|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Jakkolwiek to brzmi Ile ja bym dała, żeby mieć godzinę drogi do siostry... Tak, to mam 3 godziny. Mówię Ci, Asiu, lepsze to niż nic ![]() Ogólnie, to dziwnie, bo jak jeszcze mieszkałam blisko z siostrą czy na stancji, to tak nie doceniałam, że ją mam, a teraz? Bardzo za nią tęsknię. Ona urlopy bierze, jak przyjeżdżam. Właśnie za tydzień się widzimy, jupi!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-11 o 22:00 |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie chciała być równo w ciąży z bliska mi osoba.
Nie uniknie się porównania dzieci itp ![]() Kuzynka M. Ma podobny termin do mojego i dziękuję Bogu, że nie mam ze sobą kontaktu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona jednak będzie miała gorzej, bo ja mam na dole teściową i w razie czego ma mi kto pomóc,zostać z synkiem a siostra przeprowadza się w okolicę,gdzie nikogo nie zna. Początki na pewno będą dla niej trudne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochane Mamusie, mam pytanie do Was. Te, które mają i chłopca i dziewczynkę. Czy Wasze ciąże z chłopcem i dziewczynką były różne od siebie?
|
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się naspałam. Pora na książki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to jest? Są tutaj mamusie, które z chłopcami czuły się źle, a z dziewczynkami dobrze? Wiem, że to tylko takie bajanie, ale chcę tylko wybadać czy jest coś na rzeczy. Odstępstwem jest nasza Blanka, która wymiotowała, że hej, a będzie dziewczynka A właśnie Blanka, na wizycie potwierdziła się dziewczynka?Też nie śpię, nie miałam wieczornej drzemki i coś mnie nie muli.. Ale może dzięki temu zasnę wcześniej niż o 9. Czytam książę all time Nie pomaga
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-12 o 02:51 |
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O, jabłuszka. Też kochałam, ale jak miałam zapalenie oskrzeli i nic mi nie wchodziło do żołądka.
|
|
#4659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ---------- ,, Czereśnie zawsze muszą być dwie "dziękuję za polecenie 🙂 Super książka. wciągnęła mnie. Tylko spać dalej się nie chce i czuję niedosyt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także nie kładłam się wgle od 18 i mam nadzieję, że do 4tej zasnę jednym ciągiem już i wstanę o w miare normalnej porze.
|
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj, a nuż widelec się uda, powodzenia!
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak mówice, na spokoknie podchodzę do braku ruchów, mam jeszcze czas.
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt Witam nowe mamusie. Norka, bidulko, to Ci się poprzestawiało. Zasnęłam razem z Ewką i dopiero teraz przebrałam się w piżamę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4664 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, długo się nie udzielałam, a podczytywałam Was tylko wyrywkowo, mam ostatnio intensywny czas w pracy, ale na szczęście już od przyszłego poniedziałku L4 i mam nadzieję będzie mnie tu więcej
gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, ja miałam wczoraj UG i wszystko jest w najlepszym porządku, aż się łezka w oku kręciła kiedy pani dr opisywała każdą część ciała i każdy patametr i za każdym razem mówiła, że jest prawidłowy, cudowne uczucie wczoraj wg Usg 13t0d i NT 1.8 czyli dokładnie tak jak miałam przy córce maleństwo ma 67mm i piękny nosek mogę teraz odetchnąć z ulgą. Mdłości jakby powoli mi przechodzą i apetyt ciut lepszy, wraca we mnie życie ;-) Przybijam 5 dziewczynom, które ujawniły, że są z lubelskiego bądź samego Lublina, nie pisałam tu wcześniej, ale ja też ![]() Z tematów, które mi tu mignęły to jeśli chodzi o ruchy to dziewczyny, które jeszcze ich nie czujecie nie przejmujcie się, ja w poprzedniej ciąży się naczekałam i poczułam dopiero w 21tc, ale to nadal jest w granicach normy. Niedawno dowiedziałam się, że moja bratowa też jest w ciąży i akurat dla mnie to już teraz na tym etapie jest bardzo męczące bo non stop zasypuje mnie smsami z pytaniami i porównaniami dolegliwości, potem zapewne cały czas będzie porównywała dzieci... będzie między nimi 1,5 miesiąca różnicy. Mieszkają z moim bratem u moich rodziców więc kontakt jest i będzie częsty więc porównania zapewne nigdy się nie skończą No nic ja wstaję do pracy, dzis ostatni dzień juppi miłego dnia dla Was Dziewczęta
|
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
porannarosa witaj! 😊 U mnie też termin 17.07, wg ostatniego UG 😊😊 rozgościć się 😊
norka, pozytwna ja coś ostatnio odstaje .. śpie ciagiem od wieczora do 4-5 nie jest źle. A Wam współczuję i życzę dużo snu 😘😘 Ja też jestem z siostrą bardzo blisko, wspieramy się w każdym względzie. Mocno się angażowałam w wychowanie jej córy, więc szlaki mamy trochę przetarte. Wiem, że teraz na pewno mogę na nią liczyć przy swoim 😊 Chyba dziś lecę do przychodni.. kaszel nie ustępuje, zaczynam mieć zatkany nos, boli mnie gardzioł.. mecze się coraz bardziej. Miłego dnia dziewczyny! 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, Dziewczyny,
gratuluję wszystkim zdrowych Maluchów i cieszę się, że stres macie za sobą ![]() Ja mam wizytę 16.01. i już nie mogę się doczekać, mam tyle pytań i wątpliwości. P.s. czy przy każdej wizycie, tj. co miesiąc, macie robione USG? |
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4669 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W drugiej ciąży podobno czuła się świetnie całą ciążę i była przekonana, że będzie chłopak, a urodziła się moja siostra. Więc to chyba nie ma reguły. Cytat:
U mnie dwie znajome są też na początku ciąży i bardzo się cieszę, że będziemy miały dzieci w podobnym wieku. Poza tym fajnie jest się powymieniać wrażeniami na bieżąco ![]() Cytat:
W poprzedniej ciąży chciałam chodzić na NFZ i lekarz powiedział mi, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to refundowane są tylko 3 USG w czasie całej ciąży - między 11 a 13 tc (czyli pewnie genetyczne), połówkowe i w III trymestrze. Trochę mnie to zdziwiło, bo jak stwierdzić czy ciąża przebiega prawidłowo bez USG :/ Między innymi dlatego zrezygnowałam z NFZ |
|||
|
|
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś rano po rehabilitacjach poszłam po coś na śniadanie i wpadł mi w oczy paprykarz.... przepadłam z kretesem, mało brakowało a zaczęłabym lizać puszkę jeszcze w sklepie :P Przeglądam wózki i zobaczyłam coś takiego: http://allegro.pl/wozek-3w1-goya-x3-...999278929.html do wyboru są 3 rodzaje kół, czy wiecie może czym one się różnią?? I jeszcze jedno pytanie: czy któraś z was wie, jaki producent/model jest najlżejszy ze wszystkich?? Z powodu przepukliny na wielu odcinkach kr. nie mogę dźwigać i dla mnie waga jest priorytetem przy wyborze fury dla Małego
Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-01-12 o 08:47 |
|
|
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry! Stres przed UG tak mnie dopadł że spałam może 3 godziny.. Prosimy o kciuki bo zaraz jedziemy..
Arya09 niewiem o której masz UG ale trzymam kciuki tak jak za siebie ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4674 |
|
Raczkowanie
|
Sandam trzymam kciuki, będzie Dobrze!!!! Pamiętam swój stres przed UG i doskonale Cie rozumiem. Ciężko się wyluzować, ale po badaniu wyjdziesz już spokojna i szczęśliwa że wszystko jest dobrze !
Kciuki za resztę wizyt ! ![]() Podlaczam się do pytania o lekki wózek. Przez pierwsze dwa miesiące chodziłam na badania na NFZ i lekarz kazał mi nadać krem i mocz co 3-4 tygodnie. Teraz chodzę prywatnie i nic o badaniach mi dr nie mówi. Gdy zaczął się II trymestr sama sobie te badania zrobiłam i pokazałam lekarzowi. Co ile Wy macie zalecane krew i mocz ?
|
#4675 |
|
Przyczajenie
|
Witaj evees
U mnie dwie znajome są też na początku ciąży i bardzo się cieszę, że będziemy miały dzieci w podobnym wieku. Poza tym fajnie jest się powymieniać wrażeniami na bieżąco ![]() Może jeszcze zależy jakie się ma relacje z tymi osobami, moja bratowa jest akurat z tych co "wiedzą lepiej, a ich lekarz jest mądrzejszy". A dodam że mnie zasypuje swoimi "mądrościami" po kilkanaście-kilkadziesiąt razy dziennie Ja chodzę prywatnie i mam robione na każdej wizycie. W poprzedniej ciąży chciałam chodzić na NFZ i lekarz powiedział mi, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to refundowane są tylko 3 USG w czasie całej ciąży - między 11 a 13 tc (czyli pewnie genetyczne), połówkowe i w III trymestrze. Trochę mnie to zdziwiło, bo jak stwierdzić czy ciąża przebiega prawidłowo bez USG :/ Między innymi dlatego zrezygnowałam z NFZ[/QUOTE] |
|
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba tak jak dziewczyny piszą nie da sie porównywać. Mam dwie siostry obie maja parke i obie mowia zupełnie co innego... Jedna na dziewczynkę jadła ciagle kwaśne a na chłopca jadła słodkie i tak juz dzieciom zostało. Chłopak jest szalony za czekolada a dziewczynka za kapusta kiszona i ogórkami. Kuzynka z koleji mowi ze w ciazy z dziecznynka miała ochote na ostre i wcale nie czuła mdłości. Przy bliźniakach (parce) bardzo ja mdlilo i zajadała czekolade na przemian z kapusta Kiszona. Dzien dobry! Posypałam do 8. Teraz kawka. Wieczorem mam party. |
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie się stresuje. Aż głupie sny jakieś miałam że wszystko wyszło źle:/ Powodzenia i trzymam Dobrze że jestem w pracy to się zajmuje robotą i mniej myślę. Miłego dnia dziewczyny. Odezwę się po wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia Arya!
A ja zajadam śniadanko |
|
|
|
#4680 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny kciuki za UG 👍👍👍
Czekamy na wieści! fioletoweokulary ja mam morfologię i mocz co wizytę 😊 Też się rozglądam za wózkiem, co prawda mamy jeden na oku ale w necie ma opinie świetne, tylko wszyscy piszą że ciężki a mi zależy na tym żeby nie był zbyt gramotny.. i teraz muszę go szukać po sklepach, a u nas jak na lekarstwo sklepów z wózkami i wyboru żadnego 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

tylko szkoda,że po jej przeprowadzce będziemy miały do siebie godzinę drogi i po porodzie ciężej będzie nam się spotykać i wspierać w trudach wychowania, przyjemniej na początku gdy maluchy będą małe
Jakkolwiek to brzmi
Ile ja bym dała, żeby mieć godzinę drogi do siostry... Tak, to mam 3 godziny. Mówię Ci, Asiu, lepsze to niż nic 

Także nie kładłam się wgle od 18 i mam nadzieję, że do 4tej zasnę jednym ciągiem już i wstanę o w miare normalnej porze.