Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 13:41   #4111
Pannkaka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Heh padam. Wszystko nam się komplikuje... nawet nie tylko zdrowotnie... Masakra, wszystko pod górkę.
Trzymaj sie
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:43   #4112
lelowa
Zakorzenienie

Bloodymarry tez nie cierpie kauflandu
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:44   #4113
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Trzymaj sie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:45   #4114
Lunak
Wtajemniczenie

Selina, ściskam Cie mocno i wierze, że sie poukłada w każdej dziedzinie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:47   #4115
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Selina -

Parapet - kawal dziewuszki
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:50   #4116
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

My dziś po tej długo wyczekiwanej wizycie. Teraz będą co 3 tygodnie Dało się poczuć lekkie rozczarowanie doktora tą nierosnącą hemoglobiną , które zresztą podzielam, ale nie ma tragedii. Wszystko jest w porządku (przepływy, serce, łożysko), waga 1,7 kg. Dziś Mała prezentowała się głową w dół Czyli bardzo możliwe, że jednak będziemy cisnąć naturalnie. Znów mocz i krew na następną wizytę
Super wiesci! Swietna waga i brawa za ulozenie
Mysle, ze moja tez juz lezy glowa w dol ale jakos 100% pewnosci nie mam, pod koniec tygodnia sie wyjasni
Stary 2018-01-08, 13:58   #4117
julietta83
Zakorzenienie

Selina, nie wiem, co się dzieje, ale głowa do góry, musisz być silna dla kruszynki

pomimo bólu ogarnęłam szufladę z przyprawami, do tej pory miałam je w trzech miejscach, teraz tylko w dwóch
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20180108_13_51_13_Pro.jpg (226,2 KB, 49 załadowań)
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 13:58   #4118
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Ja ćwiczę z tą ciężarną joginką https://www.youtube.com/user/kasieklxk/videos
ale zaznaczam, że ćwiczyłam już przed ciążą.
Wg mnie super, bo jest wiele ćwiczeń przygotowujących do porodu i pomagających na aktualne bóle np. rozciąganie bioder.

U mnie jest identycznie ze spaniem na boku, muszę spać na plecach albo na boku z ciężarem przeniesionym bardziej w stronę pleców.

Coś jest nie tak z tym apetytem ciężarnej. Co byście nie pokazały, to bym chętnie zjadła

I straszne, i śmieszne.
Co za beznadziejny złodziej!

Piękna wizja

Haha, 9;30. Ledwie kawę zdążyła wypić

My dziś po tej długo wyczekiwanej wizycie. Teraz będą co 3 tygodnie Dało się poczuć lekkie rozczarowanie doktora tą nierosnącą hemoglobiną , które zresztą podzielam, ale nie ma tragedii. Wszystko jest w porządku (przepływy, serce, łożysko), waga 1,7 kg. Dziś Mała prezentowała się głową w dół Czyli bardzo możliwe, że jednak będziemy cisnąć naturalnie. Znów mocz i krew na następną wizytę
Coś mi link nie wchodzi 😑

Gratulacje, 1,7 kg już jest co dźwigać. Ja nie mam pojęcia jak ten mój syn leży...nie umiem wcale tego zaobserwować 😒 taka ze mnie matka. Żelazo masz na receptę?
Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Co się dzieje? Myśl o dziecku i szukaj tego co cię relaksuje - mnie np. odosobnienie od wszystkich poza mężem i puszczanie dziecku muzyki. Nie ma teraz nic ważniejszego niż dziecko i waszą mała rodzina.

Parapet, gratki za prawidłowe ułożenie! Ja niestety należę do tych co same nie potrafią rozpoznać ułożenia więc na kolejnej wizycie też liczę na taką informację, bo ostatnio mała była z głową u góry.

Hmm może uda mi się odwiedzić Kaufland i kupić płyny. Co prawda nie cierpię tego marketu, ale jestem łowcą promocji

Oo łowca promocji!! Zazdroszczę, to prawdziwy talent...ja zawsze odpuszczam i przeplacam.

Co do Kauflandu. Mój mąż tylko ten sklep uznaje i do innych nawet nie wchodzi!

Selina, wysyłamy Ci dobrą energię! Głowa do góry! Wszystko się samo ułoży!!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:06   #4119
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Parapet ladna waga małej.
Selina
Mecassie dziekuje za odpowiedz. Może dzis wyciagne starego na zakupy do kaufa. Osobiście nie lubie tego sklepu, bo niedawno zrobili wielki remont i wszystko jest nie na tym miejscu
Ale jestem głodna

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
Selina, nie wiem, co się dzieje, ale głowa do góry, musisz być silna dla kruszynki

pomimo bólu ogarnęłam szufladę z przyprawami, do tej pory miałam je w trzech miejscach, teraz tylko w dwóch
ładnie się to prezentuje

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:08   #4120
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Heh padam. Wszystko nam się komplikuje... nawet nie tylko zdrowotnie... Masakra, wszystko pod górkę.

Ojej, przytulam. Trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało.
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Selina co sie dzieje?

Ja dzis bylam na pobraniu krwi i mam dosyc, tyle to sie jeszcze nigdy nie naczekalam, byla inna babka chyba jeszcze wolniejsza od poprzedniej, ciagle komp jej padal i nie mogla drukowac paragonow, ciagle ktos wlazil z paragonami na ktorych zle wbila pesel lub inne dane, no i jak w koncu przyszla moja kolej to stwierdzila, ze sie nie da bo nie mam zyl, w koncu zdjela rekawiczki i mowi, ze musi tak bo inaczej wcale nie wyczuje zyly Jeszcze na koniec nie dala mi kodu do sprawdzenia wynikow online bo niby jesli robie na nfz to sie nie nalezy mi, poprzednia babka nie miala jakos z tym problemu, ech koszmar po prostu.
Bez komentarza :/

Parapet, gratuluje wizyty!

Rozwiązał mi się problem kocyka. Po namyśle zamówie zestaw kokon, materacyk, motylek plus kocyk. Tylko teraz oczywiście mam dylemat jaki wzór wybrać. Niech mnie ktoś w doope kopnie

Idę powisieć sobie nad WC :/

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:10   #4121
asiula1306
Zakorzenienie

Właśnie zaczęłam kompletować moją dokumentację medyczną na jutrzejszą wizytę u neurologa i zabrnęłam w internety w celu potwierdzenia opinii że przy moim schorzeniu nie ma możliwości znieczulenia przy porodzie a jak cesarka to tylko w narkozie. I się poryczałam bo się panicznie narkozy boję Nie chcę być nieprzytomna jak moje dziecko będzie się rodziło, chciałabym móc od razu je przytulić i być świadoma... Jezu, totalnie mnie to wybiło z równowagi
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:13   #4122
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tak to można zaczynać wolne

Będziesz, będziesz. Spokojnie Wiadomo, na poczatku jest trochę chaosu, ale potem wszystko ogarniesz

Kurcze, znowu noc kiepska, tym razem młody budził się co chwile :/
Wczoraj chciałam kupić kocyk. Chciałam taki głównie do wózka i do przykrycia w domu i poległam. Byłam nastawiona na la millou i poszłam go obejrzeć w galerii, ale ten dla niemowlaka jest malutki 70x70 i będzie tylko na chwilę, wiec bez sensu. Większy znów jest z wypełnieniem i to juz jest taka bardziej kołdra a nie koc Jest wersja letnia, bez wypełnienia ale jeszcze niedostępna. Będą bliżej wiosny.
Podobaja mi się rzeczy z samiboo, ale tam nie ma kocyków tylko sama pościel z wypełnieniem, a taką to juz mam, wiec bez sensu kolejna :/ Patrzylam też na allegro, ale jakoś nic mnie nie urzekło. Echhhh , ale mam dylematy z rana

Jak szukasz czegoś lekkiego to polecam Le pampuch, kupiłam u nich kocyk bambusowy 100% i jest taki leciutki i miły w dotyku mam nadzieję że dobrze się sprawdzi na wiosnę, bo właśnie na marzec czy później ba zimę mam jesscze koce z wypelnieniem a je średnio używać w lato

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:18   #4123
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:

Ja niani nie kupuję, mamy 55m2 więc nie ma sensu. Ale gdybyśmy mieli dom to pewnie bym zainwestowała
Smoki wzięłam jakieś dwa, w razie W
Parapet

Właśnie piorę pierwszą partię rzeczy małej zaczynam od rzeczy typu kocyki, pieluszki... Ciuszki popiorę pod koniec miesiąca
Moja apka mnie straszy, że mam pobrać aplikację dzidziusiową, bo niedługo urodzę
Stary 2018-01-08, 14:23   #4124
_Selina_
Zakorzenienie

Napisałam w klubie.

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:35   #4125
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Właśnie zaczęłam kompletować moją dokumentację medyczną na jutrzejszą wizytę u neurologa i zabrnęłam w internety w celu potwierdzenia opinii że przy moim schorzeniu nie ma możliwości znieczulenia przy porodzie a jak cesarka to tylko w narkozie. I się poryczałam bo się panicznie narkozy boję Nie chcę być nieprzytomna jak moje dziecko będzie się rodziło, chciałabym móc od razu je przytulić i być świadoma... Jezu, totalnie mnie to wybiło z równowagi
u mnie to samo, więc mocno liczę na poród sn, bo w narkozie nie będę nic ogarniać i dziecka nie dostanę
dlatego tak przerażają mnie wszelkie bóle kręgosłupa, bo mogą być wskazaniem do cc
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:36   #4126
Torrence
Wtajemniczenie

A ja w kolejce do gina na nfz... Jest godzinne opóźnienie 😒 Jak nigdy. Kolejka idzie jak krew z nosa a mi sie kiepsko siedzi. Ale miałam miec na 18.45 wizytę a w piątek zadzwonili ze na 14.15 wiec pewnie poupychali tych co mieli na później. I obok mnie siedzi jakaś kobieta i stęka i sapie i wzdycha bardziej niż my wszystkie razem wzięte. A w ciąży nie jest.

Pisze na telefonie wiec nie mam jak zacytować więc tylko tyle ze Parapet super ze wszystko ok 😘
Stary 2018-01-08, 14:44   #4127
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A ja w kolejce do gina na nfz... Jest godzinne opóźnienie 😒 Jak nigdy. Kolejka idzie jak krew z nosa a mi sie kiepsko siedzi. Ale miałam miec na 18.45 wizytę a w piątek zadzwonili ze na 14.15 wiec pewnie poupychali tych co mieli na później. I obok mnie siedzi jakaś kobieta i stęka i sapie i wzdycha bardziej niż my wszystkie razem wzięte. A w ciąży nie jest.

Pisze na telefonie wiec nie mam jak zacytować więc tylko tyle ze Parapet super ze wszystko ok 😘
Torrence, trochę wyrozumiałości. Może babka ma, np. grzybice...i ja swędzi i piecze...i bidulka nie może wytrzymać 😂😂

Stary 2018-01-08, 14:46   #4128
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja już po wizycie, jestem w szoku że tak szybko poszło
Zaczynam wizyty co 2 tygodnie, będzie kontrola szyjki itd itp. Mała głową do góry, ale jeszcze na 6 tygodni na obrocenie się. Nie wiem jak z wagą, tylko posłuchałam serduszka, ale już w czwartek usg
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:49   #4129
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Uwaga kolejne dwa pytania:
1. Czy planujecie jakiś fotelik czy cos w ten deseń do wanienki ?
Załącznik 7383196
2. Jaką polecanie maść na sutki ?

Ja planuje taki plastikowy leżaczek do wanienki kosztuje grosze, jakieś 15 zł

Na sutki kupiłam maść Lansinoh, czysta lanolina więc przed karmieniem nie trzeba myć piersi i sutkow z maści

PM 2017
Stary 2018-01-08, 14:52   #4130
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Zaczynam wizyty co 2 tygodnie, będzie kontrola szyjki itd itp. Mała głową do góry, ale jeszcze na 6 tygodni na obrocenie się. Nie wiem jak z wagą, tylko posłuchałam serduszka, ale już w czwartek usg
Gratki 😘

Stary 2018-01-08, 14:57   #4131
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A ja w kolejce do gina na nfz... Jest godzinne opóźnienie Jak nigdy. Kolejka idzie jak krew z nosa a mi sie kiepsko siedzi. Ale miałam miec na 18.45 wizytę a w piątek zadzwonili ze na 14.15 wiec pewnie poupychali tych co mieli na później. I obok mnie siedzi jakaś kobieta i stęka i sapie i wzdycha bardziej niż my wszystkie razem wzięte. A w ciąży nie jest.

Pisze na telefonie wiec nie mam jak zacytować więc tylko tyle ze Parapet super ze wszystko ok
Ło matko, współczuje. Ja ostatnio jak czekałam na rezonans to obok mnie siedział koleś , żuł gumę i tak przy tym mlaskał, że szlag mnie trafiał. Myślałam, że mu j***e :/

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:57   #4132
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Szybko! Ja sie dowiedziałam ostatnio że szef dał zakaz dzwonienia do mnie w sprawach służbowych Mogą dzwonić tylko w kwestiach prywatnych Kciuki za wizyte!Kciuki!!!

Ja dziś siedzę nad wyprawką...Wczoraj zaplacilam na gemini wiec czekam aż spakuja zamówienie Nie mogę zdecydowac teraz jaki chce rożek! Pomocy!!!

Dziewczyny a kupowalyscie nianie elektriniczna? Macie coś godnego polecenia?

Ja nianie dostałam, ale nie planowałam kupować
Tylko że mam taką bez kamerki, mamy dwa pokoje więc nie na potrzeby podglądania dziecka na kamerze jak można zajść i zobaczyć co się dzieje e łóżeczku

PM 2017
Stary 2018-01-08, 14:58   #4133
_Dolly
Rozeznanie

Mówiłam Wam kiedyś, że nie cierpię zimy? Więc u mnie już wiosna I w końcu się zabrałam za tego marchewkowca Część w serduszkowych muffinach (czeka na tż, taka romantyczka ze mnie ), część w keksówce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180108_144434.jpg (110,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180108_132309.jpg (101,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2018-01-08, 15:01   #4134
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ad 1. Ja nie kupuję nic, będę tylko na spód wanienki kłaść tetrę, żeby Mała miała wygodniej

Ad 2. Ja odziedziczyłam po siostrze całą tubkę linomagu, jak się nie sprawdzi kupię coś innego Dzięki! Ja raczej będę szukać czegoś bez kamerki - Mała będzie spala z nami w pokoju, do tego mieszkamy w mieszkaniu a nie w domu wiec dla mnie to trochę zbędny gadżet. Ale mieszkając w donu na pewno zdecydowałabym się na kamerkę Asiula ja jakiś miesiąc temu też miałam takie kłucia... Przeszło samo, z szyjką wszystko ok. Liczę na to że u Ciebie tez będzie dobrze!

Dzięki dziewczyny za info o nianiach! Zaraz o nich poczytam

To ten sam linomag co używa się też pod pieluszki dla dziecka? ten zielony? On ma czysta lanoline w składzie?

PM 2017
Stary 2018-01-08, 15:03   #4135
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mialam narkoze ale przy innym zabiegu i bylo ok ale faktycznie przy porodzie bym nie chciala no ale jesli beda musieli to co poradzisz, wazne zeby z dzieckiem i z toba bylo wszystko ok Poczekaj jeszcze do wizyty i obgadaj wszystko z lekarzem, moze nie bedzie tak zle.
Stary 2018-01-08, 15:04   #4136
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Ja ćwiczę z tą ciężarną joginką https://www.youtube.com/user/kasieklxk/videos
ale zaznaczam, że ćwiczyłam już przed ciążą.
Wg mnie super, bo jest wiele ćwiczeń przygotowujących do porodu i pomagających na aktualne bóle np. rozciąganie bioder.

U mnie jest identycznie ze spaniem na boku, muszę spać na plecach albo na boku z ciężarem przeniesionym bardziej w stronę pleców.

Coś jest nie tak z tym apetytem ciężarnej. Co byście nie pokazały, to bym chętnie zjadła

I straszne, i śmieszne.
Co za beznadziejny złodziej!

Piękna wizja

Haha, 9;30. Ledwie kawę zdążyła wypić

Super że wszystko w porządku i że Mała jest głową w dół

Ciekawe jak waga mojej dzisiaj

PM 2017
Stary 2018-01-08, 15:08   #4137
lelowa
Zakorzenienie

Torrence kciuki za wizyte!

Ojoanna gratki!

Dolly kwiatki cudne, az sie chce wiosny
Stary 2018-01-08, 15:11   #4138
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Selina

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Gratki i kciuki żeby Mała się obrocila

PM 2017
Stary 2018-01-08, 15:13   #4139
Jolinko
Zadomowienie

Parapet gratuluję wizyty, wagi i ułożenia dzidzia 😊

Joanna a Tobie posluchania serduszka 😍 często te wizyty, co 2 tyg...

Selina trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło wam ☺

Dolly super serducha 😊 zjadłabym pomimo że wczoraj skończyłam swoje szamac.

Skończyłam robić obiad i się zmachałam 😜 ach ta forma

Ja nianie planuje na luty. Mąż już jakaś wybrał ☺

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 15:15   #4140
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Parapet, gratuluje po czesci udanej wizyty wazne, że z Małą wszystko ok. Ładną wagę prezentuje i ułożyła sie juz do wyjścia moze Ci jeszcze ta hemoglobina podskoczy. Trzymam za to kciuki
Ja mam ciągle hemoglobinę na granicy, czyli 11, czyli niby dobrze, że nie spada, ale miło byłoby mieć jakiś zapas.
Tak, doczekałam się

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Super wiesci! Swietna waga i brawa za ulozenie
Mysle, ze moja tez juz lezy glowa w dol ale jakos 100% pewnosci nie mam, pod koniec tygodnia sie wyjasni
Jak zaczęłam kilka dni temu czuć takie rozpieranie w dole brzucha, to pomyślałam, że to musi być głowa. Teraz już tego nie czuję, jakby się macica dostosowała. Ach, ta mądra natura
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Coś mi link nie wchodzi 😑

Gratulacje, 1,7 kg już jest co dźwigać. Ja nie mam pojęcia jak ten mój syn leży...nie umiem wcale tego zaobserwować 😒 taka ze mnie matka. Żelazo masz na receptę?
Mam tardyferon, ale efekty marne. Zabawne, bo wydaje mi się, że jem coraz więcej mięsa, a ono nie przyrasta. Chociaż jak pomyślę sobie o diecie świątecznej, to ona chyba nie jest bogata w żelazo.
Wpisz na youtube Małgorzata Mostowska.

Cytat:
Asiula, po narkozie po łyżeczkowaniu wybudziłam się bardzo szybko. Całość może trwała 30 min. i czułam się trochę skołowana, ale kontaktująca. Przygotuj męża, że ma grzać małego na klacie, a potem go przejmiesz.

Cytat:

Dzięki, dziewczyny
Jestem ciekawa, czy się jakoś nie obróci, bo mam wrażenie, że czasem ten brzuch tak bardzo lata, że wszystko jeszcze możliwe.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości