Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-09, 20:57   #4441
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Scarlett - ja mialam 4 lata temu luce i kochalam ten wozek a teraz mial byc 42 ale cora podrosla i kupilismy innyze wzgledu na jej sposob aiedzenia. A bedac dzisiaj w smyku przymierzylismy ja do bebetto tito chyba no i potwierdzily sie moje obawy ze aiedzialaby jak mala pokraka no takze tego ie mamy bebetto teraz
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:01   #4442
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o takim baloniku w kontekście jak już kobietom wywołują poród to przed oxy dają balonik

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To chyba cewnik Foleya wtedy się zakłada, jakoś od 3 cm żeby szybciej szło.

Poszłam do pokoiku małej i najchętniej bym go urządziła już jak trza A tak to wszystko w kartonach... Grudzień mi zleciał strasznie szybko, a ten styczeń już mi się dłuży
Stary 2018-01-09, 21:06   #4443
Ojoanna29
Zakorzenienie

Brawa dla dzieciaczków, ale już duże

Niektórzy lekarze to mogliby się zastanowić zanim zaczną straszyć, mi na ostatnim usg wyszły różnice tygodniowe, ale lekarz mówił, że wszystko ok, więc się za bardzo nie przejmowałam
Długo trwa usg 3 trymestru? Nie wiem na ile się nastawiać

Jeszcze mnie wkurzył tz na wieczór - polamalo mnie od tego prasowania, każdy krok łamie mi biodra, więc poprosiłam, żeby poskladal pranie, bo ja nie dam rady - ok, później, jak mu przyniosę ciastka z kuchni. Ledwo chodzę i będę mu pod nos podstawiac smakołyki, żeby łaskawie złożył swoje ubrania
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:16   #4444
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Tesciu w lutym ma 70urodziny. Nie mam zielonego pojęcia co na prezent teść jest na emeryturze. Nie lubi siedzieć bezczynnie w domu, woli pracować w polu, ogródku, lesie. Lubi piwo i inne trunki, nie pali. Może macie jakieś pomysły?

Może coś w tym stylu? Na allegro jest bardzo dużo takich karafek z grawerem w różnych cenach.
http://allegro.pl/karafka-z-grawerem...f-a171f21494da
Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Wow, to już chwila
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie. Wpadam tylko napisać że mała ma już 2,5kg jest śliczna i w ogóle zakochałam się! Szyjka jeszcze zamknięta i twarda także nie rodzę :cwaniak:

Super
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
A my zakupiliśmy taki fotelik zakochałam się w kolorze co prawda dla córy miałam tez pastele tyle że róż
Ale ładny

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:25   #4445
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

dzięki dziewczyny za rady odnośnie koszuli! Wezmę w takim razie s i m

blackberry - u kogo kupowałas przescieradło?

Co do balonika - słyszałam ale nie będę testować

Czarodziejka - dla mnie 1

Nadalka - mi też się wydaje ze 4 dni to nie różnica, może to być błąd pomiaru. W czwartek usłyszysz, że wszystko jest ok

Koma - jaki okbrzymek! 6-7 tygodni? Przecież to lada moment!

ScarlettO - ładny wózek! Co do fotelika tez mamy atona 5

Mecassie - jaka duża! Szok! Super, że wszystko ok!

TZ dziś zrobił mi niespodziankę i wrócił z pracy z wózkiem i fotelikiem! A jeszcze dzisiaj sobie myślałam że będziemy tyle na niego czekać. Zamawialismy 28 grudnia, czas oczekiwania miał być do 6 tygodni, ale babeczka mówiła, że pewnie przyjdzie trochę wcześniej. Mimo to nie spodziewalam się, że bedzie w 1.5 tygodnia! W czwartek będziemy składać wózek to wrzucę foto

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:27   #4446
Jolinko
Zadomowienie

Nadalka, Koma, Mecassie gratuluję wizyt. Brawa dla dzieciaczkow że tak ładnie rosną 😎
Koma 7 tyg? to naprawdę mało mi się wydaje że już jest, przecież to już zaraz 😉
Mecassie ale duża Twoja babeczka już 😊 dobrze że jednak jeszcze nie rodzisz na dniach. 😉
Nadalka a co to jest 4 dni? to kurde tyle co nic 😊

Scarletto śliczny ten wózek 😍

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:28   #4447
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Może coś w tym stylu? Na allegro jest bardzo dużo takich karafek z grawerem w różnych cenach.
http://allegro.pl/karafka-z-grawerem...f-a171f21494daWow, to już chwila Super Ale ładny

Może w końcu przestanę wymiotowac 😄😂 trzeba szukać pozytywów 🎉🎉

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:29   #4448
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Poszłam do lekarza na nocną opiekę, bo mąż dopiero po 19 wrócił z pracy. Wchodzę do gabinetu, a tu mój kolega z klasy. 20 minut gadał, już myślałam, że mnie nawet nie osłucha. No i nic nie wiem. Tyle, że raczej antybiotyk nie potrzebny. Zapisał jakiś syrop, obym po nim spała.

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:29   #4449
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie czy zamawiacie literki/imiona dzieci? I wtedy te puchate szyte czy lepsze będą naklejane na ścianę?
Ja sama uszylam literki z filcu, wypelnilam kuleczkami gabki zeby byly takie puchate
Musze sie za to wziac i drugiej tez uszyc tylko zdecydowanegow wyboru imienia wciaz brak
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:29   #4450
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
TZ dziś zrobił mi niespodziankę i wrócił z pracy z wózkiem i fotelikiem! A jeszcze dzisiaj sobie myślałam że będziemy tyle na niego czekać. Zamawialismy 28 grudnia, czas oczekiwania miał być do 6 tygodni, ale babeczka mówiła, że pewnie przyjdzie trochę wcześniej. Mimo to nie spodziewalam się, że bedzie w 1.5 tygodnia! W czwartek będziemy składać wózek to wrzucę foto

Zazdro, my zamowilismy dzień wcześniej i czekamy. Ale to nawet dobrze bo weszła dzisiaj ta ekipa i jest rozpiernicz. Szybko im dzisiaj szło więc kto wie kto wie. Jutro tam jeszcze podskocze po drugiej turze Ikei z dekoratorką a potem w piątek wieczorem dopiero to już albo będzie skończone albo w sobotę jeszcze jakieś drobiazgi

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:33   #4451
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Nadalka - mi też się wydaje ze 4 dni to nie różnica, może to być błąd pomiaru. W czwartek usłyszysz, że wszystko jest ok

Stacjonarnie, ale w necie napewno znajdziesz z tej firmy, danpol. U nas w mieście jest fabryka robia materace, posciel 😊

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:36   #4452
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam nowy post Nieboskiej Matki na FB o tym jak przygotowywała się do porodu. Wspomina tam o ćwiczeniach z Aniball, spotkaliście się z tym? Z tego co przeczytałam to jest to balonik, który wsadza się do pochwy i pompuje, codziennie starając się o większy obwód. Ma to na celu przygotowanie do porodu bez nacinania czy pękania krocza. Ćwiczenia zaczyna się na 3-4 tyg przed terminem porodu.

Szczerze to pierwsze słyszę o takich ćwiczeniach. Pierwsze co mi się nasunęło to czy to nie powoduje wcześniejszego porodu. Ale producenci zapewniają że nie. Koszt 199zl.

Ktoś o tym słyszał albo planuje używać?

Nie, nie zamierzam. Ten balonik jedynie mi sie kojarzy ze szpitalem i porodowka ale nie chcialabym zeby mi go dawali.
Wole robic masaz, brac wiesia i pic herbatke z lisci Jak ma sie peknac to i tak sie peknie, nie ma reguly. A naciecia sie nie boje bo jest lepsze niz paskudne pekniecie.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jakos wole delikatnie pęknąć niż potem męczyć się z rozpompowaną psiochą
A tak serio to nie wiem, ale mi takie cuda wcześniej nie były potrzebne to i teraz tez nie

Moje zawroty głowy spowodowane były chyba niewyspaniem. Przed wizyta zdrzemnęłam się chwile i jest Ok .

Ja już w domu. Zwolnienie tylko 30 dni, powiedziała ze nie da się na dłużej

I znowu jej coś z tym brzuszkiem nie pasuje. Do tego doszło za mało wód.
Brzuch na wymiar 4 dni do tylu, jak dla mnie to żadna tam różnica. Hmm... według niej chyba wszystko powinno być wpasowane w tydzień i dzien, ale przecież dzieci róznie rosną ??
Mam się stawić na oddział na usg w czwartek rano, ma kogoś poprosić by zrobił obiektywne usg.
Szyjka 4 cm, leży główką w dół.
Wazy 1502g. Następna wizyta z wynikami 6.02.

Kurcze twoja ginka faktycznie bardzo skrupulatna i nie uznaje nawet malych odchylen. Mysle, ze to czwartkowe usg cie powinno uspokoic. Nie przejmuj sie na zapas, moim zdaniem to wcale nie sa jakies duze odchyly.

Cytat:
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku 😲 "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Super, gratki! Jesli cc planowane to zwykle robia szybciej wiec kochana rob ostatnie prania, prasowania i pakowania i spokojnie czekaj, bedzie dobrze
Stary 2018-01-09, 21:36   #4453
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Zazdro, my zamowilismy dzień wcześniej i czekamy. Ale to nawet dobrze bo weszła dzisiaj ta ekipa i jest rozpiernicz. Szybko im dzisiaj szło więc kto wie kto wie. Jutro tam jeszcze podskocze po drugiej turze Ikei z dekoratorką a potem w piątek wieczorem dopiero to już albo będzie skończone albo w sobotę jeszcze jakieś drobiazgi

Ilsa Lund czy ty może jesteś z Poznania? Jeśli tak to czy możesz polecić dekoratorkę? Nie mam pojęcia na urządzenie pokoju dla małego u córki już jest misz marz ale przynajmniej różowy 😂
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:40   #4454
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
A mnie sie bardziej dla dziewczynek podobają rzeczy choc i tak wiekszosc rzeczy (oprocz ubranek) kupuje neutralnych
Mi tez sie bardziej podobaja ciuszki dla dziewczynek takie zywsze i bardziej radosne, kolorowe no ale ja nie lubie mdlych kolorow, te ciuszki co mi sie podobaja z dzialu chlopiecego tez dla malutkiej kupuje, pierwsza tez nie miala samych rozowych
Stary 2018-01-09, 21:42   #4455
Lunak
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja tak na szybko, bo mam mętlik w głowie. Po szkole super. Duzo ćwiczeń zmniejszających ból było. Ale za to Dzieć dzis taki spokojny, ze sie martwic zaczynam. Tzn czułam, ze sie ruszał, ale w porównaniu do tego co było to niewielki procent ruchów.
Obiecuje, ze resztę wątku nadrobię jutro. Trzymajcie sie ciepło!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:47   #4456
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja już po wizycie. Wpadam tylko napisać że mała ma już 2,5kg jest śliczna i w ogóle zakochałam się! Szyjka jeszcze zamknięta i twarda także nie rodzę :cwaniak:

Suuuper, ladna waga Dobrze, ze szyjka zamknieta, zawsze to spokojniejsza glowa

Cytat:
A my zakupiliśmy taki fotelik zakochałam się w kolorze co prawda dla córy miałam tez pastele tyle że róż
Swietne kolory
Ja teraz wzielam dla malutkiej kolor nosidla nomad blue i tez mi sie bardzo podoba.
Stary 2018-01-09, 21:52   #4457
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Właśnie nas też to trochę zaskoczyło bo w przyszłym tygodniu przychodzą nam meble do sypialni i będzie totalne przemeblowanie 2 pokoi. W tym momencie nie mamy nawet gdzie postawić tego wózka. Dlatego złożymy go dopiero w czwartek u mojej siostry (od niedawna mieszkają w swoim domu, ale na pietrze mają 3 niewykonczone jeszcze pokoje, w jednym z nich chwilowo przetrzymamy wózek jak się zgodzi ). Strasznie chciałabym go już zobaczyć, ale nie ma sensu wnoszenie go na 3 piętro tylko po to, żeby go złożyć i znów znieść do samochodu Wózek przewieziemy pewnie przed samym porodem i od razu zostawimy w wózkowni
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Stacjonarnie, ale w necie napewno znajdziesz z tej firmy, danpol. U nas w mieście jest fabryka robia materace, posciel

Dziękuję! Jutro poszukam

Jutro czeka mnie dzień kuriera! Przychodzi moje zamówienie z gemini i książka po prostu piersia

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:53   #4458
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Gratuluję udanych wizyt! :
Czarodziejka, scarlettO, parapet dziękuję bardzo Wam za odpowiedzi.
Oliwka super kolor tego fotelika
Selina bezwstydny ten kolega.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 21:54   #4459
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ja sama uszylam literki z filcu, wypelnilam kuleczkami gabki zeby byly takie puchate
Musze sie za to wziac i drugiej tez uszyc tylko zdecydowanegow wyboru imienia wciaz brak
A masz zdjęcie tych literek? Pochwal się trochę !
Cytat:
Nie, nie zamierzam. Ten balonik jedynie mi sie kojarzy ze szpitalem i porodowka ale nie chcialabym zeby mi go dawali.
Wole robic masaz, brac wiesia i pic herbatke z lisci Jak ma sie peknac to i tak sie peknie, nie ma reguly. A naciecia sie nie boje bo jest lepsze niz paskudne pekniecie.

Kurcze twoja ginka faktycznie bardzo skrupulatna i nie uznaje nawet malych odchylen. Mysle, ze to czwartkowe usg cie powinno uspokoic. Nie przejmuj sie na zapas, moim zdaniem to wcale nie sa jakies duze odchyly.

Super, gratki! Jesli cc planowane to zwykle robia szybciej wiec kochana rob ostatnie prania, prasowania i pakowania i spokojnie czekaj, bedzie dobrze
Ostatnie pranie? Ja jestem w zupełnym proszku 😖😲 trzeba pomalować, ogarnąć...poczułam strach, radość, sama nie wiem 😭 chyba przerażenie, że to tak niedługo. Człowiek dopiero zdążył się przyzwyczaić do tej ciąży, polubił te ruchy, zaakceptował wymioty i niedogodności...a to już ma być koniec?! Jestem rozerwana, bo uświadomiona

Stary 2018-01-09, 21:54   #4460
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Na pewno krócej niż połówkowe Jakieś 15 min Nawet z tych emocji dałam radę wyleżeć na plecach

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak na szybko, bo mam mętlik w głowie. Po szkole super. Duzo ćwiczeń zmniejszających ból było. Ale za to Dzieć dzis taki spokojny, ze sie martwic zaczynam. Tzn czułam, ze sie ruszał, ale w porównaniu do tego co było to niewielki procent ruchów.

Mamuśka wyluzuj, miałaś aktywny dzień to dzieć sobie pospał Poczekaj jak ci w nocy da do wiwatu jak się położysz
Stary 2018-01-09, 22:01   #4461
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
A masz zdjęcie tych literek? Pochwal się trochę !

Ostatnie pranie? Ja jestem w zupełnym proszku 😖😲 trzeba pomalować, ogarnąć...poczułam strach, radość, sama nie wiem 😭 chyba przerażenie, że to tak niedługo. Człowiek dopiero zdążył się przyzwyczaić do tej ciąży, polubił te ruchy, zaakceptował wymioty i niedogodności...a to już ma być koniec?! Jestem rozerwana, bo uświadomiona

Mam, wrzuce jutro do klubu
Ja tam ci troche zazdroszcze, wiesz na czym stoisz, masz konretny czas na dopiecie wszystkiego na ostatni guzik choc zdaje sobie sprawe, ze czasami lepiej zyc w blogiej nieswiadomosci i czekac az wezmie z zaskoczenia i samo sie zacznie
Tak czy siak zycze zebys wszystko zdazyla ogarnac, egzaminy zaliczyc spiewajaco i miec przed porodem spokojna glowe
Stary 2018-01-09, 22:05   #4462
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku 😲 "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Gratuluje wizyty i wagi malucha
Ktory to juz tydzien i dzien? porod za 7 tyg to i tak w terminie donoszenia juz wiec trzeba sie z ta mysla juz pogodzic

Cytat:

Super jaka duza dzidzia juz

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:09   #4463
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Scarlett - ja mialam 4 lata temu luce i kochalam ten wozek a teraz mial byc 42 ale cora podrosla i kupilismy innyze wzgledu na jej sposob aiedzenia. A bedac dzisiaj w smyku przymierzylismy ja do bebetto tito chyba no i potwierdzily sie moje obawy ze aiedzialaby jak mala pokraka no takze tego ie mamy bebetto teraz
Ja sie nastawiam ze pewnie i tak kupimy „parasolkę” jak Młody juz ładnie siedziec bedzie, bardziej praktyczna. Ale zobaczymy

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Brawa dla dzieciaczków, ale już duże

Niektórzy lekarze to mogliby się zastanowić zanim zaczną straszyć, mi na ostatnim usg wyszły różnice tygodniowe, ale lekarz mówił, że wszystko ok, więc się za bardzo nie przejmowałam

Jeszcze mnie wkurzył tz na wieczór - polamalo mnie od tego prasowania, każdy krok łamie mi biodra, więc poprosiłam, żeby poskladal pranie, bo ja nie dam rady - ok, później, jak mu przyniosę ciastka z kuchni. Ledwo chodzę i będę mu pod nos podstawiac smakołyki, żeby łaskawie złożył swoje ubrania
Ok 15 minut, pomiar obwodów miałam robiony, sprawdzane serce, mózg i inne narządy

Cytat:

Oo to szybko! czekamy na zdjecie wózka po złożeniu

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Poszłam do lekarza na nocną opiekę, bo mąż dopiero po 19 wrócił z pracy. Wchodzę do gabinetu, a tu mój kolega z klasy. 20 minut gadał, już myślałam, że mnie nawet nie osłucha. No i nic nie wiem. Tyle, że raczej antybiotyk nie potrzebny. Zapisał jakiś syrop, obym po nim spała.

Tyle dobrze ze obejdzie sie bez antybiotyku, zdrówka

Cytat:
Mi tez sie bardziej podobaja ciuszki dla dziewczynek takie zywsze i bardziej radosne, kolorowe no ale ja nie lubie mdlych kolorow, te ciuszki co mi sie podobaja z dzialu chlopiecego tez dla malutkiej kupuje, pierwsza tez nie miala samych rozowych
Dl dzieciaczków to faktycznie często te ubranka sa unisex nie ma sie co ograniczać

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość

Pewnie sie uaktywni wydaje mi sie, ze to tak jak z nami dorosłymi, mamy bardziej i mniej aktywne dni No i dzieciaczki ciagle rosną i ciagle ubywa im miejsca, takze tez nie sa skłonne do takich codziennych intensywnych ruchów
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:12   #4464
lelowa
Zakorzenienie

Na koncowce jak juz dziec ma mniej miejsca te ruchy maja prawo byc bardziej leniwe i mniej odczuwalne.
Stary 2018-01-09, 22:14   #4465
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Super kolor to Pebble Plus?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:16   #4466
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Mam, wrzuce jutro do klubu
Ja tam ci troche zazdroszcze, wiesz na czym stoisz, masz konretny czas na dopiecie wszystkiego na ostatni guzik choc zdaje sobie sprawe, ze czasami lepiej zyc w blogiej nieswiadomosci i czekac az wezmie z zaskoczenia i samo sie zacznie
Tak czy siak zycze zebys wszystko zdazyla ogarnac, egzaminy zaliczyc spiewajaco i miec przed porodem spokojna glowe
Super! Ja szukam inspiracji na te literki i jakoś tak ... nic mi się nie podoba 😊 dziękuję!! Masz rację, ale perspektywa konkretnej daty jest trochę porazajaca. Chyba trochę się zaczynam bać. Ale racja, od jutra egzaminy, a ja się zupełnie nie mogę skupić, pora brać się za naukę!
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Gratuluje wizyty i wagi malucha
Ktory to juz tydzien i dzien? porod za 7 tyg to i tak w terminie donoszenia juz wiec trzeba sie z ta mysla juz pogodzic

Super jaka duza dzidzia juz
Dziś teoretycznie 32+0. Wiem, że trzeba się z tym liczyć, ale inaczej kiedy siedzisz sobie w domu i dumasz, mylisz- jeszcze przecież tyle czasu, a co innego, kiedy lekarz ci mówi "pani kochana, to za chwilę"

Stary 2018-01-09, 22:20   #4467
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa Lund czy ty może jesteś z Poznania? Jeśli tak to czy możesz polecić dekoratorkę? Nie mam pojęcia na urządzenie pokoju dla małego u córki już jest misz marz ale przynajmniej różowy 😂
Tak, jestem z Winograd W sumie ona by się nie obraziła za publiczne napisanie więc na Facebooku wyszukaj Pika design projektowanie wnętrz ma swoje ekipy i stolarzy i jakąś zaprzyjaźnioną firmę z dawandy do poduszek

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:24   #4468
ScarlettO
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Super! Ja szukam inspiracji na te literki i jakoś tak ... nic mi się nie podoba dziękuję!! Masz rację, ale perspektywa konkretnej daty jest trochę porazajaca. Chyba trochę się zaczynam bać. Ale racja, od jutra egzaminy, a ja się zupełnie nie mogę skupić, pora brać się za naukę!

Dziś teoretycznie 32+0. Wiem, że trzeba się z tym liczyć, ale inaczej kiedy siedzisz sobie w domu i dumasz, mylisz- jeszcze przecież tyle czasu, a co innego, kiedy lekarz ci mówi "pani kochana, to za chwilę"

Przede mną tez ostatni rok typowej nauki, a potem egz zawodowy. Byle przetrwać powodzenia na egzaminach

U mnie tez 32+0 ale u mnie póki co szykuje sie SN, wiec tak naprawdę za 5 tyg ciąża donoszona i bedzie sie moglo juz wszystko dziać. Jakos tak przeraża mnie ze to za niewiele ponad miesiąc. A przecież w czerwcu robiłam dopiero test ciazowy!

Ilsa wpiszesz mi wózek Bebetto Murano i fotelik Cybex Aton 5?

Idę zjeść truskawki

Edytowane przez ScarlettO
Czas edycji: 2018-01-09 o 22:26
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 22:29   #4469
nadalka
Zakorzenienie

Dziewczyny ja się nie stresuję w ogole. Ogólnie biorąc wszystkie pomiary wychodzi 29+5 czyli tez 4 dni do tylu.
Z Igą miałam termin na 26.06. A NA USG termin pokazywał się nawet na 8.07. A każda cześć ciała żyła swoim życiem. Denerwuje mnie to trochę takie przewrażliwienie jej, chyba ze ma jakieś zle doświadczenia w tym i nic nie chciała powiedziec.
Dla mnie to tylko zawracanie pupy, No ale już pójdę jak jeszcze jej te wody nie pasują.
U nas w 3 tygodnie równo pol kilo przybrała, patrząc na to ze dzieci im bliżej porodu tym więcej przybierają to dobry przyrost.

Mój kalafior ciążowy objawia się tym, ze potrafię przypomnieć sobie co miałam zrobić 5 sekund temu. Strasznie mnie to denerwuje.

Stary 2018-01-09, 22:30   #4470
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Przede mną tez ostatni rok typowej nauki, a potem egz zawodowy. Byle przetrwać powodzenia na egzaminach

U mnie tez 32+0 ale u mnie póki co szykuje sie SN, wiec tak naprawdę za 5 tyg ciąża donoszona i bedzie sie moglo juz wszystko dziać. Jakos tak przeraża mnie ze to za niewiele ponad miesiąc. A przecież w czerwcu robiłam dopiero test ciazowy!

Ilsa wpiszesz mi wózek Bebetto Murano i fotelik Cybex Aton 5?

Idę zjeść truskawki
Ech ta nauka 😊 ja się dziś zapisałam na seminarium dyplomowe , ciekawe jak to będzie 😄 wzajemnie, więcej tu nas - mam uczących się jeszcze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości