche gosci i srednio czas, a ona chyba uwazala ze powinnam gosci odwolac i zajac sie nia... Ehh no takie ciezkie sprawy. A jak ja wrocilam od lekarza to tylko pytanie "i jak?" zero dopytywania czy cos, jakby pytala bo tak wypada.
Strasznie musze sie przy niej pilnowac co mowie, bo wszystko bierze do siebie i jest to bardzo męczące niestety... Chyba wynika to z jej niskiego poczucia własnej wartości. Rozsadek mi mowi ze nie ma sensu w takim razie tego ciągnąc, ale jednak ciężko tak zerwać z dnia na dzien.

A moze dzien przed badaniem zjadlas cos takiego ze mialo wpływ na wynik?

No, ale na czczo wtedy miałam dobry wynik, nie jadłam od 18, a wcześniej trochę sałatki... Nie ogarniam

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 13:34   #3807
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Miałam kiedyś taką przyjaciółkę, która pytając co u mnie, nie dawała nawet sekundy na odpowiedź, tylko ciągle mówiła o sobie. Kiedy ja próbowałam się wygadać to przerywala. Więc powoli się wycofałam. Teraz rozmawiamy raz na kilka miesięcy. Z innymi też się mocno rozluźniły stosunki. I teraz praktycznie mogę liczyć tylko na męża. A jak się z kimś spotykamy to są to jego znajomi.

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 13:36   #3808
nadalka
Zakorzenienie

Selina kiedyś pomiar robiło się tylko po 2h, teraz jeszcze gdzie nie gdzie tak mierzą, i kobiety nie biorą do głowy co tam wychodzi po godzinie ;D

Ja już długo nie mierzyłam, przed świetami chyba aż, zapominam cały czas a i tak cukier w normie był bez wyjątku. Ale muszę zacząć choc pare dni bo im ciąża wyższa tym cukier może się zmieniać .

Stary 2018-01-06, 13:38   #3809
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Zapowiadał się fajny dzień a poklociłam się z mężem i dupa
Siedzimy w oddzielnych pokojach i się nie odzywam do siebie ehhh

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Teraz ja sobie otwieram Haribo ale na bank zjem całe na raz u mnie żelki nie zostają

Ale mi narobilas ochoty na zelki... szkoda ze sklep zamkniety a do otwartego za daleko oesuu, jak mi sie chce tych zelek...
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry w południe

O to ja ze sklepami mam identycznie, raz prawie zaliczylam zjazd w aptece
Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Zawsze mozesz wyslac L4 poczta- liczy sie data stempla ja juz powiedzialam w pracy ze bede wysylac bo mam za daleko i ciezko mi juz jechac (30km autostrada wiec trzeba byc dwa razy bardziej skupionym)

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-06, 13:43   #3810
alleyezonme
Zakorzenienie

Dziewczyny idę jutro w odwiedziny do szpitala do przyjaciółki bo urodziła wczoraj w nocy - czy już dla małego prezent nieść czy tylko dla niej coś np kwiaty a dla małego już przy spotkaniu w domu? Jak myślicie?

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości