|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |
Wiedźma
|
Dot.: Perfumy BEZALKOHOLOWE.
Cytat:
![]() Perfumy arabskie (nie te konkretnie, tylko takie dostępne w krajach arabskich) bazują na olejkach zwykle. Z tego, co mi wiadomo najczęściej można je kupić albo w formie perfum olejowych. O ile z olejkami miałam jakąś styczność, to przyznaję się, że nie wiem, jak zachowują się na skórze wersje rozcieńczone czymś innym.
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja tez ich nie znam,ale przydalby sie taki sklep w Polsce kurcze no szejki raczej tu nie zainwestuja a szkoda bo zainteresowanie jest raczej duze.
Ale ok cos slyszalem,ze perfumy sa w formie olejku podobno 0 alkocholu niektore dziewczyny z wizazu maja chyba pani Eternity ![]()
![]() |
#33 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Kalotinos, nie wszystkie perfumy zawierają alkohol. Najpopularniejszymi perfumeryjnymi rozpuszczalnikami są etanol, oczyszczony olej kokosowy, wosk lub woda. "W formie olejku" to wygląda na perfumy olejowe, czyli produkt, w którym substancje zapachowe rozpuszczone zostają w oleju, nie w alkoholu. Zwykle takie perfumy są mocniej skoncentrowane, niż wody toaletowe czy perfumowane. Ale czy mocniej, niż ekstrakty? Ekstrakt ma (wedle różnych danych) 15-30% lub 20-40% substancji zapachowych w składzie. To dużo. ![]() Używanie produktu o większym (dużo większym) stężeniu niektórych składników mogłoby chyba poważnie uczulić... Nie mówiąc już o tym, że 100% stężone substancje zapachowe zwykle nie pachną zbyt zachęcająco. ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Miałam jakiś czas bezalkoholową wersję Classique i potwierdzam spostrzeżenia Sabbath - woda pieniła się w butelce, na skórze po aplikacji zostawała taka jakby nieco tłusta warstwa, która dość długo się wchłaniała. Co do trwałości nie miałam zastrzeżeń - woda była trwalsza niż niejedno edt czy edp.
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W kazdym badz razie tak slyszalem,ze oni tzn arabowie mieszaja to jakos nie wiem ale tam nie ma lalkocholu pewnie tak jak pani mowi jest jakis olejek dodawany. No ale to juz zupelnie inna bajka troche z topicu zboczylem . Ja bardzo przepraszac. ![]() Aha a moze dziewczyny maja takie olejki pewnie tak kupowaly to w jakims sklepie gwiazdy tam czegos juz nie pamietam moze cos dla facetow cos jest (sam nim jestem) . Milego dnia O matko i jeszcze cos z tym,ze pani Sabath ![]() No wiesz chcialbym,zeby w Polsce byl taki sklep,w ktorym sa sprzedawane takie cuda,no ale to chyba raczej nie mozliwe a szkoda.
Przepraszam wszystkie kobiety za bezczelnie patrzenie sie na biust ciekawe tylko kiedy dostane przez leb Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2008-06-28 o 11:51 Powód: post pod postem; cytat |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.