|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Asiula, to babcia miałaby rację 😄
Lunak, to nie działa...ja nie piję przed snem, a do godz.24 potrafię być w toalecie "ten ostatni raz przed zaśnięciem" nawet 3 razy...i później w nocy też. Przynajmniej zastojow w nerkach nie będziemy miały 😊 same plusy. Muszę wstawać z łóżka i brać się za naukę, bo szkoda czasu 😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4292 | |
|
Rozeznanie
|
Bloody, współczuję takich atrakcji. Mam nadzieję, że teraz sobie porządnie odpoczniesz i nie będzie żadnych powtórek
![]() Cytat:
Ale fakt, kosztowała trochę powyżej 600 zl ![]() Dziś córka nie dała mi pospać, bez przerwy się budziła, nie wiem co jej jest. Mam nadzieję, że się nie rozkłada... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wow ktoś przeczytał moje wypociny
![]() Cytat:
Tak jak wspominałam, mnie na IP też potraktowano bardzo dobrze z wyjątkiem tego jednego tekstu tej pielęgniarki. Oby to był "wiatr odnowy" I teraz tak sobie pomyślałam, że w sumie to prócz skarg można też złożyć coś na kształt pochwały! Mi właśnie zawsze było przykro, że tego, co się robi dobrze, z sercem i ponad wymagania się nie dostrzega a za każde małe potknięcie się obrywa. Mam nadzieję, że po porodzie znajdę siły żeby nie pozostawić bez echa tego, co mnie spotkało w szpitalu. Mam nadzieję, że będę mogła opiywać tylko superlatywy Stety i niestety Tak, jak wspomniałam tego typu sytuacje mają dwie strony medalu. Choć niejednokrotnie było mi bardzo przykro to nauczyłam się na co uważać dzięki temu. Bo nawet najbardziej nadgorliwy rodzic ma zawsze choćby ziarenko racji Ja za swoją pokorę dostałam "nagrodę" - największa moja wtopa zawodowa została mi bez problemu wybaczona ![]() [/QUOTE]
|
|
|
#4294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam dużego doświadczenia w Twoim zawodzie, ale nie jest to łatwy kawałek chleba. Dziś, pomimo tego, że to zawsze było moim marzeniem, z wygody, nie wrocilabym do szkoły 😊 także kochana, wychowuj swoją pociechę i wracaj, bo ludzi z prawdziwym powołaniem i pasją tam bardzo brakuje!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4296 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam mniej traumatyczną sytuację ale również opierającą się na diagnozie z kryształowej kuli. Miałam problemy z wysokim tętnem, co wyszło przy okazji jak chciałam oddać honorowo krew. W stacji krwiodawstwa powiedzieli, żebym poszła przebadać się do kardiologa. Poszłam prywatnie, wszystko wyszło ok, lekarka powiedziała, żeby zbadać tsh. Poszłam do rodzinnego, opisałam wszystko, na co on mi że próbuję wymusić na nim skierowanie i on nie widzi potrzeby Zrobiłam tsh prywatnie. Wyszło 0,00014. To już wtedy moja mama wzięła w obroty tego doktorka I tak wyszło moje hashi Cytat:
Ja z każdą głupotą dzowniłam do rodziców. Tak na wszelki wypadek, żeby być zabezpieczonym. Bez komentarza. Imbecyl.
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po wizycie na szczescie faktycznie tka moja natura ale stwierdzil to inny kardiolog bo baaaardzo dlugim i zmudnym badaniu. Innym razem poszlam do nowego neurologa bo chcialam sie przepisac od swojego prywatnie zeby nie placic (tylko chodzic w ramach pakietu z pracy). Wzielam karte, wyniki badan i lekarka tez zapytala po co do niej przyszlam... no rece mi opadly wrocilam pokornie do swojego neurologa. A swoja droga to ide bo wlasnie sie zbieram do niego na wizyte ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Bloody, weź jeszcze Standard Opieki okołoporodowej poczytaj. Nie jest to długie. Jakies 19 stron ustawy. To niby tylko zalecenia ministra, ale ja juz zapowiedziałam mężowi, ze ma sie tego nauczyć na pamięć i sprawdzać czy w szpitalu przestrzegają
![]() Jak widac po wpisać to każda z nas ma przejścia z lekarzami. Mnie lekarz raz powiedział, ze jak bardzo boli to sie umiera. 15 lat wtedy miałam i poszłam do niego konsultować ciagle bolącym łokciem i drętwieniem dłoni (wiele lat wczesniej złamana z komplikacjami). Niby wielki pan chirurg urazowiec ortopeda, ordynator itd, a takim tekstem do gowniary. Wystarczyło zmienić lekarza, na takiego który wszystko wytłumaczył, zlecił prześwietlenia i od razu miał diagnozę, gdzie wystarczyło na intensywną rehabilitacje wyslac zeby był spokoj. Zaciskam kciuki za wszystkie Wasze dzisiejsze wizyty, badania i spraw załatwiania. Ja lecę w odwiedziny do rodziców, a pozniej na SR. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4299 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo nie ma co ukrywać, że czasem są sytuacje, że jak koleżanka lub kolega po fachu coś odwalą to kyrie elejson ![]() A co do mnie to pewnie wrócę do szkoły ale póki co nie tęsknię. No może za sednem mojej pracy czyli za dziećmi i ich rodzicami tęsknię ale za całą otoczką już niekoniecznie. ![]() Cytat:
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2018-01-09 o 09:05 |
||
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ja przy pierwszej ciąży trafilam na IP z mocnym bólem z boku brzucha, akurat mój gin był na urlopie, ale nie było zbędnych komentarzy itd. Z tym że mój lekarz w tym szpitalu pracuje i już na izbie wiedzieli z karty ciąży do kogo chodzę. Nie wiem jakby było, gdybym nie miała lekarza prowadzącego ze szpitala. Chce wierzyć, ze tez bym była potraktowana ok. Zbieram się na zakupy i się zebrać nie mogę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, wyspałam się (o ile wstawanie co chwilę i głupie sny można nazwać wyspaniem).
Współczuję wczorajszych przeżyć. 😘😘😘😘 My się dzisiaj obijamy tzn tyle, że nie odwiozłam partnera do pracy. mam plan zrobić pranie rzeczy dla małej zobaczymy co mi z tego wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje udanych wizyt!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do prania to też się zastanawiam, czy nie myknąć dziś nówek i pieluch :mysli: Co prawda miałam poczekać do weekendu bo wtedy koleżanka mi obiecała dostawę a w czwartek kupujemy komodę ale jakoś mam chęć dziś poprzerzucać te ciuszki
|
|
|
#4304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odwiozłam Męża do pracy po drodze do Luxmedu,
zrobiłam badania już na piątek, zatankowałam auto i teraz czekam na panów od remontu. Jak wejdą to będę się zbierać oddać służbowy telefon do pracy i przy okazji zawiozę Mężowi zapomniany lunch Potem muszę się spakować do Rodziców - będę też w mieście jutro z dekoratorką ale ogólnie śpię u nich do piątku.Bloody, bardzo mi przykro, co za buce :/ Nie dość że lekarz na IP to karetce też by korona z głowy nie spadła gdyby Cię do niego podwieźli, w końcu muszą odwiedzać bazę Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale pomyślałam, że promocja, to coś dobiorę. A mają tutaj takie ceny, że masakra... 400 g oleju kokosowego, kosztuje 35 zł, gdzie ja w sklepie ze zdrową żywnością kupuję za ok. 20 zł A 4 paczek pieluch nie będę brała bo nie wiem jak dziecko je przyjmie.Z fajniejszych rzeczy widziałam płyn do mycia akcesoriów dziecięcych, ale nie będę przepłacać na siłę za pozostałe ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
na szczęście ja potrafię go wyhamować ![]() zawsze się śmiejemy, że on jest serce, a ja rozum ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
na bogato... No ale to jednak USA
|
||||
|
|
|
#4306 |
|
Wtajemniczenie
|
blood_marry - jeju jaki koszmar... dobrze, że wszystko jest już ok!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, trochę mnie wystraszyłyście i poczytałam o tej mojej krótkiej szyjce
![]() rzeczywiście, raczej nie przewiduje się "w standardzie" wcześniej niż przed porodem skracania szyjki. Ale rozwarcia nie ma, szyjka zamknięta, a lekarka powiedziała, że jest ok. Nic nie mówiła o oszczędzaniu się czy innych rzeczach. W czwartek mam wizytę, zobaczę co mi powie inna lekarka
|
|
|
|
#4308 |
|
Rozeznanie
|
Mi sie udalo na szczescie do tej pory omijac szpitale, poza porodem i operacja kolana, ktore rozwalilam na nartach. Wtedy bylo smiesznie, bo 3 ortopedow (trzech!) mi wmawialo, ze nic mi nie jest, stluklam kolano i nie chce na wf chodzic
A ja nie moglam nawet isc szybkim krokiem, kolano mi uciekalo. Na szczescie udalo sie znalezc troche przez znajomosci kontakt do dobrego lekarza, ktory stwierdzil zerwane wiezadla krzyzowe. Powiedzial, ze to jeden z najczestszych urazow, ze kazdy ortopeda powinien go od razu rozpoznac i ze bez operacji w moim przypadku sie nie obejdzie
|
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Hej !
Bloody co za tragefia z tym lekarzem, od razu wszystkiego się odechciewa no nie ? Cieszę się że sytuacja opanowana nikomu o tym nie wspominałam. Dzisiaj mam tyle do zrobienia a nic mi się nie chcę. Dobrze chociaż że całkiem nieźle spałam Muszę jechać do labo oddać mocz, potem zakupy, farbowanie, obiad, wizyta. Lekarza muszę spytać o te moje plamy na brzuchu bo się niepokoje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4312 |
|
Zadomowienie
|
Ojej, bloody_ bardzo współczuję Ci nocnych przygód, bardzo. Nie wyobrażam sobie stresu jaki musiałaś przejść, sam atak, karetka, i to potraktowanie przez lekarza... dziewczyny dobrze napisały że to jakiś imbecyl, buc i gbur, a do tego niedouczony matoł i leń. No masakra jakaś, jak lekarz w ogóle może z takim podejściem i tekstem startować do ciężarnej pacjentki która drży o zdrowie swojego dziecka ?? Jak ja jestem z reguły cicha i nie potrafię się upomnieć o swoje to w tej sytuacji chyba nerw by mnie tak szarpala że afera murowana.
Życzę Ci żebyś szybko wróciła do formy i już nic takiego Cię nie spotkało. Trzymaj się, a dziś tylko odpoczywaj i regeneruj sie☺ I kciuki za wizyty 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Idą do mnie 3 paczki
|
|
|
#4314 |
|
Zadomowienie
|
A te częstoskurcze to to wymienna nazwa do arytmii serca?
|
|
|
#4315 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Bloody za dzisiejsze wizyty, badania ![]() Obudził mnie telefon z zapytaniem czy nie chcę isc na jakis tam pokaz i dostać za to kamere jakaś tam. Czy do Was też wydzwaniaja? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4316 |
|
Wtajemniczenie
|
A do mnie dotarł materacyk. Prosiłyście o opinię więc dwa słowa. Przypomnę, że chodzi o hevea babymax pianko-lateks. W dotyku bardzo fajny ale ciężko się wypowiedzieć n/t odpowiedniej twardości bo trzeba by się na nim przespać żeby to ocenić
. Do jakości wykonania nie ma co się przyczepić. I dostałam milusi kocyk w gratisie z którego jestem bardzo zadowolona bo jest z tych cieńszych a ja mam same grube właściwie ![]() Pewnie więcej powiedziałby Wam uszaty ale niestety nie umie jeszcze mówić, ma dopiero 1,5 roku w końcu WP_20180109_09_48_17_Pro.jpg
|
|
#4317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Bloody_marry ale miałaś przeżycia w nocy, współczuję
dobrze że pojechaliscie na IP sprawdzić czy z dzieckiem wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dzisiaj wizyta o 16 ![]() Jedyne co mnie zniechęca to to ze będę musiała teraz jechać do szefa, księgowej i do zusu :p Bloody współczuje przeżyć :// Mała tak nawala mi pod cyckami, masakrycznie się rozpycha a jak leżę to wali w zebra :/ W głowie mi się dziś kręci jak bym coś Piła ... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:42.

a zresztą źle bym się czuła wiedząc, że w sypialni jest jakaś kamera (bez względu na to czy miałaby podłączenie do sieci czy nie. Chociaż... ona chyba działa na zasadzie podłączenia do sieci
).
ja za swoją daje niecałe 2 stówki, a te z kamerką to koszt 600 zł wzwyż (za te lepsze oczywiście

i po wizycie 

taka bezradnośc, niewiedza, wyrzuty sumienia... I zastanawianie czy z dzieckiem wszystko ok, czy to jej nie zaszkodziło 

13.03.2008
chyba muszę łykać więcej magnezu.
A 4 paczek pieluch nie będę brała bo nie wiem jak dziecko je przyjmie.

nikomu o tym nie wspominałam.
za dzisiejsze wizyty, badania