Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-11, 12:54   #4711
julietta83
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

chyba mam jakiś kryzys
prasuje sobie te pieluchy i ubranka i w ogóle mnie to nie rusza, tylko irytuje, że to takie małe i ciężko doprasować
jak sobie pomyślę o najbliższych miesiącach wypełnionych pieluchami i mlekiem, to myślę sobie, po co mi to wszystko...
do tego zdrowie mi siada, obawiam się sporych konsekwencji dla swojego kręgosłupa, do tego ból, stres i zmęczenie
może jednak jest dla mnie już za późno na macierzyństwo
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 12:54   #4712
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
No wlasnie, moze rodzice sobie odpuszczali. Aczkolwiek jak alarm sie wlaczy to na rowne nogi sie staje podobno... My mamy pulsoksymetr dla Malej wiec nie wiem czy na poczatek nie pozyczymy do malego
Watpie zeby ktokolwiek odpuszczal alarm, choc moze jesli zbyt czesto sa falszywe to moze tak sie konczy. Nie wiem jak to w praktyce dziala. Ale w tym co czytalam bardziej chodzilo o to, ze maja falszywe poczucie bezpieczenstwa i nie pilnuja roznych kwesti az tak jak rodzice bez monitorow.

Ja to do tej pory potrafie poleciec do zdrowej 3 latki i sprawdzic czy na pewno oddycha Przy maluchu bede wariowac.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 12:59   #4713
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Też to czytałam, dlatego nie nastawiam się na jeden szpital. A i tak jeśli sytuacja będzie wyglądała tak jak teraz to jak poród się zacznie to zadzwonię na 112 i zapytam gdzie są miejsca. Na grupie "hallo gdzie rodzić- Wrocław" dziewczyny praktycznie codziennie piszą o pełnych obłożeniach na porodówkach. Rano są wypisy a następnego dnia znów zapchane na full
Właśnie to jest najgorsze... Ja się samego porodu nie boję, jak tego jaka będzie sytuacja na oddziałach Paranoja...

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
chyba mam jakiś kryzys
prasuje sobie te pieluchy i ubranka i w ogóle mnie to nie rusza, tylko irytuje, że to takie małe i ciężko doprasować
jak sobie pomyślę o najbliższych miesiącach wypełnionych pieluchami i mlekiem, to myślę sobie, po co mi to wszystko...
do tego zdrowie mi siada, obawiam się sporych konsekwencji dla swojego kręgosłupa, do tego ból, stres i zmęczenie
Prasuj nie marudź
Chwila zwątpienia żebyś zaraz nie miała jak ja - po takich rozkminach siedziałam zaryczana, bo przecież tak bardzo ją kocham i nie wyobrażam sobie, że coś mogłoby się stać i jak ja w ogóle mogłam tak myśleć
Ale zmobilizowałaś mnie do prasowania Siedzę i oglądam filmiki o pakowaniu toreb do szpitala na yt, a przecież mogłabym oglądać i prasować
Stary 2018-01-11, 13:08   #4714
Pannkaka
Rozeznanie

Grrr, ale się wkurzyłam, mamy w biurze taki pokój z łóżkiem, gdzie można odpocząć. Musiałam się wdrapac na drugie piętro po kartę, żeby go otworzyć, na szczęście była wolna, wracam i co?... Ktoś tam leży i mi mówi, że jeszcze pół godziny potrzebuje. Myślałam, że po to jest karta, żeby takich sytuacji nie było. Bez sensu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-11, 13:35   #4715
Mecassie
Zakorzenienie

Chcę kupić łóżeczko na olx i nie wiem czy się zmieści męża niema a ja nie wiem gdzie miara pewnie zaraz znów się sprzeda!
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja dostałam taką listę:
- body lub koszulka,kaftanik
- pajacyk
- bawełniana (lżejsza lub cieplejsza) czapeczka
- kombinezon
- kocyk
- pieluszka jednorazowa
- pieluszka tetrowa
- fotelik samochodowy lub nosidełko

i to tyle
może dam mężowi zaszaleć i niech wybierze małej damie pierwsze ubranka

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 13:40   #4716
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Chcę kupić łóżeczko na olx i nie wiem czy się zmieści męża niema a ja nie wiem gdzie miara pewnie zaraz znów się sprzeda!

Ja tez pozwole wybrac mezowi ubranka na wyjscie- niech ma frajde. Tylko powiem mu co taki zestaw ma zawierac a juz niech sam dobierze konkretnie

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 13:59   #4717
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Parapet, moja siedzi główką do dołu, jak siedzę to wali w cycki ale jak leżę to tak napie.rdziela na boki, że dziwię się, że nie mam siniaków na skórze

Torrence, gratki usg Zawsze lepiej miednicowo jak nóżkami do dołu, może się jeszcze obrócić

Właśnie zapomniałam napisać o tym brzuszku - w sumie najwazniejszej rzeczy. Tak- brzuszek mu też wychodzi mniejszy ale on powiedział, że to nie jest jakaś taka wielka różnica żeby się tym przejmowac i to żaden problem. Moja ginka była akurat na oddziale, bo pracuje tam, kazała przyjść na kontrol za tydzień, ale może będzie trochę spokojniejsza. W końcu jej szef robił mi usg

Moja koleżanka urodziła przez cc 2 dni temu, i cholernie jej współczuję szpitala. Zabrali jej małą od razu po cc, jak z nią była to nie miała siły się ruszyć, nikt jej nie pomógł przystawić małej.
Teraz próbuje ale cycki jej popękały, nic nie chce lecieć. Mała się drze, dali jej butlę.
Też to wspominam źle ze szpitala, nikt mi nie pokazał jak małą przystawiać, a jak przyszło do sztucznego mleka, to miały do mnie pretensje, że jej nie przystawiam dobrze. Kur... jak by każda matka była alfą i omegą, takie mądralińskie.

Ja monitora nie kupuję.
Dlatego ja jade 50km do szpitala, bo w moim mieście jest tak jak napisalas o tej kolezance.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 14:13   #4718
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Jolinko, na Eksterminatorze byliście? też chcieliśmy iść w sobotę, ale zobaczymy jak moje plecy

gratuluję udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze

zdrzemnęłam się chwilkę, ale jakoś tak niewygodnie
chciałabym już urodzić, choć sporo rzeczy jeszcze nieogarniętych, no ale wstrzymuję się, bo przecież jeszcze tyle czasu
łóżeczko, fotelik, ubranka, których w porównaniu do Was mam mało (jakoś niewiele mi się podoba), sporo kosmetycznych rzeczy jeszcze do kupienia...
Tak na eksterminatorze - determinatorze 😎 naprawdę smieszny i lekki tylko te dźwięki.

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 14:40   #4719
Torrence
Wtajemniczenie

W ramach odpoczynku trochę Was nadrobiłam
Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Mam mega ochotę na naleśniki ktoś za mnie zrobi??
Ja też mam na zbyciu bo mi się już nawet przejadły a dobre wyszły, z serkiem z cytrynową nutą
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Torrence brawa brawa. Super wiesci. Tylko weź z nią gadaj bardziej zeby sie przekręciła w koncu, bo czas sie kurczy
Ja bardzo bym chciała rodzić naturalnie ale jak okaże się, że musi być cesarka to trudno
No ale zobaczymy, może się obróci.
Cytat:
Właśnie chciałam kliknąć koszyki na allegro- jeden z prześcieradłami i tetrą i wiecie co? Widzę że jakaś kosmiczna cena mi wyszła za te parę rzeczy (ponad 300zł za 5 prześcieradeł i 5 pieluch) po czym zobaczyłam że jest ustawiona cena na tetrę 50zł za sztukę! Myślę że coś im się źle wcisnęło bo jak wkładałam do koszyka to były za 1,90 bodajże :/
Ostatnio szukałam płatków kosmetycznych dla niemowląt i też trafiłam na taki fake, że paczka 60 sztuk kosztowała 50 zł
Stary 2018-01-11, 14:43   #4720
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Hej po wczorajszej wizycie wszystko ok, mały ma 1350g i ułożony miednicowo, mam nadzieje ze się przekreci. Takie bole jak mam moga występować ale lekarz przepisał mi magnez. I wizyty teraz co 3 tygodnie ja tez dzis nie mogłam spać. Jestem wykończona.

Super że na wizycie wszystko ok, gratuluję

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 14:56   #4721
parapet
Zadomowienie

Cytat:
chyba mam jakiś kryzys
Jeszcze nie raz pomyślimy "po co nam to było"

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Grrr, ale się wkurzyłam, mamy w biurze taki pokój z łóżkiem, gdzie można odpocząć. Musiałam się wdrapac na drugie piętro po kartę, żeby go otworzyć, na szczęście była wolna, wracam i co?... Ktoś tam leży i mi mówi, że jeszcze pół godziny potrzebuje. Myślałam, że po to jest karta, żeby takich sytuacji nie było.
Jak to nie była druga ciężarna, to szkoda, że nie ustąpił/a

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
A to jest myśl. Mój pewnie by pół szuflady przywiózł
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 14:57   #4722
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
A co tam ciekawego kupiłaś z ross?

Ja właśnie też się czasem zastanawiam czy jak młody wariuje to dlatego, że mu się coś podoba czy nie podoba i się denerwuje

Eh no właśnie mało ciekawych rzeczy 😊 bardziej dla siebie i męża. Z tych co jestem zadowolona to olej z migdalow (z mysla o masażu pipki &#128521 i płyn do hig intymnej na czas połogu. A tak to same ☠☠☠☠☠☠☠ki, i nie wiem jakim sposobem wydalam prawie 150 zł 🤔 no nie wiem jak to się mogło stać 😎

Stary 2018-01-11, 14:58   #4723
Torrence
Wtajemniczenie

A teraz będę się chwalić Bo zakupy nam się udały

Najważniejsze: mamy fotelik Ostatecznie stanęło na CYBEX ATON M z isofixem pasującym również do następnego fotelika.
(Pani Mod można dopisać )
Czyli tak, jak chciałam, więc jestem mega zadowolona
Warszawianki: polecam sklep Tosia. Byliśmy stacjonarnie w tym przy Trasie Toruńskiej. I jestem naprawdę bardzo zadowolona z obsługi, pan nam bardzo dobrze doradził, nie próbował naciągać na jakieś bajery czy bardzo drogie foteliki. I ten nasz zestaw był od ręki. Nie było co prawda wszystkich kolorów fotelików ale mi się najbardziej podobał granatowy i akurat jedna sztuka była na stanie

Załatwiliśmy też ikeę, mamy komodę. Więc można startować z praniem
Na marginesie: były duże kolejki do kas, poszliśmy do uprzywilejowanej, elegancko ominęlam kolejkę, podeszłam do kasy. W tym momencie zaczęła się wypakowywać na taśmę babka. I wiecie co się stało? Kasjerka kazała jej się spakować z powrotem! Może jestem wredna że się z tego ucieszyłam ale dobrze im tak. Jak podeszłam do kasy to facet który był z nią spojrzał na mnie i oczywiście szybciutko się odwrócił. A zaraz po mnie podeszła następna ciężarna a za nią małżeństwo z małym dzieckiem Domyślacie się jakie miny mieli ludzie w kolejce

Dobra, idę pomagać składać meble bo mnie Mężu goni
I taki pier...dolnik mam wszędzie że nie wiem, za co się zabrać
Stary 2018-01-11, 15:01   #4724
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Hej hej 😊

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami 😉

My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej 😁 Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci 😊
Super że wszystko dobrze, brawa i gratulacje 😉 może jeszcze się malutka ukokosi jak należy, jeszcze trochę czasu ma, musisz ja jakoś przekonać... prośba lub groźba 😉 to chyba jesteś trochę uspokojona?

Stary 2018-01-11, 15:04   #4725
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Jak to nie była druga ciężarna, to szkoda, że nie ustąpił/a
Jakis facet, ale chyba nawet oczu nie otworzyl, tylko sie na drugi bok przekrecil. Dopytam jutro w recepcji skad taka sytuacja W kazdym razie po polgodzinnej drzemce nadaje sie dalej do pracy. Zebym w nocy umiala tak szybko zasnac jak mi sie tu udalo
Stary 2018-01-11, 15:08   #4726
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Super! Ma jeszcze trochę czasu na przekręcenie

Super wieści!!!

Ja też na ten moment nic bym nie przesuwała... Jeszcze zostało mi do zamówienia sporo rzeczy (27/93 pozycji z Excela ;p ale na szczęście sporą część zamówie w jednym miejscu)
Dzisiaj rozkminiam laktator i nie wiem co zrobić... Zastanawiam się nad:
ręcznym avent - sprawdzony przez znajomych, polecany
elektryczny avent - opinie super, ale cena dość wysoka...
elektryczny Conpol - cena bardzo zachęcająca, ale niestety nie ma możliwości zakupu części zamiennych...
i sama nie wiem czego chce... Mamusie, macie jakieś rady? Każdą chętnie przyjmę... Nie potrafię zdecydować ;p

Jaka już duża! I mam nadzieję, że niedługo się obróci

Ciekawe ile już waży moja... Wg siatek centylowych w tym tygodniu powinna mieć między 1621 a 2285 kg ;p
Moja siostra używała elektryczny z Canpol dosyć długo, bo mały był w szpitalu miesiąc i wozila mleczko i potem w domu też odciagala i była bardzo z niego zadowolona. Ja też zamierzam go stosować w razie potrzeby 😊

Stary 2018-01-11, 15:10   #4727
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz będę się chwalić Bo zakupy nam się udały

Najważniejsze: mamy fotelik Ostatecznie stanęło na CYBEX ATON M z isofixem pasującym również do następnego fotelika.
(Pani Mod można dopisać )
Czyli tak, jak chciałam, więc jestem mega zadowolona
Warszawianki: polecam sklep Tosia. Byliśmy stacjonarnie w tym przy Trasie Toruńskiej. I jestem naprawdę bardzo zadowolona z obsługi, pan nam bardzo dobrze doradził, nie próbował naciągać na jakieś bajery czy bardzo drogie foteliki. I ten nasz zestaw był od ręki. Nie było co prawda wszystkich kolorów fotelików ale mi się najbardziej podobał granatowy i akurat jedna sztuka była na stanie

Załatwiliśmy też ikeę, mamy komodę. Więc można startować z praniem
Na marginesie: były duże kolejki do kas, poszliśmy do uprzywilejowanej, elegancko ominęlam kolejkę, podeszłam do kasy. W tym momencie zaczęła się wypakowywać na taśmę babka. I wiecie co się stało? Kasjerka kazała jej się spakować z powrotem! Może jestem wredna że się z tego ucieszyłam ale dobrze im tak. Jak podeszłam do kasy to facet który był z nią spojrzał na mnie i oczywiście szybciutko się odwrócił. A zaraz po mnie podeszła następna ciężarna a za nią małżeństwo z małym dzieckiem Domyślacie się jakie miny mieli ludzie w kolejce

Dobra, idę pomagać składać meble bo mnie Mężu goni
I taki pier...dolnik mam wszędzie że nie wiem, za co się zabrać
Gratuluję zakupów, to duży krok na przód Ja z utęsknieniem czekam aż pojedziemy po komodę bo właśnie też nie mogę wystartować z praniem ani przywieźć rzeczy od rodziców. A no i zanim zacznę prasować to muszę kupić pokrowiec na deskę do prasowania bo ten co mam to żyje własnym życiem. Ale widziałam że w Lidlu będą od poniedziałku to kupię

Mnie ostatnio pani wywołała z kolejki w przychodni jak stałam po ksero karty. W sumie byłam zdziwiona że w ogóle mnie zauważyła bo stałam w korytarzu gdzieś w środku wężyka. A i ludzie nie sapali :P

A co do Ikei- zawsze mnie fascynuje to, że kiedy i o której by się nie przyjechało to tam do kas zawsze są gigantyczne kolejki. Ostatnio byłam przy kasie o 11 (gdzie sklep czynny jest od 10) a tam już tłumy. Mąż wymyślił że może w sobotę pojedziemy ale wybiłam mu to z głowy bo będzie sajgon, szczególnie że to pierwszy weekend po wypłatach.
Stary 2018-01-11, 15:19   #4728
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje, ale super
Niech pralka rozgrzewa bęben

Moim zdaniem, jeśli nie jest się uprzywilejowanym, to stając w takiej kolejce trzeba się liczyć, że niespodziewanie się wydłuży

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Jakis facet, ale chyba nawet oczu nie otworzyl, tylko sie na drugi bok przekrecil. Dopytam jutro w recepcji skad taka sytuacja W kazdym razie po polgodzinnej drzemce nadaje sie dalej do pracy. Zebym w nocy umiala tak szybko zasnac jak mi sie tu udalo
Jeszcze nie umiem spać na zawołanie, ale po pewnie kwestia czasu
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 15:29   #4729
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
to chyba jesteś trochę uspokojona?
Oj tak, jest mi dobrze
Czekam teraz na wieści od moich współwizytujących
Cytat:
Mąż wymyślił że może w sobotę pojedziemy ale wybiłam mu to z głowy bo będzie sajgon, szczególnie że to pierwszy weekend po wypłatach.

Przeczytałam na głos mężowi, oboje się uśmialiśmy. I pogratulował Ci trafnej rozkminy

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, jeśli nie jest się uprzywilejowanym, to stając w takiej kolejce trzeba się liczyć, że niespodziewanie się wydłuży
Dokładnie A ta baba do swojego towarzysza "a to gdzie myśmy stanęli?". No z księżyca się urwała.
Stary 2018-01-11, 15:36   #4730
Jolinko
Zadomowienie

To opowiem wam i moje wrażenia z dzisiejszej wizyty. Poszłam z myślą że dziś nudno tam będzie, bo nie całe 2 tyg temu miałam usg 3 trym u mojego gina właśnie. A ten po wywiadzie, pomiarze ciśnienia i wagi, uzupełnieniu całej dokumentacji... uwaga, zaprasza mnie na usg 😁 nie ukrywam że mnie pozytywnie zaskoczył (Ale myślę że chyba zapomniał o tym wcześniejszym usg, bo nigdy nie był taki skory do częstego usg i w sumie wyglądało to jak to usg 3 trym.) no i wymierzyl mi synka i wszystko znów posprawdzal, i waży 1950 g i podskakiwal i drapal się po głowie i ssal paluszki 😍 i doktorek próbował złapać na zdjęciu twarz z frontu i się nie udało, maly pokazywał tylko profil lub czubek głowy 😉 ale jestem taka zadowolona bo sobie dłużej dziś na niego popatrzylam dzięki temu że gin tak go próbował długo złapać 😍 😉

A i moja hemoglobina 12.8 😎 ale kazał dalej żelazo jeść bo ferrytyna nie za dobra bo tylko 24, i powiedział że moje żelazo jest na bieżąco zuzywane i nie mam zapasu 😐 reszta elegancko

W nagrodę kupiłam synkowi pampersy w auchanie 😁

Stary 2018-01-11, 15:45   #4731
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence, jak juz wszystko poskrecasz, popierzesz, poprasujesz, poukladasz to sie chwal koniecznie

Jolinko, gratuluje takiej zaskakującej wizyty

Alley, z ciekawości weszłam do HM u siebie i tez te kombinezony są za 40 zł. Spróbuj u siebie jeszcze raz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 15:47   #4732
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Witam się w czwartek. Próbuję was nadrobić cały dzień i cały czas mnie coś odrywa.

Za mną też ciężka noc. Wstawałam chyba z 8 razy

Ciesze się ze wszystkie wizyty przynoszą super wiadomości
Torrence a mała na pewno jeszcze się obróci.

Czarodziejka może zaraz się znajdą buty. Czasem po prostu wystarczy przestać szukać

mam pytanie długo czekałyście na przesyłkę z Hubiworld? Bo zamówiłam w poniedziałek i już bym chciała
Stary 2018-01-11, 16:06   #4733
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak, jest mi dobrze
Czekam teraz na wieści od moich współwizytujących

Przeczytałam na głos mężowi, oboje się uśmialiśmy. I pogratulował Ci trafnej rozkminy

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Dokładnie A ta baba do swojego towarzysza "a to gdzie myśmy stanęli?". No z księżyca się urwała.
Myślałam że każdy ma taką rozkminę :P Ja za każdym razem omijam centra handlowe i popularne sklepy w pierwsze weekendy po wypłatach Teraz tylko się łamię i jedziemy po wyprawkę w sobotę bo już nie chcę dłużej czekać. Ale powiedziałam właśnie mężowi że wstajemy i jedziemy a nie czekamy do południa żeby było więcej ludzi
Stary 2018-01-11, 16:23   #4734
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Ja wlasnie skrecilam 1 regal do malego i wymieklam. Zmeczylam sie jakbym przeplynela 15 dlugosci basenu... Reszte zostawiam mezowi :p
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 16:26   #4735
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
To opowiem wam i moje wrażenia z dzisiejszej wizyty. Poszłam z myślą że dziś nudno tam będzie, bo nie całe 2 tyg temu miałam usg 3 trym u mojego gina właśnie. A ten po wywiadzie, pomiarze ciśnienia i wagi, uzupełnieniu całej dokumentacji... uwaga, zaprasza mnie na usg 😁 nie ukrywam że mnie pozytywnie zaskoczył (Ale myślę że chyba zapomniał o tym wcześniejszym usg, bo nigdy nie był taki skory do częstego usg i w sumie wyglądało to jak to usg 3 trym.) no i wymierzyl mi synka i wszystko znów posprawdzal, i waży 1950 g i podskakiwal i drapal się po głowie i ssal paluszki 😍 i doktorek próbował złapać na zdjęciu twarz z frontu i się nie udało, maly pokazywał tylko profil lub czubek głowy 😉 ale jestem taka zadowolona bo sobie dłużej dziś na niego popatrzylam dzięki temu że gin tak go próbował długo złapać 😍 😉

A i moja hemoglobina 12.8 😎 ale kazał dalej żelazo jeść bo ferrytyna nie za dobra bo tylko 24, i powiedział że moje żelazo jest na bieżąco zuzywane i nie mam zapasu 😐 reszta elegancko

W nagrodę kupiłam synkowi pampersy w auchanie 😁

Ostatnio USG miałyśmy w tym samym dniu i mój mały był troszkę większy od Twojego, więc mój na pewno ma teraz ponad 2 kg.

Gratulacje udanych wizyt 😊

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 16:35   #4736
nadalka
Zakorzenienie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Jolinko super wieści

Czekam na księdza..

To ja Wam powiem w jakiej ja kolejce dziś stałam w Kauflandzie!
Na lajcie wypakowałam zakupy i ... zdążyłam na spokojnie pójść do apteki, oblukałam wszystkie lody w zamrażarkach, na spokojnie poszłam zważyć pomidory bo zapomniałam. I to wszystko w tym czasie kiedy moje zakupy leżały na taśmie. Także fajnie

Asiula termin Ci się zmienił na 17? Coś mnie ominęło ?

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2018-01-11 o 16:36
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 16:43   #4737
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Hej hej 😊

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami 😉

My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej 😁 Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci 😊
Gratuluję wizyty, piękna waga i kciuki żeby się jeszcze obrocila główka w dół!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 16:53   #4738
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Jolinko super wieści

Czekam na księdza..

To ja Wam powiem w jakiej ja kolejce dziś stałam w Kauflandzie!
Na lajcie wypakowałam zakupy i ... zdążyłam na spokojnie pójść do apteki, oblukałam wszystkie lody w zamrażarkach, na spokojnie poszłam zważyć pomidory bo zapomniałam. I to wszystko w tym czasie kiedy moje zakupy leżały na taśmie. Także fajnie

Asiula termin Ci się zmienił na 17? Coś mnie ominęło ?

Tak- u mnie już przed połówkowymi gin mówiła że termin się waha między 15 a 17.03. I od pewnego czasu usg pokazuje że jednak będzie to 17 rodzimy tego samego dnia

Ehh, dziadek do mnie dzwonił że był dziś na mojej działce i mówił że ktoś musiał się włamać bo drzwi były pootwierane do altany i schowka... Będę musiała pojechać i sprawdzić czy nic nie zginęło. Co prawda nic cennego nie zostawialiśmy i dziadek mówi że z jego rzeczy raczej wszystko jest ale ewidentnie ktoś chciał uskutecznić jumę.

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-11 o 17:21
Stary 2018-01-11, 17:31   #4739
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh, dziadek do mnie dzwonił że był dziś na mojej działce i mówił że ktoś musiał się włamać bo drzwi były pootwierane do altany i schowka... Będę musiała pojechać i sprawdzić czy nic nie zginęło. Co prawda nic cennego nie zostawialiśmy i dziadek mówi że z jego rzeczy raczej wszystko jest ale ewidentnie ktoś chciał uskutecznić jumę.
Może bezdomni chcieli spać czy coś :x znajomych ostatnio wyhaczyli że pojechali rodzić i tej nocy ukradli im kosiarkę!

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 17:34   #4740
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Może bezdomni chcieli spać czy coś :x znajomych ostatnio wyhaczyli że pojechali rodzić i tej nocy ukradli im kosiarkę!

Nawet nie chcę myśleć o bezdomnych w mojej altance :/ My tam nawet kosiarki nie mamy bo się zepsuła (a jak kupimy nową to właśnie ze względu na kradzieże nie będziemy jej tam trzymać), złomu też się nie uświadczy więc pechowo trafili. Ale mogli chociaż po sobie drzwi zamknąć a nie zostawiać wszystko pootwierane na oścież!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości