Mamusie lipcowe 2018 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-09, 01:24   #4351
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norka pochwal się co kupiłaś

Ja myślałam, że dziś padnę jak mucha po wczorajszej nocy a tu nici ze snu.. do tego podlapalam od męża kaszel i tak mnie dusi, że dziś, aż wymiotowałam przy tym wszystkim.. próbowałam sobie pomóc i zjadłam dwa ząbki czosnku, a teraz mam taką zgagę, że niech to .. ciekawa noc przede mną.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kupiłam esencję od firmy Manyo - galactomyces niacin special treatment essence. Czaiłam się na nią, aż w końcu odżałowałam 90 zł. W końcu i tak malutko wydaję na pielęgnację buzi, to postanowiłam zaszaleć za zgodą męża Tutaj recenzja ---> http://www.ewaszalkowska.com/2017/12...trate.html?m=1

Ogólnie polecam bloga. Mój ulubiony z tych pielęgnacyjnych. Dziewczyna jest świetna

Elu, tak Ci współczuję.. Bardziej niż sobie, bo ja chociaż pośpię w dzień. Po powrocie z innego miasta, położyliśmy się spać i spaliśmy do 14:30, a potem jeszcze po kolacji mnie wzięło. Mąż tak bardzo potrzebował snu dzisiaj, bo w niedziele wstał o 3:30, żeby do pracy na 4:30 pojechać, zrobić kilka rzeczy i potem móc do kościoła pójść. Po kościele dalej do pracy (pracuje jako kucharz).

Masz imbir w domu? Czarną herbatę? Ponoć super działają na mdłości.

To kaszel zwiastujący przeziębienie?

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
norciu, dziękuję Ze mną już niemal wszystko dobrze. Gardło ciągle lekko pobolewa, ale na tyle mało, że ignoruję to Jak ostatnio pisałam, że chyba sama się z tego wykaraskam, to później już tylko lepiej było tak, że w sb nawet nie mogłam sobie odmówić basenu.

Śpijcie spokojnie i dłuuuugo, dziewczynki!
Nawet ja "już" dziś jestem w łóżku gotowa do spania (u mnie północ, więc to moja najwcześniejsza pora). Jeszcze coś poczytam do poduchy
Dobranoc
Ratowałaś się domowymi sposobami? Obyło się bez leków? To super! U mnie dopiero zastrzyki pomogły.

Jak ja Ci basenu zazdroszczę! Tak bym chciała, ale cykam się przez te moje infekcje... W najbliższy piątek może pojedziemy z mężem, bo już nie wytrzymuję. Przed basenrm i po posmaruję miejsca intymne clotrimazolem - ciekawy sposób

Gratuluję tak "wczesnego" pójścia spać! Zobaczymy, o której wstaniesz, jestem ciekawa

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 03:59   #4352
madziara889
Zakorzenienie

Dzisiaj tylko ja nie śpie? Maam taki katar, że nie mogę oddychać

Dziewczyny, do 14.01 w netto sa legginsy ciażowe ocieplane po 27 zł.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 04:10   #4353
Naeema
Raczkowanie

Nie śpię i ja 😊
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 06:09   #4354
norka93
Wtajemniczenie

Ja też nie śpię, piąteczka. Po co spać, sen jest dla słabych..

A tak w ogóle Dziewczyny, to mój brzusio powoli zaczyna wyglądać tak.. początkująco ciążowo Jak wciągam brzuch, to już boli i ta oponka na dole coraz większa, ni chowa się ani ani. Jak dobrze, że mam takie spodnie wyjściowe, z grubego, elastycznego materiału, coś a' la eleganckie legginsy, to one jeszcze nie cisną jeszcze.

No i zauważyłam, że jak coś zjem i położę się, to mam refluks, ale nie jakiś baardzo poważny.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-09 o 06:38
Stary 2018-01-09, 07:12   #4355
MalaGosia88
Zakorzenienie

To ja z kolei dziś pierwsza noc... bez pobudki na siusiu! jak na złość obudziłam się już 6:30 a dzieciaki smacznie śpią do teraz... zamiast skorzystać to nie mogę już oczywiście usnąć.
Dobrego poranka!
Stary 2018-01-09, 07:28   #4356
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wyniki pappa chyba mogę odetchnąć!

Wolna B-hcg 73.75 IU/I
Pappa 7.850 IU/I

Trisomia 21
Ryzyko podstawowe 1:1430
Ryzyko skorygowane 1:11281

Trisomia 18
Ryzyko podstawowe 1:16881
Ryzyko skorygowane <1:20000

Trisiomia 13
Ryzyko podstawowe <1:20000
Ryzyko skorygowane <1:20000

Super!! Teraz to już chyba odetchnęłaś trochę?
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Blanka, super wyniki
Ja dzis byłam u gin - wszystko ok. Nie mialam usg, ale słuchaliśmy tetna - posmarować mi żelem brzuch i przyłożył detektor tetna super dźwięk aż zachcialo mi się kupić sobie takie do domu

A w przyszłą środę normalne usg
Juz się piątku nie mogę doczekać też w końcu posłucham 😁 bo do tej pory nie miałam okazji 😔
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja też nie śpię, piąteczka. Po co spać, sen jest dla słabych..

A tak w ogóle Dziewczyny, to mój brzusio powoli zaczyna wyglądać tak.. początkująco ciążowo Jak wciągam brzuch, to już boli i ta oponka na dole coraz większa, ni chowa się ani ani. Jak dobrze, że mam takie spodnie wyjściowe, z grubego, elastycznego materiału, coś a' la eleganckie legginsy, to one jeszcze nie cisną jeszcze.

No i zauważyłam, że jak coś zjem i położę się, to mam refluks, ale nie jakiś baardzo poważny.
Mi dzisiaj wywaliło coś brzuch, nie mogłam spodni dopiac 😯🤐 chyba muszę zacząć się rozglądać za czymś ciążowym. Bo brzucha już nie idzie wciągnąć

Byłam wczoraj z koleżankami u mojej poprzedniej szefowej. Urodziła we wrześniu. Ale mała to kruszynka. Przerazilo mnie to trochę
To samo było jak ciuszki wybieralysmy żeby coś kupić dla małej, masakra jakie to wszystko malutkie

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 07:42   #4357
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Heja! Co do kataru, to moja mama miała taki katar ciążowy ze mną Powiedziała, ze w sumie od samego początku, a minęło jej pół godziny po porodzie (tez jestem lipcowa) 😅 opowiadała, ze jej wtedy nic nie pomagało no i miala taki nawyk, ze mogla zapomniec portfela, ale chusteczki musialy być. Wiec jezeli tez tak macie, to strasznie Wam współczuję...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 07:48   #4358
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Super!! Teraz to już chyba odetchnęłaś trochę?

Juz się piątku nie mogę doczekać też w końcu posłucham bo do tej pory nie miałam okazji

Mi dzisiaj wywaliło coś brzuch, nie mogłam spodni dopiac chyba muszę zacząć się rozglądać za czymś ciążowym. Bo brzucha już nie idzie wciągnąć

Byłam wczoraj z koleżankami u mojej poprzedniej szefowej. Urodziła we wrześniu. Ale mała to kruszynka. Przerazilo mnie to trochę
To samo było jak ciuszki wybieralysmy żeby coś kupić dla małej, masakra jakie to wszystko malutkie

Miałam dokładnie to samo jak byliśmy odwiedzić siostrę tż w lipcu jak urodziła! Jak poszliśmy do sklepu i zobaczyłam jak wygląda rozmiar 56 to mówię że trzeba większe kupić bo to będzie napewno za małe! Po czym okazało się że mała jeszcze się w tym topiła.. Byłam tak przerażona że noworodek jest aż tak mały, że powiedziałam tż że będziemy rodziną bezdzietną bo ja nie dam rady się zajmować takim maleństwem.. A tu masz Ci los za kilka miesięcy okazuje się że będę musiała..
Dodam, że u mnie w rodzinie nie ma praktycznie dzieci i w życiu nie miałam z nimi do czynienia.. Także w lipcu zacznie się jazda bez trzymanki

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:13   #4359
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
To ja z kolei dziś pierwsza noc... bez pobudki na siusiu! jak na złość obudziłam się już 6:30 a dzieciaki smacznie śpią do teraz... zamiast skorzystać to nie mogę już oczywiście usnąć.
Dobrego poranka!
Gratki! Mnie tez to wkurzalo to wstawanie na siusiu w poprzedniej ciąży,teraz się jeszcze nie zaczęło, ale jak rano wstanę to juz muszę bardzo szybko iść do wc 😂
Za to kochany mąż obudził mnie o 5.30,bo czegoś szukał i Młodą też. Na szczęście dałam jej wody,wzięłam na 2 boczek i pospalysmy jeszcze 2 godziny. Tzn mi zeszło troche dluzej z usypianiem,ale tez udało mi sie w końcu odplynac

Wiecie co zauwazylam ostatnio? Ze bardziej mam mdłości jak wezme te ciazowe suplementy niż wtedy gdy zapomne. Wczoraj wzielam wczesnie rano i potem caly dzien mnie ciągnęło. Wiec dziś spróbuję wziac po gotowaniu obiadu to moze sie obejdzie bez mdłości

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:18   #4360
fioletowe okulary
Raczkowanie

Radena czytalam ze wiele suplementow ciazowych wzmaga lub powoduje mdłości i trzeba metodą prób i błędów próbować sobie dopasować witaminy które będą nam służyć. Ja biorę teraz Femibion 2 Ale jak skończę opakowanie spróbuje innych, może Pregne Plus? Ktoras z Was chyba polecala ;-)
Stary 2018-01-09, 08:20   #4361
norka93
Wtajemniczenie

Radena, jak zbadasz sprawę, daj znać. U mnie to chyba bez różnicy, a biorę wit. D3 i K2, do tego kwas foliowy i probiotyki. Wcześniej brałam B Complex, ale jeszcze nie wróciła mi ochota na zabawy z proszkiem.

Godzina 8:20, a ja jeszcze nie spałam. Nie wiem co to za komedie.

Stary 2018-01-09, 08:30   #4362
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norka zapisuje bloga, do poczytania 😊 udało mi się zasnąć o 3.. teraz już na nogach, nie mogłam już dłużej.
Herbatkę czarna piję, a imbir mąż właśnie zjadł jak się próbował leczyć na początku. On już się czuje trochę lepiej, to chyba mi dziś skoczy po coś co mi pomoże. Mąż przeszedł zapalenie płuc, mam nadzieję że u mnie to będzie tylko przeziębienie..😑 dziękuję Kochana, Tobie życzę dzisiaj dużo snuu 😘😘

MalaGosia zazdroszczę snu bez pobudki. 😉😉👍👍

Stary 2018-01-09, 08:46   #4363
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Radena, jak zbadasz sprawę, daj znać. U mnie to chyba bez różnicy, a biorę wit. D3 i K2, do tego kwas foliowy i probiotyki. Wcześniej brałam B Complex, ale jeszcze nie wróciła mi ochota na zabawy z proszkiem.

Godzina 8:20, a ja jeszcze nie spałam. Nie wiem co to za komedie.
Przeczytałam,ze żelazo tak czasem działa. Ale nie wiem czy zdążę coś innego sprawdzić,bo liczę na to,że z końcem 1 trymestru mdłości same miną. Kojarze,ze wzięłam 1 tabletke tego pregna coś,bo byla w gratisie z tą teczką ciążowa i po niej nic mi nie było

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:46   #4364
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Miałam dokładnie to samo jak byliśmy odwiedzić siostrę tż w lipcu jak urodziła! Jak poszliśmy do sklepu i zobaczyłam jak wygląda rozmiar 56 to mówię że trzeba większe kupić bo to będzie napewno za małe! Po czym okazało się że mała jeszcze się w tym topiła.. Byłam tak przerażona że noworodek jest aż tak mały, że powiedziałam tż że będziemy rodziną bezdzietną bo ja nie dam rady się zajmować takim maleństwem.. A tu masz Ci los za kilka miesięcy okazuje się że będę musiała..
Dodam, że u mnie w rodzinie nie ma praktycznie dzieci i w życiu nie miałam z nimi do czynienia.. Także w lipcu zacznie się jazda bez trzymanki

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
U mnie też nasze będzie pierwszym dzieckiem z jakim będę miała styczność trzeba dać radę podobno to samo przychodzi.

Norka też zapisuję bloga może znajdę coś dla siebie 😁ostatnio strasznie mi się skóra przesuszyła na twarzy mam suche placki miejscami i suchy nos:/

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:54   #4365
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrego poranka!
Moja też ale odkryłam przyczynę tego na noc piłam szklankę wody jak przestałam problem się skończył

Witam się w 14+0 spod gabinetu mojej gin
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 09:05   #4366
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Moja też ale odkryłam przyczynę tego na noc piłam szklankę wody jak przestałam problem się skończył

Witam się w 14+0 spod gabinetu mojej gin
Muszę w takim razie zacząć kontrolować ile piję na godzinę dwie przed spaniem może też tkwi w tym problem u mnie?
Udanej wizyty!!! I gratuluję kolejnego tygodnia
Stary 2018-01-09, 09:21   #4367
cambria04
Rozeznanie

Witam się z pracy 😊

Cytat:
Dodam tylko, że jestem po wizycie... Jestem znużona, zmęczona i głodna.
Mam założoną kartę ciąży, ale doktor zapomniał mi wpisać na niej nawet datę porodu . Wpisała jedynie położna w dokumentację ciąży. Badania super, hemoglobina skok z 8,4 na 10,0 i to felerne żelazo z 28 na 111 ! Co do samego badania, to miałam i na fotelu i na leżance usg, z czego to usg nawet nie widziałam... I w dodatku lekarz mierzył bez słowa. Tylko się pytałam, czy ok bo taką miał minę. Żadnych wymiarów nic mi nie mówił. Jak się ubierałam tylko to widziałam na monitorze zatrzymany obraz maleństwa. Na pomiary prenatalne zaprosił mnie do gabinetu na 19.01. Cieszę się, że wszystko ok, ale brakuje mi trochę informacji, ja to bym chciała od razu wszystko wiedzieć, słyszeć... A nie tylko, że jest dobrze .

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Folinka o rany, Ty już połówkowe super, to już tak niedługo, pomierzysz i poznasz swojego okruszka
Super, że wyniki lepsze! Napisz co stosowałaś? Jakieś suplementy czy samą dietą się udało? 😊 Lekarz może miał gorszy dzień i następnym razem będzie bardziej rozmowny😁

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
O to to! Wyjęłaś mi z ust

Wspaniale, że wyniki lepsze!
Mam nadzieję, że to tylko chwilowy gorszy nastrój przez zmęczenie! Trzymaj się
No tak jakoś już W szpitalu tu na połówkowe mam termin na 15.02
Folinka bilety już kupione to tylko czekać na upragnione usg😊 ja mam połówkowe właśnie 15 lutego😀

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
No to Folinka powodzenia any man dostal wolne a tobie udało się kupić bilety.

Blanka dobre wyniki!

Co do sprzątania to ja tutaj specjalista nie jestem ale lubię mieć porządek. Wiem jednak ze aby utrzymać porządek trzeba na bieżąco czyścić i chodzić ze ścierka a ja tak ńie umiem. Wole sobie poczytać na fotelu . Ale ostatnio w TV mówili o pewnej strategii, która dała mi do myślenia i zamierzam ja wypróbować. Mianowicie ustawić sobie czasomierz ma 30 minut i to 30 minut poświecić jedynie na sprzątanie. Na nic innego. Tylko sprzątanie. Podobno to jest niesamowite ile da się zrobić w 30 minut będąc skupionym jedynie na jednej czynności i mając w świadomości ten cuciekajacy czas (jak a egzaminie). Nie rozpraszając się, telefonem, wizażem,telewizja.
Ani rozmowa z domownikami...
Jest w tym jakaś myśl, jak ktoś niezapowiedziany ma przyjść to tak właśnie działam😛 muszę to codziennie wprowadzić, bo u mnie kiepsko z porządkiem...
[QUOTE=arya09;80335076]U mnie też nasze będzie pierwszym dzieckiem z jakim będę miała styczność trzeba dać radę podobno to samo przychodzi.

Norka też zapisuję bloga może znajdę coś dla siebie 😁ostatnio strasznie mi się skóra przesuszyła na twarzy mam suche placki miejscami i suchy nos:/

Oo, właśnie też to mam... Nie wiem czy to ciążowe czy raczej przez ogrzewanie...
Także Norka dzięki za bloga😊

Współczuje bezsenności i chorób paskudnych.... Wcześniej mnie dopadło przeziębienie, teraz trzymam się dzielnie. Za to katar mam rano straszny... I te nocne wycieczki na siku grrr...
Dziś nie mogłam spać dodatkowo prze koszmarny sen - tż zginął w wypadku samochodowym, a ja miałam go zobaczyć ostatni raz w cmentarnej kaplicy, zanieść mu różanirc do trumny, tak strasznie płakałam brrrr... Po obudzeniu musiałam go trzymać za rękę😉
Był temat wózków i kredytów, zastanawiamy się nad budową domu, ale właśnie ten kredyt na 30 lat mnie przeraża...
Co do wózków to mieliśmy baby jogger city elite i teraz byłby super, polecam, możnaby dokupić tylko gondolę, ale w czerwcu na chodniku na przejściu dla pieszych samochód wjechał nam w ten wózek z młodszym synkiem, nic mu się na szczęście nie stało, poczęści dlatego że nie był przypięty pasami i wypadł na żywopłot, ale wózek ma złamany stelaż i nie nadaje się do niczego... To była wyłączna wina kierującej, ale wózka nam nie odkupiła.... Wózek nie należy do najtańszych, a z ubezpieczenia otrzymaliśmy tylko 800zł. Zawsze coś,wiadomo.... Synkowi nic się nie stało i to dla mnie najważniejsze, miał niesamowite szczęście, ale strach był wielki...

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:08   #4368
fioletowe okulary
Raczkowanie

Cambria na tym USG polowkowym to będziesz w 21 tygodniu ? Wybaczcie że tak o to dopytuje ale nie wiem jak to ugryźć i w którym tygodniu się najlepiej zapisać...
Stary 2018-01-09, 10:18   #4369
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Jest skuteczny Ale trzeba posmarować dosyc głębokie w nosie.

11t5d kiedy Wam dokładnie mdłości ustąpiły? Bo juz nie wiem... cały dzien w pracy juz myslalam ze koniec. Wrocilam do domu od razu sie zaczęło . Obiadu zjadłam trzy kęsy. Dojadlam ciastkami . Jak ja mam jesc zdrowo?
Ja dzis 14+4 a mdlosci sa nadal. Chwilami nie ma a jak sa to sie strasznie czuje.

Ja tez czytalam na pampers ze sluzowka nosa jest opuchnieta przez progesteron. Ja w kazdej ciazy sie meczylam teraz tez sie mecze, nawet przez ta suchosc w nosie krew z nosa mi leci.

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Cambria na tym USG polowkowym to będziesz w 21 tygodniu ? Wybaczcie że tak o to dopytuje ale nie wiem jak to ugryźć i w którym tygodniu się najlepiej zapisać...
21 a 22 tygodniem

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:22   #4370
ovejita
Wtajemniczenie

Na usg polowkowe najlepiej iść między 20+0, a 21+6 (więcej na mamaginekolog: https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/).

U nas tez to będzie pierwszą styczność z tak małym dzieckiem. Ostatnio byliśmy z tz na zakupach bo szliśmy odwiedzić koleżankę która urodziła na początku grudnia i mieliśmy duży problem co kupić aż w końcu tz skwitował "dobrze ze za mówiłaś te 5 czy 6 książek o rozwoju i wychowaniu małych dzieci bo chyba są nam niezbedne" a potem wyszukaliśmy na yt filmik jak przewijać dziecko i mi wysyłał różne ciekawostki
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:33   #4371
Patrycja28100
Rozeznanie

Ja zaczynam szykowac sie do gin. Ale mam stresa

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:35   #4372
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo Wam współczuję, Dziewczyny.. Mam nadzieję, że nie będziecie zbyt długo męczyć się z tym, że to jednak przejściowe.

Blanko, zapomniałam Ci napisać.. Czujesz już ruchy, super! Powtórzyły się od tamtej pory? Tego raczej nie da się z niczym pomylić, więc skoro tak to opisywałaś, to musi być to. Koleżanki opisywały to jako takie pukanie od środka albo pływającą rybkę

Folinko, jak się czujesz?

Kupiłam dzisiaj czarną herbatę z cytrynowym posmakiem od Green Hills z Biedronki.. Dziewczyny, jaka ona pyszna jest! Oczywiście słodzę łyżeczką cukru.

Dokonałam dzisiaj swojego pierwszego w życiu zakupu na ebay płacąc paypalem. Szał ciał Nie mogę się doczekać, aż przyjdzie! Ale to dopiero końcówka lutego pewnie.
No już kilka razy dała o sobie znać zazwyczaj wieczorem
M. Dostaje szału bo on nie czuje haha

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:41   #4373
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cambria brałam 3x2 tabletki dziennie Żelazek, popijałam go sokiem pomarańczowym, godzinę po głównych posiłkach. Do tego sok z pokrzywy na czczo pół godziny przed śniadaniem. I jeszcze codziennie wyciskałam sok z buraka i z jabłka. Jeżeli chodzi o zmiany w diecie to ograniczyłam nabiał, podobno przeszkadza we wchłanianiu.
Ja też mam problem z suchą cerą, nawet stare sprawdzone sposoby nie pomagają. Chyba muszę sięgnąć po oleje...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Patrycja będzie dobrze, naprawdę!
Stary 2018-01-09, 10:42   #4374
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Mi w klinice mówili, że mam przyjść na usg II trymestru między 18,a 23+6tc.
Będę dzwonić w lutym sie zapisać

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:09   #4375
vesna85
Przyczajenie

Cytat:
Jest skuteczny Ale trzeba posmarować dosyc głębokie w nosie.

11t5d kiedy Wam dokładnie mdłości ustąpiły? Bo juz nie wiem... cały dzien w pracy juz myslalam ze koniec. Wrocilam do domu od razu sie zaczęło . Obiadu zjadłam trzy kęsy. Dojadlam ciastkami . Jak ja mam jesc zdrowo?
Ja dziś 14t5d i właśnie wczoraj miałam wieczorem nawrót, łącznie z przytulaniem porcelany Ale to chyba przez to, że odpuściłam sobie późną kolację - niestety, ale powinnam jednak coś przed snem zjeść, pewnie wtedy by się to tak nie skończyło...
Na pewno jednak nudności mi zelżały jakieś 2 tygodnie temu, jedynie przypominają o sobie jak zrobię jakąś dłuższą przerwę między posiłkami.
W ogóle kto to wymyślił te poranne ciążowe mdłości? Mnie one dopadały/ją najbardziej wieczorami.

Pisałyście o katarze w czasie ciąży - faktycznie podobno to wszystko przez hormony powodujące rozpulchnienie błony śluzowej, z resztą nie tylko w nosie Ja zwykle rano budzę się z zatkanym nosem, ale później wszystko odpuszcza. Bardzo Wam współczuję bo to paskudny dyskomfort tak męczyć się z tym cały czas

Ja niby jestem najstarszą z rodzeństwa i kuzynostwa (najmłodszy kuzyn aktualnie ma 3 latka) więc, teoretycznie, miałam okazję kontaktować się z maluchami, ale jakoś nie przypominam sobie, żebym się w to mocno angażowała. Nie należę do osób, które lgną do małych dzieci i chyba zwykle miałam obawy, żeby nie zrobić takim maluszkom krzywdy. No ale teraz będzie trzeba się zaopiekować swoim potomkiem i nie wiem jak to będzie. Właśnie zaczęłam poszukiwania szkoły rodzenia bo chciałabym się trochę dokształcić w tym temacie.

Blanka, super, że czujesz już ruchy swojego maluszka Odkąd o tym przeczytałam, sama wieczorami leżę i czekam, czy u mnie Ktoś w środku się odezwie, ale chyba będę musiała jeszcze troszkę poczekać.

Patrycja, trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze

Folinka, czy mogę prosić o dopisanie mnie na pierwszej stronie?:
vesna85, 32l, tp 5.07, pierwsza ciąża
Z góry dziękuję
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:12   #4376
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Witamy sie w 13+0 mnie ciągle trzymają niechęci do różnych potraw i jestem mega oslabiona. Przy robieniu sniadania musze usiasc kilka razy bo noe daje rady stać przy blacie :/ nie wiem czy to sie jeszcze skończy, czy juz tak do konca zostanie :/
Na obiad dzis robie fasolke po bretońsku. Kielbasy raczej nie zjem, ale wrzuce dla męża dla smaku, a sama omine.
Camelitos kciukasy za wizyte

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:25   #4377
ane3kaa
Zakorzenienie

Czym sie rozni badanie Papp-a od badania Papp-a (kryptor)?
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 11:36   #4378
asiaczek
Zakorzenienie

Dziewczyny,kciuki za wizyty.
Ja już mam rzadziej mdłości. Teraz zwykle jak długo nie jem to mnie łapią.

Radena, gdy ja w poprzedniej ciąży brałam falvit na pusty/niepełny żołądek to też mi zawsze było niedobrze

Stary 2018-01-09, 12:03   #4379
summer_overture
Zadomowienie

MalaGosia88, a właśnie miałam pytać, jak ci się udało tak wyniki poprawić. Słyszałam, że preparaty z żelazem słabe są, bo ono się praktycznie nie wchłania i ja wykupiłam, ale nie biorę. Od niedawna za to piję zakwas z buraków, podobno nic się z nim nie równa. NO, smakowo też, ale co poradzić

kurczę, mimo że jestem na zwolnieniu to nie mogę nadążyć z tymi postami.... Pewnie dlatego, że od dwóch dni pęka mi głowa. Ból rozsadzający mi czaszkę, do tego wstawania w nocy na siku co najmniej 3 razy i znowu ten ból JUż nie daję rady.
I sama nie wiem, czy to pogoda, zatoki czy hormony. Tak się pięknie zbiegł ten ból głowy z rozpoczęciem 15. tygodnia

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:03   #4380
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Cambria brałam 3x2 tabletki dziennie Żelazek, popijałam go sokiem pomarańczowym, godzinę po głównych posiłkach. Do tego sok z pokrzywy na czczo pół godziny przed śniadaniem. I jeszcze codziennie wyciskałam sok z buraka i z jabłka. Jeżeli chodzi o zmiany w diecie to ograniczyłam nabiał, podobno przeszkadza we wchłanianiu.
Ja też mam problem z suchą cerą, nawet stare sprawdzone sposoby nie pomagają. Chyba muszę sięgnąć po oleje...

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Patrycja będzie dobrze, naprawdę!
Mi nawet oleje nie pomagają 😞 nie wiem już co stosować na skórę bo łuszczę się strasznie.

-------
Mnie na połówkowe/drugie prenatalne zapisali na 20+0 - tak jak z UG wychodził 😊
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości