|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Jezu laski tak mnie plecy rozbolaly nagle w sumie, ze ledwo chodze schylam sie. Jak do jutra nie minie to lekarz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4562 | |
|
Zadomowienie
|
Cybex aton m 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4564 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo i tak byłam na poczcie, a po tym jak po ostatniej wizycie dostałam telefon od koleżanki, że u nich w przedszkolu epidemia choroby niebezpiecznej dla ciąży i dziecko chore, i że ona mogła to przenieść, bo zaraża się, choć nie ma się jeszcze objawów itd., to sobie pomyślałam, że siedzę na dupsku w chacie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu z fedexem mam przy każdym zwrocie pod górkę Teraz będzie trzeci raz, bo staram się skorzystać z wyprzedaży i trochę sobie i mężowi szafę uzupełnić.![]() Cytat:
Szalona matka ![]() Cytat:
![]() Bloody, u mnie włosy lecą na potęgę, została mi jakaś 1/3 tego co miałam. Idę do dermatologa z tym, ale nie spodziewam się, że w ciąży da się coś zadziałać. Cytat:
![]() Owocnego pisania ![]() Studiujące dziewczyny, podziwiam was bardzo! Ale się złaziłam po sklepach Ale wydaje mi się, że nie zapomniałam o niczym, więc jestem zadowolona. Niestety, nacięłam się na promocje w rossmannie, bo trzeba mieć aplikację, żeby było 2+2. Uparcie próbuję się bronić przed podawaniem im danych, ale coś czuję, że mnie złamią w końcu.Kupiłam na próbę paczkę bambusowych i biodegradowalnych pieluch. Jakby były dobre, to pewnie będziemy używać. No i już będzie poważny powód do zarejestrowania się ![]() Mamy dostać od znajomych rzeczy po ich córce, więc też udało mi się coś kupić na wymiankę ![]() W reserved nie wiedziałam co brać, bo dresy po 19,90 (chłopięce bardziej mi się podobały), bodziaki i koszulki od 9,90 do 14,90, bluzy 19,90. Wzięłam Małej ciepłą rozpinaną bluzę, bo w takiej cenie ciężko gdziekolwiek trafić, a tego nie mamy aż tak wiele. Przyszedł proszek bobasowy, więc teraz pierzemy. Padnę wieczorem i zasnę jak kamień ![]() Blacberry, połóż się na podłodze i wyciągnij ręce do góry. Może coś musi wskoczyć na swoje miejsce. Tylko żebyś potem dała się radę podnieść, jeśli nie ma nikogo w domu kto by ci pomógł. Edytowane przez parapet Czas edycji: 2018-01-10 o 15:43 |
||||||||
|
|
|
#4565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie od dwoch dni boli po jednej stronie przy karku, ledwo moge reke podniesc do gory po tej stronie. U mnie takie atrakcje raz na jakis czas, tym razem chyba sie dorobilam zdejmujac szalik w drodze do pracy - tak mi goraco bylo, a potem mi wialo po szyi... Normalnie bym posmarowala czyms przeciwzapalnym, a teraz nie moge. Wczoraj caly wieczor z cieplym okladem siedzialam, ale juz chyba lepiej, moze przejdzie... ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Wlasnie zobaczylam, ze mam trzy paczki do odebrania, szalenstwo wyprzedazy U mnie prawie nic nie przychodzi kurierem do domu, chyba, ze wielkie paczki, ale mam do odebrania w najbliszym supermarkecie (codziennie 7-22), odbieram przy okazji zakupow
|
|
|
|
|
#4566 |
|
Zadomowienie
|
Eh... ale mi ten katar dokucza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4568 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
||||
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w locie między zakupami a SR.
Muszę się pochwalić że dzisiaj pierwszy raz mnie z kolejki wywołali i to w dwóch sklepach Reserved i Rossmann.Dokupiłam ciuszków i zbliżam się do końca przynajmniej tej części wyprawki. Wózek i fotelik nadal w miejscu ale w sobotę zamawiamy. To nasz deadline ![]() Lece na SR, pozniej Was nadrobię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie do Mamuś, które kupiły lub planują karuzelę hand made - gdzie kupiłyście/kupujecie ramię do łóżeczka? pozytywka do tego się przyda? polecicie jakieś fajne?
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam jeszcze jałmużny na koncie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4572 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj o 13 zamówiłam materiały na kocyk i o 9 były już w Paczkomacie. Już wyprane, pewnie jutro albo pojutrze babcia się za to weźmie. Tylko zastanawiam się czy robić go z ociepleniem czy bez? To jest minky i bawełna.
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Spakowałam torbę dla małej do szpitala
Jeszcze tylko rożek dorzucę jak kurier przywiezie i wypiorę.Teraz czuję jak się wierci, mam wrażenie, że mi zaraz wystawi stópkę ![]() Koleżanka pytała czy lekarz mi już określał wagę z jaką mała ma się urodzić, u niej podobno na usg 3 trymestru to jakoś wyliczali, a ja pierwsze słyszę
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
Tez slyszalam, ze na tym usg 3 trym okreslaja wage ostateczna. Jutro tez o to spytam choc robie u zwyklego gina, bez zadnych certyfikatow, podobnie jak polowkowe.
|
|
|
|
#4575 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak cię nie zastanie, to paczka i tak trafia do punktu odbioru, ale one niekoniecznie są w pobliżu. Cytat:
Mój lekarz nie szacował skoro będziemy się jeszcze widzieć kilka razy
|
||
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję sie po III USG prenatalnym. Z córcią wszystko w porządku. Waży już 1500g i ma pulchne uda
Będzie mały Michelinek.
|
#4577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Warto też wiedzieć że minky jest bardzo ładne i modne ale też sztuczne i słabo przepuszcza powietrze. Także ja nie będę używać np w łóżeczku na noc takiego materiału. Zamówiłam wreszcie wózek!! Stanęło na nowym modelu cybex, Cybex Balios S i fotelik też od nich, aton 5. Kolory czerwone, więc trochę szaleństwo, mam nadzieję E nam się nie znudzi niestety do odbioru będzie na koniec miesiąca, ale za to dostaliśmy wydaje mi się spory rabat w Askot we Wrocku bo 250zl przy zakupie wózka 2w1 i fotelika. adaptery i folia przeciwdeszczowa będą dostępne w lutym.Kupujecie jakies torby do wózka inne niż standardowe? Do cybexa są megabrzydkie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do łóżeczka szukam czegoś innego wlasnie ze względu na to, że minky sztuczne. Ale jednej chociaż chcialam taki kolorowy, ładny. 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo ladna waga malej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Bloody super że wózek zamówiony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence - trzymamy kciuki żeby praca poszla szybko. I wracaj do nas
![]() Jolinko - super, że zakupy się udały! Dużo rzeczy kupiliscie! ![]() blood_marry - gratuluję zakupów! Super! Też właśnie mam jeden kocyk z minky i szukam jeszcze jakiegoś do łóżeczka. Coś polecacie? ![]() Jeju ale jestem dziś padnieta! Dzień mega intensywny ale sama dałam się wrobic W międzyczasie udało mi się kupic 2 spisenki, 2 czapeczki i 1 body i 1 pajacyka dla małej. W sumie to z rozmiarów 56, 62, 68 chyba nie potrzebuje już nic (ale znając mnie pewnie coś jeszcze kupie). Kupiłam tez ręcznik bawełniany 100x100, 2 sloiki na waciki (chce w domu myć pupe płatkami kosmetycznymi) i przywieszkę do wózka Jutro zakupów ciąg dalszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a kupujecie wogóle kołderkę dla dzieci czy zostajecie przy kocykach?
Chcę zamówić ochraniacze na łóżeczko i zastanawiam się czy pościel do kompletu wziąć. |
|
|
|
#4582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza, gratuluje udanej wizyty
![]() Bloody, wózek zamówiony to i spokoj wiekszy, ze duży zakup ruszy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Gosza, ładnie rośniecie
![]() Kiwi, karolka, jak najszybciej zdrowiejcie ![]() Kasia, mam śpiworek do 6 mż. |
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
czaro_dziejkaa
Po roku mozesz po prostu dopigmentowac, to wyglada jak zabieg uzupelniajacy. Najlepiej idz do tej samej osoby, jesli bylas zadowolona, bo ona ma na pewno zapisane jaki kolor/mieszanke kolorow Ci robila. Na pewno tez mniej zapalcisz, bo ksztalt jest, trzeba tylko je odswiezyc ![]() Moje maja juz prawie 2 lata, mialam je dopigmentowac, ale dwa dni wczesniej dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy, a to przeciwwskazanie Podobnie pewnie z karmieniem piersia, chociaz ja planuje skonczyc rekaw kolo czerwca-lipca, a karmic piersia bede. Jak nie dam rady to przeloze to na wrzesien.Koma1002 Bedzie miala imie na tyle latwe, ze w Polsce nie sposob je zle wymowic Po prostu nie bedzie to polskie imie. Ale pewnie na drugie dostanie jakies bardziej tradycyjne. bloody_marry Moja fryzjerka mowila mi o jakims preparacie, ktory jest super do wcierania w skore glowy i podobno wlosy duzo mniej wypadaja po ciazy Jesli chcesz, moge dopytac co to bylo? Ja chodze do Doroty Kasiorkiewicz, mozecie ją kojarzyc z tego programu w TVN "Mistrzowskie Cięcie". Pokazali ją tam w starsznie niefajnym świetle, ale na zywo jest przemila osoba ![]() Ostatnio jak u niej bylam podcinalysmy koncowki i zrobilysmy pielegnacje - jakas mocna ampulke i saune na wlosy i musze powiedziec, ze efekt jest super. Co do koszul do szpitala/ciazowych, mam 2 z tej firmy Italian Fashion i sa naprawde fajne, polecam! Mam te: https://szykownamama.pl/product-pol-...on-melanz.html https://szykownamama.pl/product-pol-...ny-melanz.html Za to nie polecam tej, bo sie bardzo dziwnie uklada https://szykownamama.pl/product-pol-...shion-roz.html kasia6713 Ja mam ochraniacz na lozeczko szary pikowany i dwa rozki (jeden z Trilli, a drugi z Jagu Jagu). Z JJ dokupilam jej jeszcze plaska podusie i kocyk do kompletu, na poswiel przyjdzie pozniej czas
Edytowane przez gozia Czas edycji: 2018-01-10 o 20:12 |
|
|
|
#4588 | |
|
Rozeznanie
|
A zdecydowałaś się już na coś konkretnie? Coś już kiedyś była mowa, ale kalafior nie pozwala mi sobie dokładnie przypomnieć
Pisałaś o Brochowie? Cytat:
|
|
#4589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po apapie prawie minelo. Ale juz o lekarzu myslalam na poważnie i mialam wizje szpitala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4590 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.

Czasem mam ochotę go zabić, ale jednak dobry facet z niego 
Bo i tak byłam na poczcie, a po tym jak po ostatniej wizycie dostałam telefon od koleżanki, że u nich w przedszkolu epidemia choroby niebezpiecznej dla ciąży i dziecko chore, i że ona mogła to przenieść, bo zaraża się, choć nie ma się jeszcze objawów itd., to sobie pomyślałam, że siedzę na dupsku w chacie.

tym sposobem jeden szpital, który mam praktycznie pod nosem jest ostatni na mojej liście 

trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie, za godzinę pierwszy egzamin, jutro kolejny
ale mam nerwy 

nie odmowilam jej przyjemności ale w ramach tego pozwalalam jej też wybierać i coś tam nawet decydować
dobra ze mnie synowa, nie?!

Jeszcze tylko rożek dorzucę jak kurier przywiezie i wypiorę.
bardzo ladna waga malej