|
|
#1741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 ❤
ja nie mam brzucha! tzn mam, swój tłuszczyk 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiscie sama sie tez podziele, ja ukrywam sie na razie pod szerokimi swetrami wiec nic nie widac ale jak odlsonie to szok! Dodatkowo ja zawsze mialam nawet nie plaski ale wrecz wklesniety brzuch dlatego roznica jest zdecydowana. Szkoda ze nie mam zdjecia sprzed
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie będziecie się śmiać?
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba czas zalozyc klub
|
|
|
#1745 |
|
Rozeznanie
|
ja sama sie pochwalę jak mi cos urosnie
między niektórymi z nas jest czasem kilka tyg różnicy ![]() u mnie dziś 8t4d licząc według tego co lekarz powiedział na ostatnim usg ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez angelajnaaa Czas edycji: 2018-01-11 o 15:56 |
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
ja mysle ze Ty z Twoim rozmiarem 34/36 raczej bedziesz wpedzac w kompleksy!
|
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o nie cytowanie tego posta, może jednak spalę się ze wstydu i go później będę chciała usunąć
a na serio, to mój okrąglinek rano, ale po śniadaniu, przed jest ciut mniejszy
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
malagosia
ja jutro pstrykne z ranca fotke ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1750 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Gosia fajny ten okrąglinek
![]() To ja jednak cofam, nie mam ciążowego brzucha tylko jestem gruba
|
#1751 |
|
Rozeznanie
|
omg ! <3
ale duży ja nawet pol tego nie mam zaczynam się martwić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1753 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie jestem zatrudniona na pol etatu i gdy macierzynski nie przekroczy mi 1000 zl mogę dostać wyrownanie? Mam pytanko co zrobilybyscie na moim miejscu umowę mam do końca stycznia na razie nic nie mówiłam że jestem w ciazy czy może zapytać się czy da mi na cały etat umowę ale chyba tak głupio i nagle za miesiąc powiem ze jestem w ciazy? Co zrobilybyscie na moim miejscu wiem że po ciazy już nie wrócę to daj pracy. Z góry dzięki za odp
|
#1755 | |
|
Nawiedzona PeMa
|
Cytat:
pamiętaj że to nie jest pierwsza ciaza więc i brzuszek szybciej wyskakuje. Każda z nas ma swoje tempo przyrostu. Ja to w sumie chyba się ciesze że brzuch tak szybko nie rośnie bo bym nie miała w czym chodzić a pewnie i tak będę wielorybem.
|
|
#1756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
Dobry. Ale napisałyscie postów. Na koniec ciężkiego dnia postanowiliśmy że położyłysmy Łucje do jej łóżka bo znowu śpi z nami..dobrze poszło więc o 22 obudziła się z gorączką 38.5. W związku z tym że ona nie gorączkuje i nie płacze przy zębach okazało się że ibuprofenu przeterminowal się we wrześniu (użylismy go raz w maju chyba). Mąż pojechał do apteki 25km i zaczęły się wymioty. Rano została z ojcem ale jak w drodze do lekarza wymiotowała jak fontanna to zwolniła się z pracy. Właśnie pierwszy raz nie zwróciła ibuprofenu i poszła spać. Angina ropna.... Niby mąż ma opiekę na nią ale same wiecie nie da się nie zająć dzieckiem.... Śpię osobno ale tylko tyle.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Chce zobaczyć brzuszki jak macie Dawajcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Melka czekamy
Angelajnaaa przypominam, że to moja 4 ciąża w pierwszych dwóch też długo nie miałam też brzucha Nie wierzę Wam dziewczyny! U mnie też wygląda to tak ładnie tylko rano, popołudniu jakbym po prostu miała taki spożywczy brzuszek . Ciało się zmieniło, biodra rosną i uda. Pokażcie, ocenimy ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- T89 wrócisz czy nie, warto zagrać fair . Wszystko kwestia jaką macie atmosferę i warunki w pracy. Czy szef jest fair, jak postępuje z ciężarnymi? Zamierzasz od razu iść na zwolnienie po przedłużeniu umowy? Napewno macierzyński wyrównują do 1000 złotych, ale okres zwolnienia nie wiem.
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
Może porozmawiaj ale to prywatny sklep więc się trochę boję. Akurat 13 tydz minie mi pod koniec stycznia bo jestem teraz w prawie 10. A jak będę na pol etatu zatrudniona to wyrównana mi macierzynski do 1000zl czy jak to jest. Czyli jakby mi przedłużyła umowę na cały etat to tylko jeden miesiąc zapłaci ZUS A potem już ona nie płaci na zwolnieniu tylko zus tak. Przepraszam ze tak pytam niby wiem ale wolę się upewnić bo na Internecie czytam ale już nie wiem czy dokładają czy nie
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J jestem sama w sklepie niby ok ale obawiam się za jak jej powiem to będzie chciała mnie zwolnić bo jej nie na rękę. Na razie pracuje i myślałam że do końca marca popracuje. Już sama nie wiem co robić.
|
|
#1763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
MalaGosia - z tym byciem fair to ja teraz roznie myślę, bylam fair i powiedziałam i sama chciałam sobie nawet zus zaplacic, zeby tylko mi przedłużyli umowe....ale moje dwie szefowe mimo tego powiedziały mi zebym spadała na szczaw - bo mogły i tak im było dogodniej widocznie.. a najlepsze bylo to ze pracowalam tam 4mc wiec powinnam miec umowe na czas okrelsony ale przez pierwszy miesiąc nie mialam zadnej umowy.. T89 - jaka masz umowe ??? na okres próbny czy na czas określony?? po 13tyg nie moze Cie nikt zwolnic nawet jesli masz okres próbny to taka umowa z automatu jest wydłużone do konca ciazy BO MUSI BYC, jesli po porodzie Ci jej nie przedłuża bo już nie beda musiały to należy Ci sie przez rok 1000zl kosinkowego jako bezrobotnej. jak masz umowe na czas okrelsony to napewno nie moga Cie zwolnic do konca ciąży, a pozniej raczej powinni Ci przedłużyć bo co im bedzie zależało... raczej pracodawcy nie zadzieraja z ciezarnymi bo mamy w tym okresie więcej praw i teraz musialam szukać pracy i przeciez nie pochwalę sie ze jestem w ciąży bo kto by mnie zatrudnił, ale zamierzam powiedzieć jak tylko będę mogła i zeby nie wyjść na swinie tez zaproponuje ze sama zapłacę pierwszy zus, zamierzam tez pracować tyle ile bede mogła tym bardziej ze czuje sie dobrze. są sprawy wazne i ważniejsze... z jednej pensji bysmy nie związali konca z końcem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez angelajnaaa Czas edycji: 2018-01-11 o 16:46 |
|
|
|
|
#1764 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Prywatną" kartę ciąży mam i nic w niej nie jest wpisane prócz pulsu dziecka więc wszystko jest możliwe;p---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
![]() Rano nie chwaląc się jestem płaska jak deska, a jak dużo pojem to mam brzuch ale ewidentnie spożywczy
|
||
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy sierpniowe 2018 ❤
Gosia, masz prześliczny brzuszek
Mi w poprzedniej ciąży brzuch pokazał się dopiero w 6 miesiącu. Teraz na razie tez nic nie widać, ale ja jestem gruba Choć na razie to lepiej, żeby nic nie było widać, bo jeszcze się ciążą za bardzo nie chcę chwalić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#1766 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też narazie raczej brzuszkowa cisza. Jest jakby powiększony ale nie wygląda zupełnie na ciążowy bo przesłania go tłuszczyk. Poprzednio długo nie miałam brzucha, ciekawe jak tym razem.
Standardowo nadszedł wieczór i ja już jestem padnięta. Byle jeszcze z godzinkę i młody do kapania i spania, a ja chwilę za nim ![]() Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia no właśnie, za 3 tygodnie o tej porze też możesz już mieć taką kulkę
rosną w oczachAgassek, Fikumiku dziękuję za ciepłe słowa, naprawdę strasznie to miłe To teraz wygląda fajnie, ale bez ciąży... mam strasznie chude ramiona i ręce, biust w rozmiarze A, szczupłą twarz wyglądam jak wysuszona nawet jak to wyćwiczę to nie wygląda super... myślę, że będę musiała kiedyś pomyśleć nad specjalistyczną dietą i ćwiczeniami bo to aż niezdrowe
|
#1769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdyby nie tłuszcz mój też mógłby tak wyglądać uwaga uwaga jutro mam urlop, a od poniedziałku L4. Miałam pożegnanie w pracy, pełne przytulania, życzeń i łez. Zżyłyśmy się z dziewczynami, łatwo nie było ale zrobiło mi się mega przyjemnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Andzia oooo przytulamy
oby te przyjaźnie przetrwały czas Twojego macierzyństwa
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

. To może teraz czas na pokazywanie ciążowych brzuchów?
oczywiscie sama sie tez podziele, ja ukrywam sie na razie pod szerokimi swetrami wiec nic nie widac ale jak odlsonie to szok! Dodatkowo ja zawsze mialam nawet nie plaski ale wrecz wklesniety brzuch dlatego roznica jest zdecydowana. Szkoda ze nie mam zdjecia sprzed
między niektórymi z nas jest czasem kilka tyg różnicy 

zaczynam się martwić 

gdyby nie tłuszcz mój też mógłby tak wyglądać
oby te przyjaźnie przetrwały czas Twojego macierzyństwa