|
|
#4591 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Mój też by gadał,ze 2 miesiace i zmiana. Chciałam zrobić malowanie w salonie to mi powiedzial,ze dopiero malowane i pomalujemy jak dzieci wyrosną z syfienia ścian. A to,ze mi by sie samopoczucie poprawilo to juz srednio go interesuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Patrycja28100 A jakby mu tak łopatologicznie wytłumaczyć, rozpisać na kartce, że jeśli pomieszkacie tu gdzie teraz przez dajmy na to jeszcze rok, to zapłacicie 1800 x 12 = 21 600 zł; a jeśli się przeprowadzicie to zapłacicie 1500 x 12 = 18 000 zł. Czyli oszczędzilibyście 3 600 zł! Przecież za tyle, to można by jakieś skromne wakacje dla całej rodzinki kombinować!
|
|
|
|
#4594 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie mama i babcia mieszkaja tam gdzie mieszkanie jest tansze i zawsze moge na nie liczyc. Tylko maz nie lubi mojej mamy, tak naprawde nie wiem dlaczego.
Chodzi teraz z wielkim fochem. 👿 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4595 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrycja, Odowska dobrze mówi przelicz mu to i przedstaw pod nosem 😊 zrób na kartce plusy i minusy, to Ty zostajesz w domu na kilka godzin sama z dziećmi i psem i Twoje zdanie powinno być przeważające 😊
Norka śpij, śpij, śpij 😘 Dziewczyny ja ze śląskiego, czy ktoś z bezsennością jest stąd? 😎 Folinka jak znajdziesz chwilkę, możesz wpisać mi kolejną wizytę na 30.01 😊 Aj dzisiaj dużo wizyt! Trzymamy kciuki dziewczyny i czekamy na wieści! 😉😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My dziś zaczynamy 16 tydzień ![]() Ja z lubelskiego, ale na bezsenność nie cierpię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My juz ustaliliśmy ze wózek będę zostawiać w garażu, a zakupy robi mąż codziennie po pracy (będę przygotowywać mu liste).Wózek tez rano będzie mi znosił przed wyjściem do pracy, bym nie musiała chodzić z nim i z dzieckiem. Mieszkamy na 3p i nie wyobrażam sobie tego wszystkiego nosić. |
||
|
|
|
#4597 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak to się potoczy ![]() Cytat:
nie wiem jak to zrobisz Kochana, ale musisz go przekonac do przeprowadzki :/Ja dzisiaj byłam na małym spacerku do apteki, ale jutro pójde w stronę lasu, bo tyle spalin sie nawdychałam, ze aż nieprzyjemnie
|
|||||
|
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
Już od piatku nie wymiotuje a tu dzisiaj rano niespodzianka..... jejku myślałam że już przeszło
((
|
#4599 | ||||||
|
Przyczajenie
|
Cześć, witam się i ja, i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania. Ja wizytuję o 15.20, ale znając życie trzeba doliczyć jakąś obsuwę, pewnie z pół godz.
Cytat:
I tak w ogóle się zastanawiam, czy wszystkie te wygody (np. pokój do przyjmowania gości) są potrzebne. W szpitalu po porodzie, jak wszystko jest ok, jest się chyba 2-3 dni i jest to czas żeby dojść do siebie i odnaleźć się w nowej rzeczywistości. O ile obecność partnera wydaje się być bardzo w tym czasie potrzebna, o tyle przyjmowanie innych gości może być trochę męczące i mało komfortowe? Cytat:
Jestem na zwolnieniu od nowego roku i mój dzień wygląda podobnie do opisywanego przez Ciebie. Na dodatek męża nie ma aktualnie w domu więc chyba największy problem sprawia mi przygotowywanie posiłków. Dla mnie samej nie chce mi się gotować (no wiem, że nie tylko dla mnie, ale porcje nadal są jednoosobowe ) tym bardziej, że nie mam na nic konkretnego ochoty. Mam nadzieję, że jeszcze tak tydzień, może dwa i wejdę w nowy tryb funkcjonowania, i jakoś sobie wszystko od nowa poukładam. Cytat:
Mi wydawało się, że jak pójdę na zwolnienie to będę miała spokój (naiwna Cytat:
Jedyne co byłam w stanie w siebie wcisnąć i po czym się w miarę dobrze czułam. Tylko Mąż marudził, czym ja karmię nasze dziecko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z drugiej strony trzeba mieć na uwadze jeszcze kwestię warunków atmosferycznych bo latem taki wyjęty z auta wózek może być bardzo mocno nagrzany a z kolei zimą będzie bardzo zimny i niefajnie będzie wkładać Dziecko do takiego sprzętu. |
||||||
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież oni nie będą siedzieć cały dzień tylko 30min.. No i w domu będę miała spokój i nikt mi się nie zwali w gości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy dużo bym dała, żeby był osobny pokój dla odwiedzających.Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Goście w pokoju odwiedzin Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję, ale leci
![]() Kochane!!! Ogromne kciuki za wizyty, wieczorem widzę tu wysyp dobrych nowin !Folinka Vesna Pozytywna Blanka Odowska za UG podwójne kciuki !!! Jeżeli kogoś pominęłam, to wybaczcie
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
A to w każdym szpitalu są takie pokoje dla odwiedzających?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie napewno jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu,w którym będę rodzić chyba dopiero teraz zrobili pokój do odwiedzin. To jednak nie zmienia faktu,że nie chcę żadnych odwiedzin. Po poprzednim porodzie mimo znanego wszystkim mojego stanowiska moi rodzice przyjechali w odwiedziny. Mały był głodny a mi,świeżo upieczonej matce było głupio karmić przy tacie. Nie mówiąc już o tym jak wyglądałam i czułam się niekomfortowo.
Ale jeśli komuś to nie przeszkadza to też rozumiem, byle odwiedziny nie odbywały się w sali poporodowej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem po wizycie, oczywiście wg usg termin późniejszy niż wg om. Lekarz trochę się zaniepokił tym, że jeszcze nie czuję ruchów ale później mnie uspokoił, że w najbluższym czasie już powinnam czuć.
Kolejna wizyta 12 lutego. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
O własnie! Kciuki za wizyty ja już odliczam.
Przypomniało mi się, któraś z was pytała jak ro ie sałatkę z zupek chińskich. Dwie trzy zupki chińskie zaparzone w tym proszku, od tego drobno kroje czerwona paprykę, pol cebuli, ogórek zielony, dodaje kukurydzę albo groszek do tego majonez pieprz, sól, czerwona papryka słodka w proszku do smaku.Wszystko mieszam i gotowe jest przyszna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4610 |
|
Raczkowanie
|
Madziara a który tydzień Ci teraz leci? Że lekarz już się martwi o brak ruchów....
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne, że lekarz się przejmuje brakiem ruchów.. Który u ciebie tc? 13-14?? Przeciez jest jeszcze czas... Do 17tyg spokojnie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara to nie jest czerwcowa przypadkiem?
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widzę termin 10.07
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Termin wg om 23 czerwca czyli 17 tc. W pierwszym poście jest jeszcze nie zmieniony.
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale coś mi się ubzdurało, że dzieć był dużo starszy i TP przesunął jej się aż na czerwiec
mogę się mylić, tyle nas tu jest ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak bym się nie przejmowała.. Koleżanka sąsiadka, 20tc drugie dziecko i jeszcze nie czuje, ale lekarz twierdzi, że ma czas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
Madziara889- nie ma co sie martwic ruchami, zalezy na ktorej scianie macicy jest łożysko.
Ostatnio strasznie swedzi mnie skora na nogach i brzuchu. Juz sie smaruje z 3 razy dziennie. Ehh... Chyba czas wapno lyknac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4618 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jak zwalcze mdłości i juz nie patrzę na to co jadłam to udaje mi się nie przytulac kibelkaCytat:
Ja siedze z Młodą w domu,a i tak mam problem z gotowaniem. Jakby nie ona to bym nie gotowala wcale Też chyba spróbuję tych tostow,bo ostatnio strasznie mało jem,wszystko mnie brzydzi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||||
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi to tam ten pokój toto loto,fajnie by bylo jakby w kazdej sali byla łazienka,to by wtedy pojscie pod prysznic nie bylo taka wycieczką Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

]
.

nie wiem jak to zrobisz Kochana, ale musisz go przekonac do przeprowadzki :/

Wtedy dużo bym dała, żeby był osobny pokój dla odwiedzających.