Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-11, 10:43   #4681
kasia6713
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie kolderek zdecydowałam ze razem z ochraniaczami kupię pościel z tego samego wzoru (w razie jakby się moda zmieniła i już nie byloby tych wzorów ) a kolderke kupię jak już będzie potrzeba (czyli tak jak piszecie - pewnie jesień/zima).
Dzięki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-11, 10:45   #4682
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Hej hej

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami

My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci
Super Mała ma jeszcze trochę czasu, żeby się odwrócić.
Buty chyba poszły na śmietnik :/ Nigdzie ich nie ma.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:46   #4683
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Zajdę jutro bo i tak będę w pobliżu, może akurat się trafi za 40 Za 40 bym wzięła bez wahana, a tak stałam z 10 minut i zastanawiałam się czy mi będzie potrzebny i doszłam do wniosku że chyba nie
Jak byłam ostatnio (przed świętami) i był za 60zl to też nie wzięłam
Cytat:
Hej hej 😊

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami 😉

My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej 😁 Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci 😊
Nooo super! Maleństwo będzie trochę zazdroszczę

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:46   #4684
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence brawa brawa. Super wiesci. Tylko weź z nią gadaj bardziej zeby sie przekręciła w koncu, bo czas sie kurczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:53   #4685
asiula1306
Zakorzenienie

No i du.pa, miałam jechać do sklepu ale znów mnie kłuje szyjka więc nie będę ryzykować że nie dojadę. Włączam tryb leżenia i odpoczywania :/
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:53   #4686
Mecassie
Zakorzenienie

Czekam i czekam na tego kuriera i cisza na śledź paczkę od wczoraj rana jest takie info. A dwa dni temu pisali że dostanę ją w najbliższy dzień roboczy Screenshot_20180110-230320.png

Stary 2018-01-11, 10:54   #4687
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Nie kumam tych rozbieżności cen w HMie co miasto to inaczej idź jutro może będzie za 40zł bo babka mówiła że wczoraj akurat robili dodatkowe obniżki
Brawo, brawo. Ja zapłaciłam pełną cenę Bo mi się tak podobał i bałam się, że zniknie.
Czasem w tym samym sklepie takie same ubrania potrafią mieć inną cenę. Ostatnio kupiłam koszulkę w paski dla Małej za 15 zł. Większość takich samych wisiała z ceną 20 zł.
Cytat:
My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej 😁 Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci 😊
Uff, odetchnęliście pewnie 2 kg to bardzo ładna waga, taka w sam raz
Złożona jak scyzoryk

Też myślałam, że moja dama się nie obróci, a tu niespodzianka I teraz już brzuch nie lata i elegancko kopie się w górę brzucha, więc wygląda na to, że siedzi prawidłowo
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:54   #4688
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Oj ja juz tez bym wlaczyla przewijanie. Raz ze doczekac sie nie moge a dwa ze jest mi coraz ciezej. I z jednej strony mysle sobie ze nawet gdyby sie dziecko postanowilo urodzic teraz to nie byloby wielkiej tragedii a z drugiej to juz tak dlugo siedzi w srodku ze chce by te 6 tygodni jeszcze posiedzial no i czuje sie coraz bardziej zestresowana. Nie boje sie samego porodu ale czuje wewnetrzny niepokoj bez zadnego konkretnego powodu, czesciej teraz jestem poddenerwowana, zaniepokojona

Ja bym wolala nie miec wczesniaka, ale jakby mi wody na poczatku marca odeszły czy skurcze zlapaly to bylabym bardzo zadowolona 😁

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ojej okropne Nie wiem jak to jest do konca ze smiercia lozeczkowa ale wydaje mi sie, ze do pol roczku najczesciej sie zdarza, a w takim wieku jak piszesz to z reguly cos innego zadzialalo. Masakra obwiazywac smoczka. Ale to jest podobna moda jak obkladanie pieluszka szyi i buzi zeby smok nie wypadal zeby nauczyc samodzielnego zasypiania, prawie u kazdej klezanki karmiacej mm widzialam takie cos.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Super, ze wszystko ok!
Moj tez spal z pieluszka przy buzi, od urodzenia. Tyle za jak zasnal to zabieralam.

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Jejku, straszne to co piszecie chyba kupię jednak monitor oddechu
Moja koleżanka mówi, że dzięki temu w ciągu dnia zagląda do dziecka tylko tysiąc razy w ciągu dnia a nie milion i że bardzo uspokaja.

Tez mysle o monitorze oddechu. Przy synku latalam jak wariatka co chwila a pierwsze noce byly straszne

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:01   #4689
asiula1306
Zakorzenienie

Właśnie chciałam kliknąć koszyki na allegro- jeden z prześcieradłami i tetrą i wiecie co? Widzę że jakaś kosmiczna cena mi wyszła za te parę rzeczy (ponad 300zł za 5 prześcieradeł i 5 pieluch) po czym zobaczyłam że jest ustawiona cena na tetrę 50zł za sztukę! Myślę że coś im się źle wcisnęło bo jak wkładałam do koszyka to były za 1,90 bodajże :/
Stary 2018-01-11, 11:07   #4690
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Hej po wczorajszej wizycie wszystko ok, mały ma 1350g i ułożony miednicowo, mam nadzieje ze się przekreci. Takie bole jak mam moga występować ale lekarz przepisał mi magnez. I wizyty teraz co 3 tygodnie ja tez dzis nie mogłam spać. Jestem wykończona.

Super! Ma jeszcze trochę czasu na przekręcenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Mi ciezko zasnąć wieczorem a potem nie mogę wstać rano :/

Wracam właśnie ze szpitala.
Trochę się narzekałam ale chociaż lekarz sympatyczny był
Wiec mała wazy niecałe 1700, płeć potwierdzona łożysko 2 stopnia, przepływy prawidłowe, wody w normie ale na dolnej granicy.
Za tydz i tak mam iść na kontrole do swojej ginki na usg mimo wszystko.

Super wieści!!!
Cytat:
Ja tak samo, nic bym nie przesuwała i niech się ciągnie jak najdłużej

Zrobiłam te naleśniki, nie wtrzymałam
Ja też na ten moment nic bym nie przesuwała... Jeszcze zostało mi do zamówienia sporo rzeczy (27/93 pozycji z Excela ;p ale na szczęście sporą część zamówie w jednym miejscu)
Dzisiaj rozkminiam laktator i nie wiem co zrobić... Zastanawiam się nad:
ręcznym avent - sprawdzony przez znajomych, polecany
elektryczny avent - opinie super, ale cena dość wysoka...
elektryczny Conpol - cena bardzo zachęcająca, ale niestety nie ma możliwości zakupu części zamiennych...
i sama nie wiem czego chce... Mamusie, macie jakieś rady? Każdą chętnie przyjmę... Nie potrafię zdecydować ;p

Cytat:
Hej hej 😊

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami 😉

Jaka już duża! I mam nadzieję, że niedługo się obróci

Ciekawe ile już waży moja... Wg siatek centylowych w tym tygodniu powinna mieć między 1621 a 2285 kg ;p
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:07   #4691
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie chciałam kliknąć koszyki na allegro- jeden z prześcieradłami i tetrą i wiecie co? Widzę że jakaś kosmiczna cena mi wyszła za te parę rzeczy (ponad 300zł za 5 prześcieradeł i 5 pieluch) po czym zobaczyłam że jest ustawiona cena na tetrę 50zł za sztukę! Myślę że coś im się źle wcisnęło bo jak wkładałam do koszyka to były za 1,90 bodajże :/
Ufff dobrze że kalafior opanowany !

Stary 2018-01-11, 11:15   #4692
ScarlettO
Wtajemniczenie

Hej

QUOTE=Torrence;80379221]Hej dziewczyny!

Ja tylko na chwilkę, bez nadrabiania, bo muszę się intensywnie poświęcić pisaniu pracy na podyplomówkę a jedyną odskocznią na jaką będę mogła sobie pozwolić to ogarnięcie pranie lub zmywanie

Więc przez najbliższe dni będzie mnie zdecydowanie mniej niż ostatnio i stwierdziłam, że uprzedzę, żebyście nie przestraszyły się, że rodzę

Jutro intensywny dzień, usg i zakupy więc też pewnie tylko na chwilkę zajrzę.

:[/QUOTE]

Powodzenia! Oby pisanie szybko poszło. Daj znac po wizycie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
cześć

zaraz postaram się was nadrobić na razie częstuję drożdżówkami domowej roboty
az chyba ja zrobię jakies drożdżówki

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Kciuki trzymam za wizyty, lelowa, pamiętaj o literkach w klubie trzymajcie dzisiaj kciuki też za mnie, za godzinę pierwszy egzamin, jutro kolejny ale mam nerwy

bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Co za facet

Po raz pierwszy wysłałam Bo i tak byłam na poczcie, a po tym jak po ostatniej wizycie dostałam telefon od koleżanki, że u nich w przedszkolu epidemia choroby niebezpiecznej dla ciąży i dziecko chore, i że ona mogła to przenieść, bo zaraża się, choć nie ma się jeszcze objawów itd., to sobie pomyślałam, że siedzę na dupsku w chacie.
No tak, w przedszkolach ogólnie epidemie przeziębień i innych chorób, tak mi sie obiło o uszy No ale sezon chorobowy w pełni...

Tez musze isc do fryzjera, ale u mnie to tylko podcięcie końcówek

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Melduję sie po III USG prenatalnym. Z córcią wszystko w porządku. Waży już 1500g i ma pulchne uda Będzie mały Michelinek.
Super!

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Zamówiłam wreszcie wózek!! Stanęło na nowym modelu cybex, Cybex Balios S i fotelik też od nich, aton 5. Kolory czerwone, więc trochę szaleństwo, mam nadzieję E nam się nie znudzi niestety do odbioru będzie na koniec miesiąca, ale za to dostaliśmy wydaje mi się spory rabat w Askot we Wrocku bo 250zl przy zakupie wózka 2w1 i fotelika. adaptery i folia przeciwdeszczowa będą dostępne w lutym.

Kupujecie jakies torby do wózka inne niż standardowe? Do cybexa są megabrzydkie :/

Super! my jak zamawialiśmy wózek to dostaliśmy -10% na całe zamowienie, wiec tez wyszło super korzystnie, dużo lepiej niz jak byśmy zamawiali przez internet

Mnie sie torba w bebetto podoba wiec póki co nie zamawiam innej.

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Też nie śpię.. Budzę się codziennie o 3-4, idę siku, a potem tak leżę bez sensu. Spać się chce, jestem wykończona, ale jakoś zasnąć nie mogę, robi mi się niedobrze albo zaczyna burczec w brzuchu i tak noc w noc mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko, to chociaż bez problemu będę zasypiać po nocnych pobudkach, bo strasznie mnie to denerwuje. Dobrze, że dzisiaj chociaż koty nie biegają

Mam podobnie, jak juz obudzę sie na siku to kaplica, zasnąć potem ciezko :/ a potem prze cały dzien jestem człowiekiem zombie
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:18   #4693
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że zauważyłaś !

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ja też na ten moment nic bym nie przesuwała... Jeszcze zostało mi do zamówienia sporo rzeczy (27/93 pozycji z Excela ;p ale na szczęście sporą część zamówie w jednym miejscu)
Dzisiaj rozkminiam laktator i nie wiem co zrobić... Zastanawiam się nad:
ręcznym avent - sprawdzony przez znajomych, polecany
elektryczny avent - opinie super, ale cena dość wysoka...
elektryczny Conpol - cena bardzo zachęcająca, ale niestety nie ma możliwości zakupu części zamiennych...
i sama nie wiem czego chce... Mamusie, macie jakieś rady? Każdą chętnie przyjmę... Nie potrafię zdecydować ;p
Mi jeszcze więcej zostało do zamówienia. Póki co to jedynie ciuszkowe sprawy w miarę mam skompletowane. Ale spoko - rozkręcam się

O laktatorach się nie wypowiem bo jeszcze nie mam pojęcia, ale w poniedziałek mamy na szkole rodzenia zajęcia o laktacji to może coś podpowiedzą, polecą?
Ja chyba na początek ręczny kupię?
W każdym bądź razie też chętnie poczytam opinie

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:31   #4694
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Hej, hej
Oklaski za udane wizyty
Czarodziejka może jakimś cudem jeszcze się znajdą te buty
Co do laktatora to ja mam elektryczny z canpola. Nawet spoko. Dużo go nie używałam

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:33   #4695
Ojoanna29
Zakorzenienie

Ja zamówiłam w końcu ten Canpol elektryczny, ale jeszcze nie przyszła paczka z gemini i kompletnie nic o nim nie wiem.. Swoją drogą gemini zamówione w poniedziałek i jeszcze nawet nie wysłali, chyba dużo nas teraz zamawia
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:33   #4696
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja dzis tez melduje sie po kiepskiej nocy. Najpierw dziwne sny, o 3:40 siku i takie spanie ze świadomością, ze sie spi :/
Juz kręcę nalesniki na obiad i byłam w paczkomacie po paczkę dla meza. Okazało sie, ze przysłali mu inna koszule niz zamawiał

Miłego dnia Wam zycze

Wbijam na obiad

Cytat:
Napisane przez pomaranczowyogrod Pokaż wiadomość
Hej po wczorajszej wizycie wszystko ok, mały ma 1350g i ułożony miednicowo, mam nadzieje ze się przekreci. Takie bole jak mam moga występować ale lekarz przepisał mi magnez. I wizyty teraz co 3 tygodnie ja tez dzis nie mogłam spać. Jestem wykończona.

Super to trzymamy za prawidłowe ułożenie teraz

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Hej. Mi ciezko zasnąć wieczorem a potem nie mogę wstać rano :/

Wracam właśnie ze szpitala.
Trochę się narzekałam ale chociaż lekarz sympatyczny był
Wiec mała wazy niecałe 1700, płeć potwierdzona łożysko 2 stopnia, przepływy prawidłowe, wody w normie ale na dolnej granicy.
Za tydz i tak mam iść na kontrole do swojej ginki na usg mimo wszystko.

No to super, chyba sie troche uspokoiłas?

Cytat:
Tak, trzymam się póki co Brochowa, ale też różne opinie do mnie docierają

:/
Nie ma szpitalu idealnego, lepiej tez nie zagłębiać sie, bo można naprawdę zwariować

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Jolinko, Torrence, Ojoanna kciuki za wizyty!
Lacze sie z wami myslami. Dzis bede mniej bo juz niedlugo wyjezdzamy, relacje zdam wieczorem. Spac dzis nie moglam, brzuch pobolewal jak na okres, chyba ze stresu
Trzymamy

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
Jejku, straszne to co piszecie chyba kupię jednak monitor oddechu
Moja koleżanka mówi, że dzięki temu w ciągu dnia zagląda do dziecka tylko tysiąc razy w ciągu dnia a nie milion i że bardzo uspokaja.

znowu mamaginekolog pisała ze monitor oddechu to tylko bezdech wyłapuje, wiadomo, ze to tez przyczyna sids ale jednak nie jedyna tez miałam kupować monitor oddechu ale teraz sie zastanawiam czy jest sens

Cytat:
Hej hej

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami

My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci

Super! To za obrócenie sie Młodej ma jesCze troszkę czasu
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:42   #4697
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Juana, osobiście wzięłam avent elektryczny, większość się zwróci bo one się ładnie odsprzedają. A może nawet kup używany i zmień części które dotykaly piersi i mleka ?

Pisze z doskoku bo boli mnie brzuch i czuję mdłości, poleguję sobie, wstanę w południe zrobić Mamie sok na powrót z pracy i kazali mi posortowac swoje faktury

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:42   #4698
nadalka
Zakorzenienie

Parapet, moja siedzi główką do dołu, jak siedzę to wali w cycki ale jak leżę to tak napie.rdziela na boki, że dziwię się, że nie mam siniaków na skórze

Torrence, gratki usg Zawsze lepiej miednicowo jak nóżkami do dołu, może się jeszcze obrócić

Właśnie zapomniałam napisać o tym brzuszku - w sumie najwazniejszej rzeczy. Tak- brzuszek mu też wychodzi mniejszy ale on powiedział, że to nie jest jakaś taka wielka różnica żeby się tym przejmowac i to żaden problem. Moja ginka była akurat na oddziale, bo pracuje tam, kazała przyjść na kontrol za tydzień, ale może będzie trochę spokojniejsza. W końcu jej szef robił mi usg

Moja koleżanka urodziła przez cc 2 dni temu, i cholernie jej współczuję szpitala. Zabrali jej małą od razu po cc, jak z nią była to nie miała siły się ruszyć, nikt jej nie pomógł przystawić małej.
Teraz próbuje ale cycki jej popękały, nic nie chce lecieć. Mała się drze, dali jej butlę.
Też to wspominam źle ze szpitala, nikt mi nie pokazał jak małą przystawiać, a jak przyszło do sztucznego mleka, to miały do mnie pretensje, że jej nie przystawiam dobrze. Kur... jak by każda matka była alfą i omegą, takie mądralińskie.

Ja monitora nie kupuję.
Stary 2018-01-11, 11:42   #4699
_Dolly
Rozeznanie

Przeglądam wątek od rana na raty, klikam multicytowania i co? Klikam odpowiedź, a tam zero cytatów
Łączę się w bólu z nieprzespaną nocą Do drugiej nie spałam, było mi strasznie gorąco i niewygodnie. Jak już po drugiej zasnęłam, przebudziłam się z uczuciem, że jest co najmniej 6. Była 3:09 I tak do rana... Oczywiście tyle nie śpiąc wkręciłam sobie, że mała się nie rusza i coś jest nie tak. Pozaczepiałam ją trochę, to mi się tak obróciła, ze nie byłam w stanie się położyć na lewy bok dla mnie (na prawym też nie bardzo bo mrowienie, na plecach nie bo odlatuję. zostało spać na stojąco ). Wstałam półprzytomna, ale dalej spać też nie umiałam Przyjęłam taktykę, że nie nie kładę się na drzemkę, choćbym oczy zapałkami podpierała! Z nadzieją, że wieczorem padnę jak mops

Torrence

Parapet tż w przyszłym tyg wybiera dzień wolny i mam nadzieję, że uda się nam zwiedzić i Brochów i Kamieńskiego
Tż najbardziej martwi, że na Kamieńskiego mamy 2x dalej niż na Brochów

Dziewczyny ile kompletów ciuszków bierzecie dla dzidziusiów do szpitala? Mam w planie brać 3+ outfit na wyjście i się zastanawiam czy nie za mało
Stary 2018-01-11, 11:52   #4700
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile kompletów ciuszków bierzecie dla dzidziusiów do szpitala? Mam w planie brać 3+ outfit na wyjście i się zastanawiam czy nie za mało
U nas ciuszki tylko na wyjście kazali przynieść i to w dniu wypisu.

Stary 2018-01-11, 11:54   #4701
asiula1306
Zakorzenienie

Ja właśnie kliknęłam koszule nocne, prześcieradła i materiał na matę- ale będzie paczuch w paczkomacie

Moja mama namawia mnie na te pieluchy bambusowe z Rossmana bo są w promo- wychodzi 50zł za 104 sztuki więc cena nie jest zła
Stary 2018-01-11, 11:57   #4702
Lunak
Wtajemniczenie

Ilsa, odpoczywaj koniecznie.

Dolly, mysle, ze 3 komplety to tak w sam raz. Zawsze możesz meza poprosić zeby dowiózł w razie W.

Asiula, w domu zostałaś to na Allegro szalejesz lepiej Ci chociaż troszkę z tą szyjką?

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:58   #4703
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
U nas ciuszki tylko na wyjście kazali przynieść i to w dniu wypisu.
u mnie tak samo.
Czyli ogólnie co?
Body i spodenki czy śpioszki ?

Stary 2018-01-11, 12:10   #4704
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ilsa, odpoczywaj koniecznie.

Dolly, mysle, ze 3 komplety to tak w sam raz. Zawsze możesz meza poprosić zeby dowiózł w razie W.

Asiula, w domu zostałaś to na Allegro szalejesz lepiej Ci chociaż troszkę z tą szyjką?

Wypłata przyszła to nie czekam tylko idę za ciosem :P Z każdym zamówieniem jestem spokojniejsza o skompletowanie wyprawki przed marcem.

Dzisiaj rano mnie kłuło, pomimo że nie chodziłam. Parę razy co prawda zabolało ale jednak. Teraz jak już się nie ruszam to jest ok. A np wczoraj pół dnia byłam na wysokich obrotach bo posprzątałam, byłam w sklepie i miałam naprawdę sporo ruchu i w ogóle jej nie czułam. Poczytałam jeszcze trochę i widziałam że tak może objawiać się napieranie główki na szyjkę. Szkoda tylko ze to jest takie... nieprzyjemne, równie dobrze ktoś mógłby mi wsadzić igłę i tak ją wbijać od środka.
Stary 2018-01-11, 12:29   #4705
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Parapet tż w przyszłym tyg wybiera dzień wolny i mam nadzieję, że uda się nam zwiedzić i Brochów i Kamieńskiego
No to mamy the same dylematy :roll eyes: Najszybciej obwodnicą, ale zdarzało się nam już tam utknąć. Daj znać jak pozwiedzacie. My byliśmy na Brochowie z SR, zastanawiamy się nad wycieczką na Kamińskiego.

Cytat:
Moja mama namawia mnie na te pieluchy bambusowe z Rossmana bo są w promo- wychodzi 50zł za 104 sztuki więc cena nie jest zła
Kupiłam małą paczkę wczoraj, ale wiadomo, póki co nic o nich nie mogę powiedzieć

A przy zmianie pozycji to kłucie nie mija? Mam czasem tak, że złapie i puści, nie jest stałe.

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2018-01-11 o 12:31
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 12:35   #4706
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
u mnie tak samo.
Czyli ogólnie co?
Body i spodenki czy śpioszki ?

Ja dostałam taką listę:
- body lub koszulka,kaftanik
- pajacyk
- bawełniana (lżejsza lub cieplejsza) czapeczka
- kombinezon
- kocyk
- pieluszka jednorazowa
- pieluszka tetrowa
- fotelik samochodowy lub nosidełko

i to tyle

Stary 2018-01-11, 12:37   #4707
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeglądam wątek od rana na raty, klikam multicytowania i co? Klikam odpowiedź, a tam zero cytatów
Łączę się w bólu z nieprzespaną nocą Do drugiej nie spałam, było mi strasznie gorąco i niewygodnie. Jak już po drugiej zasnęłam, przebudziłam się z uczuciem, że jest co najmniej 6. Była 3:09 I tak do rana... Oczywiście tyle nie śpiąc wkręciłam sobie, że mała się nie rusza i coś jest nie tak. Pozaczepiałam ją trochę, to mi się tak obróciła, ze nie byłam w stanie się położyć na lewy bok dla mnie (na prawym też nie bardzo bo mrowienie, na plecach nie bo odlatuję. zostało spać na stojąco ). Wstałam półprzytomna, ale dalej spać też nie umiałam Przyjęłam taktykę, że nie nie kładę się na drzemkę, choćbym oczy zapałkami podpierała! Z nadzieją, że wieczorem padnę jak mops

Torrence

Wczoraj czytalam ze na kamienskiego wszyscy lekarze wypowiedzieli klauzule... I sama sie wystraszylam bo my tam mamy jechac na wiosne na kardiologie z mala
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 12:41   #4708
Pannkaka
Rozeznanie

Podobno w zadnych badaniach nigdy nie wyszlo, zeby monitory oddechu zmniejszaly ryzyko smierci lozeczkowej u dzieci urodzonych w terminie. Niektorzy wrecz twierdza, ze dzialaja odwrotnie, bo rodzice ich uzywajacy odpuszczaja troche inne zalecenia, czyli np. daja ochraniacze czy zabawki do lozeczka...

Tez zastanawialam sie nad tym kombinezonem z HM, ale ostatecznie nie wzielam - corka takiego cieplego nigdy nie miala, a urodzona jesienia. To syn tez da rade z tym co wtedy mielismy

Wczesniej zawsze wiedzialam jak dziecko ulozone, ale chyba juz jest za duze i wyobrazni mi brakuje, zeby na podstawie ruchow wywnioskowac. Jedyne co to czuje jak mi rozpycha miednice, taki bol momentami promieniujacy do nog, to chyba jednak glowka dalej w dole, choc uderzenia w szyjke tez dzisiaj byly

Wrzucalyscie tutaj te swoje koszule do karmienia i pozazdroscilam, chyba jeszcze zamowie 1-2. Jeszcze w sklepie, ktory zaczelam przegladac maja ubranka pinokio, takie sa urocze, chyba tez cos wezme, tylko musze wreszcie ustalic ile czego mam w roznych rozmiarach... Moze przesylka nie wyjdzie za drogo
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 12:43   #4709
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

A ja bylam w moprze odebrac decyzje bo jest podwyzka od tego roku o 70zl takze jakas imprezka z tej okazji?? nie no zartuje, nie moge narzekac. Nie wyobrazam sobie jak pare lat temu jeszcze mamy chorych dzieci dostawaly 800zl...

Mecassie - super kombinezon no i cena rewelacja!

Torrence - oby sie obrocila Malutka

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Podobno w zadnych badaniach nigdy nie wyszlo, zeby monitory oddechu zmniejszaly ryzyko smierci lozeczkowej u dzieci urodzonych w terminie. Niektorzy wrecz twierdza, ze dzialaja odwrotnie, bo rodzice ich uzywajacy odpuszczaja troche inne zalecenia, czyli np. daja ochraniacze czy zabawki do lozeczka...

Tez zastanawialam sie nad tym kombinezonem z HM, ale ostatecznie nie wzielam - corka takiego cieplego nigdy nie miala, a urodzona jesienia. To syn tez da rade z tym co wtedy mielismy

Wczesniej zawsze wiedzialam jak dziecko ulozone, ale chyba juz jest za duze i wyobrazni mi brakuje, zeby na podstawie ruchow wywnioskowac. Jedyne co to czuje jak mi rozpycha miednice, taki bol momentami promieniujacy do nog, to chyba jednak glowka dalej w dole, choc uderzenia w szyjke tez dzisiaj byly

Wrzucalyscie tutaj te swoje koszule do karmienia i pozazdroscilam, chyba jeszcze zamowie 1-2. Jeszcze w sklepie, ktory zaczelam przegladac maja ubranka pinokio, takie sa urocze, chyba tez cos wezme, tylko musze wreszcie ustalic ile czego mam w roznych rozmiarach... Moze przesylka nie wyjdzie za drogo
No wlasnie, moze rodzice sobie odpuszczali. Aczkolwiek jak alarm sie wlaczy to na rowne nogi sie staje podobno... My mamy pulsoksymetr dla Malej wiec nie wiem czy na poczatek nie pozyczymy do malego
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 12:43   #4710
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
No to mamy the same dylematy :roll eyes: Najszybciej obwodnicą, ale zdarzało się nam już tam utknąć. Daj znać jak pozwiedzacie. My byliśmy na Brochowie z SR, zastanawiamy się nad wycieczką na Kamińskiego.

Kupiłam małą paczkę wczoraj, ale wiadomo, póki co nic o nich nie mogę powiedzieć

A przy zmianie pozycji to kłucie nie mija? Mam czasem tak, że złapie i puści, nie jest stałe.
Właśnie to kłucie nie jest stałe. To jest tak że zakłuje mnie raz i przechodzi. To nie jest stały ból. Dłużej tylko trwa jak dużo chodzę. To takie typowe wbijanie szpileczki od środka. Niewykluczone też że jak mały się rusza to drażni albo pęcherz albo szyjkę i uderza i stąd to uczucie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Wczoraj czytalam ze na kamienskiego wszyscy lekarze wypowiedzieli klauzule... I sama sie wystraszylam bo my tam mamy jechac na wiosne na kardiologie z mala
Też to czytałam, dlatego nie nastawiam się na jeden szpital. A i tak jeśli sytuacja będzie wyglądała tak jak teraz to jak poród się zacznie to zadzwonię na 112 i zapytam gdzie są miejsca. Na grupie "hallo gdzie rodzić- Wrocław" dziewczyny praktycznie codziennie piszą o pełnych obłożeniach na porodówkach. Rano są wypisy a następnego dnia znów zapchane na full
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości