|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
chyba mam jakiś kryzys
![]() prasuje sobie te pieluchy i ubranka i w ogóle mnie to nie rusza, tylko irytuje, że to takie małe i ciężko doprasować jak sobie pomyślę o najbliższych miesiącach wypełnionych pieluchami i mlekiem, to myślę sobie, po co mi to wszystko... do tego zdrowie mi siada, obawiam się sporych konsekwencji dla swojego kręgosłupa, do tego ból, stres i zmęczenie może jednak jest dla mnie już za późno na macierzyństwo
|
|
|
|
#4712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to do tej pory potrafie poleciec do zdrowej 3 latki i sprawdzic czy na pewno oddycha Przy maluchu bede wariowac.
|
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paranoja...---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Chwila zwątpienia ![]() Ale zmobilizowałaś mnie do prasowania
|
|
#4714 |
|
Rozeznanie
|
Grrr, ale się wkurzyłam, mamy w biurze taki pokój z łóżkiem, gdzie można odpocząć. Musiałam się wdrapac na drugie piętro po kartę, żeby go otworzyć, na szczęście była wolna, wracam i co?... Ktoś tam leży i mi mówi, że jeszcze pół godziny potrzebuje. Myślałam, że po to jest karta, żeby takich sytuacji nie było. Bez sensu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4715 | |
|
Zakorzenienie
|
Chcę kupić łóżeczko na olx i nie wiem czy się zmieści
pewnie zaraz znów się sprzeda!Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W ramach odpoczynku trochę Was nadrobiłam
Ja też mam na zbyciu bo mi się już nawet przejadły a dobre wyszły, z serkiem z cytrynową nutą ![]() Cytat:
![]() No ale zobaczymy, może się obróci. Cytat:
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4721 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i płyn do hig intymnej na czas połogu. A tak to same ☠☠☠☠☠☠☠ki, i nie wiem jakim sposobem wydalam prawie 150 zł 🤔 no nie wiem jak to się mogło stać 😎Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
A teraz będę się chwalić
Bo zakupy nam się udały Najważniejsze: mamy fotelik (Pani Mod można dopisać Czyli tak, jak chciałam, więc jestem mega zadowolona Warszawianki: polecam sklep Tosia. Byliśmy stacjonarnie w tym przy Trasie Toruńskiej. I jestem naprawdę bardzo zadowolona z obsługi, pan nam bardzo dobrze doradził, nie próbował naciągać na jakieś bajery czy bardzo drogie foteliki. I ten nasz zestaw był od ręki. Nie było co prawda wszystkich kolorów fotelików ale mi się najbardziej podobał granatowy i akurat jedna sztuka była na stanie ![]() Załatwiliśmy też ikeę, mamy komodę. Więc można startować z praniem Na marginesie: były duże kolejki do kas, poszliśmy do uprzywilejowanej, elegancko ominęlam kolejkę, podeszłam do kasy. W tym momencie zaczęła się wypakowywać na taśmę babka. I wiecie co się stało? Kasjerka kazała jej się spakować z powrotem! Domyślacie się jakie miny mieli ludzie w kolejce ![]() Dobra, idę pomagać składać meble bo mnie Mężu goni ![]() I taki pier...dolnik mam wszędzie że nie wiem, za co się zabrać
|
|
#4724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4725 |
|
Rozeznanie
|
Jakis facet, ale chyba nawet oczu nie otworzyl, tylko sie na drugi bok przekrecil. Dopytam jutro w recepcji skad taka sytuacja
W kazdym razie po polgodzinnej drzemce nadaje sie dalej do pracy. Zebym w nocy umiala tak szybko zasnac jak mi sie tu udalo
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z utęsknieniem czekam aż pojedziemy po komodę bo właśnie też nie mogę wystartować z praniem ani przywieźć rzeczy od rodziców. A no i zanim zacznę prasować to muszę kupić pokrowiec na deskę do prasowania bo ten co mam to żyje własnym życiem. Ale widziałam że w Lidlu będą od poniedziałku to kupię ![]() Mnie ostatnio pani wywołała z kolejki w przychodni jak stałam po ksero karty. W sumie byłam zdziwiona że w ogóle mnie zauważyła bo stałam w korytarzu gdzieś w środku wężyka. A i ludzie nie sapali :P A co do Ikei- zawsze mnie fascynuje to, że kiedy i o której by się nie przyjechało to tam do kas zawsze są gigantyczne kolejki. Ostatnio byłam przy kasie o 11 (gdzie sklep czynny jest od 10) a tam już tłumy. Mąż wymyślił że może w sobotę pojedziemy ale wybiłam mu to z głowy bo będzie sajgon, szczególnie że to pierwszy weekend po wypłatach. |
|
|
|
|
#4728 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech pralka rozgrzewa bęben ![]() Moim zdaniem, jeśli nie jest się uprzywilejowanym, to stając w takiej kolejce trzeba się liczyć, że niespodziewanie się wydłuży ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oj tak, jest mi dobrze
![]() Czekam teraz na wieści od moich współwizytujących ![]() Cytat:
Przeczytałam na głos mężowi, oboje się uśmialiśmy. I pogratulował Ci trafnej rozkminy ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
A ta baba do swojego towarzysza "a to gdzie myśmy stanęli?". No z księżyca się urwała.
|
|
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
To opowiem wam i moje wrażenia z dzisiejszej wizyty. Poszłam z myślą że dziś nudno tam będzie, bo nie całe 2 tyg temu miałam usg 3 trym u mojego gina właśnie. A ten po wywiadzie, pomiarze ciśnienia i wagi, uzupełnieniu całej dokumentacji... uwaga, zaprasza mnie na usg 😁 nie ukrywam że mnie pozytywnie zaskoczył (Ale myślę że chyba zapomniał o tym wcześniejszym usg, bo nigdy nie był taki skory do częstego usg i w sumie wyglądało to jak to usg 3 trym.) no i wymierzyl mi synka i wszystko znów posprawdzal, i waży 1950 g i podskakiwal i drapal się po głowie i ssal paluszki 😍 i doktorek próbował złapać na zdjęciu twarz z frontu i się nie udało, maly pokazywał tylko profil lub czubek głowy 😉 ale jestem taka zadowolona bo sobie dłużej dziś na niego popatrzylam dzięki temu że gin tak go próbował długo złapać 😍 😉
A i moja hemoglobina 12.8 😎 ale kazał dalej żelazo jeść bo ferrytyna nie za dobra bo tylko 24, i powiedział że moje żelazo jest na bieżąco zuzywane i nie mam zapasu 😐 reszta elegancko W nagrodę kupiłam synkowi pampersy w auchanie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4731 |
|
Wtajemniczenie
|
Torrence, jak juz wszystko poskrecasz, popierzesz, poprasujesz, poukladasz to sie chwal koniecznie
![]() Jolinko, gratuluje takiej zaskakującej wizyty ![]() Alley, z ciekawości weszłam do HM u siebie i tez te kombinezony są za 40 zł. Spróbuj u siebie jeszcze raz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w czwartek. Próbuję was nadrobić cały dzień i cały czas mnie coś odrywa.
Za mną też ciężka noc. Wstawałam chyba z 8 razy Ciesze się ze wszystkie wizyty przynoszą super wiadomości Torrence a mała na pewno jeszcze się obróci. Czarodziejka może zaraz się znajdą buty. Czasem po prostu wystarczy przestać szukać ![]() mam pytanie długo czekałyście na przesyłkę z Hubiworld? Bo zamówiłam w poniedziałek i już bym chciała
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz tylko się łamię i jedziemy po wyprawkę w sobotę bo już nie chcę dłużej czekać. Ale powiedziałam właśnie mężowi że wstajemy i jedziemy a nie czekamy do południa żeby było więcej ludzi
|
|
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlasnie skrecilam 1 regal do malego i wymieklam. Zmeczylam sie jakbym przeplynela 15 dlugosci basenu... Reszte zostawiam mezowi :p
|
|
|
|
#4735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje udanych wizyt 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Jolinko super wieści
![]() Czekam na księdza.. To ja Wam powiem w jakiej ja kolejce dziś stałam w Kauflandzie! Na lajcie wypakowałam zakupy i ... zdążyłam na spokojnie pójść do apteki, oblukałam wszystkie lody w zamrażarkach, na spokojnie poszłam zważyć pomidory bo zapomniałam. I to wszystko w tym czasie kiedy moje zakupy leżały na taśmie. Także fajnie ![]() Asiula termin Ci się zmienił na 17? Coś mnie ominęło ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2018-01-11 o 16:36 |
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kciuki żeby się jeszcze obrocila główka w dół! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzimy tego samego dnia ![]() Ehh, dziadek do mnie dzwonił że był dziś na mojej działce i mówił że ktoś musiał się włamać bo drzwi były pootwierane do altany i schowka... Będę musiała pojechać i sprawdzić czy nic nie zginęło. Co prawda nic cennego nie zostawialiśmy i dziadek mówi że z jego rzeczy raczej wszystko jest ale ewidentnie ktoś chciał uskutecznić jumę. Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-11 o 17:21 |
|
|
|
|
#4739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Przy maluchu bede wariowac.

pewnie zaraz znów się sprzeda!
Zawsze lepiej miednicowo jak nóżkami do dołu, może się jeszcze obrócić 

ktoś za mnie zrobi?? 

Bo zakupy nam się udały 
W kazdym razie po polgodzinnej drzemce nadaje sie dalej do pracy. Zebym w nocy umiala tak szybko zasnac jak mi sie tu udalo