Zdziwko polityczne - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-12, 07:41   #2341
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Dot.: Zdziwko polityczne

Cyrk na kółkach . Partie, których członkowie tak chętnie opowiadają wolności i demokracji wydają zakazy wypowiadania się i wywalają ludzi za głosowanie zgodne z ich światopoglądem, a najwięksi "katofaszyści" w PiS głosują za dalszym procedowaniem projektu liberalizującego podejście do aborcji (oczywiście i tak by go uwalili, ale fakt jest faktem). Bareja lepiej by tego nie wymyślił .
PiS wczoraj chyba sobie zaklepał większość konstytucyjną.

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2018-01-12 o 07:43
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-12, 07:57   #2342
ridja devojka
Zakorzenienie

Najlepszy komentarz jaki na ten temat wczoraj wyczytałam to:

404 opozycja not found

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-12, 10:47   #2343
MuchaLibre
I tak powiem

No i widzicie? Ja i kilka innych rozsądnych osób od ponad 2 lat wam tłumaczymy, że "totalni" nie walczą o żadne "wasze prawa" ani żadną demokrację tylko o odzyskanie utraconych przywilejów. Was osobiście mają totalnie w d...pie. Tymczasem waszą jedyną reakcją było jechanie po ludziach o zdrowym rozsądku, bezrefleksyjne wrzucanie linków z Wyborczej, próba cenzurowania niewygodnych wypowiedzi, odwalanie szopki z zakładaniem dubla tego wątku itd.

Zachowałyście się dokładnie jak żona przemocowca, której ciągle mało, mąż bije, pije, zdradza - mało, raz uderzy - mało, drugi raz - mało, trzeci, czwarty, dziesiąty - mało, jeszcze na sąsiadów naskoczy, którzy chcą jej pomóc. "Ale on mnie kocha!!!!" Dokładnie ten sam schemat. Na przyszłość polecam być mniej naiwnym.

Pozdrawiam,
Prawicowy oszołom, który ośmiela się nie czerpać wszelkiej wiedzy o polityce z Gazety Wyborczej i TVN-24
MuchaLibre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-12, 12:24   #2344
nikisa
Zakorzenienie

Najgorsze jest to, że nie ma alternatywy dla PISu. Na prawdę nie mam na kogo głosować w wyborach żeby realnie rządził. Nie wiem co muszą odwalić żeby przegrali.

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-12, 12:50   #2345
MuchaLibre
I tak powiem

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że nie ma alternatywy dla PISu. Na prawdę nie mam na kogo głosować w wyborach żeby realnie rządził. Nie wiem co muszą odwalić żeby przegrali.

PIS może się przejechać na Morawieckim, który jest typem salonowca, nie to co swojska pani Szydło co woli rosół niż ośmiorniczki. Wywalił Macierewicza, jest "banksterem", jego powołanie na premiera zbiegło się z otworzeniem w Polsce JP Morgan itd. Dla typowego wyborcy PIS, który wszędzie widzi Żydów, Niemców, ruskich agentów i wrogi obcy kapitał co chce zniszczyć Polskę to może być za dużo

Ale faktycznie sytuacja zrobiła się tragiczna. PIS przekracza wszelkie poziomy absurdu, cała opozycja skompromitowała się wielokrotnie i na całej linii i PO, Nowoczesna, cała lewica i PSL, Kukizowcy sami się zakiwali, partia Korwina prawie że nie istnieje, Ruchu Narodowego już nie ma, jakieś małe partie typu Demokracja Bezpośrednia czy Partia Libertariańska się rozwiązały, Partia Razem odpływa totalnie, Gowin ma jakąś partię widmo, o której nic nie wiadomo, Braun zupełnie zagubił się w swoim szuryzmie, nawet Stonogi już nie ma. Istny sen wariata . And what now?
Stary 2018-01-12, 13:38   #2346
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
PIS może się przejechać na Morawieckim, który jest typem salonowca, nie to co swojska pani Szydło co woli rosół niż ośmiorniczki. Wywalił Macierewicza, jest "banksterem", jego powołanie na premiera zbiegło się z otworzeniem w Polsce JP Morgan itd. Dla typowego wyborcy PIS, który wszędzie widzi Żydów, Niemców, ruskich agentów i wrogi obcy kapitał co chce zniszczyć Polskę to może być za dużo

Ale faktycznie sytuacja zrobiła się tragiczna. PIS przekracza wszelkie poziomy absurdu, cała opozycja skompromitowała się wielokrotnie i na całej linii i PO, Nowoczesna, cała lewica i PSL, Kukizowcy sami się zakiwali, partia Korwina prawie że nie istnieje, Ruchu Narodowego już nie ma, jakieś małe partie typu Demokracja Bezpośrednia czy Partia Libertariańska się rozwiązały, Partia Razem odpływa totalnie, Gowin ma jakąś partię widmo, o której nic nie wiadomo, Braun zupełnie zagubił się w swoim szuryzmie, nawet Stonogi już nie ma. Istny sen wariata . And what now?
Z reszta sie w miare zgadzam, badz nie mam zdania, bo nie znam partii/ludzi.
Ale jesli chodzi o pogrubione to o co chodzi? Powiem szczerze, nie obserwuje az tak uwaznie co robi ta partia ale nie zauwazylam jakiegos "odplywu", moze przeoczylam. Moglbys rozwinac swoja mysl?

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
Czy to możliwe, że nikt tu jeszcze nie poruszył kwestii totalnej kompromitacji totalnej opozycji? Czy jest jakiś osobny wątek, który mi umknął
Takze zaczelam dzis szukac osobnego watku, bo mi sie wierzyc nie chcialo, ze nikto o tym nie napisal przez pare dni

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-12, 13:56   #2347
MuchaLibre
I tak powiem

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Z reszta sie w miare zgadzam, badz nie mam zdania, bo nie znam partii/ludzi.
Ale jesli chodzi o pogrubione to o co chodzi? Powiem szczerze, nie obserwuje az tak uwaznie co robi ta partia ale nie zauwazylam jakiegos "odplywu", moze przeoczylam. Moglbys rozwinac swoja mysl?
Cały czas piszą teksty w stylu "przyjmować uchodźców", chociaż każdy głupi już wie że nie chodziło o żadnych uchodźców, manipulują w tej sprawie już na wszelkiej możliwe sposoby.

Wykorzystują nieświadome dzieci do swojej propagandy niczym wujek Stalin:
https://wiadomosci.wp.pl/11-latka-z-...8691573905025a

Wymyślają jakieś głupoty typu likwidacja przejść podziemnych. Ich poglądy na podatki i gospodarkę co są całkowicie oderwane od rzeczywistości. W dodatku to właśnie ludzie z tej partii byli odpowiedzialni za to, że na Czarnym Marszu były obecne bzdurne transparenty typu "macice wyklęte", czy szkalujące symbole polski walczącej. Bolszewicka mentalność trzyma ich się bardzo mocno. Zresztą Zandberg w przeszłości afiszował się z symbolami Marksa, sierpa i młota itd.
Stary 2018-01-12, 14:13   #2348
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:
No i widzicie? Ja i kilka innych rozsądnych osób od ponad 2 lat wam tłumaczymy, że "totalni" nie walczą o żadne "wasze prawa" ani żadną demokrację tylko o odzyskanie utraconych przywilejów. Was osobiście mają totalnie w d...pie. Tymczasem waszą jedyną reakcją było jechanie po ludziach o zdrowym rozsądku, bezrefleksyjne wrzucanie linków z Wyborczej, próba cenzurowania niewygodnych wypowiedzi, odwalanie szopki z zakładaniem dubla tego wątku itd.

Zachowałyście się dokładnie jak żona przemocowca, której ciągle mało, mąż bije, pije, zdradza - mało, raz uderzy - mało, drugi raz - mało, trzeci, czwarty, dziesiąty - mało, jeszcze na sąsiadów naskoczy, którzy chcą jej pomóc. "Ale on mnie kocha!!!!" Dokładnie ten sam schemat. Na przyszłość polecam być mniej naiwnym.

Pozdrawiam,
Prawicowy oszołom, który ośmiela się nie czerpać wszelkiej wiedzy o polityce z Gazety Wyborczej i TVN-24
Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, ja nigdy nie głowowałam ani na PO ani na N.

Cytat:
Jestem ciekawa jaką w takim razie partię popierasz?

if you were happy with the wrong one
just think how happy you will be when

the right one comes

od 01.02. olejuje włosy
13.10 - pokrzywa
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-12, 14:42   #2349
MuchaLibre
I tak powiem

Cytat:
Napisane przez Gryzeldaa Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jaką w takim razie partię popierasz?
Wychodzi że żadną . Na wyborach chyba zagłosowałbym na Kukiza. Ale to tak już zupełnie z braku laku.

Edytowane przez MuchaLibre
Czas edycji: 2018-01-12 o 14:43
Stary 2018-01-13, 23:21   #2350
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:

Pozdrawiam,
Haha, ale popłynąłeś kolego
Daruj sobie przemowy z pozycji 'ja oświecony i paru moich znajomków wam tłumaczymy od dwóch lat', bo się tylko ośmieszasz.
Byłbyś na którymkolwiek z protestów lipcowych w ubiegłym roku albo na którymś z protestów organizowanych przez organizacje kobiece w sprawie zaostrzenia przepisów dot. aborcji, to byś wiedział, że "czynnik polityczny", czytaj: posłowie i senatorowie aktywni obecnie politycznie byli tam traktowani hmmm...z przymróżeniem oka. Ta raczej oni - ci politycy - ciągnęli na tego typu protesty żeby się pokazać i ogrzać w ogniu uliczego protestu, podłączyć pod niego. Od zawsze uczestnicy tych protestów traktowali ich z rezerwą. I jak widać - robili słusznie. Nikt ich stamtąd nie wywalał, ale postałbyś wśród tłumu, to byś wiedział co o tym ludzie myśleli. Ja np. doskonale wiedziałam, że ten obywatelski projekt, który pilotowała Nowacka przepadnie w sejmie. Dlatego, że wiadomo, że NIE MA w nim zwolenników złagodzenia obecnie obowiązujących przepisów dotyczących przerywania ciąży i większość ciągle powtarza, że ten "kompromis" z lat 90tych, to świetna opcja. Każdy przytomny na umyśle wiedział, że to przepadnie teraz w sejmie. Może niektórzy mieli nadzieję, że przejdzie do prac w podkomisjach, ale wiadomo, że realnie to nie miało szansy zostać przyjęte w głosowaniu. Także spokojnie - nikt głupi nie jest i od dawna wiadomo, że obecnie (tj. od 20 lat ) rządzący politycy nie są w stanie nic zmienić w sprawie złagodzenia tych przepisów. Gdyby chcieli, to by podjęli temat choćby przez osiem lat rządów PO i PSLu. A nie podejmowali.

To było tak realne do przegłosowania jak niegdysiejsza inicjatywa Kukiza podniesienia kwoty wolnej od podatku do 30 tys.

Mnie to bardziej dziwi postawa Kaczyńskiego, który za tym projektem głosował Wychodzi na to, że on właściwie popiera jednocześnie dwie skrajne opcje, to dopiero jest cynik. Level expert.

I daruj sobie kolejny pocisk na Wyborczą i TVN, bo widać, że nie czytasz i nie oglądasz tego.
Od kilku dni cisną tam po tych posłach i posłankach, aż wióry lecą.
Tutaj np. artykuł z przedwczoraj. Nazwiska, kto jak głosował, jak się tłumaczył itd.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...losowaniu.html
I szczerze, to dziwi mnie ta histeria, wiadomo było, że ten temat jest przegrany. A nikt poważny od dawna nie przywiązuje wagi do tego co pieprzą ci wszyscy politykierzy na tych tłiterach i fejsbukach. Tam to jak komu czapa stoi, wystarczy prześledzić co rusz znikające z prędkością światła szczere refleksje (pisane chyba pod wpływem słabości, albo jakichś substancji) np. polityków PiSu.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość
Nie wiem co muszą odwalić żeby przegrali.
Przegoni ich kryzys gospodarczy i bida.
Jeszcze trochę czasu upłynie żebyśmy znowu mogli zaczynać od zera. Ale my to lubimy, wtedy znowu się zjednoczymy i będziemy wygadywali wzniosłe hasełka jedząc chleb posmarowany nożem Znajdziemy winnego, zrzucimy gówno na niego i z powrotem od nowa polska ludowa. To już wszystko było, a jak wiadomo historia kołem się toczy oraz jest nauczycielką życia - jak głosiły hasła na ścianach w pracowni historycznej w moim liceum 20 lat temu.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2018-01-13 o 23:52
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 23:56   #2351
MuchaLibre
I tak powiem

Nie mówię tylko o ostatnim czasie tylko o całości, począwszy od "ch..j, d...pa i kamieni kupa" poprzez różnych "kijowskich" działaczy, aż po aferę z Hanią Gronkiewicz-Waltz. O tym wszystkim można by napisać kilka, a nawet kilkadziesiąt książek. To że miałem rację jest tak widoczne, że nawet nie chce mi się znowu pisać że trawa jest zielona. Tak, jest zielona, każdy to widzi gołym okiem, dziękuję
Stary 2018-01-14, 00:07   #2352
Konto usunięte

Cytat:
Nie mówię tylko o ostatnim czasie tylko o całości, począwszy od "ch..j, d...pa i kamieni kupa" poprzez różnych "kijowskich" działaczy, aż po aferę z Hanią Gronkiewicz-Waltz. O tym wszystkim można by napisać kilka, a nawet kilkadziesiąt książek. To że miałem rację jest tak widoczne, że nawet nie chce mi się znowu pisać że trawa jest zielona. Tak, jest zielona, każdy to widzi gołym okiem, dziękuję
Nie, odniosłeś się swoją odezwą do tego konkretnego głosowania. Jej (tej odezwy) przesłanie można skrócić do jednego zdania: a widzicie, głupie kurki, znowu was wykiwali, a wujcio cały czas powtarzał, że to oszuści toście nie chciały wierzyć

A książek to by można napisać opasłe tomy na każdego z tych pajaców. O niektórych już nawet napisano. Nie wiem co jest w tym narodzie, że ludzie nie wyciągają wniosków z tego co było (a przecież 99% tych paszczaków u władzy miele się tam od 27 lat - tyle, że w innych konfiguracjach partyjnych.) i cierpią na permanentną amnezję
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 00:12   #2353
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c
Konto usunięte

tzw. ''zagiela mnie, nie mam jej co odpisac, to napisze, ze nawet mi sie nie chce odpisac''.

Macintosh, masz racje. Moze tak byc, ze po prostu wielu ludzi nie chce drugiej skrajnosci, czyli aborcji na zyczenie. W sumie ja tez nie chce, ale zaglosowalabym za takim projektem z solidarnosci. Zeby inne kobiety mialy prawo wyboru. I przede wszystkim zeby te wystraszone kobiety, ktorych facet poszedl w trzy diably, bo MOZE, mialy prawo rozwiazac taka sytuacje w godnych warunkach, a nie w jakichs pokatnych klinikach doktorow typu Chazan kilka lat temu.
62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 00:18   #2354
Konto usunięte

[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8048740 1]tzw. ''zagiela mnie, nie mam jej co odpisac, to napisze, ze nawet mi sie nie chce odpisac''.

Macintosh, masz racje. Moze tak byc, ze po prostu wielu ludzi nie chce drugiej skrajnosci, czyli aborcji na zyczenie. W sumie ja tez nie chce, ale zaglosowalabym za takim projektem z solidarnosci. Zeby inne kobiety mialy prawo wyboru. I przede wszystkim zeby te wystraszone kobiety, ktorych facet poszedl w trzy diably, bo MOZE, mialy prawo rozwiazac taka sytuacje w godnych warunkach, a nie w jakichs pokatnych klinikach doktorow typu Chazan kilka lat temu.[/QUOTE]

Polacy nie chcą liberalizacji tych przepisów, tak wychodzi zawsze w badaniach. Ja chcę (tzn. nie że osobiście mi na tym zależy ale właśnie chodzi o to żeby przestać udawać, że ten 'kompromis' z lat 90tych jest wystarczającym rozwiązaniem - nie jest i kwitnące podziemie aborcyjne dobitnie o tym świadczy jak i to, że te obowiązujące przepisy od lat są trudne do wyegzekwowania). Ale wiem, że się tego nie doczekam. Tak jak związków partnerskich np. To nie jest kraj wolnego wyboru, tutaj zawsze wszyscy wiedzą lepiej. A zwłaszcza wiedzą lepiej od konkretnej kobiety.
Stary 2018-01-14, 07:46   #2355
ridja devojka
Zakorzenienie

Kaczyński głosował za 2 projektami bo mu się przypomniało ze miał nie udupiac projektów obywatelskich w 1 czytaniu ot cała filozofia.

Stary 2018-01-14, 08:01   #2356
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Kaczyński głosował za 2 projektami bo mu się przypomniało ze miał nie udupiac projektów obywatelskich w 1 czytaniu ot cała filozofia.

Oczywiście, że tak. Ciekaw tylko jestem czy przewidział, że opozycja odwali taki numer i po raz kolejny zaorał ich celowo, czy tylko przypadkiem (bo i tak urwaliby sprawie łeb w dalszym procedowaniu) .

Stary 2018-01-14, 11:25   #2357
Konto usunięte

Ciekawe czy "ów strateg" jak mawia Duda przewidział takie głosy swoich dotychczasowych zwolenników:

"Prezes Kaczyński znów to zrobił. Jawnie zdradził swoich ludzi. W poniedziałek postarał się o dymisję świetnego ministra Macierewicza, a teraz głosuje za aborcją? To jawne sprzeciwianie się wartościom, które wyznawać ma jego partia, a których chronią także jego ludzie"

Pewnie chciał żeby ten projekt (jak i ten drugi zresztą, ten z drugiej skrajności) przeszedł do prac w komisjach i tam utknął po to, żeby mógł w dowolnie dla siebie wybranej i wygodnej chwili się do tego odnosić i wykorzystywać to. Jak to Kaczyński. Myślę, że kto jak kto, ale on los tych wszystkich płodów ma serdecznie w dupie. Tak jak wszystko inne, bo on kocha tylko jedną rzecz - władzę.
Myślę, że postawa niektórych posłów i posłanek z PO i Nowoczesnej raczej go zaskoczyła, ale z pewnością jest to dla niego miły prezent. Miłym prezentem jest też cała ta burza po głosowaniu, wywalenie przez Schetynę parę osób z partii za "zdradę", histeria w mediach.

http://pikio.pl/wyborcy-chca-rozszarpac-kaczynskiego-wlasnie-zaglosowal-za/

Czas edycji: 2018-01-14 o 11:27
Stary 2018-01-14, 11:28   #2358
MuchaLibre
I tak powiem

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8048733 1]Nie, odniosłeś się swoją odezwą do tego konkretnego głosowania. Jej (tej odezwy) przesłanie można skrócić do jednego zdania: a widzicie, głupie kurki, znowu was wykiwali, a wujcio cały czas powtarzał, że to oszuści toście nie chciały wierzyć
[/QUOTE]

Ja tych szubrawców rozszyfrowałem już gdzieś około 2011 r. Pamiętam datę, bo wiem że to był czas wyborów kiedy po raz pierwszy od skończenia 18 lat nie głosowałem na nikogo . Bo tak się składa się w 2007 r. sam głosowałem na PO, ale po pewnym czasie zorientowałem się co to jest za cholerstwo, na długo, długo przed wyjściem na jaw rozmów w "Sowa i Przyjaciele". I tak trochę sobie plułem w brodę, że tak późno się obudziłem.

Ale od tego 2011 r. doskonale wiem co jest grane. I to wszystko się sprawdza. Jak tylko powstała .Nowoczesna, wiedziałem że to będzie siedlisko patologi, skręcona na deskach marna szalupa dla tonącej Platformy, która prędzej czy później pójdzie na dno. I to zanim jeszcze wiedziałem kto to jest Petru, zanim jeszcze partia jeszcze w ogóle powstała i była tylko nazywana w mainstreamie "partią Balcerowicza" .

Jak tylko powstał KOD, wiedziałem że to będzie wręcz apogeum patologii, przebijające wszystko i wszystkich.

Natomiast do ostatnich wydarzeń odniosłem się o tyle, że widzę że nawet Wizażanki dla których KOD to "lepsza taka obrona demokracji niż żadna", PO to dobra opcja, tak bardzo i dużo lepsza od PIS-u, a Tusk to był monsz stanu, nawet one się trochę kapnęły że "totalni opozycjoniści" mają i ich totalnie w d...pie.

Tyle że znowu widzę że toksyczne małżeństwo już przechodzi do fazy miesiąca miodowego. Mąż przemocowiec kupuje kwiaty i obiecuje poprawę. Żono moja, serce moje, teraz już wszystko będzie dobrze, nie słuchaj sąsiadów, oni nam zazdroszczą naszej wielkiej miłości .

Czytaj: Opozycja teraz będzie już "dobra". Z PO wywalą parę osób, .Nowoczesna się rozpadnie (zostanie poświęcona w imię nieodbierania głosów Platformie), KOD będzie mniej "kijowski", a "niezależne" (hahahaha) organizacje feministyczne będę teraz organizować marsze "bez polityków". I bawimy się dalej
Stary 2018-01-14, 11:43   #2359
Konto usunięte

Cytat:
Ja tych szubrawców rozszyfrowałem już gdzieś około 2011 r.
A ja pisich szubrawców rozszyfrowałam ostatecznie w latach 2005-2007 kiedy Kaczyński Jarosław zjadał przystawkę w postaci Samoobrony. Pamiętam te czasy dokładnie. To był taki syf i wstyd, że po tym Polakom odechciało się ich rządów na kolejnych osiem lat. Trwałoby to dłużej gdyby nie wypadek pod Smoleńskiem, który Kaczyński wykorzystał, żeby po trupach (dosłownie) dorwać się do władzy. W kampanii wyborczej usuwając w cień siebie, chowając do szafy Macierewicza itd. Na kłamstwie do władzy doszedł, kłamstwo kontynuuje, a ciemny lud to łyka. No ale już tłumaczyłam dlaczego łyka.
I bawimy się dalej.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:

Natomiast do ostatnich wydarzeń odniosłem się o tyle, że widzę że nawet Wizażanki dla których KOD to "lepsza taka obrona demokracji niż żadna", PO to dobra opcja, tak bardzo i dużo lepsza od PIS-u, a Tusk to był monsz stanu, nawet one się trochę kapnęły że "totalni opozycjoniści" mają i ich totalnie w d...pie.

Oczywiście, że lepsza taka obrona demokracji niż żadna, ale teraz po kompromitacji Kijowskiego (a Kijowski to małe miki przy np. senatorze Bonkowskim, który lżył protestujących w lipcu od "ubeckich wdów", a o którym prawdę ujawniła jego żona parę miesięcy temu - ale o tym szerzej nikt nie gada, jakich PiS ma szarmantów w swoich szeregach, alimenciarz to przy takim prawy i sprawiedliwy chłopak), na pierwszy plan wysunęła się organizacja Obywatele RP i Demokratyczna RP. Pod wieloma - WIELOMA - względami PO to dalej daleko lepsza opcja niż PiS. Daleko lepsza w sensie politycznym, nie chodzi mi o miałkość ideologiczną tego tworu - a może to też ich zaleta ? Zwłaszcza w perspektywie przyszłej sytuacji Polski w Europie, w UE konkretnie. Ale też pod względem sytuacji gospodarczej w przyszłości. Co nie znaczy, że mają szanse wygrać wybory. Raczej nie mają.
A za Tuskiem Kaczyński może co najwyżej teczkę nosić, i obaj doskonale o tym wiedzą Gdyby Tusk stąd nie wyjechał przed wyborami, to Kaczyński znowu by do Brukseli donosił, że w Polsce sfałszowali wybory Jestem tego w 100 % pewna.

Czas edycji: 2018-01-14 o 13:53
Stary 2018-01-14, 11:55   #2360
MuchaLibre
I tak powiem

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;8049168 1]A ja pisich szubrawców rozszyfrowałam ostatecznie w latach 2005-2007 kiedy Kaczyński Jarosław zjadał przystawkę w postaci Samoobrony. Pamiętam te czasy dokładnie. To był taki syf i wstyd, że po tym Polakom odechciało się ich rządów na kolejnych osiem lat. Trwałoby to dłużej gdyby nie wypadek pod Smoleńskiem, który Kaczyński wykorzystał, żeby po trupach (dosłownie) dorwać się do władzy. W kampanii wyborczej usuwając w cień siebie, chowając do szafy Macierewicza itd. Na kłamstwie do władzy doszedł, kłamstwo kontynuuje, a ciemny lud to łyka. No ale już tłumaczyłam dlaczego łyka.
I bawimy się dalej.[/QUOTE]

A myślisz, że dlaczego głosowałem na PO w 2007? . Pamiętam że jak jeszcze Marcinkiewicz był premierem to mi rząd PIS tak bardzo nie przeszkadzał, słabo mnie zresztą wtedy tematy polityczne interesowały. Ale odkąd premier został Kaczor, i jeszcze ta koalicja z LPR i SO zrobiło się niefajnie. Ja wtedy chodziłem jeszcze do liceum i pamiętam jak było. Np. przychodzę ze szkoły, zaglądam do internetu a tam news: "Giertych chce zakazać gier komputerowych", albo "Giertych przedstawił pomysł na wprowadzenie godziny policyjnej dla młodzieży". WTF? . W 2007 r. będąc już pełnoletni mogłem głosować, tylko niestety dałem się podpuścić "mediom głównego ścieku" że głosowanie na PO to rozwiązanie wszystkich problemów, i teraz już wszystko będzie dobrze. Zrozumiałem to dopiero po kilku latach. Ale pierwsze koty za płoty. Teraz jestem już wyborcą świadomym
Stary 2018-01-16, 04:26   #2361
michal100
Zadomowienie

Tak zjadał,że aż się udławił.
Ja też pamiętam pierwszy rząd PiS. Był taki jak poprzednie,niczym się nie różnił ani na plus ani na minus. Mieli kilka dobrych ustaw i pomysłów, mieli kilka średnich i mniej udanych. Część była nie tyle zła co głupia a to jest różnica.
Trzeba jednak pamiętać optykę tamtych czasów. Ciekawe co by wykombinował Tusk jakby w koalicji miał trybuna chłopskiego Leppera i jednego z największych baranów jacy się ukazali w polskiej polityce czyli R. Giertycha
Ten rząd upadł nie z powodu żadnego wstydu i syfu jak piszesz,ale ze względu na złe wybory personalne Kaczyńskiego. Chodzi o 3nazwiska, które zdecydowały o porażce z PO w 2007r. : Janusz Kaczmarek, Michał Kamiński i Adam Bielan.
J. Kaczmarek udaremnił aferę gruntową ostrzegając R. Krauze,że zechcą Leppera wsadzić do paki przy pomocy łapówki kontrolowanej. Krauze poinformował Leppera,a potem wszyscy wiedzą jak się sprawy potoczyły. Samorozwiązanie Sejmu,kompromitacja partii władzy i samego Kaczyńskiego i motyw przewodni dla Tuska na kampanię wyborczą. Sam R. Krauze biznesowo bardzo zyskał na zmianie rządu,bo PiS skutecznie wykopał go z przetargów państwowych.
Co do Kamińskiego i Bielana to sprawa jest prosta. To oni odpowiadali za przygotowanie J. Kaczyńskiego do słynnej debaty telewizyjnej i zawalili sprawę na całej linii.
Nie zadbali o merytoryczne przygotowanie Kaczyńskiego do rozmowy i Tusk celnymi pytaniami o ceny gasił go raz po raz. Nie podpowiedzieli,w którą kamerę ma się patrzyć i wyszło na to,że patrzy nie wiadomo gdzie,a już na pewno nie we właściwą stronę. Założyli,że skoro Tusk z natury jest leniwy to i do debaty podejdzie na luzie i spontanicznie co okazało się fatalnym błędem,bo był przygotowany jak nigdy wcześniej.
Do debaty nastroje społeczne się wahały, po niej nastąpił zjazd PiS w sondażach i klęska przy urnie.

Piszesz,że Kaczyński schował w kampanii Macierewicza. Zgadza się,ale w kampanii z 2011r. Tusk tak samo schował Niesiołowskiego.
Tak samo zrobiłby z Palikotem,ale on zrobił coś co potem skopiował Petru i wszedł do Sejmu na własnej marce.
To nie Smoleńsk zdecydował o wyniku wyborów. Gdyby tak było to zmiana nastąpiła by już w 2011r. a nie dopiero 4 lata później.
W 2011r. jeszcze zadziałał efekt straszenia PiS-em. A potem w PO zapomnieli,że co za dużo to i świnia nie chce.
Powiem Ci na własnym przykładzie i moich znajomych dlaczego PO teraz przegrała. Nie przez Smoleńsk. W 2011r. sam na Tuska i PO głosowałem tak jak wcześniej na BK. Wyszedłem z założenia,że mając pełnię władzy ruszą do przodu. W perspektywie było Euro i duże plany infrastrukturalne...
Mieli wszystko,wszystkich. No więc powinni działać. Ale nie. Lepiej nie robić nic. Lepiej bawić się w dwór Tuska i kasować po kolei najpierw współzałożycieli PO, potem Schetynę,a wszelkie afery przemilczać i po kilku dniach cudownie się odnajdować i mówić: Rodacy,nic się nie stało, macie przecież ciepłą wodę w kranie. Nie potrafili nawet Ziobry przed TS postawić. Zabrakło szabel,skąd my to znamy, to trwa dalej...
Teraz to ja PiS się już nie boję,leni nienawidzę,a ciepła woda w kranie śmiertelnie mnie nudzi.

Pod jakim niby względem PO to lepsza teraz opcja niż PiS?
Mają program? Jeśli tak to jakie są założenia? Co planują? Bo chyba nie wie tego sam pan Schetyna,który rano mówi,że 500+ jest do likwidacji,a po południu,że jednak ten socjal zostawi.
Abonament będzie czy nie? Wiek emerytalny zwiększą czy nie?
Dopłaty dla niepełnosprawnych znowu obniżą czy zostawią takie jak są? Podatek Belki zlikwidują czy nie?
Na razie jedyne założenie opozycji to zmienić PiS przy żłobie żeby nasi znowu do spółek Skarbu Państwa wrócili.Innego programu ja nie widzę.
I na koniec pytanie najważniejsze. Jakie opozycja ma autorytety?
Na razie są to Ludwik Dorn,Roman Giertych i Radek Sikorski.
Mnie się ci panowie kojarzą z psem Sabą i alkoholem,mundurkami szkolnymi i MW oraz z dożynaniem watahy. Oni już wszyscy byli i się skompromitowali. Nie ma innych autorytetów,serio nie ma...?
Stary 2018-01-28, 10:16   #2362
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

No to nam Izrael szaleje. Nie można mówić, że obozy nie były polskie bo to uciekanie od odpowiedzialności...
Zobaczycie, że za 50 lat okaże się, że to głównie Polacy mordowali Żydów, a Niemcy próbowali ich ratować.

Stary 2018-01-29, 17:36   #2363
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość
No to nam Izrael szaleje. Nie można mówić, że obozy nie były polskie bo to uciekanie od odpowiedzialności...
Zobaczycie, że za 50 lat okaże się, że to głównie Polacy mordowali Żydów, a Niemcy próbowali ich ratować.

Cóż. Tak się kończy brak polityki historycznej.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-30, 13:26   #2364
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

o urwamać japiehdolę

http://wyborcza.pl/7,75398,22959369,...h-smierci.html
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-30, 13:47   #2365
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8096305 6]o urwamać japiehdolę

http://wyborcza.pl/7,75398,22959369,...h-smierci.html[/QUOTE]Nie zrozumiałaś czegoś?

Stary 2018-01-31, 03:30   #2366
michal100
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Bumblebee_ Pokaż wiadomość

Tyle tylko,że tym razem Izrael ma niestety rację.
Nie ma w ustawie nic o zakazie używania określenia "polskie obozy", a za to jest zapis o karaniu za mówienie,że niektórzy Polacy czasem brali udział w holocauście.
Co oczywiście nie zmienia faktu,że Jair Lapid jest idiotą i powinien się porządnie puknąć w swój pusty czerep za słowa,że obozy były jak najbardziej polskie.
Stary 2018-01-31, 07:10   #2367
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Nie ma w ustawie nic o zakazie używania określenia "polskie obozy", a za to jest zapis o karaniu za mówienie,że niektórzy Polacy czasem brali udział w holocauście.
Co oczywiście nie zmienia faktu,że Jair Lapid jest idiotą i powinien się porządnie puknąć w swój pusty czerep za słowa,że obozy były jak najbardziej polskie.
Guano ma, a nie rację. Pod linkiem poniżej jest ta nowela rozłożona na czynniki pierwsze przez karnistę z UJ:

http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarz...utecznosc.html

"Jeśli indywidualne doświadczenia ludzi, którzy doznali krzywdy od Polaków, będą skutkowały przypisaniem odpowiedzialności całemu narodowi, wówczas można rozważać zastosowanie tego przepisu."

Owszem, jak zwykle wygląda jak pisana na kolanie i jest trochę nieprecyzyjna, ale na pewno nie ma w niej nic na temat wybielania się Polaków jako naród. Nikt nie neguje, że byli Polacy, którzy przyczynili się do śmierci Żydów, ale tak samo można w indywidualnych przypadkach przypisać to samo samym Żydom, Ukraińcom i Bóg wie komu jeszcze. Natomiast w tym całym shitstormie jesteśmy na świeczniku jako Państwo/Naród co jest zwykłym oszczerstwem.
Dzisiaj przeczytałem, że francuskie media też wydały swoją "opinię" na ten temat, wtórując niemieckim. Kuźwa, teraz pouczać nas będą Ci, którzy holokaust rozpętali, albo Ci którzy oficjalnie kolaborowali
z tymi pierwszymi. Pusty śmiech...
Stary 2018-02-01, 22:41   #2368
malinowegruszki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez michal100 Pokaż wiadomość
Nie, że niektórzy Polacy czasem tylko Państwo Polskie lub Naród Polski odpowiada za holocaust.

Popis dała też s Eliza Michalik na twitterze: "Polacy mordowali swoich Żydowskich sąsiadów w sposób zorganizowany, bez przymusu ze strony nazistów, z własnej woli, chciwości i podłości." Po pierwsze: co znaczy w sposób zorganizowany? Po drugie: jeśli mowa o Polakach to oczywiście mowa o Polakach, jeśli chodzi o Niemców to to nazistach

Edytowane przez malinowegruszki
Czas edycji: 2018-02-01 o 22:42
malinowegruszki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-20, 14:28   #2369
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Pytanie jak najbardziej serio - co było nie tak z programem MdM (poza, rzecz jasna, niewłaściwym pochodzeniem), że zdecydowano się go zastąpić Mieszkaniem+ ?

Czy istnieją jakiekolwiek argumenty merytoryczne przemawiające za drugim, a przeciw pierwszemu?
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-03-20, 15:12   #2370
ridja devojka
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8231305 6]Pytanie jak najbardziej serio - co było nie tak z programem MdM (poza, rzecz jasna, niewłaściwym pochodzeniem), że zdecydowano się go zastąpić Mieszkaniem+ ?

Czy istnieją jakiekolwiek argumenty merytoryczne przemawiające za drugim, a przeciw pierwszemu?[/QUOTE]
Takie programy z założenia taka kilka lat. Ten jest po prostu inny. Przed mdm tez był jakiś program mieszkaniowy.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości