Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-12, 09:05   #4801
Wilanka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Oj tak, znam to. Dlatego w domu czesto telefonu nawet z torby nie wyjmuje po powrocie z pracy Za to maz potrafi "bawic sie" z corka nie odrywajac oczu od ekranu, strasznie mnie to denerwuje...

A ciasto wyglada super
Chwile sie ludzilam, ze moze sprobuje zrobic, ale trzeba patrzec realistycznie, za duzo rzeczy do ogarniecia w domu. Wczoraj na przyklad probowalam znalezc wszystkie czesci lezaczka, bo byly w trzech roznych torbach, najwieksze elementy na strychu, mniejsze w schowku, a sam material w szafie I niby wszystko mam, ale dopoki tego nie poorganizuje, nie poukladam, to nawet nie moge byc pewna, czy wszystko rzeczywiscie mam
No właśnie, a żeby było śmieszniej, to mąż może sobie siedzieć przy swoim komputerze, robić coś na tel i ona nie reaguje. Za to jak ja siądę, to od razu się przy mnie materializuje teraz słyszę, że powoli się już budzi, więc pewnie skończy się moje rumakowanie w sieci

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:06   #4802
asiula1306
Zakorzenienie

Wy takie fajne rzeczy pieczecie a ja tego nie robie bo u mnie zwyczajnie nie ma komu jesc. Bez sensu piec blache ciasta na nas dwoje gdzie maz zje moze kawalek. Najczesciej pol blachy albo i wiecej idzie w kubel

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:09   #4803
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wy takie fajne rzeczy pieczecie a ja tego nie robie bo u mnie zwyczajnie nie ma komu jesc. Bez sensu piec blache ciasta na nas dwoje gdzie maz zje moze kawalek. Najczesciej pol blachy albo i wiecej idzie w kubel

Dlatego ja kupiłam już mniejsza blache nam, a jak robię w normalnej, to zazwyczaj robię paczuszki i idziemy w odwiedziny do teściów albo rodziców z tym, że blisko mamy, spacerkiem niecałe 10 min

Stary 2018-01-12, 09:10   #4804
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Lunak, dziękuję, że pytasz. Jest już o wiele lepiej. Mam zatkany nos, trochę kaszlę i od tego boli gardło, ale nie ma porównania do tego co było od poniedziałku. Także może uda się niedługo wyjść z domu 😊

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:11   #4805
Wilanka
Rozeznanie

Słuchajcie, jakby któraś mogła coś, albo chociaż jakoś udostępnić dalej. To jest córka koleżanki z pracy mojej chrzestnej

Wyścig po życie - uwolnij Lenkę z piekła nowotworu.
https://www.siepomaga.pl/ocalic-lenke

Stary 2018-01-12, 09:20   #4806
_Dolly
Rozeznanie

Spałam 😍 jakie to cudowne uczucie😊
Czarodziejka jak czytałam o Twoim materacu to sobie wyobraziłam siebie wstającą z niego, chyba odbyło by się to etapowo z pozycji na czworaka 😂
Ja czekam na jedną przesyłkę, która była wysłana PP 8.01 i liczę, że dziś dojdzie gorzej jak listonosz zostawi awizo...

Miłego dnia Mamuśki 😊

Stary 2018-01-12, 09:25   #4807
parapet
Zadomowienie

Wilanka, straszne choróbsko. A my się kurde porodowym pobytem w szpitalu martwimy.

Pannkaka, miałam ci napisać o pajacach pinokio. Mam dwa i jeden od razu po praniu dostał kulek (biały w czarne trójkąty)
Póki co te z nexta wydają mi się najsolidniejsze.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-12, 09:29   #4808
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
To opowiem wam i moje wrażenia z dzisiejszej wizyty. Poszłam z myślą że dziś nudno tam będzie, bo nie całe 2 tyg temu miałam usg 3 trym u mojego gina właśnie. A ten po wywiadzie, pomiarze ciśnienia i wagi, uzupełnieniu całej dokumentacji... uwaga, zaprasza mnie na usg 😁 nie ukrywam że mnie pozytywnie zaskoczył (Ale myślę że chyba zapomniał o tym wcześniejszym usg, bo nigdy nie był taki skory do częstego usg i w sumie wyglądało to jak to usg 3 trym.) no i wymierzyl mi synka i wszystko znów posprawdzal, i waży 1950 g i podskakiwal i drapal się po głowie i ssal paluszki 😍 i doktorek próbował złapać na zdjęciu twarz z frontu i się nie udało, maly pokazywał tylko profil lub czubek głowy 😉 ale jestem taka zadowolona bo sobie dłużej dziś na niego popatrzylam dzięki temu że gin tak go próbował długo złapać 😍 😉

A i moja hemoglobina 12.8 😎 ale kazał dalej żelazo jeść bo ferrytyna nie za dobra bo tylko 24, i powiedział że moje żelazo jest na bieżąco zuzywane i nie mam zapasu 😐 reszta elegancko

W nagrodę kupiłam synkowi pampersy w auchanie 😁

pięknie

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Już po wizycie buzi nie widziałam, bo mała trzymała stopy na głowie na szczęście ładnie rośnie, ma 1650g. Wszystkie przepływy prawidlowe, jestem spokojniejsza leży jakoś bokiem, też złożona jak scyzoryk
gratulacje
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:32   #4809
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Wilanka, straszne choróbsko. A my się kurde porodowym pobytem w szpitalu martwimy.

Pannkaka, miałam ci napisać o pajacach pinokio. Mam dwa i jeden od razu po praniu dostał kulek (biały w czarne trójkąty)
Oj tak płakać mi się chce jak o tym myślę i zaraz szklanki w oczach takie rzeczy nie powinny dotykać nikogo, tym bardziej dzieci

Stary 2018-01-12, 09:40   #4810
kasia6713
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
u nas wczoraj wielki maraton z mężem po sklepach. Wydaliśmy chyba z 1000 zł
No ale kupiliśmy to co nam brakowało, czyli materac, wanienkę (z termometrem - śmieszny gadżet, ciekawe jak długo będzie chodził ), kołderkę z ochraniaczami, prześcieradła, baldachim na łóżeczko i do tego to co było nam niezbędne do remontu pokoju młodego, typu firanki, dywan, karnisze itd.
Niania wczoraj przyszła, ale teraz bym się chyba zadecydowała na inną
Dzisiaj ma przyjść jeszcze kołyska
Cały czas nie wiemy co z przewijakiem

miłego dnia wszystkim

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

a jeszcze pytanie z innej beczki.
Czy Wy naprawdę odczuwacie słabsze ruchy?
Wszędzie czytam, że od III trymestru są słabsze, bo dzieciak ma coraz mniej miejsca, a ja z dnia na dzień mam wrażenie, że są coraz mocniejsze...
Może młody szykuje się do wyjścia?
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:41   #4811
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Kochane przepraszam, ze tak pozno ale dzisiejszy dzien byl bardzo ciezki, padam doslownie na ryjek. Wizyta ok, wszystko jest w porzadku, ulga niesamowita Jutro napisze wiecej. Mialam tez wrzucic wczoraj zdj literek do klubu i tez zapomnialam, obiecuje jutro wszystko ogarnac.

Dzis was nie nadrobie poszukam tylko wizyt dziewczyn, a jutro poczytam reszte.
Super że po wizycie wszystko ok. Odpocznij
Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Wygląda cudownie!
Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny
No ale kupiliśmy to co nam brakowało, czyli materac, wanienkę (z termometrem - śmieszny gadżet, ciekawe jak długo będzie chodził ), kołderkę z ochraniaczami, prześcieradła, baldachim na łóżeczko i do tego to co było nam niezbędne do remontu pokoju młodego, typu firanki, dywan, karnisze itd.

miłego dnia wszystkim
Gratuluję udanych zakupów!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-12, 09:42   #4812
Lunak
Wtajemniczenie

Kasia, ja z ruchami mam rożnie. Raz są delikatniejsze a na drugi dzien znowu kopie jak szalony. Także to chyba zalezy od nastroju dziecka

Poszaleliscie z wyprawką ja musze mojego namowic na kilka wizyt w sklepie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:47   #4813
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny

miłego dnia wszystkim

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Wszędzie czytam, że od III trymestru są słabsze, bo dzieciak ma coraz mniej miejsca, a ja z dnia na dzień mam wrażenie, że są coraz mocniejsze...
U mnie chyba kilka dni temu sie odrobine wyciszyly. Maly rusza sie tak czesto jak wczesniej ale zamiast chaotycznych ruchow czuje bardziej wypinanie, przeciaganie. Zaczyna bolec, szczegolnie jak mi pieta jezdzi po biustem wyraznie czuje ze ma juz malo miejsca i sobie go ciagle szuka i nie ma mozliwosci robic fikolkow

Stary 2018-01-12, 09:49   #4814
alleyezonme
Zakorzenienie

Witam się po basenie

Szybkie śniadanie i lecę na zakupy-dalszą cześć ciuszkówej wyprawki

Jutro wózek i fotelik podejście nr 3

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:09   #4815
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja po obfitym śniadanku i świeżym soczku z pomarańczy

Z rana same dobre wieści kazała mężowi iść do ajenta tego ubezpieczenia grupowego w pracy bo nie wiem czy pamiętacie jak pisałam że okazało się że okres karencji na ciążę to 10miesiecy a jak mąż się zatrudnil to już byłam w ciąży. Poszedł porozmiawiał i kasę jednak dostaniemy 2tysiace to dla nas fortuna i ratunek na start.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:21   #4816
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry, ale ponury dziś dzień u mnie. Brrrrr! Zjadłam tosty w łóżku i dalej nie chce mi się wychodzić z kolderki 🙄 wczoraj był wzrost energetyczny a dziś chyba spadek będzie.

Lelowa świetnie że wizyta udana. 😊 już teraz gratuluję i cieszę się że wszystko dobrze u was ale czekam na więcej info.

Trzymam mocno kciuki za wizytujace dziś mamusie 😊 dla chorujących- zdrówka a dla planujących zrobić wielkie dzieła- dużo sił!! 😉

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam się po basenie

Szybkie śniadanie i lecę na zakupy-dalszą cześć ciuszkówej wyprawki

Jutro wózek i fotelik podejście nr 3

Ale z Ciebie tzw. Harpagan 😜 od samego rana taka aktywna 😲 super. Dawaj czadu na zakupach. A fotelik i wózek... no wiesz, do 3 razy sztuka. Tak że wróżę sukces 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:24   #4817
Mecassie
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj brak planów na pierwsza część dnia. Później to jakoś poleci bo jak mąż robi remont to jadę po te rzeczy do pepco i pewnie znów zachaczę o rodziców.

Póki co idę robić kawusię

Stary 2018-01-12, 10:26   #4818
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
U mnie chyba kilka dni temu sie odrobine wyciszyly. Maly rusza sie tak czesto jak wczesniej ale zamiast chaotycznych ruchow czuje bardziej wypinanie, przeciaganie. Zaczyna bolec, szczegolnie jak mi pieta jezdzi po biustem wyraznie czuje ze ma juz malo miejsca i sobie go ciagle szuka i nie ma mozliwosci robic fikolkow

U mnie sytuacja wygląda identycznie Nawet dziś w nocy mówiłam TZ-towi że ma strasznie silna córkę
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja po obfitym śniadanku i świeżym soczku z pomarańczy

Z rana same dobre wieści kazała mężowi iść do ajenta tego ubezpieczenia grupowego w pracy bo nie wiem czy pamiętacie jak pisałam że okazało się że okres karencji na ciążę to 10miesiecy a jak mąż się zatrudnil to już byłam w ciąży. Poszedł porozmiawiał i kasę jednak dostaniemy 2tysiace to dla nas fortuna i ratunek na start.

Ekstra!!!

Witam sie dziś w 33+0!!! Jeszcze 4 tygodnie i ciaza donoszona! Dzisiaj uczczę to chyba chlebkiem bananowym. Zaraz pójdę kupić skladniki

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:29   #4819
asiula1306
Zakorzenienie

Ja zbieram sily na wyjscie z domu

Snilo mi sie dzisiaj ze bylam z kilkoma osobami w domu rodzicow i na pietro wlała sie smola i wszyscy stracili przytomnosc a ja pobieglam po tate ktory byl na ogrodzie. I zeby te osoby odzyskaly przytomnosc to trzeba bylo ogrzewac ich ciala. Moj tato kladl sie obok kazdego i go przytulal a ja wzielam w rece niemowlaka ktory nie wiem skad sie tam wzial. Takze troche dramatycznie bylo.

A dla wyrownania tego dramatyzmu potem mi sie snily pieczarki w muszli klozetowej... ze sie tam plukaly

Z ciekawosci poszukalam co oznacza utrata przytomnosci we snie przez inne osoby i przeczytalam ze to symbolizuje kradziez ktora moze dotknac mnie osobiscie. Czy to moze miec zwiazek z wlamaniem na dzialke? ?

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-12 o 10:32
Stary 2018-01-12, 10:37   #4820
_Selina_
Zakorzenienie

Nawet moja krew jest dzisiaj leniwa, miałam 3 próby zanim mogłam sobie zbadać cukier.

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:43   #4821
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Kasia - moj aktywny jak do tej pory ale mocniejsze uderzenia ma. Najpoerw sie kreci i kreci a potem nagle bach noga po zebrach szczerze to czasami mnie to meczy

Mecassie - to super info! Kazdy grosz zawsze sie przyda

Ja dzisiaj bede piekla gwiazde a jutro sprzatanko bo mamy gosci no i maz dzis wraca
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:48   #4822
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Kiedy zamawialas? 😊

Zamawialam 11.11 więc trochę już czekam

Hej
Kciuki za wizyty!

Ja dziś nieprzespana noc, do 3 się krecilam po łóżku i później postanowiłam iść spać do salonu żeby męża nie budzić co chwile tym kotlowaniem się z boku na bok :/

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:50   #4823
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Mam raczej odwrotny problem, martwie sie, ze maz sie niezdrowo obje, u nas nic sie nie zmarnuje Czasem planuje, ze pol ciasta zamroze, ale jakos znika zanim zdaze

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Słuchajcie, jakby któraś mogła coś, albo chociaż jakoś udostępnić dalej. To jest córka koleżanki z pracy mojej chrzestnej

Wyścig po życie - uwolnij Lenkę z piekła nowotworu.
https://www.siepomaga.pl/ocalic-lenke
Straszna choroba Mysle, ze taka kwote szybko tam uzbieraja, oby leczenie pomoglo...

Cytat:
Pajace to wlasciwie pewnie na miejscu kupie, ale chcialam spioszki pinokio zamowic, bo tutaj w ogole takich zapinanych spiochow nie ma, same polspiochy wszedzie. Hmm, zobacze jeszcze co dla corki mielismy od nich, wydawalo mi sie, ze byly ok, tylko strasznie male. O next zupelnie zapomnialam, moze tez zapoluje jeszcze

Cytat:
U mnie nie slabna wcale. Zmieniaja sie, teraz to nie sa energiczne kopniaki, raczej mocne wypychania i rozciaganie, ale naprawde mocne i czesto bolesne
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:52   #4824
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Mam raczej odwrotny problem, martwie sie, ze maz sie niezdrowo obje, u nas nic sie nie zmarnuje Czasem planuje, ze pol ciasta zamroze, ale jakos znika zanim zdaze

Straszna choroba Mysle, ze taka kwote szybko tam uzbieraja, oby leczenie pomoglo...

Pajace to wlasciwie pewnie na miejscu kupie, ale chcialam spioszki pinokio zamowic, bo tutaj w ogole takich zapinanych spiochow nie ma, same polspiochy wszedzie. Hmm, zobacze jeszcze co dla corki mielismy od nich, wydawalo mi sie, ze byly ok, tylko strasznie male. O next zupelnie zapomnialam, moze tez zapoluje jeszcze

U mnie nie slabna wcale. Zmieniaja sie, teraz to nie sa energiczne kopniaki, raczej mocne wypychania i rozciaganie, ale naprawde mocne i czesto bolesne
Ja moj sie tak wyciaga to serio czasami mam wrazenie ze mu ta noga wyjdzie przez moj brzuch- okropne uczucie

Stary 2018-01-12, 10:53   #4825
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Kochane przepraszam, ze tak pozno ale dzisiejszy dzien byl bardzo ciezki, padam doslownie na ryjek. Wizyta ok, wszystko jest w porzadku, ulga niesamowita Jutro napisze wiecej. Mialam tez wrzucic wczoraj zdj literek do klubu i tez zapomnialam, obiecuje jutro wszystko ogarnac.

Dzis was nie nadrobie poszukam tylko wizyt dziewczyn, a jutro poczytam reszte.
Najważniejsze że wszystko ok, super

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:57   #4826
Mecassie
Zakorzenienie

ja właśnie siedzę wyprostowana jak bela bo noga zawędrowała po żebra

Któraś z Was zamawiała taki bawełniany szlafroczek z Dolce Sonno... hmmm nie wiem czy nie Asiula ? Chciałam się dowiedzieć jak wyglada na żywo

Stary 2018-01-12, 11:01   #4827
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Dałaś radę wstać z tego materaca?
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Powiem Ci , że nawet całkiem ok mi się podnosiło
Czarodziejka to samo pomyślałam co Parapet Bo ja to się czasem z kanapy wydostać nie mogę
Cytat:
A jednak... Dużo osób mi mówiło, że są jakościowo najlepsze.
Cytat:
Wszędzie czytam, że od III trymestru są słabsze, bo dzieciak ma coraz mniej miejsca, a ja z dnia na dzień mam wrażenie, że są cora, z mocniejsze...
Ja nie czuję słabiej Ale moja jest z tych mniejszych więc jeszcze może mieć trochę miejsca.
Dziś rano była trochę leniwa ale teraz nadrabia
No i gratuluję zakupów, jak na tyle rzeczy to ten 1000 to się nie wydaje tak dużo

...

Ja po objazdówce wizyta + sprawunki. Chwała Bogu za obwodnicę Marek! Do lekarki jadę teraz 15-20 minut

Pani doktor bardzo z nas zadowolona, żadnych zastrzeżeń nie ma, mocz, tokso, przeciwciała eleganckie, w badaniu położniczym nie stwierdziła żadnego ryzyka wcześniejszego porodu. Następna wizyta za dwa tygodnie więc zagęszczamy i monitorujemy ułożenie choć powiedziała, że to się jeszcze sto razy może zmienić i żeby się nie martwić. I L4 dostałam już do terminu porodu

Odebrałam wydrukowane zdjęcia do multiramki, wyszły super, meżu będzie miał niespodziankę jak wróci
Kupiłam świeży chlebek, różne rodzaje wędlinki i pomidory po 21 zł/kg () i skutkiem tego jest to, że zjadłyśmy z Córcią milion kanapek
Teraz idę na drzemkę bo mam deficyty w spaniu a potem

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-12 o 11:03
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-12, 11:02   #4828
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie siedzę wyprostowana jak bela bo noga zawędrowała po żebra

Któraś z Was zamawiała taki bawełniany szlafroczek z Dolce Sonno... hmmm nie wiem czy nie Asiula ? Chciałam się dowiedzieć jak wyglada na żywo

Haha, nie ja ale wczoraj zamawialam od nich koszule i potem zapomnialam ze wlasnie mialam ten szlafroczek obadac i myslalam ze to ty go zamawialas

Stary 2018-01-12, 11:08   #4829
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, nie ja ale wczoraj zamawialam od nich koszule i potem zapomnialam ze wlasnie mialam ten szlafroczek obadac i myslalam ze to ty go zamawialas

czyli ogólnie myślałyśmy o sobie to samo hmm cena jest ok zastanawiam się czy go nie wziąć

Stary 2018-01-12, 11:13   #4830
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
czyli ogólnie myślałyśmy o sobie to samo hmm cena jest ok zastanawiam się czy go nie wziąć

Ja poszukam stacjonarnie a jak nie znajde to zamowie ten. Teraz mnie troche psychika blokuje bo zaplace drugi raz za przesylke wiec musze odczekac chwile zeby mnie to tak nie bolalo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości