Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 11:30   #1
Ananaser
BAN stały

Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn

Nie tak dawno poruszyłem z kolegami temat dziewczyn. Zapytałem, czy oni podobnie do mnie zauważyli pewną zmianę w zachowaniu kobiet. Byłem mocno zaskoczony gdy okazało się że każdy z rozmówców stwierdził to samo.

Obecnie, większość dziewczyn jest próżna, płytka i do bólu mało dziewczęca.

Z naszych obserwacji wynika, że dziewczyny ze szkół średnich bardzo różnią się od tych, które chodziły tam z 10 lat temu. Dawniej 18 latka była już jakoś w miarę dojrzała, a obecnie te dziewczyny z zachowania przypominają większe dzieci.

Za to wyglądem nawiązują do starszych koleżanek. Trudno spotkać normalną nastolatkę. Wiele z nich ma mocny makijaż, obcisłe ubrania i tyłek na wierzchu. Podobny styl ubioru wśród młodzieży był 10 lat temu rzadko spotykany.

Poza tym język którym posługują się nastolatki jest bardzo wulgarny. To smutne, ale mnóstwo młodych lasek mijanych na ulicach klnie i wyzywa.

Poza tym nie rozumiem sensu palenia fajek i gadki w stylu: "no k...a, w piątek impreza to się na...my". To nie jest w ogóle dziewczęce.

Nie rozumiem również powodu, dla którego 18 latki przychodzą na imprezy w bardzo krótkich spódniczkach. W jakim celu one tam idą i po co aż tak kuszą?

I ostatnie pytanie dlaczego większość młodych dziewczyn chodzi tak, jakby połknęły kija? Ważne, z wysoko uniesioną głową, z butą w oczach. Z jakiego powodu one idą tak, że na nikogo nawet nie spojrzą? Kolega wspomniał, że przeprowadził eksperyment, patrzył na nastolatki idące z naprzeciwka. Żadna nawet na moment na niego nie spojrzała. A przecież ludzki odruch jest taki, że jeśli ktoś na nas patrzy to automatycznie na niego zwracamy uwagę.

Starsze dziewczyny do 25 lat może nie są takie popsute jak młodsze koleżanki, ale i one wydają się być nieco próżne. Przywiązują wagę do tego by dobrze wyglądać, poświęcają mnóstwo czasu na makijaż, zakupy i wizyty u kosmetyczek. Poza tym na forach często można znaleźć posty dziewczyn - on ma takie super ciało, ma fajne mięśnie itp. Tak jakby liczyły się tylko bicepsy.

Mało, która zwraca uwagę na to czy mężczyzna jest wrażliwy, śmiały, wygadany, pogodny, poczucie humoru.

A te starsze kobiety po 30. To cóż, są mocno wymalowane i ważne. Często niesympatyczne. Wiele z nich na portalach randkowych ma zawyżone oczekiwania. Szukają księcia, a same niczego nie oferują, nawet uroda bez makijażu już nie ta.

Nie wiem o co chodzi kobietom, kiedyś były bardziej normalne, a teraz niby szukają związku, ale po drodze wiele przygód miały, niby szukają na stałe, ale nachlać się też lubią.

Naszym zdaniem to wina facebooka. Dziewczyny spotykają się ze sporą adoracją i możliwością poznania faceta bez wychodzenia z domu i dlatego im odbiło.

Edytowane przez Ananaser
Czas edycji: 2018-01-08 o 11:35
Ananaser jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:37   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn

Cytat:
Napisane przez Ananaser Pokaż wiadomość
Nie tak dawno poruszyłem z kolegami temat dziewczyn. Zapytałem, czy oni podobnie do mnie zauważyli pewną zmianę w zachowaniu kobiet. Byłem mocno zaskoczony gdy okazało się że każdy z rozmówców stwierdził to samo.

Obecnie, większość dziewczyn jest próżna, płytka i do bólu mało dziewczęca.

Z naszych obserwacji wynika, że dziewczyny ze szkół średnich bardzo różnią się od tych, które chodziły tam z 10 lat temu. Dawniej 18 latka była już jakoś w miarę dojrzała, a obecnie te dziewczyny z zachowania przypominają większe dzieci.

Za to wyglądem nawiązują do starszych koleżanek. Trudno spotkać normalną nastolatkę. Wiele z nich ma mocny makijaż, obcisłe ubrania i tyłek na wierzchu. Podobny styl ubioru wśród młodzieży był 10 lat temu rzadko spotykany.

Poza tym język którym posługują się nastolatki jest bardzo wulgarny. To smutne, ale mnóstwo młodych lasek mijanych na ulicach klnie i wyzywa.

Poza tym nie rozumiem sensu palenia fajek i gadki w stylu: "no k...a, w piątek impreza to się na...my". To nie jest w ogóle dziewczęce.

Nie rozumiem również powodu, dla którego 18 latki przychodzą na imprezy w bardzo krótkich spódniczkach. W jakim celu one tam idą i po co aż tak kuszą?

I ostatnie pytanie dlaczego większość młodych dziewczyn chodzi tak, jakby połknęły kija? Ważne, z wysoko uniesioną głową, z butą w oczach. Z jakiego powodu one idą tak, że na nikogo nawet nie spojrzą? Kolega wspomniał, że przeprowadził eksperyment, patrzył na dziewczyny idące z naprzeciwka. Żadna nawet na moment na niego nie spojrzała. A przecież ludzki odruch jest taki, że jeśli ktoś na nas patrzy to automatycznie na niego zwracamy uwagę.

Starsze dziewczyny do 25 lat może nie są takie popsute jak młodsze koleżanki, ale i one wydają się być nieco próżne. Przywiązują wagę do tego by dobrze wyglądać, spędzają mnóstwo czasu na makijaż, zakupy i u wizyt u kosmetyczek. Poza tym na forach często można znaleźć posty dziewczyn - on ma takie super ciało, ma fajne mięśnie itp. Tak jakby liczyły się tylko bicepsy.

Mało, która zwraca uwagę na to czy mężczyzna jest wrażliwy, śmiały, wygadany, pogodny, poczucie humoru.

A te starsze kobiety po 30. To cóż, są mocno wymalowane i ważne. Często niesympatyczne. Wiele z nich na portalach randkowych ma zawyżone oczekiwania. Szukają księcia, a same niczego nie oferują, nawet uroda bez makijażu już nie ta.

Nie wiem o co chodzi kobietom, kiedyś były bardziej normalne, a teraz niby szukają związku, ale po drodze wiele przygód miały, niby szukają na stałe, ale nachlać się też lubią.

Naszym zdaniem to wina facebooka. Dziewczyny spotykają się ze sporą adoracją i możliwością poznania faceta bez wychodzenia z domu i dlatego im odbiło.
Sorry, ale jak dla mnie jest to pitolenie sfrustrowanych facetów.

Co Cię obchodzi, jak ubiera się i zachowuje 18-letnia dziewczyna? Jest dorosła w świetle prawa i może decydować o samej sobie. Nie musi Ci się podobać, ani zachowywać w taki sposób, żeby Ci odpowiadać.

Szukaj takiej dziewczyny, jaka Ci się podoba, a reszcie daj spokój. Niech żyje jak chce.

Jestem ciekawa, ile kobiet poznałeś blisko, bo swoją wiedzę o nas opierasz tylko na tym, co piszemy na forum i an tym, jak wyglądamy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:39   #3
Ananaser
BAN stały

O proszę, prawda boli Niech zgadnę jesteś jedną z tych których pisałem.
Stary 2018-01-08, 11:45   #4
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
O proszę, prawda boli Niech zgadnę jesteś jedną z tych których pisałem.
Poczytaj moje posty, to się przekonasz, jaka jestem, jak się zachowuje itp. Itd.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:08   #5
201803090921
Konto usunięte

Przepraszam, a co to znaczy, że kobieta jest "dziewczęca"? Konkrety proszę.
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:18   #6
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Przepraszam, a co to znaczy, że kobieta jest "dziewczęca"? Konkrety proszę.
Myślałam, że kobieta powinna być kobieca a nie dziewczęca
Stary 2018-01-08, 12:21   #7
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Po pierwsze co do tytułu wątku : Kobiet nigdy nie zrozumiesz, więc się nie wysilaj

A co do postu, trochę w nim prawdy jest co do tego jak było kiedyś, a jak jest teraz.

Sama po sobie widzę, że chodząc do LO ani się nie malowałyśmy ani wulgarnie zachowywałyśmy i będąc w IV klasie widać było dużą różnicę miedzy klasami I, już wchodził trend innego ubierania, malowanie i zachowanie, to fakt

Nie wiem z czego to wynika, z życia chyba, czasy są inne, ludzie inni

Swoją córkę chcę inaczej wychować, ale nie będę jej po 18 zakazywać, a do tego czasu może z domu wyniesie, że szkoła to nauka, a nie dyskoteka, że przeklinanie to wcale nie jest modne, tylko prostackie, palenie w ogóle to nie dla nas

Ale co z tego wyniknie z moich planów to nie wiadomo, bo życie lubi płatać figle

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:23   #8
cava
Zakorzenienie

Boziu, jakie to straszne. Jacy ci mężczyźni(?! )teraz biedni, nic nie rozumiejący i nieszczęśliwi.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:27   #9
Cockatrice
Rozeznanie

A może zacznij wymagać od siebie a nie od innych?
Chodzę do technikum i nie zauważyłam, żeby dziewczyny takie były. Może jakieś 10% ze wszystkich. A gdzie cała reszta, czemu ich nie opisałeś?
Cockatrice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:28   #10
Ananaser
BAN stały

No tak, zamiast uderzyć się w pierś i przyznać, że wiele z Was zachowuje się dziwnie, to lepiej na mężczyznę zrzucić wszystko
Stary 2018-01-08, 12:28   #11
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

A ja zauwazylam, ze mimo ze jestesmy coraz dalej w XXI wieku, nadal wielu samcow nie wiadomo jakim prawem rosci sobie pretensje do decydowania, jak kobiety powinny sie zachowywac i co ubierac... Co za mentalnosc.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:29   #12
Ananaser
BAN stały

No kurde, padają obyczaje, dziewczyny chleją, przeklinają, ubierają się jak dziwki i to wg Ciebie jest ok ?
Stary 2018-01-08, 12:31   #13
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Po pierwsze co do tytułu wątku : Kobiet nigdy nie zrozumiesz, więc się nie wysilaj

A co do postu, trochę w nim prawdy jest co do tego jak było kiedyś, a jak jest teraz.

Sama po sobie widzę, że chodząc do LO ani się nie malowałyśmy ani wulgarnie zachowywałyśmy i będąc w IV klasie widać było dużą różnicę miedzy klasami I, już wchodził trend innego ubierania, malowanie i zachowanie, to fakt

Nie wiem z czego to wynika, z życia chyba, czasy są inne, ludzie inni

Swoją córkę chcę inaczej wychować, ale nie będę jej po 18 zakazywać, a do tego czasu może z domu wyniesie, że szkoła to nauka, a nie dyskoteka, że przeklinanie to wcale nie jest modne, tylko prostackie, palenie w ogóle to nie dla nas

Ale co z tego wyniknie z moich planów to nie wiadomo, bo życie lubi płatać figle

Do zakonu od razu proponuję. Od przedszkola.

A serio... zapomniał wół jak cielęciem był. A 18 lat to miałam prawie 30 lat temu.
Wiedziałam co to papierosy, makijaż (no kosmetyki wtedy były gorsze i w mniejszym wyborze ale młode kobiety malowały się chętnie), mężczyźni, alkohol, znałam tez brzydkie wyrazy i mi gęba nie odpadała jak używałam. A ja grzeczna dziewczyna byłam. Żadnych szaleństw, sama się pilnowałam, żadnych wpadek nie zaliczyłam, nigdzie mi się nie śpieszyło, uczyłam się pilnie i skutecznie.

Podstawową różnice jaką widzę pomiedzy 18tkami wtedy a teraz, to możliwość większej kontroli przez rodziców. -> telefony komórkowe.
Moi rodzice musieli ufać, ze jak się spóźniam to się tylko gdzieś zasiedziałam a nie że mnie porwano do Turcji, a jak gdzieś jestem to tam gdzie powiedziałąm a nie gdzie indziej.
Ja mogę w każdej chwili skontrolować, dzwoniąc i np. (nie robię tego ale znam takie sytuacje z opowieści córki) poprosić o przesłanie zdjęcia miejsca i osób z którymi to "dziecko"(!!!) aktualnie jest.

Liz Williams
Stary 2018-01-08, 12:32   #14
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usunięte

A faceci jak zawsze tak samo cudowni A przepraszam, przeciez jak facet chleje i zachowuje sie jak ostatni ... to jest ok.
Wyjedz do Arabii Saudyjskiej jak ci sie krotkie spodniczki nie podobaja.
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:33   #15
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
No tak, zamiast uderzyć się w pierś i przyznać, że wiele z Was zachowuje się dziwnie, to lepiej na mężczyznę zrzucić wszystko
Ja zachowuję się tak, jak mi pasuje w danej chwili. Memu mężczyźnie to odpowiada, a ja z kolei jestem tak stara jak węgiel, więc zdanie randomowych frustratów z babskiego forum mogę mieć w głębokim poważaniu. Uff....
Stary 2018-01-08, 12:34   #16
cava
Zakorzenienie

Cytat:
No kurde, padają obyczaje, dziewczyny chleją, przeklinają, ubierają się jak dziwki i to wg Ciebie jest ok ?
Ile Ty masz gościu lat ze gadasz jak stetryczały dziad z demencją na dodatek?
Serio Ci się wydaje że "padają obyczaje"? że "kiedyś było inaczej"?
Kiedy niby i gdzie?

Mnie zawsze bawi jak młodym ludzikom się wydaje, ze seks, alkohol, dragi i rock&roll to wymysł "ostatnich czasów"

Liz Williams
Stary 2018-01-08, 12:37   #17
Ananaser
BAN stały

Macie problemy ze zrozumieniem?

Kiedyś dziewczyny były poubierane w bluzy, luźne spodnie.

A teraz w szkołach średnich wszystkie wymalowane, w obcisłych ubraniach.

Kiedyś z dziewczynami można było normalnie porozmawiać, pożartować, były wrażliwe, a teraz sporo jest takich które tylko myślą o alkoholu, imprezach, zakupach
Stary 2018-01-08, 12:37   #18
kawiarniana
Raczkowanie

Leczysz tu swoje kompleksy, niepowodzenia i samotność.
kawiarniana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 12:40   #19
cavvythecat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

A serio... zapomniał wół jak cielęciem był. A 18 lat to miałam prawie 30 lat temu.
Wiedziałam co to papierosy, makijaż (no kosmetyki wtedy były gorsze i w mniejszym wyborze ale młode kobiety malowały się chętnie), mężczyźni, alkohol, znałam tez brzydkie wyrazy i mi gęba nie odpadała jak używałam. A ja grzeczna dziewczyna byłam. Żadnych szaleństw, sama się pilnowałam, żadnych wpadek nie zaliczyłam, nigdzie mi się nie śpieszyło, uczyłam się pilnie i skutecznie.
No dokładnie tak. I nie wiem, jakoś u mnie były same grzeczne dziewczyny, dobrze się uczyły i rodzeństwem zajmowały Ale nie no fakt, chciały sobie wypić na imprezie, pójść na randkę i niektóre paliły, faktycznie upadek obyczajów.

Generalnie koleś to troll, sporo tu takich co chcą pisac o tym jakie to baby głupie i się szmacą.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:

Kiedyś z dziewczynami można było normalnie porozmawiać, pożartować, były wrażliwe, a teraz sporo jest takich które tylko myślą o alkoholu, imprezach, zakupach
One po prostu nie chcą z tobą rozmawiać

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Swoją drogą, jak spotykasz się z licealistkami, to ile ty tych kobiet z dawnych czasów poznałeś XD
Stary 2018-01-08, 12:40   #20
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Do zakonu od razu proponuję. Od przedszkola.

Podstawową różnice jaką widzę pomiedzy 18tkami wtedy a teraz, to możliwość większej kontroli przez rodziców. -> telefony komórkowe.
Moi rodzice musieli ufać, ze jak się spóźniam to się tylko gdzieś zasiedziałam a nie że mnie porwano do Turcji, a jak gdzieś jestem to tam gdzie powiedziałąm a nie gdzie indziej.
Ja mogę w każdej chwili skontrolować, dzwoniąc i np. (nie robię tego ale znam takie sytuacje z opowieści córki) poprosić o przesłanie zdjęcia miejsca i osób z którymi to "dziecko"(!!!) aktualnie jest.
No ja akurat nie zapomniałam jak tym cielęciem byłam i tez mam już trochę w metryce

ale racja np. w tym malowaniu jest, bo nieraz naprawdę mają, ładne dziewczęce buzie, to tony makijażu nakładają, czy te obrzydliwe doklejane rzęsy, no okej każdego wybór, ale to nawet nie jest ładne i po co już niszczyć sobie cerę, a potem plucie w brodę w wieku 40 lat będzie co ja narobiłam , a czasu się nie cofnie

Też nie lubię wszystkich do jednego wora, bo to jakaś część społeczeństwa , więc nie generalizuję

Ale w przedszkolu też mnie drażni malowanie dziewczynkom paznokci, jeszcze do buzi te rączki biorą, ten lakier schodzi, potem nie chcą zmywać, bo szczypie, bo śmierdzi, to po co malować, już w tym wieku, a bo czemu nie, bo mamusia chce swoją mała kopię

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2018-01-08, 12:41   #21
cavvythecat
Wtajemniczenie

Nie no, teraz kosmetyki są lepsze, a nie jak gładź gipsowa. Żeby sobie od malowania zniszczyć skórę, to nie wiem, trzeba się postarać.
Stary 2018-01-08, 12:42   #22
201803090921
Konto usunięte

Cytat:

Za moich czasów i owszem - te, co słuchały hiphopu.

Cytat:
Jak i 15 lat temu. To naprawdę nie jest wynalazek XXI wieku.

Cytat:
Już nie wymyślaj, takie dziewczyny były, są i będą. No, chyba, że wspominasz z łezką w oku czasy przedszkolne.
Stary 2018-01-08, 12:42   #23
kalor
Gazela inteligencji

Troll ewidentny przecież
Stary 2018-01-08, 12:46   #24
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Tak było faktycznie.
W Chinach za czasów Mao.

Liz Williams
Stary 2018-01-08, 12:55   #25
_thunderstruck_
Raczkowanie

No tak, bo dla Ciebie i tobie podobnych najlepiej, żeby wszystkue kobiety byly zwiewnymi świteziankami z wiankami na głowach, skromnie spuszczonym wzrokiem i nieśmiałym uśmiechem. Każda oznaka pewności siebie i poczucia własnej wartości to dla słabych mężczyzn wada. Jakie to typowe...
A poza tym - gdzieś odgórnie jest zapisane, że kobieta ma być dziewczęca? Co za bzdury

Nie zawracaj sobie takimi kobietami głowy - nie Twój target.

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:

No to w końcu bluzy i luźne spodnie czy tradycyjnie rozumiaba "dziewczęcość"?

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Ale w przedszkolu też mnie drażni malowanie dziewczynkom paznokci, jeszcze do buzi te rączki biorą, ten lakier schodzi, potem nie chcą zmywać, bo szczypie, bo śmierdzi, to po co malować, już w tym wieku, a bo czemu nie, bo mamusia chce swoją mała kopię
Teraz są do kupienia eko lakiery zmywalne wodą, nie sądzę, żeby miały spowodować jakiś uszczerbek na zdrowiu czy psychice dziecka inna sprawa, czy to dziewczynka chce być jak mama, czy to madka chce miec małą miss
Stary 2018-01-08, 12:57   #26
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez _thunderstruck_ Pokaż wiadomość
Teraz są do kupienia eko lakiery zmywalne wodą, nie sądzę, żeby miały spowodować jakiś uszczerbek na zdrowiu czy psychice dziecka inna sprawa, czy to dziewczynka chce być jak mama, czy to madka chce miec małą miss
akurat tu nie pisałam o żadnym uszczerbku na zdrowiu, nie o to mi chodziło

a to, że jak mama to też nie, bo ja mało kiedy maluje, a moja też już chciała, bo.. koleżanka ma

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2018-01-08, 13:04   #27
MuchaLibre
I tak powiem

Autorze ty nie rozumiesz kobiet, a ja nie rozumiem mężczyzn zakładających takie tematy na Wizażu . Serio, znowu jakiś ból d...py bez większego powodu. Wyluzuj
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:06   #28
_thunderstruck_
Raczkowanie

Cytat:
akurat tu nie pisałam o żadnym uszczerbku na zdrowiu, nie o to mi chodziło

a to, że jak mama to też nie, bo ja mało kiedy maluje, a moja też już chciała, bo.. koleżanka ma
No, taka kolej rzeczy - jak byłam mala to też chciałam np. buty na mega koturnach, bo koleżanka miała. Na początku podstawowki w tym rola rodzica, żeby takie pomysły dziecku wybić z głowy. Pytanie, czy pomalowane paznokcie raz na jakiś czas, właśnie takim specjalnym lakierem, to rzeczywiście taki wielki problem i powód do oburzenia
Stary 2018-01-08, 13:13   #29
gryx82
BAN stały

Mój kumpel już jakieś 20 lat temu mawiał, że "baby to ch*je". Przypadek?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:17   #30
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez _thunderstruck_ Pokaż wiadomość
No, taka kolej rzeczy - jak byłam mala to też chciałam np. buty na mega koturnach, bo koleżanka miała. Na początku podstawowki w tym rola rodzica, żeby takie pomysły dziecku wybić z głowy. Pytanie, czy pomalowane paznokcie raz na jakiś czas, właśnie takim specjalnym lakierem, to rzeczywiście taki wielki problem i powód do oburzenia
Na pewno nie do przedszkola, tak samo jak nieraz dziewczyny sobie farbuja na jakis inny kolor włosy, to czekaja do wakacji, to tak samo to, bo już tu się pokazuje, ze mozna, to zaraz pojdzie do szkoly i tez bedzie chciala na czerwono miec pomalowane , do tego niechlujnie wyglądające

stare maleńkie wyrosną i tyle

smarki po pas, a pomalowane paznokcie

Zauważyłam po prostu tendencje : wolę mieć spokoj, to dam dziecku co chce i taka prawda, nie rozmowa, tylko dziecko wymusi rykiem i ma

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości