|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn
Nie tak dawno poruszyłem z kolegami temat dziewczyn. Zapytałem, czy oni podobnie do mnie zauważyli pewną zmianę w zachowaniu kobiet. Byłem mocno zaskoczony gdy okazało się że każdy z rozmówców stwierdził to samo.
Obecnie, większość dziewczyn jest próżna, płytka i do bólu mało dziewczęca. Z naszych obserwacji wynika, że dziewczyny ze szkół średnich bardzo różnią się od tych, które chodziły tam z 10 lat temu. Dawniej 18 latka była już jakoś w miarę dojrzała, a obecnie te dziewczyny z zachowania przypominają większe dzieci. Za to wyglądem nawiązują do starszych koleżanek. Trudno spotkać normalną nastolatkę. Wiele z nich ma mocny makijaż, obcisłe ubrania i tyłek na wierzchu. Podobny styl ubioru wśród młodzieży był 10 lat temu rzadko spotykany. Poza tym język którym posługują się nastolatki jest bardzo wulgarny. To smutne, ale mnóstwo młodych lasek mijanych na ulicach klnie i wyzywa. Poza tym nie rozumiem sensu palenia fajek i gadki w stylu: "no k...a, w piątek impreza to się na...my". To nie jest w ogóle dziewczęce. Nie rozumiem również powodu, dla którego 18 latki przychodzą na imprezy w bardzo krótkich spódniczkach. W jakim celu one tam idą i po co aż tak kuszą? I ostatnie pytanie dlaczego większość młodych dziewczyn chodzi tak, jakby połknęły kija? Ważne, z wysoko uniesioną głową, z butą w oczach. Z jakiego powodu one idą tak, że na nikogo nawet nie spojrzą? Kolega wspomniał, że przeprowadził eksperyment, patrzył na nastolatki idące z naprzeciwka. Żadna nawet na moment na niego nie spojrzała. A przecież ludzki odruch jest taki, że jeśli ktoś na nas patrzy to automatycznie na niego zwracamy uwagę. Starsze dziewczyny do 25 lat może nie są takie popsute jak młodsze koleżanki, ale i one wydają się być nieco próżne. Przywiązują wagę do tego by dobrze wyglądać, poświęcają mnóstwo czasu na makijaż, zakupy i wizyty u kosmetyczek. Poza tym na forach często można znaleźć posty dziewczyn - on ma takie super ciało, ma fajne mięśnie itp. Tak jakby liczyły się tylko bicepsy. Mało, która zwraca uwagę na to czy mężczyzna jest wrażliwy, śmiały, wygadany, pogodny, poczucie humoru. A te starsze kobiety po 30. To cóż, są mocno wymalowane i ważne. Często niesympatyczne. Wiele z nich na portalach randkowych ma zawyżone oczekiwania. Szukają księcia, a same niczego nie oferują, nawet uroda bez makijażu już nie ta. Nie wiem o co chodzi kobietom, kiedyś były bardziej normalne, a teraz niby szukają związku, ale po drodze wiele przygód miały, niby szukają na stałe, ale nachlać się też lubią. Naszym zdaniem to wina facebooka. Dziewczyny spotykają się ze sporą adoracją i możliwością poznania faceta bez wychodzenia z domu i dlatego im odbiło. Edytowane przez Ananaser Czas edycji: 2018-01-08 o 11:35 |
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn
Cytat:
Co Cię obchodzi, jak ubiera się i zachowuje 18-letnia dziewczyna? Jest dorosła w świetle prawa i może decydować o samej sobie. Nie musi Ci się podobać, ani zachowywać w taki sposób, żeby Ci odpowiadać. Szukaj takiej dziewczyny, jaka Ci się podoba, a reszcie daj spokój. Niech żyje jak chce. Jestem ciekawa, ile kobiet poznałeś blisko, bo swoją wiedzę o nas opierasz tylko na tym, co piszemy na forum i an tym, jak wyglądamy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3 |
|
BAN stały
|
O proszę, prawda boli
Niech zgadnę jesteś jedną z tych których pisałem.
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Przepraszam, a co to znaczy, że kobieta jest "dziewczęca"? Konkrety proszę.
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze co do tytułu wątku : Kobiet nigdy nie zrozumiesz, więc się nie wysilaj
A co do postu, trochę w nim prawdy jest co do tego jak było kiedyś, a jak jest teraz. Sama po sobie widzę, że chodząc do LO ani się nie malowałyśmy ani wulgarnie zachowywałyśmy i będąc w IV klasie widać było dużą różnicę miedzy klasami I, już wchodził trend innego ubierania, malowanie i zachowanie, to fakt Nie wiem z czego to wynika, z życia chyba, czasy są inne, ludzie inni Swoją córkę chcę inaczej wychować, ale nie będę jej po 18 zakazywać, a do tego czasu może z domu wyniesie, że szkoła to nauka, a nie dyskoteka, że przeklinanie to wcale nie jest modne, tylko prostackie, palenie w ogóle to nie dla nas ![]() Ale co z tego wyniknie z moich planów to nie wiadomo, bo życie lubi płatać figle
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Boziu, jakie to straszne. Jacy ci mężczyźni(?!
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
A może zacznij wymagać od siebie a nie od innych?
![]() Chodzę do technikum i nie zauważyłam, żeby dziewczyny takie były. Może jakieś 10% ze wszystkich. A gdzie cała reszta, czemu ich nie opisałeś? |
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
No tak, zamiast uderzyć się w pierś i przyznać, że wiele z Was zachowuje się dziwnie, to lepiej na mężczyznę zrzucić wszystko
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
A ja zauwazylam, ze mimo ze jestesmy coraz dalej w XXI wieku, nadal wielu samcow nie wiadomo jakim prawem rosci sobie pretensje do decydowania, jak kobiety powinny sie zachowywac i co ubierac... Co za mentalnosc.
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
No kurde, padają obyczaje, dziewczyny chleją, przeklinają, ubierają się jak dziwki i to wg Ciebie jest ok ?
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do zakonu od razu proponuję. Od przedszkola. A serio... zapomniał wół jak cielęciem był. A 18 lat to miałam prawie 30 lat temu. Wiedziałam co to papierosy, makijaż (no kosmetyki wtedy były gorsze i w mniejszym wyborze ale młode kobiety malowały się chętnie), mężczyźni, alkohol, znałam tez brzydkie wyrazy i mi gęba nie odpadała jak używałam Podstawową różnice jaką widzę pomiedzy 18tkami wtedy a teraz, to możliwość większej kontroli przez rodziców. -> telefony komórkowe. Moi rodzice musieli ufać, ze jak się spóźniam to się tylko gdzieś zasiedziałam a nie że mnie porwano do Turcji, a jak gdzieś jestem to tam gdzie powiedziałąm a nie gdzie indziej. Ja mogę w każdej chwili skontrolować, dzwoniąc i np. (nie robię tego ale znam takie sytuacje z opowieści córki) poprosić o przesłanie zdjęcia miejsca i osób z którymi to "dziecko"(!!!) aktualnie jest.
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
A faceci jak zawsze tak samo cudowni
Wyjedz do Arabii Saudyjskiej jak ci sie krotkie spodniczki nie podobaja. |
|
|
|
#15 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio Ci się wydaje że "padają obyczaje"? że "kiedyś było inaczej"? Kiedy niby i gdzie? Mnie zawsze bawi jak młodym ludzikom się wydaje, ze seks, alkohol, dragi i rock&roll to wymysł "ostatnich czasów"
|
|
#17 |
|
BAN stały
|
Macie problemy ze zrozumieniem?
Kiedyś dziewczyny były poubierane w bluzy, luźne spodnie. A teraz w szkołach średnich wszystkie wymalowane, w obcisłych ubraniach. Kiedyś z dziewczynami można było normalnie porozmawiać, pożartować, były wrażliwe, a teraz sporo jest takich które tylko myślą o alkoholu, imprezach, zakupach |
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Leczysz tu swoje kompleksy, niepowodzenia i samotność.
|
|
|
|
#19 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie no fakt, chciały sobie wypić na imprezie, pójść na randkę i niektóre paliły, faktycznie upadek obyczajów. Generalnie koleś to troll, sporo tu takich co chcą pisac o tym jakie to baby głupie i się szmacą. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Swoją drogą, jak spotykasz się z licealistkami, to ile ty tych kobiet z dawnych czasów poznałeś XD
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez mam już trochę w metryce ale racja np. w tym malowaniu jest, bo nieraz naprawdę mają, ładne dziewczęce buzie, to tony makijażu nakładają, czy te obrzydliwe doklejane rzęsy, no okej każdego wybór, ale to nawet nie jest ładne i po co już niszczyć sobie cerę, a potem plucie w brodę w wieku 40 lat będzie co ja narobiłam , a czasu się nie cofnieTeż nie lubię wszystkich do jednego wora, bo to jakaś część społeczeństwa , więc nie generalizuję Ale w przedszkolu też mnie drażni malowanie dziewczynkom paznokci, jeszcze do buzi te rączki biorą, ten lakier schodzi, potem nie chcą zmywać, bo szczypie, bo śmierdzi, to po co malować, już w tym wieku, a bo czemu nie, bo mamusia chce swoją mała kopię
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no, teraz kosmetyki są lepsze, a nie jak gładź gipsowa. Żeby sobie od malowania zniszczyć skórę, to nie wiem, trzeba się postarać.
|
#22 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#23 |
|
Gazela inteligencji
|
Troll ewidentny przecież
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Tak było faktycznie.
W Chinach za czasów Mao.
|
#25 | ||
|
Raczkowanie
|
No tak, bo dla Ciebie i tobie podobnych najlepiej, żeby wszystkue kobiety byly zwiewnymi świteziankami z wiankami na głowach, skromnie spuszczonym wzrokiem i nieśmiałym uśmiechem. Każda oznaka pewności siebie i poczucia własnej wartości to dla słabych mężczyzn wada. Jakie to typowe...
A poza tym - gdzieś odgórnie jest zapisane, że kobieta ma być dziewczęca? Co za bzdury ![]() Nie zawracaj sobie takimi kobietami głowy - nie Twój target. ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
inna sprawa, czy to dziewczynka chce być jak mama, czy to madka chce miec małą miss
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to, że jak mama to też nie, bo ja mało kiedy maluje, a moja też już chciała, bo.. koleżanka ma
|
|
|
|
#27 |
|
I tak powiem
|
Autorze ty nie rozumiesz kobiet, a ja nie rozumiem mężczyzn zakładających takie tematy na Wizażu
. Serio, znowu jakiś ból d...py bez większego powodu. Wyluzuj
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym rola rodzica, żeby takie pomysły dziecku wybić z głowy. Pytanie, czy pomalowane paznokcie raz na jakiś czas, właśnie takim specjalnym lakierem, to rzeczywiście taki wielki problem i powód do oburzenia
|
|
#29 |
|
BAN stały
|
Mój kumpel już jakieś 20 lat temu mawiał, że "baby to ch*je". Przypadek?
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stare maleńkie wyrosną i tyle ![]() smarki po pas, a pomalowane paznokcie Zauważyłam po prostu tendencje : wolę mieć spokoj, to dam dziecku co chce i taka prawda, nie rozmowa, tylko dziecko wymusi rykiem i ma
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Niech zgadnę jesteś jedną z tych których pisałem.