Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-12, 12:44   #4861
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Mała ma czkawkę

Co za typ mogłaś powiesić karteczkę "nie przeszkadzać"

Z rzeczami do porodu czyli co ? Gemini czy koszule jakieś ?
Ja to chyba nie skorzystam z tego gemini tylko kupię wszystko stacjonarnie. Duża jest różnica w cenie ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Ja takie mam. To są złe ?

Ja bede kuppwacc stacjonarnie bo mam "swoja" apteke od lat i mam tam rabat

A ja wczoraj zasypiajac zdalam sobie sprawe ze nie czytalam nic o kp wiec musze poszukac lektury na wieczory a jakby co to siora mnie podszkoli
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:48   #4862
Koma1002
Zadomowienie

Czaro_dziejkoo, zegarek korsa?? Hehe 😁 nic prostszego, tylko mało czasu, ale na przyszly rok aliexpress powinien stanąć otworem przed Tobą 😎😎

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ciekawe czy by się zorientowaly 😁😁

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:48   #4863
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

A ja mam jeszcze pytanie o ciasto gwiazde - co jeszcze zamiast maku sie nada?? zeby mi sie nie rozciapcialo w piekarniku
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:56   #4864
asiula1306
Zakorzenienie

Byłam przed chwilą w Superpharmie i stoję sobie jako pierwsza w kolejce, babka przede mną jest kasowana a za mną ustawia się ogonek i między innymi babeczka z małym dzieckiem. Otwiera się druga kasa i kasjerka woła tamtą z dzieckiem. Ja w ułamku sekundy zaliczyłam lekkiego zonka po czym ta z dzieckiem mówi "nie, nie- tu przede mną jest pani w ciąży- też z dzieckiem tylko w tej wersji gdzie jest jeszcze ciężko" Oczywiście wszyscy w śmiech i kasjerka zaprosiła mnie do kasy i przeprosiła że nie zauważyła :P To tylko wskazuje na to że aż taką orką nie jestem
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:01   #4865
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Hej
Ja póki co na szybko, chciałabym powiedzieć, ze z mieszkaniem troche ruszyło i jest szansa, ze do końca stycznia będziemy na swoim co tylko powoduje, ze tym bardziej musze cała wyprawkę juz do wyprowadzki skompletować, zeby od razu na wejściu do mieszkania zacząć prac i prasować... cos cuzje, ze czeka mnie teraz ciężkie 1,5 miesiąca No ale radość ogromna

No i dodatkowo pytanie: jak to jest z tym przewijakiem na łóżko? Jego sie na cos montuje? Bo póki co znajduje same nakładki 70x50 ale boje sie ze to ześlizgnie sie z łóżka razem z dzieckiem
Super z tym mieszkaniem, teraz czeka Cię intensywne 1,5 msc ale będziecie na swoim przynajmniej

Co do przewijaka to ma on koleczki i przewijak trzyma się na swoim miejscu, nie spadnie

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:02   #4866
asiula1306
Zakorzenienie

Kurnaaaa, poszłam do piotra i pawła specjalnie po gotowe ciasto na tartę. Kupiłam milion innych rzeczy plus to co potrzebne będzie do tarty. Szkoda tylko że właśnie się pokapowałam że ciasta nie kupiłam
Stary 2018-01-12, 13:03   #4867
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
No zgaga póki co mi też przeszła, więc może idzie ku lepszemu Nic to, zobaczymy.
Na wszelki wypadek już układam sobie w głowie pozytywne aspekty CC
Ja mam cały czas zgage (szczególnie po cytrusach) a Mała siedzi główka w dół od długiego czasu już.

PM 2017
Stary 2018-01-12, 13:13   #4868
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Byłam przed chwilą w Superpharmie i stoję sobie jako pierwsza w kolejce, babka przede mną jest kasowana a za mną ustawia się ogonek i między innymi babeczka z małym dzieckiem. Otwiera się druga kasa i kasjerka woła tamtą z dzieckiem. Ja w ułamku sekundy zaliczyłam lekkiego zonka po czym ta z dzieckiem mówi "nie, nie- tu przede mną jest pani w ciąży- też z dzieckiem tylko w tej wersji gdzie jest jeszcze ciężko" Oczywiście wszyscy w śmiech i kasjerka zaprosiła mnie do kasy i przeprosiła że nie zauważyła To tylko wskazuje na to że aż taką orką nie jestem
Hahaha no widzisz wszystkie jesteśmy zgrabne i piękne

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:14   #4869
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze oni cene podnoszą, zeby nie sciagac aukcji jak im sie towar skonczy. Bo i tak nikt nie kupi.

To u mnie zawsze malo 😁 wrecz chciałabym rozdac to z bolem serca po kawalku tesciowej zanosze 😉

Dokładnie, cenę podnoszą na nierealne jak nie mają na stanie produktu a nie chcą zakończyć aukcji i później znów jej wystawiać na nowo bo to dodatkowe koszty za wystawienie

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tez ikee planuje zaliczyć i najbliższy dziecięcy sklep, bo wyczytałam, ze mają tam bazy isofix dostępne od ręki, a jakbym chciała od nich zamówić z Allegro to do 3 tygodni czas realizacji. Jeszcze pieluchy tetrowe chce tam pogladac, bo boje sie, ze jak zamowie skądś to mi przyjdzie taka cienka szmateczka (w auchanie i pepco takie cieniutkie, prześwitujące na 1 warstwie widziałam tylko)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W pieluchach trzeba patrzeć na gramature materiału, ja zamawialam u HubiWorld tetre lux i wydaje się bardzo fajna w dotyku

PM 2017
Stary 2018-01-12, 13:16   #4870
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Wrrrrr dalej nie ma info w sprawie tej mojej paczki która rzekomo została do mnie dostarczona ciekawa jestem jak to się skończy...

Dzwoń na infolinie bo jak ma status dostarczona to kurier paczki z magazynu nie pobierze. Na mój gust to on zostawił tę paczkę u sąsiada.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:16   #4871
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Dzień dobry

Lelova cieszę się że wizyta udana
Stary 2018-01-12, 13:22   #4872
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
Hej
Ja póki co na szybko, chciałabym powiedzieć, ze z mieszkaniem troche ruszyło i jest szansa, ze do końca stycznia będziemy na swoim co tylko powoduje, ze tym bardziej musze cała wyprawkę juz do wyprowadzki skompletować, zeby od razu na wejściu do mieszkania zacząć prac i prasować... cos cuzje, ze czeka mnie teraz ciężkie 1,5 miesiąca No ale radość ogromna

Najważniejsze, że będziesz jeszcze w dwupaku, bo potem byłoby jednak ciężej

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Byłam odebrać paczkę (nic dla dziecka, książki dla mnie ), od razu wstąpiłam do apteki i kilku sklepów - jakiś pan rzucił fochem, bo ekspedientka w piekarni zawołała mnie z kolejki, a on miał być następny, z kwaśną miną zapytał czy któraś z pan jeszcze jest w ciąży, czy już może kupować, więc rzuciłam na niego klątwę
I jako że w poniedziałek powtarzam krzywą, to cały weekend będę pilnowała diety, więc dzisiaj na deser zjemy z tz rurki z kremem i mini eklerki
A żeby mu ten chleb spleśniał

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
No zgaga póki co mi też przeszła, więc może idzie ku lepszemu Nic to, zobaczymy.
Na wszelki wypadek już układam sobie w głowie pozytywne aspekty CC
Ha, też w pewnym momencie doszłam do wniosku, że ta cesarka nie byłaby nawet taka zła.
Teraz znowu oswajam się naturalnym

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Od wczoraj są całkiem fajne gumowe kapcie w biedronce za niecałe 10 zł
O, zajrzę, a jak nie to decathlon

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Weź pościgaj ich z tą paczką. Głowę pozawracaj to moze w koncu dotrze. Niech sie nagimnastykują i ją odnajdą. Parapet chyba miała kiedys tez taki problem, ze w systemie przesylka wisiała jako dostarczona, a u niej nikt nie był.
Po dwóch czy trzech telefonach do firmy kurierskiej, kurier pojawił się następnego dnia. Nie był szczególnie przejęty

Cytat:
Byłam przed chwilą w Superpharmie i stoję sobie jako pierwsza w kolejce, babka przede mną jest kasowana a za mną ustawia się ogonek i między innymi babeczka z małym dzieckiem. Otwiera się druga kasa i kasjerka woła tamtą z dzieckiem. Ja w ułamku sekundy zaliczyłam lekkiego zonka po czym ta z dzieckiem mówi "nie, nie- tu przede mną jest pani w ciąży- też z dzieckiem tylko w tej wersji gdzie jest jeszcze ciężko" Oczywiście wszyscy w śmiech i kasjerka zaprosiła mnie do kasy i przeprosiła że nie zauważyła :P To tylko wskazuje na to że aż taką orką nie jestem
Ale milutko

Cytat:
Kurnaaaa, poszłam do piotra i pawła specjalnie po gotowe ciasto na tartę. Kupiłam milion innych rzeczy plus to co potrzebne będzie do tarty. Szkoda tylko że właśnie się pokapowałam że ciasta nie kupiłam
Może machnij kruche zamiast ciasta francuskiego.

Tetra: też mamy te de luxe, są gęściej tkane.

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2018-01-12 o 13:24
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:29   #4873
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Eee, ja mam i takie, i takie. Uznałam, że to nie będą przecież pieluchy do przewijania tylko ewentualnie- gdzieś podłożyć, coś się uleje. Mam kilka takich lepszych, grubszych czy muslinowych, ale to mama mi kazała brać na wyjścia, do lekarza 😆

Haha wielkie wyjście do lekarza
Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja bede kuppwacc stacjonarnie bo mam "swoja" apteke od lat i mam tam rabat

A ja wczoraj zasypiajac zdalam sobie sprawe ze nie czytalam nic o kp wiec musze poszukac lektury na wieczory a jakby co to siora mnie podszkoli
Kurczę mam ten sam problem, mam książeczkę z lovi o kp ale mimo nudy jeszcze do niej nie zajrzałam
Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Dzwoń na infolinie bo jak ma status dostarczona to kurier paczki z magazynu nie pobierze. Na mój gust to on zostawił tę paczkę u sąsiada.
Dzwoniłam dwa razy, jeszcze nic nie wiadomo. A ja po sąsiadach chodzić nie będę. Nie zostałam o tym poinformowana a bez mojej zgody nie może tam zostawić paczki.
Aczkolwiek jakby była u sąsiada z naprzeciwka to pewnie by przynieśli mi następnego dnia albo wieczorem. A jak u tego z boku to zrobię jadkę. Śmierdzi tam fajkami na pół bloku! Raz już zostawili tam paczkę i mimo że była pare godzin to przesiakneła tym smrodem.

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:41   #4874
alleyezonme
Zakorzenienie

Mecassie szybkie pytanie z zakupów!! Jaki wzięłaś rozmiar kombinezonu? Jestem w innym H&M i też są po 40 biorę!

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:43   #4875
Pannkaka
Rozeznanie

Oj jak mi nie idzie dzisiaj praca, zupelny brak koncentracji, robie cos robie i po chwili zapominam co robie Zaraz sie zlamie i wypije druga kawe, moze by troche pomogla...

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Przestanę lubić kurierów. Dostałam maila, że będzie po 15, no to się jeszcze położyłam, bo padnięta jestem. Zasnęłam, dzwonek, kurier i po spaniu - dziękuję wyżaliłam się
Paczka z rzeczami do porodu przyszła, ale nawet nie mam siły oglądać
Na otwieranie paczek zawsze mam sile, nawet jak zawartosc nudna, a jak zawartosc fajna, to zdarza mi sie w drodze do domu jeszcze dobierac
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:50   #4876
katstan
Raczkowanie

Cytat:

Dzwoniłam dwa razy, jeszcze nic nie wiadomo. A ja po sąsiadach chodzić nie będę. Nie zostałam o tym poinformowana a bez mojej zgody nie może tam zostawić paczki.
Aczkolwiek jakby była u sąsiada z naprzeciwka to pewnie by przynieśli mi następnego dnia albo wieczorem. A jak u tego z boku to zrobię jadkę. Śmierdzi tam fajkami na pół bloku! Raz już zostawili tam paczkę i mimo że była pare godzin to przesiakneła tym smrodem.

Niestety kurier kurierowi nierówny. Raz się trafi ktoś miły i pomocny a raz ktoś delikatnie mówiąc nieogarnięty. Też miałam kiedyś podobną sytuację. Paczka przeleżała tydzień u sąsiada z drugiej klatki bo kurier dostarczył pod 16 A a nie pod 16. Sąsiad też nie raczył mnie powiadomić... A dotarłam do tej informacji po mega awaturze i sprawdzaniu podpisu odbiorcy. Także walcz o swoje
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 14:02   #4877
asiula1306
Zakorzenienie

Ja kiedyś w pracy walczyłam z kurierem który przywiózł uszkodzoną paczkę dla mojego klienta. Przekazał paczkę gdzie był uszkodzony karton (a nasi klienci są uczuleni by sprawdzać zawartość bo to najczęściej sprzęt elektroniczny albo coś ze szklanymi elementami) i powiedział że wraca do samochodu po protokół uszkodzenia. No i się zmył :/
Zrobiłam z klientem dochodzenie, z centrali wyciągnęliśmy całą dokumentację i podpis jaki rzekomo został złożony pod odbiorem bez zastrzeżeń. A tam w miejscu podpisu jakaś kreska która wyglądała jak przypadkowe maźnięcie długopisem. No jest chamstwo już, nie mówiąc o tym że na podrobienie podpisu jest paragraf :/
Stary 2018-01-12, 14:46   #4878
Ojoanna29
Zakorzenienie

Przyszła paczka z gemini, przerażają mnie te majty siateczkowe dopakowalam do walizki podkłady na łóżko, majty i trochę wkladek do stanika i już chyba ręcznik mi się nie zmieści
Jeszcze muszę obejrzeć laktator, ale jakoś teraz mi się nie chce

No i zakupy za 400zl, a też nie dostałam żadnego gratisa
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 14:50   #4879
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Mecassie szybkie pytanie z zakupów!! Jaki wzięłaś rozmiar kombinezonu? Jestem w innym H&M i też są po 40 biorę!

Omg, dopiero przeczytałam... 62/68 😇

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-12, 14:52   #4880
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Wróciłam do domu, dzisiaj chcą już wszystko skończyć ale spać można tu jutro. Teściowa nie zgodziła się żebyśmy spali u nich z psem więc po wizycie u gina będę o 21 jechać do moich Rodziców z Mężem a rano tutaj sprzątać i czekać z pieniędzmi na rozliczenie z szefem tych panów. Ale przykre, teściowa chciała żebym sobie tu spała wśród smrodu tapet a u siebie mieć mojego Męża bez psa :/ A u moich Rodziców jest dla nas rozkładana kanapa tak niewygodna że była zasłana 3 kołdrami a ja mam odciski na biodrach taka jest twarda :/

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 14:52   #4881
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Omg, dopiero przeczytałam... 62/68

To nic, też taki kupiłam

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 15:19   #4882
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Wy takie fajne rzeczy pieczecie a ja tego nie robie bo u mnie zwyczajnie nie ma komu jesc. Bez sensu piec blache ciasta na nas dwoje gdzie maz zje moze kawalek. Najczesciej pol blachy albo i wiecej idzie w kubel

A może porcjować i mrozić? Takie drożdżowe albo babeczki się fajnie dają zamrażać

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
kupiliśmy to co nam brakowało, czyli materac, wanienkę (z termometrem - śmieszny gadżet, ciekawe jak długo będzie chodził ),
Bardzo dobry zakup bo mi ten termometr pływa zamiast tonąć i wyświetla za niską temperaturę. Muszę coś wymyślić żeby się topił

Cytat:
Z rana same dobre wieści kazała mężowi iść do ajenta tego ubezpieczenia grupowego w pracy bo nie wiem czy pamiętacie jak pisałam że okazało się że okres karencji na ciążę to 10miesiecy a jak mąż się zatrudnil to już byłam w ciąży. Poszedł porozmiawiał i kasę jednak dostaniemy 2tysiace to dla nas fortuna i ratunek na start.

Genialnie niech im w dzieciach wynagrodzi

Cytat:
Marcia Jak podczytujesz to daj znać co u Ciebie jesteś póki co pierwsza do rozwiązania

Ilsa dopisz mi proszę kolejną wizytę na 31.01

Cytuję bo zapomnę
Cytat:
Byłam przed chwilą w Superpharmie i stoję sobie jako pierwsza w kolejce, babka przede mną jest kasowana a za mną ustawia się ogonek i między innymi babeczka z małym dzieckiem. Otwiera się druga kasa i kasjerka woła tamtą z dzieckiem. Ja w ułamku sekundy zaliczyłam lekkiego zonka po czym ta z dzieckiem mówi "nie, nie- tu przede mną jest pani w ciąży- też z dzieckiem tylko w tej wersji gdzie jest jeszcze ciężko" Oczywiście wszyscy w śmiech i kasjerka zaprosiła mnie do kasy i przeprosiła że nie zauważyła To tylko wskazuje na to że aż taką orką nie jestem
Bardzo miłe że strony tej kobiety z dzieckiem i widać figurę masz jak rurę tzn taką piękną

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2018-01-12 o 15:21
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 15:30   #4883
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Ilsa - co za tesciowa... :/ Wspolczuje...

Mnie moja też od kilku dni mega wkurza... Chyba TŻ będzie miał z nią niedługo rozmowę...

Mała urządzila sobie wlasnie imprezę w brzuchu

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 15:32   #4884
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Przyszła paczka z gemini, przerażają mnie te majty siateczkowe dopakowalam do walizki podkłady na łóżko, majty i trochę wkladek do stanika i już chyba ręcznik mi się nie zmieści
Jeszcze muszę obejrzeć laktator, ale jakoś teraz mi się nie chce

No i zakupy za 400zl, a też nie dostałam żadnego gratisa
Ja też do moich zakupów za prawie 500 zł nie dostałam gratisu :/
Ile bierzesz tych podkładów na łóżko do szpitala?

PM 2017
Stary 2018-01-12, 15:42   #4885
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wróciłam do domu, dzisiaj chcą już wszystko skończyć ale spać można tu jutro. Teściowa nie zgodziła się żebyśmy spali u nich z psem więc po wizycie u gina będę o 21 jechać do moich Rodziców z Mężem a rano tutaj sprzątać i czekać z pieniędzmi na rozliczenie z szefem tych panów. Ale przykre, teściowa chciała żebym sobie tu spała wśród smrodu tapet a u siebie mieć mojego Męża bez psa :/ A u moich Rodziców jest dla nas rozkładana kanapa tak niewygodna że była zasłana 3 kołdrami a ja mam odciski na biodrach taka jest twarda :/

Trochę wredna...dopiero co, jak trzeba było jej pomóc to jezdziliscie do szpitala...
Cytat:

Przyłączam (albo nie?) do pytania. Bo tych podpasek biorę opakowanie, nie wiem ile tych na łóżko zamówić...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 15:42   #4886
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

dziewczyny mam takie pytanie czy któraś rozważa opcję kupna łóżeczka dostawnego? Mamy małe łóżko i będzie nam ciasno we trójkę.
Stary 2018-01-12, 16:20   #4887
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzuciłam do walizki 5szt dużych i 5szt małych, w domu zostawię sobie taki sam zestaw a tych podpaskowych mam na liście ze szpitala 2 paczki, chyba trochę dużo 20szt na te 3 dni Ale w sumie nie wiem jak często to się zmienia, ile cieknie itd 😝

Po cesarce też jest taki zwykły polog czy jakoś inaczej to wygląda?
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-12, 16:22   #4888
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam jeszcze pytanie o ciasto gwiazde - co jeszcze zamiast maku sie nada?? zeby mi sie nie rozciapcialo w piekarniku
Torrence robila z dżemem i pisała że super wyszła i nic nie wyplynelo 😊 myślę że jakaś marmolada, krem typu Nutella czy slodki ser też byłby ok, albo jakieś podprażone jabłka. Może nawet i budyń by się sprawdził... hmm. Masz dużo możliwości 😉

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Wrzuciłam do walizki 5szt dużych i 5szt małych, w domu zostawię sobie taki sam zestaw a tych podpaskowych mam na liście ze szpitala 2 paczki, chyba trochę dużo 20szt na te 3 dni Ale w sumie nie wiem jak często to się zmienia, ile cieknie itd 😝

Po cesarce też jest taki zwykły polog czy jakoś inaczej to wygląda?
Chyba normalnie. Moja siostra po cesarce mówiła że lało się jak pieron z niej 😜

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 16:30   #4889
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Czaro_dziejkoo, zegarek korsa?? Hehe nic prostszego, tylko mało czasu, ale na przyszly rok aliexpress powinien stanąć otworem przed Tobą

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ciekawe czy by się zorientowaly

Hahaha, ze też na to nie wpadłam Może za rok, wsadze w pudełko z mojego jak je gdzieś znajdę i będzie jak znalazł
Cytat:

Bez komentarza..

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 17:00   #4890
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Torrence robila z dżemem i pisała że super wyszła i nic nie wyplynelo 😊 myślę że jakaś marmolada, krem typu Nutella czy slodki ser też byłby ok, albo jakieś podprażone jabłka. Może nawet i budyń by się sprawdził... hmm. Masz dużo możliwości 😉
Dokładnie Ja zrobiłam przy okazji dżemowy przegląd lodówki bo miałam sporo ponapoczynanych, 4 słoiki resztek opróżniłam
Tylko trzeba pamiętać, żeby zostawić ok. 1 cm marginesu, tak jak mówią w przepisie
Następna na słodko będzie chyba właśnie z budyniem

Cytat:
Ja mam cały czas zgage (szczególnie po cytrusach) a Mała siedzi główka w dół od długiego czasu już.
Czyli nie ma reguły

Cytat:
Nie wiem nawet co powiedzieć. Wspaniały rewanż za troskę jej okazaną.
Jakby ten Wasz psiak był jakiś wielki to jeszcze można by było zrozumieć.

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

A żeby mu ten chleb spleśniał
.

Parapet naprawdę wywołasz mi poród

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości