Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-07, 08:02   #3901
asiula1306
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dzien dobry! maly dzisiaj przywital mnie kopniakami jak tylko sie z mezem obudzilismy i zaczelismy rozmawiac- tez chcial pogadac sobie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 08:04   #3902
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Śniło mi się, że zaczęłam rodzić, mama chciała ze mną jechać do szpitala, a ja twierdziłam, że nie, jeszcze za wcześnie, przecież to ja decyduję kiedy urodzę, a nie dziecko 😂
Chyba za dużo o tym myślę 😜

Dzisiaj mam 30+0, aplikacja pokazuje, że to już 75% ciąży 😱😱
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 08:28   #3903
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry, a mnie się śniło, że lekarz stwierdził, że miałam już skurcze porodowe (których w ogóle nie czułam, była to zwykla wizyta), że muszę zostać w szpitalu już do końca ciąży itd...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 08:28   #3904
lelowa
Zakorzenienie

Witam sie tez. Nie wyspalam sie totalnie
Taki ladny dzien, a ja juz bez sil.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 08:31   #3905
alleyezonme
Zakorzenienie

Też się witam. A ja się dla odmiany wyspałam i nie miałam żadnych głupich snów. niedługo jedziemy na zakupy a później idę w odwiedziny do przyjaciółki

Miłego dnia!

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 08:37   #3906
asiula1306
Zakorzenienie

Mi sie snily jakies glupoty straszne, m.in to ze bylam z mezem w restauracji, ukrywalismy ze mamy romans (romans z mezem....) i gdzies na zapleczu sie chowalismy zeby sie calowac az w koncu przyszla Magda Gessler i powiedziala ze nie musimy sie ukrywac a tak poza tym to zebysmy nie rozmrazali kurczaka z ryba w jednej misce.... a w trakcie tego calowania z mezem polecialo mi mleko z piersi

Stary 2018-01-07, 08:52   #3907
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej, maz przespal cala noc, ale to nie jest taki silny bol. No i noge moze podniesc moze po prostu sie nadwyrezyl z czyms. Bedziemy obserwowac

Mi sie snilo ze poszlam sobie na porodowke na ktg, bylo ok zadnych skurczy to poszlam sobie do domu
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 08:53   #3908
lelowa
Zakorzenienie

Briliant zdrowka dla meza, moze to jednak nie wyrostek. Niech sie kuruje i duzo odpoczywa.
Stary 2018-01-07, 09:08   #3909
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry ja sie wyspałam. Gorzej chyba mąż, bo w nocy jak wstawałam na siku to on jeszcze nie spał. Pogoda u nas tragiczna, a czekają nas zakupy tygodniowe i wieczorem teatr

Brilliant, oby mężowi przeszło zdrowia dla niego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 09:27   #3910
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hej, maz przespal cala noc, ale to nie jest taki silny bol. No i noge moze podniesc moze po prostu sie nadwyrezyl z czyms. Bedziemy obserwowac

Mi sie snilo ze poszlam sobie na porodowke na ktg, bylo ok zadnych skurczy to poszlam sobie do domu
Zdrowia dla męża! Wiedzialby, że to wyrostek, chyba że taki z niego macho 😉 ja miałam kiedyś atak, ale obyło się bez szpitala. Dawno temu to było i nie pamiętam dokładnie jak się sprawa rozwiązała.

Mi się śniło, że byłam we Francji. Mąż pracował, a ja chciałam iść na plac pigalle pozwiedzać. Spotkałam wielu znajomych z mojej pracy, wszyscy wyjechali, bo u nas marnie płacą i sobie dorabiaja...Co prawda, to prawda 😂

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry ja sie wyspałam. Gorzej chyba mąż, bo w nocy jak wstawałam na siku to on jeszcze nie spał. Pogoda u nas tragiczna, a czekają nas zakupy tygodniowe i wieczorem teatr

Brilliant, oby mężowi przeszło zdrowia dla niego

Od dawna robię przymiarki do teatru, ale tak się beznadziejnie czuję w tej ciąży, że po prostu mi się nie chce i boję się, że nie wytrzymam 😕 a na co idziecie?

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:13   #3911
alleyezonme
Zakorzenienie

Mi dzisiaj mały daje czadu po pęcherzu skacząc

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:24   #3912
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Mi sie snily jakies glupoty straszne, m.in to ze bylam z mezem w restauracji, ukrywalismy ze mamy romans (romans z mezem....) i gdzies na zapleczu sie chowalismy zeby sie calowac az w koncu przyszla Magda Gessler i powiedziala ze nie musimy sie ukrywac a tak poza tym to zebysmy nie rozmrazali kurczaka z ryba w jednej misce.... a w trakcie tego calowania z mezem polecialo mi mleko z piersi

Hahaha ale sie usmialam 😂

Ja sie nawet wyspalam. Okoloswiateczny okres byl u mnie ciezki, 2tyg slabo spalam ale sie poprawilo.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:25   #3913
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:

Może udzielają mu się dolegliwości ciążowe 😁
Mała robiła takie wygibasy przed chwilą. Do czasu jak tż zaczął czytać do brzucha piłkarskie newsy 😁 chyba ją zaciekawiło 😁 a teraz znów rozrabia 😉

Stary 2018-01-07, 10:39   #3914
Lunak
Wtajemniczenie

Koma, idziemy na Hotel Westminster. Miało byc wyjście grupowe, ale spora część osób się rozchorowała i pewnie tylko we dwójkę pójdziemy

Zauważyłam, ze robi mi się słabo jak stoję, a Dzieć zaczyna sie ruszać. Dzis znowu przerwa w zakupach na siedzenie musiała byc

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:42   #3915
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Hej byliśmy w Rossmannie po jakieś rzeczy do szpitala dla Teściowej i od razu kupiłam miniatury do szpitala dla siebie. Teraz Mąż wleciał do szpitala a ja czekam w aucie bo nie chcę się do zarazków wpychać.
Potem jedziemy do IKEI, mam listę od dekoratorki co kupić bo jutro wchodzi ekipa remontowa. Prawdopodobnie będę z psem u Rodziców spać w tym tygodniu a Mąż na kanapie bo trzeba będzie odsunąć nasze łóżko i nakryć folią.

Asiula, powiedziałam Mężowi o tym śnie jak Magda Gessler was napominala jak rozmrażać jedzenie i mu się podobał 😂

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2018-01-07 o 10:44
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:46   #3916
Jolinko
Zadomowienie

Hej hej 😊

Wcinam tosty na śniadanie, idę do kościoła a potem długo długo leżę i nic nie robię 😎

Ej facetom faktycznie chyba się udziela ciąża swoich kobiet. Mój dziś w nocy 2 razy był siku 3 sekundy po mnie 🤤 jedynie 2 poranne biegi przegapil. A jak tylko rano wyszłam z łóżka to od razu wskoczył na moja poduche. No nie, tego już za wiele, chyba muszę z nim porozmawiac 😉

Miłego dnia nam wszystkim 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 10:49   #3917
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Hej byliśmy w Rossmannie po jakieś rzeczy do szpitala dla Teściowej i od razu kupiłam miniatury do szpitala dla siebie. Teraz Mąż wleciał do szpitala a ja czekam w aucie bo nie chcę się do zarazków wpychać.
Potem jedziemy do IKEI, mam listę od dekoratorki co kupić bo jutro wchodzi ekipa remontowa. Prawdopodobnie będę z psem u Rodziców spać w tym tygodniu a Mąż na kanapie bo trzeba będzie odsunąć nasze łóżko i nakryć folią.

Asiula, powiedziałam Mężowi o tym śnie jak Magda Gessler was napominala jak rozmrażać jedzenie i mu się podobał 😂

Tez kupilam ostatnio miniatury.
Jakies pomysly macie co wziąć ze soba do jedzenia do szpitala? Bo w tym ktorym bede rodzic opieka jest boska, ale jedzenie fatalne.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:03   #3918
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry na smyku do -50% na rożki, otulacze i chyba śpiworki. A ja jak na złość akurat kupiłam

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:30   #3919
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,
Ja się nawet wyspa lam, zaraz jedziemy z młodym do CH po zabawkę, bo uzbierał sobie w śwince i mu obiecałam Uczę go, że zabawki nie spadają z nieba, tylko trzeba na to pracować i zarabiać. Ostatnio mieliśmy ciężki okres z tym tematem, bo ciągle chciał zabawki a jak nie było nic nowego jak wracał z przedszkola to był foch. Wiec mu powiedziałam, ze jak uzbiera do świnki to kupi sobie co będzie chciał w tej kwocie Niech się uczy
Miłego dnia

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:33   #3920
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
Ja to się krecilam dzis w nocy, chyba dlatego że mąż dawno nocek nie miał
Potem mała miała godzinną przerwę w spaniu ok6 i jak zasnela to do 10:40 spalysmy. Także jestem wyspana
Miłego dnia życzę

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:38   #3921
Torrence
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki!

Uśmiałam się czytając Wasze sny
Widzę, że plany na niedzielę są i wszystkie są super, czy to zakupy, czy teatr czy odpoczywanie. Mnie mąż też próbował wyciągnąć do ikei ale wyjazd do naszej ikei w niedzielę to jak misja kamikadze... Więc rozsądek wziął górę i pojedziemy w czwartek przy okazji wyjazdu na usg , tak, jak mieliśmy to zaplanowane.

A tak w ogóle to złożyliśmy łóżeczko. Nie będę Wam wrzucała foty bo bez materaca to tak w sumie nie ma co podziwiać jeszcze Poza tym dookoła jeszcze prowizorka, bałagan i cudna plama na ścianie po tuszu do rzęs bo w miejscu gdzie będzie łóżeczko, stała moja toaletka
Ale prosiłyście, żeby napisać recenzję więc krótko mówiąc jest ok, stabilne, nic się nie chybocze. Jedyne do czego mogłabym się przyczepić to to, ze nie ma maskownic do śrubek i zaślepek do otworów od dna, które są na bokach łóżeczka. W naszym przypadku nie ma to znaczenia bo łóżeczko stoi równolegle do ściany ale gdyby stało prostopadle i bok byłby widoczny to by mnie to wkurzało. Łóżeczko jest PlusBaby Classic ale wyprodukowane przez Klupś.

Jolinko mój mąż ma objawy współodczuwania ciąży Na pewno ma większe zachcianki niż ja i dotknął go syndrom wicia gniazda

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-07 o 11:46
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 11:41   #3922
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Tez kupilam ostatnio miniatury.
Jakies pomysly macie co wziąć ze soba do jedzenia do szpitala? Bo w tym ktorym bede rodzic opieka jest boska, ale jedzenie fatalne.

Na pierwsze godziny po urodzeniu chociaz kanapki i jakies batoniki, moze jakies suche wafle, biszkopty Ja rodzilam wieczorem i juz kolacji nie dawali, gdyby nie bulki umarlabym z glodu
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Ja się nawet wyspa lam, zaraz jedziemy z młodym do CH po zabawkę, bo uzbierał sobie w śwince i mu obiecałam Uczę go, że zabawki nie spadają z nieba, tylko trzeba na to pracować i zarabiać. Ostatnio mieliśmy ciężki okres z tym tematem, bo ciągle chciał zabawki a jak nie było nic nowego jak wracał z przedszkola to był foch. Wiec mu powiedziałam, ze jak uzbiera do świnki to kupi sobie co będzie chciał w tej kwocie Niech się uczy
Miłego dnia

Bardzo dobra nauka Chyba od ciebie sciagne pomysl jak mala bedzie wieksza.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-07 o 11:42
Stary 2018-01-07, 11:52   #3923
Torrence
Wtajemniczenie

Znalazłam stronkę z fajnymi dekoracjami dziecięcymi. Tylko uprzedzam, że najtaniej nie jest, żeby nie było na mnie :
https://zuzudesign.pl/

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Wiec mu powiedziałam, ze jak uzbiera do świnki to kupi sobie co będzie chciał w tej kwocie Niech się uczy
Miłego dnia
Zgadzam się, super pomysł
Stary 2018-01-07, 12:05   #3924
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Właśnie kupiłam książkę - pierwszy rok z życia dziecka. Robi się poważnie

Daj znac czy warto

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A co do ubranek sprawa rozwiązana: odezwałam się do koleżanki ale nic nie na temat, wysłałam jej zdjęcie wózka. Wózek pochwaliła i od razu napisała o ubrankach Do kuzynki też się odezwałam bo mama powiedziała, żeby napisać. To chrześnica mojej mamy więc częściej mama z nią gada niż ja i mama mi powiedziała, że ona już kilka razy mówiła, że te ubranka można zabrać. Odpisała mi, że nie ma ich przygotowanych (sama jest w ciąży i to leżącej więc wiadomo) ale że jak mąż przyniesie ze schowka to da znać.
O to fajnie, ze sprawa sie tak rozwiązała

Cytat:
Wrzucam moje zakupy z C&A. Naprawdę jestem zadowolona

Niedługo wybiorę się do sklepu stacjonarnie sprawdzić co jest lub zrobię kolejne zamówienie.
Śliczności

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Właśnie czytam na stronie szpitala o rzeczach które muszę wziąć że soba. I dla dziecka mam tylko zabrać chusteczki nawilzane i pampersy o ile chce bo szpital oferuje tetrowe. a miałam synkowi oddzielna torbę szykować, no ale chyba dorzucę te rzeczy do swojej. Za to rzeczy dla siebie to widzę że ogrom zabiorę

I jest tu taka wzmianka: "lewatywa i golenie krocza do porodu wykonywane standardowo, z wcześniejszym informowaniem pacjentek".

To u nas trzeba brac wszystko

Cytat:
Dziewczyny, robię rozeznanie w ciuszkach - co już mam a co jeszcze muszę dokupić.

Podpowiedzcie proszę - czy na rozmiar 56:

4x body

2x pajac

2x półśpiochy

to wystarczająca ilość rzeczy?

Nic więcej nie mam w tym rozmiarze i zastanawiam się czy jest OK ? A może coś jeszcze powinnam dokupić?
Wydaje sie mało, ale mam podobna ilosc

Cytat:
Moją papierkową robotę przerwał mąż, którego zaczął boleć brzuch w prawej pachwinie i już sie boi że to wyrostek, a że nikt wkoło nas nie miał usuwanego to nie wiemy czy to są aż tak wyraźne objawy? Kurczę, oby to był tylko jakiś skurcz albo coś
Mam nadzieje ze dzis juz lepiej i nie był to atak wyrostka

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Hahaha ale sie usmialam

Ja sie nawet wyspalam. Okoloswiateczny okres byl u mnie ciezki, 2tyg slabo spalam ale sie poprawilo.

O to ja tez teraz lepiej sypiam, ale przed świetami i miedzy to był dramat...

Cytat:
Dzień dobry,
Miłego dnia

Super, ze go tak uczysz!!

Hej,
My tez dzis do ikei, ale po kartony przeprowadzkowe, moze przewijak na łóżko i organizer, ale zobaczymy No i moze wejdę do CH i zobaczę czy rzeczy dla dzieci sa poprzeceniane i cos dokupie z ubranek.

Ja juz gotowa a TZ nie moze sie zebrac
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 12:05   #3925
asiula1306
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy wy odczuwacie klucie szyjki jak chodzicie? Jak siedze i leze to nic nie czuje ale jak pochodze dluzej to mnie kluje jakby mi ktos szpilke wbijal- nie wiem czy tak ma byc?

Stary 2018-01-07, 12:07   #3926
Mecassie
Zakorzenienie

Torrence super te deko! Tu też są świetne aleeeee drogieee. Najbardziej podobają mi się drzwi Alicji z krainy czarów i Karuzele nad łóżeczko
http://www.babyloff.pl

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2018-01-07 o 12:17
Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 12:07   #3927
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Mąż dziękuje za życzenia zdrówka Nie uskarża się teraz, ale będzie ostrożny

A ja sie biorę za listę ikeową na wtorek bo jedziemy
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 13:20   #3928
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wy odczuwacie klucie szyjki jak chodzicie? Jak siedze i leze to nic nie czuje ale jak pochodze dluzej to mnie kluje jakby mi ktos szpilke wbijal- nie wiem czy tak ma byc?

Ja nic takiego jeszcze nie odczuwalam. Jak dłużej pochodzę to mnie jedynie ciągnie w dole brzucha. A to kłucie to jakiś duży ból? Musisz popytać swojego ginka o to przy okazji najbliższej wizyty 🙂

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-07, 13:33   #3929
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ja nic takiego jeszcze nie odczuwalam. Jak dłużej pochodzę to mnie jedynie ciągnie w dole brzucha. A to kłucie to jakiś duży ból? Musisz popytać swojego ginka o to przy okazji najbliższej wizyty

Od czasu do czasu zaboli bardziej ale jest to bardziej upierdliwe niz bolesne. Juz poczytalam ze to raczej norma na tym etapie bo sie szyjka zaczyna skracac. Ale lekarki zapytam

Stary 2018-01-07, 13:37   #3930
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Torrence super te deko! Tu też są świetne aleeeee drogieee. Najbardziej podobają mi się drzwi Alicji z krainy czarów i Karuzele nad łóżeczko
http://www.babyloff.pl
Faktycznie świetne karuzele Ale ceny...

Kurcze powiem Wam że nazamawiałam w tym tygodniu tyle paczek, że jak by coś nie doszło to ja bym się nawet nie zorientowała
I to takie paczki od sasa do lasa, od takich dość wartościowych np. materac po duperelki typu płatki kosmetyczne. Muszę zaraz wejść na maila i spisać sobie co powinno dojść

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-07 o 13:43
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości